Zobacz pełną wersję : wiesza mi sie gra
Czesc, ma taki problemik gra mi sie wiesza. Wiem ze byly podobne tematy i zrobilam tak jak tam radziliscie ale dalej mi sie wiesza. Prosze o pomoc
bloodwave
02.05.2005, 18:57
może masz za słabego kompa? bo to że spełnia minimalne lub troche wyżej nie znaczy że będzie działało super płynnie...
podaj swój sprzęt...bo to zapewne jego wina... u mnie tez się czaaasem mocno zawiesi a mam:
ati radeon 9200se 128 mb
celeron 2.80 ghz
512 mb ram...
i nic na to nie poradze jedynie moge dokupić ramu tak aby miec 1 giga..wtedy to by się za żadne skarby nie powiesił...
Procesro Intel Celeron 4a 2400 MHz
pamiec 256 MB , Windows 98 , karte graficzna nidia geforce4 Mx 440
Procesro Intel Celeron 4a 2400 MHz
pamiec 256 MB , Windows 98 , karte graficzna nidia geforce4 Mx 440
Hmmm.... Celerony z procesorów są cienkie. Niby ma dużo MHz, ale co z tego jak Celeronom to niewiele daje. Zupełnie inaczej by było gdybyś miała Pentium, nawet takie które a mniej MHz. Pamięci RAM troche za malo. Przydaloby sie 512. A karta graficzna lepiej nie mówić :P Najgorsza do Simsów 2. Mam taką samą. Rozmazują się podłoża, dużo opcji (np. wygł. krawędzi) jest niedostępnych. No ale przyczyną wieszania najprawdopodobniej jest mała ilość RAMU. Przed uruchomieniem gry zamknij wszystkie programy działające w tle, a wczesniej sprawdz czy nie masz wirusa. Przyczyną zawieszania może być też zbyt duża ilość dodatków. Możesz jeszcze grać na najmniejszych detalach, to zwiększy szybkość gry i może sprawić że nie będzie się wieszać. ;)
Dziekuje, sprobuje zrobic tak ja mowisz.
Sprobowalam wylaczylam prawie wszystki opcje, i wszystkie programy dzialajace w tle. Wirusa tez nie ma. Ale i tak sie wiesza :(
bloodwave
02.05.2005, 23:42
masz poprostu za mało ramu....ta gra duzo go zżera... musisz dokupić o ile jesteś w stanie...
nie zgadzam sie ja mam naprawde dobry komputer bo nowy ( procesor pentium i cala reszta cacy ) a mimo to tez sie czasem wiesza :\ nie jest to dla mnie az tak straszne jezeli wczesniej zrobie save'a ale niestety czasem zdarza mi sie zapomniec... moja rada: rob save'a co 10-15 minut :D
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.