![]() |
#912 |
Reputacja: 15
|
![]()
Na forum pojawiło się mnóstwo botów, które dorwały się (nie tylko) do działu ze zdjęciami!
E: niemalże połowę forum zaatakowały |
![]() |
![]() |
#913 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
Spodobał im się mój temat, co mnie się jednak już nie podoba
![]() Ale zazdroszczę temu, kto będzie banował te boty ![]() No i na koniec będzie triumfalne Human wins! :> Ostatnio edytowane przez Liv : 26.10.2012 - 09:30 |
![]() |
![]() |
#914 |
Administrator
Reputacja: 101
|
![]()
Osobiście uważam, że na jakiś czas powinno się włączyć aktywację kont poprzez potwierdzenie przez administratora. Jak na razie z tego co widzę boty ustawiają sobie zawsze te same dane, a może dałoby się je rozpoznać również po mailach, które zawsze są widoczne dla innych użytkowników.
Inny pomysł jest taki, żeby zamknąć forum tak i czekać aż właściciel reklam zauważy brak napływu pieniędzy z naszej strony. ![]() No, chyba, że reklamy i tak by były widoczne. D: |
![]() |
![]() |
#915 |
Administrator Emeryt
Δ=b²-4ac Zarejestrowany: 24.06.2009
Reputacja: 10
|
![]()
musimy czekać na adminów póki co
![]() dla tych, co nie są obeznani z taką sytuacją: 1. proszę, nie wchodźcie w linki nadesłane przez spamboty, na 99% zawierają one wirusy i inne świństwa. 2. raportujcie każdego zauważonego spambota, żebyśmy jak najszybciej zareagowali. dzięki ![]()
![]() |
#916 |
Moderatorka Emerytka
|
![]()
Nie można zamknąć forum, ale ja nie jestem w stanie powiedzieć Ci, dlaczego (w gruncie rzeczy nawet nie znam dokładnego powodu).
A chętnie zrobiłabym tak naszemu właścicielowi na złość! Rozpoznanie bota to dla moda/admina żaden problem (z userami gorzej, bo nick może być mylący). Tu raczej chodzi o to, żeby zapobiec spamowaniu na forum. Ochroną przed botami ma być pytanie zabezpieczające pod koniec rejestracji. Może tam coś nawaliło? (nasze forum wszak lubi się psuć) |
![]() |
![]() |
#917 |
Administrator Emeryt
|
![]()
według mnie nikt nie powinien mieć problemów z rozpoznaniem bota - rejestracja z dzisiejszą datą, post najczęściej w innym języku (chociaż dzisiaj banowałem "Polaka") i totalnie nie na temat, zawierający pseudoreklamę. sam, jako moderator, mogę tylko Was ostrzec, usuwać regularnie posty i banować na piechotę...
![]() |
#918 |
Moderatorka Emerytka
|
![]()
Raczej miałam na myśli rozpoznanie bota zanim zacznie spamować
![]() Bo jak już się rozkręci to pozostaje się modlić, żeby mod/admin się pojawił... |
![]() |
![]() |
#919 |
Administrator Emeryt
|
![]()
no niestety, wziąłem dwa dowolne boty pod lupę, mają zupełnie inne adresy
![]() |
#920 |
Moderatorka Emerytka
|
![]()
Nie można mieć dwóch kont na jednym adresie.
Cechą charakterystyczną jest np. to, że mają maila na zagranicznej poczcie (yahoo.com, gmail.com itd.) i przed @ wypisane jakieś dziwnie brzmiące coś. Sprawdzałeś IP tych botów? Bo jeśli mają wspólne, to pięknie ![]() +1 Ostatnio edytowane przez Liv : 26.10.2012 - 10:42 |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 11 (0 użytkownik(ów) i 11 gości) | |
|
|