26.09.2005, 18:58 | #1 |
Guest
|
Simowe Akwarium
Poradnik i zdjęcia zaczerpnięte z nieistniejącej już strony invisiblesims2.com.
Czyż nie miło byłoby mieć w domu akwarium? Ale nie takiego zwykłego z rybkami. Co powiecie na Simowe akwarium…? Wbrew pozorom to nie jest takie trudne! Skoro mi się udało, to wam tym bardziej 1. Na początku użyj narzędzia podnoszenia terenu (tryb budowania > teren > narzędzie podnoszenia terenu). Ustaw na największy rozmiar i podnieś teren o dokładnie 12 kliknięć. 2. Następnie wyrównaj teren aż uzyskasz równy prostokąt – wymiary dowolne, taki sam rozmiar jak górka będzie miało twoje pomieszczenie w akarium. Zbuduj na górce basen. Po prawej i lewej stronie basenu zostaw 2-kratkową powierzchnię. 3. Naciśnij razem Ctrl+Shift+C, wpisz kod boolprop constrainfloorelevation false i naciśnij enter. 4. Użyj narzędzia wyrównywania terenu i wyrównaj teren przy basenie tak jak na zdjęciu. 5. Jeszcze raz naciśnij Ctrl+Shift+C i wpisz kod boolprop constrainfloorelevation true i naciśnij enter. 6. Zbuduj pomieszczenie o szerokości twojej górki. Na rogach pokoju od strony basenu zbuduj 2 pomieszczenia 1x2 kratek (zaznaczone na biało) i dodaj tam okna. 7. Teraz wpisz ponownie kod: boolprop constrainfloorelevation false 8. Wyrównaj teren przy basenie od góry do dołu. 9. Przejdź na drugie piętro i wyrównaj wystającą ścianę - od dołu do góry. 10. No, prawie gotowe. Teraz wystarczy dobudować 2 piętro, umieścić okna, schody itp. 11. Reszta zależy już tylko od waszej inwencji. 12. Tak mniej więcej wygląda w środku po wykończeniu. 13. A tak na zewnątrz Mam nadzieję że poradnik chociaż komuś się przydał Dziękuję bardzo za uwagę i powodzenia w tworzeniu waszych "Simowych Akwariów" P.S. Nie wiem czy "Simowe Akwarium" to dobra nazwa, ale nie wiedziałam jak to nazwać, a to całkiem pasuje (przynajmniej mi) Ostatnio edytowane przez Caesum : 12.08.2023 - 19:01 |
|
09.10.2005, 17:10 | #2 | |
Guest
|
Cytat:
Ale wszystko zależy od waszej inwencji twórczej. Trzeba próbować, eksperymentować, i może wyjdzie z tego coś jeszcze piękniejszego! |
|
15.10.2007, 13:31 | #3 |
Guest
|
Odp: Simowe Akwarium
Eeej.. Zamieściłą byś ten dom w internecie xD??
Bom nie wychodzi mi o.O |
15.10.2007, 15:09 | #4 |
Reputacja: 13
|
mi tez to nie dziala. znaczy kod nie dziala a reszta dziala. pomocy !
|
16.10.2007, 09:11 | #5 |
Guest
|
Fajny i ciekawy pomysł ! naprawde ekstra, spróbuje !
|
16.10.2007, 14:54 | #6 |
Reputacja: 13
|
juz mi dziala. ja chcialam nie wyrownac, ale wykopac dolek :shy: dzieki!
|
04.11.2007, 14:47 | #7 |
Guest
|
Bardzo fajny pomysł,wykorzystam go przy budowaniu "Domu rozrywki"hehe.Pozdrawiam!!!
|
09.11.2007, 22:10 | #8 |
Guest
|
Naprawdę super... Tylko szkoda że mi kody nie działają.... I mam tą samą prośbę co .:Alex:. żebyście to gdzieś wrzucili.
|
18.12.2007, 12:22 | #9 |
Guest
|
Bardzo przydatne. Napewno wypróbuję xD
Pozdro;* |
31.10.2008, 14:28 | #10 |
Guest
|
a można tam drzwi wstawić=)?? może trochę głupie pytanie