|
![]() |
#1 | |
Guest
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
|
![]() |
#2 | |
Reputacja: 10
|
![]() Cytat:
2. Niestety ja też jeszcze jej nie mam, ale wydaje mi się, że po prostu trzeba znaleźć jej nasionko. madusiaX, a oto dal Ciebie szybki kur ogrodnictwa w TS3 ![]() A więc tak: ogrodnictwa możesz się nauczyć poprzez sadzenie roślin, z książek lub możesz iść na kurs ogrodnictwa do Instytutu Naukowego Landgraaba. Książki kupisz w księgarni, natomiast nasiona znajdziesz na parcelach publicznych lub gdzieś poza nimi, możesz je także kupić w sklepie spożywczym (nasiona znajdywane to takie małe coś, wyglądają jak jajka, natomiast w sklepie kupujesz gotowe owoce i warzywa, ale można je również sadzić.) Aby zasadzić coś musisz mieć owe nasiona lub owoce i warzywa, po zakupie lub znalezieniu są one w ekwipunku sima. Klikasz na to, które chcesz zasadzić i wybierasz opcję "zasadź" lub jeżeli masz kilka nasion tego samego gatunku "zasadź wiele". Następnie wybierasz miejsce, gdzie ma być posadzona roślina (w TS3 nie potrzeba specjalnej ziemi jak to miało miejsce w poprzednich częściach) i gotowe. Masz ogródek i go pielęgnujesz. Wraz z rozwojem ogrodnictwa możesz sadzić nowe nasiona, nasiona specjalne lub wyrywać chwasty. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Reputacja: 12
|
![]()
Jak mogę sprzedac ryby, które złowiłam? ;/
Bo jak klikam na rybę, to nie mam takiej opcji, a jak klikam na sklepie "Świeżynka" to także jej nie mam. I jeszcze pytanie: czy zawsze znikają (np. motyle lub zebrane żuki) z plecaka? Gdzie trzeba je.. wsadzic? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Guest
|
![]() Cytat:
Nadwyżki żuków i motyli możesz oczywiście sprzedać do ośrodka naukowego... |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
Jak zrobić by kobieta rodziła w szpitalu? Czy jest możliwość bara-bara w miejscu publicznym? ( nie mam obsesji tak tylko pytam
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Guest
|
![]() Cytat:
2. Tak, w kinie można i 'bara-bara' i 'postaraj się o dziecko' : D nie wiem czy nie ma więcej miejsc bo nie sprawdzałem |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Reputacja: 12
|
![]()
Dam do tego tematu, bo tu się więcej osób udziela:
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Reputacja: 17
|
![]()
Ok, dzięki tzn. drzewko pieniężne i życiodajną roślinę znajdę jako nasiona, a z prośbą chodzi Ci o okazję? Tj. żeby zanieść innej simce warzywa i ona ma mi za to zapłacić, bo cuś nie kumato u mnie.
![]() Edit: Odpowie ktoś na pytanie do omnirośliny? Proszę ![]()
![]() Ostatnio edytowane przez Łezka : 14.06.2009 - 19:23 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
![]()
tak, o okazje...sprzedawca ze sklepu poprosi.
Omnirosline karmie i nic...tej jednej mi brakuje a zyciowe pragnienie jak widac na obrazku spelnione ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez okruszek : 14.06.2009 - 19:33 |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 5 (0 użytkownik(ów) i 5 gości) | |
|
|