Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 11.04.2011, 20:19   #81
Levkoni

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: PORADNIK - Jak zainstalować rzeczy z internetu (pliki packages)

Cytat:
Napisał anie_1981 Zobacz post
Nie znam innego moda. I naprawdę nie rozumiem, dlaczego Wam ludzie NRaasy nie działają... Na końcu mojego bloga dopisałam info o kasowaniu plików cache...

http://forum.thesims.pl/blog.php?b=205

Mi to pomaga. Co prawda nigdy nie spotkałam się z problemem "nie działania NRaas'a", ale jak zmieniam go na nowszą wersję, to bez czyszczenia cache'a gry, gra widzi jakby starą wersję NRaasa. Dopiero po skasowaniu cache jest OK. Sprawdzajcie tez programem Dashboard z mts (link w moim blogu), czy NRaas nie ma z czymś konfliktu. I wielu ludzi, którzy mi piszą na PW, boi się jak ognia kasowania cache myśląc, że coś się zepsuje. Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby wyczyszczenie cache'y gry cokolwiek w niej popsuło. Jedyne skutki uboczne opisałam też w blogu i one nie psują gry.
A mi właśnie dzisiaj w końcu udało się wgrać dobrze Nraasa bez czyszczenia cache Po prostu nie wiedziałem wcześniej, że są do różnych wersji gry wersje Nraasów, znalazłem dobrą wersję i poszło.
Levkoni jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 12.04.2011, 08:52   #82
anie_1981

Najnowszy NRaas zawsze działa z najnowsza wersją gry. Ale jeśli da się nowego NRaasa do starej wersji gry, to może faktycznie nie działać. Za to gdybym chciała uruchomić grę z za starym NRaasem, to albo mam info od gry, że jakiś mam nieodpowiedni mod, albo gra się włączy, ale nie będzie chciała się załadować. Ja mam wszystkie dodatki i najnowszą wersję gry, więc NRaas MasterController V49 (czy który tam jest najnowszy) działa bez zarzutu.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 12.04.2011, 15:00   #83
Levkoni

Ale g****!!! Nigdy nie wgrywałem żadnych modów do simów bo wiedziałem, że tylko psują wiecznie grę, teraz po tym Nraasie jak wchodzę w tryb budowy to potem nie chce mi wyjść w tryb życia!!! Usunąłem nraasa i dalej to samo, ja nie wytrzymam z tą żenująco zbugowaną grą!
Levkoni jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 23.04.2011, 11:52   #84
izka1985m
Guest

Hejka,

Mam takie pytanko, ostatnio zainstalowalam Simsy 3 na Windows 7, gra dziala super, tyle ze nie widzi dodatkow package. Czy ktos ma/ mial podobny problem?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 02.06.2011, 21:19   #85
Norx
Guest

Domyślnie Dodatki

Mój problem wygląda następująco
Zainstalowałem sims 3 z dodatkami ( bez zatoki skorupiaków) i chciałem dodać też dodatki (obiekty z internetu). Dodałem do Downloads ,zainstalowałem w Launcherze. Niestety owe dodatki nie są wykrywane w grze (nawet nie pyta czy chcę mieć włączone obiekty zmodyfikowane)
Dodatki na 100% sprawne bo na komputerze stacjonarnym działają ( na laptopie nie)
  Odpowiedź z Cytatem
stare 03.07.2011, 12:33   #86
Jamniczka
Guest

Domyślnie Problem po ściąganiu ze Store

Hej!
Ostatnio w grze dzieja mi się dziwne rzeczy. Jest to gra oryginalna. Mianowicie, po ściągnięciu kilku ubrań z The Sims Store (od tamtego czasu) non stop mam "dziwne zjawiska", tj:
1. Gdy wyjeżdżam na wakacje i wracam, w domu mojego sima jest identyczny sim jak on (!) ale ma trochę opóźnione umiejętności (czyli takie, jakie mój prawdziwy sim miał np tydzień temu). Naturalnie, uśmiercam go - jednak on umiera i nie przychodzi Śmierc, a jak chcę wyjść z gry wyskauje komunikat, że własnie Śmierć przyszła po czlonka mojej rodziny. Ale jego, oczywiście, nie ma.
2. W dowolnym momencie nie moge wykonywać simem żadnych interakcji. Ale tylko jednym. Miałam w rodzinie 3 simów, i tak sie stało z Simką - nie mogłam nią nigdzie kliknąć, ani nie można było z nią wykonywać interakcji. Z pozostałymi simami wszystko OK.
3. Gdy moja simka po porodzie wróciła ze szpitala, zachowała się baaardzo dziwnie. Przeszła po niebie droge z powrotem do szpitala i dopiero kolejny raz wracała. Nie dało się jej zatrzymać. Po prostu szła na takiej wysokości, że widać ją było dopiero z podglądu okolicy.

To wszysto dzieje się odkąd ściągnęłam parę ubrań ze Store. Czy to ma jakiś związek?? Prosze o odp, mam dość tych dziwnych błędów!!

Ostatnio edytowane przez lithium : 03.07.2011 - 14:17
  Odpowiedź z Cytatem
stare 12.07.2011, 08:28   #87
jansens
Guest

Witam.
Mam problem z zainstalowaniem niektórych pobranych dodatków. Ściągnąłem z internetu paczkę akcesoriów, rozpakowałem do folderu Download, w okienku startowym simsów klikam na pobrene>zaznacz wszystkie>instaluj. Wszystko sie ładnie instaluje ale kiedy wyjdę i jeszcze raz uruchomię simsy to część przedmiotów które miały ikonke "zainstalowane" teraz są tak jak przed instalacją.
Dodam że tak sie dzieje ze wszystkimi stylami fryzur, ubraniami (góra, dół, kostiumy), a także z niektórymi rzeczami i parcelami. Simsów nie ściągałem więc nie wiem.
Myślę że to jest wina błędów przy instalacji The Sims 3 (podstawa), przy dodatkach nie miałem żadnych problemów. Mam win 7 chyba dlatego miałem te błędy.
Czy może ktoś wie jakie pliki pobrać z neta żebym mógł instalować pobrane przedmioty?
albo jakich plików brakuje mi w folderze z zainstalowaną grą.
Na koniec dodam że ponowna instalacja nie rozwiązuje problemu. Cały czas pojawiają sie te same problemy przy instalacji. Natomiast kiedy je wgrywałem na starszy komputer z win XP nie były żadnych problemów z instalacją.
Proszę o pomoc.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 15.07.2011, 07:10   #88
Steuro
Guest

Domyślnie Problem z dodatkami do The Sims 3

Witam serdecznie. Otóż od jakiegoś roku nie grałem w The Sims 3 i postanowiłem je na nowo zainstalować, pamiętam że jak grałem wcześniej to używałem różnego rodzaju dodatków: nowe meble, dekoracje itp. itd. I teraz mam taki problem, pobrałem parę mebli "Sim3pack" zainstalowałem tak jak potrzeba, jest napisane że dodatki są dodane do gry ale w grze nie mogę ich znaleźć nie wiem dlaczego ;/ Przeszukałem wszystko i nic. Natomiast druga sprawa jest taka że np: domy albo dodatki do simów (zegarki, koszule, spodnie itp.) normalnie się instalują i są w grze. Czym to jest spowodowane i jak sobie z tym poradzić bo chciałbym sobie trochę urozmaicić poczynania moich simów ? Z góry dzięki za odpowiedź
  Odpowiedź z Cytatem
stare 26.07.2011, 06:36   #89
jaja

Steuro, a z jakiej stronki ściągnąłeś te niedziałające meble? ja miałam to samo w przypadku np Vitasims3, meble miały status zainstalowanych, a w grze ich nie było. Dopiero po czasie się zorientowałam, że niektórzy twórcy nie potrafią chyba przypisać mebla do kategorii, bo dało się je wyszukać - a więc w grze naprawde były - jak klikałam zakładkę pokaż wszystkie przedmioty Spróbuj, może u Ciebie też zadziała

jansens nie ma pojęcia o co w tym przypadku chodzi, ale nie wiń systemu; ja miałam te same problemy co Ty jak grałam na win xp, na win 7 już ich nie mam, a używam tych samych modów. I pomyśleć że wyruca się tyle kasy na taką wadliwą grę;/

Jamniczka u mnie ŻADNY dodatek z sims store nie dziala, a jak już jakimś cudem się pojawi w grze, to mi ją zasyfia - ostatnio się cieszyłm, że zainstalowałam stamtąd nowe autko, sukces normalnie, ale gra mi się zaczeła ostro zacinac. Wyrzuć te mody, powinno się naprawic
jaja jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 26.07.2011, 07:25   #90
Ilona
Guest

jansens z ta ikonka tak jest od bodajże Kariery,dlatego po zainstalowaniu plików sim3pack usuwaj je z katalogu Downloads

W problemach z instalacja plików Sim3Pack polecam program s3rc
więcej dowiecie się tutaj http://www.modthesims3.pun.pl/viewtopic.php?id=34
albo poszukajcie w Google-tak,jak ja to zrobiłam
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości)

Zasady Postowania