Zobacz pełną wersję : Wyłączanie się gry .. :/
Aniołek :D:D:D
20.03.2005, 12:24
Mam procesor AMD Duron 1600 MHz, XP z Service Packiem 2 Professional, DirectX 9.0c, GeForce FX 5200 (128 mb) i 512 MB (DDR SDRAM). Ustawioną mam rozdzielczość 1024x768 (bo taka miałem przy instalacji gry, gdy ją zmieniam to wyłącza się TS 2 :/ ). Nawet, gdy wchodzę na jakąkolwiek okolice to gra się ze mną żegna :lol: Eksperymentowałem z przydzielniem większej pamięci wirtualnej (plików stronnicowania), ale to i tak nic nie dało :( Nie wiem, co robić żeby gra się nie wyłączała..... Pomóżcie :)
Czy naprawdę nikt nie może/nie potrafi mi pomóc? :( :/
_Elisha_
24.03.2005, 11:06
hm... mi sie gra wylaczala jak posciagalam dodatki (gupie gowna z netu) :) wiec za bardzo nie wiem :) zainstaluj jeszcze raz i sprobuj :D
Scyzoryk_14
24.03.2005, 17:57
Mam identyczne paramety i gra chodzi troche wolniej bo mam mase dodatków. spróbuj zmniejszyci rozdzielczosci ekranu.
Jeżeli instalowałaś dodatki z neta to wywal je
przeinstaluj grę
zmień stery do karty graficznej
25.03.2005, 12:28
Przeinstalowałem system i mam tylko z 1 Service Packiem i gra nadal się wyłączała (bez żadnych dodatków). Wyciągnąłem jedną z pamięci RAM(mam 2 x 256) i teraz gra działa :lol: Zrobiłem tak, gdyż kiedyś nie miałem tej jednej kości RAM'u i gra działała. Ta, na której działała była Noname :P, a ta druga - TwinMos :D Czyżby niekompatybilna z TS2? Lub możę tylko TwinoMos'y z TwinMosami działają? To bez sensu :lol: Nie wiem dlaczego tak było...
Przeinstalowałem system i mam tylko z 1 Service Packiem i gra nadal się wyłączała (bez żadnych dodatków). Wyciągnąłem jedną z pamięci RAM(mam 2 x 256) i teraz gra działa :lol: Zrobiłem tak, gdyż kiedyś nie miałem tej jednej kości RAM'u i gra działała. Ta, na której działała była Noname :P, a ta druga - TwinMos :D Czyżby niekompatybilna z TS2? Lub możę tylko TwinoMos'y z TwinMosami działają? To bez sensu :lol: Nie wiem dlaczego tak było...
ciekawy konflikt sprzętowy:) powiedz jak teraz dziala Ci gra na tych 256 ramach? nie zacina się? pytam, bo mam podobna konfigurację kompa jak Ty (tylko, ze nie musialem usuwac zadnej kosci ramu i mam 512:) ) i niestety często gra spowalnia, zwlaszcza gdy przychodzi sprzątaczka :(
25.03.2005, 19:56
Nie u mnie nie ma żadnych problemów :P A jest już 'kilka' dodatków z netu. Nawet na takich zaawansowanych technicznie domach (duży, wymyślne dachy, 3 piętra, górki itd.) nie tnie się, tylko trzeba poczekać aż się załaduje :D
edit./ Obowiązkowo zmniejszyłem rozdzielczość, tak dla pewności (na 800x600) :D
paulaaa123
07.07.2005, 10:58
Ja mam taki sam problem otóż:
(orginalne simsy)
Parametry komputera:
-AMD Athlon 64 3000+
-2,00 GHz
-512 MB RAM
-Windows XP z Service Pack 1
-DirectX 9.0c
-karta graf.:ATI Radeon 9250+ najnowszy sterownik
Nie ściągałam żądnych dodatkow... powiedzcie mi jesli gra wylacza sie w niektorych momentach, wtedy kiedy ma na to ochote;) moze to jest wina sprzetu co mam zrobic bo juz nie mam sily i gra staje sie bezsensowna!!!!
POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.