PDA

Zobacz pełną wersję : Jak pozbyć się dziecka??

hubi13
09.05.2005, 18:10
Zrobiłem sobie za dużo dzieci (w the sims :P :P) i chcę się jednego pozbyć. Urodziły się dwa no i teraz pytanie jak "usunąć" jedno z nich?
Próbowałem kodem moveObjects on (jak mi wcześniej poradzono w innym problemie) i próbuję sprzedać dziecko za okazyjną cenę 0 simleonów...
Nie ma po nim śladu, a dalej w okienku pragnień ono występuje. Jak gram jeszcze raz to jest na nowo koło skrzynki. Proszę o porady!!! :D
Pozdro!

lay
09.05.2005, 18:13
Zrobiłem sobie za dużo dzieci (w the sims :P :P) i chcę się jednego pozbyć. Urodziły się dwa no i teraz pytanie jak "usunąć" jedno z nich?
Próbowałem kodem moveObjects on (jak mi wcześniej poradzono w innym problemie) i próbuję sprzedać dziecko za okazyjną cenę 0 simleonów...
Nie ma po nim śladu, a dalej w okienku pragnień ono występuje. Jak gram jeszcze raz to jest na nowo koło skrzynki. Proszę o porady!!! :D
Pozdro!
Może spróbuj się nim w ogóle nie opiekowac... i pozwól opiece społecznej go zabrać?? Nie wiem tylko, czy drugiego tez nie zabierze...

berata
09.05.2005, 18:15
Zabierze... z tego co wiem, to dzieci w the sims 2 nie umierają... Jeżeli nie będziesz się nimi zajmować, to zabierze je opieka społeczna. Jest tylko problem, że opieka zabiera zawsze wszystkie dzieci jakie masz w domu, więc wydaje mi się, że na to nie ma rady.

hubi13
09.05.2005, 18:24
Zabierze... z tego co wiem, to dzieci w the sims 2 nie umierają... Jeżeli nie będziesz się nimi zajmować, to zabierze je opieka społeczna. Jest tylko problem, że opieka zabiera zawsze wszystkie dzieci jakie masz w domu, więc wydaje mi się, że na to nie ma rady.
Przez ten czas opiekowałem się jednym dzieckiem, to te drugie, którego nie chcę ciągle było usunięte przez kod opisany powyżej. W tym czasie dziecko, które chcę miało urodziny i nie jest już niemowlakiem tylko małym dzieckiem. Czy obydwa mogą mi zabrać??

berata
09.05.2005, 18:26
Przez ten czas opiekowałem się jednym dzieckiem, to te drugie, którego nie chcę ciągle było usunięte przez kod opisany powyżej. W tym czasie dziecko, które chcę miało urodziny i nie jest już niemowlakiem tylko małym dzieckiem. Czy obydwa mogą mi zabrać??
Tak, małe dzieci i dzieci w wieku szkolnym też zabierają. Nie wiem, czy nastolatków także zabiorą, tego nie sprawdzałam.

Lapis_Lasuli
09.05.2005, 18:44
To może nie kasuj tego małego dziecka! Opiekuj się nim normalnie ale nie specjalnie (nie ucz go chodzić itd.). Jak podrośnie do dziecka (tego szkolnego) można się go pozbyć. Coprada drastycznie ale zawsze... czyli zbuduj basen i biedaka utop. Inaczej się go chyba nie pozbyjesz. Tak dużo czasu to nie zjamuje... bodaj 3 dni noworodka i 4-5 małego dziecka, które i tak tylko ryczy i śpi.

Reiko
09.05.2005, 18:46
nastolatkow ni zabieraja ^^

berata
09.05.2005, 18:48
To może nie kasuj tego małego dziecka! Opiekuj się nim normalnie ale nie specjalnie (nie ucz go chodzić itd.). Jak podrośnie do dziecka (tego szkolnego) można się go pozbyć. Coprada drastycznie ale zawsze... czyli zbuduj basen i biedaka utop. Inaczej się go chyba nie pozbyjesz. Tak dużo czasu to nie zjamuje... bodaj 3 dni noworodka i 4-5 małego dziecka, które i tak tylko ryczy i śpi.
Głowy bym uciąć nie dała, ale wydaje mi się, że jak próbowałam takim spodobem pozbyć się dziecka, to też przyjechała opieka i jakoś go zabrali. Bylo to dawno, więc przekonana nie jestem...

hubi13
09.05.2005, 20:11
Spróbuję już te dwa wychować, ale przyznam, że chciałbym się zająć tylko jednym :wink:
Mam jeszcze jedno takie małe pytanie - jak wykąpać małe dziecko?
Myślałem, że w umywalce, ale ono nie reaguje na nią, a rodzice nie mają takiej interakcji :\

lay
09.05.2005, 20:56
Spróbuję już te dwa wychować, ale przyznam, że chciałbym się zająć tylko jednym :wink:
Mam jeszcze jedno takie małe pytanie - jak wykąpać małe dziecko?
Myślałem, że w umywalce, ale ono nie reaguje na nią, a rodzice nie mają takiej interakcji :\
Małe dziecko kąpie się w wannie... Albo przebiera :/...

hubi13
09.05.2005, 21:54
Małe dziecko kąpie się w wannie... Albo przebiera :/...
Dzięki. Miałem prysznic i dlatego...

Kasiula
10.05.2005, 10:07
Jak masz problem z 2 dzieci to wpisz kod
boolProp testingCheatsEnabled true
Potem nacisnij na to dziecko jakimś Simem i będzie opcja Set birthday(czy jakoś tak) nacisnij i juz male dziecko!!! ;)
Potem naciskaj tym dzieckiem caly czas na set to birthday i tak az do smierci!!!!

hubi13
11.05.2005, 20:42
wkleiłem ten kod i jak naciskam simem (matką dziecka) to nie ma takiej opcji!!!!!!!!

Marson
11.05.2005, 21:00
Możesz jeszcze pozbyć się dziecka w sposób także drastyczny... Przez spalenie... :\ A co do zabierania dzieci przez opiekę społeczną.... Wystarczy, że zostanie samo w domu, bez żadnych opiekunek, ani gości... I problem rozwiązany! :)

muddy
12.05.2005, 16:50
a próbowałaś/eś tak:
ctrl+shift+c i wpisujesz boolProp testingCheatsEnabled true i z shiftem klikasz na bachorze bierzesz "spawn..." i Rodney's Death Creator i bierzesz se wybierasz rodzaj śmierci - próbowałaś/eś? Ja tak nie robiłem ale mi się wydaje że się da

hubi13
12.05.2005, 19:23
a próbowałaś/eś tak:
ctrl+shift+c i wpisujesz boolProp testingCheatsEnabled true i z shiftem klikasz na bachorze bierzesz "spawn..." i Rodney's Death Creator i bierzesz se wybierasz rodzaj śmierci - próbowałaś/eś? Ja tak nie robiłem ale mi się wydaje że się da
Problem już rozwiązałem, ale na przyszłość będę wiedział, więc dzięki :)

Możesz jeszcze pozbyć się dziecka w sposób także drastyczny... Przez spalenie...
Nie no spalenie to za drastyczne... może to tylko gra, ale zawsze coś w człowieku zostaje :\

Poprostu użyłem kodu moveObjects on, usunąłem rodziców i jedne dziecko. Potem wiadomo - małe dziecko zostało same. Po chwili przyszli z opieki i zabrali. Przeniosłem się do otoczenia i wróciłem do mojego domku :)
Wszyscy troje usunięci stali przy skrzynce. Dziecko, którego się pozbyłem było jeszcze w pragnieniach simów, ale już po pewnym czasie nie było ikony z nim, chociaż dalej go mają w kontaktach.
Dzięki za rady i pozdrawiam :) :)