![]() |
#81 |
Guest
|
![]()
Witam. Ja mam ten sam problem - to znaczy "Aplikacja została zakłócona. Program zostanie zamknięty". Co najlepsze do wczoraj wszystko chodziło, nic się nie cięło a ja niczego nowego nie ściągałam. Teraz jak uruchamiam grę to chodzi może z 5 minut. Użyłam programu o którym była tu może tzn. Clean Installer ale tam nic nie było zaznaczone na czerwono czy różowo. W tle nie chodzą żadne programy i już sama nie wiem.
Co do dodatków z neta - no cóż, mam ich trochę, ale do tej pory było ok. Mam też wszystkie dodatki the sims 2, więc opcja, że dodatki z neta nie działają poprawnie bo nie mam jakiejś podstawki odpada. Nie wiem już co mam z tym zrobić. |
![]() |
|
![]() |
#82 |
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne Zarejestrowany: 03.11.2007
Reputacja: 19
|
![]()
To nie jest logiczne, ale mi pomogło w podobnej sytuacji zainstalowanie ponownie Direct X. Szczegółową instrukcję znajdziesz w tym temacie troszeczkę wcześniej
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Guest
|
![]()
Witam.
Cóż, przeczytałam cały temat i nie zauważyłam nic, co by mi na tyle pomogło. Mam ten sam problem. Nieszczęsny błąd wyskakuje albo przy początkowym ładowaniu, a jak dobrze pójdzie to dopiero przy rodzinie. Wszystko jest zgodne z wymaganiami, nie mam dodatków z internetu, płyty oryginalne. Programy działające w tle zamykam i dalej to samo. Może jakieś pomysły, czy wskazówki? Ponowna instalacja nie skutkuje. |
![]() |
![]() |
#84 |
Reputacja: 10
|
![]()
A próbowaliście defragmentować dysk? Mi to pomogło, ale u mnie ten komunikat występował przy wyłączaniu gry.
Jestem tu nowa i nie mogę jeszcze zakładać własnych tematów, więc proszę o pomoc tutaj. Mam taki problem: W OŻ można umieszczać ozdoby naścienne na dowolnej wysokości. U mnie mogę je tylko podwyższać, bo po obniżeniu tracą tekstury i są tylko czarną bryłą. Przeskanowałam downloads cleanerem i nic czerwonego ani różowego nie miałam. (Inseminatora nie mam, nawet nie wiem co to jest). Ale ostatnio trochę cudowałam z blokowiskami i samochodami. Nawet ściągnęłam blokowisko z już gotowymi parkingami, żeby mieć podgląd. Zainstalowałam parcelę, chociaż nie miałam wszystkich dodatków, bo pomyślałam sobie, że instalator domu nie przepuści domu gdy nie ma jakieś jego obiektów. Potem jeszcze instalowałam update'a ze strony maxis'a. (Nie wszystkie udogodnienia u mnie działają po tym updacie działają, np nie mogę przenosić zamieszkałych blokowisk). Czy coś z tego, update, lub dom, mogło zepsuć grę? Please Help! |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne Zarejestrowany: 03.11.2007
Reputacja: 19
|
![]()
Z tymi ozdobami na dowolnej wysokości to taka zmyła
![]() Też mi sie zdarza, że niektóre obrazy po obniżeniu są "czarne". To (przynajmniej u mnie) zależy od obiektu. Jedne wyświetlają się w porządku, inne nie. Co do tej łatki - to ona właśnie powinna naprawić ten problem z przenoszeniem blokowisk... Na razie polecam zainstalować ją jeszcze raz a na wszelki wypadek dom usunąć z gry (najlepiej z kosza parceli i domów) wtedy powinno wywalić wszystkie pliki do niego załączone... |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Guest
|
![]()
mi ta kombinacja klawiszy na niewiele sie zdaje bo : gra sie zacina.. musze zminimalizowac bo juz wiadomo ze pojawia sie okienko i... gra sie wylacza zanim zdaze cokolwiek zrobic..
|
![]() |
![]() |
#87 |
|
![]()
Spróbuję Przeinstalować grę. Musiałabym wywalić wszystkie blokowiska, bo żadne mi się nie chce przenosić. Co do reszty poprawek w łatce, to szczerze mówiąc nie jestem w stanie ich przetestować, bo nie korzystam ze wszystkich możliwości w grze. np nie mam czarownicy, jakoś mnie te czary mary nie kręcą. Zauważyłam, że niektórych zachowań nie lubi. Uważam, że takie rzeczy jak doinstalowywanie dodatków czy update'y to się powinno robić bez downloads. Pewnie doszło do jakiś błędów. Teraz też się wpieniłam, bo mi się ładne dziecko urodziło, od czasu porodu do przejścia do wieku małego dziecka ani razu nie zapisywałam gry (Błąd). Dzieciak był prześliczny. Chciałam pojechać do miasta po ubrania dla małego, gra się zawiesiła. I wszystko od początku. Drugi dzieciak już taki super nie był.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Guest
|
![]()
witam po raz pierwszy, moze ktos mi poradzi?! Mam problem z zainstalowaniem sims2, gre kupilam w sklepie niedawno, zagralam moze 3 razy, ale pozniej oddalam sprzet na "czyszczenie" i wymiane sysyemu. Teraz jak chce uruchomic plyte to wyskakuje mi "problem z aplikacja Electronic Arts AutoRun" i nic wiecej zdzialac nie moge. Jak wkladam plyte z dodatkiem, to problemu nie ma (wczesniej, przy starym systemie jej nie uruchamialam). Probowalam paru rzeczy, wylaczenie programow antywirusowych, uruchomienie w zgodnosci z nowsza wersja windowsa, zapisanie na kompie plyty i uruchomienie z tego folderu. Generalnie jestem w tym wszystkim zielona, ale plakac mi sie chce, bo nowiutka gra, a pograc nie moge. Wczesniej zainstalowalam przy starym systemie, virusach, innych smieciach, a teraz jak mam wszystko czysciutkie, to nie moge
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Guest
|
![]()
Ja również mam ten problem. Grę mam oryginalną (TS2 Double Deluxe), pożyczoną od koleżanki - u niej wszystko działa sprawnie, u mnie Simsy włączają się powoli, długo się ładują itp. co najgorsze, gdy tworzę rodzinę i chcę ją zapisać, to wyskakuje znany wielu osobom błąd: "Aplikacja...". Jak wejdę w gotową rodzinę umieszczoną w parceli to komunikat wyświetla się np. przy zapisywaniu gry, albo gdy chciałam kodem zamienić sima w wampira.
Co mam robić? Cały dzień przeglądałam różne strony i fora o takim problemie, próbowałam wszystkiego - nic nie pomogło. Ani zwiększenie pamięci wirtualnej, ani ponowna instalacja Simsów (+ czyszczenie rejestru), ani wyłączanie wszystkich programów działających w tle. Łatki też ściągałam. Nic nie pomogło :/ |
![]() |
![]() |
#90 |
|
![]()
Nie miałam tego problemu przez długi, długi czas, aż tu nagle... BUM! Co najdziwniejsze, wywala mnie tylko przy wejściu do określonej rodziny (tj. wszystko ładnie pięknie, ale ładuje się tylko do pewnego momentu, a potem przerywa). Kiedyś miałam podobny problem i przeskanowanie antywirusem dało efekty - teraz niestety to nie działa. Wywaliłam wszystkie dodatki, które przez Clean Installera były zaznaczone na czerwono, powyłączałam procesy i nawet odłączyłam internet na czas grania... To nic nie dało. Ma ktoś jakiś pomysł, co zrobić? Nie chcę tracić tej rodziny przez jakiś głupi błąd...
EDIT: Tak sobie myślę, żeby odinstalować RiO, bo wydaje mi się, że po instalacji tego mini-packa, zaczął wyskakiwać mi ten błąd. Czy jeśli teraz wywalę RiO z komputera, zachowam zapisy i wszelkie zmiany w grze, jakich dokonałam? Z góry dziękuję za odpowiedź. Ostatnio edytowane przez ultraviolence : 26.04.2009 - 08:46 |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości) | |
|
|