![]() |
#11 |
Administrator
Reputacja: 97
|
![]()
Z tych najnowszych domków najbardziej zauroczył mnie ten pierwszy z czerwonej cegły. Jest przeuroczy, taki brytyjski i w georgiańskim stylu. Cudo!
![]() Drugi ma świetną bryłę i okolicę, natomiast mam wrażenie, że znacznie lepiej by wyglądał, jakby miał okiennice i drzwi wejściowe w tym samym kolorze co dach. Domyślam się jednak, że trudno to osiągnąć w The Sims 4 bez tworzenia własnych recolorów. Trzeci nie jest generalnie w moim guście, ale wydaje się bardzo nowoczesny i lekki, przy czym nie jest zbyt sterylny/zimny jak to często się zdarza w architekturze współczesnej. Świetna alternatywa dla klasycznych domków. ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#12 | |||
Archeolog Renesansu
|
![]() Cytat:
Senkjuuu! We wnętrza to ja średnio umiem (głównie dlatego, że ciągle używam tych samych obiektów XD) ale postaram się następnym razem coś ogarnąć. Uwagi do kolorków również mile widziane, biere to! Cytat:
![]() CC mam wszędzie XD Dosłownie używam filtra (trzeba mieć mod Better BuildBuy) i opcjin "hide maxis" jak buduję, więc używam vanilla obiektów tylko jak muszę i nie mam nic innego. Btw krzesła są od Felixandre, jest w linkarni ![]() Cytat:
Dziękuję ![]() O, to jest dobra sugestia do drugiego domku! Jak odpalę grę to przekoloruję i zobaczę co z tego wyjdzie. Dziękuję bardzo za komentarze i uwagi! Tak jak piszę, wszystko co wrzucam to work in progress, więc rady są mega przydatne ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Archeolog Renesansu
|
![]()
Hielo, dorosłe życie być trudne, więc mam tylko jeden obrazek, i to nawet nie domku a kuchni w mieszkanku w San Myshuno xd
(Nie wiem czemu za drzwiami jest niebo, ta gra nie ogarnia mieszkań. Sufit też był niebieski. Dlatego go nie widać ![]() Miso sori Mam nadzieję, że się podoba hehe EDIT: A więc... Skończyłam to mieszkanko. W międzyczasie ogarnęłam, że wyszedł patch i sufity już nie są niebieskie, alleluja! Endżoj! EDIT2: Foty zniknęły i nie umiem ich odzyskać ![]()
Ostatnio edytowane przez Meryam : 13.02.2025 - 23:55 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Archeolog Renesansu
|
![]()
No witam
Miałam w tym tygodniu wyjątkowo dużo czasu na granie dzięki L4 xd Więc zabrałam się za robienie parku w San Myshuno (ostatnio staje się moim ulubionym otoczeniem for some reason.) Jak zwykle, work in progress, dużo rzeczy brakuje, foty z build/buy mode więc fontanna nie działa </3 Ale uznałam, że i tak pokażę, a co! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Moderator
Reputacja: 44
|
![]()
Piękny park. Widzę, że zapomniałam skomentować poprzedni post - bardzo przytulne mieszkanko!
Używasz tylko przedmiotów z gry, czy pobierasz coś z internetu? Styl jest bardzo spójny.
![]() |
#16 | |
Archeolog Renesansu
|
![]() Cytat:
I dziękuję za komentarz ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Archeolog Renesansu
Reputacja: 14
|
![]()
Kocham to stopniowanie poziomu, bo nadaje wyrazistości i jakiegoś pazura temu, jakże zawsze płaskiemu w Czwórkowym wydaniu, otoczeniu.
Przynajmniej jak na wirtualne standardy, bo jakbym była niesimową babcią, to z małym optymizmem patrzyłabym na te schodki plus wszystkie ostatnie afery związane z betonozą w polskich miastach każą sobie patrzeć na takie pomysły inaczej ale co tu narzekać, świat simsów ma swoje zasady ![]() No i szok, prawie 30GB CC!?! ![]() Nie wiem czy kiedykolwiek nazbierałam do którejkolwiek części tyle zawartości... To taka kolekcja zbierana i ciułana powoli latami, czy jakoś lecisz dłuższymi sesjami po ulubionych stronach/blogach i pobierasz jak leci? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Archeolog Renesansu
|
![]() Cytat:
Przeróżnie. Mam swoich ulubionych twórców CC, których obserwuję i pobieram na bieżąco jak coś wrzucą, ale zdarza się polowanie na pintereście i pobieranie CC pół dnia żeby potem nawet nie odpalić gry XD
![]() |
![]() |
#19 |
Archeolog Renesansu
|
![]()
Coś mnie naszło. Mam nadzieję, że się podoba
![]() (Uprzedzę fakty - wiem, że obrazki są duże. Ale chcę zauważyć, że Regulamin mówi, że maksymalna wielkość obrazka "powinna", a nie "musi" wynosić 800x800px ![]() EDIT: O DANG, same się skalują. Ale jakość się wtedy psujeeeee... Ponawiam petycję XD) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#20 |
Moderator
Reputacja: 44
|
![]()
Piękny domek! Gdybym grała w TS4, to już bym prosiła o udostępnienie
![]()
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości) | |
|
|