Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 16.09.2011, 17:07   #81
Lucha

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Amnesia The Dark Descent

Jestem mega dziwaczna i dlatego prosiłam o fotkę Alexa, bo go nawet polubiłam Jest takim idiotom, ale go lubię Rosari, zgadzam się z tobą co do Alexa
Wyciągnęłam rękę aby jej dotknąć, ale gdy to zrobiłam, napotkałam tylko
zimną taflę lustra.
Lucha jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 16.09.2011, 19:14   #82
Lexi

Nie wiedziałam, że tak szybko pojawią się komentarze @_@ Im bardziej zaskakujący odcinek tym ich więcej

Wiem, że wszystkie odczuwacie złość, zdziwienie i zdenerwowanie tym, że go uśmierciłam, ale trzeba było

Cytat:
Napisał Silver
Nie podobuje mi się nowa fryzura Mii. Tzn jest całkiem ładna, ale jednak rudy miał w sobie to coś
Też mi się podobała w rudych, ale chciałam coś zmienić. Raz słyszałam o czymś takim, że jak np. chłopak zrywa z dziewczyną to często one farbują włosy lub ścinają i Mia poczuła się tak. jakby dostała w policzek od życia

Cytat:
Napisał florie
PS. Mi się teraz Mia też podoba. :> Ładnie jej w czarnych włosach.
Widzę, że zdania są podzielone i dobrze. A w tym kolorze i fryzurze też jej do twarzy. Na początku myślałam o skróceniu włosów i to tak drastycznie, ale uznałam, że to jednak zły pomysł.

Cytat:
Napisał Rosari.
A ja Alexa lubię. Myślcie sobie co chcecie, ale on jest mistrzem spontanicznej jedwabistości
Myślałam, że padnę ze śmiechu jak czytałam to zdanie xD Nadzwyczaj dobrze wcielam się w postać Alex'a i tak lekko mi się wtedy pisze. Nie wiem czemu, a ja taka nie jestem

Cytat:
Napisał Lucha
Chcę zobaczyć twarz Alexa i jak najszybciej dostac wyjaśnienie ukrytych celów jego
Długo zastanawiałam się nad fryzurą i ubraniem Alex'a i w końcu jest. Myślę, że znajdzie wśród grona czytelników dużo ulubieńców

One hell of a butler
Lexi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 17.09.2011, 09:00   #83
Master of Disaster

Reputacja: 26

No, w końcu przeczytałam (pierwsze odcinki ciężko się czyta, ale potem jest poprawa). Pierwsza reakcja - łał. Podoba mi się to FS, jest... ciekawe, po prostu ciekawe. Oczywiście szkoda Chrisa, skoro Mii tak na nim zależało, ale na mnie nie zrobił specjalnego wrażenia. Szkoda też, bo wygląda na to, iż ten cały Alex będzie bardziej interesującym bohaterem Swoją drogą, ciekawe, co on kombinuje.
Tak w ogóle, to jakoś do żadnego bohatera na razie chyba nie zdążyłam się przywiązać, nie na tyle, żeby żałować w razie jego ewentualnej śmierci... choć może tylko mi się tak wydaje
Master of Disaster jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 18.09.2011, 11:32   #84
rudzielec

nio dopsze dotarłam i tutaj i mam sporo do nadrobienia!
więc tak:

odcinek 5
Cytat:
Ich usta złączyły się w namiętnym pocałunku. Czuła jak jej ciało płonie żywym ogniem. Czy to było pożądanie?
to zdanie jest po prostu nieziemskie 33 tak mi się spodobało, że musiałam Ci o tym napisać

Cytat:
- To nic wielkiego. Nie miałam dziś przykrych koszmarów – odpowiedziała i zasiadła do stołu.
zgubiłaś literkę

odcinek 6
Cytat:
Ze słuchawek w jej uszach rozbrzmiewały dźwięki elektrycznej gitary wokalisty zespołu Nirvana.
kolejna zjedzona literka

Cytat:
- Dobra wygrałaś. Słuchaj, mam pomysł. Może ja wpadnę, zamówimy pizzę i pooglądamy filmy? Co ty na to? – w jej głosie można było usłyszeć nutkę nadziei w głosie.
powtórzyło Ci się, możesz kompletnie wywalić podkreślone zdanie, będzie całkiem dobrze ^^
Cytat:
W pomieszczeni w jakim znajdowała się dwójka znajomych panował totalny chaos.
znów zjadłaś literkę!
Cytat:
- Wiesz, nie wiem czy to nam jakoś pomoże, ale to zawsze jakiś krok wprzód
chyba wiesz, co tu jest nie tak
Cytat:
- Muszę cię zabić – na te słowa rudy wybałuszyła oczy i otworzyła lekko usta, ale nie wydobył się z nich żaden dźwięk.
ruda!

odcinek 7
Cytat:
Dziewczyna wsiadła do czarnego forda mustanga i ruszyła spad domu z piskiem opon.
spod

ogólnie to nie spodziewałam się takiego obrotu spraw, między innymi tego, że tak szybko zeswatasz Mię z Chrisem, to było dla mnie lekkie zaskoczenie, ale wydało mi sie trochę podejrzane, że on tak nagle się do niej przystawiał, no i, że nie miała koszmarów :>
w kolejnym odcinku, rozwiałam swoje wątpliwości, WIEDZIAŁAM (!!!) że Chris jest jakiś podejrzany, czułam to w kościach nie spodziewałam się jednak, że może to być całkiem inna osoba, a tym bardziej Alexander
no, ale nareszcie wszystko zaczyna się powoli układać w jedną całość, a historia nabiera kolorów
no i muszę cię pochwalić, za zmianę "imejdżu" Mii, wygląda bardzo seksi w czarnych włosach

ach i jeszcze coś na koniec! mega, mega pochwała za to, że w tekście nie znalazłam praktycznie żadnych powtórek (no z wyjątkiem jednej ;p), piszesz coraz lepiej, rozwijasz swój styl, co mnie strasznie cieszy
literówki zdarzają sie każdemu, nawet najlepszym, więc nie można ich nazywać jakimiś znaczącymi błędami, trzymaj tak dalej, z chęcią poczytam dalsze odcinki i zobaczę jak coraz bardziej rozwijasz swój talent pisarski ^^

no to tyle ode mnie! no i tradycyjnie - czekam na ciąg dalszy, oby był jak najszybciej
stare 19.09.2011, 13:38   #85
Searle

Mam masę pytań:
- dlaczego Mia nie pojechała do domu Chrisa, by się upewnić, że nie żyje?
- dlaczego jej siostra wraz z Danielem nie pilnują jej, by nie zasnęła, tylko pozostawiają ją samą?
- dlaczego Mia nie powiedziała Cammie, że Alex po nią przyjdzie?
- skąd ruda zna język polski?

W tym odcinku jest masa błędów. Widać, że nie czytałaś tego po wstawieniu. Przeczytaj jeszcze raz i popraw literówki.
stare 19.09.2011, 17:33   #86
Lexi

Master of Disaster ciesze się, że zainteresowało cię moje fotostory. To naprawdę podnosi mnie na duchu kiedy widzę kolejnego nowego czytelnika, który pochlebnie komentuje moją "twórczość". Mam nadzieję, że nie zawiedziesz się na tym fs.

rudzielec to fajnie, że postanowiłaś nadgonić nowe rozdziały i cieszy mnie również twoja pochwała. jestem z siebie zadowolona, że idzie mi pisanie coraz lepiej.

Searle postaram się odpowiedzieć na twoje pytania.

Cytat:
dlaczego Mia nie pojechała do domu Chrisa, by się upewnić, że nie żyje?
Mia nie jestem osobą taką, która sprawdziłaby czy coś jest prawdą jeśli chodzi o poważne rzeczy czy sytuacje. Gość jest nieprzewidywalny (Alexander) i jest do tego zdolny. przypuśćmy, że pojechałaby do domu i zastała rodzinę w żałobie, a okazałoby się, że Chris był tylko przetrzymywany. Specjalnie to pominęłam, bo chcę was zaskoczyć. Po twoim pytaniu nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale lepsze jest zaskoczenie kiedy niektóre rzeczy pozostają niewyjaśnione. Narazie.

Cytat:
dlaczego jej siostra wraz z Danielem nie pilnują jej, by nie zasnęła, tylko pozostawiają ją samą?
A co oni mogą na to poradzić? Nic. Nie będą przecież jej co chwilę szturchać jak będzie przysypiać. Prędzej czy później i tak by zasnęła. Tak działa organizm ludzki, a my nic nie zrobimy. Co prawda są prochy, ale to tylko psuje zdrowie człowieka. Zresztą do akcji we śnie zawsze może wkroczyć Daniel. Nie zapominajmy, że on też ma małą część władzy. Niedużą ale ma.

Cytat:
dlaczego Mia nie powiedziała Cammie, że Alex po nią przyjdzie?
Czasem jest tak, że nie chcemy mówić wszystkiego najbliższym. Mia poczuła w sobie coś takiego, co powiedziało jej "nie mów tego siostrze, zaufaj mi". Kobieca intuicja? Coś w tym stylu. Zauważyłam w wielu książkach, że tak jest. Dla przykładu, żeby nie było: Luce bohaterka książki Udręka, nie powiedziała Danielowi o tajemniczym liście i wyszła ze szkoły narażając się na pewną śmierć gdyby nie uratował jej Cam. Czemu nie powiedziała? Widocznie nie chciała.

Cytat:
skąd ruda zna język polski?
To pytanie mnie zaskoczyło. W tekście nie znalazłam nic co by na to wskazywało. Byłabym wdzięczna, gdybyś pokazała mi mój błąd, a poprawię go jak najszybciej.

One hell of a butler
stare 19.09.2011, 19:32   #87
Silver

Jej chyba chodziło o to, że Mia słucha Budki Suflera
Silver jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 20.09.2011, 07:05   #88
Searle

Tak, chodzi mi dokładnie o ten fragment:

Włączyła jedną ze swoich płyt, a z głośników popłynęła piosenka Demony wojny w wykonaniu Budki Suflera. Po wsłuchaniu się w tekst po policzku spłynęło jej kilka łez
stare 20.09.2011, 13:26   #89
Lexi

Teoretycznie nie musi znać polskiego. Jak ja usłyszę gdzieś piosenkę to jak mam ochotę wchodzę na tłumaczenie tekstów i mam z np angielskiego na polski. Ale słuszna uwaga, następnym razem dokładniej przejrzę tekst jak napiszę.

One hell of a butler
stare 21.09.2011, 15:47   #90
Lucha

Lexi, kiedy będzie odcinek ? Tak przy okazji pytam, bo to co chciałam napisać jest inne.
Przecież Mia chodząc do szkoły mogła mieć język polski, jako język obcy
Ja też często jak słucham to wchodzę w tłumaczenie, ale często nie wiem skąd wiem o czym jest angielska piosenka
Nom, to teraz została sprawa odcinka Piszesz już coś, albo masz gotowy termin na nowy odcinek, Lexi?
Na wszelki wypadek życzę ci wielkiej, nieskończonej weny
Wyciągnęłam rękę aby jej dotknąć, ale gdy to zrobiłam, napotkałam tylko
zimną taflę lustra.
Lucha jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania