![]() |
#22 |
Administrator
Reputacja: 97
|
![]()
Gry już pojawiły się w EA App pod nazwą kolejno The Sims Kolekcja Tradycyjna (89,90 zł), The Sims 2 Kolekcja Tradycyjna (129,90 zł) oraz The Sims 25-lecie Zestaw (179,90 zł), czyli zestaw pierwszego i drugiego.
![]() Kupiłem cały zestaw i napiszę później jak wrażenia. EDIT: widzę Tenebris mnie ubiegła. xD |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Moderator
Reputacja: 44
|
![]()
Mogłabym postawić pieniądze na to, że żadnego remastera nie będzie. Jeśli o mnie chodzi, to nie mam z tym problemu - gram tylko w TS2 i z odpowiednimi modami gra jest dla mnie bez zarzutu.
Cytat:
Ale z drugiej strony gra to ich własność i mają prawo czerpać z niej korzyści tak długo, jak będą chcieli. TS1 i TS2 to były dobre gry. Gdybym ich nie miała, to byłabym skłonna za nie zapłacić. Caesum, czekamy na update co do gier! Oczywiście admin forum musiał się poświęcić i wyłożyć kasę, to się nazywa zaangażowanie ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Reputacja: 10
|
![]()
Caesum mieliśmy synchro hehe. Daj proszę koniecznie znać czy usunęli chociaż typowe bugi czyli kwadraciki czarne pod simami 😅
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Administrator
|
![]()
Włączyłem na 5 minut jedną i drugą grę i o to co zauważyłem:
1. The Sims - gra działa teraz w pełnoekranowym oknie, czyli można łatwo przeskakiwać między grą a innymi okienkami w Windowsie. Działa w rozdzielczości 1920x1080 (może i większej) i jest support widescreenu. Natomiast interfejs nie został w pełni przystosowany do nowej rozdzielczości. Nie rozpada się wprawdzie tak jak oryginalna gra, ale widać bardzo wyraźnie, że tło ikonek nie zostało zaktualizowane pod nowy interfejs. UI wygląda więc na lekko zepsute. Natomiast nie ma dziwnego psucia się otoczenia przy oddalaniu ekranu, nie ma problemów ze skalowaniem. Wygląda na to że skupili się przede wszystkim na rozdzielczości i olali resztę tematu. Ale w każdym razie działa. A, no i tryb ładowania ekranu jest z podstawki, nie abrakadabry. 2. The Sims 2 - tutaj sprawa wygląda gorzej. ZNACZNIE gorzej. Szczerze mówiąc nie widzę żadnych zmian poza tym, że gra teraz poprawnie identyfikuje nowe karty graficzne oraz działają dynamiczne cienie pod simami w pomieszczeniach. Interfejs wygląda spoko, ale nie tknęli chyba w ogóle. Niestety wygładzanie krawędzi jest zepsute a do tego brakuje zestawu IKEA. Nie wiem co z zestawami ze Store. Long story short wygląda na to że to jest faktycznie RE-RELEASE z minimum zmian potrzebnymi żeby gry działały na współczesnym sprzęcie. Z tego co widzę The Sims 1 może i warto kupić, bo jest pełne i działa na nowych rozdzielczościach. Z kolei The Sims 2 chyba nie warto jeżeli ma się Complete Collection. EDIT: według Steam kolekcja zawiera również oprogramowanie antypirackie Denuvo. Ostatnio edytowane przez Caesum : 31.01.2025 - 18:12 |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Moderator
Reputacja: 44
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#27 |
Administrator
|
![]()
Wygląda na to, że EA dodało kilka poprawek:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Reputacja: 16
|
![]()
4GB to fix, który naprawiał częste crashe w grze (out of video memory). One się pojawiały u części osób, po którejś za aktualizacji Windows. U mnie skończyło się to na tym, że gra wyłączała mi się po ustawieniu kilku luster.
Tu jest poradnik, który dostałem od OskaraArtura: https://www.youtube.com/watch?v=-0iwuLZyjMg Jednak, jeśli Twoja gra działa normalnie, to nie ma potrzeby instalowania tego patcha. To może dotyczyć konkretnych kart graficznych. Z tego, co pamiętam GraphicRules.sgr nie uwzględniał rozdzielczości zrzutów ekranu oraz kodeków dla video z gry. Czy sprawdzałaś może jak duże są screeny robione w grze? Ewentualnie, czy video nagrane za jej pomocą dają się odtworzyć (w oryginale, po przekroczeniu 4GB na bezkompresyjnych ustawieniach, plik ulegał uszkodzeniu)? Na tym w sumie zależy mi najbardziej w odświeżonej wersji, a nie chcę przeinstalowywać starej, bo mam tam jednak sporo rozgrzebanych projektów. ------------------------------------------------------------------------- Próbowałem też znaleźć tę dodatkową zawartość (póki co tylko w jedynce) i jakoś nie mogę się jej doszukać XD Znalazłem tylko jakiś dres dla simki z logiem EA w jedynce. I tyle XD. W sklepie na obu okładkach jest znaczek "bonus content", natomiast w opisach: "The Sims 4: Grundge Revival Kit" (TS2) oraz "The Sims 4 Throwback Fit Kit" (TS). Ktoś coś znalazł już? edit: Dobra, gamoń ze mnie. To są tylko kity w czwórce, a ja się napaliłem na jakieś bonusowe obiekty XD Ostatnio edytowane przez Dimond : 31.01.2025 - 20:41 |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Administrator
Reputacja: 33
|
![]()
Również kupiłam jedyneczkę i o dziwo całkiem nieźle i płynnie śmiga. Rzeczywiście ten cały panel sterowania simem jest niezbyt urodziwy bo mocno kanciaty, trochę nie da się patrzeć na te buzie simów xd. Nic nie poprawili pod tym kątem, mogli go trochę np zmniejszyć bo jest trochę za duży. Ale cała reszta jest spoko, choć na razie grałam ok. 20 minut Jasiem i jego żonką
![]() Miałam też chwile grozy, bo jak zainstalowałam i odpaliłam to był tylko czarny ekran i pasek zadań, jednak pomogło mi kliknięcie ikonki simsów na pasku żeby się schowały i do mnie wróciły ![]() ![]() edit nie no ja przepraszam ale co to jest XD tego nie było, z czego to xd dość dużo takich strojów i głów https://imgur.com/ZxOuyuZ Ostatnio edytowane przez Rainbow : 31.01.2025 - 22:04 |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Administrator
|
![]() Cytat:
A co do The Sims 2 to u mnie generalnie działa, ale slider do wygładzania krawędzi jest nieco wonky, działa dopiero po restarcie gry. Też CEP i Scriptorium nie chcą już się instalować, trzeba je manualnie dodawać. Widziałem na forum EA, że bardzo dużo ludzi ma crashe i inne problemy techniczne. Napisałem na forum EA o tym, że mi simsy 1 nie chodzą. Usunęli mój temat, więc się wkurzyłem i robię refund gry. Nie opłaca się kupować skoro nie działa jak trzeba, a musimy pamiętać że EA pozwala na zwrot gry tylko w ciągu 24h od zakupu. Potem trzeba się zdać na ich łaskę. Poczekam z miesiąc lub dwa i jak się temat poprawi to kupię ponownie na Steamie jak stanieje. EDIT: Rainbow - to chyba są ciuchy z The Sims 1 Complete Collection. Ja też je mam w swojej starej grze. xD Ostatnio edytowane przez Caesum : 31.01.2025 - 22:06 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|