![]() |
#921 |
Reputacja: 10
|
![]()
Mnie zainteresowało to coś do blokowania klatek w grze... Ja mam grafikę na maksa i gra mi działa raczej płynnie, ale... Miewam te słynne przycinki co jakiś czas. Jest tak od instalacji Pokoleń, czyli od bardzo dawna. To raczej nie jest wina kompa, skoro wystarczyłoby nie instalować Pokoleń, ani żadnych dalszych dodatków\akcesoriów\łatek. Czy to coś do blokowania klatek mogłoby pomóc na te przycinki?
A co do uruchamiania gry, to ja mam skrót do bezpośredniego pliku uruchamiającego grę, i wszystko śmiga. Jesli chodzi o Origin, to go w ogóle nie instaluje, bo łatki instaluję manualnie. @.error, starzenie się, a postęp historii to dwie różne sprawy... Starzenie trzeba wyłączyć w opcjach. Ale wtedy NIKT nie będzie będzie się starzał, nawet Simy z aktywnej rodziny, więc trzeba będzie ich postarzać kodem. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#922 |
|
![]()
Zainstalowałam sobie pakiecik 3booter i FPSlimiter, ale podczas uruchamiania gry przez 3bootera otwiera mi sie czarne okienko fps'a i ogłasza, że nastąpił błąd podczas uruchamiania aplikacji. Chciałabym miec możliwość korzystania z programu limitującego klatki w grze, żeby nie zmasakrowac kompa, ale cały czas mam z tym problem. Jeśli chodzi o 3 bootera o w sumie jest mi on niepotrzebny, bo ni mam problemu z uruchamianiem gry. Problem tkwi w fpslimiterze. Prosze o wskazówki zatem, bo nie znam tego programu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#923 | |
Creator
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() @Hithiriel -> jaką masz wersję gry? Jeżeli masz tą jeszcze sprzed tej zmiany pliku uruchamiającego grę to może przez to masz błąd. Ja używam tej paczuszki od ponad roku i naprawdę jestem zdziwiona. Tym bardziej, że nie słyszałam od nikogo jeszcze o takim błędzie. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#924 |
|
![]()
To co robię po zainstalowaniu tego czegoś od limitowania klatek? Muszę mu podać nazwę aplikacji o którą mi chodzi, czy on limituje wszystko jak leci, co odtwarzam na kompie?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#925 |
Creator
|
![]()
Instalujesz go według mojej wskazówki . I dotyczy on tylko The sims 3 -> poradnik jest w dziale z poradnikami co i jak zrobić.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#926 |
|
![]()
Hmmm... coś tam pobieram... Ale moje pytanie brzmi: Czy tego Boostera też muszę mieć, czy może wystarczy limiter klatek? Wiem, może to dziwne, ale jednak wolałabym na początek bez boostera.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#927 |
Creator
|
![]()
No właśnie musisz mieć 3bootera, bo on uruchamia FPS limittera również, bo jak włączam grę z samym fps limitterem to nie wyskakuje okno inicjalizacji FPS limittera.. Także Twój wybór ja nie zmuszam do niczego. Ale używam obu programów z powodzeniem i nie wiem dlaczego nie chcesz obu
![]() @DOWN: Wiem - też używałam launchera i źle to wspominam, ale te aplikacje są w 100% bezpieczne. Jak juz mówiłam od roku ich używam i jest wszystko w porząsiu. Ale oczywiście pewnie, że możesz sobie porobić kopie, ja zawsze robiłam, nawet gdy nie używałam. To się przydaje, bo w tej grze nic nigdy nie wiadomo tak czy siak czy z tymi programami czy bez hehe. Haha dobre to z tym zakładem - ale bardzo trafne spostrzeżenie hhihi... Można zmienić ikonkę - pewnie że tak ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez Anulaa89 : 13.05.2012 - 18:57 |
![]() |
![]() |
![]() |
#928 |
|
![]()
No właśnie trochę mam cykora. Na wszelki wypadek porobię sobie kopie zapasowe zapisów. Miałam kiedyś jakiegoś zastępczego launchera i gra strasznie na nim muliła, stąd też moje opory do korzystania z osobnych aplikacji. Wtedy musiałam cały folder Simsów po tym pseudo launcherze resetować... Ale spróbuje z tymi nowościami, może to coś da. Osobiście nie mam obecnie problemów w grze. Gra chodzi niemal całkiem płynnie pomiędzy tymi przycinkami, ale faktycznie po co mi więcej klatek niż 30... Szczerze to nie rozumiem EA Games... za czasów Will'a Wright'a to by było nie do pomyślenia by wydano grę z aż taką ilością bugów i niedociągnięć... Wright ciągle dbał o to by grało nam się przyjemniej, a twórcy trójeczki... wręcz odwrotnie. Jakby się założyli po którym dodatku ludzie przestaną to kupować
![]() EDIT: Ten booster ma taką śmieszną ikonkę, znasz jakiś trick by ikonka wyglądała jak oryginalna? Wiem, czepiam się, ale jednak... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#929 |
Guest
|
![]()
pytania odnośnie tych programów proszę zadawać tutaj http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=63365
|
![]() |
![]() |
#930 |
|
![]()
Gdy używa się nowego sposobu umieszczania modów w grze (folder Mods w Moich Dokumentach), to przy wyborze rodziny powinno pojawiać się te okienko "monitujące" mody. Mnie pojawiło się z dwa razy i po tym jak zainstalowałam wszystkie dodatki i wrzuciłam wszystkie mody już mi się ono nie pokazuje. Jaka może to być tego przyczyna?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|