Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 09.05.2005, 18:10   #1
hubi13
Guest

Domyślnie Jak pozbyć się dziecka??

Zrobiłem sobie za dużo dzieci (w the sims ) i chcę się jednego pozbyć. Urodziły się dwa no i teraz pytanie jak "usunąć" jedno z nich?
Próbowałem kodem moveObjects on (jak mi wcześniej poradzono w innym problemie) i próbuję sprzedać dziecko za okazyjną cenę 0 simleonów...
Nie ma po nim śladu, a dalej w okienku pragnień ono występuje. Jak gram jeszcze raz to jest na nowo koło skrzynki. Proszę o porady!!!
Pozdro!
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 09.05.2005, 18:13   #2
lay

Reputacja: 10
Domyślnie

Cytat:
Napisał hubi13
Zrobiłem sobie za dużo dzieci (w the sims ) i chcę się jednego pozbyć. Urodziły się dwa no i teraz pytanie jak "usunąć" jedno z nich?
Próbowałem kodem moveObjects on (jak mi wcześniej poradzono w innym problemie) i próbuję sprzedać dziecko za okazyjną cenę 0 simleonów...
Nie ma po nim śladu, a dalej w okienku pragnień ono występuje. Jak gram jeszcze raz to jest na nowo koło skrzynki. Proszę o porady!!!
Pozdro!
Może spróbuj się nim w ogóle nie opiekowac... i pozwól opiece społecznej go zabrać?? Nie wiem tylko, czy drugiego tez nie zabierze...
stare 09.05.2005, 18:15   #3
berata

Domyślnie

Zabierze... z tego co wiem, to dzieci w the sims 2 nie umierają... Jeżeli nie będziesz się nimi zajmować, to zabierze je opieka społeczna. Jest tylko problem, że opieka zabiera zawsze wszystkie dzieci jakie masz w domu, więc wydaje mi się, że na to nie ma rady.
berata jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 09.05.2005, 18:24   #4
hubi13
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał berata
Zabierze... z tego co wiem, to dzieci w the sims 2 nie umierają... Jeżeli nie będziesz się nimi zajmować, to zabierze je opieka społeczna. Jest tylko problem, że opieka zabiera zawsze wszystkie dzieci jakie masz w domu, więc wydaje mi się, że na to nie ma rady.
Przez ten czas opiekowałem się jednym dzieckiem, to te drugie, którego nie chcę ciągle było usunięte przez kod opisany powyżej. W tym czasie dziecko, które chcę miało urodziny i nie jest już niemowlakiem tylko małym dzieckiem. Czy obydwa mogą mi zabrać??
  Odpowiedź z Cytatem
stare 09.05.2005, 18:26   #5
berata

Domyślnie

Cytat:
Napisał hubi13
Przez ten czas opiekowałem się jednym dzieckiem, to te drugie, którego nie chcę ciągle było usunięte przez kod opisany powyżej. W tym czasie dziecko, które chcę miało urodziny i nie jest już niemowlakiem tylko małym dzieckiem. Czy obydwa mogą mi zabrać??
Tak, małe dzieci i dzieci w wieku szkolnym też zabierają. Nie wiem, czy nastolatków także zabiorą, tego nie sprawdzałam.
stare 09.05.2005, 18:44   #6
Lapis_Lasuli

Reputacja: 13
Domyślnie

To może nie kasuj tego małego dziecka! Opiekuj się nim normalnie ale nie specjalnie (nie ucz go chodzić itd.). Jak podrośnie do dziecka (tego szkolnego) można się go pozbyć. Coprada drastycznie ale zawsze... czyli zbuduj basen i biedaka utop. Inaczej się go chyba nie pozbyjesz. Tak dużo czasu to nie zjamuje... bodaj 3 dni noworodka i 4-5 małego dziecka, które i tak tylko ryczy i śpi.
stare 09.05.2005, 18:46   #7
Reiko
Guest

Domyślnie

nastolatkow ni zabieraja ^^
  Odpowiedź z Cytatem
stare 09.05.2005, 18:48   #8
berata

Domyślnie

Cytat:
Napisał Lapis_Lasuli
To może nie kasuj tego małego dziecka! Opiekuj się nim normalnie ale nie specjalnie (nie ucz go chodzić itd.). Jak podrośnie do dziecka (tego szkolnego) można się go pozbyć. Coprada drastycznie ale zawsze... czyli zbuduj basen i biedaka utop. Inaczej się go chyba nie pozbyjesz. Tak dużo czasu to nie zjamuje... bodaj 3 dni noworodka i 4-5 małego dziecka, które i tak tylko ryczy i śpi.
Głowy bym uciąć nie dała, ale wydaje mi się, że jak próbowałam takim spodobem pozbyć się dziecka, to też przyjechała opieka i jakoś go zabrali. Bylo to dawno, więc przekonana nie jestem...
stare 09.05.2005, 20:11   #9
hubi13
Guest

Domyślnie

Spróbuję już te dwa wychować, ale przyznam, że chciałbym się zająć tylko jednym :wink:
Mam jeszcze jedno takie małe pytanie - jak wykąpać małe dziecko?
Myślałem, że w umywalce, ale ono nie reaguje na nią, a rodzice nie mają takiej interakcji :\
  Odpowiedź z Cytatem
stare 09.05.2005, 20:56   #10
lay

Domyślnie

Cytat:
Napisał hubi13
Spróbuję już te dwa wychować, ale przyznam, że chciałbym się zająć tylko jednym :wink:
Mam jeszcze jedno takie małe pytanie - jak wykąpać małe dziecko?
Myślałem, że w umywalce, ale ono nie reaguje na nią, a rodzice nie mają takiej interakcji :\
Małe dziecko kąpie się w wannie... Albo przebiera :/...
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania