![]() |
#81 |
Guest
|
![]()
dobzie, nowy odcinek mam dla was : 3
Dzisiaj NAPRAWDĘ króciutko, ale to taki przerywnik, bo tak btw to przed ostatni odcienek serii. A ostatni niedługo, mam już nawet zdjęcia =S. UWAGA! Proszę BARDZO UWAŻNIE CZYTAĆ, dzisiaj jest więcej tekstu który JEST WAŻNY! bo na nim będą się opierać pozostałe odcinki. Rodzina Hapter, część XIII ![]() Zacznijmy od tego, że naszą rodzinkę odwiedził kot, przypominający skunksa. Już myślałam, że nie doczytałam i skunksy jednak są. Pomyliłam się :c Alice miała o siebie dbać- ogródek? Zapomnij! Opiekowanie się Elffy? Chyba żartujesz! No więc nie mogła robic nic, według Jacka i Mirandy. Jednak czas, kiedy ona była w szkole a jej mąż w pracy był dla niej jedyną nadzieją na posprzątanie ogródka, zrobienie prania... ![]() Elffy zostawiła w spokoju. Jack zajmował się sianem, ale Alice łzy cisnęły się do oczy, kiedy myślała o sprzedaży Elffy, którą wychowała, zajmowała się, a teraz musiała ją po prostu oddać. ![]() Głowa bolała ją coraz rzadziej. Może dlatego, że nie przemęczała się ( "Przecież to tylko pranie, Jackie! Ktoś MUSI to zrobić!), a może dlatego, że na każde westchnięcie, każdą kroplę potu Mimi natychmiast wysyłała mamę do łóżka... " O matko, już po trzeciej, Mimi za chwilę będzie!" Nie pomyliła się. Po chwili zauważyła autobus na zakręcie przed domem. ![]() Szybko do góry schodkami, otworzyć drzwi, usiąść na kanapie i... - Cześć mamo, co dzisiaj robiłaś?- Mimi wbiegła do salonu. ![]() - Eee, nic specjalnego skarbie. Zrobiłam malutkie pranie, pooglądałam telewizję...- nie lubiła okłamywać córki, ale co miała powiedzieć? Że nie może żyć bez jakiegokolwiek wysiłku, pracy? - Rzeczywiście nic specjalnego.- skwitowała krótka Miranda. - A co w szkole?- Zatroskana spytała Alice córki, chociaż i tak znała odpowiedź. - Nudy. Przez siedem lekcji mówiłam więcej niż nauczyciele, a na ósmej trochę przysnęłam. Z nudów oczywiście- dodała, widząc spojrzenie matki. ![]() Poziom w szkole w AP był po prostu za niski dla jej córki. Od paru lat witała wakacje z niezmienną wciąż średnią 6.0. Nie dlatego, że była jakimś kujonem, uczącym się bez przerwy. Po prostu dzieciaki, młodzież w szkole byli " za tępi", jak to zawsze ujmowała sama Mimi. Większość nauczycieli nawet nie dziwiła się ze średniej Mimi. -Mało tego, że jest zdolna, to trzeba dodać tą szkołę.... Naprawdę, niski poziom, niestety. Ale staramy się robić wszystko, żeby go podwyższyć! - tłumaczyła się dyrektorka szkoły podczas wywiadówki. Szkoła jest śliczna, ma salę gimnastyczną, aulę większą, mniejszą, basen... Oczywiście zamknięty, bo nie znaleziono nauczyciela który chciałby tu uczyć pływania. ![]() Nie musiała się nawet specjalnie przejmować zadaniami domowymi, robiła je w parę minut. "Te zadania też mają niski poziom..." -tłumaczyła się matce. Według Mimi całe to miasto było jakieś "niskie", ubogie. Nie lubiła go, z wzajemnością. Ile razy zdarzało się, że ludzie na ulicy na nią dziwnie patrzyli... Dlaczego? Może dlatego że ma mdlejącą na ulicy matkę, zakochaną we wszelakich zwierzętach? Może dlatego że ma ojca z niewiadomą pracą, który nigdy nie wychodzi na miasto i podobno grozi ludziom w mieście? A może dlatego że ona jest po środku tego wszystkiego, ma najlepszą średnią w historii szkoły, nie ma przyjaciół w klasie, jest zamknięta, dziwna i kocha sztukę, co rzadko zdarza się w tym mieście? Jakoś się tym nie przejmowała, ale wiedziała już, że kiedyś jej cierpliwość się skończy. Niedługo ma urodziny, później czas szybko minie, będą następne, jeszcze następne i jeszcze jedne, a wtedy będzie miała siedemnaście lat. A później już z górki. Jako zaczynająca karierę projektantka wnętrz poszuka czegoś gdzieś na odludziu, w ciszy, mieście w którym nikt jej nie zna, które nie jest tak nudne i surrealistycznie wesołe jak to. To było jej jedyne marzenie. * Parę miesięcy później... ![]() Ali niezmiennie od kilku miesięcy dostawała telefony i sms-y od przyjaciółek, które się o nią martwiły. Nie lubiła ich kłamać, że cały dzień leży w łóżku z nogami w górze, ale wolała to niż powiedzenie prawdy. Wiedziała, że kiedyś się wyda, ale to nie miało znaczenia. Ważne jest teraz. ![]() Po szkole Mimi zawsze bawiła się z Alexem, to ją uspokajało niemal tak samo jak malowanie. Ali nadal nie wiedziała nic specjalnego o Jacku. Sama nie wiedziała, czy ma tą kochankę, czy nie... Może to rzeczywiście nadgodziny i niepotrzebnie się przejmuje? Nie lubiła o tym myśleć, ale dzisiejszy dzień był inny. Jackie zawsze wracał w okolicach 17, 18, czasem 20. Ale zawsze najpóźniej była to 21. Teraz jest już przed 23. ![]() Ali wygnała Mirandę do spania, a sama usiadła i czekała. Pierwszą godzinę, drugą...Nudziło się jej i martwiła się o Jacka, miała nadzieję że nic mu się nie stało. ![]() Czekała dalej. Nie była w ogóle śpiąca, wręcz przeciwnie. Była 3, a jej męża nadal nie ma. Była mocno zmartwiona i zdenerwowana. Nagle usłyszała dźwięk. ![]() W drzwiach stał mocno zdziwiony Jack. |
![]() |
|
![]() |
#82 |
Reputacja: 10
|
![]()
Ooo ciekawe czy faktycznie ma kochanke :o. Ciekawe jak Miranda będzie wyglądała jak będzie nastolatką
![]()
![]() |
#83 |
|
![]()
Ooo, no to nieźle. Ciekawe, czemu to mężuś tak późno wraca, tyko oby Ali nie zdenerwowała się zbyt po wyjaśnieniach..
Czekam na więcej. A, i jestem bardzo ciekawa, na jaką nastolatkę wyrośnie Miranda. ![]()
![]() |
![]() |
#84 |
|
![]()
Bardzo dobrze czytało mi się dzisiejszy odcinek. Niby zwyczajnie, niby to, ale ja tak lubię
![]() Ciekawa jestem co będzie dalej z Jackiem i Ali. Za długo mnie trzymasz w niepewności ![]() Miranda, jako nastolatka, na pewno będzie piękna ![]()
![]() |
#85 |
|
![]()
uuuuu cos czuje ktos opusci miasteczko jak podrosnie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
|
![]()
Mimi jest po prostu przepiękna
![]()
![]() |
![]() |
#87 |
|
![]()
OMG DODAWAJ SZYBKO NOWE ZDIĘCIA, BO KABA JEST CIEKAWA!!!!
![]() Mimi śliczna, właściwie to wszyscy ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Guest
|
![]()
O, dziekuję bardzo, mnie się też wydaję że Mimi będzie ładna :3 W każdym bądź razie mam nadzieję.
Ktoś jeszcze? |
![]() |
![]() |
#89 |
|
![]()
ano, jeszcze ja
![]()
![]() |
#90 | |