Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 20.03.2005, 12:24   #1
Aniołek :D:D:D
Guest

Domyślnie Wyłączanie się gry .. :/

Mam procesor AMD Duron 1600 MHz, XP z Service Packiem 2 Professional, DirectX 9.0c, GeForce FX 5200 (128 mb) i 512 MB (DDR SDRAM). Ustawioną mam rozdzielczość 1024x768 (bo taka miałem przy instalacji gry, gdy ją zmieniam to wyłącza się TS 2 :/ ). Nawet, gdy wchodzę na jakąkolwiek okolice to gra się ze mną żegna :lol: Eksperymentowałem z przydzielniem większej pamięci wirtualnej (plików stronnicowania), ale to i tak nic nie dało Nie wiem, co robić żeby gra się nie wyłączała..... Pomóżcie

Czy naprawdę nikt nie może/nie potrafi mi pomóc? :/

Ostatnio edytowane przez rainne : 20.03.2005 - 19:57
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 24.03.2005, 11:06   #2
_Elisha_
Guest

Domyślnie

hm... mi sie gra wylaczala jak posciagalam dodatki (gupie gowna z netu) wiec za bardzo nie wiem zainstaluj jeszcze raz i sprobuj
  Odpowiedź z Cytatem
stare 24.03.2005, 17:57   #3
Scyzoryk_14
Guest

Domyślnie

Mam identyczne paramety i gra chodzi troche wolniej bo mam mase dodatków. spróbuj zmniejszyci rozdzielczosci ekranu.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 25.03.2005, 11:39   #4
Pingwin
Guest

Domyślnie

Jeżeli instalowałaś dodatki z neta to wywal je
przeinstaluj grę
zmień stery do karty graficznej
  Odpowiedź z Cytatem
stare 25.03.2005, 12:28   #5
Guest

Domyślnie

Przeinstalowałem system i mam tylko z 1 Service Packiem i gra nadal się wyłączała (bez żadnych dodatków). Wyciągnąłem jedną z pamięci RAM(mam 2 x 256) i teraz gra działa :lol: Zrobiłem tak, gdyż kiedyś nie miałem tej jednej kości RAM'u i gra działała. Ta, na której działała była Noname , a ta druga - TwinMos Czyżby niekompatybilna z TS2? Lub możę tylko TwinoMos'y z TwinMosami działają? To bez sensu :lol: Nie wiem dlaczego tak było...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 25.03.2005, 18:21   #6
gotrig
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Aniołek :D:D:D
Przeinstalowałem system i mam tylko z 1 Service Packiem i gra nadal się wyłączała (bez żadnych dodatków). Wyciągnąłem jedną z pamięci RAM(mam 2 x 256) i teraz gra działa :lol: Zrobiłem tak, gdyż kiedyś nie miałem tej jednej kości RAM'u i gra działała. Ta, na której działała była Noname , a ta druga - TwinMos Czyżby niekompatybilna z TS2? Lub możę tylko TwinoMos'y z TwinMosami działają? To bez sensu :lol: Nie wiem dlaczego tak było...
ciekawy konflikt sprzętowy powiedz jak teraz dziala Ci gra na tych 256 ramach? nie zacina się? pytam, bo mam podobna konfigurację kompa jak Ty (tylko, ze nie musialem usuwac zadnej kosci ramu i mam 512 ) i niestety często gra spowalnia, zwlaszcza gdy przychodzi sprzątaczka
  Odpowiedź z Cytatem
stare 25.03.2005, 19:56   #7
Guest

Domyślnie

Nie u mnie nie ma żadnych problemów A jest już 'kilka' dodatków z netu. Nawet na takich zaawansowanych technicznie domach (duży, wymyślne dachy, 3 piętra, górki itd.) nie tnie się, tylko trzeba poczekać aż się załaduje

edit./ Obowiązkowo zmniejszyłem rozdzielczość, tak dla pewności (na 800x600)

Ostatnio edytowane przez Aniołek :D:D:D : 25.03.2005 - 19:58
  Odpowiedź z Cytatem
stare 07.07.2005, 10:58   #8
paulaaa123
Guest

Excl podobny problem!!!!!!!

Ja mam taki sam problem otóż:
(orginalne simsy)
Parametry komputera:
-AMD Athlon 64 3000+
-2,00 GHz
-512 MB RAM
-Windows XP z Service Pack 1
-DirectX 9.0c
-karta graf.:ATI Radeon 9250+ najnowszy sterownik

Nie ściągałam żądnych dodatkow... powiedzcie mi jesli gra wylacza sie w niektorych momentach, wtedy kiedy ma na to ochote moze to jest wina sprzetu co mam zrobic bo juz nie mam sily i gra staje sie bezsensowna!!!!

POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania