![]() |
#1 |
Reputacja: 44
|
![]()
Jak w tytule - Paździoch dorwie się czasem do aparatu fotograficznego (chociaż powinien zdecydowanie częściej niż "czasem").
Tak, Paździoch wrzucał już swoje zdjęcia w innym temacie, ale: 1. Ten dział lepsiejszy, a mogę sobie mieć osobny temat do tej roboty. 2. Przestały działać do nich linki, więc i tak ich nie ma w starym temacie. Dzisiaj udało mi się wydobyć zdjęcie niemalże z czeluści piekielnych - film doczekał się wywołania po trzech latach od zrobienia zdjęć. Oprócz tego był przeterminowany i raczył jeszcze wylecieć ze szpulki, co naraziło go na uszkodzenia mechaniczne. W związku z tym zdjęcia mają liczne "cosie", których normalnie mieć nie powinny (czarną krawędź od góry, plamy przy niej i rozmaite uszkodzenia) 01 ![]() 02 ![]() Film: Fomapan 100 Aparat: FED-4 _______________________________ Paździoch ma również zdjęcia wykonane w tym roku. Na nieprzeterminowanym filmie i aparacie nieco nowszej generacji niż FED. Różnicę w jakości zdjęć widać od razu, choć też nieliczne zadrapania na filmie się znalazły. 03 - zwykle nie wrzucam zdjęć krewnych publicznie, ale ta panna wychodzi na zdjęciach wyjątkowo wdzięcznie. ![]() 04 ![]() 05 ![]() Film: IlfordPan 100 Aparat: Zenit 12xp _______________________________ Na koncie mam też pierwszą (i ostatnią póki co) cyjanotypię. 06 ![]() Materiał: płótno lniane Matryca: druk na folii _______________________________ A dzisiaj Paździoch wywołał pierwszy film samodzielnie. We wtorek będzie do odbioru |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Administrator
Admin Kumpel Zarejestrowany: 28.03.2008
Reputacja: 18
|
![]()
Niesamowitr, cudowne, klimatyczne. Uwielbiam gdy zdjęcia mają to coś, kryje się za nimi historia.
Tak w ogóle jestem zakochana w pierwszym zdjęciu, mogę ukraść na tapetę? ![]() Czekam na koleją porcję zdjęć Paździocha ![]()
![]() |
#3 |
|
![]() ![]() Przyznaję, że prośba o tapetę bardzo mocno mnie zaskoczyła z tego powodu, że znajduje się na nim moja druga połówka XD przed chwilą zadałam modelowi pytanie o to i w pierwszej reakcji nakrył się kołdrą, w drugiej powiedział "5 zł za dobę", a na koniec stwierdził, że decyzję mam podjąć ja. Decyzja moja brzmi: możesz ustawić sobie to zdjęcie na tapetę XD chcesz je w większej rozdzielczości? XD |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Administrator
Admin Kumpel Zarejestrowany: 28.03.2008
Reputacja: 18
|
![]()
Uuuu, no proszę, o tym właśnie mówię: historia kryjąca się za zdjęciem
![]() O tak, chętnie przyjmę większą rozdzielczość ![]()
![]() |
#5 |
Reputacja: 25
|
![]()
Bardzo ładne zdjęcia
![]() ![]() Aha, i ta... cyjanotypia też ciekawa ![]()
![]() |
#6 |
|
![]()
@Charionette - napisałam ci PW
@Diana - dziękuję ![]() Wtorek jeszcze mamy, więc dorzucam nową porcję. 07 ![]() 08 ![]() 09 ![]() 10 ![]() 11 ![]() Film: Fomapan 200 (tym razem nieprzeterminowany) Aparat: Zenit 12xp |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Reputacja: 25
|
![]()
Siódemka i jedenastka są super
![]() Na 07 to jakiś model w przebraniu czy "prawdziwy" żołnierz/kto to tam jest (nie znam się :p)?
![]() |
#8 |
|
![]()
Szczerze mówiąc nie wiem.
Wiem, że 03.05.2015 na rynku cieszyńskim produkowali się ludzie z Muzeum 4 Pułku Strzelców Podhalańskich. Była grochówka, lekcja historii i nawet udało im się czołgi wtargać i armatę radziecką. Ale czołgi dosłownie zniknęły pod miliardem dziecięcych bucików, a tego zjawiska nie zamierzałam fotografować. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
12
![]() Film: IlfordPan 100 Aparat: Zenit 12xp Zdjęcie powstało znacznie wcześniej, ale go nigdzie nie publikowałam ze względu na wysoce wątpliwe nastroje polityczne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
Dziś wyjątkowo cyfra, ponieważ Paździoch oswaja się z nowym aparatem
13 ![]() 14 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |