![]() |
#941 |
Naczelny Grafik
Reputacja: 24
|
![]()
moim zdaniem polityka EA dotyczaca simsow jest do dupy. -,-
po kiego wała zaczynac temat ts4 poltora roku przed premiera i udostepniac informacje na jej temat. jak dla mnie informacje o takiej grze/dodatku do simsow powinny pojawic sie miesiac przed premiera. dzieki temu gre poznajemy duzo przed otworzeniem samej gry. no kurde. wolalbym sam wlaczyc gre i takie "co to za ikonka...emocje? ale fajnie" a teraz te emocje juz sa nudne i czym mamy sie cieszyc grajac w gre. -,-
|
![]() |
#942 |
Administrator
Reputacja: 101
|
![]()
^ Przecież na tym właśnie polega reklamowanie gier. Mają - pokazują. Nie wiem co w tym dziwnego, wszyscy twórcy gier tak robią. A niektórzy to zaczynają ględzić o grze jeszcze zanim jakaś w ogóle zacznie być robiona.
Mi tam to akurat nie przeszkadza, w ten sposób przynajmniej wiadomo ile miało być - a ile faktycznie jest. Ostatnio edytowane przez Caesum : 05.02.2014 - 23:51 |
![]() |
![]() |
![]() |
#943 |
Reputacja: 10
|
![]()
Ja po prostu jestem optymistką
![]() ![]() Myślę, że z czwórką bedzie podobnie, a jak nie, to pozostaje się tylko przyzwyczaić do grafiki i innych aspektów gry, a jeśli i to nie pomoże, to pozostać przy trójce lub dwójce, czy nawet jedynce, bo wiem, że niektórzy też jeszcze w nią grają ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#944 |
Administrator
|
![]()
Broń Boże byle nie jak z trójką, która raz działa, raz nie, ciągle się zacina i nawet na dobrym sprzęcie ma problemy z działaniem. A do tego ten so-called amerykański look, jakby każdy z USA musiał być koniecznie grubasem. Dobrze, że chociaż z tym ostatnim zerwali i simy znów wyglądają znośnie. Znośnie, bo tylko tyle mogę powiedzieć o grafice a'la anno Domini 2003.
No i co do ostatniego zdania, kto zostaje ze mną przy dwójce? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#945 |
|
![]()
Jeśli jeszcze chodzi o grafikę, to twórcy wspominali, że nie bedzie super extra grafiki, by czwórka mogła śmiało działać na jeszcze niższych wymaganiach sprzętowych niż The Sims 3.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#946 | |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]() Cytat:
The Sims 2 ![]() Zresztą stwierdziliśmy z Caesumem, że jesteśmy za starzy na TS4... Póki co wydaje się być adresowana dla ludzi w wieku 3-8 lat, a nie 18+ ![]() No chyba że dodatki z neta uratują "czwórkę". Bo nie da się ukryć, że "trójce" BARDZO pomogły (błagam Was, żeby nie dało się normalnie grać bez Master Controllera? W TS2, mając tylko boolpropa, zabawa była przednia!) Zresztą zrobiłam swego czasu listę rzeczy, które musi zawierać TS4, żebym wydała na nią te 150 zł (dopóki do takiej ceny nie spadnie, będę się zadowalać piratem - ciekawe tylko, przez jaki czas...). Niby poprawili (NIEZNACZNIE) te tekstury włosów, ale mesh nadal jest skopany. I nie zapowiada się na to, żeby wywalili tą cukierkową grafikę tła. Co do grywalności zaś moje wymagania są dość wygórowane i dziwiłabym się, gdyby zrobili dla mnie grę lepszą niż moja zmodowana TS2. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#947 |
Reputacja: 11
|
![]()
No przecież.
Aczkolwiek, kupię na pewno 4 przez zwykłą ciekawość. Nie liczę już na lepszą grafikę pod względem wyglądu simów, jakiekolwiek detale itp. Cały czas trzymam się jednak nadziei, że kreatorzy dodatków nie zawiodą i jeśli z małych "cartoonkowych" potworków z dwójki da się stworzyć takie cuda, jak teraz, to może z czwórkowych postaci też da się wyciągnąć coś więcej. Mimo wszystko cały czas marzą mi się postacie simów w takiej formie...: ![]() ![]() ![]() Doczekamy się kiedyś? |
![]() |
![]() |
![]() |
#948 |
Reputacja: 39
|
![]()
Być może za jakieś 15 lat, o ile twórcy w końcu zauważą, że w TS grają nie tylko osoby poniżej 13. roku życia.
![]() |
#949 | ||
Administrator
|
![]() Cytat:
Poza tym srsly, żyjemy w czasach PS4, a nie PSXa. Fajnie, że próbują ulepszyć działanie gry, ale może zamiast regresu do początków trójwymiarowej grafiki mogliby spróbować poprawić kod swojego silnika? Cytat:
![]() I faktycznie, TS4 wyraźnie jest kierowane w stronę tych najmłodszych, a szkoda, bo przecież seria wciąż jest napędzana przez wielu starych graczy. Pewnie zagram, ale nie kupię. Pożyczę, pogram u trzyletniej córki mojej kuzynki, coś w tym stylu. A co do trójeczki, to nawet dodatki niewiele mogą poradzić przy jej bugach. Dziwne, znikąd wzięte spowolnienia gry, zawieszająca się kamera, co chwila psujący się gameplay. Grałem w TS3 dwa dni, a już na starcie, w czystej grze z najnowszym patchem, moja simka Mary Anne weszła po nieistniejących schodach na dach, wleciała do domu, wypłynęła spod ziemi do ogrodu, a potem zacięła się przy skrzynce pocztowej i uznała, że na świecie jest za mało miejsca by mogła się ruszyć. Porównajmy to do mojego TS2, gdzie nawet przy nadmiernym korzystaniu z boolpropa i innych kodów największym bugiem był brak cieni simów - błąd spowodowany sterownikami nvidii. To pytanie retoryczne? ![]() Zgadzam się w zupełności. Zresztą, nawet nie tego oczekuję. Nie potrzeba mi realistycznej grafiki, ale detali. Patrząc na simów z czwórki mam wrażenie, że mają ZNACZNIE mniej poly niż grubaski z trójki, a przecież tamta gra była z 2009 roku, prawie pięć(!) lat różnicy. Przy czym najzabawniejsze jest jednak to, że już nawet nie o ilość poly chodzi, nie o to, że gra nie jest realistyczna, ale o całkiem skopany design grafiki, który na siłę stara się wyglądać jak MySims, Freeplay czy inne produkcje dla wielbicieli pampersów i butelek ze smoczkami. Ostatnio edytowane przez Kędziorek : 06.02.2014 - 16:20 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#950 |
|
![]()
Caesum - ja też byłam zawiedziona, gdy zobaczyłam pierwsze zdjęcia z czwórki. Zbulwersowałam się, poklnęłam i stwierdziłam, że na pewno nie kupię gry. A teraz pogodziłam się z sytuacją. Trudno. My niestety na to wpływu nie mamy (a szkoda). Zostaje nam właśnie albo zaakceptowanie tej grafiki albo dalsze psioczenie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 7 (0 użytkownik(ów) i 7 gości) | |
|
|