Zobacz pełną wersję : Przepis Na PŁeĆ Dziecka!!!!
a mi sie ciągle rodzą bliźniaki i to albo dz-dz abo ch-ch. Ja chce miec 1 dziecko!!!!!!!!!! ;(
Ja to nie wiem jak to jest... Na bliźniaki sposób taki - Simka je dużo ciasteczek ;] Naprawdę duuużo... Ale wtdedy rodzą mi się dziewczynka i chłopiec... A ja chcę bliźnięta jednojajowe :1smutny: A kod nie działa :con:
a mi sie ciągle rodzą bliźniaki i to albo dz-dz abo ch-ch. Ja chce miec 1 dziecko!!!!!!!!!! ;(
Proponuje kupic ta najdrozsza lodowke i najlepsza kuchenke. No i oczywiscie zapomniec o spagetti :-))) I raczej nie jesc przypalonego jedzenia. U mnie prawdopodobienstwo posiadania blizniakow wzrasta jesli rodzice sa biedni i nie potrafia gotowac
Co tam płeć dziecka, byle było zdrowe ;)
Mi się rodzi po równo, a czasem w rodzinie sami chłopcy lub same dziewczynki. Bliźniaki rzadziej, ale się zdaża xP
Czajniczek
30.10.2005, 20:28
Szkoda, że nie ma w simsach smutków związanych z ciążą... Byłoby naturalniej! Np. poronienia, chore dzieci itd. To trochę okrutne, ale tak simsy są za idealne i nie mają prawie rzadnych zmartwień...
wiesz to dobry pomysł ;P. Myśle że było by ciekawe.
Wtrące coś na marginesie. Po czym poznac ze simka jest w ciązy?Jest jakiś napis?
Rafaello
01.01.2006, 20:57
Nie ma żadnego napisu :P . Jak simka jest w ciąży to lata do kibla i wymiotuje, a potem jej brzuch rośnie.
martencja
01.01.2006, 21:27
ja mam taki sposób, który jeszcze ani razu mnie nie zawiódł - jesli chcę mieć dziecko - dziewczynkę, klikam simem facetem na simkę "postaraj się o dziecko", a jak chłopca - odwrotnie, simką na sima. Zawsze działa, ale tylko na łóżku. W jacuzzi i innych nie działa (przynajmniej mnie)
:*
Martencja
Harpsichord
02.01.2006, 13:21
...jest na odwrót :P . Nie wiem czemu...
AgnessMagness
13.04.2006, 22:59
Gdzieś widziałam, że jeżeli przed ekhem simka zje sernik to urodzą się bliźniaki :)
To prawda. Po zarejestrowaniu WB przychodzi taki właśnie trik. Ale sam nie wiem, czy trzeba go zjeś przed czy po. Simka mojej siostry zjadła sernik po bara bara i urodziły się bliźniaki :D
U mnie pisało że trzeba zjeść przed bara-bara
davidosss
03.05.2006, 20:32
nic nie zmieni. geny to geny. i niektóry kolor włosów jest dominujący nad innym. żeby urodziło się blond dziecko, najbezpieczniej stworzyć blondynów rodziców, albo jedno rude, drugie blond. brąz i czarny chyba dominują nad innymi kolorami. tak samo jak kolor brązowy oczu oraz zielony i ciemnoniebieski nad szarym i niebieskim. ale jaki to problem? jak dziecko stanie się dzieckiem właśnie, przecież możesz mu zmienić kolor włosów.
edit:
i tak: kolor brązowy i czarny jest dominujący nad blond i rudym. z czego, jak rodzice są brunetką i szatynem, bądź odwrotnie, to dominuje bardziej brąz.
z kolei w przypadku koloru oczu, dominujące są ciemnoniebieski i brązowy (dominują również nad zielonym), zielony dominuje nad niebieskim i szarym. w przypadku pary o ciemnoniebieskich oczach i brązowych, dominuje kolor brązowy.
tyle że... dominuje, nie znaczy, że za każdym razem nie ma szans na nie dominujący kolor, po prostu te szanse są o wiele mniejsze.
w przypadku kolorów skóry, to jest już różnorodność, ale... jeśli dziecko jest z pary gdzie jeden rodzic ma najjaśniejszą karnacje a drugi jest murzynem wtedy dziecko może urodzić się w każdym z podanych przez grę kolorów.
w przypadku ściągniętej z netu genetyki, wszystko zależy na podstawie jakiego koloru z gry, była ona przerabiana na inny. np. kolor fioletowy oczy stworzony na podstawie koloru ciemnoniebieskiego z gry będzie dominował nad kolorem szarym, ale z kolei kolor fioletowy stworzony na podstawie niebieskiego, nie będzie dominował nad szarym (szanse będą wtedy pół na pół).
załapał to ktoś w ogóle? ;)
a dało by sie usunac jakos ten blad??
U mnie w domu kiedys było po wprowadzeniu meza takiej jednej baby było 8 osób. Ciagle starali sie o dziecko i cos nie mogli. Juz 15 razy to robili! I wtedy sie skapnełam ze jest za duzo osób w tym domu. I ich wprowadziłam do innego domu. I dałam na postaraj sie o dziecko. I sie urodziły bliznięta. chłopak i dziewczyna. Najpierw miałam chłopakow, pozniej dziewczyny, pozniej chłopkaka i dziewczyny a u siostry tej baby są chłopcy blizniaki. a i na poczatku jak to robili to ciagle na postaraj sie o dziecko. czyli mozna wprowadzic jedna rodzine do drugiej ale musi byc najwięcej ile tylko mozna lokatorow i jak chcesz miec blizniaki to ciagle na postaraj sie o dziecko i (duzo razy trzeba) i za jakis czas wyprowadzic sie do starego domu i tam juz aby zaszła w ciaze (w tamtym domu nie zaszła). I masz blizniaki. A jak maja mało energi czy czegos tam (towarzystwa i zabawy na pewno nie maja mało ;)) to kod maxMotives.
Co do bliźniaków to ja kazałam mojej jeść gdy była głodna ciasteczka, a potem coś innego sobie gotowała. I tak w kółko. I proszę! Mam dwojke dzieci : Beyonce i Jay-F ( ich nazwisko fune XD)
U mnie to jest tak: Chłopiec , Dziewczynka, Chłopiec , Bliźniaczki , chłopiec , Bliźniaki(chłopcy) , dziewczynka , Bliźniaki chłopiec i dziewczynka... I od nowa..kiedyś sobie zrobiłam tak kalendarzyk. Ale żadnego przepisu na płeć dziecka nie mam ;P Pozdro ;*
..::lOvE::..
17.08.2007, 10:15
U mnie to jest tak: Chłopiec , Dziewczynka, Chłopiec , Bliźniaczki , chłopiec , Bliźniaki(chłopcy) , dziewczynka , Bliźniaki chłopiec i dziewczynka... I od nowa..kiedyś sobie zrobiłam tak kalendarzyk. Ale żadnego przepisu na płeć dziecka nie mam ;P Pozdro ;*
Trochę se musiałaś liczyć co nie xD
Ja tam nie mam sposobu ,bo mi nie zależy na płci dziecka xD Tylko nad opieką nad nim wychowywaniem itp :P
Nandelle
17.08.2007, 14:38
U mnie jest tak, ze jak kliknę simem na simkę, to jest dziewczynka, a jeśli simką na sima, to chłopiec :D
U mnie odwrotnie
A co do bliźniaków mam ich dosyć ciągle mi się rodza bliźniaki
Tittellë
17.08.2007, 21:33
A u mnie miałam rodzinkę Dariusza i Anetkę i pewnego dnia postanowiłam aby się postarali o swoje potomstwo. Kiedy kliknęłam Anetą na Darka urodził się chłopak, a kiedy zrobiłam odwrotnie urodziła się dziewczynka :P. Mam sposób na bliźniaki, lecz nie wiem czy u Was też będzie sie sprawdzał wiec mianowicie: W czasie ciąży kliknęłam B&B ( było to dzień przed nadejściem dziecka na świat) i gdy nadeszła upragniona chwila porodu, patrzę a tu pisze, że narodził się dwaj nowi simowie.
Ps. Wypróbowałam to chyba pięć razy :P
ana przykład moja simka miała jedenascioro dzieci i w tym aż trzy pary bliżniaczek., rodziła je na zmiane raz jedno a raz dwoje dzieci. dopiero na koniec urodziła po jednym dziecku. no i wszystkie to byly dziewczynki, dopiero tym ostatni byl chlopiec. nie wiem jak to sie stalo bo nic nie rtobiłam w tym kierunku ani nic specjalnego moja simka nie jadła, ani nie miałam zadnego kodu... no ale w simsach wszystko sie moze zdarzyc ;)
Ja osobiście w życiu nie miałam bliźniaków.
I nie wiem czy ktoś tu już mówił, ale jest kod na owe dzieci. :D Sama jednak go jeszcze nie wypróbowałam, ale jeśli podany został w gazecie, to chyba się sprawdzi.
twinzr2cute (wpisać chyba podczas ciąży).
Tylko nie wiem, czy potrzeba NŻ
P_iotrek
23.08.2007, 16:44
Trze wpisać kod!!!
Forcetwins
P.S. Albo,ći którzy mają WB niech zjedzą sernik przed "Postaraj sie o dziecko" :D
*Nikara,takiego kodu nie ma
a u mnie to tylko wystarczy jak klikam simem na simke to wychodzi mała simka a jak simką na sima to mały sim
Dacie mi kod na blizniaki?
Masz wyżej...
Forcetwins- u mnie działa.
słuchajcie, jak simka jest w ciąży nic już nie zdziałacie.To jest już zamówione co do ilości dzieci.Jak tylko simka zachodzi już wtedy można insimenatorem sprawdzić ile ich będzie.I tak samo można insimenatorem zmienić.
u mnie podobnie :) Tylko szkodas że nie znacie przepisu na bliźniaki....
Trzeba mieć WB i zjeść przed zajsciem szernik czy szarlotke nie pamietam i jest jeszczew kod jaest na www.simy.pl
Znam sposób na bliźniaczki! Najpierw trzeba wpisać kod: "boolProp TestingCheatsEnabled true", chyba każdy to zna. Istnieje kod na bliźniaki: "twinzr2cute". Nie wiem tylko kiedy go trzeba wpisać.
U mnie dwa razy egzamin na bliźniaki zdał sposób:
Zanim simce urośnie brzuch (np. będzie wymiotować lub będzie ją bolał brzuch) wpisać kod boolprop testingcheatsenabled true zaraz po tym wpisać kod Forcetwins. Następnie kliknąć simką z wciśniętym klawiszem Shift na samą siebie i wybrać opcję "ForceTwins!".
blondie89- wydaje mi sie ten sposob na blizniaki nie mozliwy bo gdy simka jest juz w ciazy opcja"postaraj sie o dziecko" jest zablokowana.
Ale można dwa razy kliknąć zanim nastąpi opcja "Postaraj się o dziecko". Najpierw klikasz na "Obejmij", simowie się obejmują, włączasz pauzę i dwa razy wybierasz "Postaraj się o dziecko". I voila :) Co prawda nigdy tego nie próbowałam, ale możliwe, że właśnie tak to się odbywa.
nic nie zmieni. geny to geny. i niektóry kolor włosów jest dominujący nad innym. żeby urodziło się blond dziecko, najbezpieczniej stworzyć blondynów rodziców, albo jedno rude, drugie blond. brąz i czarny chyba dominują nad innymi kolorami. tak samo jak kolor brązowy oczu oraz zielony i ciemnoniebieski nad szarym i niebieskim. ale jaki to problem? jak dziecko stanie się dzieckiem właśnie, przecież możesz mu zmienić kolor włosów.
edit:
i tak: kolor brązowy i czarny jest dominujący nad blond i rudym. z czego, jak rodzice są brunetką i szatynem, bądź odwrotnie, to dominuje bardziej brąz.
z kolei w przypadku koloru oczu, dominujące są ciemnoniebieski i brązowy (dominują również nad zielonym), zielony dominuje nad niebieskim i szarym. w przypadku pary o ciemnoniebieskich oczach i brązowych, dominuje kolor brązowy.
tyle że... dominuje, nie znaczy, że za każdym razem nie ma szans na nie dominujący kolor, po prostu te szanse są o wiele mniejsze.
w przypadku kolorów skóry, to jest już różnorodność, ale... jeśli dziecko jest z pary gdzie jeden rodzic ma najjaśniejszą karnacje a drugi jest murzynem wtedy dziecko może urodzić się w każdym z podanych przez grę kolorów.
w przypadku ściągniętej z netu genetyki, wszystko zależy na podstawie jakiego koloru z gry, była ona przerabiana na inny. np. kolor fioletowy oczy stworzony na podstawie koloru ciemnoniebieskiego z gry będzie dominował nad kolorem szarym, ale z kolei kolor fioletowy stworzony na podstawie niebieskiego, nie będzie dominował nad szarym (szanse będą wtedy pół na pół).
załapał to ktoś w ogóle? ;)
Ja załapałam bez problemu :) A mnie zawsze denerwuje, że gdy mam Simkę z (ściągniętymi) brązowymi oczami i Sima ze (ściągniętymi) zielonymi to dzieci ZAWSZE mają brązowe :P Ale jeszcze bardziej denerwuje mnie, że jak chcę dziewczynkę, to rodzi się chłopiec, a jak chcę chłopca, standardowo rodzą się dziewczynki :P I tym sposobem mam 4 dziewczynki w dwóch małżeństwach, chociaż chciałam tylko 2 dziewczyny... na szczęście moje ukochane SimPE radzi sobie z tym i zmieniam płeć...
Odnośnie sposobów na bliźniaki. Sprawdzałam parę najbardziej znanych sposobów, niestety mi się nie udało. Chyba sprawdzę parę innych i naprawdę interesujących, które podaliście.
TYLKO RAZ udało mi się zrobić bliźniaki, a to tym sposobem: wpisałam kod boolprop testingcheatsenabled true, kliknęłam (trzymając Shift) na simkę i wybrałam opcję "Spawn.../Tombstone of L and D". Pojawił się nagrobek, na którym kliknęłam (bez shifta) i wybrałam "Make me alien pregnant". Potem kliknęłam jeszcze i wybrałam opcję "Speed up my pregnancy", żeby przyśpieszyć ciążę. Tuż przed porodem zapisałam grę, bo zawsze tak robię. Po zapisaniu Simka zaczęła rodzić. Myślałam, że będzie to normalny poród, a tu suprise - na moim monitorze widnieje napis "W rodzinie są teraz DWA nowe maluchy!". Zdziwiłam się. Nie zapisując, wyszłam z parceli i ponownie weszłam. Simka znowu urodziła bliźniaki.
To akurat był wyjątek, przypadek losowy. Dlaczego? Bo wiele razy tak robiłam z innymi simkami, a tylko tamta urodziła bliźniaki.
Jeśli ktoś ma jakieś pytania, zapraszam na PW, bo do tego tematu raczej nie wrócę.
EDIT: Wróciłam :P próbowałam niektórych sposobów, które podawaliście, ale żaden nie zadziałał =/
Chryzantem Złocisty
07.10.2007, 12:02
To ja poszukuję dobrego sposobu na dziewczynkę.
To dla mnie BARDZO ważne =C
Myślałam nad tym,żeby w łóżku kliknąć simem na simkę i wybrać opcję "Postaraj się o dziecko",ale ja potrzebuję sposobu takiego na 100000 procent =/
Macie jakieś naprawdę pewne sposoby?Czy pozostaje mi zapisywanie gry podczas porodu i wczytywanie dopóki nie będę mieć dziewczynki?
To ja poszukuję dobrego sposobu na dziewczynkę.
To dla mnie BARDZO ważne =C
Myślałam nad tym,żeby w łóżku kliknąć simem na simkę i wybrać opcję "Postaraj się o dziecko",ale ja potrzebuję sposobu takiego na 100000 procent =/
Macie jakieś naprawdę pewne sposoby?Czy pozostaje mi zapisywanie gry podczas porodu i wczytywanie dopóki nie będę mieć dziewczynki?
to zapisz gre na chwile przed porodem, a jak ci sie plec nie spodoba, to wejdz i wyjdz ;d
ale to nie działa ;( JA CHCĘ DZIEWCZYNKĘ...buu mam taką fajną rodzinkę. po za tym przez to że nie mam dziewczynki moja simka caly czas jest w ciąży. a ja chcę żeby była wreszcie normalna, poszla do pracy i zostala tym ordynatorem :D
Iminashi
15.10.2007, 13:50
wg mnie te sposoby nie dzialaja. to chyba czysty przypadek. probowalam wasze sposoby i wypalily tylko dwa, ale raz na dwa testy :P
U mnie jak facet ,,stara sie o dziecko" to rodzi sie chlopiec, a jak kobieta, to rodzi sie dziewczynka! Co do blizniakow, to moja simka miala zielona aspiracje, a jadla spaghetti i ,,cheeseburger".
a u mnie to nie działa :(( Jaki jest sposób na dziewczynkę ?
A co do bliźniaków to u mnie zadziało to z aspiracją :)
to zapisz gre na chwile przed porodem, a jak ci sie plec nie spodoba, to wejdz i wyjdz ;d
To u mnie też nie działa ... :(
Samantha
15.10.2007, 15:55
słuchajcie, jak simka jest w ciąży nic już nie zdziałacie.To jest już zamówione co do ilości dzieci.Jak tylko simka zachodzi już wtedy można insimenatorem sprawdzić ile ich będzie.I tak samo można insimenatorem zmienić.
Gdy moja Simka jest w ciąży wpisuje kod forceTwins i zawsze ma bliźniaki. Ostatnio ściągnęłam sobie fajny hack na trojaczki i czworaczki z modthesims2!! Jednak strasznie dużo pracy jest z taką ilością dzieci:con:
czym można sprawdzić? a czy płeć też można zmienić? ja chcę dziewczynkę! ;)
Ja mam podobnie jak inni: klikam facetem na kobietę ,,postaraj się o dziecko" - dziewczynka i na odwrót. A co do bliźniaków 4 razy wyszło mi tak: gdy rodzice są przed ślubem; zaręczeni, itp. to gdy zrobią p. się o dziecko wtedy mają bliźniaki ;D
U mnie jest tak, ze jak kliknę simem na simkę, to jest dziewczynka, a jeśli simką na sima, to chłopiec :D
Sprubuję. Może się uda. Bo narazie same dziewczynki się rodzą xD
ja znam inny sposob na bliźniaki:
przez całą ciążę trzeba jeść samo spaghetti i ciasteczka (mnie sie dzieki temu już 2 razy udało tak) - ale więcej spaghetti trzeba jeść
Heh, śmieszne. Ale sprubuje. Może się uda, a może nie. Ale śmieszny ten sposób XD :laugh:
A ja mam na to kod. Być może go już wcześniej napisał, ale nie chciało mi się szukać po 29 stronach. A ten kod to Forcetwins. Oczywiście trzeba być w ciąży, jak już będzie brzuch to należy wpisać i będą bliźniaki. :) Pozdrawiam
Sprubuję. Może się uda. Bo narazie same dziewczynki się rodzą xD
witaj w klubie. mam od groma dziewczynek i kilku chłopców i żadne sposoby mi nie pomagają- jedyne wyjście zapisać tuż przed porodem i próbować do skutku.
sposoby na bliźniaki też.
Jest! Zadziałało. Mam chłopca. Kliknąłem babą na faceta i wyszło :P
Stokrotka
02.11.2007, 14:45
Moim simom rodzą się częściej dziewczynki, ale mi to nie przeszkadza :D. Jeżeli chodzi o bliźniaki, to jedynym, niezawodnym sposobem jest według mnie sernik.
EDIT:
Jedynym nie zawodnym BEZ KODÓW, bo tak właśnie gram B)
Sindi lala
02.11.2007, 16:53
Ja mam kod na bliżniaki Jak simka jest w ciąży to wpisujesz Twinzr2cute
( nie czytam wszystkiego tylko ostatnie odpowiedzi , więc jeśli ktoś juz podał taki kod to sorrki )
A co zrobić zeby mieć bliźniakczki ? :D Podkreślam Bliźniaczki a nie Bliźniaki ;p
lusia- gdy twoja simka jest w ciąży otwierasz konsolę kodów shift + ctrl + c i wpisujesz forcetwins. Grasz nią, aż do momentu gdy zaczną jej się skurcze, tuż przed filmikiem. Wtedy zapisujesz grę. Czekasz, aż simka urodzi bliźniaków/ bliźniaczki. Jeśli płeć Ci odpowiada grasz dalej, jeśli nie- wychodzisz do otoczenia i wchodzisz w rodzinkę jeszcze raz. Za którymś razem na pewno uda jej się urodzić bliźniaczki :)
Ja mam taki sposób na bliźniaki i myślę że sprawdzi się na 99%!!! Poprostu wasza simka musi starać się o dziecko ze swoim mężem czy z kim tam chcecie i jeszcze zanim zajdzie w ciąże (bo po staraniu się o dziecko chyba w ciągu dnia jej brzuch rośnie) to trzeba postarać się o dziecko z innym simem i wtedy program ma problem bo które wybrać DNA że tak powiem, no i rodzą się bliźniaki. Można też spróbować dwa razy pod rząd starać się o dziecko z tym samym simem ale to już jest wątpliwe.
Ja mam taki sposób na bliźniaki i myślę że sprawdzi się na 99%!!! Poprostu wasza simka musi starać się o dziecko ze swoim mężem czy z kim tam chcecie i jeszcze zanim zajdzie w ciąże (bo po staraniu się o dziecko chyba w ciągu dnia jej brzuch rośnie) to trzeba postarać się o dziecko z innym simem i wtedy program ma problem bo które wybrać DNA że tak powiem, no i rodzą się bliźniaki. Można też spróbować dwa razy pod rząd starać się o dziecko z tym samym simem ale to już jest wątpliwe.
ee... ale bzdury...
ee... ale bzdury...
Dokladnie. Zwlaszcza, ze w ciaze zachodzi sie zaraz po bara bara o czym swiadczy muzyczka.
ee... ale bzdury...
Większość tych "sposobów" to bzdury.
A wiecie, że jak moi Simowie się starają o dziecko, a ja splunę przez lewe ramię to jest chłopiec, a przez prawe to dziewczynka? A jak splunę dwa razy to są bliźniaki. :P
Sernik na pewno działa(ba, ten sposób podaje EA po zarejestrowaniu gry), kody oczywiście też. Reszta to jak dla mnie ściemnianie. ^^
madusiaX
08.07.2008, 13:10
A po co wam bliźniaki ?
Większe utrapienie tylko :)
A ja mam czasami bliźniaki i wole nie wiedzieć co bedzie :pp
A wiem że będą bliźniaki jak jest podwójna muzyczka po bara bara
A wiem że będą bliźniaki jak jest podwójna muzyczka po bara bara
płeć dziecka i ilość jest losowana przy narodzinach, chyba że się używa kodów lub sposobu z sernikiem, muzyczka nie ma nic do rzeczy
Prawda to losowe..
mi się rodzą same bliźniaki dziewczynka+chłopczyk
2 razy mi się urodziły pod rząd :O
w tej samej rodzinie..
____
edit : To prawda dmickey chyba ma rację bo jak ja miałam bliźniaki to bara bara było 2x lub więceej..więc chyba o to chodzi,że jak simowie w czasie ciąży będą się ehym.(bara-bara) to będą bliźniaki ? :D
dMickey13
13.07.2008, 19:47
Mnie urodziły bliźniaki -2 chłopcy. Nie wiem, chyba była bara bara 2 razy.
A ja mam pytanie trochę z innej beczki, bo nie mogłam znaleźć innego tematu forum, A mianowicie: dwa razy z rzędu trafiło mi się tak, że przypadkowo któreś z moich simów położyło niemowlę na ziemi i od tej pory żadne z nich kompletnie nie reaguje na dziecko (mimo moich usilnych prób), zatrudniłam nianie i to samo, jakby dziecka wogóle nie było. Proszę pomóżcie, bo już jedno dziecko opieka mi zabrała.
Alicja008
14.07.2008, 20:14
według mnie to jakiś błąd w grze, ale ekspertem nie jestem. nie wiem co z tym zrobić... a mi się bliźniaki urodziły kiedy ich ojciec miał brata bliźniaka xD
A ja mam dosyć bliżniaków.
Mam aspiracje, ze chęć stworzenia rodziny < dla mnie jest to najłatwiej spełnić > i jak mam Czas wolny to tam jest aspiracja drugorzędna. To u wszystkich simów można zrobić, że jest większe prawdopodobieństwo na urodzenie bliźniaków. < 4 kwadracik >
A mnie to bez różnicy co się rodzi.
Kiedyś cały czas chłopcy. Miałam 4 dzieci z tego wszyscy to chłopcy. xDD
A teraz bardziej po równo.
Jeśli chcecie mieć bliźniaki potrzebne jest WB jeśli nie posiadamy to simka niebędzie miała bliźniąt ok daję instrukcję: 1:Jeśli posiadasz simkę w ciązy i masz WB i ma 6,7 lub 8 pkt. Gotowania klikasz na lodówkę i wybierasz deser---->sernik 2:Gdy simka go zje kilka razy,mogą urodzić się bliźniaki. EDIT:Maxis potwierdził że sernik to jest jedyny sposób na bliźniaki.
mi się wydawało, że sernik to jedyny POTWIERDZONY sposób na bliźniaki, nie szarlotka : o
U mnie bywa różnie. Jest taki okres, w którym rodzą sie sami chłopcy, a potem na odwrót: dziewczynki.
Chociaż w Miłowie mam taki zwał dziewczynek, że teraz muszę robić wszystko, by rodzili się chłopcy :/ (jeszcze o w miarę przyzwoitej urodzie ;/)
Z resztą jak Simka zajdzie w ciążę, to ja z góry planuję, co się ma urodzić (często nawet przypisuję już imię).
A bliźniaków jakoś nigdy nie lubiłam- za dużo roboty przy nich. Dlatego też całe szczęście, że rodzą się okazyjnie (a jeśli nawet już się mają urodzić, to wiem o tym wcześniej i mam czas, żeby wybrać imiona, przygotować im pokój itd.)
A z sernikiem jakoś jeszcze nie próbowałam, więc nie wiem. A bliźniaki można jeszcze równie dobrze zrobić boolProp`em.
a mi się udało dwa razy bez WB i Bianka urodziła mi bliźniaki i to chłopczyki ! ! !
Ilona-Milka-simka
14.10.2008, 14:10
A ja tam nie lubię wiedzieć kto przychodzi na świat...chociaż są przypadki wyjątkowe ;) . Jak Narazie szukam sposobu na bliźniaki...Zna ktoś :/
czeba zjeść sernik z własnego biznesu
Matko! U mnie się urodził chłopiec, a później bliźniaki chłopcy i później znowu bliźniaki chłopcy. Ja chcę dziewczynkę!
psychickid
14.10.2008, 16:27
kiedyś myślałam, że płeć dziecka zależy od tego, czy sim, czy simka pierwszy zacznie bara-bara. no ale się pomyliłam.
nvm, szczerze mówiąc, to nie liczę, czy częściej rodzą się dziewczynki czy chłopcy.
Chociaż o dziwo w Miłowie przeważają małe simki.
U mnie częściej rodzą się dziewczynki, ale na razie mi to nie przeszkadza. ;P
Tylko irytuje mnie ta sama fryzura i ubiór...
A u mnie zależy, gdzie simowie starają się o dziecko:
łóżko- pojedyńcze dziecko, głównie dziewczynki
auto- chłopcy :D
budka telefoniczna- bliźniaki: dziewczynka-dziewczynka
hamak- bliźniaki: chłopak-dziewczynka
namiot- j.w.
przebieralnia- tutaj pojedyńcze dzieci
Nie próbowałam:
helikopter
szafa
Nie obiecuję,że ta metoda działa.
The Sovereign
01.11.2008, 11:27
U mnie nie zależy od niczego. Próbowałam przeróżnych "przepisów" i nigdy nie wyszło tak jak chciałam. Jest tylko jedna reguła, zauważyłam bardzo ciekawą rzecz. Mam rodzinę, którą prowadzę już rok, ma wiele pokoleń. W tej rodzinie zawsze rodziło się więcej dziewczynek i tak jest w każdym pokoleniu. Geny ???
A można bara-bara w szafie
niepokorna
01.11.2008, 17:58
@up:
nie, nie można :P
Bynajmniej o takim czymś nie słyszałam...
Można,ale nie tyle w szafie,co w garderobie-takowe są w Maxisowych blokach,można je też samemu wybudować :P
To takie rozsuwanie i zasuwane szafo-garderoby, zauważyłam na niej opcję "bara bara i "postaraj się o dziecko".
Anusz_99
02.11.2008, 08:22
Mi po równo . Chociaż dawno w simsy nie grałam. jeszcze nigdy nie miałam bliźniaków ;( Niestety ;( Albo może i stety :P A bara-bara w garderobie dochodzi w osiedlowym życiu ? No a kodów na bliźniaki na necie jest pełno ;)
Pozdrawiam.Nowa :P
~~_Myszka_~~
02.11.2008, 13:39
OTO SPOSÓB NA BLIŹIAKI , kod : forcetwinz
Według mnie najbardziej zaufanym sposobem na bliźniaki jest sernik z WB. Nawet tworcy potwierdzili, że ta metoda działa.
Analisse
03.11.2008, 18:37
Sernik na bliźniaki tylko raz wypróbowałam i się udało, a czy działa za każdym razem to niewiem.
Jeśli chodzi o przepis na płeć dziecka to nie ma takiego, bo wszystko jest losowo. Niektórzy mówią że jak klikną simem to będzie dziewczynka, a jeśli simką to chłopiec lub na odwrót, ale to się nie sprawdza, bo u mnie nieraz klikałam jakimś simem, rodziły się bliźniaki, chłopiec i dziewczynka, więc w to nie wierze, bo gdyby tak było to by się urodziła jedna płeć a nie dwie. To wszystko zależy od losu. Co łatwo sprawdzić zapisując gre i wyjść z niej, raz urodzi sie chłopak, innym razem dziewczynka, lub kilka razy pod rząd jakaś płeć a po kilku wyjściach z gry urodzi się w końcu druga.
Alusiaczek
03.11.2008, 19:14
Dobre :)
Muszę spróbować może sie nie da ale umie prawie sami chłopcy się rodzą.Ale ja nic na to nie poradze.
Zaria-że spaghettim też spróbuje chociaż wiem że jest kod na bliżniaki :)
Kascoona
03.12.2008, 15:12
"Przepis" na bliźniaki: Jak wiecie,że wasza simka na 100% jest w ciązy to trzeba zjeśc sernik. U mnie się to sprawdza :D
Ja obstawiam na galaretkę i sernik.
KissForYou
30.12.2008, 09:57
Ja mam baaardzo różnie. Jak raz urodzi mi się chłopiec, to potem tak jest przez następne trzy miesiące. Jak dziewczynka to tak samo. Kiedy adoptuje (nie wiem dlaczego, ale niektóre moje Simki nie mogą zajść w ciążę. Bezpłodne?) to przywożą mi tylko chłopców; najczęściej murzynów.
Więc tak u mnie nie ma reguły jak niektórzy piszą, że jak się simem kliknie na simkę to będzie dziewczynka albo odwrotnie to wyjdzie chłopiec przecież dziecko to nie placek z jagodami, że jak robi go gospodyni to wyjdzie dobry a jak zrobi go Pan domu to wyjdzie zakalec u mnie jest różnie z płcią, ale przepis na bliźniaki sprawdza się bo gdy simkom moim dam do zjedzenia sernika sporo to rodzą się bliźnięta, ale dzisiaj urodził mi się bliźnięta bez jedzeń sernika. Co do bezpłodności to nie prawda simy są płodne tylko dlatego ciężej może simka zachodzić w ciąże gdy jest już wiekowsza np. ja musze kilka razy naciskać na postaraj się o dziecko gdy moja simka ma naprzykład 9 dni do emerytury.
Aneczka0210
03.01.2009, 22:21
Niektórzy piszą tu bzdury... Ja wiem (dzieki pomocy InSIMenatora), że to czy będzie dziewczynka czy chłopiec jest wybierane losowo W CHWILI NARODZIN. A to czy będą bliźniaki, to jest na samym początku ciąży simki. W InSIMenatorze jest taka opcja u każdego sima: "Osobiste" Mój status". I tam pisze, czy jest jedno dziecko, czy bliźniaki (jeśli sim jest w ciąży oczywiście). Tak więc jedzenie Spaghetti czy Ciasteczek nie ma tu nic do rzeczy. :/ Za to podobno sernik wpływa na ciążę. Tak w każdym razie powiedzieli twórcy gry, ale ja nie wypróbowałam tego sposobu. Jak się ma InSIMenatora, to takie eksperymenty nie są potrzebne.
Niektóre posty to takie jak na jakimś forum ciążowym :E Nie znam żadnego sposobu, żeby urodziły się bliźniaki albo chłopiec czy dziewczyna i nie liczę tego. Wiem, że przy aspiracji rodzinnej w nagrodach aspiracji jest opcja Superpłodność, co daje zazwyczaj bliźniaki.
ja sadze ze plec dziecka jest zalezna og kolorow oczu wlocow i karynacji ja ma teraz w dziwnowie simke (ona jest murzynka;) ) ktora wyszla za jakiegos sima ktory nie jest murzynem i ma czarne wlosy a ona ma rude i zielone oczy i sie urodzila dziewczynka ;)
Bliżniaki- Ctrl+Shift+C, wpisujemy forcetwins
Tuptuś, a w jakim dodatku dochodzi ta nagroda?
Superpłodność jest w Czasie Wolnym i jest to jedna z opcji na "drzewku" za punkty hobby w aspiracji Posiadania Rodziny.
Zagłosowałem na dziewczynkę bo u mnie tak jest najczęściej. Staram się nie regulować płci bo to okropne a nie kontrolując czuję większy realizm :D
Bliźniaki raz tylko miałem jedyny. I co zabawne to była moje pierwsza ciąża w tej grze zaraz po kupieniu jej :D I odrazu taka niespodzianka ! Nie wiem czy jest na to przepis jakiś na prawdę ale skłaniam się ku teorii ze spaghetti, bo musze przyznać że moja simka Basia jadła dużo spaghetti w trakcie ciąży ale nie miałem pojęcia nawet, że to ma wpływ, po prostu to było najbardziej pożywne danie jakie umiała ugotować a w ciąży to je się za dwoje więc... I wyszły bliźniaki ;) Bardzo mnie to ucieszyło. To byli chłopcy. Jejku jak to dawno było już. Oni już dawno nie żyją :D Tylko wspomnienie po nich w postaci pra pra pra wnuków zostało w mojej grze :D
Nadzieja.
02.02.2009, 22:12
Jeśli chce żeby moi simowie mieli bliźniaki ,to podaje simce sernik. To działa na 100%.
Invidia Semper
03.02.2009, 08:37
sernik??:D:D:D W tym przypadku mamy zgodność simsów z rzeczywistością- płci dziecka nijak nie przewidzisz:D
A mi bardzo różnie się rodzą,raz chłopiec raz dziewczynka.Kiedyś miałam bliźniaki chłopca i dziewczynkę a parę dni później znów bliźniaki ;D
Roboty od groma z nimi :D
Mi się najczęściej rodzą chłopcy i nie wiem czemu. Rzadko mam dziewczynki.
Invidia Semper
03.02.2009, 12:34
bo dziewczynki są wyjątkowe;)
Mi zwykle superplodnosc NIE dziala! :(
Isimenatorem podobno da sie ustawic plec, ale mi nie chce chodzic... :|
Ja tam nie zwracam uwagi na płeć. Jak jest za dużo dziewczyn to trudno, biorę chłopaka NPC i może w następnym pokoleniu przybędzie chłopaków ;)
Ja mam ze cztery pary bliźniaków, recepty jeszcze nie poznałam i nie chcę znać ;P I nie mam zbytnio z nimi problemów... (mleko homogeniusz wymiata!)
A czy mogą się urodzić bliźniaki gdy się ma tylko podstawową wersję gry, bez dodatków?
Oczywiście :) Mi właśnie przy samej podstawie urodziły się bliźniaki.
Chm.....to od czegoś zależy,ale nie jest to reguła.
Tia.....
Jeszcze potem napisze,od czego zależy ;D
aneta_zyleta
07.02.2009, 08:57
mi sie rodzą często bliźniaki i nic nie robie- nie wiem od czego to zależy...
U mnie to zależy, ale jak ostatnio zauważyłam, jeśli w ciąży długo ćwiczę, znaczy moja simka ćwiczy to rodzi się zazwyczaj chłopak, a jeśli nie dziewczynka.
Abigail_Kocur
08.02.2009, 11:04
Kurde!Wczoraj w dwóch rodzinkach urodziły się bliźniaki!W mojej i u Haków.Oczywiście każdy to chłopak!
Poza tym w mojej rodzinie to już druga para...
Sposób na bliźniaki - Wystarczy w czasie ciąży zjeść sernik.
Sposób na bliźniaki - Wystarczy w czasie ciąży zjeść sernik.
Co nie zawsze i nie wszystkim dziala i Sim(ka) musi dobrze gotowac...
Saheli019
20.02.2009, 17:06
Mi kiedyś rodziły się blizniaki 4 razy pod rząd.Zasada: Jak simska zajdzie w ciąze to kilka razy potem robic bara-bara.Po tym zawsze miałam blizniaki:)
U mnie działa przepis na bliźnięta z sernika:D:D:D. Ale to z szafą i kilkukrotnym bara-baro jest to nieprawda, dlatego bo mam simkę Adelę i ona romansowała ze swoim sąsiadem z bloku zaszła z nim w ciążę i w trakcie ciąży też to robili dosyć często z nudów, a jakoś nie urodziła bliźniąt tylko syna.
Saheli019
20.02.2009, 19:19
Hm...u mnie po kilku bara-bara zawsze rodziły sie blizniaki.Nie wiem co myslec...
Nadzieja.
21.02.2009, 18:51
Ja też już się pogubiłam..
Sernik zawsze mi działa ,a kilkukrotne bara-bara w ciąży nie ;/
dla mnie nie ma przepisu...
Już w najbliższej aktualizacji na simarcie będzie dostępny hack na wybór płci dziecka. Mam madzieje,że mi wybaczycie reklamę,ale widzę,że wielu z Was chętnie miałoby coś takiego w grze.
Znalazlam rzezbe, która ustawia plec dziecka! :)
Pisze ze szkoly wiec nie moge na razie podac Wam linku... :redface:
Edit: @up: No wlasnie jest to! Juz jest do sciagniecia - juz to zrobilam ;)
Edit2: http://www.simart2.pl/ i klikasz na Inne w kategorii DOWNLOAD. B)
Dokladnie. Zwlaszcza, ze w ciaze zachodzi sie zaraz po bara bara o czym swiadczy muzyczka.
A jeśli simka nie zajdzie w ciąże (tak się czasami zdarza) to muzyczki nie ma?
Tak tzn. jeśli simka się nie zapłodni to muzyczki nie ma.
Aya de Chat
09.03.2009, 11:54
Tak tzn. jeśli simka się nie zapłodni to muzyczki nie ma.
simka się sama nie zapładnia ;d
kurczę, chyba powinnam zacząć grac z dźwiękiem, bo nie wiedziałam o melodyjce O_O
Aya de Chat...mogłem się spodziewać tej jakże wyolbrzymionej chęci poprawiania wszystkich. Pomyliłem się tzn. uznałem, że wiedzą wszyscy o tym, że simka sama się nie zapłodni tylko jest z jakimś mężczyzną, który za to odpowiada.
aluminium.
09.03.2009, 12:01
Mi sie te porady nie sprawdzają ;(
I prawie ciągle mam chłopców...x[
Palu-alu
09.03.2009, 12:25
Daaagi jeżeli chcesz mieć dziewczynkę ściągnij hack na wybór płci (by Miki)
http://simart2.pl
aluminium.
09.03.2009, 13:32
Dzięki, ale nie skorzystam.
Mało miejsca i komp się muli.
Ja lubię mieć niespodziankę. Te ,,przepisy" na bliźniaków itp. są beznadziejne! I to ,że niektórzy wchodzą i wychodzą nie zapisując by było ładniejsze! No bez przesady...
claudia_o
14.03.2009, 09:56
Mi ZAWSZE działa galaretka, ale tylko wtedy gdy simka zje ją pod koniec ciąży.
Ja też tak mam.
ultraviolence
18.03.2009, 14:20
Ja lubię mieć niespodziankę. Te ,,przepisy" na bliźniaków itp. są beznadziejne! I to ,że niektórzy wchodzą i wychodzą nie zapisując by było ładniejsze! No bez przesady...
Fakt, taka losowa niespodzianka jest lepsza - niech gra ustali, czy mają urodzić się bliźnięta czy jedno dziecko. Chociaż... czasem jedzenie sernika w ciąży staje się przydatne, kiedy chcemy spełnić pragnienie simki "mieć 10 dzieci". Chyba lepiej, żeby była ona w ciąży tylko pięć razy, a nie dziesięć, prawda? :)
Co do tego wychodzenia z gry, muszę Cię poprawić. Ten sposób nie jest stosowany ze względu na wygląd niemowlaka, gdyż wszystkie, rodząc się, mają identyczną twarz (nie zauważyłaś?). Tutaj chodzi o płeć i, ewentualnie, o ilość dzieci. Mogą się też różnić karnacją, kolorem włosów, ale nie rysami twarzy!
aluminium.
18.03.2009, 16:14
A mi te sposoby nie działają (klikanie kobietą na mężczyznę itp)
Ciągle klikam mężczyzną na kobietę i mam różnie (chłopczyka lub dziewczynkę)
A co do bliźniaków urodziły mi się tylko raz czy dwa.
Mnie teraz najczęściej rodzą się bliźnięta, ale kiedyś to działało, że gdy kliknąłem kobietą na sima to była dziewczyna, a jak odwrotnie to chłopak.
Przepisu na płeć niestety nie mam. Nie działają rady innych żeby np klikną facet na babke aby była dziewczynka. I tak zawsze są dziewczynki :/... Jedyny sposób jaki działa to spaghetti i płatki na bliźniaki.
Czasami po "staraniu się" nie ma muzyczki i simka nie zachodzi w ciąże. Kiedyś zdarzyło mi się to kilka razy pod rząd. Od czego to zależy? Czy to też przypadek?
jest pewien sposób na bliźniaków i nie chodzi mi tu o jedzenie lub medytowanie;P
Jak simka zajdzie w ciąże to wpiszcie kod " boolProp testingCheatsEnabled true" i tam będzie opcja " Force twins" czy cos takiego;p no i jak przyjdzie czas porodu to będą piękne bliźniaki;D
Mi rodzą sie bliżniaki jak simka jje cały czas płatki i od czasu do czasu(raz dziennie)zapiekanki.I jeszcze jeden raz podczas ciąży zjeść ciasteczka.
ultraviolence
12.06.2009, 15:40
Mi rodzą sie bliżniaki jak simka jje cały czas płatki i od czasu do czasu(raz dziennie)zapiekanki.I jeszcze jeden raz podczas ciąży zjeść ciasteczka.
No to chyba masz jakąś dziwaczną grę :) Maxis już dawno potwierdził w jakimś tam wywiadzie, że jedynym KONTROLOWANYM sposobem na bliźnięta jest skosztowanie przez ciężarną simkę sernika z WB.
Oczywiście bliźniaki zdarzają się także losowo, więc nawet jeśli simka nie zjadła sernika, może stać się posiadaczką dwóch uroczych maluchów :D
No to chyba masz jakąś dziwaczną grę :) Maxis już dawno potwierdził w jakimś tam wywiadzie, że jedynym KONTROLOWANYM sposobem na bliźnięta jest skosztowanie przez ciężarną simkę sernika z WB.
Oczywiście bliźniaki zdarzają się także losowo, więc nawet jeśli simka nie zjadła sernika, może stać się posiadaczką dwóch uroczych maluchów :D
popraweczka - dwóch uroczych, takich samych (przynajmniej z wyglądu) maluchów
XDD
</off>
batmanka
16.06.2009, 17:49
A próbowaliście spirali żywota? To gwarantowany sposób na ilośc dzieci, zależy co chcesz miec. Można miec nawet dziecko z kosmitą nie będąc porwanym. Można też miec dziecko z Simem, który cię nienawidzi (albo ty jego). Ściągnijcie ją stąd: http://www.thesims2game.webgarden.cz/objekty
To wygląda jak lizak na patyku ozdobiony spiralką w kolorze zielonym. Jak na to klikniesz, masz opcje "jedinacka" (jedno dziecko), "dvojcata" (bliźniaki), "dite s ufem" (dziecko z kosmitą) i "generacni skok" (postarzenie; jeśli wyłączycie starzenie, Sim się odmłodzi o kilka dni). Sim musi byc w dobrym nastroju (ciemnozielony diament), a najlepiej jak ma aspirację platynową. Przy zapłodnieniu można wybrac, z kim chcesz miec dziecko (możesz nawet z Simem, który akurat przechodzi przez parcelę). A potem jest jeszcze opcja "urychlit porod", która skraca ciążę do około 2 sim-godzin.
chupa_chups
16.06.2009, 17:57
A próbowaliście spirali żywota? To gwarantowany sposób na ilośc dzieci, zależy co chcesz miec. Można miec nawet dziecko z kosmitą nie będąc porwanym. Można też miec dziecko z Simem, który cię nienawidzi (albo ty jego). Ściągnijcie ją stąd: http://www.thesims2game.webgarden.cz/objekty
To wygląda jak lizak na patyku ozdobiony spiralką w kolorze zielonym. Jak na to klikniesz, masz opcje "jedinacka" (jedno dziecko), "dvojcata" (bliźniaki), "dite s ufem" (dziecko z kosmitą) i "generacni skok" (postarzenie; jeśli wyłączycie starzenie, Sim się odmłodzi o kilka dni). Sim musi byc w dobrym nastroju (ciemnozielony diament), a najlepiej jak ma aspirację platynową. Przy zapłodnieniu można wybrac, z kim chcesz miec dziecko (możesz nawet z Simem, który akurat przechodzi przez parcelę). A potem jest jeszcze opcja "urychlit porod", która skraca ciążę do około 2 sim-godzin.
Takie funkcje są też w boolpropie...
Krzykaczus_Pospolitus
16.06.2009, 18:02
Tak, spirala jest fajna, mam ją:).
Sim_Ronaldinho
16.06.2009, 20:26
. Jak Narazie szukam sposobu na bliźniaki...Zna ktoś :/
Trzeba jeść dużo sernika sprawdzony przepis :P
BlackDevil
21.06.2009, 13:34
@Swan: co do bliźniaków, to dużo sernika, ale istnieje też kod. Pierwszy kod to: twinzr2cute, ale może być również: ForceTwins [forcetwins jest bardziej skuteczne, przynajmniej u mnie]
@topic: u mnie najczęściej się rodzą dziewczynki, a przepis na płeć dziecka... ;p
Jak mi się nie podoba płeć, przed porodem [tym pierwszym] zapisuję grę [przed porodem!], wychodzę do otoczenia, wchodzę ponownie do tej rodziny i rodzi mi się inna płeć.
Nie wiem, czy zrozumiałe jest to co napisałam, ale... ;p
Nie pamietam czy o tym pisalam, ale Miki na SimArt'cie stworzyl hack na plec dziecka.
I dziala (nawet kiedy Maxis postanowil sobie plec, plec bedzie taka jak sobie zazyczysz)! LINK: http://www.simart2.pl/inne.html
Przewijasz pasek az zobaczysz obrazek z simka i dzialaniem 'Wybierz Plec Dziecka' I pisze po prawej 'Kach na Plec Dziecka'.
aluminium.
21.06.2009, 17:50
Ja zawsze zdaje się na los. Nie używam żadnych hak`ów czy sztuczek. A co do bliźniaków to urodziły mi się tylko raz :( Chciałabym więcej, ale nie używam kodów. :P
A u mnie zauważyłam, że jest tak: gdy próbuję PO RAZ PIERWSZY w rodzinie zajść w ciążę i kliknę Simem na Simkę to urodzi się chłopiec, gdy Simką na Sima urodzi się dziewczynka. A potem jest na przemian. Np. Gdy pierwszy raz kliknęłam Simem na Simkę i będę zawsze nim klikała - to będzie wychodzić chłopiec, dziewczynka, chłopiec, dziewczynka. I analogicznie na odwrót (Simką na Sima - dziewczynka, chłopiec, dziewczynka, itd.). Natomiast gdy chcę mieć np. w rodzinie same dziewczynki, to pierwszy raz muszę kliknąć Simką na Simą, drugi raz Simem na Simkę i tak na przemian. ^^
chupa_chups
23.06.2009, 13:56
A u mnie zauważyłam, że jest tak: gdy próbuję PO RAZ PIERWSZY w rodzinie zajść w ciążę i kliknę Simem na Simkę to urodzi się chłopiec, gdy Simką na Sima urodzi się chłopiec. A potem jest na przemian. Np. Gdy pierwszy raz kliknęłam Simem na Simkę i będę zawsze nim klikała - to będzie wychodzić chłopiec, dziewczynka, chłopiec, dziewczynka. I analogicznie na odwrót (Simką na Sima - dziewczynka, chłopiec, dziewczynka, itd.). Natomiast gdy chcę mieć np. w rodzinie same dziewczynki, to pierwszy raz muszę kliknąć Simką na Simą, drugi raz Simem na Simkę i tak na przemian. ^^
Oj, trochę skomplikowane, ale muszę wypróbowaĆ.
A ja polecam hack który podała Alisha bo działa ^^
Dominika_320
21.07.2009, 17:45
Ja znam kod na blizniaki i DZIALOA ON . Njapierw trzeba miec dodatek wlasny biznes bo bez tego dodatku kod nie zadziala. Jesli ma ktos dodatek wlasny biznes to moze napsac kod FORCETWINS . i wpisac ten kod mozecie nawet gdy ona jest juz w ciazy czy jak urosnie jej pierwsyz raz brzuch czy drugi to nie ma roznicy.
Dominika_320
21.07.2009, 17:47
A ja znam kod ktory dziala na blizniaki ale trzeba miec dodatek wlasny biznes. Ten kod sie wlacza nawet gdy ona jest juz w ciazy i obojetnie ile razy chcecie go wlaczyc
A ten kod to forcetwins
kOOcia_xD
21.07.2009, 21:09
Sposób jest na bliźniaki taki : wpisujecie kod boolprop... i kilkacie shiftem na simkie kiedy jest juz w ciazy . kilkacie i klikacie 'więciej' i na koncu jest pasek z napisem "debug [czy cos takiego] --force twins" kilkacie to i jak sie juz urodzi dzieko o beda blizniaki . sorki ze tak dziwnie wytumaczylam ale nie jestem w tym dorbra .
Nie pamietam czy o tym pisalam, ale Miki na SimArt'cie stworzyl hack na plec dziecka.
I dziala (nawet kiedy Maxis postanowil sobie plec, plec bedzie taka jak sobie zazyczysz)! LINK: http://www.simart2.pl/inne.html
Przewijasz pasek az zobaczysz obrazek z simka i dzialaniem 'Wybierz Plec Dziecka' I pisze po prawej 'Kach na Plec Dziecka'.
Wykopuję temat, ale ściągnęłam i problem jest następujący: chciałam dziewczynkę, zainstalowałam ten hack. Jak mi moja simka zaczęła rodzić, to tak rodziła przez godzinę i nie urodziła - po prostu zacięła się, miała te bóle porodowe cały czasi nic więcej. Co robić? Czy jak wywalę hack to dalej będę miała pewność, że urodzi się dziewczynka?
Charionette
04.08.2009, 17:09
Też tak miałam. Pomogło dopiero zainstalowanie InTeenimatera i błyskawiczny poród (natychmiast)
:[
Nie mam miejsca na kompie, zeby cokolwiek jeszcze instalować. I zapewne najpierw bym wszystkich simów pozabijała, zanim bym się nauczyła tym obsługiwać.
Wywalam hack.
Mój sprawdzony sprawdzony sposób na bliźniaki to kod "Forcetwins"(na pewno zadziała). Ale w jednej rodzinie pokoleniowej zawsze rodzą mi się bliźniaki bez żadnej mojej interwencji, to mama uważa że to jest problem genetyczny ;P a mnie już to wkurza.
Charionette
06.08.2009, 09:57
Heh... U mnie było identycznie. Nie dość, że Natasza miała skurcze przed porodowe (:P) Tp jeszcze bez kodów urodziła bliźniaki, a ja wcale nie chciałam...
Ktoś napomknął, że trzeba jeść tylko spaghetti i ciasteczka ,ale to nieprawda. Ja swoją zjadłam spaghetti dwa razy i być może raz ciasteczka, a inne posiłki, to coś typu naleśniki, płatki itd... A jednak bliźniaki się urodziły. I lepiej jest ten raz czy dwa zjeść to danie niż robić to kodem, bo mogłoby coś nie wyjść, albo pomieszać w grze. Naturalnie lepiej. (Ale bliźniaki to niefajna sprawa, kiedy się jeszcze ma mały dom...)
Sherlock
12.08.2009, 13:07
Przeważnie to dziewczynki Mi się rodzą^^
Ale jak już będzie chłopiec, to myślę dwie godziny (to w przenośni) nad imieniem.
A ja jakoś nie wierzę w te wszystkie sposoby na rodzenie się bliźniaków. Jest jeden pewny sposób, mianowicie rozdzielić tak punkty aspiracji życiowej, aby mieć 80% szansy na bliźniaki (ale u mnie i to nie zadziałało).
To nie kwestia czyjejś wiary. Ci, którzy stworzyli tę grę, musieli znaleźć czynnik wpływający na to czy urodzą się bliźniaki czy nie. Akurat jedzenie spaghetti na to wpływa. Mi się nie rodziły nigdy bliźniaki, a gdy moja simka, będąc w ciąży, dwa razy zjadła spaghetti, urodziła dwóch chłopczyków. Spróbuj tego. Zadziała. Gdy pierwszy raz urośnie jej brzuch, podaj jej na obiad to danie, a na następny dzień znów to zrób.
To nie kwestia czyjejś wiary. Ci, którzy stworzyli tę grę, musieli znaleźć czynnik wpływający na to czy urodzą się bliźniaki czy nie. Akurat jedzenie spaghetti na to wpływa. Mi się nie rodziły nigdy bliźniaki, a gdy moja simka, będąc w ciąży, dwa razy zjadła spaghetti, urodziła dwóch chłopczyków. Spróbuj tego. Zadziała. Gdy pierwszy raz urośnie jej brzuch, podaj jej na obiad to danie, a na następny dzień znów to zrób.
To w takim razie dlaczego zmienia się płeć i ilość dzieci, gdy się nie zapisz gry i wyjdzie tuż po porodzie? Za każdym razem rodzi się coś innego.
Na początku mogły być bliźniaki (od spaghetti), a jak się wyjdzie z gry i wejdzie to już losowo jest inne dziecko (od genów). Może trochę namieszałam, ale mi też pomogło spaghetti ^^
A mi raz udało się przypadkowo urodzić bliżniaki. Na początek było postaranie sie o dziecko w wannie, a potem poszłam od razu z simami do łózka i tam sie postarali. I wyszły bliżniaki.
Marionette
15.12.2009, 16:54
Ja nigdy nie próbowałam jeść spaghetti aby simka miała bliźniaki. Wystarczy, że gdy simka będzie w ciąży wpiszemy kod: boolProp TestingCheatsEnabled true. Później klikamy shift i na kobitkę. Będzie tam opcja "DEBUG - force twins" czy coś takiego. Wtedy powinny się urodzić bliźniaki.
Według mnie najlepszy jest kod ForceTwins na bliźniaki, a co do tej zmiany płci to to jest losowe, bo raz weszłam w rodzine i urodził się drugi chłopiec, ale nie zapisałam i potem weszłam, a na świat przyszła dziewczynka. Dodam jeszcze, że ostatni raz gre przed porodem zapisywałam, kiedy simka miała największy brzuch. Więc ja w ten wybór płci nie wierzę.
na bliźniaki jest kod Twinzr2cute czy jakoś tak
TojaJestem
23.12.2009, 18:47
U mnie terz :)
o rany, a mi sie ostatnio same bliźniaki rodzą, szału można dostać :/ Raz mi się urodziły dwie takie śliczne. Dzień przed ich urodzinami, umiały wszystko, sikać, mówić, chodzić (kto miał bliźniaki wie że bez kodów na podwyższanie potrzeb jest to dość trudne :D ja kodów nie używam) włączam grę, a tu jednego bahorka nie ma. Wyłączałam i włączałam pare razy i ciągle to samo : ( We wspomnieniach rodzice mieli: "$Subject nauczył się chodzić" "$Subject przyszedł na świat!" i tak dalej. Nie mam pojęcia co się stało. Może nieświadomie ufo je porwało a Bella ją wychowuje :D
a u mnie to spaghetti nie działa;/ moja simka urodzi zaraz 3 dzicko i nie jadła nic innego jak spaghetti! ... nawet raz nie wyszły bliźniaki.. kiedys przeczytałam gdzieś że jak się zajdzie w ciąze to powinno się zjeść galaretke. I faktycznie zrobiłam tak i simka urodziła bliźniaki;o. ale tylko raz;/
Mi się częściej rodzą dziewczynki a sposób znam już od dawna xD
Nie chce mi się robić tego sposobu xD
Mi sie wczoraj urodziły dzwie dziewczynki bliźniaczki ale żadko kiedy mam bliźniaki ;)
@up Niekoniecznie.Ostatnio urodził mi się chłopak, a dobrze pamiętam,że kliknęłam Simem na Simkę,bo zawsze tak robię.
aluminium.
02.04.2010, 22:13
Mój sposób na płeć to raczej coś w stylu, że jeśli nacisnę simką na sima rodzi się chłopak, a jeśli simem na simkę - dziewczyna. Gdzieś już to było opisane.
Ja zawsze klikam Simem na Simkę i różne mi się rodzą ; ))
Np. przedwczoraj dwie bliźniaczki, a wcześniej chłopiec : ))
Więc to raczej od tego nie zależy.
Uwielbiam kiedy rodzą mi się dziewczynki więc na nie najczęściej stawiam. :) Moim zdaniem najłatwiejszym sposobem na bliźniaki to jeśli posiadacie ts2 WB,do którego dochodzi nowa potrawa sernik itd. to jeśli simce urośnie pierwszy raz brzuch to daję jej ten sernik do zjedzenia i zawsze mam bliźniaki.
A płeć wybieram poprzez :
Simka na sima kliknie -postaraj się o dziecko-wychodzi chłopiec
Sim na simkę -postaraj się o dziecko-wychodzi dziewczynka
Edit:U mnie ten sposób na płeć zawsze działa!
;P
Simomaniak_202
05.04.2010, 13:25
miałem bliźniaki chłopca i dziewczynkę wystarczy wpisać kod
Ja nie mam żadnego "przepisu" na płeć dziecka ale widzę tu całkiem ciekawe kombinacje ;) mi przeważnie rodzą się dziewczynki, ale zdarzyły się dwukrotnie bliźniaki-raz chłopiec i dziewczynka a za drugim razem obydwaj chłopcy. Nigdy jeszcze bliźniaczki.
Na bliźniaki ponoć skutkuje kod twinzr2cute ale nie wypróbowałam jeszcze
alicja271998
22.05.2010, 14:51
Ja znalazłam kod na bliżniaki trzeba go wpisać tuż przed narodzinami, trudno trafić w ten moment.
Nie trzeba tuz przed narodzinami. wystarczy jak już widać brzuch.
Mi się chłopiec zazwyczaj rodzi... ale to dobrze, bo jak dorośnie to on się kobiecie oświadczy, a nie kobieta mężczyźnie. Gdy Simka oświadcza się Simowi to rodzinka już jest nierealna :P Sim może robić więcej rzeczy wobec Simki, niż Simka wobec Sima :P
Mi się ostatnio dosyć często rodzą chłopcy ;)
Zaznaczyłam,że nie liczę,ale najcześciej rodzą mi się dziewczynki z czego jestem bardzo zadowolona;)
Ja też znam dobry sposób na bliźniaki. Wystarczy zjeść kawałek sernika przed "potaraniem się o dziecko". Dostałem to od EA jak rejestrowałem "Własny biznes" i szczerze mówiąc nie jestem pewien, czy działa to bez tego dodatku, ale myślę, że tak.
Up: Zarejestrować grę można podczas instalacji gdy pojawia się takie niebieskie okno. Trzeba wtedy wpisać serial i dostajesz na maila wskazówkę lub ciekawostkę związaną z The Sims 2 :P
Mi zazwyczaj po równo rodzą się chłopcy i dziewczynki, ale zawsze odwrotnie do tego co ja chcę! :P
Ja sie że tak powiem wyraże się krutko:D. Mi najczęscie rodził się chłopiec.:P
Mi się zawsze rodziły dziewczynki, tylko czasami chłopcy :P
I zawsze jest na odwrót: chcę chłopca; rodzi się dziewczynka.
Chcę dziewczynkę; rodzi się chłopiec :D
A teraz chcę żeby urodziły mi się bliźniaki, chłopiec i dziewczynka, ale rodzą mi się bliźniaczki :((
Mi zawsze, ale i to zawsze dziewczynki -.-
Mi prawie zawsze rodzą sie chłopcy u mnie dziewczynka to rzadkość
Mi się rodzą same dziewczynki:) chyba z 3 chłopców było a tak to nic:( a bliźniaki żeby mieć, wystarczy wpisać kod twinzr2cute ( sprawdzony) lub jeśli masz własny biznes zainstalowany, zjeść kawałek sernika który kupisz w cukierni chałwa w lazurowej promenadzie:)
VainBaby
24.08.2010, 11:54
Najczęściej chłopcy, ale różnie to bywa ;)
A jak chcę bliźniaczki to zawsze dwie dziewczynki xD
u mnie zwykle chłopcy (niestety)
raz tylko bliżniaczki:(
Nie liczę, ale jest mniej więcej 50:50.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.