![]() |
#71 |
Archeolog Renesansu
Reputacja: 14
|
![]()
To może jeszcze ja uzupełnię luki w komentarzach
![]() Spoiler: pokaż Walentyna w tym warkoczu jest przesłodka ![]() ![]() Tylko czemu ma bliznę po mamie ?a po co ja wogóle pytam,skoro Klarysa ma skina do dziedziczenia,typowe szimsy.... Faustyna i Jan prawie nic się nie zmienili-no dobra,z wyjątkiem zarostu u Jana.... Bolesław jest okropny,jak tak można nie szanować rodziców ![]() (tak bdw to zachowuje się jak typowa szmatka z Dlaczego Ja,ale ok[bez urazy]) Czekam na kolejną relację! |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#72 | ||
Reputacja: 15
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Walentyna jest śliczna, piszę to chyba za każdym razem ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Reputacja: 12
|
![]()
Kochana Walentynka, taka pocieszna, dobrze, że po sobie sprząta, u mnie to Mortimer musi sprzątać po dzieciach, a tutaj proszę, dzieci sprzątają!! Henryk i Klarysa, kurcze, już trojka dzieci, a są dopiero tacy młodzi.
Hehe, jednak ktoś się cieszy z zasp na polu, hehe. I wyszło szydło z worka! Ten Bolesław to kawał drania, dobrze, że rodzice się dowiedzieli! OO, to jednak była impreza urodzinowa, a nie zwykłe spotkanie rodzinne ![]() Utrata ukochanego zwierzaka jest bardzo ciężka ![]() ![]() Mam nadzieję, że Bolesława spotka jakaś kara, za porzucenie kobiety w ciąży. On powinien pomóc Sylwii, a nie jego rodzince! |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Reputacja: 41
|
![]()
Witam i na początku dziękuję za komentarze
![]() Dziś odcinka nie będzie, ale za to zapraszam na pierwszą stronę tematu, gdzie pojawił się spis mieszkańców Dawidowa ![]() Cytat:
![]() ![]() Życie nie jest kolorowe ![]() ![]() Również gorąco pozdrawiam ![]() Też to dopiero zauważyłem ![]() . On ma jeszcze trochę życia ![]() Dziękuję wam serdecznie za komentarze ![]() ![]() Niestety, ale odcinek prawdopodobnie ukaże się dopiero w marcu (tyle mam teraz zaliczeń, prac klasowych, że głowa boli). Pozdrawiam ![]() Ostatnio edytowane przez LepkiePaluszki23 : 09.03.2016 - 16:22 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
|
![]()
Na pewien czas muszę zawiesić tą relacje z pewnych przyczyn. Prawdopodobnie powrócę dopiero w maju lub pod koniec kwietnia.
Dziękuję za wszystkie komentarze i odwiedziny. ![]() Pozdrawiam wszystkich i widzimy się w maju lub kwietniu! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
|
![]()
Witam po kilu miesięcznej przerwie!
Dzisiejsza relacja będzie niestety krótsza. W dzisiejsze relacji zobaczymy: Losy Jana i Faustyny Marchewki Losy Henryka i Klarysy Marchewki Zapraszam! ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ Bernard miał urodziny i zaprosił na swoje przyjęcie najbliższą rodzinę. ![]() Jan zadbał o muzykę tego wieczoru. Owa muzyka od razu poruszyła wszystkich do tańca. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W końcu jednak solenizant musiał zdmuchnąć świeczki i wkroczyć w nowy etap życia. *w tle słychać* Sto lat, stol lat niech żyje, żyje nam! ![]() ![]() Życzę sobie, aby moi rodzice oraz bracia i ich rodziny byli zdrowi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kilkanaście lat temu w Dawidowie panowały czasy, kiedy to nastoletni simowie od razu po swoich urodzinach wyjeżdżali na studia. Teraz jednak, dzięki pani burmistrz Julianie Marchewce nastolatkowie mogą cieszyć się życiem nastoletnim. ![]() ![]() ![]() ![]() A małżeństwo Jana i Faustyny kwitnęło z wiekiem. ![]() ![]() ![]() ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ Klarysa, kiedy była w ciąży musiała dużo odpoczywać w domu. Czas na odpoczynek wykorzystywała jednak na pomoc swoim dzieciom oraz pracach domowych. ![]() Cześć! Jestem Walentyna. Miło mi ciebie poznać młodsza siostrzyczko. Już nie mogę się doczekać, kiedy będziemy się razem bawić! ![]() ![]() ![]() Osoba, która często dzwoniła do Marchewek od strony Henryka była babcia Faustyna. Częstym tematem rozmów była ciąża Klarysy oraz jej wnuczka Walentyna. ![]() Nie babciu. Nie potrzebujemy rosołu, bo mamy już go bardzo dużo, ale dziękujemy... Ja? Dobrze się uczę. A jak tam twoje zdrowie? ![]() Henryk postanowił namalować kolejny obraz rodzinny, tylko tym razem swoją żonę i córkę. Kiedyś namalował swoich rodziców też przy pomocy zdjęcia. ![]() Podczas prac ogrodowych dziecię w brzuchu Klarysy postanowiło przyjść na świat i tak oto narodziła się Hilaria Marchewka. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Była ona kolejnym oczkiem w głowie Klarysy. To oznaczało jednak kolejne obowiązki. Zapraszam do komentowania! |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Reputacja: 12
|
![]()
W końcu Dawidowo!
haha, ja kiedyś kiedyś jak grałam, to udało mi się stworzyć takie kilkunastopokoleniowe drzewo genealogiczne i też zawsze tuż po urodzinach nastolatki jechały na studia... i od razu z nich wracały, co przyspieszało znacznie cykl życia ![]() Wszystkie dzieci Klarysy mają po niej skina. To trochę dziwne ;-;
![]() |
![]() |
#78 |
Archeolog Renesansu
Reputacja: 14
|
![]()
Wreszcie się nie spóźniłam
![]() Poród w ogródku?Tak....na powietrzu? Dziwne,że po Klarysie wszystkie dzieci rodzą się z jej blizną...może rzeczywiście czas to zmienić?O ile w jakiś sposób się da... Szkoda,że relacja taka króciutka.No cóż,czekam na następną ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Reputacja: 15
|
![]()
Zdecydowanie za krótko, ale nareszcie
![]() Z tymi studiami to ja robię tak, że 10 dni nastolatek jest w domi, a potem jeśli wybiera się na studia, to idzie na studia, a jak nie to zostaje mu jeszcze 5 dni do bycia dorosłym. Czekam na kolejne odcinki..dłuższe! Mam nadzieję, że teraz już w miarę regularnie będą ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
|
![]() Spoiler: pokaż Odpowiedzi na komentarze w spoilerze! Dziękuję za wszelkie komentarze ![]() Dziś nie będzie opowieści o którejś z rodzin, lecz o Dawidowie, czyli otoczeniu. Dokładnie 19 maja 2015 roku, kiedy to była prawdopodobnie godzina 16:36, postanowiłem po raz kolejny zacząć na czystym otoczeniu (bo w poprzednim jak zwykle coś się popsuło). Po utworzeniu otoczenia stworzyłem pierwszego sima Jana Marchewkę i jego malutki domek. I tak grając w wolnych chwilach nadszedł czas, kiedy Dawidowo kończy dziś rok!
![]() Z tej okazji również chciałbym zaprezentować aktualny wygląd otoczenia oraz jak wyglądało na początku itp. Zapraszam ![]() W więszym rozmiarze ![]() W więszym rozmiarze ![]() W więszym rozmiarze ![]() W więszym rozmiarze ![]() W więszym rozmiarze ![]() W więszym rozmiarze Jeżeli ktoś chce coś jeszcze zobaczyć z miasteczka (dom rodzinę itp.) to piszcie. Dziękuję i Pozdrawiam! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|