Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 23.09.2013, 13:18   #1
NoweSimsy

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Taka mała rzecz a taki szum wokół niej
Ale rzeczywiście, jak na taką grę brak takiej prostej animacji jest niewybaczalny.
Mnie jeszcze w trójce smieszy śpiący sim - moja gra się dziwnie wczytuje, warstwami (chyba z powodu za słabego sprzętu) - np. najpierw łóżko, potem sim i na końcu kołdra i gdy widzę sima śpiącego na wznak ze stopami wygiętymi identycznie jak u stojącego sima i tuż nad stopami załamanie pod kątem prostym i połaczenie z golenią leżącego, to śmiac mi się chcę. Myślę wtedy czy nie można było takiej prostej rzeczy jakoś wygładzić, żeby gracze z "gorszym sprzętem" nie musieli obserwowac takich nienaturalnych dziwactw..

NoweSimsy.pl - strona poświęcona grze The Sims 4

Newsy, ciekawostki, zdjęcia - zapraszam!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
NoweSimsy jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 21.09.2013, 13:33   #2
Kerbi

Cytat:
19. Czy w telewizorach będą puszczane filmiki z TS2 czy z TS3 (w ts1 były jakieś obrazki, w ts2 były z ts2, w ts3 były z ts2)?

Na ekranie telewizora będziemy mogli zobaczyć filmy stworzone za pomocą The Sims 3.
A jednak
Cytat:
24. Czy uważasz, że gra jest płynna?

Jest płynniejsza niż kiedykolwiek. Simowie są bardziej inteligentni, a ich animacje są jeszcze bardziej ludzkie. Koniec z zastanawianiem się nad tym, co mają zrobić. Koniec z niepotrzebnymi ruchami przy wykonywaniu czynności. Jeśli nasz Sim ma usiąść na fotelu, to po prostu idzie i siada, bez zbędnego obracania się i „celowania tyłkiem w fotel”, jak to obecnie ma miejsce w The Sims 3.
Robi się ciekawie. Aż mam ochotę już zagrać
No i oczywiście miło czytać, że simy nie będą się już ustawiać i kręcić pół godziny, aby użyć jakiegoś obiektu.
Kerbi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21.09.2013, 13:42   #3
anie_1981

Na pewno chciałaby czwórkę zobaczyć, przetestować po swojemu, ale nie będę miała takiej możliwości, chyba, że wyjdzie jakieś grywalne demo. Np. do Trójki wyszło coś takiego.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21.09.2013, 20:05   #4
Gio

Reputacja: 15

@up. pewnie zaraz po premierze będzie tyle gameplay'ów, że nie ma możliwości, żeby ktoś kupował to w ciemno
stare 21.09.2013, 21:27   #5
Seraf

Bosz, nie ma człowieka parę dni i nagle pojawia się tyle informacji o grze...

W każdym razie poczytałem, pooglądałem. Wszystko fajnie i piknie ale... brak opcji tworzenia stylu? Serio EA? Ogromny krok w tył, od razu przypomniało mi się jakże częste z drugiej części "gdyby tylko kolor był inny"... :/
Seraf jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21.09.2013, 21:35   #6
anie_1981

Cytat:
Napisał Seraf Zobacz post
Wszystko fajnie i piknie ale... brak opcji tworzenia stylu? Serio EA? Ogromny krok w tył, od razu przypomniało mi się jakże częste z drugiej części "gdyby tylko kolor był inny"... :/
No właśnie... Strzał w stopę, można powiedzieć Jak można było odebrać Simsom jedną z ich największych zdobyczy..? EA Games chyba naprawdę myślą że są bogami gier i każdy simmer kupi czwórkę, choćby nie wiem jaką była technologiczną porażką. Gdyby jeszcze można było jakoś tworzyć rekolory obiektów poza grą... Ale wszystko wskazuje na to, że każdy obiekt będzie miał tylko po kilka wersji kolorystycznych... Dotąd można było np. z drewnianej ławki zrobić metalową i odwrotnie... Koniec z unikatowymi kolorami, teraz wszystkie Simy będą miały obiekty "masowej produkcji".
stare 21.09.2013, 21:42   #7
Seraf

Cytat:
Napisał anie_1981 Zobacz post
EA Games chyba naprawdę myślą że są bogami gier i każdy simmer kupi czwórkę, choćby nie wiem jaką była technologiczną porażką.
To dziwne ale po lekturze paru stron i komentarzy odnośnie create a style (albo raczej jego braku) to naprawdę wiele osób mimo że stwierdza że to okropne że nie będzie i to duży błąd itp. itd. to I TAK chyba kupią >.>

Z tego co widzę to postawili na wielką dowolność jeśli chodzi o kształtowanie sima ale już przy ubieraniu go czy budowaniu/urządzaniu domu dla niego...
Seraf jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21.09.2013, 21:30   #8
MrSiM

Ja może kupię, jeszcze się zastanawiam, ale ten tryb tworzenia sima wygląda ciekawie. Zobaczymy z resztą po premierze jakie to będzie.
MrSiM jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21.09.2013, 23:25   #9
Levkoni

Seraf, ja też nie mogę odżałować tej decyzji o pozbyciu się CASt, ale kupić grę kupię, bo lubię Simsy, a ta część będzie miała do zaoferowania dużo więcej niż tylko Stwórz Styl Chociaż na chwilę obecną ciężko mi sobie wyobrazić np. to, że zobaczę w jakiejś gazecie ładną kuchnię, a nie będę mógł jej w TS4 odwzorować, bo nie będzie takiego koloru...
stare 22.09.2013, 13:07   #10
anie_1981

Simsy tak właśnie działają ma graczy... Ale tak zupełnie serio, to czwórka mi się od początku nie podobała, nawet przed nowiną o braku CASt'a. Po prostu do mnie ta odsłona nie przemawia. Znam siebie i pamiętam jak się nakręcałam każdym screenem, filmikiem i niusem o trójce! Liczyłam dni do wydania trójki. Teraz niecierpliwie wyczekuję ostatniego dodatku do trójki bo już chcę te deskolotki, jetpacki, wirtualne stworki itd... Niusy o czwórce śledzę i jestem w temacie podobnie jak ci, co chcą tą grę, ale to tylko czysta ciekawość. Podobnie z czystej ciekawości chętnie zagrałabym raz w tą grę, ale kupować nie mam zamiaru.
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 42 (0 użytkownik(ów) i 42 gości)

Zasady Postowania