Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 14.06.2009, 18:30   #1
_Eveline_
Guest

Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi

Cytat:
Napisał Dziurawiec_Skąpolistny Zobacz post
jakie jeszcze inne rośliny istnieją oprócz zasadzonych przeze mnie: (wymienię jakie mam w ogrodzie) Ziemniak, Sałata, Arbuz, Jabłoń, Pomidor, Pnącze Winne, Cebula, Czosnek, Papryka, Krzak Kwiatów Śmierci, Krzak Płonących owoców, Limonkowe drzewo, (będę miał chyba ten Krzak Kwiatów Życia i jeżeli pomożecie to omniroślinę)?
Jest jeszcze drzewo pieniężne, musisz gdzieś w okolicy znaleźć nasiona.
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 14.06.2009, 21:52   #2
Levkoni

Reputacja: 10

Cytat:
Napisał Dziurawiec_Skąpolistny Zobacz post
Mam pytanie (nie przeszukiwałem tego tematu - stalowych nerwów nie posiadam) otóż: mam simkę Elizabeth, która ma już 10 punkt umiejętności Ogrodnictwo i napisano, że mogę wyhodować Omniroślinę. Na początku pojechałem do tego Instytutu Nauki, bo tam jest omniroślina pisało, że można ją zebrać, ale w opcjach tego nie było można było sprawdzić dietę, która była pusta i obejrzeć roślinę. Przed chwilą pojechałem znowu Ellą i nie było opcji zbierz tylko nakarm, więc z postępem nakarmiłem ją początkowo sałatą, następnie tuńczykiem i zaraz po tym ziemniakiem teraz moje pytanie:

1. Czy nie przesadziłem z dokarmianiem? A jeżeli tak to co może się stać.
2. Jak później zebrać omniroślinę, by mieć ją w ogródku?
3. Wiem o istnieniu Kwiatu Życia znajdującego się bodajże w Mauzoleum, lecz nie mogę na niego trafić, ten kwiat i Omniroślina dawałyby mi następny krok do spełnienia celu zasadzić rośliny z każdego rodzaju na razie mam 63% wszystkich, no więc Kwiat Życia i omniroślina dadzą mi 37%? A jeżeli nie to jakie jeszcze inne rośliny istnieją oprócz zasadzonych przeze mnie: (wymienię jakie mam w ogrodzie) Ziemniak, Sałata, Arbuz, Jabłoń, Pomidor, Pnącze Winne, Cebula, Czosnek, Papryka, Krzak Kwiatów Śmierci, Krzak Płonących owoców, Limonkowe drzewo, (będę miał chyba ten Krzak Kwiatów Życia i jeżeli pomożecie to omniroślinę)?
1. Z omnirośliny nie zbierzesz jej nasion, bo na niej wyrasta to, czym ją dokarmiałeś.
2. Niestety ja też jeszcze jej nie mam, ale wydaje mi się, że po prostu trzeba znaleźć jej nasionko.

madusiaX, a oto dal Ciebie szybki kur ogrodnictwa w TS3

A więc tak: ogrodnictwa możesz się nauczyć poprzez sadzenie roślin, z książek lub możesz iść na kurs ogrodnictwa do Instytutu Naukowego Landgraaba. Książki kupisz w księgarni, natomiast nasiona znajdziesz na parcelach publicznych lub gdzieś poza nimi, możesz je także kupić w sklepie spożywczym (nasiona znajdywane to takie małe coś, wyglądają jak jajka, natomiast w sklepie kupujesz gotowe owoce i warzywa, ale można je również sadzić.) Aby zasadzić coś musisz mieć owe nasiona lub owoce i warzywa, po zakupie lub znalezieniu są one w ekwipunku sima. Klikasz na to, które chcesz zasadzić i wybierasz opcję "zasadź" lub jeżeli masz kilka nasion tego samego gatunku "zasadź wiele". Następnie wybierasz miejsce, gdzie ma być posadzona roślina (w TS3 nie potrzeba specjalnej ziemi jak to miało miejsce w poprzednich częściach) i gotowe. Masz ogródek i go pielęgnujesz. Wraz z rozwojem ogrodnictwa możesz sadzić nowe nasiona, nasiona specjalne lub wyrywać chwasty. W trybie kupowania, w dziale "ogród" znajdziesz spryskiwacze, które przydadzą Ci się do podlewania większego ogródka, albo jak sim czasu nie będzie miał. Mam nadzieję, że pomogłem
Levkoni jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.06.2009, 18:28   #3
Miyoki

Reputacja: 12

Jak mogę sprzedac ryby, które złowiłam? ;/
Bo jak klikam na rybę, to nie mam takiej opcji, a jak klikam na sklepie "Świeżynka" to także jej nie mam.
I jeszcze pytanie: czy zawsze znikają (np. motyle lub zebrane żuki) z plecaka?
Gdzie trzeba je.. wsadzic?
Miyoki jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.06.2009, 18:34   #4
_Eveline_
Guest

Cytat:
Napisał Miyoki Zobacz post
I jeszcze pytanie: czy zawsze znikają (np. motyle lub zebrane żuki) z plecaka?
Gdzie trzeba je.. wsadzic?
U mnie znikają, jak zmienię rodzinę a później znów zacznę nią grać... Nie wiem, co ci Simowie z tym robią, zjadają? Pomocnik kolekcjonera, na którego tak długo zbierałam punkty szczęścia życiowego, też zniknął, także nie polecam kupowania tej nagrody.
Nadwyżki żuków i motyli możesz oczywiście sprzedać do ośrodka naukowego...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.06.2009, 18:35   #5
Rashma ichor
Guest

Jak zrobić by kobieta rodziła w szpitalu? Czy jest możliwość bara-bara w miejscu publicznym? ( nie mam obsesji tak tylko pytam )
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.06.2009, 18:47   #6
Baorti
Guest

Cytat:
Napisał Rashma ichor Zobacz post
Jak zrobić by kobieta rodziła w szpitalu? Czy jest możliwość bara-bara w miejscu publicznym? ( nie mam obsesji tak tylko pytam )
1. po naciśnięciu na simkę pojawi się opcja "jedź do szpitala"
2. Tak, w kinie można i 'bara-bara' i 'postaraj się o dziecko' : D
nie wiem czy nie ma więcej miejsc bo nie sprawdzałem
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.06.2009, 18:55   #7
okruszek
Guest

Dziurawiec_Skąpolistny

znalazlam nasiono i wychodowalam:

a to nastepne:

musisz jeszcze spelnic prosbe o dostarczenie towaru a wtedy dowiesz sie jak wychodowac serorosline (sadzisz ser) i baklażan (sadzisz jajka).
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.06.2009, 19:18   #8
Miyoki

Reputacja: 12

Dam do tego tematu, bo tu się więcej osób udziela:
Cytat:
Napisał Miyoki Zobacz post
Mam pytanie dotyczące związków.
Sim: rodzinny, pracoholik, złota rączka, oszczędny i nie mogę sobie przypomniec ostatniej cechy, ale nie jest potrzebna do tego,
Simka: artystka, dobra, charyzmatyczna, dobrze całująca i zorganizowana (nie tak się to zwało, ale zapomniałam).
I są sobą zauroczeni, przeżyli już swój pierwszy raz ze sobą, ale nie ma opcji, żeby ze sobą byli. Ani narzeczeństwa nie ma, ani zwykłego bycia parą.
Brałam Simem opcje specjalna> rodzinne> i było tylko "postaraj się o dziecko".
Kiedy ta opcja się pojawi i czy w ogóle pojawi?

Aha! I jeszcze jedno: nie mogę znaleźc.... księżyca !
Tak chciałam go zobaczyc, ale go nie ma. Kręciłam kamerą (w nocy oczywiście) po całym Sanset Valley, ale nic :<
Gdzie Księżyc ;(
Miyoki jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.06.2009, 19:20   #9
Łezka

Reputacja: 17

Ok, dzięki tzn. drzewko pieniężne i życiodajną roślinę znajdę jako nasiona, a z prośbą chodzi Ci o okazję? Tj. żeby zanieść innej simce warzywa i ona ma mi za to zapłacić, bo cuś nie kumato u mnie.

Edit: Odpowie ktoś na pytanie do omnirośliny? Proszę

Ostatnio edytowane przez Łezka : 14.06.2009 - 19:23
Łezka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.06.2009, 19:28   #10
okruszek
Guest

tak, o okazje...sprzedawca ze sklepu poprosi.
Omnirosline karmie i nic...tej jednej mi brakuje a zyciowe pragnienie jak widac na obrazku spelnione

Ostatnio edytowane przez okruszek : 14.06.2009 - 19:33
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 5 (0 użytkownik(ów) i 5 gości)

Zasady Postowania