Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 17.10.2007, 14:31   #81
monisiaczek

Reputacja: 11
Domyślnie Odp: Jak i gdzie wgrać dodatki? - krótki poradnik

hej, mam problem z sciaganiem dodatkow.Jak klikam na download zaczyna sie samo ladowac,(nie kliknelam ani na zapisz ani na otworz) i jak sie naladuje pokazuje sie komunikat, pisze w nim:'nie moge otworzyc C:\Documents and Settings\ustawienia lokalne\ Temporary Internet Files\Content.IE5\8GOKOTVC\number9_FearLiner[1].rar
Probowalam sciagnac z "number9sims" ale z innych stron tez nie chce. Mozecie jekos pomoc? Byla bym bardzo wdzieczna
monisiaczek jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 17.10.2007, 17:08   #82
Isi

Reputacja: 10

Cytat:
Napisał monisiaczek
hej, mam problem z sciaganiem dodatkow.Jak klikam na download zaczyna sie samo ladowac,(nie kliknelam ani na zapisz ani na otworz) i jak sie naladuje pokazuje sie komunikat, pisze w nim:'nie moge otworzyc C:\Documents and Settings\ustawienia lokalne\ Temporary Internet Files\Content.IE5\8GOKOTVC\number9_FearLiner[1].rar
Probowalam sciagnac z "number9sims" ale z innych stron tez nie chce. Mozecie jekos pomoc? Byla bym bardzo wdzieczna
Myślę, że musiałaś kiedyś niechcący kliknąć na link do dodatku i ustawiło się, że ma być otwierany przez jakiś program (a nie pobierany).

No więc jak chcesz ściągnąć jakiś dodatek, to kliknij na linku DOWNLOAD prawym przyciskiem myszki i wybierz opcję "Zapisz element docelowy jako..." i wybierz miejsce na komputerze, gdzie ma się ściągnąć. Wtedy na 100% Ci się pobierze - będziesz musiała rozpakować go programem np. WinRar (żeby rozpakować, trzeba kliknąć prawym przyciskiem myszki na dodatek i wybrać "Rozpakuj", wtedy program WinRar rozpakuje dodatek) i po tym będziesz mogła wrzucić go już do swojego folderu z dodatkami.

Żeby za każdym razem przy pobieraniu dodatku nie trzeba było klikać tego "Zapisz element docelowy jako...", musiałabyś sobie ustawić w opcjach przeglądarki, żeby plik nie próbował się otwierać za każdym razem, jak klikniesz na link, lecz niestety, szczerze mówiąc, nie wiem gdzie w ustawieniach można to znaleźć w przeglądarce Internet Explorer (jeśli taką masz)... Zazwyczaj jak sobie niechcący tak ustawię (czasem mi się zdarza) to cofam sobie system do poprzedniego dnia (Start -> Programy ->Akcesoria -> Narzędzia systemowe -> Przywracanie systemu) i jest po staremu. Ale Ty chyba nie wiesz, kiedy dokładnie tak się ustawiło, więc musiałabyś to zmienić w ustawieniach, pewnie w Internet Explorer jest to gdzieś w Narzędzia -> Opcje internetowe, może ktoś inny wie.
A jeśli chodzi o przeglądarkę Firefox, to w menu wybiera się Narzędzia -> Opcje -> Treść i następnie Typy plików -> Zarządzaj, tam szuka się na liście plików ZIP albo RAR, zaznacza je i klika "Usuń czynność" - wtedy już nie będą się próbowały automatycznie otwierać po kliknięciu, tylko będziesz mogła pobrać.

Ostatnio edytowane przez Isi : 18.10.2007 - 19:36 Powód: literówki
Isi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 18.10.2007, 18:33   #83
monisiaczek

ok,dzieki za pomoc
monisiaczek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 19.10.2007, 20:01   #84
Beep

A ja mam takie pytanie-czy jeśli instaluję kolejne dodatki to muszę je instalować w oddzielnych folderach? Lepiej będzie jeśli np. na dysku D mam oddzielne foldery The Sims 2, The Sims 2 Na Studiach itp.? Bo właśnie kupiłam nowe dodatki i nie chcę mieć problemów z grą.
Beep jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 19.10.2007, 20:23   #85
Isi

Cytat:
Napisał Beep
A ja mam takie pytanie-czy jeśli instaluję kolejne dodatki to muszę je instalować w oddzielnych folderach? Lepiej będzie jeśli np. na dysku D mam oddzielne foldery The Sims 2, The Sims 2 Na Studiach itp.? Bo właśnie kupiłam nowe dodatki i nie chcę mieć problemów z grą.
Nie tylko można, ale trzeba instalować każdy dodatek w oddzielnym folderze - w przeciwnym razie mogą wystąpić błędy, które uniemożliwią grę.
Także zrób tak, jak sobie zaplanowałaś.
Isi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 19.10.2007, 21:07   #86
Beep

Aha, dzięki
Beep jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 20.10.2007, 09:05   #87
paulusiaa92
Guest

Zrobilam wszystko tak jak napisalas sciagnelam mesh do fryzur i same fryzury i nic. Gdzie ja je teraz znajde? Probowalam w oknie tworzenia nowego sima w fryzurach i nie bylo, probowalam w opcji zmien wyglad i tez nie znalazlam. Sciagnelam tez nowe lozko i nie bylo go w przedmiotach do kupienia...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 20.10.2007, 14:02   #88
Rocket

Cytat:
Napisał paulusiaa92
Zrobilam wszystko tak jak napisalas sciagnelam mesh do fryzur i same fryzury i nic. Gdzie ja je teraz znajde? Probowalam w oknie tworzenia nowego sima w fryzurach i nie bylo, probowalam w opcji zmien wyglad i tez nie znalazlam. Sciagnelam tez nowe lozko i nie bylo go w przedmiotach do kupienia...
masz włączone obiekty zmodyfikowane?
albo ściągnęłaś rzeczy wymagające dodatku ktorego nie masz
stare 01.12.2007, 14:49   #89
xaska007x

Mam problem z dodatkami...
Od jakichś 3 tyg ściągałam dodatki do The Sims'a 2 typu fryzury, ubrania itd. Wszystko było ok - dodatki były i w tworzeniu rodziny, i w lustrze, bez żadnych błędów itd. Dzisiaj włączyłam grę i chciałam stworzyć nową rodzinę. Jednak tam dodatków już nie było... Nie wiem co się stało :con: Dodam jeszcze, iż pliki w folderze "Downloads" cały czas są. W warsztacie dodatki są także. Tak samo, gdy wybrałam losowego sima. Na simie ściągnięta fryzura była, w wybieraniu już nie.

Wiem też, że ostatnio młodsza, pięcioletnia siostra ubierała jakieś simy. Mogła kliknąć na coś, co powoduje takie coś?

Byłabym wdzięczna za pomoc
xaska007x jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 02.12.2007, 13:13   #90
Monitkowa

Reputacja: 15

Dobry poradnik, znowu se przypomniałam o meshach..
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Zasady Postowania