Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 21.09.2013, 21:42   #841
Seraf

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Cytat:
Napisał anie_1981 Zobacz post
EA Games chyba naprawdę myślą że są bogami gier i każdy simmer kupi czwórkę, choćby nie wiem jaką była technologiczną porażką.
To dziwne ale po lekturze paru stron i komentarzy odnośnie create a style (albo raczej jego braku) to naprawdę wiele osób mimo że stwierdza że to okropne że nie będzie i to duży błąd itp. itd. to I TAK chyba kupią >.>

Z tego co widzę to postawili na wielką dowolność jeśli chodzi o kształtowanie sima ale już przy ubieraniu go czy budowaniu/urządzaniu domu dla niego...
Seraf jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 21.09.2013, 23:25   #842
Levkoni

Seraf, ja też nie mogę odżałować tej decyzji o pozbyciu się CASt, ale kupić grę kupię, bo lubię Simsy, a ta część będzie miała do zaoferowania dużo więcej niż tylko Stwórz Styl Chociaż na chwilę obecną ciężko mi sobie wyobrazić np. to, że zobaczę w jakiejś gazecie ładną kuchnię, a nie będę mógł jej w TS4 odwzorować, bo nie będzie takiego koloru...
stare 22.09.2013, 13:07   #843
anie_1981

Simsy tak właśnie działają ma graczy... Ale tak zupełnie serio, to czwórka mi się od początku nie podobała, nawet przed nowiną o braku CASt'a. Po prostu do mnie ta odsłona nie przemawia. Znam siebie i pamiętam jak się nakręcałam każdym screenem, filmikiem i niusem o trójce! Liczyłam dni do wydania trójki. Teraz niecierpliwie wyczekuję ostatniego dodatku do trójki bo już chcę te deskolotki, jetpacki, wirtualne stworki itd... Niusy o czwórce śledzę i jestem w temacie podobnie jak ci, co chcą tą grę, ale to tylko czysta ciekawość. Podobnie z czystej ciekawości chętnie zagrałabym raz w tą grę, ale kupować nie mam zamiaru.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 22.09.2013, 20:00   #844
Levkoni

anie_1981 tak simsy działają na graczy, bo każda częśc jest po 4-5 lat w obiegu" ;p A jak po tych latach wychodzi wiadomość o nowej części, to wszyscy się napalamy bo chcemy świeżości po tka długim czasu oglądania jednej części ;p Ja np. maniakiem simowym nie jestem, nie kupiłem nigdy nic ze store na przykład, chociaż obiekty te posiadam... no ale to już kwestia moich poglądów. Każdy powie to samo - płaci za grę i nie chce płacić jeszcze poza grą, a już na pewno nie tyle.
stare 23.09.2013, 01:41   #845
KarolinaJ

Reputacja: 11

Do tej pory byłam zainteresowana Czwórką i nawet zastanawiałam się nad jej kupnem ale po informacji o braku możliwości stworzenia stylu nie mam już wątpliwości - Czwórki nie kupuję. Pierwszy minus to ta kreskówkowa grafika ale ok, nawet do niej z czasem jakoś można by się przyzwyczaić jednak odebranie możliwości zmiany tekstury czy koloru ubrania/mebla to dla mnie ogromny minus który skutecznie zniechęcił mnie do nowej generacji simsów. Taki postęp w tworzeniu Sima a z drugiej strony wielki krok wstecz - odebranie możliwości edycji stylu.

Prawdę mówiąc jestem zawiedziona
KarolinaJ jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 23.09.2013, 10:11   #846
Mamełe

Ktoś już grał w taką grę jak będzie czwórka, gdzie do instalacji niezbędne jest zalogowanie origin (nie wystarczy płyta). Czy podczas przeinstalowywania takiej gry dalej jest potrzebny net i czy to tylko do weryfikacji oryginalności i przypisania gry do jednego konta, czy może pobiera jakąś całą masę danych? Na jakiej zasadzie, to w ogóle działa?
Mamełe jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 23.09.2013, 11:59   #847
szyraczek

Cytat:
Napisał Mamełe Zobacz post
Ktoś już grał w taką grę jak będzie czwórka, gdzie do instalacji niezbędne jest zalogowanie origin (nie wystarczy płyta). Czy podczas przeinstalowywania takiej gry dalej jest potrzebny net i czy to tylko do weryfikacji oryginalności i przypisania gry do jednego konta, czy może pobiera jakąś całą masę danych? Na jakiej zasadzie, to w ogóle działa?

Niestety, internet cały czas potrzebny. Kupiłem nowe SimCity i na originie pobierało się bardzo dużo. Więc niestety cyfryzycja idzie w internet
szyraczek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 23.09.2013, 12:13   #848
anie_1981

Czytałam gdzieś, że połączenie z netem nie będzie cały czas potrzebne. Będzie potrzebne połączenie z netem tylko do instalacji. W ten sam sposób instaluje mi się Tomb Raider 2013. Instaluje się go programem Steam, to to samo co Origin, tylko innej firmy. Za każdym razem jak włączam TR 2013, włącza się też Steam, ale nie musi mieć stałego podpięcia z netem.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 23.09.2013, 12:38   #849
Mroczny Pan Skromności

Reputacja: 14

skoro już przy tym jesteśmy, to czy owe połączenie z internetem służy tylko zapobieganiu piractwu, czy są pobierane jakieś dane? To dla mnie istotne, bo korzystam przeważnie z internetu mobilnego.
Mroczny Pan Skromności jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 23.09.2013, 12:59   #850
figa

Reputacja: 11

Ostatnio EA lubi coś dodać aby jednocześnie coś odebrać. W przypadku TS3 dali kreator stylu ale kompletnie (w mojej opinii) zaniedbali tworzenie jak i wygląd simów.
TS4 jeśli chodzi o simy oferuje lepszy wygląd, rozbudowane tworzenie postaci, większą inteligencję, poprawione animacje, itp.
Za to kompletnie odbiera radość osobom, które uwielbiały dopasowywać wygląd obiektów czy ubrań, aby np. uzyskać efekt podobny do występującego w realu.
Ja dotychczas byłam bardzo pozytywnie nastawiona do TS4, jednak gdy dowiedziałam się, że nie będzie CASt to już mi trochę optymizmu ubyło...
W TS3 stale korzystam z tego narzędzia, nie wyobrażam sobie by go nie było
TS2 miało Warsztat, umożliwiający np. tworzenie recolorów ubrań, włosów itp.
Może w TS4 dadzą coś w zamian? Do premiery daleko i nie wszystko jeszcze wiemy.

Ostatnio edytowane przez figa : 23.09.2013 - 13:01
figa jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości)

Zasady Postowania