Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 11.06.2012, 15:06   #951
ultraviolence

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi

Cytat:
Napisał zuzapets Zobacz post
Mam jeszcze jedno pytanko?
Mój jednorożec nie może się wydostać czyli stoi przed domem i wpisałam kod resetsim ale nie pomogło chciałam użyć kodu moveobject on ale nie działa czy mógłby mi ktoś w tej sytuacji pomóc?
Może coś blokuje mu drogę? Cóż, znam ten ból, bo sama mam podobny przypadek w jednej rodzinie. Koń może swobodnie biegać po parceli, jednak nie może stamtąd wyjść, co z kolei powoduje, że moi simowie muszą zapomnieć o konnych przejażdżkach. Dodam, że posiadam tę złotą bramę otwieraną automatycznie (doszła bodajże w Po Zmroku). Brama cały czas jest otwarta, ale koń wciąż tkwi na parceli mieszkalnej, mimo poleceń, które mu wydaję.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 11.06.2012, 15:13   #952
zuzapets

właśnie to samo mam u siebie i nie mogę go przenieść nawet kodem moveobject bo już u mnie nie działa :/
zuzapets jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 11.06.2012, 15:20   #953
ultraviolence

Cytat:
Napisał zuzapets Zobacz post
właśnie to samo mam u siebie i nie mogę go przenieść nawet kodem moveobject bo już u mnie nie działa :/
Spróbuj przeprowadzki, może to jest jakieś wyjście? Mnie to generalnie nie przeszkadza, bo rzadko gram tą rodziną, ale tak czy inaczej problem istnieje i wypadałoby go jakoś rozwiązać.

Aha, kodu nie testowałam w tym przypadku, więc nie mam pojęcia czy u mnie działa.
stare 11.06.2012, 15:49   #954
zuzapets

ok dzięki
zuzapets jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.06.2012, 20:28   #955
CuteDream

Hej, mam pytanie
Czy Wy też tak macie, że w mieście po jakimś czasie simy (noworodki-dorośli), giną w niewyjaśnionych okolicznościach ze swoich rodzin, czy tylko ja takie coś mam? W ogóle nie mam żadnego konkretnego postępu historii - żadnych nowych rodzin, dzieci, ślubów, tylko umierają *.*
CuteDream jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.06.2012, 21:54   #956
Hallgerd

Ja mam problem ze schodami. Mam lokal, gdzie schody modułowe są ustawione jedne na drugich. Kiedyś normalnie działały, ale bardzo dawno nie grałam w tym miejscu. Dzisiaj jedna z moich Simek tam pojechała. Do piwnicy zeszła normalnie, ale nie umiała wyjść. Podchodziła do góry schodów, zawracała i schodziła na dół. I tak w kółko, dopóki nie usunęłam schodów nad nimi prowadzących na piętro. Zepsuł to któryś z dodatków? Czy ktoś u siebie coś takiego zauważył i wie jak naprawić bez gruntownej przebudowy lokalu?
stare 14.06.2012, 10:54   #957
ultraviolence

Cytat:
Napisał Hallgerd Zobacz post
Ja mam problem ze schodami. Mam lokal, gdzie schody modułowe są ustawione jedne na drugich. Kiedyś normalnie działały, ale bardzo dawno nie grałam w tym miejscu. Dzisiaj jedna z moich Simek tam pojechała. Do piwnicy zeszła normalnie, ale nie umiała wyjść. Podchodziła do góry schodów, zawracała i schodziła na dół. I tak w kółko, dopóki nie usunęłam schodów nad nimi prowadzących na piętro. Zepsuł to któryś z dodatków? Czy ktoś u siebie coś takiego zauważył i wie jak naprawić bez gruntownej przebudowy lokalu?
Nie wiem czy akurat w tym tkwi przyczyna, ale warto spróbować. Polecam przejrzenie tego tematu: http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=61965
stare 14.06.2012, 12:27   #958
Spectrum
Guest

Hej, posiadam mod Nrass StoryProgression. Jest świetny, ale mam jeden problem. Mianowicie po każdym ponownym wejściu do gry relacje simów się resetują. Następuje to po komunikacie, że postęp historii Nrass włączony (czy coś podobnego). Ma ktoś pomysł co z tym zrobić? Niestety na tą chwile jestem zmuszony odinstalować tego moda.

edit: po dłuższych zmaganiach problem został rozwiązany, pytanie nie jest aktualne.
Problemem w tym przypadku był mod overwatch.

Ostatnio edytowane przez Spectrum : 14.06.2012 - 16:38
  Odpowiedź z Cytatem
stare 20.06.2012, 10:08   #959
Adamsims

Witam, na ulicy przed domem nonstop stoi samochód mojej simki, który zarazem jest w wyposażeniu, moge nim tylko wrócić do domu(zadanie po chwili znika), lecz gdy klikne by simka gdzieś podróżowała to wsiada do tego samochodu i jedzie, lecz on również na środku ulicy staje gdy dojedzie na miejsce i dalej jest opcja tylko powrotu. Jakaś przyczyna? Nie moge usunąć tego auta.
Adamsims jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 20.06.2012, 10:32   #960
Probs
Guest

Od około tygodnia zacząłem grę w trójkę więc sypnę na początek :

1. Nie ma kodu na wszystkie potrzeby, jest jakiś obiekt do pobrania typu mod booster (sims 1) ?
2. Czy jak z kimś się pobiję to czy ten ktoś będzie mi wywalał śmietnik jak w dwójce ?
3. Czy jak się wykąpie u kogoś w basenie to nic się nie stanie ?
4. W rozmiarach parceli max. mam 64x64. Na rysunku nie zajmuje ta parcela całej siatki. Czy jakieś dodatki są potrzebne aby mieć większe parcele czy po prostu tak jest ?
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania