|
|
|
|
#1 |
|
Guest
|
Ostatnio edytowane przez Liv : 04.07.2010 - 14:10 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Reputacja: 10
|
Oczywiście że tak
Ostatnio edytowane przez eS_guy : 25.07.2010 - 20:11 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Reputacja: 16
|
U mnie się chyba sufitów nie da robić (?) xDD Jak to się robi?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Guest
|
Musisz zrobić nad pomieszczeniami podłogę. A potem, żeby zobaczyć sufit, trzeba wybrać taką ikonkę. W panelu sima, obok ikonki aparatu i kamery, jest jeszcze taki "przekrój" pokoju. Jak klikniesz, to ustawi ci się taka "podniesiona" kamera i będziesz mógł go zobaczyć
![]() I to wszystko. PS. Jakbyś chciał zmienić wygląd sufitu to tak samo jak zmieniasz podłogę
|
|
|
|
#5 |
|
Reputacja: 10
|
Czy w sims O.Ż jak ma się wiedźmę albo coś, to jest miasteczko magiczne tak jak w sims 1 ???
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Guest
|
Jest możliwość polecenia do Pałacu Niekończącego się Światla(czy jakos tak),albo do Fortecy Ciemności
|
|
|
|
#7 |
|
|
Czy dom bez fundamentów może mieć piwnice?
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
Nie może.
Chyba, że się bardzo uprzesz na robieniu fundamentów ze ściany, aczkolwiek nie radzę
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Czy da się zrobić coś takiego, że jeżeli mam dom z pokojem, który ma fundamenty, a drugi pokój ich nie ma, to czy mogę zrobić tak, żeby z widoku pokoju bez fundamentów było widać pokój z nimi? Bo normalnie to by było widać co jest pod fundamentami. Myślałem czy tu nie jest potrzebny boolprop constrainfloorelevation. Trochę niejasno to opisałem. xDD
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
Po pierwsze, tak domu nie wybudujesz. Musiałbyś użyć podestu. Byłby to jeden pokój, ale jego cześć byłaby na podwyższeniu. I byłaby oczywiście widoczna.
Z kodem też możesz próbować, ale wtedy nie zobaczysz, bo na piętrze będziesz tą ścianę miał wyżej, więc siłą rzeczy To po drugie.A po trzecie sądzę, że pierwszy sposób jest dużo, dużo łatwiejszy
|
|
|
|
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|