Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Smoki - opinie i informacje

Strony : 1 2 [3] 4 5 6

Sebastian
09.04.2004, 12:48
Smoki jedzą też simów zamienionych w ropuchy.

Talia
09.04.2004, 13:27
Wiecie co? Wy rozmawiacie o smokach,a ja nawet nie wiem skąd wziąć smoka. :P

Simsomaniak
09.04.2004, 13:58
smoka możesz kupić w Abrakadabrowie u Wampirzycy Wilki za 49magmionów :D :D

Simfanka#1
09.04.2004, 17:22
A dodatkowo możesz zakupić tam smocze smakołyki - za 5mag. i gryzak dla smoka za 8mag.!:):):)

galazek
09.04.2004, 17:26
Nie wiem, czy zdajecie sobie sprawę z tego, że "zaczynacie" się powtarzać - wszystkie informacje z kilku ostatnich postów były podane już wcześniej w tym temacie :P No cóż, chyba trzeba będzie się zastanowić nad zamknięciem wątku, bo wyraźnie temat smoków został wyczerpany... :rolleyes:

Czajniczek
09.04.2004, 17:29
Ależ tu jest ponad 35 stron!!! nikomu się nie chce tego przeżucać. ;)

galazek
09.04.2004, 17:35
Originally posted by Polly@Apr 9 2004, 05:29 PM
Ależ tu jest ponad 35 stron!!! nikomu się nie chce tego przeżucać.  ;)
Ale odpowiadanie ciągle na te same pytania sytuacji na pewno nie poprawi :P ;)

Nyśka
10.04.2004, 10:18
To przecież nie musimy ciągle mówić o tym samym. Możemy naprzykład porozmawiać o zachowaniu smoków. Mój czerwomy jest nawet grzeczny (dopóki nie ma ochoty na mały pożar :D ) a i zawsze daje mi łuskę i jest bardzo ruchliwy. A znowu w jednej rodzinie mam fioletowgo i jest mało ruchliwy no i łuski i łzy nie daje tak często jak czerwony. I jestem ciekawa czy u mnie tak tylko jest czy też u innych również????

Szynszyl
10.04.2004, 11:30
ja czwsalem pare razy tylko fioletowego smoka i rzadko wypadaly luski ;)
wiec chyba tak jest wszedzie :D

a moze wasze smoki robily cos dziwnego ?? :P

Jala
10.04.2004, 16:00
Jeju, jasne że nie ma zielonego smoka.
Jak się dobrze przyjżycie to zobaczycie, ze to jest zielono-zółty smok <_<

A co do smoków, ta ja miałam czerwonego [ciągle miał te słuchawki, bo nie wiedziałam o co chodzi] i nazywał się...Iskra :lol:

Simsomaniak
10.04.2004, 23:27
Ja mam 2smoki złotego i purpurwego
złoty bardzo żadko daje łuski i łzy
a purpurowy jeszcze niewiem :P

Megi
11.04.2004, 09:50
Wiecie co musimy jak najszybciej wymyslic jakis konkretny temat smokow bo Galazek ma zamiar zamknac temat.

Nyśka
11.04.2004, 11:28
[B] A więc może podamy sobie ciekawe wskazówki na temat chodowli smoków. Ja miałam bardzo śmieszny przypadek bo kiedy wyklówał mi się żółty smoczek to przesunełam kołyskę i okazało się na parę simowych minut że w kołysce było 2 - gie jajko. :o Dziwne no nie???? Ale nie chciało sie wykluć.

Simfanka#1
11.04.2004, 11:34
mi by sie przydaly takie wskazowki...:) moj smok to potrafi tylko palic dom, ostatnio o malo co nie splonela mi biblioteka! :( Jak chodowac bezpiecznie smoki??? :blink:

Nyśka
11.04.2004, 11:43
Jeśli chcesz aby twój dom i simsy były bespieczne to zagrodż smoki w ogródku i daj i tam kwiatki. A najlepszym rozwiązaniem to zaspoko***ie wszystkich potrzeb skoka czyli: jedzenie-kwiaty śmieci i smakołyki; rozrywka lalkoa i głaskanie ; toważystwo - zabawa z innym smokiem lub zwierzakiem.

A teraz wiadomość z ostatniej chwili wsszyscy słyszeli o plotkach o zielonym smoku a to znalazłam niedawmo:

Mój ulubiony smoczek to zielony niczego nie pali i jest taki grzeczniutki!
Jeżeli chcesz żeby wyrósł zielony musisz się nim opiekować bardzo dokładnie!

To napisała " Mrówka" i co wy o tym sądzicie a jest jeszcze parę żeczy na temat zielonego smoka oto adress http://forum.thesims.pl/index.php?showtopic=3976&hl= .

Megi
11.04.2004, 18:07
Ja zeby moj smok nie podpalil nic po kazdej jego drzemce go glaszcze itp

Talia
11.04.2004, 20:57
Dzięki Simsomaniak! :) Dzięki Simsofanka#1! :) Teraz będę mogła kupić smoka! :D

Jala
12.04.2004, 09:55
Originally posted by Nyśka@Apr 11 2004, 12:43 PM
A teraz wiadomość z ostatniej chwili wsszyscy słyszeli o plotkach o zielonym smoku a to znalazłam niedawmo:

Mój ulubiony smoczek to zielony niczego nie pali i jest taki grzeczniutki!
Jeżeli chcesz żeby wyrósł zielony musisz się nim opiekować bardzo dokładnie!

To napisała " Mrówka" i co wy o tym sądzicie a jest jeszcze parę żeczy na temat zielonego smoka oto adress http://forum.thesims.pl/index.php?showtopic=3976&hl= . [/b]
A może, byście przeczytali co ja na ten temat powiedziałam?
Ok, jak wam sie nie chce to napisze jeszcze raz : Niema zielonych smoków! Ten na okładce jest zielono-żółty. Jasne?

Coś na temat chodowli smoków....hmmm..
to tak:
Smoki są strasznie głodne nawet jak niedawno jadły. Na samym początku trzeba sprawdzić jakie kwiatki najbardziej mu smakują i co jakiś czas uzupełniać mu jego "tależyk" :)

mysialinka
12.04.2004, 11:28
Mi się urodził czerwony, filoetowy, zielony i niebieski!
Niebieski urodził mi się wtedy gdy w ogóle o niego nie dbałam cały czas płakał( nie wiem czy można nazwać to płakaniem) nie opiekowałm się nim bo chciałam zobaczyć czy może przyjdzie opieka SMOKOŁECZNA :lol:

Megi
12.04.2004, 11:34
Jak to mozliwe przeciez zielonego nie ma :blink:

SOSIk_ona
12.04.2004, 11:52
;) ja już nic nie rozumiem!! Najpierw próbowałam zrobić zielonego smoka a tu nic! A teraz nagle mysialinka wyskakuje ze miala lub ma niebieskiego smoka! a może tylko mysialinko masz inny obraz ekranu i wydaje ci sie ze zrobilas niebieskiego smoka? podaj jego nazwe i wyslij mi screena to ci uwierze!
:angry: :angry: :angry:

Megi
12.04.2004, 11:55
A no wlasnie mi sie wydaje ze nie ma zielonego i niebieskiego smoka pokaz zdjecia

Simfanka#1
12.04.2004, 11:55
Ja nic nie wiem. Miałam niestety tylko smoki czerwone i nie wiem co ma wpływ na ich kolory. :(

Jala
12.04.2004, 14:42
Jak miałam pierwszego smoka to niczego nie wiedziałam, puściłam mu muzyke i urodził się czerwony [o imieniu Iskra]. A dzisiaj jak z 4x obracałam, 4x kałysałam i 4x słuchał muzyki to się zrobił fioletowy [Płomyk]. I jeszcze raz powtarzam: NIEMA ZIELONYCH SMOKÓW. A Maxis nic nie bajerował, bo na okładce jest zielono-zółty

Slephi
12.04.2004, 15:14
;) ;) Ja miałam wszystkie smoki (chyba :blink: ) miałam fioletowego ,żółtego i czerwonego więcej chyba nie ma ich więcej ,bo było już tyle razy to omawiane(więc nie ma niebieskich ,zielonych smoków) <_< <_<

P.s. :huh: :o ;) :D :lol: :rolleyes: <_< :)
Nawet ktoś sprawdzał w plikach(niewiem jakich)z Abradakadabry czy jest więcej smoków ale były tam tylko te trzySMOKI ([COLOR=red],[COLOR=yellow],[COLOR=purple :angry: ]) :) :) :) :)

SOSIk_ona
12.04.2004, 15:52
:huh: ale ja chcem Iskrę (o ile Panna mysialinka nie kłamie <_< )

Megi
12.04.2004, 17:20
Originally posted by Jala@Apr 12 2004, 03:42 PM
urodził się czerwony [o imieniu Iskra].
Czy czerwony napewno nazywa sie Iskra? :blink:

SOSIk_ona
12.04.2004, 17:24
mysza012 też mnie to zaciekawiło!

Megi
12.04.2004, 17:29
No wlasnie bo zwykle czerwony nazywa sie Plomyk

likagirl
12.04.2004, 18:32
No tak , czerwony smok to płomyk a nie iskra!Miałam kilka czewronych to wiem.A ja jak ściągnełam z netu smoka pisało że bedzie zileony to mi się wykluł przeźroczysty i tylko głowę i ogon miał zielono żółty.Jestem zła bo tak się oszukałam.Ale teraz chyba każdy wie że nie ma żadnych zielonych smoków! :P

Megi
12.04.2004, 18:54
noi mialysmy z SOSIK ona racje :) Slephi popraw tam bo niektotych w blad wprowadzasz :)

SOSIk_ona
12.04.2004, 19:00
<_< Nie wypowiadam się na temat kłamstwa na forum, ja już powiedziałam że jeśli nie zobaczę screena to nie uwierzę.

Simfanka#1
13.04.2004, 09:12
Ja też nie wierzę! Miałam kilka razy tylko czerwonego smoka (i miał zawsze na imie Płomyk!) innych kolorów na razie nie widziałam. :(

kaWillSia
13.04.2004, 09:39
hej gadacie tylko jak sie nim opiekować a wazne jest też żeby nie spalić domu bo kiedyś taki jeden u mnie pół domu podpalił.
Trzeba go ogrodzić na dworze i tylko jak chcecie sie z nim pobawić czy coś to otwperacie, załatwiacie, wychodzicie i zamykacie! :P :D

mysialinka
13.04.2004, 09:53
Przykro mi nie mam scenów bo ta rodzina która miała te smoki przeprowadziła sie do Abrakadabrowa, i smoki nie poszły za nią. Ale mam noiwy wynalazek i jak tylko to zaobaczyłam to odrazu zdjęcia porobiłam a nie tak jak wtedy. teraz moge udowodnić że okładki z gry nie kłamią. moja simka gdy chciała rzucić czar piękna i bestia zmieniła się jej głowa na głowy osła. Dałabym zdjątka ale nie wiem jak, czy ktoś mi może powiedzieć? Ale moze nie musze bo może wam też tak sie zdarzyło?
Jak nie to mi pomożcie!

SOSIk_ona
13.04.2004, 10:10
:lol: :D :D :lol: :D :lol:
Wiesz co mysialinko? To już dobrze znamy, więc po co się trudzisz?

NIE WIERZE W NIEBIESKIE SMOKI!!!

Megi
13.04.2004, 10:20
Niebieskich i zielonych smokow nie ma po drogie nie lubie jak ktos klamie <_<

Nyśka
13.04.2004, 11:58
Ja nie pisałam że wierze w zielone smoki, Bo ja od dawna wiem że one nie istnieją!!!! Przecież sama treść posta mówi że nie wierze w zielone smoki!!! :angry: A tym bardziej w niebieskie. Ludzie, każdy z nas wie że nie ma zielonych i niebieskich smoków.A ten na okładce to Printe. Tylko tyle że jst trochę ciemniejszy i bardziej przez to sielony. Ten błąd naprawdę namieszał trochę na tym forum. A co do niebieskich to ja już niewiem czego szukają ci ludzie (bez obrazy) ale niektórym to zależy tylko na rosgłosie??? A i mi też przez przypadek udało się wogóle nie opiekować smokiem i co wyszedł czerwony!!!! A co do sądzenia o istnienu niebieskiego smoka to ja nie widzę żadnych podstaw aby mógł się narodzić ten pomysł.

Megi
13.04.2004, 12:16
Nie chce byc wredna ale Mysialinka moze nam wszystkim powiesz jak wedlug Ciebie nazywa sie "niebieski smok"

=)Cornelka(=
14.04.2004, 06:55
:P Jaki wam sie smok najczęściej rodzi??mi żółty i czerwony(który spala wszystko)
jeszcze jedno pytanko :P czy one jedzo kwiatki bo to ich pokarm?? :angry: i jeszcze drugie czemu akórat żółte?? :blink:

nika1990
14.04.2004, 07:29
hejka :)
Mam żółtego smoka, wszystko było na początku ok, ma zabawkę i kwiatki, bawi się z kotem i niby wszystko fajnie, ale teraz nie chce się wyczesywać ani nie daje się łaskotać! :( Nie mam pojęcia co robić!!! :( Pomóżcie!!!

likagirl
14.04.2004, 08:53
=)Cornelka(=
Mi najczęściej się rodzi czerwony smok i fioletowy.Tak, kwiatki to jest ich pokarm, śmieci i smocze smakołyki też.Smoki nie jedzą tylko żółtych kwiatków.np. tulipany też.

nika1990
Może twoi simowie się nim rzadko zajmowali ?Ale z drugiej strony nie bo by sobie odszedł.Mój smok też kiedyś tak miał ale po samym urodzeniu.Mi się zdaje że to tylk0o chwilowe i za niedługo przejdzie.Próbuj go nadal głaskać i wyczesywać.Zobaczysz że to chwilowe :)

Nyśka
14.04.2004, 14:45
Ja z takim problemem to dawałam smoką smakołyki.I po krzyku dawały bez problemu. Tylko zawszę trzabyło im trochę tych smakołyków a to chyba jest przez to żę się smokiem mało opiekowało.A to była jakaś opoeka więc nie odchodziły. A może smoki jak i ludzie mają swoje humorki??? :huh: Mysialinka a możesz podać ,,przepis" na niebieskiego smoka??? Wiesz chodzi mi o to ile razy trzeba go obrćić itp. Bo wiesz jak narazie twoja wymówka od pokazanie nam zdjęcia nie różni się wielo od innych na temat zielonego smoka nawet jest całkiem przekonująca. ;)

Domiś
14.04.2004, 15:00
http://domcia1118111.w.interia.pl/smoczus.jpg

heh...to moj smoczus...jest czerwony, bo to moj drugi smok...:)...pozdrawiam

Nyśka
14.04.2004, 15:11
ładny ogródek za smokiem.Widzę że kożystasz z zaklęcia doskonały ogród albo smok podpalił ci kwiaty. Bo mi tak zrobił. Najwyraźniej smakowały mu pieczone. A może lubił z rożna????? :lol: :D :lol:

mysialinka
14.04.2004, 16:00
Smok niebieski jest tylko nie wiem czy można to nazwac niebieskim. To byuł taki morski jakby pomioeszany niebieski z zielonym . nie szukam rozgłoubtylko mówie co mi sie wydarzyło. Nie pamiętam jak ma na imie bo ja go miałam na samym początku jak gre dostałam i myślałąm ze tylko te s kolory a dopiero teraz sie dowiedziałam ze są różne bo mi się zawsze trafiał fiolotowy, czerwony i ten potem dopiero jak się nimi zainteresowałam to wyszedł żóty, Nie pamiętam ile razy obracałam ale pamiętam że tylko obracałam i chyba z dwa razy ale nie jestem pewna a potem pożuciłam go na pastwe losu!

Megi
14.04.2004, 16:16
Mysialinko a moze poprostu pomylilas niebieskiego smoka z fioletowym... ;)

Wampirencja
14.04.2004, 16:29
MOżemy przypuszczać, ze jeśli nie jest to kwestia pomylenia kolorów może to być sprytnie zamaskowany spisek Maxisa dotyczący niebieskości (lub zieloności) smoków. Nie wiem po co, ale ja nigdy nie mówię z sensem ;)
Mysialinko, a ściągałaś moze jakieś "skiny zastępcze" do smoków? Wtedy jestem skłonna uwierzyć, że masz np. smoka Pochodnię "pofarbowanego" na niebiesko (uhm... dla zainsteresowanych na zielono)

SOSIk_ona
14.04.2004, 17:11
Ja już sama nie wiem komu wierzyć!! mam wszystko w.... nosie! od dzis nie kupuje zadnych smokow, to nie moj problem,
mysza012 ty i wampirencja rozwiklacie ta zagadke, a ja sie wylaczam! <_<

Nyśka
14.04.2004, 19:33
Ja również spróbuję rozwiązać tę zagatkę ;) A więc mogło tak być jak mówi mysza012 po prostu pomylił ci się kolor ale to nic nie szkodzi... A więc 2 roziązaniem możę być ostrość koloru na monitorze jeżeki ktoś ma ciemniej ustawiony monitor to widzi Prinite zieloneńszą a ona naprawdę jest ciemnożółta i stąd mógł się wziąć ten przesąd półprawdy. ;) A niebieski to podobnie fioletowy staje się bardziej niebieskawy. I cała filozofia z głowy. A więc są 3 kolory smoków
żółto-zielony
czerwony
i fioletowy.

A najlepiej to je rozeóżniać po imieniu czyli

Płomyk Prinite i Pochodnia

no i mamy roswiązanie całej zagatki.
A więc o kolorach wiemy już wszystko no to teraz możemy pogadać o zachowaniu smoków. Ile mieliście smoków w jednym domu bo moja siostra bardzo lubi fieletowe i w jednym domu miała aż 12 smoków tego koloru.

A wiec wynika z tego że nikt nie kłamał a wszyscy mówili półprawdę. :)

likagirl
14.04.2004, 20:13
Mój fioletowy smoczek lubi bawić się z pieskami i kotkami które przychodza na osiedle moich simów.A oni też maja jednego pieska ale z nim somczek nie nawiązał kontaktu.A zwykle to nic nie pali, jest grzeczniutki i zawsze daje się wyczesywać i łaskotać.Ma też tą zabawke laleczke.Jak jest głodny zjada tylko tulipany i narcyzy a czasami śmieci i smakołyki.Nie ma z nim wcale kłopotów (tylko raz podpalił krzesło)a zwykle spi przez pół dnia :)

Rilla
15.04.2004, 12:08
to masz szczęście, mnie sie Abra znudziła i ja odinstalowałam... ale raz miałam smoka. Nie wiedziałam co z nim zrobić i kliknełam na wypuść bo cały czas stał przy tym swoim łóżeczku. I mnie opuścił :unsure: ...

likagirl
15.04.2004, 14:35
:P :P Ja mam abre i mi się narazie nie nudzi . Gdybym grała codziennie to pewnie by było nudnie a ja gram co 3, 2 dni i wtedy jest lepiej.

Megi
16.04.2004, 16:04
A ja juz w abre od paru dni nie gram jakos nie ma kiedy...

likagirl
16.04.2004, 16:27
Dzisiaj sobie pograłam ale jakoś teraz mi się już nudziły simsy.Nie mam co robic.Lubię budowac domki a potem grac to nie ma kto :P

I Like :Poziomka,rilla90,zuziag,swat,mysza012,basieńka,Sa per_X Ktoś chce być na liście?

=)Cornelka(=
16.04.2004, 17:37
:P Mój smok jest czerwony i ma na imie Płomyk czy jakos tak i juest słodziutki cociaz spala wszystko i tak jest kochany :D Niewiem czemu ale je tylko narcyze nic innego oprócz jeszcze smoczych samkołyków :P

Cornelka

likagirl
16.04.2004, 17:49
Szkoda ze smoki nie dorastają. :( Fajnie by było miec załóżmy takiego płomyka dorosłego i wielkeigo smoka ziejącego postrach w śród sąsiadów .A to by było dla tych ,którzy chą byc samotni.

I Like :Poziomka,rilla90,zuziag,swat,mysza012,basieńka,Sa per_X Ktoś chce być na liście?

Nyśka
16.04.2004, 20:30
Mi tam się ta gra nie nudzi a to chyba przez to że mam co robić w simsach. :D

Megi
17.04.2004, 11:11
Nyśka a co robisz w abrze oprocz czarowania?!

Nyśka
17.04.2004, 11:39
Co robię??? No najczęściaj czaruję ale oprucz tego choduję smoki a jak wyjeżdżają simy na wakację to tam zaczarowują turystów.I lubię pobijać własne rekordy np. w zdobytych magimonach na pokazach (mój rekord wynosi 600) czy też w trzymami smoków w domu ;) ( narazie są 4 :D ) albo na ilość składników np. na miód (simka zrobiła mi aż 10 słoików w jeden dzień).

Wtedy jest super zabawa możemy mieć na forum, włacne rekordy.

Megi
17.04.2004, 11:59
No to sie nie dziwie ze Ci sie nie nudzi...Ja poprostu niemam do tego cierpliwosci... :D

Nyśka
17.04.2004, 12:48
Spróbuj urozmaicić sobie grę i wszystko będzie super!!!Ale najlepiej to jest jak się nie gra na kody.Wtedy to jest naprawdę co robić. ;)

mysialinka
17.04.2004, 14:55
Z zwiazku z tymi smokami to chcaiałm wam udowodnić ze mam niebieskiego smoka więc bardzo staraąłmsie go wychodować i na pooczątku kupiłam sobie ich 9
Ale wszystkie urosły żółte i 2 filoetowe potem kpiłam znowu 9 ale te urodziły sie tak 2 czerwone, reszta żółte i 1 filoetowy tak wiec na razie miałam smoków 18
a potem kupiłam sobie jeszcze 7 i wszystkie urodziły się fioletowe. Żeby nikt nie mówił ze kłamie to moge powiedzieć że magimobny miałam z takiego grzyba którego sobie ściągnełam z internetu on daje magimony, simoleony, że będziesz sie wszystkim interesować i mam jeszcze takie lustro które daje ze możesz sie ze wszystkimi zaprzyjażnić i zakochać i mieć całość tego gotowania i tak dalej, oraz z tego przebojowosc i tak dalej oraz że będziesz miec super prace! I że bedziesz sie świetnie czuł!

Megi
17.04.2004, 15:04
oj Mysialinko poprostu ten "niebieski" to fioletowy a chociaz pamietasz jak ten "niebieski" mial na imie?!

likagirl
17.04.2004, 15:04
Mysialinko wierze ci że masz takiego grzyba bo sama takiego mam :) Ale nie wierze że masz niebieskiego smoka!!Pokaż scren to ci uwierze :P

agatka678
17.04.2004, 15:06
Niebieskich nie ma.Pomyliło ci się.Mógł mieć np.tylko brzuch niebieski.

Piegusek
17.04.2004, 16:39
Czy wiecie jakie są kolory tych smoków bo nie bardzo wiem ale tak na pewniaka.. :( bo widziałam tylko czerwony fioletowy i złoty i coś czuje ze bedzie jeszcze zielony ale ile ich jest?? i odpowiedzcie szybko!!?? :huh:

Simfanka#1
17.04.2004, 16:48
no coz...mowia ze sa czerwone, fioletowe, zolte, nawet czasem ze zielone i niebieskie, ale to raczej nieprawda. ja sama mialam tylko czerwone :(

Nyśka
17.04.2004, 16:57
Kolor smoka zależy od opieki. SĄ tylko 3 i koniec. A czy to jest zielony czy niebieski to już wcześniej napisałam na 42 albo 41 stronie. Naprawdę nikt tego nie przeczytał??? :huh:

Megi
17.04.2004, 17:01
Ja tez mialam tylko czerone a i jeszcze raz powtarzam nie ma zielonych i niebieskich smokow!!

likagirl
17.04.2004, 17:05
No właśnie!Nie ma zielonych i niebieskich smoków ! Są tylko fioletowe(mogły się mylić z niebieskimi), żółte(wyglądają żółto-zielono wiec ktoś mógł pomylić z zielonym) i czerwone (moje ulubione).A co do tych smoków nieistniejących to przecież gdyby ktoś naprawde miał niebieskiego albo zielonego smoka to by umieśił tu fote i się tym chwalił a tak to nikt nie chce, to oczywiste ze albo kłamią albo kolorów nie rozrózniają. :) :P

Nyśka
17.04.2004, 20:13
Możę nie kłamią ale mają inną ostrość monitora np. moja koleżanka ma bardzo ciemny obraz i u niej Prinite jest szarozielona w nocy a w dzieć żelona z odrobiną żółci. ;)

=)Cornelka(=
18.04.2004, 15:09
:blink: Wiecie co moze tak zrobimy kto bedzie miał zielonego albo niebieskiego smoka (naprawde ale nieściagnietego) niech umiesci nam zdjecie !!!!!! :D

tylko mozecie mi powiedziec jak umieszcza sie te zdjęcia :D

--------------------------------------------------------------------------------------------[SIZE=1]The sims is very very very good game!!![COLOR=purple]

Klakier
18.04.2004, 15:28
Może zaczynam pisać nie na temat trochę ale ja spotkałam się z trzema rodzajami smoków:
1.żółty-chyba najspokojniejszy,nie zauważyłam żeby używał ognia(i dobrze)
2.fioletowy-też spokojny,ognia też chyba nie używa.
3.czerwony-nie nawidzę go!ciągle mi wszystko podpala!Ostatnio jak tylko wykluwał mi się czerwony to wolałam go wykasować niż spalić dom.

=)Cornelka(=
18.04.2004, 15:34
Kazdy smok spala ale niezawsze (one to chyba robia dla rozrywki)np. mój fioletowy spalił wanne,domek dla dzieci. kwiatki!!!

Jak mi powiesz jak umiescić zdjecie to ci moge pokazać :P :D

Megi
18.04.2004, 16:36
Cornelko jak umieszczac obrazki masz bardzo szczegolowo napisane tu http://forum.thesims.pl/index.php?showtopic=6067

Kama2002
19.04.2004, 15:45
Jak tak dalej pójdzie to daltonizm stanie się problemem XXI wieku :P

Simfanka#1
19.04.2004, 18:53
hehe! dobre! :D ja nie mam takiego problemu niestety(zart), bo mi sie ciagle trafiaja czerwone! :( i nie wiem co zrobic zeby to zmienic. ostatnio kupilam trzy smoki, a tu co- wszystkie czerwone! <_< :angry:

Nyśka
19.04.2004, 18:57
Buć może... ale jak co to daltonizm to choroba chłopaków.Dziewczyny raczej na nią nie chorują. A może to jakś inna odmiana to choroby. :huh:

Kama2002
20.04.2004, 09:49
No to niedość, że chłopcy zdominowali to jeszcze powiększa się grono daltonistów... Katastrofa ekologiczna po prostu!

likagirl
20.04.2004, 11:45
lepiej wrócmy do tematu żeby mod go nie zamknął :)

Zdarzyło wam się coś dziwnego ze smokiem?Mi raz smoczek stanął na płytce chodnikowej i tak się zamachnął jakby coś chciał spalić ale nic się nie stało a dopiero po chwili patrzę że ogien pojawił się w innym miejsu !!Dokładnie w m kuchni!Dziwne :blink:

Bit bit
20.04.2004, 13:55
Jak maożna zdobyć muchomory dla dzieciaka??
[FONT=Impact][SIZE=7][COLOR=blue][I]

Raf_use
20.04.2004, 14:19
Originally posted by Bit bit@Apr 20 2004, 02:55 PM
Jak maożna zdobyć muchomory dla dzieciaka??
[FONT=Impact][SIZE=7][COLOR=blue][I]
Ech, to ze jestes nowy to nie znaczy ze nie obowiazuje cie regulamin! Tu sie rozmawia o smokach a nie o muchomorach :P pozatym bylo juz strasznie duzo tematow na o muchomorach, dzieciakach i czarach :rolleyes: , uzyj opcji szukaj...A tak wogole to ten temat robi sie juz troche nudny i naciagany...część z uzytkownikow powtarza to co bylo w tym temacie napisane wczesniej( bo wogole go nie przeczytali od poczatku) Moze juz najwyzszy czas zeby jednak zamknac ten temat??? B)

likagirl
20.04.2004, 14:54
No co ty.Ten temat jest fajny i tu gadamy o smokach a ze raz pominęliśmy temat to nie zanczy zę trzeba go odrazu zamknąć :angry:

Raf_use
20.04.2004, 16:04
No jezeli rozmowa nazywasz konfabulowanie i stwarzanie o niebieskich i zielonych smokach,(a zostalo juz dawno dowiedzone ze sa tylko 3 znane kolory smokow)to spoko :P Nie widze zbyt wielkiego sensu w pisaniu postow w stylu co wam smok spalil a czego nie, albo co zrobic zeby smok mial okreslony kolor :lol: N poczatku to bylo ciekawe ale ilez mozna...Ale jesli wam sie podoba taka dziecinada to ja nie mam nic do tego, droga wolna, a ostatecznie i tak nie jestem modem, wiec martwcie sie tylko zeby jakis moderator nie doszedl do podobnych wnioskow co ja ;) I nie denerwuj sie tak, ja tylko wyrazilem swoja opinie :D

likagirl
20.04.2004, 16:19
Wiesz, w jednym się z toba zgadzam.Teraz to ten temat nie ma sensu bo po co wysłuchiwac oponi czy zamknąc dzial czy nie w temacie o smokach.

A to -> :angry: to tylko emotikonka więc to nie oznacza że się denerwuję, nie ma tu odpowiedniej twarzyczki :wub: ;) :mellow: :)

Simfanka#1
20.04.2004, 17:43
likagirl - jestem z toba! fajny ten temat ale nie mozna wciaz walkowac tego samego! <_< W kolko o kolorach smokow i co jedza a co podpalaja... <_< to sie robi troche nudne. :angry: ale jak kogo to ciekawi to ja niczego nie bronie! B)

Raf_use
20.04.2004, 20:21
Originally posted by likagirl@Apr 20 2004, 05:19 PM
Wiesz, w jednym się z toba zgadzam.Teraz to ten temat nie ma sensu bo po co wysłuchiwac oponi czy zamknąc dzial czy nie w temacie o smokach.

A gdzie mam napisac zeby zamknieto dzial o smokach??? w dziale o zakleciach moze?? :P Zreszta ja wcale nie napisalem ze temat trzeba koniecznie zamknac tylko zaproponowalem ze moznaby, ale widac nie mozna, bo ktos jest nim jeszcze zainteresowany - ok :D I ja nie pisalem opinii o zamykaniu czy nie zamykaniu tematu tylko moje sugestie na temat tego co sie tu wypisuje o smokach; i jak widac ktos ma podobne zdanie. Moja opinia nie musi ci sie podobac, ale mam prawo ja wyglosic, bo od tego jest forum. Totez wypowiedzialem sie i tyle. Jak ktos z modow bedzie chcial temat zamknac to to zrobi i tyle, mnie nic do tego :) Koniec

likagirl
20.04.2004, 20:25
Ej ten mój post co cytujesz nie był skierowany do ciebie, chodzi mi o to że wszystkie opinie jakie wyrażamy nie powinny bydź w tym temacie bo tu sie pisze o smokach ale widać ze skoro się tak tym przejmujesz to musiało to cię tknąć ;)

Nyśka
21.04.2004, 13:58
Może trzeba go zamknąć a może nie. Napweno go zamkną jeśli nic nie zrobimy. A powtażanie w kółko o zielonym czy niebieskim koleże jest koniecznie bo niektóży przez parenaćsie stron tego nie rozumieją. A co od dziwnych przypadków to mój smoczuś miał coś podpalić i już ziął ogniem a potem nic się nie zapaliło (chyba się rozmyślił)

zuziorek
22.04.2004, 16:38
Ja miałam 3 smoki: żółtego, fioletowego i czerwonego

Nyśka
22.04.2004, 16:43
Zuziorek są tylko tylko 3 jak mówisz.I te kolory naił prawie każdy.

Czarodziej
24.04.2004, 09:23
Racja Sątylko trzy
Złoty-Pyrite
Fiolet-Pochodnia
Czerwień-Płomyk :) :rolleyes: :D
To znaczy Płomyk jest jak się wog€le nim nie opiekujesz(Dużo spala)
Pyrite jest jak słucha dużo muzy(Średnio spala)
Pochodnia jest jak cały czas się nim opiekujesz(Nic nie spala)
Ale w Płomyku jest najwięcej ZZS (Złego zachowania Smoka)

Megi
24.04.2004, 09:52
Czrodziej bylo edytowac posta :) Ja najbardziej lubie Pochodnie ;)

Rilla
24.04.2004, 09:58
Czarodziej ja sie z tym nie zgadzam. Jak miałam Płomyka a cały czas przy nim moja siedziała, kolysała kołyske i ciągle słuchał muzy... Więc powinna być Pochodnia... a ja niestey miałam Płomyka :unsure: ...

--------

Widocznie nie ma jakiegoś określonego smoka po opiekowaniu sie nim. Nie ma na to recepty... :)

Czarodziej ! Prosze cie o to po raz 2 ! EDYTUJ POSTA ! Jak wejdzie tu jakiś mod to usunie cie zobaczysz ! A tak apropos to co to jest ?

likagirl
24.04.2004, 10:38
Czarodziej!Nie pisz tyle postów pod rząd!Możesz je edytować a reszte usun

Rilla mu chyba chodzi o zielonego smoka , to ja mu mogę też odpowiedzieć: ZIELONE SMOKI NIE ISTNIEJA! :huh:

Simfanka#1
24.04.2004, 12:34
to prawda!nie ma zielonych smokow! sa tylko trzy kolory.koniec i kropka. ale zeby miec pochodznie trzeba najwiecej opiekowac sie jajem. jak mniej to bedzie Pyritie, a jak w ogolesie nie zajmujesz to bedzie plomyk. na 100%! :)

Nindë
24.04.2004, 12:55
Originally posted by Czarodziej@Apr 24 2004, 09:23 AM
Pochodnia jest jak cały czas się nim opiekujesz(Nic nie spala)

Tak czy aby na pewno zolty jest taki grzeczny?? Js mialam zoltego i mi CALY OGRODEK SPALIL!!!! I przy okazji umarlo 3 simow..Acah i jeszcze jedno kurz sprzatlai spokojnie 4 dni!!A caly czas sie nim opiekaowalam!!!!!

likagirl
24.04.2004, 13:16
Elu może twój smok był głodny albo nie miał rozrywki i towarzystwa i dlatego tak spalał wszystko.A simy napewno same weszły do ognia i stały nie tuchomo wykrzykując "POŻAR!" bo przeciez smok by ich nie podpalił :huh:

SOSIk_ona
24.04.2004, 21:39
ja tylko nie lubie plomyka on mi sysko spala! a naj lubie pyritie! ona jest kochana

likagirl
25.04.2004, 12:52
SOSIk_ona zgadzam się z toba!Jak miałam płomyka i pyrite to czerwony mi palił co chcwilę i musiałam go uwolnic a pyrite nic nie palił!On jest taki grzeczny.... :)

=)Cornelka(=
25.04.2004, 13:56
:( sorki ze zmieniam temat ale niewiem gdzie sie daje okna i drzwi bo mam sciagniete i niesrety niewiem gdzie je umieścić pomacy!!!!!!!!!!!!!!! :angry: :o

Megi
25.04.2004, 14:00
Bierzesz na GameData a tam powinno byc Floors tam rozpakuj drzwi a okna Downloads a w Downloads Monis mam nadzieje ze dobrze wytlumaczylam jak nie to mnie poprawcie
PS Jest taki dzial problemy z dodatkami tam masz wszystko napisane gdzie co sie rozpakowywuje!

=)Cornelka(=
25.04.2004, 14:05
kochaniutka jestes !!!!!!!!!!!Wszystko zrozumiałam (chyba :P :D

I very very very ver like you mysza012

Megi
25.04.2004, 14:06
e tam nie ma za co dziekowac naprawde powodzenia! :)

Nindë
25.04.2004, 14:18
Originally posted by likagirl@Apr 24 2004, 01:16 PM
Elu może twój smok był głodny albo nie miał rozrywki i towarzystwa i dlatego tak spalał wszystko.A simy napewno same weszły do ognia i stały nie tuchomo wykrzykując "POŻAR!" bo przeciez smok by ich nie podpalił :huh:
Milam duuuuuzo zarcia!!! (jeszcze jadl kwiatki z grobow simow)
Towarzystwa duzo!! (ciagle robialm zeby sim z nim cos robil zwierzaczki tez byly)
I ostatnie simowie gasili pozar...I sie zapalilo i umarli...Niechaj wspoczywaja w pokoju wiecznym Amen.

likagirl
25.04.2004, 14:44
Tak, Amen.Oh, cos mi się wspomniało.Jak w piatek byłam na spowiedzi to ksąidz tak długo spowiadał ze jak nadeszła moja kolej to juz była msza.Wyznałam grzechy, kasiądz odsunął sie a ja pomyslałam ze to koniec spowiedzi (myślałam Bóg wie o czym :P) i wyszłam z konfesjonału, a po chwili gdy byłam już przy ławeczce ksiądz krzyknął
-Wracaj dziewczynko to jeszcze nie koniec! O boshe, zostałam uniżona i zawsydzona!Wszyscy się na mnie gapili!To był mój najgorszy dzień! :lol:

A wracająć do tematu,mój smoczek nie chce mi dawać smoczych łez i łusek a ciagle się nim zajmuję!Niewdzięcznik <_<

Nindë
25.04.2004, 14:48
Serio?? Ha ha ha ha ha....O rany..

W smoczej lusce i smoczych lez trzeba miec cierpliwosc...Ja musialam probowac ok.30 razy zeby cos z tego wyszlo
------------------------------------------------------------------------------------------------

Moj 1200 post!!!

likagirl
25.04.2004, 14:55
Nom serio!

Aha, to dzięki.Bo myślałam ze moze mój smok jest jakiś ...ten.. tego....no wiesz...

Nyśka
25.04.2004, 19:11
A najlepsze na to są smocze smakołyki przejdzie mu od razu ta złość(na może nie zawsze ;) )

Simfanka#1
25.04.2004, 20:13
to roznie bywa z tymi smokami... :) raz rozdaja swe dary, a innym razem nie chca dac nawet glupiej luski. :angry: to mnie czasem wkurza!

Nyśka
26.04.2004, 07:20
Nie tylko ciebie...bo mnie też!!Ale cóż tak jest stworzona gra. Być może smoki i symy maja też swój zielony i czerwomy humorek.I jak nie sa zadowolone to nie dają łusek.

Simfanka#1
26.04.2004, 12:38
a moze po prostu trzeba, hihi, kupic nowa szczotke do wyczesywania smoków?? :lol: bo ta stara sie zuzyla. haha!! :D

Mateusz22
27.04.2004, 11:16
Moj smok dawal mi duzo smoczych lez ! :P

Nyśka
27.04.2004, 14:47
Bo miał smoczuś dobry humorek a wtedy dają.

Megi
27.04.2004, 16:38
pogadajmy o czyms konkretnym bo temat taki przymulony sie robi.Ja niestety nie mam pomyslu.eee...to jak z tym rozmnazaniem?! ;) :P

Simfanka#1
27.04.2004, 17:54
Nie wiem jak z tym rozmnazaniem bo moje smoki sa na to za glupie... :P ale nie przejmujmy sie! :lol: komu rozmnozyly sie smoczki?? :D bo mi nie... :unsure:

Megi
27.04.2004, 17:59
no wlasnie mi ale to bylo dziwne opiekowalam sie bardzo dobrze smoczkiem on mi nic nie spalal a tu nagle pisze ze sie wynosi :huh: Patrze w ten koszyk a tu nowe jajko :huh: ;)

Sebastian
28.04.2004, 20:31
MAM PROPOZYCJE NIECH WSZYSCY KTÓRZY POSIADAJĄ SMOKI NIECH DAJĄ TUTAJ SCRENY SWOICH ULUBIONYCH SMOCZKÓW. CO WY NA TO??

Adi
28.04.2004, 20:37
ma ktoś seriala do abry i gwiazdy, jak tak to podajcie.

Sebastian
28.04.2004, 21:13
To nie temat o serialach tylko o smokach!!

Ps co wy na moją wcześniejszą propozycje??

sephiroth
29.04.2004, 12:39
O boshe sebastian nie denrwuj sie tak. Że ktos zboczył z tematu to od razu krzyczysz i wogóle

P.S. Likagirl - niezły przypał :lol:

Nyśka
29.04.2004, 16:17
Niezły pomysł i opisy też by sie przydały.

likagirl
29.04.2004, 16:21
No niezły, ale dla ciebie :lol: haha :lol:

Sebstian, smoki przeważnie wyglądają tak samo to po co tu ich fotki :P

Nyśka
29.04.2004, 16:57
Ale z fotkami to wszystko jest ciekawsze i przyjemniej się czyta i ogląda.

Megi
29.04.2004, 16:59
tak ale polowa fotek bedzie taka sama pomysl jest z fotkami dobry tylko nie smokow a moze...yy....nie mam pojecia :huh:

Nyśka
29.04.2004, 17:04
A przecież te fotki to będą te fotki co któś zrobił w grze.Bo jak narazie to nie ma o czym pisać (a może mi któś podać www z fajnymi skinsmi dla smoków???)

likagirl
29.04.2004, 17:06
:huh: hmm.......No niewiem o czym moga być te screny.A wogóle to narazie nikt tutaj żadnych nie umieszcza.......

Megi
29.04.2004, 17:06
A moze ktos mi pokaze fotke gdzie Wasz smoczus bawi sie z kotkiem lub psem..? ;)

Sebastian
29.04.2004, 17:55
mI CHODZIŁO WŁAŚNIE ŻEBY WSZYSCY POKAZYWALI FOTKI ZA SWOJIMI SMOKAMI W FAJNEJ SYTUACJI ALBO JAJKA ALBO JAK SIĘ BAWIĄ ALBO JEŚLI KTOŚ ZCIĄGNĄ SMOKA Z INTERNETU TO MÓGŁBY TAKIEGO CZARNEGO SMOCZKA LUB INNEGO KOLORU POKAZAĆ.

Kama2002
01.05.2004, 14:07
Niech ktoś pokaże screen z zielonym smoczkiem z Neta. Wtedy udowodnimy, że takie można mieć TYLKO po ich ściągnięciu :D

Basieńka
01.05.2004, 14:26
Kama 2002 musze ci powiedzieć że nie trzeba ściągać zielonych smoków. Wystarczy że puści sie im muzyczke i zajmie jak będą płakać. I musisz pamiętać że muszą urodzić sie z słuchawkami na uszach! :P

Megi
01.05.2004, 14:29
Booosh nie ma zielonych smokow jest tylko zolto zielony!!!

Simfanka#1
01.05.2004, 15:46
no wlasnie! <_< smoki sa tylko czerwone, zolte i fioletowe! koniec i kropka!

Megi
01.05.2004, 15:54
Originally posted by Simfanka#1@May 1 2004, 04:46 PM
no wlasnie! <_< smoki sa tylko czerwone, zolte i fioletowe! koniec i kropka!
no wlasnie Simfanka#1.Tyle razy bylo to tu pisane... ;)

Sebastian
01.05.2004, 16:06
To wkońcu zgadzacie się z moją propozycją zamieszczania screnów ze smokami czy nie??

Megi
01.05.2004, 16:07
Ja sie zgadzam mysle ze to dobry pomysl :) A co na to reszta?! ;)

Sebastian
01.05.2004, 16:10
Megi dzięki za poparcie:)

Simfanka#1
01.05.2004, 20:15
no, pomysl dobry, ale zeby screeny byly chociaz ciekawe, a nie byle jakie! <_<

SOSIk_ona
02.05.2004, 12:44
nom spox pomysl i zeby byly ciekawe to tez

likagirl
02.05.2004, 14:23
Nikt tu nie wystawia swoich screnów ze smoczkami :(
Za to ja mam :D Na tym pierwszym słabo widać bo jest noc.

http://likagirl.w.interia.pl//sm.jpg

http://likagirl.w.interia.pl//smok.jpg

Nyśka
02.05.2004, 17:58
Fajne zdjątka,Cudownie urzadzone mieszkanko dla smokusiów.(A może mi ktoś podaś jakąś stronkę ze smokiem innego koloru niż czarny. ;) )

A to znalazłam nie dawno na innym forum co o tym sądzicie. :huh: :huh: http://forum.simslandia.com/index.php?showtopic=623

Simfanka#1
03.05.2004, 12:49
fajne zdjecia!! :D hehe!! mi sie nie udalo jeszcze uchwycic momentu podpalania! :unsure: a szkoda!! :D

likagirl
03.05.2004, 14:08
A co mamy sądzić?jeśli chodzi o smyc, to się z tym jescze nie spotkałam a miałam duuużo smoczków

Megi
03.05.2004, 14:11
smycz?!! Mysle ze z ta smycza to sciema!! ;)

Simfanka#1
03.05.2004, 16:34
tez tak mysle. to ze byl taki rysunek to nie znaczy ze od razu musi byc cos takiego w grze! <_< sadze ze nie ma zadnej smyczy. <_<

Megi
03.05.2004, 16:35
,,Trzeba wytresowac smoka" ciekawe jak?! Nie ma opcji TRESUJ <_<

likagirl
03.05.2004, 16:35
<_< hmm... NApewno nie ma zadnej smyczy, bo gdyby była to napewno ktoś z forum bo się spotkał z takim przypadkiem a jak nazraie nikt.Totalna bujda z ta smyczą.Porpostu chcieli dorobic obrazkowi charakteru i tyle <_< :huh:

Szynszyl
03.05.2004, 17:43
smoka na 100% nie mozna wziac na smycz :(
a poza tym nawet psa sie nie da wiec tym bradziej smoka :

Sebastian
03.05.2004, 17:47
Likagirl fajne screny , zapraszam innych do umieszczania screnów ze smokami

Simfanka#1
03.05.2004, 20:10
mialam niedawno fajna sytuacje ze smokiem. :) bawil sie z moim kotem i straszyl go - podlecial do gory, zrobil salto i opadl na ziemie. :D niestety nie odalo mi sie zrobic zdjecia... :(

likagirl
03.05.2004, 20:46
Jak to nie udało?Chyba prosto idzie w czasie gry dac pauze i zrobic fotke.Czy to takie trudne?

Mateusz22
03.05.2004, 20:52
Moze miala cos innego na mysli :) przecierz kazdemu sie zdarza moze bybla zafascynowana ta scena smoczka :D

Megi
04.05.2004, 14:46
Ona poprostu niezdazyla zrobic ;)

Nyśka
04.05.2004, 14:53
Mi też czasem nie udaje się zrobić zdjęcia.Bo np. nie zaskoczy mi przycisk pauzy.I po całym udukumentowniem sprawy.A z tą smyczą to też nie wierzę ale chciałam wam pokazać jaką bujną wyobrażnie mają niektórzy.

Megi
04.05.2004, 14:54
tak niektorzy chca sie popisac...

Nyśka
04.05.2004, 16:21
Ja nie pozostaje w tyle i też umieszcze zdjątko.

http://annadaria.w.interia.pl/Prinite.jpg

To mój smoczek kiedy uczył sie latać akurat spodobału mu się latanie koło ciastek. :lol:

Megi
04.05.2004, 16:23
heey a moze on ma chec na te ciastka?! ;) :P

Simfanka#1
04.05.2004, 17:13
czy mi sie wydaje czy ktos tu o mnie plotkowal? <_< ;) nie moja wina ze bylam zszokowana zachowaniem mojego smoka!

fajne zdjecie! ten smok to rzeczywiscie tak wyglada jakby mial chetke na te ciasteczka! :D :lol:

Nindë
04.05.2004, 18:16
Smoczki jedza prawie wszystko...Mi zjadl nawet grzybki...A dziecko je potrzebowalo!!

Nyśka
04.05.2004, 19:12
To grzyby też jedzą??? No tą są kompletne żarłoki(ciekawe dlaczego nie tyją???)(Ela fajny napis)

=)Cornelka(=
04.05.2004, 19:18
:P Chciała bym sie dowiedzieć o czym rozmawiacie ale niewiem (Patrzyłam wcześniej ale niezałapałam)wtajemniczycie mnie bardziej :D :P

:huh: :o ;) :P :D :lol: B) :rolleyes: <_< :) :angry: :( :unsure: :blink: :ph34r:

Megi
04.05.2004, 20:06
Cornelko padl pomysl zeby umieszczac zdjecia swoich smokow i własnie komentujemy jedno z tych zdjec ;)

anez
04.05.2004, 20:07
ale żeście tych stron o smokach natrzaskali :D myślałam że sobie wszystkie przeczytam ale nie mam tyle czau i cierpliwości.. 24 wystarcza... Otóż ze smokami miałam trochę doczynienia.. 3 razy i za każdym razem miałam czerwone - wszystko mi paliły i pozbywałam sę ich, no bo jak tu z takim podpalaczem wytrzymać?! mały był z nich pożytek, ale się dowiedziałam że są też inne kolory SUPER!!! trzeba spróbować może sie wyklują... co do tego w jaki sposób mieć określony kolor to myślę że to chyba kwestia przypadku.. bo za pierwszym razem non stop robiłam wszystkie opcje po kolei, później tylko muzę włączyłam a o ostatnim wogóle zapomniałam :) i za każdym razem i tak się czerwony wykluwał :P wstrętne cholerstwo nie dość że podpala to jeszcze kfiatuski zrzera!!!

co do tego co na początkowych stronach sobie poczytałam z tym "dorastaniem" smoków od razu wiedziałm ze to pic na wodę... podobnie jak z psami one raczej nie urosną nie ma bata!!! nie czytałam wszystkiego ale jeżeli na prawdę jest taki patch żeby zwierzaki rosły to niech go ktoś poda a nie tylko pisze że jest i że nie pamięta gdzie go ściągnął (sorry nie pamietam nicku tej osoby i nie chce mi się go szukać :P) tak to ja też napisać mogę :P a ja mam słonia na łańcuchu :P

pozdrofka dla wszystkich! :D

Nyśka
04.05.2004, 20:48
T nie jest kwestia przypadku czerwony nie trzeba się nim opiekować, żółty ok. 8 -10 godz. Kołysać i obracać, fioletowy cały czas kołysać i obracać aż się nie wykluje i gotowe.

Megi
04.05.2004, 20:50
No a dla przypomnienia napisze ze zielonych smokow nie ma :P :)

Nyśka
04.05.2004, 20:59
Noooo, i niebieskich też nie ma.A i smyczy również. Jest nasa żeczy na obrazku a w grze ich nie ma. To po prostu chwyt reklamowy.

anez
04.05.2004, 22:05
chwyt chwytem ale wielu ludzi sie pewnie napaliło na tą smycz :P i się przekonamy czy rzeczywiście kolor smoka zależy od opiekowania się jajem, jak dla mnie to... będzie tak jak z dziećmi - kwestia przypadku - dziwne dzieciaki wyhodzą za kazdym razem inne (jeśli sie wchodzi do gry bez save-ów) i często nawet niepodobne d rodziców.. ale nie o tym mowa się rozgadałam...

a co do smoków to ktoś powinien wypłacać odszkodowanie za spalone rzeczy bądź simy ;) skubane smoczyska drogi komputer mi zjarały!!! z biórkiem jakby tego było mało i krzesłem, dobze że moj z trdem utrafiony dzieciak (po 17 próbach udany) omało nie zgnął gdyby kostucha się przebłagać nie dała...

Nyśka
05.05.2004, 08:13
Z tego wynika że smoki trzeba trzymać w zagrodzie z płotu.I nie będzie problemu. Tylko potem lubią odchodzić...

likagirl
05.05.2004, 08:13
Mój smoczek kiedyś podpalił sypialnie rodziców.I dziwne bo ogień był obok nich a łóżko się nie zapaliło (w którym spali teraz) tylko szafy i kwiatki.A wogóle jak simy spią w łóżko a jest pożar to to łóżko się nie spali....... :angry: A może to dobrze?

mikebal
05.05.2004, 15:33
powiedzcie mi dzie są te smoki? :huh: :unsure:

Raf_use
05.05.2004, 17:24
Nyśka, jak sie ma dwa smoki w tej zagrodzie to one sa same dla siebie towarzystwem i nie odchodza, pozatym co za problem wlozyc do tej zagrody od czasu do czasu sima zeby sie z nimi pobawil :P

Mikebal, to bylo juz wiele razy mowione <_< ale napisze - smoki( a wlasciwie smocze jajo) kupuje sie w abrakadabrowie u Wampirzycy Wiki...

Emma
05.05.2004, 17:36
Ja miałam smoka zielonego i żółtego. (słabo nie) :(

Megi
05.05.2004, 17:38
Jeeezu ile razy trzeba mowic nie ma zielonych smokow!! Jest zolto-zielony!!!

Nindë
05.05.2004, 17:43
A smok cos podpalil i stalo tez dziecko i dziecko sie nie spalilo....Dlaczego?? Sie male boabsy nie pala??

Simfanka#1
05.05.2004, 18:02
mose bylo niesmiertelne... :huh: kto je tam wie te simy! :) przynajmniej dziecko przezylo, co nie?? :D

A to wiadomosc dla niektorych: NIE MA ZIELONYCH SMOKOW!! <_<

Megi
05.05.2004, 18:11
no wlasnie zielonych i niebieskich.Boosh wkurza mnie ze pisane bylo to tu 1000 razy a tu nagle ktos wyskakuje z takim tekstem ze ma albo mial zielonego smoka <_<

anez
05.05.2004, 18:23
a może rzeczywiście są zielone smoki? albo ktoś tu kolorów nie rozróżnia :P na 100% jest żółty czerwony i fioletowy :D bo wszystkie żyją sobie w zagrodzie (bo tak bezpieczniej dla otoczenia)
oto one :D śliczne no nie? :D
http://anezerynlis.w.interia.pl/sims/smoki02.JPG
pożerają tony żonkili (inne kfiatuski też, byle nie doniczkowe) na początku trzymałam je w zagrodzie takiej ze sztachetek ale jak zaczęly ją podpalać musiałam wymienić na inną, bo z tamtej żeby to było mało, uciekały skubane jedne - jedną taką ucieczkę przepłaciłam stratą jacuzzii!!

a ja się upieram ze to jakiego smoka będziemy mieli to kwestia przypadku!! nic nie robiłam przy tych jajach tylko jedno przewróciłam i pokołysałam (i wyszedł czerwony) o fioletowym zapomniałam i się wykluł sam, a żólty dostawał music non stop :D
więc te całe przepisy to lipa... a może.. jeśli za każdym razem wam działają to sorry :D

Nyśka
05.05.2004, 19:49
Widzę że mieszkają twoi simowie w Nawiedzonym Uroczysku( Nareszczie pamiętam nazwę)Fadne i fajne zdjątko.No i oczywiście żw wszystkie smoki są śłiczne.Ciekawe kiedy inni zmądrzeją i dowiedzą się że zielone smoki nie istnieją...może...za 1000 lat alb i dłużej :lol: :D :lol:

sim2
05.05.2004, 20:46
jak mozna miec smoka?

Megi
05.05.2004, 20:49
Musisz kupic smocze jajo w abrakadabrowie u wampirzycy wiki.Oczywiscie za magimony

sim2
05.05.2004, 21:45
:unsure: mi sie przed chwilą wykluł czerwony czy to dobrze?

anez
05.05.2004, 22:30
lepiej od razu go zamknij :D czerwone są najardziej "ogniste" :D puści ci wszystko z dymem...

Kr0nica
05.05.2004, 22:49
nie trzeba smokow zamykac, wystarczy, ze klikniesz na niego i dasz opcje "Uwolnij" czy cos takiego, poprostu sobie pojdzie w swiat :lol:

Pozdrawiam

Nyśka
06.05.2004, 08:04
No tak ale czewony daje najwięcej łusek i łez. Przynajmniej u mnie.

anez
06.05.2004, 11:01
a fioletowy w ogole się czesać nie daje... :( wszystich gryzie, czerwony niedosć że podpalacz to jeszcze łobuz często warczy i daje się wyczesywać ale tylko na chwilę... zólty siedzi sobie w zagrodzie jest najmniej drapieżny ale jakoś nic jeszcze od niego nie dostałam...

sim2
06.05.2004, 14:07
aha a czy smoki mogą sie bić bo "ognisty podmuch" znisczyl mi kanape i chce aby fioletowy "pochodnia" z nim walczyl i nauczył rozumu :D

likagirl
06.05.2004, 14:21
sim2 niespotkałam się z czymś takim ale chyba nie będą się bić.Mogą tylko rozmwaiać i sie bawic

EDIT: nie ma smoka 'ognisty podmuch"

Nyśka
06.05.2004, 14:29
rozmawiać???jej pewnie chodziło o podpalenie.

likagirl
06.05.2004, 14:50
Ale ja odpowiadam na pytanie cyt "czy smoki mogą sie bić " no i mówię ze tylko rozmawiąja i sie bawią.Bynajmniej moje.Nyska kapujesz?

Megi
06.05.2004, 14:58
A mnie nadal dreczy temat ,,Czy smoki sie rozmnazaja" :huh:

likagirl
06.05.2004, 15:11
Niestety sie nie rozmnażają.Ktoś tu juz się pytał o to........

anez
06.05.2004, 15:38
Originally posted by sim2@May 6 2004, 03:07 PM
czy smoki mogą sie bić bo "ognisty podmuch"...
ognisty podmuch? nie miałam takiego smoka, a może jest zielony? z tego co ja wiem to są 3 kolory i tak: żółty nazywa się Pyritie, czerwony Płomyk a fioletowy Pochodnia innych nie miałam a założyłam hodowlę :D 18 smoków :D
I jeszcze jedno rzeczywiście można opiekować się tak jajem żeby mieć określony kolor smoka :D przepraszam że nie wierzyłam, ale po kilku doświadczeniach się potwierdziło na smoki jest "przepis"!!! :D

Nyśka
06.05.2004, 17:01
To fajnie. Że już wiesz. A więc teraz o czym porozmawiamy???

anez
06.05.2004, 17:28
a to ty twierdziłaś że jest przepis :D sorki za niedowierzanie :D ale mój jest mniej skomplikowany :P

sim2
06.05.2004, 17:45
czy smoki sie rozmnażają bo mój"płomyk"i"pochodnia" jakoś sie tak dziwbawili :) już wiem że smoczki sie nie rozmnażają :( ale mam pytanko czy ktoś ma screena brązowego smoka i czy są czarne dragony

Simfanka#1
06.05.2004, 18:10
czarne smoki sa jak je sobie sciagniesz z neta. :D ale o brazowych nic nie wiem... :huh:

anez
06.05.2004, 18:39
na upartego można mieć wszystkie kolory - wystarczy w necie poszukać :P

Nyśka
07.05.2004, 11:44
Są prawie wszystkie kolory w necie ale trzeba za te smoki zapłacić podajrze 4$.

Raf_use
07.05.2004, 13:11
A ja sobie sciagnalem czarnego smoka i przekolorowalem jego skin, tak ze teraz mam zielonego :P :D

likagirl
07.05.2004, 13:52
A no, raf można tak..racja :) Ja przerabiałam tak podobnie ubranka do simów :D

anez
07.05.2004, 14:26
pamiętacie może dyskusję na temat czy smoki urosną? :blink: otóż znalazłam w necie coś takiego
http://anezerynlis.w.interia.pl/sims/Start-1.jpg
i teraz czy jest to sprytny fotomontarz czy rzeczywiście smok moze urosnąć? :) ja nie wiem próbowałam dowiedzieć się coś więcej o tym zdjęciu ale niestety nic wiecej nie znalazłam....

Megi
07.05.2004, 14:30
Ale wielki ten smok...A moze np po 100 dniach wyklucia sie smoka smok rosnie... ;) (dziala moja wyobraznia :P :) )

anez
07.05.2004, 14:33
jeśliby miał po 100 dniach taki urosnąć to ja bym chyba nie wytrzymała... do tego czasu z pewnościa wszystko by mi spalił... a jakby taki wielki był to już nic nie mówię :blink:

likagirl
07.05.2004, 14:38
Możliwe.Mi by się tak długo nie udało wytrzymac ze smokiem :lol:

Nyśka
07.05.2004, 14:48
Mi sie wydaje że to ten grzybek na wzrost. Albo fotomątaż bo i lalka jest duża.A gdzie znalazłaś to zdjatko????

likagirl
07.05.2004, 14:51
Nyska, ale przecież on musiałby mieć jakąś zabawke co nie? A mała lalka jest zamała.....Ale z drugiej strony to moze byc fotomontaż.Zobaczcie na kołyske.Jest mała.A smok się w niej nie zmieści przecież, o ile to jego kołyska <_<

Zaria'dna
07.05.2004, 15:50
to na 100 % fotomontarz... ciekawe gdzie ktoś by kupił tak dużą zabawkę (o kształatach dziewicy :lol: ) dla smoczka??? :lol:

Megi
07.05.2004, 16:06
Anez skat masz to zdjecie

likagirl
07.05.2004, 16:13
No wlasnie anez skąd ja masz?Jak nie powiesz to bede przypuszczać że to ty chcesz nas zrobić w bambuko..... <_<

Nyśka
07.05.2004, 16:14
Zaria'dna y=taka zabawkę można kupić u Wampirzycy.Oczyeiście jest mniejsza.

likagirl
07.05.2004, 16:24
Nyśka, czytaj dokładnie posty.Przeciez ona napisała "gdzie ktoś by kupił tak dużą zabawkę " a nie napisała przecież że "gdzie mozna kupić zabawke".I chyba ma racje......Jeśli smoki (w co wątpie, bardzo wątpie)rosną to z resztą wszystko powinno rosnąc, bo gdyby kołyska była mała to gdzie by spali co nie?A jak kołyska urośnie to zabawka też.Logika.

Simfanka#1
07.05.2004, 17:28
No wlasnie - logika! :D przeciez nawet simy musla logicznie! :)
mi tez sie wydaje ze ta fotka to fotomontaz... <_< jakis podejrany ten smok... :huh:

sim2
07.05.2004, 17:46
CZE jak oceniacie charakter poszczególnych gatunków <kolorów> smoków? :rolleyes: :rolleyes:

Szynszyl
07.05.2004, 17:51
Originally posted by anez@May 7 2004, 03:26 PM
pamiętacie może dyskusję na temat czy smoki urosną? :blink: otóż znalazłam w necie coś takiego
http://anezerynlis.w.interia.pl/sims/Start-1.jpg
i teraz czy jest to sprytny fotomontarz czy rzeczywiście smok moze urosnąć? :) ja nie wiem próbowałam dowiedzieć się coś więcej o tym zdjęciu ale niestety nic wiecej nie znalazłam....
to na pewno za pomoca jakiegos pzredmiotu co powieksza simy :)
powiedz skad wytrzasnelas ta fote??

anez
07.05.2004, 18:02
ja was "w bambuko" nie robię :D ale ja też mślę zę to fotomontarz może być.. dopatrzyłam się na powiększeniu takiego drobnego szczegóu - w prawym górnym rogu jest kawałek (tak przypuszczam) cegiełek od żywopłotu... a zdjęcie jest z tej strony (http://www.fowo.de/de/) ale jeśli nawet to ciekawe skąd tej ktoś ma aż takie powiększenie smoka ( i to w dbrej jakości)

Szynszyl
07.05.2004, 20:27
bo to nie jest fotomoznatz :) zajrzyj tutaj (http://forum.thesims.pl/index.php?showtopic=4101&view=findpost&p=155194) to zobaczys ze to mozliwe ^_^

Simfanka#1
07.05.2004, 20:59
chyba masz racje... :) ale tam to simy byly wielkie, a jak to mozliwe ze smokiem?? :huh:

anez
07.05.2004, 22:22
eee... tamto to jest ewidentny fotomontarz :P

Sebastian
10.05.2004, 17:54
Kołyska mogła być innego smoka , ale patrzcie na tego faceta ja takiego nigdy nie widziałem , może to jakiś trener czy nie wiem kto co powiększa smoki i trenuje tego żułtego , jak myślicie???

Simfanka#1
11.05.2004, 07:29
<_< hmm... no nie wiem...ktos mogl sobie sciagnac skina z neta albo sobie zrobic takiego sima... <_<

Szynszyl
11.05.2004, 14:25
LoL :lol: to jest zwykly sim ktory bawi sie ze smoczkiem :)

anez
11.05.2004, 17:12
niektózy to mają wyobraźnię ;) z tymi zdjęciami znajdywanymi w necie to jest różnie - oczywiście fajnie by było gdyby ten smok rósł naprawdę... w końcu po to te zdjecie tu pokazałam żebyście powiedzieli co o tym sądzicie - jak ja je zobaczyłam w pierwszym momencie nie mogłam uwieżyć!!!! teraz tak jak na nie patrzę to coraz bardziej wydaje mi sie że to zwykły fotomontarz... szkoda

Simfanka#1
11.05.2004, 18:18
to wiadac ze to fotomontarz. <_< ale rzeczywiscie szkoda... :unsure: gajnie by bylo jakby taki smoczek rosl... :(

Kita
11.05.2004, 19:32
A wiecie, kiedy są czrne smoki, bo słyszałam że też są, a jak czeba się opiekować by był czarny???

Shrek
11.05.2004, 19:48
Możecie podac linki tej strony co wysłaś Ukash bo ja mam coś zepsute i musze mieć dokładny adres strony

SOSIk_ona
11.05.2004, 20:36
a jaki to przedmiot co robi duze simy co?? i skad mozna sciagnac??

Szynszyl
11.05.2004, 21:11
to nie jest fotomontaz :) tylko smok powiekszony hackowanym obiektem :P cos w stylu grzybka ze stronki Livin it up (http://livin-it-up.net)
hacked/ strona 4

P.S dla shreka link do tematu : http://forum.thesims.pl/index.php?showtopi...ndpost&p=155194 (http://forum.thesims.pl/index.php?showtopic=4101&view=findpost&p=155194)

stronka livin it up : http://livin-it-up.net

SOSIk_ona
11.05.2004, 21:28
thx Ukash bardzo miły jesteś. Jak byś mógł to proszę, zgłoś się do Fast Date na Off Topic :)

mysialinka
12.05.2004, 15:42
No właśnie a one mi nie wierzyły jak ja im mówiłam o grzybku teraz powwnnam plakać!!! :unsure:

ewimka
13.05.2004, 19:33
Originally posted by Bubel@Nov 13 2003, 09:36 AM
Wiecie może jakie kolory mogą mieć smoki i od czego to zależy ??

zielony gdy dorosna!!!
według mnie to ostatni dodatek the sims abrakadabra jest po prostu głupui i nudny[FONT=Courier][SIZE=7][COLOR=red][CODE]

likagirl
13.05.2004, 21:19
Może dla ciebie. lol

Sebastian
14.05.2004, 21:17
Mój żółty smok stał się agresywny nie daje mi się głaskać ani czesac tylko łaskotać a ja o niego dbam daje mu smakołyki smocze i ma zabawka i fioletowego smoczego kolege który nie jest agresywny , co się dzieje z mojim smokiem pomóżcie!!

Megi
15.05.2004, 09:48
U mnie tez tak bylo.Wkoncu se poszedl <_< Niewdzieczny smok!! :P

anez
15.05.2004, 10:49
ja trzymam wszystkie 3 w zagrodzie i codziennie wieczorem moj sim do nich przychodzi i się z nimi bawi, mają czasami odchyłki od normy... ale ogólnie są grzeczne ;)

=)Cornelka(=
15.05.2004, 12:04
:D Moze się zdziwicie może nie ale ja kofam CZERWONe i fioletowe smoki.Teraz mam właśnie czerwonego i mama go 20 dzni i spalił mi 24 rzeczy ale i tak jest słodziutki i go kofam :P niewypuszcze go nigdzy (chyba że sam pójdzie :angry: :P )

Megi
15.05.2004, 12:06
czerwony najwredniejszy smok.Nie wazne jak nim sie opiekujesz i tak Ci wszystko pali! <_<

Szynszyl
15.05.2004, 18:00
czerwony jest najbardziej agresywny :) ale najbardziej mi sie opdoba z wygladu :P

anez
15.05.2004, 23:38
jaki tam zaraz agresywny? piroman to lepsze określenie :lol: w sumie to namniej gryzie ale najwięcej podpala, a właściwie to tylko on podpala - nie zauważyłam żeby żółty albo fioletowy kiedykolwiek coś podpalił...

=)Cornelka(=
16.05.2004, 07:38
Ja zauważyłam fiotetowego jak podpala mi wanne :D :P

Simfanka#1
16.05.2004, 14:51
no to wspolczuje! :D u mnie fioletowe zawsze byly najspokojniejsze... :) a czerwone najwiecej rozrabialy! :D ale lubie pochodnie bo jest grzeczniutki(-ka :huh: ) i nie podpala mi nic! :lol:

Sebastian
18.05.2004, 19:45
Mój żółty smok zrpbił się spokojniejszy jak miał towarzysza zabaw.Czy komuś się zdarzyło że czerwony pies podpalił psa?? Bo mi tak, potem pojawił się taki fajniy psi pomnik.

Simfanka#1
18.05.2004, 20:05
nie, nigdy mi smok nie podpalil zwierzaka... :huh: smutno ci bylo?? :D moje smoki sa spokojne na szczescie i nie podpalaja nic a tymbardziej zwierzakow. :D :rolleyes: :P

anez
18.05.2004, 21:22
zwierzaka nie... ale simów tak - no nie do końca... podpalił dywan na którym stali... nie było ratunku!! :( musiałam wyjść z gry...

Talia
19.05.2004, 15:24
Pawlo! Smoka można kupić za 49 magimonów u Wampirzycy Wiki. :rolleyes: :lol:
Już ktoś otym pisał!

Basieńka
20.05.2004, 13:45
Mi się raz zdarzyło, gdy moja simka była w pracy na nocną zmianę, że smok podpalił jej dziecko kiedy spało... przez przypadek zapisałam gre :P

Nyśka
20.05.2004, 17:59
Ano tak się zdarza ja też przez przypadek kiedyś tak zrobiłam.

Magi
25.05.2004, 14:06
Ja miałam trzy kolory! Czerwony płomyk wszystko mi chajcował :)
żółty umie latać i fioletowy nie wiem co robi! Czy smoki rosną?

likagirl
25.05.2004, 15:14
Magi, moglaś przegladnąc temat, dużo razy było napisane że smoki nie rosną, a tamto zdjecie to chyba jakiś foto montaż :rolleyes:

Emilcia
25.05.2004, 15:23
Ej ja mam grę od nie dawna i zastanawia mnie to od czego zalezy jakiego smoka bedziemy mieć! Ja do tej pory miałam trzy i każdy był pomarańczowy! Jak to zmienić?