![]() |
#11 |
Reputacja: 16
|
![]()
Jak dla mnie, te gry są na tyle ładne i unikatowe pod względem stylistycznym, że nie zasługują na grzebanie w ich wyglądzie.
Jedyne na co liczę, to że te gry będą miały po prostu wszystkie te łatki, które gracze muszą instalować osobno. W przypadku dwójki: Graphics Rules Maker, 4GB Patch oraz mody na rozszerzony interfejs (zwłaszcza w CAS). Bardzo bym też chciał, aby uaktualniono rozdzielczość screenshotów w grze, oraz nagrywanych filmików (wliczając nowsze kodeki, bo tych dwójkowych nowsze programy do edycji nie obsługują, a same video ulegają uszkodzeniu po przekroczeniu 4GB wielkości). |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#12 |
Archeolog Renesansu
Reputacja: 72
|
![]()
Wydaje mi się, że słowo 'remastered' gdzieś padło no i powiększenie rozdzielczości zdecydowanie by się przydało, TS1 wcale na tym wizualnie nie cierpi (interfejs jest ok, nawet na 2K), ale zmodyfikowany plik wykonawczy bywa niestabilny.
edit: źródłem informacji jest wiadomość od mojej siostry, że Sims 1 ma zostać 'zremasterowane' i co to w ogóle znaczy, więc jej tłumaczyłam, ale nie sprawdziłam Ostatnio edytowane przez Paździoch Menda Złośliwa : 30.01.2025 - 16:44 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Administrator
Reputacja: 97
|
![]()
Moim zdaniem remaster wcale nie byłby taki zły. Zarówno jedynka jak i dwójka mogłyby na tym zyskać. Nie myślę tutaj o robieniu wersji HD wszystkich grafik czy przepisywaniu jedynki do pełnego 3D, ale można by było zrobić coś w stylu FreeSO, czyli lekkie poprawienie grafiki bez zmiany oryginalnych assetów. Lepsze oświetlenie, lepsze cienie, wygładzanie krawędzi, interfejs działający na nowych rozdzielczościach i takie tam. Niby proste, a cieszy. Dla dwójki dodatkowo poprawiłbym jakość LOD (czyli np. widok na domy sąsiadów, obiekty w trybie otoczenia). Można to już zrobić za pomocą The Sims 2 RCP, więc dać się da.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Administrator
Reputacja: 33
|
![]()
ja na którejś stronie czytałam, że 1 i 2 będą przystosowane do tego, aby śmigały na win 10 i 11, jak znajdę tą stronkę to podrzucę
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Administrator
|
![]()
Według KOTAKU The Sims 1 i The Sims 2 mają wrócić do sprzedaży 31 stycznia koło godziny 11:00. Jako że Kotaku jest serwisem amerykańskim, oznaczałoby to że u nas gry pojawią się bodaj koło godziny 20:00.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Archeolog Renesansu
|
![]() Cytat:
Jeżeli to nie będzie remaster to mogą sobie "sprzedawać". Dwójka już kiedyś była cała za darmo dostępna zanim ją wycofali przecież. Więc o ile wartość dodatnia przy remasterze rzeczywiście jakaś być może i wówczas nadanie ceny ma sens, tak jeśli to tylko zwykły re-release, bez żadnych upiększeń ani poprawek, to powinni udostępnić gry za darmo. Ale co ja się łudzę, mówimy o EA, oczywiście, że chodzi o $$$ ![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Reputacja: 16
|
![]()
Na okładkach, które wyciekły widnieje słowo "re-release", więc na pełnoprawny remaster nie ma co liczyć.
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |||||
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja jeszcze z tych, co mają obie te gry na płytkach (i napęd CD/DVD). Zasadniczo nie kupuję drugi raz tego, co już mam. Poczekam, aż ktoś wrzuci wideo-recenzję na YT ![]() Cytat:
![]() Ostatnio edytowane przez Liv : 31.01.2025 - 11:18 |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Administrator
|
![]()
Według portalu simscommunity.info już za 4 godziny The Sims 1 i 2 trafią ponownie do sprzedaży. Jeśli to jest prawda, to już niedługo dowiemy się, czy to będą oryginalne pełne kolekcje, czy może pełnoprawne remastery.
![]() https://simscommunity.info/2025/01/2...own-to-release EDIT: strona EA przypadkiem potwierdziła re-release serii, ponieważ przez chwilę widoczna była informacja o tym: ![]() Coś, co mnie cały czas niepokoi, to to że nazywają to cały czas "re-releases" a nie "remasters". Rerelease jest niejednoznaczne, może oznaczać oryginalne gry albo remastery, jednakże jakby to były remastery, to chyba bardziej chcieliby się tym chwalić, ponieważ teraz jest na to moda... Niepokojące, tym bardziej że aplikacja EA ma wiele starych gier, które nigdy nie były zmodyfikowane pod nowe systemy, np. jadąca na DosBoxie seria Ultima. Ostatnio edytowane przez Caesum : 31.01.2025 - 12:26 |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Admin Emeryt
Admin Kumpel Zarejestrowany: 28.03.2008
Reputacja: 18
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |