Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 12.11.2013, 10:44   #81
anie_1981

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Skok w przyszłość - problemy z grą.

Ja już dawno wyłączyłam te ekrany, polecam to, bo gra ładuje się wtedy normalnie, a nie 2x wolniej, to może powodować że gra się nie chce ładować.

Ja za to mam głupi, drobny problem, nawet trochę śmieszny... Gram sobie normalnie, Simy wykonują polecenia, jest sielanka, tylko że... zegarek stoi w miejscu... Co parę godzin się aktualizuje, ale bywało już tak, że o świcie miałam godzinę 19. Czasem ciężko odgadnąć która jest aktualnie godzina. Kupiłam im nawet zegar tarczowy na ścianę, ale pokazuje tą samą, niewłaściwą godzinę co główny zegar na interfejsie. Czasem pomaga wejście do katalogów budowania\kupowania, lub do edycji miasta, ale czasem nie... Nie jest to problem, który utrudnia życie, ale jest trochę denerwujący. Podobno szczęśliwe Simy czasu nie liczą, ale tym razem chyba nie o to chodzi...
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 12.11.2013, 13:38   #82
Chloé

Reputacja: 11

Anie, na psujący się zegar pomaga zmiana w ustawieniach trybu na 12 godzinny, granie w tym trybie jakiś czas i powrót do zegara 24 godzinnego.

Problem z zatrzymującym się paskiem ładowania też mam i nie chodzi tu o ekrany interaktywne bo mam je wyłączone. Pasek w zadowalającym tempie się zapełnia a następnie na samym koniuszku potrafi tak stać 15 minut. Bez folderu mods to samo. Zainstalowałam 3bootera ale nie poradził sobie, dlatego dołączam się do pytania o sposób na ten mały acz nieco denerwujący problem.
Chloé jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 12.11.2013, 17:21   #83
anie_1981

No ja nie wiem, ale ja mam mnóstwo modów, Store i CC, a gra ładuje mi się jakieś 5-7 minut. To jest tak i dużo i mało, ale bywało gorzej. Kiedyś miałam wyłączoną opcję chowania obiektów, wtedy gra potrafiła się ładować pół godziny.
stare 12.11.2013, 17:24   #84
Kosia

Tez pojawuil mi sie dzis problem z ekranami ladowania, wczesniej bylo ok. Kombinowalam dzis i wykombinowalam tylko tyle by usunac z moich dokumentow caly folder electronic arts (takze z kosza) i wlaczyc gre na czysto. Potem powoli dodawalam dodatki do downloads i instalowalam, poki co dziala, co prawda wydaje mi sie, ze gra laduyje sie o wiele dluzej (a dodatkow i tak mam moze z 30), ale przynajmniej laduje sie do konca. Problem u mnie pojawia sie po dodaniu folderu mods, ale nie dziala normalne wywalenie modow, nawet wyczyszczenie cache. Laduje mi sie z powrotem dopiero gdy usune calkowicie folder electronic arts. I to w sumie jedyne do czego udalo mi sie dojsc
stare 12.11.2013, 18:42   #85
Patryk58448

Trochę dużo tych błędów, niestety.
Patryk58448 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 25.11.2013, 20:44   #86
WhiteSugar

Niestety nie udało mi się nic zrobić z tymi ekranami - jak się ładowały 2 godziny, tak samo długo ładują się i teraz. Tragedia, dzisiaj spróbuję zainstalować całą serię od początku do końca, ale wątpię, że to coś da. Myślę, że coś jest nie tak z łatką, a przynajmniej ja po jej zainstalowaniu tak mam, przed nią nic takiego nie było. Mieli się niby postarać i skończyć 3 część "z godnością" a znowu mam w grze więcej błędów niż rozgrywki...
WhiteSugar jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 05.12.2013, 11:00   #87
anie_1981

Sprawdziłby ktoś coś dla mnie? Poszukuję kogoś, kto ma SwP i wersję gry 1.63, żeby sprawdził dla mnie, czy Simy mają u niej\niego wolną wolę w basenie. Chodzi o to, że ja mam wolną wolę ustawioną na maksa, a od instalacji dodatku Simy jak im każę iść do basenu to w ogóle w nim nie pływają, tylko tak jak wskoczą lub wejdą do wody, to tak zostają. Nie mają tej interakcji by pływać w basenie, mają tylko ikonkę, że są w basenie. Mijają godziny, a oni nic nie robią. Po jakimś czasie pojawia im się nastrójnik taki jak Simom którzy się boją wody, a jak nadal nie każę im nic robić to toną! Mam tak nawet bez modów, na świeżym zapisie i świeżym folderze TS3 w Moich Documentach. Jest to trochę denerwujące. Kiedyś tak nie było. Jak im kazałam iść do wody to trochę pływali, położyli się na materacu dmuchanym, co chwilę wychodzili z wody, żeby użyć trampoliny lub zjeżdżalni a teraz nic...
stare 26.12.2013, 21:44   #88
Tom

anie, jak odpalę dziś albo jutro simsy to sprawdzę czy u mnie też jest taki błąd ja mam inny problem, z podróżnikiem z przyszłości. Kiedy wychodzi z portalu, zmienia się w coś takiego:
stare 26.12.2013, 23:11   #89
Zielona Herbata

Anie, sprawdzałam u siebie w grze i wszystko jest normalnie. Jak wskakują do wody lub na leżaku, to po skończeniu mam normalnie interakcję przypłynięcia w danym miejscu.

Tom, dziwne, ale u mnie Emit się też popsuł, jest cały niebieski. A żadnych dodatków nieoficjalnych czy modów nie mam...

Zapraszam na mojego bloga: Herbal Sims
Zielona Herbata jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 27.12.2013, 00:14   #90
Tom

Ja mam tylko kilka fryzur i master controller'a, ale nawet bez tego robi się z
Emita taka rozciągnięta masa, nie mam pojęcia dlaczego. Nawet resetsim nie pomaga

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania