Zobacz pełną wersję : The Sims 2: Na Studiach - Masz pytanie - zadaj je tu
35C4R00N
24.03.2005, 23:25
odpowiedzcie prosze na moje pytanie na poprzedniej stronie.
Nie ma "kodu", ale można trochę pozmieniać programem SimPe
Feniks06
25.03.2005, 00:37
Czyli nie ma innego sposobu żeby mój nastoletni sim po osiągnięciu dorosłości ożenił się ze swoją nastoletnią dziewczyną niż ryzykowanie użycia insiminatora? :/
mar(tunia)
25.03.2005, 08:14
ostatnio akademik, w ktorym mieszkaja moi studenci sie tak jakby "rozpadł graficznie" na 2 czesci (gdy sie patrzy na otoczenie uniwersytetu simowego) i jedna czesc sobie "lezy" na ulicy a druga stoi tam, gdzie powinien stać akademik, ale taka rozebrana, prawie same ściany, tak dziwnie... -- co to moze byc? jak sie tego pozbyc?
TUTAJ JEST SCREEN --> http://img111.exs.cx/my.php?loc=img111&image=screen6me.jpg
Widac bardzo dokladnie tą drugą część, która sobie "leży" na ulicy ... dlaczego tak sie skopało? :/
U mnie sie podobnie skopalo z domami, tylko, że ścian nie widzę, ale widać tylko dach i schody (czasem okna). Ale to tylko w Miłowie i Weronie. W Dziwowie wszystko gra :\
Mam pewne pytanie:
Planuję zainstalować najpierw Sims 2, a potem dodate, czyli tzw. "jedno za drugim". Czy po zainstalowaniu NS mogę wgrać łatkę ze strony oficjalnej?
Czyli nie ma innego sposobu żeby mój nastoletni sim po osiągnięciu dorosłości ożenił się ze swoją nastoletnią dziewczyną niż ryzykowanie użycia insiminatora? :/
a muszą się żenić w wieku nastoletnim? przecież miastowych i simów, którymi można grać, można wysłać bez problemów na studia, gdzie się mogą ze sobą zaręczyć. bez kodów, bez problemów.
KashW - to jest dobra metoda http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=15635&page=1 najważniejsze, ze działająca.
Mam pytanie do tych,którzy posiadają grę:
-Jak rozpocząć studia?
-Jak wprowadzić się do domku?
-Czy w akademiku są podwujne łóżka?
-Moja simka idzie na studia i wprowadza się do domku(akademiku),czy po skończeniu studiów może wrócić do domu swoich rodziców i mieszkać tam ,czy musi wybudować własny?
-Czy studia rozpoczyna się od wieku nastolatka czy "młodego" dorosłego?
Mam pytanie do tych,którzy posiadają grę:
-Jak rozpocząć studia?
-Jak wprowadzić się do domku?
-Czy w akademiku są podwujne łóżka?
-Moja simka idzie na studia i wprowadza się do domku(akademiku),czy po skończeniu studiów może wrócić do domu swoich rodziców i mieszkać tam ,czy musi wybudować własny?
-Czy studia rozpoczyna się od wieku nastolatka czy "młodego" dorosłego?
1. nastolatek dzwoni na uczelnię i pojawia się opcja "idź na studia". można też, jak wejdzie się do okolicy, kliknąć na panelu (koło wyboru rodziny, którą chce się grać), na wieniec laurowy. pojawi się okienko, w którym można zdecydować, którzy simowie i w jakich konfiguracjach mają iść na studia.
2. klikasz simem na dom i się wprowadzasz. normalne :\
3. można je kupić. ale w kazdym stoją pojedyncze.
4. może wrócić do domu rodziców. po ukończeniu studiów trafi do skrzyni rodzin, po czym można nią kliknąć na dom nią rodziców. gra spyta o "połączenie domów". kliknąć na "tak" i już.
5. w wieku nastolatka decydujemy się o pójściu na studiach. następnie nasz sim przechodzi w wiek młodego dorosłego. można zadecydować o studiach w każdym momencie życia nastolatka.
Nie wiem czy moge sie tutaj zapytac ale jednak wole mam taki prolem:
Otóż gdy wprowadziłam moją simke Nine do akademiku 5-cio osobowego ona zajeła pokój ale go nie było widać. Był taki jak tych obcych simów a najgorsze że mam tak w każdym akdemiku. A i jeszcze jedno jak coś kupie sama np. kuchenke to mi wtedy kucharka nie przychodzi a simka nie idzie na wyklad i nie mam tych wszystkich informacji co sie pokazuje w prawym górnym rogu prosze pomóżcie.
Hej , ja mam taki problem :
Instaluje sims 2 university i wszystko ok instalacja 100 % zakończona pomyślnie ,ale po instalacji automatycznie włącza się aktualizacja gry , w której zawsze występuje błąd i gra się automatycznie odinstalowywuje. :( :\
Mesmerize
25.03.2005, 10:25
Cludii http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=15635
Galantos
25.03.2005, 11:15
moze ktos jeszcze pomoze mi z tym problemem, widac go na screenie:
http://img111.exs.cx/my.php?loc=img...e=screen6me.jpg
akademik sie rozpadl na 2 czesci :/ co sie dzieje?
moze ktos jeszcze pomoze mi z tym problemem, widac go na screenie:
http://img111.exs.cx/my.php?loc=img...e=screen6me.jpg
akademik sie rozpadl na 2 czesci :/ co sie dzieje?
sterowniki nowe są?
Aj...ja mma znowu kilka pytań:
- Jaką płytą uruchamiamy TS2NS ?
- Czy w starych rodzinkach gdzie mam nastolatków to oni będą potem młodymy dorosłymi?
Myśle, że pierwszą płytą dodatku.
Jeśli będziesz chciała ich wysłać na studia, to będa młodymi dorosłymi, a ak ich nie wyślesz, to będą dorosłymi.
1. Tą zieloną :D
2. Możesz już na początku wieku nastolatka kazać iść na studia poprzez telefon lub komputer. Ale opłaca się postarać się o stypendium.
Och...jeszcze raz ( bo Linka jest cos dzis rostargniona :) )
Grę uruchamiam płytą którą będe mnieć po nayciu dodatku? Tak jak w starych simach?
Nie kapuję... Kupujesz TS2: University. W pudełku masz zieloną płytkę i drugą czerwoną - ta czerwona znajduje się w papierowej "kopercie". Używasz tej zielonej, która była na wierzchu. Pomogłam??
Zawsze używasz tej najnowszej, czyli jak będzie Nightlife, to używać będziesz tej nowej - z Nightlife.
Anna_Sofia
25.03.2005, 16:48
Witajcie
Mam pytanie!!!
Gdzie mogę kupić tę wspaniałą maszynę do wyciskania soków, która sprawia,że każda impreza będzie w 100% udana?
Nie ma takiego bajeru w trybie kupowania i w sklepach też tego nie widziałam, poradździe coś w tej kwestii!!!
(mam nadzieję,że nie było takiego pytania, bo przejżałam pół forum i nic, chyba nie było tego w tej drugiej połowie?....)))
*posiadam wersję oryginalną
Nie kapuję... Kupujesz TS2: University. W pudełku masz zieloną płytkę i drugą czerwoną - ta czerwona znajduje się w papierowej "kopercie". Używasz tej zielonej, która była na wierzchu. Pomogłam??
Zawsze używasz tej najnowszej, czyli jak będzie Nightlife, to używać będziesz tej nowej - z Nightlife.
No tak. Właśnie o to mi chodziło :D. Dzięki.
Feniks06
25.03.2005, 17:30
a muszą się żenić w wieku nastoletnim? przecież miastowych i simów, którymi można grać, można wysłać bez problemów na studia, gdzie się mogą ze sobą zaręczyć. bez kodów, bez problemów.
Chyba się nie zrozumieliśmy. Chodzi mi o to że mój sim w końcu stanie się dorosły a jego nastoletnia miastowa dziewczyna nie. Chciałem tylko wiedzieć czy mogę Ją jakoś wprowadzić do swojego domu żeby zaczełą się starzeć czy też w jakiś inny sposób zrobić z Niej dorosłą żeby mogli się poślubić :D
Lapis_Lasuli
25.03.2005, 17:36
Witajcie
Mam pytanie!!!
Gdzie mogę kupić tę wspaniałą maszynę do wyciskania soków, która sprawia,że każda impreza będzie w 100% udana?
Nie ma takiego bajeru w trybie kupowania i w sklepach też tego nie widziałam, poradździe coś w tej kwestii!!!
(mam nadzieję,że nie było takiego pytania, bo przejżałam pół forum i nic, chyba nie było tego w tej drugiej połowie?....)))
*posiadam wersję oryginalną
Też szukałam. Ta maszyna to nic innego jak ta beczka soku, z wielkim ananasem :) I jest ona w trybie kupowania. Rozpoznasz ją właśnie po tym ogromnym ananasie :) I wcale nie wygląda jak sokowirówka.
Też szukałam. Ta maszyna to nic innego jak ta beczka soku, z wielkim ananasem :) I jest ona w trybie kupowania. Rozpoznasz ją właśnie po tym ogromnym ananasie :) I wcale nie wygląda jak sokowirówka.
dokładnie to jest ona w sekcji, gdzie jest łuk weselny, bar, tort, szampan i inne.
Chyba się nie zrozumieliśmy. Chodzi mi o to że mój sim w końcu stanie się dorosły a jego nastoletnia miastowa dziewczyna nie. Chciałem tylko wiedzieć czy mogę Ją jakoś wprowadzić do swojego domu żeby zaczełą się starzeć czy też w jakiś inny sposób zrobić z Niej dorosłą żeby mogli się poślubić
można, ale nie w sposób naturalny. za pomocą hacku, który można znaleźć na modthesims2.com, na którym wyszukiwarki już nie ma. dokładnie adres do hacku jest tutaj - http://www.modthesims2.com/showthread.php?t=12924&page=1 (kompatybilna wersja z Na Studiach)
Anna_Sofia
25.03.2005, 19:24
Dziękuję za odpowiedź na moje pytanie, jutro z samego rana sprawdzę w trybie kupowania, chyba widziałam coś takiego!
Jeszcze raz dziękuję!
Och...dużo się o tym mówi ale gdzie to jest podane......podobno jest kod który umożliwia budowę akademiku, jak on brzmi?
P.S. Wiem że nie ten temat ale... jakie jest kod zeby ustawiać meble na przekatnej?
Och...dużo się o tym mówi ale gdzie to jest podane......podobno jest kod który umożliwia budowę akademiku, jak on brzmi?
P.S. Wiem że nie ten temat ale... jakie jest kod zeby ustawiać meble na przekatnej?
kod do ustawiania rzeczy po przekątnej - boolProp allow45DegreeAngleOfRotation true (obracasz przedmiot . i , )
co do akademika, przeczytaj to: http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=358064&postcount=153
kod do ustawiania rzeczy po przekątnej - boolProp allow45DegreeAngleOfRotation true (obracasz przedmiot . i , )
co do akademika, przeczytaj to: http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=358064&postcount=153
Och dzięki :* Ja nie mam TS2NS i już się artwie...;)
Feniks06
25.03.2005, 21:13
można, ale nie w sposób naturalny. za pomocą hacku, który można znaleźć na modthesims2.com, na którym wyszukiwarki już nie ma. dokładnie adres do hacku jest tutaj - http://www.modthesims2.com/showthre...?t=12924&page=1 (kompatybilna wersja z Na Studiach)
Mogę coś zepsuć tym hackiem?
Mogę coś zepsuć tym hackiem?
jak każdym hackiem. używasz na swoją odpowiedzialność.
Chyba się nie zrozumieliśmy. Chodzi mi o to że mój sim w końcu stanie się dorosły a jego nastoletnia miastowa dziewczyna nie. Chciałem tylko wiedzieć czy mogę Ją jakoś wprowadzić do swojego domu żeby zaczełą się starzeć czy też w jakiś inny sposób zrobić z Niej dorosłą żeby mogli się poślubić :D
Ja miałam simkę i była ona zaręczona z simem(stworzonym przez maxisa) z akademika, jak simka zamieszkała w Miłowie nacisnęłam na telefon i tam była opcja Urządź przyjęcie-Wesele.Nacisnełam.Przyszedł sim(wtedy jeszcze młody-dorosły)pokazał sie film i sim zmienił się w dorosłego(miał taką klepsydre nad głową), póżniej był ślub.Sim zamieszkał w Miłowie.
Wiem, że to prymitywne pytanie ,ale gdzie się wybiera kierunek studiów? :D
I jeszcze jedno... Gdzie są zdjęcia, które robię? :O W katalogu STORYTEELING jest tylko ostatnie o nazwie "Screenshot", a reszta gdzie?
HoUse_BabY
26.03.2005, 10:44
Wiem, że to prymitywne pytanie ,ale gdzie się wybiera kierunek studiów? :D
I jeszcze jedno... Gdzie są zdjęcia, które robię? :O W katalogu STORYTEELING jest tylko ostatnie o nazwie "Screenshot", a reszta gdzie?
1.Klikasz na komputer puzniej collage(angielska wersja nie wiem jak jest po polsku) i wybierz kierunek czy jakos tak
2.Moje dukumenty>The Sims 2>Neighborhoods> i N001(MIŁWO),N002(DZIWNOWO) lub N003(WERONA) i na koncu STORYTEELING.
Mam nadzieję że pomogłam :)
1.Klikasz na komputer puzniej collage(angielska wersja nie wiem jak jest po polsku) i wybierz kierunek czy jakos tak
2.Moje dukumenty>The Sims 2>Neighborhoods> i N001(MIŁWO),N002(DZIWNOWO) lub N003(WERONA) i na koncu STORYTEELING.
Mam nadzieję że pomogłam :)
Tak, dziękuję. :*
Cześć!Jutro będę miała TS2 na studiach i chciałabym się jak najwięcej dowiedzieć o nich.Słyszałam,że są jakieś bractwa i akademiki.Chciałabym aby ktoś mi napisał co jest nowego,czego nie było w TS2,oraz jakie nowe możliwości,przedmioty się pojawiły.Acha i najważniejsze...są tam jakieś zwierzęta oprucz rybek?
P.S.Proszę o zwięzłą odpowiedz,najlepiej w punktach:-) :D :D :D
HoUse_BabY
26.03.2005, 17:27
Cześć!Jutro będę miała TS2 na studiach i chciałabym się jak najwięcej dowiedzieć o nich.Słyszałam,że są jakieś bractwa i akademiki.Chciałabym aby ktoś mi napisał co jest nowego,czego nie było w TS2,oraz jakie nowe możliwości,przedmioty się pojawiły.Acha i najważniejsze...są tam jakieś zwierzęta oprucz rybek?
P.S.Proszę o zwięzłą odpowiedz,najlepiej w punktach:-) :D :D :D
1. Poczytaj ten temat
2. Poczytaj dział "The Sims 2 na studiach"
3. Poczytaj forum
Lapis_Lasuli
26.03.2005, 18:12
Ja mam problem, na prawdę, nie mam pojęcia co się dzieje. Sami zobaczcie:
http://www.republika.pl/olkat90/bzdura.jpg
http://www.republika.pl/olkat90/bzdura2.jpg
(dla tych, co nie zauważyli: nie widać okien!!) I co ja mam zrobić? Tak czasami (nie zawsze) mi się dzieje, a najgorsze jest to, że jest to coraz częstsze. Nie używałam przy budowie tego domu żadnych skomplikowanych kodów prócz moveobjects on i motherlode. Te braki okien zauważyłam po skasowaniu jednego z tych okien, co idą przez dwa piętra (wiloskrzydłowe). Nie wiem co mam robić, żeby nie było tego błędu...
Zdarzyło mi się jeszcze przy budowie sklepu, że te okna sklepowe,( taki jakby podzielone na pół z mniejszym u góry) zepsuły się bardzo podobnie. Nie było ich widać, a w ścianach (gdy były opuszczone) były dziury, jakby stały tam drzwi a nie okna... Pomóżcie, czy da się to jakoś naprawić?
EDIT: oczywiście gry (obie) mam orginalne.
EDIT2: NIC nie ściągałam, znikąd. Mam grę czystą jak łza.
HoUse_BabY
26.03.2005, 18:21
Ja mam problem, na prawdę, nie mam pojęcia co się dzieje. Sami zobaczcie:
(dla tych, co nie zauważyli: nie widać okien!!) I co ja mam zrobić? Tak czasami (nie zawsze) mi się dzieje, a najgorsze jest to, że jest to coraz częstsze. Nie używałam przy budowie tego domu żadnych skomplikowanych kodów prócz moveobjects on i motherlode. Te braki okien zauważyłam po skasowaniu jednedo z tych okien, co idą przez dwa piętra (wiloskrzydłowe). Nie wiem co mam robić, żeby nie było tego błędu...
Zdarzyło mi się jeszcze przy budowie sklepu, że te okna sklepowe, taki jakby podzielona na pół z mniejszym u góry, zepsuły się bardzo podobnie. Nie było ich widać, a w ścianach gdy były opuszczone, były dziury, jakby stały tam drzwi a nie okna... Pomóżcie, czy da się to jakoś naprawić?
Dokładnie to samo prztrafiło mi się przed chwilką ;(;(;( Albo to błąd w grze albo to wina ściągniętych rzeczy...Jaak ktoś zna powód niech pisze
Mam pewien problem. Zniknęła mi Werona! Wszystko było ok, po instalacji NS też było ok. Dzis wchodze w wybor okolicy a tam brak Werony. Nie bawiłam się w zadne simpe, nic nie grzebalam w plikach. Więc jaki powód i jak ja przywrocic? Nie chce przeinstalowywac! Jak ktos wie, to prosze o rade.
dzekus1234
27.03.2005, 06:32
Ja mam problem, na prawdę, nie mam pojęcia co się dzieje.
(dla tych, co nie zauważyli: nie widać okien!!) I co ja mam zrobić? Tak czasami (nie zawsze) mi się dzieje, a najgorsze jest to, że jest to coraz częstsze. Nie używałam przy budowie tego domu żadnych skomplikowanych kodów prócz moveobjects on i motherlode. Te braki okien zauważyłam po skasowaniu jednego z tych okien, co idą przez dwa piętra (wiloskrzydłowe). Nie wiem co mam robić, żeby nie było tego błędu...
Zdarzyło mi się jeszcze przy budowie sklepu, że te okna sklepowe,( taki jakby podzielone na pół z mniejszym u góry) zepsuły się bardzo podobnie. Nie było ich widać, a w ścianach (gdy były opuszczone) były dziury, jakby stały tam drzwi a nie okna... Pomóżcie, czy da się to jakoś naprawić?
EDIT: oczywiście gry (obie) mam orginalne.
EDIT2: NIC nie ściągałam, znikąd. Mam grę czystą jak łza.
Mi też sie tak dzieje , ale po wejściu do Miłowa i spowrotem do tego domu co znikły okna to wszystko jest ok.
mam problem, już kiedyś zakładałam podobny temat, ale nie dostałam konkretnej odpowiedzi: gdy zainstalowałam The Sims 2, wszystko było w porządku, ale teraz nie: otóż gdy moja simka zaprojektuje ubranie, robi "zmień wygląd", to makijaż (także specjalny) nie zmienia się na jej portrecie. Zmienia się on dpoiero wtedy, kiedy wyjde do otoczenia i znowu do rodziny. Wtedy jak np. klikam simką (lub simem) na coś, choćby "podejdź tu", to makijaż jest zmieniony, ale żeby on sie zmienił na portrecie, to musze ponownie kliknąć "Zmień wygląd". Ściągałam makkijaże dla simów, ale wszystkie ściągnięte usunęłam, ale zostawiłam makkijaże specjalne, które też ściągnęłam (kolczyki itp.). Ubrań też mam sporo ściągniętych. Proszę o radę, bo jednak np. czerwona szminka nie pasuje do żółtej bluzki... ;( :P Mam nadzieję, ze zrozumieliście mój problem ;(
ja rozumiem i poradzę Ci to, co wcześniej. radzić sobie z tym tak, jak do tej pory. z błędami w grze nie wygrasz w normalny sposób, trzeba kombinować.
A ja mam poważny problem...
JAK WYSŁAĆ SIMA NA WYKŁADY!? Pisze, ze w ciagu godziny od rozpoczęcia, trzeba kliknać na sima i wybrać tą opcję, a ze jak mój sim ma dobry chumor, to sam pójdzie...u mnie tak nie jest!!!! Nie mam żadnej opcji...a też mój sim miał maksymalną aspirację i sam nie poszedł...pomóżcie miiiii!!!!
ps:to dla czepialskich:ja nie mam pirata! dzisiaj na wielkanoc oryginał dostałam :D
cornishonka
27.03.2005, 16:39
A ja mam poważny problem...
JAK WYSŁAĆ SIMA NA WYKŁADY!? Pisze, ze w ciagu godziny od rozpoczęcia, trzeba kliknać na sima i wybrać tą opcję, a ze jak mój sim ma dobry chumor, to sam pójdzie...u mnie tak nie jest!!!! Nie mam żadnej opcji...a też mój sim miał maksymalną aspirację i sam nie poszedł...pomóżcie miiiii!!!!
ps:to dla czepialskich:ja nie mam pirata! dzisiaj na wielkanoc oryginał dostałam :D
masz jakies hacki i objekty? taki problem byl, trzeba bylo je wywalic, skiny i fryzury zostawic.
nie masz napewno opcji na simie 'wyklady - idz na wyklady'?
No cóż też mam pytanko... :
Gdy tworzyłam nową uczelnie w akademikach pojawiły sie także tajne stowarzyszenia....Jak tam się dostać...?? Czy w nim się mieszka ??
Prosze o odpowiedź..
Ps.Z góry sorki jak już ktoś sie oto pytał...Nie chciało mi się wertować tematu... :D
No cóż też mam pytanko... :
Gdy tworzyłam nową uczelnie w akademikach pojawiły sie także tajne stowarzyszenia....Jak tam się dostać...?? Czy w nim się mieszka ??
Prosze o odpowiedź..
Ps.Z góry sorki jak już ktoś sie oto pytał...Nie chciało mi się wertować tematu... :D
Tajne stowarzyszenia? no to musisz zdobyć przyjaciół w takich szatach!! Przynajmniej mi tak powiedziano!!
a ja mam pytanie bo partrze a tu jakiś sim idzie i grzebie w śmietniku i coś z tamtąd zżera!! on je ze śmietnika??
W takich szatach ?? Hę ?? Nie za bardzo kapuje.. :| :|
U mnie tylko latają chilridelki...a w jakiś szatch jeszcze nikogo nie spotkałam.... :|
Nie w szatach, tylko togach... Rany...
Lapis_Lasuli
27.03.2005, 18:00
To co, wie ktoś co z tymi oknami??? Błagam pomóżcie bo to strasznie przeszkadza!!!! ;( ;(
W takich szatach ?? Hę ?? Nie za bardzo kapuje.. :| :|
w tajnym stowarzyszeniu ludzie nie noszą żadnych tóg, szat czy innych. mają ciemne spodnie i marynarki, a na klapie od których jest znaczek z lamą!
w bractwach członkowie przybiegają w togach!
masz jakies hacki i objekty? taki problem byl, trzeba bylo je wywalic, skiny i fryzury zostawic.
nie masz napewno opcji na simie 'wyklady - idz na wyklady'?
Hm...chwila:ja mam zhackowane obiekty (czyli obrazy dające "energię") i kilka obiektów typu "buyable"...czyli ze muszę to wszystko wywalać!? ;( Oł noł...a chwila,może ja jednak jeszcze raz sprawdzę, czy nie mam tej opcji :( a jeśli nie mam, to rozumiem, muszę te wszystkie obiekty odinstalować, tak?...a jesli potem je znów zainstaluję, to bedzie wszystko dobrze?????Jestem w czarnej rozpaczy...te "buyable" i ptacha (no tak zapomniałam o nim) to jeszcze, ale nie te obrazy!!!!I...no tak przecież ja coś jeszcze mam...takiego hacka...muszę go usunąć...usunę go i powiem wam, czy wszystko już dobrze ;( ... :1smutny: dzień sądu nadszedł... ;( ;( ;( ;(
cornishonka
27.03.2005, 20:16
moze zostaw te obrazy, ale reszte hackow sprobuj usunac..
Hm...chwila:ja mam zhackowane obiekty (czyli obrazy dające "energię") i kilka obiektów typu "buyable"...czyli ze muszę to wszystko wywalać!? ;( Oł noł...a chwila,może ja jednak jeszcze raz sprawdzę, czy nie mam tej opcji :( a jeśli nie mam, to rozumiem, muszę te wszystkie obiekty odinstalować, tak?...a jesli potem je znów zainstaluję, to bedzie wszystko dobrze?????Jestem w czarnej rozpaczy...te "buyable" i ptacha (no tak zapomniałam o nim) to jeszcze, ale nie te obrazy!!!!I...no tak przecież ja coś jeszcze mam...takiego hacka...muszę go usunąć...usunę go i powiem wam, czy wszystko już dobrze ;( ... :1smutny: dzień sądu nadszedł... ;( ;( ;( ;(
Dlaczego tak chcesz zostawić te obrazy?? Przecież da je sie zastąpić... Wpisujesz kod boolProp testingCheatsEnabled ptrue/false], klikasz z Shiftem na skrzynke i masz tam opcję all ... happy (nie pamiętam, na tym forum jest poradnik do tego kodu). Jest to lepsze, gdyz mozna poprawiać chumor jak się jest np. w pracy (nie treba przerywać czynności).
Jak nie będzie tej funkcji, to spróbuj za pomoca tego kodu uszczęśliwić sima ok. 1,5 h przed wykładem. Jak sam nie pójdzie, tzn, że jest coś nie tak. Nie musi być to wina patchów itp, może być także przedmiotów, które nie działaja NS. Najlepiej jest usunąć cały dowlands, a jak nie chcesz, to za pomoca jednego programu (do m.in. do sprawdzania domów, czy nie maja hacków) wybrać fryzury itp (makijaże), oraz podłogi isciany i je zostawić, a resztę usunąć.
Nie próbuj tego ponownie wgrac, bo wtedy nic się nie zmieni... Znowu nie będzie działac...
Mam nadzieję, e coś z tego rozumiesz...
Dlaczego tak chcesz zostawić te obrazy?? Przecież da je sie zastąpić... Wpisujesz kod boolProp testingCheatsEnabled ptrue/false], klikasz z Shiftem na skrzynke i masz tam opcję all ... happy (nie pamiętam, na tym forum jest poradnik do tego kodu). Jest to lepsze, gdyz mozna poprawiać chumor jak się jest np. w pracy (nie treba przerywać czynności).
Jak nie będzie tej funkcji, to spróbuj za pomoca tego kodu uszczęśliwić sima ok. 1,5 h przed wykładem. Jak sam nie pójdzie, tzn, że jest coś nie tak. Nie musi być to wina patchów itp, może być także przedmiotów, które nie działaja NS. Najlepiej jest usunąć cały dowlands, a jak nie chcesz, to za pomoca jednego programu (do m.in. do sprawdzania domów, czy nie maja hacków) wybrać fryzury itp (makijaże), oraz podłogi isciany i je zostawić, a resztę usunąć.
Nie próbuj tego ponownie wgrac, bo wtedy nic się nie zmieni... Znowu nie będzie działac...
Mam nadzieję, e coś z tego rozumiesz...
Ok, już mi wszystko działa :) musiałam tylko usunąć hacka i kilka tych "buyable"...teraz wszystko jest dobrze :D już mam tą opcję. A co do tego kodu - hm, dzięki...może się przydać ;) a tam na aspiracje też jest?
Ok, już mi wszystko działa :) musiałam tylko usunąć hacka i kilka tych "buyable"...teraz wszystko jest dobrze :D już mam tą opcję. A co do tego kodu - hm, dzięki...może się przydać ;) a tam na aspiracje też jest?Na aspirację też pewnie jest... lecz nie wiem, gdzie...
wszystkie opcje w obrazie sa dostepne przy tym kodze przez klikniecie na cos.. trzeba znalezc na co, autorka obrazu znalazla.. a obraz to taka droga na skroty ;)Czyli musi gdzieś być. Tu - http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=13657 masz poradnik do tego kodu...
nie ma u mnie mlodych doroslych ;( !!! to znaczy sa , ale nie w starych rodzinkach: u nastolatkow dalej jest napisane ze za ilestam dni stana sie dorosli :1smutny: .... Czemu??
ten wiek nie pokazuje sie (chyba) gdy sim jest niemowleciem/dzieckiem/nastolatkiem... tylko poprostu jak nastolatek ma dorosnąc to jest (podobno) komunikat czy chcesz isc na studia. Jesli wybierzesz TAK to idzie jesli NIE to staje sie odrazu doroslym i (gdy ukończysz studia) dopiero wtedy między nastolatkiem a doroslym pojawia sie takim sim ubrany w to studenckie ubranko (jak sie dostaje wyruznienie to pojawia sie rowniez gwiazdka).
Czyli jeśli sim nie idzie na studia to od razu jest dorosłym? Tylko na studiach można być młodym dorosłym? I jescze jedno pytanie : Czy nastolatkowie z rodzinek już istniejących przed zakupem dodatku też mogą iść na studia? Bo mam przygotowanych simów i nie wiem właśnie czy opłaca mi się ich jeszcze trzymać...
Czyli jeśli sim nie idzie na studia to od razu jest dorosłym? Tylko na studiach można być młodym dorosłym? I jescze jedno pytanie : Czy nastolatkowie z rodzinek już istniejących przed zakupem dodatku też mogą iść na studia? Bo mam przygotowanych simów i nie wiem właśnie czy opłaca mi się ich jeszcze trzymać...
Tak, jeśli sim nie idzie na studia, to staje się od razu dorosły i młodym dorosłym jest się tylko na studiach.
Nastolatków, których stworzyłaś przed zakupem dodatku bez problemu po zaistalowaniu Na Studiach będą mogli się na nie udać, więc opłaca się ich trzymać. :)
Może iść. Podobno wystarczy kliknąć na telefon (gdy sim jest nastolatkiem) i wybrać opcje idź na studia. Warto poczekać, aż nastolatek będzie miał parę dni do dorosłosci, bo gdy wybierze się tą opcję, to sim od razu staje się młodym dorosłym.
Mam małe pytanie: co się dzieje, gdy nastolatek posiadający prace idzie na studia??
Mam małe pytanie: co się dzieje, gdy nastolatek posiadający prace idzie na studia??
nic, po prostu idzie na studia, studiuje, a potem wraca i może kontynuować pracę w zawodzie.
Mam pytanko...
Jedna rzecz mnie niepokoi, a w zasadzie wkurza.
Gdy jakiś mój sim kończy studia, to po powrocie do domu nigdy nie ma aspiracji żeby pracować w zawodzie z ukończonego kierunku. Nie wiecie dlaczego?
Jak jest u Was?
Mam sim, którego celem życiowym było być rekinem biznesu. Wysłałam więc go na ekonomię, a gdy ją ukończył pojawiła się aspiracja,żeby znaleźć pracę w zawodzie armia. Co ma armia do ekonomii? Przecież to bezsensu!
No... niektóre pragnienia/obawy/życiowe mażenia wogóle nie pasują do danej aspiracji...
Moja simka ma Aspiracje 'Założenie Rodziny' a jej życiowym mażeniem jest
'Legenda sportu to ja'
Co ma sport do założenia rodziny... "Miec 6 wnukow' to owszem ale SPORT... nie kapuje tego... :O
No tak. Z marzeniami tak jest, że czasem nie są zgodne z aspiracją. Ale bardziej mnie wkurza,że po skończeniu studiów sim nie chce pracować w danym zawodzie. Jak jest u Was...? Jak Wasze simy skończą studia to mają marzenia z daną pracą?? A czym się kierujecie w doborze kierunku studiów? czy zdarza się, by sim miał aspirację np. rozpocząć studia na kierunku ekonomia ?
Po co w takim razie wogóle te studia? Co dają?
Umiejętności...? :P
A ja chciałam dodać, że właśnie nie warto czekać, aż nastolatek już będzię miał np. następnego dnia być dorosły. Ja moją simkę posłałam na studia po dwóch albo trzech dniach bycia nastolatkiem. :D
Moje pytania:
1.Słyszałem że przed wykładami bedzie trzeba zamykać swój pokój, żeby nikt do niego nie wszedł. Czy to możliwe?
2.Czy w pokoju w akademiku będzie mogła spać wiecej niż jedna osoba?
3.Czy to prawda, że nasz sim będzie płacił za np. rachunek, sprzątaczkę itp.
4.Można nie być studentem? :O :O :O :O :O
Lapis_Lasuli
28.03.2005, 18:25
1. Możesz zamknąć swój pokój ale nie musisz. Z resztą po co... najwyżej wejdźie tam jakiś inny lokator z akademika i rozwiąże na twoim biurku zadanie domowe ;)
2. Może spać, ale tylko jeśli masz podwójne łóżko i osobę, którą twój sim będzie kochał i wiesz...przy okazji może zostać na noc (przynajmniej u mnie się dało). Można też tak zrobić, że jak się od razu stworzyło 2. simów (sima i simke) i się będą wystarczająco lubieć, to ty sam automatycznie możesz położyć któreś z nich w pokoju drugiego sima (o ile ten nie będzie miał kaprysu i bedzie mu to pasowało). Oczywiście opisuję znana mi sposoby bez użycia kodów.
3. Tak, sim płaci normalne rachunki, które są w skrzynce przed akademikiem. Ja płaciłam jakieś...450$.
4. Można, jak nie pójdziesz na studia to nie. Tylko, że stracisz bycie "młodym dorosłym" i będziesz mniej zarabiał w przyszłości. No może nie mniej, ale np. po studiach, weźmiesz do ręki gazetę i na start jesteś już np. gleboznawcą i od razu zarabiasz 950$.
Bloo...:
1.Tak można zamknąć drzwi żeby nikt do nich nie wszedł, wystarczy kliknąć na drzwi i wybrać opcję zamknij pokój czy coś takiego podobnego.
2.No może, ale tylko jedna osoba będzie właścicielem tego pokoju.
3.Tak, niestety płaci się rachunki, sprzątaczkę ( o ile się ją zamówi).
4.Tak można, wystarczy że poczekamy do urodzin naszych nastolatków i po prostu od razu staną się dorosłymi.
Teraz ja mam pytanie do tych tajnych stowarzyszeń :
A nie mogłby ktoś zamieścić zdjęcia jak wyglądają Ci na czarno ubrani co dzięki nim można pojechać do stowarzyszenia.. ?? Bo u mnie w grze jeszcze nikogo takiego nie widziałam.. :\ :\
Weż wejdź do katalogu uczelni i tam masz ich głowy i widać kawałki garnituru to sobie ich znajdź tam! A ja wchodzę zaraz do gry i zaraz dam zdjęcie!
Może to pytanie już było, ale naprawdę nie chciało mi się szukać, bo jestem chora.
ściągnęłam sobie wszystki nagrody za pracę, ale nie mogę ich kupić bo nie da się wejść na kolekcje w akademiku :/ Co robić ? Czy jest jakiś kod pomocniczy albo sposób ???
Może to pytanie już było, ale naprawdę nie chciało mi się szukać, bo jestem chora.
ściągnęłam sobie wszystki nagrody za pracę, ale nie mogę ich kupić bo nie da się wejść na kolekcje w akademiku :/ Co robić ? Czy jest jakiś kod pomocniczy albo sposób ???Jest do tego kod... Może najpierw - aby móc budować w akademuku mależy wpisać kod boolProp dormSpecificToolsDisabled true/false. A jeżeli chcesz te nagrody bez ściągania kolekcji, to naley wpisac kod boolProp testingCheatsEnabled true/false, kliknąć waz z shiftem na gazetę, i masz tam nagrody (ta opcja u góry)... Gazea na studiach pojawił mi się, gdy mieszkałam w siedzibie studentów....
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=15423 - temat z kodami do NS
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=13657 - temat o kodzie boolProp... Cheats....
Moje pytnie - jak można odblokować funkcje "wydarzenia specjalne"?? Bo ja ją mam szarą (zablokowaną i wyłączoną) i nic nie mogę zrobić (to w opcjach)....
Margaretka
28.03.2005, 20:03
No tak. Z marzeniami tak jest, że czasem nie są zgodne z aspiracją. Ale bardziej mnie wkurza,że po skończeniu studiów sim nie chce pracować w danym zawodzie. Jak jest u Was...? Jak Wasze simy skończą studia to mają marzenia z daną pracą?? A czym się kierujecie w doborze kierunku studiów? czy zdarza się, by sim miał aspirację np. rozpocząć studia na kierunku ekonomia ?
Jedna moja simka chciała wybrać kierunek studiów: Matematykę (pojawiła jej się taka aspiracja kiedy już była na studiach), a jej aspiracją życiową (nad czym bardzo ubolewam) jest to, że chce zostać (chyba, bo już nie pamiętam jaki jest ostatni stopień w karierze przestępczej) geniuszem zbrodni... :) (A wygląda tak niewinnie :D i ma rodzinne aspiracje). Ale jej studia zgadzały się z karierą.
Margaretka
28.03.2005, 21:51
Zauważyłam jedną okropną rzecz!
Jeden z moich simów był na studiach. Nazbierało mu sie wiele wspomnień, miał ukochaną itd. Na trzecim roku założył własne bractwo... I co się stało?? Otóż wszystkie jego wspomnienia szlag trafił! Nie było nic- ani tego o bara bara, o przeprowadzce - NIC. Jedno jedyne wspomnienie - założyłem bractwo. I gdy przyszła do niego jego panna, to była opcja pierwszego pocałunku, chociaż mieli za sobą nie jeden! Czy komuś się tak jeszcze stało? To jest bezsensu :/
Zdarzyło mi się to samo i też po założeniu bractwa, ale na szczęście zauważyłam to dość szybko i nie zapisałam gry więc nie straciłam wspomnień. :)
Proszę niech ktoś kto już zakładał bractwo i nie miał takich problemów napisze jaki patch należy pobrać. (Ktoś już coś o tym pisał.)
Jak na razie boje się założyć swoje własne bractwo... ;(
Jeśli już piszę o wspomnieniach... to świetnie, że pojawia się wspomnienie o tym, kto był pierwszym partnerem danego sima... wcześniej tego nie było. :D
Ach... Jeszcze miałam o coś spytać:
Czy ktoś zna (i mógłby podać adres) jakąś stronkę, na której są rozpisane wszystkie kariery z The Sims 2 i The Sims 2: na studiach najlepiej polską... :)
Ach... Jeszcze miałam o coś spytać:
Czy ktoś zna (i mógłby podać adres) jakąś stronkę, na której są rozpisane wszystkie kariery z The Sims 2 i The Sims 2: na studiach najlepiej polską... :)
po pierwsze, nie pisz posta pod postem.
pod drugie - http://www.snootysims.com/unicareers.php strona jest po angielsku, ale to jest banalnie proste aby dojść co jest co.
Margaretka
28.03.2005, 22:48
po pierwsze, nie pisz posta pod postem.
Te posty były pisane w prawie dwugodzinnym odstępie. :|
pod drugie - http://www.snootysims.com/unicareers.php strona jest po angielsku, ale to jest banalnie proste aby dojść co jest co.
Dzisiaj przewertowałam cały ten temat żeby w miarę możliwości nie powtarzać się i widziałam, że podałaś tę stronkę dlatego prosiłam o takie strony na których jest też coś o karierach z The Sims 2. :(
Sama próbowałam je wszystkie rozpisać ale straciłam cierpliwość, a teraz simki studiują więc trudno byłoby opisać pierwsze szczeble karier.
Ale dzięki za Odp. :)
Na pudelku TS2NS jest taki kwiatek z glowa krowy a pod nim jest taka maszyna do chirurgi plastycznej. moje pytanie to: gdzie te rzeczy mozna znalezc ??!! przeszukalam juz caly tryb kupowani i nic :(
(sorka ze tak zmieniam temat :) )
rowokwiat i maszyna do chirurgi plastycznej to nagrody zawodowe!
jak osiągniesz coś w swojej pracy to dostajesz!
Wiem ze byly juz 2 tematy o nich ale dalej nie znalazlam odpowiedzi na moje pytanie..... Jak je mozna razpoznac?????!!!!! czy moze ktos ma zdiecie?
Masz racje ten temat jest już!!!!!!! I tam jest odp!! One są w takich sukieneczkasz u mnie w czarnych z czerwionymi paskami i mają lamy na koszulce!! i głupie imiona !!
Madi_girl
29.03.2005, 10:44
Ja mam pytanie może nie co do samej gry. A mianowicie (może to głupie...) czy katalog dowlands musi być w moich dokumentach, EA Games itd. Chodzi mi o to, że dodatki zajmują mi sporo miejsca i wszystko idzie na dysk C.... więc jeżeli ktoś zna odpowiedź niech mnie oświeci... z góry dzięki.
Madi girl no to musi być w tym bo inaczej nie będzie w grze ! ratunek:L weź przenieś inne rzeczy z C! ale nie ruszaj simów bo będą kłopoty !
No więc po prostu normalnie jak codzień robię sobie bara-bara z jakimś kolesiem co wleciał mi nago do domku, szczegółów nie bede wam przedstawiać.
Noi potem we wspomnieniach zamiast normalnego: "To dopiero była zabawa... kiedy możemy to powtórzyć?" był obok obrazka "Bara-Bara" taki malutki u dołu, takie logo jak np. dzwonisz po pokojówkę. I pisało "Ej, to całkowicie zmienia znaczenie określenia "Pomoc Domowa!".
I tak to własnie dziwnie wygląda.... ?
No bo ten facio musi sprzątać być sprzątaczką , pizzarzem albio inny jakiś zawód który przez tel możesz zamówić!!
ja tez tak kiedys mialam jak moj sim to ze sprzataczka robil... :P
wtedy pisalo właśnie :
"Ej, to całkowicie zmienia znaczenie określenia "Pomoc Domowa!".
A w tym okienku było to 'serducho' i obok taki ludzik... czy coś...
to właśnie znaczy ze sim to z kims kto u niego pracuje...
Czy ktos zna moze jakis kod do TS2NS zeby student nie musial sie uczyc ale zeby i tak mial dobre stopnie??? albo taki kod jak byl TS1 ze sim bedzie mial do pelna wszystkie umiejetnosci??? Fajnie by bylo :D
Mam pewną simkę, która ma pełną kreatywność i chcę założyć zespół. Jak mam to zrobić ???
Mam pewną simkę, która ma pełną kreatywność i chcę założyć zespół. Jak mam to zrobić ???
Zespołu nie da się założyć. Możesz najwyżej mieć kilka simów i kazać im grać obok siebie na poszczególnych instrumentach. Możesz się też przyłączyć do "miastowych", jeśli akurat ktoś będzie grać.
Czy ktos zna moze jakis kod do TS2NS zeby student nie musial sie uczyc ale zeby i tak mial dobre stopnie??? albo taki kod jak byl TS1 ze sim bedzie mial do pelna wszystkie umiejetnosci??? Fajnie by bylo :D
No to tak z tymi kodami to nie rozumiem juz sensu chodzenia na simowe studia... Ja nie znam takiego kodu. Może zapytaj w temacie o kodach...
Bartek070
30.03.2005, 20:34
witam wszystkich :D mam pytanie co do kierunku studiów :) czy można zostać informatykiem ? ;P
o ile wiem to nie ma takiego kierunku
Poprostu moi simowie caly czas kuja a tak to moglby sie tez zajac innymi sprawami :| coz, musza sie troche napracowac :P
A ja mam pytanie co do :
moja simka oświadczyłą się i ma nażyczonego i ona czasem go do akademika zaprasza tylko on wtedy od razu biegnie do innego pokoju i czasem nie mogę tam wejść bo się zamyka drzwi jak mam zmusić mojego nażyczonego do zostania przy simce lub jak wejść do zamkniętego pokoju??
A ja mam pytanie co do :
moja simka oświadczyłą się i ma nażyczonego i ona czasem go do akademika zaprasza tylko on wtedy od razu biegnie do innego pokoju i czasem nie mogę tam wejść bo się zamyka drzwi jak mam zmusić mojego nażyczonego do zostania przy simce lub jak wejść do zamkniętego pokoju??
hm... a złapać go wcześniej nie możesz? ;)
poza tym do zamkniętego pokoju można zapukać. jeśli jest się w niezłych kontaktach z mieszkającym tam simem, to on bez problemu wpuszcza do pokoju.
gwiazdeczka85
31.03.2005, 15:17
a ja mam takowe pytanie:
zainstalowalam sobie juz dodatek do The Sims 2 i.... wogole to sie tyczy calych simsow 2. W pierwszej czesci bylo mozliwe zmienianie np. ubrania, tzn. mial osie wybor w co chce sie ubrac simsa ,trzeba tylko bylo miec szafe. A w "dwojce " zauwazylam ze tego (chyba) nie ma, przynajmniej ja jak daje na szafe by mi sie przebralaa to wybiera takie ciuchy jakie na poczatku ustawilam i ani rusz, nie moge sie przebrac w cos innego tylko w kolko to samo.....i juz sie nudzi. Jedynie co moge zrobic to wyglad sobie mieniac w lusterku, no ale co z tymi ubraniami?? Moze ktos wie czy to moj blad gry czy co??
A drugie pytanie to skad moge sciagnac jakies dodatki np. nowe ciuszki, domki i takie tam pasci, ktore bylyby zgodne rzecz jasna z "The Sims2" Na studiach"????
A drugie pytanie to skad moge sciagnac jakies dodatki np. nowe ciuszki, domki i takie tam pasci, ktore bylyby zgodne rzecz jasna z "The Sims2" Na studiach"????
Zajrzyj tutaj http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=14068&page=1&pp=10 zresztą teraz większość stron ma dodatki zgodne z TSNS
a ja mam takowe pytanie:
zainstalowalam sobie juz dodatek do The Sims 2 i.... wogole to sie tyczy calych simsow 2. W pierwszej czesci bylo mozliwe zmienianie np. ubrania, tzn. mial osie wybor w co chce sie ubrac simsa ,trzeba tylko bylo miec szafe. A w "dwojce " zauwazylam ze tego (chyba) nie ma, przynajmniej ja jak daje na szafe by mi sie przebralaa to wybiera takie ciuchy jakie na poczatku ustawilam i ani rusz, nie moge sie przebrac w cos innego tylko w kolko to samo.....i juz sie nudzi. Jedynie co moge zrobic to wyglad sobie mieniac w lusterku, no ale co z tymi ubraniami?? Moze ktos wie czy to moj blad gry czy co??
1. Ubrania musisz kupić w sklepie, a później na szafie pojawi się opcja 'Zaprojektuj ubranie...' i tam wybierasz ciuszki.
2. Tutaj jest dział, w którym są podawane najnowsze dodatki http://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=23
Tu masz wypis stron, które mają dodatki zgodne z NS. http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=14068
Edit: Co do 2 to Eveline mnie wyprzedziła. :P
Pytałam już o to wcześniej ale jak dotąd nikt nie udzielił mi konkretnej odpowiedzi:
czy Wasi simowie po rozpoczęciu studiów mają aspirację aby wybrać jakiś kierunek...???
Moi simowie mają zawsze apirację - wybrać kierunek matematyka, a nie wybierać psychologii - chociaż ich celem życia jest np. zostać ordynatorem. Przecież to się kupy nie trzyma! A jak jest u Was ?
I jeszcze jedno - czy po skończeniu studiów Wasi simowie chcą rozpocząć wyuczony zawód? Bo moi za nic! Np. po skończeniu ekonomii sim chce być żołnieżem. To bezsensu, w takim razie te studia nic nie zmieniają :/
scuderia
01.04.2005, 10:51
Ja mam taki problem...
Teoretycznie wszystko działa, zainstalowałam Simsy na studiach ale gdy wejde w jakies otoczenie (np. Miłowo) nie mogę stworzyć universytetu. Gdy wybieram otoczenie (niziny czy gory itp) dla uniwersytetu, zaczyna mi sie wczytywac i na tym koniec, wczytuje sie wczytuje i wczytac nie może. Usunełam obie cześci i wgrałam jeszce raz ale to nic nie dało. Wszystkie rzcezy (meble itp) z dodatku są więc grą sie zainstalowała ale nie moge stworzyć uniwersytetu. :1smutny:
Bartek070
01.04.2005, 13:10
czesc czy jest jakis patch do TS:NS, ponieważ mój komp to athlon 2000+XP geforce 2 mx400/400 256 DDR RAM win XP pro sp2 i długo sie wczytuje gra ok. 5 min :1smutny: CO JA MAM ZROBIĆ ? :| pomocy :\
fleurette
01.04.2005, 20:28
Ja mam problem z tym ze gdy uruchamiam simy 2 n studiach to wyskakuje mi błąd. Czy ktoś miał taki problem lub wie jak sie z nim uporac?
z gory dziekuje za odpowiedz
kleopa$tra
02.04.2005, 09:06
Przepraszam!
Mam pytanie, czy istnieją jakies kody lub chociaż jakis trainer na dobry humor do the sims 2 na studiach? Prosze bardzo o odpowiedź! ;(
Pytałam już o to wcześniej ale jak dotąd nikt nie udzielił mi konkretnej odpowiedzi:
czy Wasi simowie po rozpoczęciu studiów mają aspirację aby wybrać jakiś kierunek...???
Moi simowie mają zawsze apirację - wybrać kierunek matematyka, a nie wybierać psychologii - chociaż ich celem życia jest np. zostać ordynatorem. Przecież to się kupy nie trzyma! A jak jest u Was ?
I jeszcze jedno - czy po skończeniu studiów Wasi simowie chcą rozpocząć wyuczony zawód? Bo moi za nic! Np. po skończeniu ekonomii sim chce być żołnieżem. To bezsensu, w takim razie te studia nic nie zmieniają :/
hm.... Nom fakt z matmy nie zostaniesz ordynatorem. Ale ja ci radze wybierz taki kierunek z jakim wiąże się cel życiowy. On ci da więcej punktó niż zwykłe pragnienie.
Bartek070
02.04.2005, 09:37
Przepraszam!
Mam pytanie, czy istnieją jakies kody lub chociaż jakis trainer na dobry humor do the sims 2 na studiach? Prosze bardzo o odpowiedź! ;(
Poszukaj tu: http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=15423
Biała dama
02.04.2005, 13:04
Hej mam pytanie! Jakie są jeszcze nowe nagrody kariery. napiszcie jaka kariera i jaka nagroda bo wiem na pewno że jest krowo-kwiat...
Hej mam pytanie! Jakie są jeszcze nowe nagrody kariery. napiszcie jaka kariera i jaka nagroda bo wiem na pewno że jest krowo-kwiat...
A NIE MOŻESZ SOBIE SPRAWDZIĆ W GRZE...??????
No dobrze:
Artysta-aparat
Show-biznes-Urządzenie do operacji plastycznej twarzy
Badacz nauk przyrodniczych-Krowo-kwiat
Kariera paranolmalna- Urządzenie wskrzeszające
PS. A po co ci to?
Biała dama
02.04.2005, 17:48
A NIE MOŻESZ SOBIE SPRAWDZIĆ W GRZE...??????
I takie odpowiedzi właśnie mnie załamują!!!! PRZECIEŻ NIE MAM JESZCZE THE SIMS 2 NA STUDIACH .... xP xP xP
Pytam z ciekawości xP
a ja mam pytanie:: chyba już było ale ja nie wiem gdzie!! <chlip>
1. czy sim może pracować po studiach tam gdzie chce czy tylko tam gdzie kierunek studiów mu odpowiada??
2. czy jest coś co by przyśpiesząło włączanie i ładowanie tsns?? bo to u mnie strasznie dużo trwa...
a ja mam pytanie:: chyba już było ale ja nie wiem gdzie!! <chlip>
1. czy sim może pracować po studiach tam gdzie chce czy tylko tam gdzie kierunek studiów mu odpowiada??
2. czy jest coś co by przyśpiesząło włączanie i ładowanie tsns?? bo to u mnie strasznie dużo trwa...
1. Można pracować w dowolnym zawodzie, z tą różnicą,że za "wyuczony" zawód od razu dostajesz więcej kasy no i szybciej awansujesz.
2. Na to jest tylko jedna rada : więcej pamięci RAM. Musisz zainwestowac.
Takanuva
03.04.2005, 06:54
To kto mi odpowie?
Sorki za skasowania tamtego mojego starego posta, ale pewnie by nikt nie odpowiedział.
Gdzie się zapisuja akademiki?
no pewnie tam gdzie zdjęcia z akademika w nightbroods??
Nikt mi nie odpowiedział, a ja nie mogę żyć bez Werony. Proszę, poratujcie!!!
Mam pewien problem. Zniknęła mi Werona! Wszystko było ok, po instalacji NS też było ok. Dzis wchodze w wybor okolicy a tam brak Werony. Nie bawiłam się w zadne simpe, nic nie grzebalam w plikach. Więc jaki powód i jak ja przywrocic? Nie chce przeinstalowywac! Jak ktos wie, to prosze o rade.
Takanuva
04.04.2005, 17:29
ee. takie pytanko. Czy jak przypisze do np 1 swojego otoczenia Uniwersytet Simowy, a do swojego 2 otoczenia też Uniwersytet Simowy i w 1 otoczeniu zrobię bractwo, to będzie widoczne w 2 otoczeniu?
ee. takie pytanko. Czy jak przypisze do np 1 swojego otoczenia Uniwersytet Simowy, a do swojego 2 otoczenia też Uniwersytet Simowy i w 1 otoczeniu zrobię bractwo, to będzie widoczne w 2 otoczeniu?
Nie, uniwersytet simowy możesz mieć w różnych okolicach i to co się dzieje w jednym nie ma wpływu na to, co się dzieje w drugim. :)
Czy jesli mam pirackie The sims 2 to mi pójdzie oryginał The sims 2 na studiach??
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=15519 - tu masz odp... (ode mnie - nie).
Jak można mieć 6? Moja simka ma ciągle 5,0...
nie można mieć chyba 6 moja simka ma 5+ a na koniec 5,0 a robi że mam max
Mam the sims 2 University oryginał.I gdy daje swoja simke do Akademiku w nim jestem tylko ja!!A ja na screnach widziałam że w Akademikach może byc więcej simów którymi ja nie steruje...Jak zrobić żeby tam były tez inne simy >>
poczekaj aż się wprowadzą inni. Kliknij na drzwi i zajmij pokój potem rób co chcesz i już oni zaraz przyjdą!
Mam the sims 2 University oryginał.I gdy daje swoja simke do Akademiku w nim jestem tylko ja!!A ja na screnach widziałam że w Akademikach może byc więcej simów którymi ja nie steruje...Jak zrobić żeby tam były tez inne simy >>
A próbowałaś już żyć tą simką?? Bo reszta wprowadza się trochę później. Przychodzą sami i się wprowadzają (tak jest, bys mogła wybrać sobie pokój :P )...
Zapisy gier domy i rodziny musze odinstalować sims 2 na studiach i ponownie ie zainstalować a mam kilka domów które chce przenieść wraz z rodzinkami co mam skopiować i gdzie to jest ??
Zapisy gier domy i rodziny musze odinstalować sims 2 na studiach i ponownie ie zainstalować a mam kilka domów które chce przenieść wraz z rodzinkami co mam skopiować i gdzie to jest ??
Tu masz opisane gdzie jakie rzeczy się znajdują - http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=15604
Jeśli nie chce Ci się bawić w kopiowianie poszczególnych folderów, to skopjuj cały folder The sims2 z Moich dokumentów. Po zamienieniu plików będziesz mieć wszystko w takim samym stanie jak przed odinstalowaniem.
HoUse_BabY
07.04.2005, 13:06
UWAGA! TO DLA MNIE BARDZO WAŻNE WIĘC PROSZĘ OSZYBKĄ ODPOWIEDŹ!!A więc chodzi o to że moje simy się "rozmazują" :\ mam nadzieję że wiece o co mi chodzi... przy robieniu rodzinki i przy graniu np. włosy moich simów rozmazują się... i nie tylko włosy... oczy,usta,ubranie wsyzstko! nie wiem co zrobić żeby temu zapobiec bo to staje się coraz bardziej uciążliwe ;( można jakoś temu zaradzić. prosze o odpowiedź!!
taaak? spróbuje zaraz :) a mówiąc że musze miec censure to znaczy że musze miec ten kod wyłażaczony czy jak?:P troche nie kumkata jestem:P
*apple* jednak bredzisz.
primo - kod na cenzurę - intprop censorgridsize 0 (poza tym cenzura nie ma żadnego związku z rozmazywaniem się)
secundo - rozmazują się simy? masz kiepską kartę/komputer i komputer domyślnie ustawił na małe detale grafiki. jeśli chcesz je zmienić, wchodzisz w opcje grafiki i zmieniasz detalte tekstur na największy.
HoUse_BabY
07.04.2005, 17:09
*apple* jednak bredzisz.
primo - kod na cenzurę - intprop censorgridsize 0 (poza tym cenzura nie ma żadnego związku z rozmazywaniem się)
secundo - rozmazują się simy? masz kiepską kartę/komputer i komputer domyślnie ustawił na małe detale grafiki. jeśli chcesz je zmienić, wchodzisz w opcje grafiki i zmieniasz detalte tekstur na największy.
Detale mam na FULL a jednak rozmoazują się :\. Wątpie żeby to była wina karty graficznej bo wcześniej tak się nie robiło...
Prosze Was o odpowiedź ... Otóż chciałabym miec ten InSIMenator czy coś takiego tylko nie wiem która jego wersja jest kompatybilna z The Sims 2 Na Studiach ... Bo ściągnełam sobie wersje 1.6 ale zaczeły mi wyskakiwac jakies bledy i simy zaczęły mi sie kasowac wiec musialam to usunąć ... Gdyby któs miał link do strony z której moge sobie ściągnąć wersje InSIMenatora kompatybilna z NS bardzo proszę o odpowiedź a jeżeli nikt takiego linku nie ma to niech mi chociaż poda wesję jaką mam ściagnąć ... Z góryu wielkie dzięki ::D:D
arttysta
09.04.2005, 10:38
Do przekolorowanych programów potrzebny jest CEP. Znajdziesz go na przykład na tej http://sims2sisters.sme.sk/ stronie (nad przedmiotami, podpisany jest jako ColourOptionsSetup Version 2.0(Beta).zip).
ten program mam wiec to nie to!!!inne przedmioty działają tylko ubrania, makijarze, skiny, włosy nie.
simmanka
10.04.2005, 10:23
czy można grać profesorem? ? ?
czy można grać profesorem? ? ?
Są dwie mozliwości...
Pierwsza: Zrobisz z profesorka swojego męża lub żonę, oczywiście po zakończeniu studiów
Druga: Ściągniesz lustro pozwalające kierować wszystkimi simami na parceli (nie wiem, czy działa na NS, jak tak to prosze o tym napisać)... Jest ono dostępne tu - http://www.modthesims2.com/showthread.php?t=33870
Sabina i Patrycja
11.04.2005, 18:36
Mamy takie nie typowe pytanie (jeśli już było to sorry, ale nie chciało nam się przeglądać tylu stron). No więc chcemy sobie kupić The Sims NS. W związku z tym nasuwa nam się pytanie czy żeby grać w tą grę trzeba mieć płytę z pierwszej części (tzn. tą którą się wkłada do CD Romu, żeby gra zadzałała) czy też jedną z The Sims NS? Mamy nadzieję, że rozumiecie o co nam chodzi. Prosimy o odpowiedź.
potrzebne są obie płyty z the sims 2: na studiach, oraz płyta nr 4 z the sims 2.
nie chciało się przeglądać? jakie to szczere, jakie to miłe...
To mój 1 post więc Hi4all.
Aoto moje pytanie:
Czy jeśli mam piracką wersje TS2 a kupię oryginalną wersje "Na Studiach" to czy będzie mi ona chodzić??
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=13873&page=1 przeczytaj to i regulamin forum i zastanów się dlaczego nikt Ci nie odpowie.
mar(tunia)
13.04.2005, 14:04
Mam pytanko: czy można na forum dodawać filmy??? Bo zdjęcia są czarne (przez karte - niedługo zainstaluje sterowniki) i dlatego chciałabym dodać film...
UWAGA! TO DLA MNIE BARDZO WAŻNE WIĘC PROSZĘ OSZYBKĄ ODPOWIEDŹ!!A więc chodzi o to że moje simy się "rozmazują" :\ mam nadzieję że wiece o co mi chodzi... przy robieniu rodzinki i przy graniu np. włosy moich simów rozmazują się... i nie tylko włosy... oczy,usta,ubranie wsyzstko! nie wiem co zrobić żeby temu zapobiec bo to staje się coraz bardziej uciążliwe ;( można jakoś temu zaradzić. prosze o odpowiedź!!
2 razy miałam coś podobnego. W pierwszym przypadku była to wina różu do policzków, a w drugim skóry, które rozmazywały całą postać, a były one ściągnięte z internetu. Po prostu musisz je usunąć.
ja tesz mam pytanie..jka sie wstepuje do tajnego stowarzyszenia czy jakos tak...??
ja tesz mam pytanie..jka sie wstepuje do tajnego stowarzyszenia czy jakos tak...??
POwtarzasz sie ....poszukaj !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
POwtarzasz sie ....poszukaj !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wiem, że sie powtarza... Ale ty też. Nie łatwiej odpowiedzieć??
Odpowiadam - Aby sie do niego dostać to musisz zaprzyjaźnić się z co najmniej trzema jego członkami. Mają oni dość carakterystyczny strój - chodzą ciemno ubrani z białym króliczkiem na piersi (uwaga - mogą się przebrać :P)
mynia142
15.04.2005, 19:17
Odpowiadam - Aby sie do niego dostać to musisz zaprzyjaźnić się z co najmniej trzema jego członkami. Mają oni dość carakterystyczny strój - chodzą ciemno ubrani z białym króliczkiem na piersi (uwaga - mogą się przebrać :P)[/QUOTE]
No tylko ze najpierw musisz być członkiem jakiegos Bractwa Studenckiego!! :D :D
HoUse_BabY
15.04.2005, 20:24
2 razy miałam coś podobnego. W pierwszym przypadku była to wina różu do policzków, a w drugim skóry, które rozmazywały całą postać, a były one ściągnięte z internetu. Po prostu musisz je usunąć.
Tylko o to chodzi że ja tych dodatków mam full i nawet nie wiem który z nich powoduje to "rozmazywanie się" :(
Hallo!!!
ja jeszcze nie kupiłam sobie The sims na studiach, ponieważ mam za mało pamięci Ram, ale mam TS2 (nie działają mi dobrze). Pytanko:
Czy jak mam zainstalowane th2 to czy potem jak wgram ts2 na studiach to bedzie mi to grało na tych podstawowych symsach (ts2)?? Bo chodzi o to czy jak bede włanczała to nie bede musiała wkładać thesims 2 na studiach płyty???????????? Help...
ale naprzykład ja mam studentów w akademii klasycznej. to kto tam nalęzy do tgo tajnego stowarzyszenia??
No tylko ze najpierw musisz być członkiem jakiegos Bractwa Studenckiego!! :D :D
Nie musisz być... Ja najpierw dostałam się do tajnego stoważyszenia, a dopiero potem do bractwa.
Hallo!!!
ja jeszcze nie kupiłam sobie The sims na studiach, ponieważ mam za mało pamięci Ram, ale mam TS2 (nie działają mi dobrze). Pytanko:
Czy jak mam zainstalowane th2 to czy potem jak wgram ts2 na studiach to bedzie mi to grało na tych podstawowych symsach (ts2)?? Bo chodzi o to czy jak bede włanczała to nie bede musiała wkładać thesims 2 na studiach płyty???????????? Help...
Gra chodzi na pierwszej płycie NS, do instalacji potrzeba jest także czwarta z podstawowej wersji.
Tylko o to chodzi że ja tych dodatków mam full i nawet nie wiem który z nich powoduje to "rozmazywanie się"
Możesz na początku przenieść folder downlands i sprawdzić, czy to na pewno wina dodatków... Jeżeli tak... to musisz niestety przejrzeć wszystkie po kolei. Może byc to też wina jakiegoś hacka... Może warsztat się jakoś przyda??
EHhh....na screnach widziałam jak panowie w garniturkach z takim białym "koniem"> zabierają sima do takiej czarnej limuzyny... Co to i kto to??
Są to członkowie tajnego stoważyszenia w trakcie przyjmowania nowego członka. Pojadą oni z nim do tajniej siedziby... Potem można wrócić i wszystko jest prawie normalnie.
Behemotkaek
17.04.2005, 11:39
Ja mam pytanie !!
Czy od kiedy gra Sims Uniwersytet bedzie w sklepach ??
Pozdr.
Behemotka
:hooray:
Mesmerize
17.04.2005, 11:40
juz jest w sklepach... tak trudno sie domyslec po tym, ze ;ludzie pisza o tej grze? i o problemach jakie z nia maja?
aquamarine
17.04.2005, 12:12
Ameretat, nic dziwnego, że nie wie.
Ma napisanego jednego posta i pewnie przed chwilą sie zarejestrowała.
Nie musisz być... Ja najpierw dostałam się do tajnego stoważyszenia, a dopiero potem do bractwa.
Gra chodzi na pierwszej płycie NS, do instalacji potrzeba jest także czwarta z podstawowej wersji.
Możesz na początku przenieść folder downlands i sprawdzić, czy to na pewno wina dodatków... Jeżeli tak... to musisz niestety przejrzeć wszystkie po kolei. Może byc to też wina jakiegoś hacka... Może warsztat się jakoś przyda??
Co do pierwszego cytatu....a ja zawsze mylałam że bratctwo i tajne stowarzyszenie to to samo!! A jak się dopisać do tajnego stowarzyszenia??
Co do pierwszego cytatu....a ja zawsze mylałam że bratctwo i tajne stowarzyszenie to to samo!! A jak się dopisać do tajnego stowarzyszenia??
http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=17144 - sama założyłaś ten temat, więc czytaj odpowiedź -_-'
http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=17144 - sama założyłaś ten temat, więc czytaj odpowiedź -_-'
dokładnie przeczytaj moje pytanie a potem mnie upominaj....
dokładnie przeczytaj moje pytanie a potem mnie upominaj....
No własnie... Ty tez naucz się czytać... Są to członkowie tajnego stowarzyszenia
Tajne stowarzyszenie: jest to pewna organizacja, jej członkowie chodza ubrani w specjalny kostium, umożliwia ono dostęp do tajnej siedziby oraz możliwość "poprawiania ocen". Pojawia się także nowy sposób powitania oraz costam jeszcze. Dostać się do niego można zaprzyjaźniająć się z conajmniej trzema czlonkami...
Bractwo studenckie: dołączając do niego sim może przeprowadzić się do jego siedziby, w której są specjalne przedmioty (nic ciekawego), można zorganizowac przyjęcie w togach oraz zapraszać nowych członków (przez jakiś czas ma się nad nimi kontrolę, tzn. można nakłaniać bez tracena punktów). Można przystąpić do niego klikając na telefon oraz klikając na funkcję "przyłącz się do...".
Aha, polecam przeczytać instrukcję. Wszystko jest.....
Aha 2, radzę poszukać na tym forum... Wszystko jest. Naprawdę (jak się dostać do t. stow. piszę już po raz któryśtam, nawet jest w tym temacie, w Twoim też masz odpowiedź)...
No własnie... Ty tez naucz się czytać...
Tajne stowarzyszenie: jest to pewna organizacja, jej członkowie chodza ubrani w specjalny kostium, umożliwia ono dostęp do tajnej siedziby oraz możliwość "poprawiania ocen". Pojawia się także nowy sposób powitania oraz costam jeszcze. Dostać się do niego można zaprzyjaźniająć się z conajmniej trzema czlonkami...
Bractwo studenckie: dołączając do niego sim może przeprowadzić się do jego siedziby, w której są specjalne przedmioty (nic ciekawego), można zorganizowac przyjęcie w togach oraz zapraszać nowych członków (przez jakiś czas ma się nad nimi kontrolę, tzn. można nakłaniać bez tracena punktów). Można przystąpić do niego klikając na telefon oraz klikając na funkcję "przyłącz się do...".
Aha, polecam przeczytać instrukcję. Wszystko jest.....
Aha 2, radzę poszukać na tym forum... Wszystko jest. Naprawdę (jak się dostać do t. stow. piszę już po raz któryśtam, nawet jest w tym temacie, w Twoim też masz odpowiedź)...
Ludzie chyba sie noe dowiem gdzie moge ich dorwać....
Ludzie chyba sie noe dowiem gdzie moge ich dorwać....
KOGO DORWAĆ?? Członkowie tajnego stowarzyszenia chodzą sobie spokojnie, jak wszyscy po ulicach, są w centrum, mieszkają razem z innymi w akademikach. Do bractwa możesz dołączyć przez telefon. Czego nie rozumiesz??
może to już było ale mam taki problem mam już simy studia zainstalowały się pięknie ale jak chce uruchomic to pokazuje mi sie przy 1 cd a przy drugim ma sie upenic czy płyta cd jest w srodku
AppName: sims2ep1.exe AppVer: 1.1.0.230 ModName: ~df394b.tmp
ModVer: 0.0.0.0 Offset: 000ad86b co zrobi mam "The sims 2 PL [original]"
a te to scigłem z ftp i nie było zadnego craka aaa i to co sciogłem to były obrazy płyty
1. Czy kiedy zainstaluje sie TS2NS to "znikną" rodziny z TS2?
2. Czy każdy młody dorosły musi chodzić na studia?
1. Nie, nie znikną. Będziesz mogła kontunuować grę starymi rodzinami.
2. Jeśli sim nie pójdzie na studnia, to ominie go wiek młody dorosły. Z nastolatka od razu stanie się dorosłym.
1. nie.
2. tak. nastolatek musi zdecydować, czy idzie na studia, czy nie. jeśli tak - klika na telefon i wybiera odpowiednią opcję, następnie staje się młodym dorosłym i idzie na uczelnię. jeśli nie, czeka normalnie do urodzin po czym stanie się dorosłym.
młodego dorosłego można stworzyć od podstaw tylko w okolicy uniwersyteckiej, także tak czy inaczej na studia pójść musi.
W intstrukcji było coś takiego jak miejsca do słuchania MP3...
No i jakoś nie ma?
Lapis_Lasuli
19.04.2005, 15:37
W intstrukcji było coś takiego jak miejsca do słuchania MP3...
No i jakoś nie ma?
Miejsce? Chyba dobrze nie zrozumiałam. Możesz kupić sobie w centrum odtwarzacz MP3 i go słuchać kiedy ci się podoba, ale o miejscu nie słyszałam.
Teraz ja zadam pytanie...
Czy ktos w NS próbował już przebrać małe dziecko?? Pytam sie, ponieważ nie mam tej opcji na "przewijaku"...
Nie wiem, czy to błąd gry, ale przy tym :przewijaku" w trybie kupowania mam gwiazdke, wygląda to jakby przedmiot ten był ściągnięty z internetu...
mynia142
19.04.2005, 18:29
Teraz ja zadam pytanie...
Czy ktos w NS próbował już przebrać małe dziecko?? Pytam sie, ponieważ nie mam tej opcji na "przewijaku"...
Nie wiem, czy to błąd gry, ale przy tym :przewijaku" w trybie kupowania mam gwiazdke, wygląda to jakby przedmiot ten był ściągnięty z internetu...
Mi się normalnie dziecko przebiera. A co do tej gwiazdki to raczej jest to obiekt ściągnięty z netu. Może ściągnęłaś jakiś dom w którym był ten przedmiot??
Mi się normalnie dziecko przebiera. A co do tej gwiazdki to raczej jest to obiekt ściągnięty z netu. Może ściągnęłaś jakiś dom w którym był ten przedmiot??
Ale jak przedmiot orginalny, z podstawowej części simów, niezbędny może być ściągnięty?? To tak, jakbym miała kołyskę z gwiazdką... Nie mam żadnych hacków (sprawdzałam)...
mynia142
19.04.2005, 18:41
Ja kiedyś wybudowałam akademik ale kupiłam tą najdroższą kuchenkę i mi kucharz nie przychodził. Musisz kupić tą kuchenkę bez piekarnika. :D
Ale jak przedmiot orginalny, z podstawowej części simów, niezbędny może być ściągnięty?? To tak, jakbym miała kołyskę z gwiazdką... Nie mam żadnych hacków (sprawdzałam)...
Też tak kiedyś miałam z jakimś przedmiotem. Nie wiem o co w tym chodzi, ale normalnie mogłam oryginalny obiekt usunąć. No więc to zrobiłam i wtedy miałam ten przedmiot normalny, bez gwiazdki, bo przedmiotów, które zainstalowały się wraz z grą nie da się usunąć.
ja mam pytanie ktore juz bylo ale nikt na nie nie odpowiedzial :\ .... a wiec jak zapraszm simow do siebie (do akademiku), to tylko sie witaja a potem juz nic sie nie da zrobic bo odrazu ida do innego pokoju :O ... wyciagam ich z tamtad kodem moveObjects on ale wtedy onisobie poprostu staja bez ruchu :wacko: ...bez sensu... :|
no i jeszcze zapomnialam dodac ze tosamo jest z innymi simami (ktorymi nie moge grac) ktorzy mieszkaja w akademiku.
[Amer_edit: nie pisz posta pos postem, masz opcje "edytuj".]
Mam kilka pytań związanych z tajnym stowarzyszeniem.
1. Co trzeba zrobić żeby porwało mojego sima TS?
2. Czy jeśli TS porwie mego sima to mogę iść do tajnej kwatery?
3. Czy tajna kwatera pojawia się na ekranie okolicy?
4. Czym różni się tajne stowarzyszenie lub czym się wyróżnia czy jest tam coś szczególnego co można robić itd. itp.?
Prosze o odpowiedź.
Z góry dziękuję.
Pozdrowienia,
Nina.
PS. TS - Tajne Stowarzyszenia. Dla tych co nie wiedzą...
dzekus1234
20.04.2005, 17:25
Mam kilka pytań związanych z tajnym stowarzyszeniem.
1. Co trzeba zrobić żeby porwało mojego sima TS?
2. Czy jeśli TS porwie mego sima to mogę iść do tajnej kwatery?
3. Czy tajna kwatera pojawia się na ekranie okolicy?
4. Czym różni się tajne stowarzyszenie lub czym się wyróżnia czy jest tam coś szczególnego co można robić itd. itp.?
Prosze o odpowiedź.
Z góry dziękuję.
Pozdrowienia,
Nina.
PS. TS - Tajne Stowarzyszenia. Dla tych co nie wiedzą...
1.Musisz zaprzyjaźnić z jego członkami.Tacy w garniturkach z symbolem lamy na ubraniu.
2.Wybierasz na telefonie jedź do tajnego stowarzyszenia (lub coś takiego) i przyjeżdża limuzyna i zabierają go.
3.Nie
4.W tajnym stowarzyszeniu są nagrody pracy i aspiracji , możesz włamywać się do komputerowej bazy ocen i je zmieniać.
ajatakarozczochrana
23.04.2005, 11:51
Mam małe pytanko. Czy nasz student za każdym razem przynosi zadanie domowe? Czy tylko czasami? Z góry dzięki.
P.S U mnie żeby zbudować akademik wystarczy wpisać ten kod: changeLotZoning dorm, a tego drugiego nie musze wpisywać
Mam małe pytanko. Czy nasz student za każdym razem przynosi zadanie domowe? Czy tylko czasami? Z góry dzięki.
P.S U mnie żeby zbudować akademik wystarczy wpisać ten kod: changeLotZoning dorm, a tego drugiego nie musze wpisywać
Student w ogóle nie przynosi pracy domowej. Jak chce ją się zrobić to wystarczy kliknąć uczelnia => zrób zadanie (czy coś w tym stylu). Opcja ta chyba w ogóle nie znika, zadanie można robić tyle razy, ile się chce (przynajmniej u mnie).
Witajcie. Czy można u Was wysłąć na studia nie Waszych Simów? - np. kolesia co roznosi gazety, albo dzieczyne pracującą w butku? Jak pierwszy raz instalowałam Simsy 2 i NS to dało się. Teraz już nie mam takiej opcji. Czym to może być spowodowane? Zaznaczam,że nie mam również łążących obok domu Simów Maxisa, wyłącznie te, które ja stworzyłam. To nawet plus, ale chcę wysłać chłopca od gazet na uczelnię a tu się nie da (nie ma go na liście simów nadających się do studiowania). Co powinnam zrobić?
I jeszcze jedno: Nie orientujecie się kiedy wyjdzie wreszcie jakiś patch do "Na Studiach" ?
ja mam pytanko: jaki jest kod na stawienie mebli na skośnej ścianie??? :O
ja mam pytanko: jaki jest kod na stawienie mebli na skośnej ścianie??? :O
boolProp allow45DegreeAngleOfRotation true
Przedmioty obracasz za pomocą przycisku "," oraz "."
zuraw1407
28.04.2005, 10:30
Mam pytanko. Skończyłam aktorstwo, tzn. moja simka. Jak mam zacząć karierę w show biznesie ? Tak jak każdą inną czy jak ? Bo w gazecie/na kompie jakoś nigdy mi się nie trafiła...
HeLp
Mam pytanko. Skończyłam aktorstwo, tzn. moja simka. Jak mam zacząć karierę w show biznesie ? Tak jak każdą inną czy jak ? Bo w gazecie/na kompie jakoś nigdy mi się nie trafiła...
HeLp
Nowe kariery zaczyna się tak samo jak stare. Różnią się tylko tym, że z nowych karier mogą korzystać jedynie simowie, którzy ukończyli studia. U innych będą one niedostępne.
Lapis_Lasuli
02.05.2005, 21:28
Wiem, że było chyba już takie pytanie, ale jakoś jestem niezorientowana, więc proszę o pomoc.
Kiedy się używa aparatu fotograficznego (przy karierze sztuka czy coś takiego) i robi się zdjęcie, można je sprzedać za 100$ (w moim wypadku). Moje pytanie brzmi: czy można tego zrobionego zdjęcia nie sprzedawać a powiesić na ścianie?
mam problem nie otwiera mi sie okienko do wpisywania kodów i nie wiem czemu bo wczesniej sie otwieralo czy ktos cos wie na ten temat?? :(
mam problem nie otwiera mi sie okienko do wpisywania kodów i nie wiem czemu bo wczesniej sie otwieralo czy ktos cos wie na ten temat?? :(
Możliwe, że jakiś program blokuje kombinację klawiszy do okna kodów. Nie powiem Ci co to może być, ale zastanów się czy nic w najbliższym czasie nie instalowałaś... ;)
jak zrobic z simsów kapele????
Z tego co mi wiadomo, to nie da się zrobić normalnej kapeli (mieć stałych ich członków, nazwę itp). Poprostu kupujesz różne instrumenty muzyczne i każesz simom na nich grać. Możesz się też przyłączyć do miastowych w centrum, czy akademiku.
simy moga wspolnie muzykowac. Tylko tyle. Zespol jako taki nie powstaje.
moze mi ktosik przypomniec strone na ktorej jest hack do pobrania -bara bara nastolatkow zeby dzialal w "sims na studiach"? bardzo prosze.
wiem mówiono już o tym bo przeszłąm 25 stron Tematu The sims 2 i 14 stron tematu The sims ale znalazłam tylko to
http://snootysims.com/careers.php
któś może wie jakie są kariery?? Ale po Polsku bo ja tłumaczyłąm ale mi chodzi o tłumaczenia jakie jest w grze... Wiem że to uciążliwe ale czy ktoś mi powie??
Madi_girl
03.05.2005, 16:55
Widze, że temat przestaje być na temat :P No, ale nieważne. Madi ma problem (czyli ja). Miałam studentów- dziewczynę i chłopaka. Koleś szybciej skończył studia i wyprowadziłam go do domku w Miłowie. Kiedy jego laska skończyła uniwersytet to połączyłam ich domy czy coś takiego. I tutaj zaczynają się schody. Facet nie chce wykonywać moich poleceń względem tej dziewczyny, teraz jego żony. Chodzi mi o np. pocałuj, czy flirtuj. Nie wiem co jest grane, bo reszte poleceń wykonuje...
Lapis_Lasuli
03.05.2005, 18:31
Uciesze cie, bo mozna powiesic na scianie zdjęcie:) chyba jak sie kliknie na aparat jest cos w stylu powies na scianie albo cos podobne.
Pozdrawiam :D
Myszka95
Yyy...no właśnie na aparacie mam tylko funkcę sprzedaj za 100$ jak już je "cyknę". Może ktoś inny zna odpowiedź??
Yyy...no właśnie na aparacie mam tylko funkcę sprzedaj za 100$ jak już je "cyknę". Może ktoś inny zna odpowiedź??
a wchodziłaś w trub kupowania ?? wtedy takie zdjęcie po prostu podnosisz i wieszasz, lub stawiasz na szafce, biurku, itp.
moze mi ktosik przypomniec strone na ktorej jest hack do pobrania -bara bara nastolatkow zeby dzialal w "sims na studiach"? bardzo prosze.
http://www.modthesims2.com/showthread.php?t=56865&page=1 plik z końcówką "EP" w nazwie.
mar(tunia)
08.05.2005, 15:13
Mam bardzo głupie pytanie: czy studenci mogą mieć dzieci? Bo gdy dzwonię z telefonu na studoach, to jest opiekunka do dziecka... A gdy odprężam ich (;)), to nie ma opcji "Postaraj się o dziecko". Jest tylko "bara-bara".
Mam bardzo głupie pytanie: czy studenci mogą mieć dzieci? Bo gdy dzwonię z telefonu na studoach, to jest opiekunka do dziecka... A gdy odprężam ich (;)), to nie ma opcji "Postaraj się o dziecko". Jest tylko "bara-bara".
Nie nie mogą mieć.
Ta opcja jest chyba tylko po to że jak sie balangi organizuje to wtedy jak sie ma małe dzieci bo koleżanka przyniosła aby sie zajeła.
Albo jest to tylko dla jaj dane.
Studenci nie mogą mieć dziecka... Chyba, że zyjesz dorosłą simką i zaprosisz studenta... Wtedy się da... Nie wiem, po co jest ta opiekunka...
simmanka
08.05.2005, 16:04
Gdzie są zapisane foty ze studiów?
Gdzie są zapisane foty ze studiów?
Może zanim adasz pytanie, to przejrzysz temat, w którym je zakładasz?? Odpwiedź na twoje, wiele razy powtarzane, pytanie znajdziesz w.... pierwszym poście tego tematu....
37. Gdzie sa zdjecia z TS2NS - w katalogu>neighborhoods >N00x ( x numer otoczenia ) Powstrzymam sie od komentarza :\ ...
Studenci nie mogą mieć dzieci, chyba że użyjesz kody boolProp testingCheatsEnabled true ale to opisane jest dokładniej w poradniku tego kodu ( nie pamiętam dokładnie jakie opcje trzeba wybrać więć podaje link) http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=13657
mar(tunia)
08.05.2005, 18:31
Studenci nie mogą mieć dzieci, chyba że użyjesz kody boolProp testingCheatsEnabled true ale to opisane jest dokładniej w poradniku tego kodu ( nie pamiętam dokładnie jakie opcje trzeba wybrać więć podaje link) http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=13657
ALe to troche dziwne, że opiekunka jest... Do czego ona jest, żeby się studentami zajmowała?
ajatakarozczochrana
08.05.2005, 21:04
Mam takie pytanko.. Czy jak jest sim nastolatek i pojade nim do miasta i kupie ciuchy dla młodego dorosłego to jak tym nastolatkiem pójde na studia to będie miał te ciuchy co kupiłam czy nie??
I jeszcze drugie pytanie: Mam simsy na studiach angielskie i mam troche kłopotów z graniem.. I kiedy chciałam wysłać nastolatka na studia przez telefon klikałam College i wyświetlały mi się trzy opcje nie chcialam brać żadnej z nich żeby czegos nie zdupczyć moim nastolatkiem.. No więc: Czy u was też sie wyświetlają 3 opcje? Jak one brzmią? I jeszcze jakby był ktoś tak miły i przetłumaczył mi je na angielski.. :P
Z góry dziękuję. :)
EDIT: I jeszcze jedno.. Czy ten hack z modthesims z ciąża nastolatek.. To czy one mogą mieć dzieci z dorosłymi??
Kazdy ma te trzy opcje. Oto jak brzmia po polsku:
1) Jedz na uczelnie.
2) Wystap o stypendium.
3) Przegladaj otrzymane stypendia.
A teraz ja mam pytanie.
Czy mozna przyspieszyc czas by egzamin koncowy odbyl sie szybciej niz normalnie co chyba 70 godzin?
A teraz ja mam pytanie.
Czy mozna przyspieszyc czas by egzamin koncowy odbyl sie szybciej niz normalnie co chyba 70 godzin?
Egzamin trwa tylko 2 godz. jedynym przyspieszeniem jest to zeby czas leciał bardzo szybko. Ps. Egzamin nigdy nie trwa 70 godz.
Egzamin trwa tylko 2 godz. jedynym przyspieszeniem jest to zeby czas leciał bardzo szybko. Ps. Egzamin nigdy nie trwa 70 godz.
jej nie chodzi o to, że egzamin trwa 70 godzin, a że odbywa się co 70 godzin! czytanie ze zrozumieniem.
poza tym nie można tego przyspieszyć.
ajatakarozczochrana
09.05.2005, 12:36
Dzięki Iwa. A odpowiecie na pozostałe 2 pytanka??
Dzięki Iwa. A odpowiecie na pozostałe 2 pytanka??
1. mogłabym przysiąc, ze jak jadę simem do miasta, to on nie może kupić ubrań dla młodego dorosłego. dopiero na kampusie może się w nie zaopatrzeć.
jeśli jednak może, to na pewno bedzie mógł z nich korzystać jak uda się na studia. zawsze przecież można kliknąć na szafę.
2. w tym hacku nastolatka może zajść w ciążę zarówno z dorosłym jak i nastolatkiem. chociaż to też trudno powiedzieć jaką wersję Ty masz. w tym hacku http://www.modthesims2.com/showthread.php?t=56865&page=1 ta funkcja jest dostępna.
rainne dzieki wielkie naprawde bardzo mi pomoglas mua mua :* :)
Czy jak sie wprowadze do akademika to steruje wszystkimi simami tam mieszkajacymi czy tylko moim simem..??? bo wydawało mi sie ze steruje sie wszystkimi simami tlyko w siedzibie bractwa...a nie w akademiku
Czy jak sie wprowadze do akademika to steruje wszystkimi simami tam mieszkajacymi czy tylko moim simem..??? bo wydawało mi sie ze steruje sie wszystkimi simami tlyko w siedzibie bractwa...a nie w akademiku
W akademiku steruje się tylko własnym simem, zaś w bractwie wszyskimi...
chcialabym sie dowiedziec czy istnieje taka mozliwosc, aby w akademiku mieszkali tylko simowie stworzeni przeze mnie, ale zebym ja kierowala tylko jednym??
Niestety nie jest to możliwe. A szkoda, bo jak miastowych wysyłasz na studia, to oni się automatycznie robią twoimi simami z nie NPC
Jeżeli to już było to bardzo przepraszam, ale ten temat ma 46str. z tego co pamiętam, a ja nie mam tyle czasu. Czy jest możliwość zmienienia akademii? Ja wybrałam klasyczną, ale nie mogłam dostać się do bractwa, a później gdzieś przeczytałam, że to jedyna szkoła, w której go nie ma. Nie chcę zakładać swojego bo w gotowych są juz wszystkie przedmioty i takie tam.
Więc tak :
-Do czego służy czapka radochy ? (nagroda spiracji)
-i do czego słuzy ta czapa z zrowka ?
Snake Eye
19.05.2005, 12:21
Czapka radochy służy do poprawy nastroja twego sima
Drugiego pytania nie rozumiem :D
Więc tak :
-Do czego służy czapka radochy ? (nagroda spiracji)
-i do czego słuzy ta czapa z zrowka ?
Czapka z żarówką sprawia, że twój sim szybciej się uczy. Szczególnie przydatna w wyższych poziomach nauki, gdzie simy wolno się uczą.
Nio to ja Mam Takie Pytanie, co Zrobic zeby folder do TS2 w Moich Dokumentach Nie Zawierał tak Dużo MB!!! Strasznie mi bierze MB z dysku C i mi siem konczy wolne miejsce... znacie na to jakis sposob?
Nio to ja Mam Takie Pytanie, co Zrobic zeby folder do TS2 w Moich Dokumentach Nie Zawierał tak Dużo MB!!! Strasznie mi bierze MB z dysku C i mi siem konczy wolne miejsce... znacie na to jakis sposob?
Chyba niestety nie ma takiego sposobu.
Możesz jedynienie nie ściągać dodatków, nie robić zdjęc i nie kręcić filmów. Możesz także co jakiś czas usunąć ten folder i grać jakby od nowa (gra go odtworzy, ale w pierwotnej wersji). Stracisz w ten sposób rodzinki itp, ale folder powinien zajmować mniej miejsca.
Mam pytanko. Moja simka ukończyła studia na sztuce z wyróżnieniem i teraz chcialabym, aby została artystką. Jak to zrobić? Szukając w kompuerze i gazecie, nie trafiam na ten zawód. Czy on w ogóle się trafi?
Mam pytanko. Moja simka ukończyła studia na sztuce z wyróżnieniem i teraz chcialabym, aby została artystką. Jak to zrobić? Szukając w kompuerze i gazecie, nie trafiam na ten zawód. Czy on w ogóle się trafi?
Trafia się. Jest on zawsze po każdych studiach. Lecz od studii zależy na jaki poziomie bedziesz-mniejsza z tym. Szukaj do oporu napewno znajdziesz. Ja kiedyś po 5 dniach simowych znalazłam. Napewno się uda Życze szczęścia.
Ps.To chyba,a raczej nie jest to błąd.
Trafia się. Jest on zawsze po każdych studiach. Lecz od studii zależy na jaki poziomie bedziesz-mniejsza z tym. Szukaj do oporu napewno znajdziesz. Ja kiedyś po 5 dniach simowych znalazłam. Napewno się uda Życze szczęścia.
Ps.To chyba,a raczej nie jest to błąd.
Czyli np. jeśli będę artystką po studiach sztuki to będe nie na pierwszym poziomie, ale np. na trzecim?
***Silye***
24.05.2005, 15:38
Tak.
Moja simka po studiach na Sztuce miała zawód Fotograf mody...
A może to zależy od oceny?
szukalam, szukalam i nie znalazlam... wiec: DLACZEGO DODATKI NIE POKAZUJA SIE W TS2 NS?! Albo przynajmniej u mnie- zero ubranek, fryzur itd. Probowalam jush stworzyc folder Downloads w th2 ns w moich dokumentach i dalej nic. Czy wogole da sie miec jakies dodatki w TS 2 NS??? bo zaczynam watpic ;( aha-wszystkie dodatki sa "kompatybilne :wacko: "
Może masz jakieś dziwne dodatki? Kiedyś ściągnęłam i wgrałam ubranka i ich nie było w grze. Ale teraz mam wszystko, co ściągnęłam w grze.
A może zapomniałas ich wgrać :D
Dodatki sa rozpakowane! Ponadto sa z trzech roznych stron- nio to ktores powinny dzialac... A moi studenc nadal chodza w beznadziejnych ciuchach z Maxisa ;(
gtxiorek
25.05.2005, 12:44
A moje pytanie brzmi :
Co zrobić by Sims 2 działały szybciej... Jakiś program ,tunning ? tylko bez tekstów typu "Kup se nowy sprzęt!" ja mam :
Intel Pentium 4 - 2.6 Ghz
512 mb ramu
Karte graficzną
Radeon 9600 (evolution) 256 mb
a i tak mi coś tak chodzi :] przycina jak mam wygładzanie na MNIEJ :/ a ja chce by piękne śmigało z ładną grafiką :D :P :P :P :P
Snake Eye
26.05.2005, 22:04
Hej oto moje pytanko:
- Jaki język będą miały SImsy jeżeli na Sims 2 PL zainstaluję SIMS2NS angielskie??Niestety w moich ORYGINALNYCH simsach są jedynie : English,Espaniol :/
kartofelq
27.05.2005, 06:38
Hej oto moje pytanko:
- Jaki język będą miały SImsy jeżeli na Sims 2 PL zainstaluję SIMS2NS angielskie??Niestety w moich ORYGINALNYCH simsach są jedynie : English,Espaniol :/
o ile wogóle się zainstaluje to będzie chyba angielski, ale z tym problemem można sobie poradzić wystarczy na płycie od simsów zmodyfikować jeden plik i już będzie można zainstalować po polsku...
Andromeda
27.05.2005, 09:54
Wczoraj zainstalowałam TS2:NS i coś się zmieniło. A mianowicie: Za każdym razem gdy włączma grę slbo zmieniam wygląd simów w lustrze, to im się zmienia poza na tym swoim zdjęciu, no wiecie gdzie. WHY??
Z włączaniem gry to nie wiem czemu,
ale jeśli mzienią wyglad to normalne
Snake Eye
27.05.2005, 13:46
o ile wogóle się zainstaluje to będzie chyba angielski, ale z tym problemem można sobie poradzić wystarczy na płycie od simsów zmodyfikować jeden plik i już będzie można zainstalować po polsku...
Możesz jaśniej???
Na której?? 1 czy 2??
Jaki plik??
Andromeda to ty im wcześniej w ogóle nie zmieniałaś/eś makijażu?
Czy rodzice studenta mogą mu dawać kasę?? :P
Andromeda
28.05.2005, 10:28
Andromeda to ty im wcześniej w ogóle nie zmieniałaś/eś makijażu?
Zmieniałam i było wszystko okej. Dopiero po zainstalowaniu na studiach zaczęło się walic.
Ps: JESTEM DZIEWCZYNĄ!!!!!! :fist:
chcę mieszkać w akademiku i kierować tylko jedną osobą.bo jak kieruje kilkoma to potem mają warunek.
Michelle
28.05.2005, 11:36
Heyka.No więc dopiero dzisiaj sobie zainstalowałam ts2:NS i mam taki problem.
1.Chciałabym aby moja simowie (oni są z wieku dorosłych) którzy zostali zrobieni jeszcze gdy nie było ts:ns i mają 20 dni do staruszka, wybrali się na studia.Czy mogę ich wysłać na studia?I jak to zrobić?Jezeli sie nie da to czy sposobem rozpakowania rodziny będe mogła ich odtworzyć w skrzyni miasteczka uinversytetu?Albo czy jest jakiś sposób na ich odmłodzenie?Kod?
2.Jak dokonać spolszczenia w ts2:Ns??
Troche w tym kombinowałam i mi wyszła wersja angielsko-polska :O :O :wacko: bo jak mam ten panel "Werona,Miłowo,Dziwnowo" to mi piszą opisy po polsku a jak wejde w okolice to jest angielska :O ...Coś pokręciłam w grze...
Chyba tyle.bardzo bym była wdzięczna za szybkie odpowiedzi :)
Heyka.No więc dopiero dzisiaj sobie zainstalowałam ts2:NS i mam taki problem.
1.Chciałabym aby moja simowie (oni są z wieku dorosłych) którzy zostali zrobieni jeszcze gdy nie było ts:ns i mają 20 dni do staruszka, wybrali się na studia.Czy mogę ich wysłać na studia?I jak to zrobić?Jezeli sie nie da to czy sposobem rozpakowania rodziny będe mogła ich odtworzyć w skrzyni miasteczka uinversytetu?Albo czy jest jakiś sposób na ich odmłodzenie?Kod?
2.Jak dokonać spolszczenia w ts2:Ns??
Troche w tym kombinowałam i mi wyszła wersja angielsko-polska :O :O :wacko: bo jak mam ten panel "Werona,Miłowo,Dziwnowo" to mi piszą opisy po polsku a jak wejde w okolice to jest angielska :O ...Coś pokręciłam w grze...
Chyba tyle.bardzo bym była wdzięczna za szybkie odpowiedzi :)
1. Dorosłych nie da sie wysyłac na studia. Musisz za pomocą simpe zmenić im wiek, a następnie (jak juz będa nastolatkami) kliknąć nimi na telefon i wybrać opcje idź na studia, czy cos takiego...
2. Nie wiem, najłatwiej jest kupić orginała...
Michelle
28.05.2005, 12:08
2. Nie wiem, najłatwiej jest kupić orginała...A kto Ci powiedział ,że angielska wersja nie może być orginalna? hm? a no właśnie.... :) Ja mam wszystkie simsy z anglii...prezent brata :)
dzięki za odpowiedz związaną z dorosłymi simami :)
A kto Ci powiedział ,że angielska wersja nie może być orginalna? hm? a no właśnie.... :) Ja mam wszystkie simsy z anglii...prezent brata :)
dzięki za odpowiedz związaną z dorosłymi simami :)
Przepraszam... Miałam na myśli pójście do sklepu i kupienie polskiej wersji. Nie znam się na tym, ale na pewno temat z wyjasnieniem...
Papkin-Niestety rodzice nie mogą dawać kasy
Jogi- to zrób tylko jedną osobę to przecież oczywiste :wacko:
Miśka ale ja bym chciała tak że ni mieszka sama tylko z kimś(samemu przecierz tak głupio)
Michelle
28.05.2005, 18:57
I znowu mam pytanie.....ach te the sims:Ns tyle pytan przysparzają... Zrobiłam rodzinkę z 3 nastolatkami.Czy już musze wybrać college?I czy tylko jedna z tych nastolatek będzie studiować?A jak zrobić żeby razem wszystkie studiowały?Niech mi to ktos wytłumaczy... :\
Jogi przecież w akademiku wszystkie pokoje są zajęte zawsze.
Michelle - są dwie opcje. Ale zawsze najpierw zdobądź jakieś stypendia :>
1) Wysyłasz wszystkie po kolei, a potem opcją łączenia domów wysyłasz do jednego domu/akademika.
2) Wychodzisz z domku i w okolicy wybierasz "Wyślij Simów na studia" w "dziale" Simsy albo Parcele i wybierasz te trzy nastolatki to automatycznie będą razem.
Andromeda - końcówkę "-aś" napisałam najpierw, a ponieważ nie byłam pewna, dopisałam "-eś". Mnie też ciągle mylili, ale teraz już jest lepiej. B)
PrzecieŻ się pisze przez "ż". Ludzie, wy nawet słowa podstawowe, proste typu "który", "przecież", "przyjaciel", "głównie" piszecie żle, no jak to tak można... :\
WITAM!!!
Od niedawna mam the sims na studiach i mam pewien problem... Gra ogólnie działa jak należy do czasu kiedy wejdę do któregoś domu w okolicy uniwersyteckiej. Czas mi stoi w miejscu a simy nie się nie ruszają!!! Wygląda jak bym włączyła pauzę ale jest tryb życia !!! Może to dlatego że mam patch na ciąże nastolatek albo co ?? Proszę pomóżcie ;( ;( ;(
Jest to spowodowane niekompatybilnymi dodatkami. Musisz je usunąć i będzie dobrze.
Zapraszam tu - http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=15635 - punkt drugi
Moje simy się trochę zacinają i chciałam zobaczyć jaką mam kartę graficzną(ale zapomniałam :O ) bo aż się boję jak będą chodzić TS2NS ... Wiecie?? ;P
Moje simy się trochę zacinają i chciałam zobaczyć jaką mam kartę graficzną(ale zapomniałam :O ) bo aż się boję jak będą chodzić TS2NS ... Wiecie?? ;P
Taaa, jasne, chwila... tylko moją talię kart wyciągnę, bo fusy gdzieś mi się podziały, a Twojej ręki niestety nie widzę. :wacko:
Taaa, jasne, chwila... tylko moją talię kart wyciągnę, bo fusy gdzieś mi się podziały, a Twojej ręki niestety nie widzę. :wacko:
Ajjjj chodziło o to żebyście mi powiedzieli jak to się sprawdzało, taka głupia nie jestem tylko to źle sformuowałam
xP :\ :(
Ajjjj chodziło o to żebyście mi powiedzieli jak to się sprawdzało, taka głupia nie jestem tylko to źle sformuowałam
xP :\ :(
Mój komputer -> prawym przyciskiem myszy na białym tle w moim komputerze bierzesz właściwości -> menedżer urządzeń -> karty graficzne
HA !!! Dziękuję Berata !! Teraz mi działa ! //tylko bez dodatków :| // :P
a kod instalacyjny do gry to masz /??
a kod instalacyjny do gry to masz /??
moyra, jak widze piszesz juz 3 post o tym... (nie wiem czy nie wiecej ich jest)...
wiekszosc ludzi na tym forum MA kod instalacyjny ale ci go NIE PODA... regulamin przeczytaj... nawet jezeli masz oryginal - wtedy zadzwon do EA i podaj swoj problem oni powiedza co zrobic... eh...
Lapis_Lasuli
31.05.2005, 14:24
Jak mam malować obrazy?!
Normalnie. Kupujesz sztalugę, klikasz "maluj" i po sprawie. Na początku jest chyba "ćwicz malowanie" więc najpierw dajesz to. Potem pokaże się więcecj opcji, można będzie malować np. martwą naturę.
Mam właczone 'odbicie światła' czy co tam jest potrzebne, żeby lustra odbijały odbicie [masło maślane] .... no wiecie co.
I wszystko OK, ale w niektórych lustrach [np. w stworzeniu rodzin] nie ma odbicia tylko czarne!
Czego to jest wina?
Mam właczone 'odbicie światła' czy co tam jest potrzebne, żeby lustra odbijały odbicie [masło maślane] .... no wiecie co.
I wszystko OK, ale w niektórych lustrach [np. w stworzeniu rodzin] nie ma odbicia tylko czarne!
Czego to jest wina?
Karta graficzna... U mojej koleżanki jest identycznie...
Snake Eye
02.06.2005, 18:53
Karta graficzna... U mojej koleżanki jest identycznie...
A może nie!!!
U mnie też tak było i zaktualizowałem sterowniki :p
Skąd mam ściągnąć karty graficzne, strowniki, czy co jest potrzebne, nie znam sie na tym kompletnie, na intalacjach etc.
Pozatym tymczasowo nie mam internetu na tym samym komputerze co internet ;/
Snake Eye
03.06.2005, 11:40
Skąd mam ściągnąć karty graficzne, strowniki, czy co jest potrzebne, nie znam sie na tym kompletnie, na intalacjach etc.
Pozatym tymczasowo nie mam internetu na tym samym komputerze co internet ;/
Karte Graficzną trzeba kupić :p (sprzęt komputerowy)
A sterowniki sszukasz na stronie producenta twej karty np. www.nvidia.com
Moje pytanie dotyczy instalacj i( slyszałam że przed instalacją "Na studiach" trzeba skopiować parę plików) :
A jak sie kopiuje pliki?
Poprostu klika sie na plik prawym klawiszem myszki i wciska się opcję kopiuj?
Czy to jakos inaczej się robi?
Gdzie najlepiej skopiować pliki?
Odpowiedcie proszę, nie mam się do kogo z tym zwrócić :1smutny: a ja sama z informatyki jestem zielona :please:
Lapis_Lasuli
04.06.2005, 13:36
Jeden temat wyżej... http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=15635
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.