![]() |
#31 |
Archeolog Renesansu
|
![]()
Kuurczę, chyba najlepsza budowla do tej pory
![]() ![]() ![]()
|
![]() |
#32 |
Archeolog Renesansu
Reputacja: 72
|
![]()
Z jednej strony trzyma się mnie to średniowiecze, z drugiej dodatki mię się kończą i powtarzają... więc jeszcze was pomęczę tymi klimatami.
![]() Różne rzeczy próbują powstać, ale w pełni do użytku jest jeno kolejna parcela w centrum. W miejscu mojej ulubionej (Pojezierze), więc dlatego zasługuje szczególnie na uwagę. ![]() Tym razem parcelę testuje dla was sam Robin Hood (tak, właśnie tak nazywa się ten Sim na dole). Pomysł tawerny w takim klimacie narodził się dużo wcześniej (gdzieś wyżej figuruje jako dobudówka do zamku na parceli wakacyjnej), ale czemuż ograniczać się jeno do żarcia i picia? ![]() Zaczynamy od lewej strony. ![]() Szyld sklepu prezentuje się mało optymistycznie... ![]() Wnętrze sklepu oddaje w pełni klimat szyldu, jednak możemy w nim kupić eleganckie gajery, biżuterię i świece. ![]() Sprzedawca tego sklepu zwie się Borgin. Pszypadeg? NIE SONDZE... ![]() Pięterko wyżej pan Borgin sobie pomieszkuje. ![]() Wnioskując po dwuosobowym łóżku - nie mieszka sam. ![]() Obok znajdują się kwatery mieszkalne. Jedną z bolączek The Sims 1 są NPCe bez miejsca zamieszkania. ![]() Teraz Miastowi mają swoje cztery kąty i to w ścisłym centrum! ![]() Obie chałupki mają dokładnie ten sam układ. ![]() Skromnie i ciasno, ale podstawowe potrzeby są zapewnione. ![]() Obok mieszkań znajduje się zoologiczny. ![]() Gryząca mieszanina zapachów i irytująca kompozycja skrzeków i pisków. Medal dla sprzedawcy za cierpliwość. ![]() Sprzedająca zwie się Jacinda. Miejcie na uwadze, że jest nieco głucha. ![]() Obok zoologicznego znajduje się główna atrakcja parceli - szynk! Bard Simtrolo udaje się na przerwę. ![]() Na parterze można skosztować rozmaitych trunków. To właśnie tutaj zbiera się najwięcej miejscowych. ![]() Kucharz też gdzieś sobie idzie. ![]() Na pięterku znajduje się jadłodajnia i szalet publiczny. ![]() Nowoczesność powoli wkracza. ![]() Budynek na samym środku placu nie spełnia żadnej funkcji. Po prostu sobie stoi. Pierwotnie tam miała się znajdować gospoda. Najpewniej powstanie tam kolejny odzieżowy. ![]() Parcela ogólnie działa dobrze z wyjątkiem... kucharza. Parcela była w użytku kiedy znajdował się na niej tylko punkt gastro. Po dobudowaniu sklepów i mieszkań kucharz raczył uciec z kuchni w jadłodajni do mieszkania... więc kelnerzy zasuwają z jadłodajni do kwatery składać i odbierać zamówienia. Weird shit, ale popracuję nad tym. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Wpisy bloga: 20
Reputacja: 21
|
![]()
Baaaardzo podoba mi się pomysł z tymi uliczkami własnej roboty, świetnie to będzie wyglądało jak zapełnisz całe otoczenie. Ja posunąłbym się nawet dalej i zmienił pokrycie tej prawdziwej ulicy (z kodem nie będzie z tym problemu), na widok otoczenia i jeżdżące auta to co prawda nie wpłynie, ale jakiś fajny bruk zamiast tego asfaltu na pewno dodałby sporo do klimatu parceli
![]() Sama parcela jest przyjemna, aczkolwiek miałaś lepsze ![]() Ciekawy pomysł z tymi mieszkaniami, ale to tylko atrapa, prawda? Podobają mi się też te zewnętrzne schody, sam lubię takie rozwiązania. Wnętrza trochę nijakie, rzeczywiście zaczyna być widoczna powtarzalność (chociaż ja u siebie wcale się nie wysilam na nadmierną różnorodność, więc nie będę narzekał ![]() ![]() Czekam na więcej ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Archeolog Renesansu
|
![]()
Zablokowane jest działanie niektórych mebli na parceli publicznej. Z toalety na przykład skorzystać można, z prysznica chyba też(!) ale z łóżek albo kuchni już nie.
Czeka na mnie ogrom dodatków z późniejszych epok, dlatego będę chciała stopniowo zmieniać klimat. Ale ja tu siedzę w piratach i średniowieczu, stawiam rozmaite parcele publiczne, a tu domów brak! |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Wpisy bloga: 4
Reputacja: 12
|
![]()
Po prosty to jest tak piękne, że aż chce się grać w jedynkę, prostą gierkę, ale szybką i klimatyczną. Teraz mam straszną chrapkę na jedynkę ^^
Po prostu ten budynek jest piękny i klimaczny. A w jedynce ciężko niestety robi się zdjęcia, więc za zdjęcia trzeba wyróżnić, bo są dobrze wykonane i przedstawiają budynek bardzo dobrze. Czyli bardzo pięknej budynki, w stylu średniowiecznym.
![]() |
#36 |
Archeolog Renesansu
|
![]()
Przekopując imgur znalazłam jeszcze jedną parcelę z okolicy 8. Wcześniej już wrzucałam "nową" parcelę z Abrakadabrowa - Cygańska Jesień. Jesień się do nas pcha, pomimo upałów (liście lecą, widziałam nawet pojedyncze kasztany, ale niedojrzałe), a żeby jeszcze bardziej wszystkich wku... WKURZYĆ w ten upał - wrzucam parcelę ZIMOWĄ
![]() Kilka słów o samej parceli: dość skromna, a na tle parcel pirackich, średniowiecznych i cygańskich jest w zupeeeełnie innej estetyce. Ale parcelę przedstawi wam pani Amelie Mimieux we własnej osobie, a jej dom też był daleki od tych klimatów. Nie wiecie kim jest Amelie Mimieux? To proszę natychmiast nadrobić zaległości TUTAJ i się więcej nie przyznawać. Lecim. ![]() - Madame, wspominałaś ostatnio, że jesteś zmęczona. Może jakiś urlop? - I mam rezydencję zostawić pod twoją opieką, niedojdo grająca? - Madame! Przecież jest jeszcze służąca Dorothy. ![]() - W sumie. Z nią nie boję się zostawić domu. - Możemy liczyć na pamiątki? - Prosisz się o nocleg w szopie. ![]() Madame zmieniła strój na skromniejszy i poszła zadzwonić po transport. Pamiątek mu się zachciewa. Mało, że przebywa w mojej rezydencji, jakby w niej co najmniej mieszkał, chociaż ma miejsce razem ze służącą, to jeszcze souveniry by chciał, podrzędny wierszokleta. ![]() Nożesz! Kto to widział, żebym JA miała czekać?! ![]() Parcela znajduje się nad zamczyskiem. Kto by się spodziewał, że madame Mimieux wybierze skromny ośrodek w drewnie, zamiast potężnego, luksusowego zamku? ![]() ![]() ![]() ![]() Madame w takim niemodnym wdzianku?! Pewnie dlatego zdecydowała się na skromny ośrodek, żeby nikt ważniejszy jej nie widział. ![]() Lecim od lewej. Pierwszy obiekt to sklep odzieżowy. ![]() ![]() ![]() ![]() Sklep jest piętrowy! ![]() Na środku znajdziemy kwatery do nocowania, a przed nimi handlarkę kwiatów. Ma kobita turbozdrowie, żeby siedzieć na mrozie. ![]() ![]() Telefony ukryte wewnątrz (wiem, że są te do ściągnięcia, kwiaciarka też jest telefonem, ale nie chcę kasować starych, bo gra potrafi mi zwariować z byle powodu przy blisko 1500 dodatkach - a będzie jeszcze więcej) ![]() ![]() Kwatera wita nas niesamowicie przytulnym wnętrzem, które wprost zachęca do urlopu. Jest niewielki bar, kanapa przed ogromnym kominkiem, a także można skorzystać z cateringu 24/7. ![]() Pokoje znajdują się na piętrze. Hol wieje pustkami, ponieważ parcela nie była w 100% dokończona. Poza tym znajdują się tylko dwa pokoje do nocowania, gdyż po co więcej, a pusty hol daje możliwość dołożenia trzeciego pokoju. ![]() Pokój czteroosobowy. ![]() ![]() Pokój dwuosobowy, na który się zdecydowała madame, bo lubi spać w ogromnym łożu. Jak widać pokoje są przystosowane do obecności zwierząt. ![]() Obok sklepu odzieżowego jest jeszcze niewielka cukiernia. ![]() Wychodki. ![]() Ale nas przecież najbardziej interesują aktywności na zewnątrz, nie? ![]() Można poszukać metali. ![]() Minusem urlopów w skromnych ośrodkach są prostaki-cebulaki. Jakiś patałach postanowił się spoufalać i wejść do balii razem z madame! ![]() Więc madame postanowiła ulepić bałwana. ![]() Nawet jej złość przeszła. ![]() Po tych wszystkich zimowych zabawach wczasowicze mogą skorzystać z posiłku serwowanego na gorąco. ![]() ![]() ![]() Inne rzuty na parcelę. ![]() ![]() Nocą! ![]() Ta kwiaciarka jest niezniszczalna. Niestety, jest wysokie prawdopodobieństwo, że cała okolica 8 przepadła. Przeglądałam sporo moich backupów i nie umiem jej nigdzie znaleźć. Zostawiam na pamiątkę, bo nie czuję się na siłach, żeby znowu budować całą okolicę od zera. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|