![]() |
#81 |
Reputacja: 10
|
![]()
W podstawce powinny też znaleźć się cztery pory roku i możliwość mieszkania w blokach.Kolejnym dodatkiem po "Family Reunion" byłby dodatek "Live to Travel",który wprowadziłby dwie wyspy wakacyjne,na każdej z nich moglibyśmy znaleźć atrakcje dostępne w prawdziwym świecie.Pierwsza wyspa byłaby połączeniem najpiękniejszych orientalnych krajobrazów i górzystych widoków,a na drugiej możnaby podziwiać piękny ocean,czy skrywające wiele sekretów lasy.Domy wypoczynkowe,możliwość podjęcia letniej pracy przez nastolatków,wylegiwanie się na słońcu i siatkówka plażowa,kursy językowe,nauka strzelania,konkursy talentów na których można pokazać swoje zdolności kucharskie czy plastyczne,to wszystko Simy mogą robić nie tylko w wakacje.Niech podróżują jak najwięcej,by poznać legendy krążące wokół lasów czy poznać tajniki renowacji zabytków.Dodatek wprowadza też większość funkcji znanych z The Sims 2 "Własny Biznes":Simy mogą założyć swoje przedsiębiorstwo,być fryzjerami,sprzedawcami,florystami,to wszystko już znamy.Połączenie podróży z opcjami z Open for Business sprawiłoby,że Live to Travel spełniłby oczekiwania,jakie w nim pokładano.Na wyspie wakacyjnej,w dzielnicy orientalnej moglibyśmy spotkać gejsze,w oceanie natrafić na wodne stworzenia,w górach spróbować wspinaczki z prawdziwego zdarzenia czy pojeździć na nartach.Jeśli natrafimy na dżina (bo własnie taką postać wprowadza dodatek) to może spełnić on nasze trzy życzenia.Rozszerzenie dodałoby ładne,jasne meble,także plecione czy wykonane z maty bambusa i wiele innych zestawów (zwłaszcza do kuchni).Z ubrań doszłyby kimona,sari i inne elementy typowe dla różnych kultur.Odtąd możemy też w najdrobniejszych szczególach ukształtować fryzurę Sima,niekorzystając z gotowych uczesań,a jeśli nasz Sim jest fryzjerem to ograniczać nas może tylko własna fantazja.Jeśli chodzi o elementy wyposażenia to tak jak w trójce,już w podstawie The Sims 4 moglibyśmy dowolnie je kolorować,ale dodatek "Live to Travel" wprowadza kilka dodatkowych wzorów.Najlepsze jest jednak byłoby to,że sami moglibyśmy od podstaw stworzyć swoje wakacyjne otoczenie i rozkręcić na nim własny biznes.
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#82 |
|
![]()
Eris, aby trochę nie przesadzasz? Po to mamy zwykłe życie.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
|
![]()
Ja tam na trójkę nie narzekam. Już z resztą pisałam, że mam niewielkie wymagania, właściwie, to spełnić może je już trójka... Gdyby EA poprawiła bugi, poprawiła stabilność gry i dodała parę obiektów z dwójki i jedynki.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
|
![]()
Karel13,to tylko takie moje koncepcje,i tak nie kupiłabym czwórki nie na mojego kompa.Nawet trójki nie mam i dwójka mi wystarcza.Ale orientuję się w Simsach ;-)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
|
![]()
"Odtąd możemy też w najdrobniejszych szczególach ukształtować fryzurę Sima,niekorzystając z gotowych uczesań,a jeśli nasz Sim jest fryzjerem to ograniczać nas może tylko własna fantazja." Eee... Zajeżdża mi lipną ubieranką dla dziewczyn?
Ja nie chcę czwórki. Przynajmniej takiej jaka była pokazana na fake'u jakiś czas temu. Tak, jak opisuje to eris dobrze mi się widzi, ale tamten filmik to nie dla mnie. Dla mnie to już nie były by simsy, bez kolorów i nutki nierealizmu. Ludzie to jest tylko symulacja. Czyli jeśli chcecie simsy w 100% realne, czyli nie było by naszych kochanych wapirów, zombie, Mhocznego i innych? To by było smutne. ![]()
![]() |
#86 |
|
![]()
Ja jak najbardziej jestem za elementami magicznymi w Simsach,Filleable nie wiem czemu nasunęło ci się skojarzenie z ubieranką ;-)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
|
![]()
No bo w takich grach można robić dowolne fryzury
![]() Mnie ciekawi jak tym razem by pociągnęli historię maxisowych simów. Była już podróż do przodu, teraz wstecz. Ciekawa jestem co jeszcze wymyślą, ale głupio by było, że przenieśli się jeszcze dalej za dwójką, w sensie czasem do przodu, bo wtedy już nie byłoby pewnie większości simów, które znamy, albo byłyby już stare. Z kolei gdyby jeszcze bardziej by się cofnęli, to było by to za czasów młodości Mortimera, a tam nie ma żadnej tajemnicy do rozwikłania.
![]() |
#88 |
|
![]()
Filleable nie chodzi nam o to, żeby w TS4 nie było żadnych magiczno-okultystycznych istot i elementów, ale żeby nie były narzucone graczowi z góry, tak jak wampiry, gdzie połowa populacji jak nie lepiej po jakimś czasie to były wampiry, albo wymyśleni przyjaciele, których co prawda dało się sprowadzić z powrotem do lalki na wieki, ale lalki nie można było w żaden sposób się pozbyć... chyba że się oddało ją komuś w prezencie. Ja bardzo lubiłem w TS2 wampiry, kosmitów i innych, ale tam było to na prawdę fajnie zrobione, żeby zobaczyć wampira trzeba było się nieźle nachodzić po klubach, a porywające sima UFO było najlepsze ze wszystkich nadprzyrodzonych rzeczy w simsach.
Co do historii przedstawionej w TS4 to myślę, że twórcy zrezygnują tym razem z rodzin z poprzednich części. Dadzą graczom wolną rękę w tym aspekcie "jak chcesz to sobie stwórz ich" albo stworzą na przykład ich twarze gotowe, które będzie można podczas tworzenia sima wybrać. No, a jeśli zdecydują się jednak z powrotem na rodziny z poprzednich części, to myślę, że powrócą do punktu fabuły z jedynki, czyli np. Bella, Mortimer i Kasandra Ćwir ![]()
![]() |
#89 |
|
![]()
Ale świetne pomysły macie!
Aż szkoda żeby sie zmarnowały. Ejak, absolem i inni - zróbmy taka liste i wyślijmy do Ea. Co nam szkodzi. Jesli zrobimy to przez oficjalne forum, ostatecznie najwieksze w Polsce, to zrobi to napewno wieksze wrażenie niż pojedynczy fan. A zawsze bedziemy mogli mieć spokojne sumienie ,że cos zrobiliśmy. Co myślicie? Czy warto cos takiego zrobić? I czy wogóle można?
![]() |
#90 |
|
![]()
simka334player,myślę,że The Sims 4 nigdy nie ujrzy światła dziennego i że trójka to ostatnia odsłona Simów.Ja nigdy w trójkę nie grałam,ale jakoś mnie do niej nie ciągnie i wolę Simsy 2.O The Sims 4 piszę tylko dla zabawy,bo nic takiego nie powstanie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|