Zobacz pełną wersję : The Sims 2: Na Studiach - Masz pytanie - zadaj je tu
Poniewaz nie chce by i z tego dzialu zrobil sie smietnik z tematami typu: "Pae pytan" lub "2 Pytania" zalozylam ten temat. Tu mozemy zadac pytania, co nas gnebi na temat TS2NS. A dzieki tym co majom gre bedziemy mogli sie tego dowiedziec.
Krótki regulamin:
- Prosze o nie marudzenie ze sie TS2NS nie ma
- Prosze o nie pisanie postów w stylu: "Nie wiem"
- Kazdy post musi zawierac albo odpowiedz na wczesniejsze pytanie albo pytanie
- Prosze sie nie klócic
W pierwszym poscie beda wypisane wszystkie pytania razem z odpowiedziami. I w ten sposob wyjdzie nam maly F&Q.
Moze pierwsza zadam pytanie.
Pytania:
1. Dlaczego moje simy nie chca isc na Egzamin koncowy i na wyklad? - Usun Download. Jakis Plik konfliktuje z gra.
2. Jak przystapic do bractwa? - musisz kupic telefon i nacisnac: "Przystap do bractwa>nazwa bractwa
3. Czy w grze jest garderoba z lustrem? - Jest. Mozna ja kupic w trybie kupowania
4. Od czego zalezy liczba pragnien? - Gdy sim konczy rok z dobrymi ocenami dostaje taka nagrode
5. Co to sa Tajne stowarzyszenia? - Twój sim moze sie przylaczyc do takiego stowarzyszenia, poprzez zaprzyjaźnienie się z jego członkami. Siedziba Tajnego stowarzysznia jest w domku. Maja lepsze wyposazenie.
6. Do czego sluzy wzkaznik Reputacji? - Wzkaznik reputacji to przezroczysty pojemniczek kolo Aspracji. Wzrasta ona na wykonywaniu pragnien z blekitna obwódka. Gdy ma sie duzo reputacji mozna naklaniac inne simy do zrobienia czegos
7. Jakie sa wymagania TS2 NS?? - Są one spisane z The Sims 2
System: Windows 98/2000/ME/XP
Procesor: 800 Mhz
Pamięć: 256 MB RAM
Dysk: 3,5 GB
CD-DVD: 8x
Grafika: 32MB
Dźwięk: karta zgodna z Directx 9.0
Directx: Wersja 9.0
Sterowanie: klawiatura, mysz
8. Ile simów może mieszkać jednocześnie w akademiku?
9. Gdzie sa Save z TS2?
10. Jaka jest zaleznosc miedzy kierunkiem studiów, a przyszla praca? - Gdy sim juz skonczy studia, bedzie mial pragnienia zwiazane z ta kariera, w której przyda mu sie tamta nauka
11. Czy mozna samemu wybudowac Akademik? - Niestety nie. Chyba ze uzyjemy kodu
12. Ile Student ma na "Start"? - Student ma 500 simoleonów
13. Jezeli mam w rodzinie mlodego doroslego i chce nim isc na studia. To dalej kieruje tylko nim? - kieruje sie tylko Mlodym Doroslym
14. Jakie sa kierunki studiów? -
Kierunek studiow- Wymarzone kariery.
Psychologia - Biznes. Stroz prawa. Kariera paranormalna.
Historia - Artysta. Armia. Polityka.
Fizyka - Medycyna. Kariera paranormalna. Nauka.
Literatura - Przestepca. Show-biznes. Obibok.
Nauki polityczne - Armia. Polityka. Show-biznes.
Matematyka - Przestepca. Badacz natury. Nauka.
Ekonomia - Biznes. Polityka. Show-biznes.
Biologia - Stroz prawa. Medycyna. Badacz natury.
Filozofia - Gastronomia. Kariera paranormalna. Obibok.
Sztuka - Artysta. Gastronmia. Obibok.
Aktorstwo - Sportowiec. Polityka. Show-biznes.
15. Jak zrobic zeby inni przylaczali sie do twojego bractwa? - Kliknij na innego sima i : "Zaproś do bractwa"
16. Czy w Akademiku sa tez Maxisowscy studenci? - Tak wprowadzaja sie tego samego dnia co ty
17. Jak sie zajmuje pokój? - Klikasz na specjalne drzwi i: "Zajmij Pokój"
18. Czy pokoje w Akademiku sa równe? - Pod wzgledem wielkosci tak. Jeszcze w pokojach moze byc np. Szafa albo nawet komputer
19. Czy mozna robic swój pokoj po swojemu? - Tak mozesz kupic obrazy, plakaty i wiele innych rzeczy. Musisz miec jednak na to pieniadze.
20. Czy kuchnia i łazienka są wspólne? - Tak. Sa wspólne
21. Jakie sa sposoby na zarabianie studenta? Oprócz pracy w stalówce i gry na gitarze? - Można malować obrazy, być barmanem, roznosić kawę, rapować za napiwki, grać w bilard na pieniądze, pisać powieśc.
22. Jak zmienic aspiracje? - Musisz poczekac do trzeciego roku. Wtedy mozesz ja zmienic.
23. Czy można założyć własne bractwo?? - Tak. Trzeba samemu mieszkac w domku, nacisnac na Telefon i "Zaloz bractwo"
24. O jaka plyte prosi instalator TsNS? - O Plyte nr. 4!
25. Mam róznych nastolatków w roznych rodzin. Chce by byli w jednym akadamiku. Jak to zrobic? - Idziesz nimi na studia i laczysz domy
26. Jak sie biega nago po Uniwersytecie? - Klikasz na sima i "Biegaj Nago".
27. Gdy sie biega po Uniwersytecie nago dostaje sie jakies kary? - Profesorowie reaguja na to jak inni studenci. Nie ma kar.
28. Które dodatki sa kampatybilne z The Sims 2 Na studiach? - Tu jest lista stron, z których spokojnie mozna sciagac meblehttp://forum.thesims.pl/showthread.php?t=14068&page=1
29. Jaka jest cena The Sims 2: Na studiach? - Wacha sie od 65zl do 90zl
30. Czy oprócz ubrań dla młodych dorosłych doszły jakieś nowe?
31. Jak sie odbywaja Egzaminy i Wyklady? - Sim idzie na niego jak do pracy. Wyklad trwa ok. 2, 3 godzin. Podobnie jest z Egzaminem
32. Czy student musi mieszkac w Akademiku? - Nie. Równie dobrze moze mieszkac w domku
33. Czy można wstąpić do jakiejś kapeli lub zespołu? - Niestety nie jest to mozliwe. Jedynie mozna grac za napiwki
34. Gdzie sie trzyma komórke? - w kieszeni
35. Czy wszystkim na chwilke po wlaczeniu oklicy robi sie czarne tlo? - Tak. Kazdemu.
36. Czy mieszkajac w Akademiku sterujemy wszystkimi jego mieszkancami - Sterujemy tymi, którzy zostali przez nas stworzeni. Maxisowscy studenci zachowuja sie jak goscie
37. Gdzie sa zdjecia z TS2NS - w katalogu>neighborhoods >N00x ( x numer otoczenia )
38. Gdzie sie kupuje odtwarzac MP3, komórke i Game Boya - Na parceli publicznej jest taki automat
39. Czy jezeli mój sim nie pójdzie na studia, to nie bedzie mlodym doroslym? - Nie. Tylko jezeli pójdzie na studia zyska ten wiek
40. Co się dzieje, gdy nastolatek posiadający prace idzie na studia? - NIc. Nastolatek konczy studia i wraca do pracy.
41. Czy mozna zamknac swój pokój? - tak mozna. Trzeba nacisnac na drzwi i kliknac: "Zamknij Pokój"
42. Jakie sa nawe nagrody aspiracji? -
Krowo-kwiat - Badacz nauk przyrodniczych
Aparat - artysta
wskrzeszeniomiot - Kariera paranolmalna
Urządzenie do operacji plastycznej twarzy - Show-biznes
43. Czy mozna grac profesorem? - jezeli go poslubisz po skonczeniu studiów to tak.
44. Jak przystapic do tajnego stowarzyszenia? - trzeba zaprzyjaznic sie z takimi simami co chodza w czarnych garniturach z nadrukiem lamy
45 Co mozna robic kiedy jest sie w Tajnym stowarzyszeniu - twój sim moze sie wlamywac do bazy ocen i robic pare innych ciekawych rzeczy
46. JAk mozna stawiac meble na ukosnej? - Trzeba wpisac kod: boolProp allow45DegreeAngleOfRotation true
Przedmioty obracasz za pomocą przycisku "," oraz "."
Oto moje pytanie:
Od czego zależy liczba pragnień, które może mieć naraz jeden sim.
Podczas gry zauważyłem, że niktórzy ają tylko 4, a inni 6 :!:
Oto moje pytanie:
Od czego zależy liczba pragnień, które może mieć naraz jeden sim.
Podczas gry zauważyłem, że niktórzy ają tylko 4, a inni 6 :!:
dlatego że jak sim się dobrze uczy to po 1 lub 2 semestrze dostaje taką nagrodę. Zwiększenie pragnień.
Czy ktoś mógłby odwrócić opakowanie na drugą stronę i spisać mi wymagania? Byłabym bardzo wdzięczna, oszczędziłabym sobie chodzenia do sklepu... Mam tylko 256 ram i stąd moja prośba. Spiszcie wymagania! Tylko, żeby nie były to domysły, ale spisane z opakowania. Proszę!
Czy ktoś mógłby odwrócić opakowanie na drugą stronę i spisać mi wymagania? Byłabym bardzo wdzięczna, oszczędziłabym sobie chodzenia do sklepu... Mam tylko 256 ram i stąd moja prośba. Spiszcie wymagania! Tylko, żeby nie były to domysły, ale spisane z opakowania. Proszę!
O.k.....
Od lat: 12
Procesor 800 MHz
128 MB RAM
karta 32 MB
gra The sims 2
Ile simów może mieszkać jednocześnie w akademiku?
Sorki, że zadaje może dla was oczywiste pytania, ale ja chcem wiedzieć o tej grze jak najwięcej zanim kupię:)
Rany, ale się cieszę! :D Kamień spadł mi z serca!!!!!!!!!!!!!!! Super! To ja lece jutro do sklepu!
Nie wiem skąd sliczna wytrzasnęła te wiadomości, ale wymagania są nieco inne. :/
Na odwrocie The sims 2 na studiach nie ma podanych wymagań sprzętowych. Jest napisane: DO URUCHOMIENIA TEGO DODATKU WYMAGANA JEST GRA THE SIMS2 ORAZ 1 GB WOLNEGO MIEJSCA DYSKU TWARDYM. WYMAGANIA SYSTEMOWE JAK W GRZE PODSTAWOWEJ.
Dane spisane z the sims2 (wersja podstawowa)
System: Windows 98/2000/ME/XP
Procesor: 800 Mhz
Pamięć: 256 MB RAM
Dysk: 3,5 GB
CD-DVD: 8x
Grafika: 32MB T(tutaj znaczek, którego nie jestem w stanie napisać, bo jakiś taki dziwny on :P)
Dźwięk: karta zgodna z Directx 9.0
Directx: Wersja 9.0
Sterowanie: klawiatura, mysz
Jak widzisz te dane się nieco różnią od podanych przez sliczną.
Do wszystkich mających grę: przed zadaniem pytania najpierw zajrzyjcie do instrukcji. Czasem to wystarczy :D
Co do pytania - jak przystąpić do bractawa. Jeśli ktoś nie ma opcji przystąpienia do bractwa, niech się najpierw zorientuje, czy w jego kampusie w ogóle jest jakieś bractwo :)
nie potrzebnie założyłam tmeat...
przy instalacji TS2:NS prosi o kopie TS2, mój tata nie może znaleźć moich sejwów, i nie chce ich instalować.
pomożecie??
Mesmerize
12.03.2005, 08:14
nie potrzebnie założyłam tmeat...
przy instalacji TS2:NS prosi o kopie TS2, mój tata nie może znaleźć moich sejwów, i nie chce ich instalować.
pomożecie??
http://forum.thesims.pl/showthread.php?goto=lastpost&t=15476
karolina
12.03.2005, 11:38
może to jest bardzo głupie pytanie, ale jestem ciekawa:Jesli mam rodzinę i jeden sim chce isc na studia to kieruje nim, a co z pozostałymi osobami? Czy on od razu jest bez rodziny?
ps.nie mam jeszcze TSNS
To teraz może ja...
Zaopatrzyłam się dzisiaj w TheSims:Uniwersytet i mam zasadniczo ważne pytanie...
W mojej okolicy, którą stworzyłam zanim kupiłam dodatek, wybrałam sobie Akademię Klasyczną. Wprowadziłam trzech moich simów do jednego z akademików i uradowana zaczęłam grać. Zapisałam ich na odpowiednie wydziały studiów, i tak dalej, a tu jakąś godzinę przed wykładem umiera mi simka. Nie zdążyłam jej niestety uratować. Potem, sim numer dwa umiera godzinę przed swoim wykładem i simka trzy także... Zdziwiona jestem, bo tak nie powinno raczej być. Czy to wina dodatków, które ściągnęłam sobie do gry-bazy? Czy może coś innego...?
Mesmerize
12.03.2005, 16:51
To teraz może ja...
Zaopatrzyłam się dzisiaj w TheSims:Uniwersytet i mam zasadniczo ważne pytanie...
W mojej okolicy, którą stworzyłam zanim kupiłam dodatek, wybrałam sobie Akademię Klasyczną. Wprowadziłam trzech moich simów do jednego z akademików i uradowana zaczęłam grać. Zapisałam ich na odpowiednie wydziały studiów, i tak dalej, a tu jakąś godzinę przed wykładem umiera mi simka. Nie zdążyłam jej niestety uratować. Potem, sim numer dwa umiera godzinę przed swoim wykładem i simka trzy także... Zdziwiona jestem, bo tak nie powinno raczej być. Czy to wina dodatków, które ściągnęłam sobie do gry-bazy? Czy może coś innego...?
wlasnie bardzo prawdopodobne ze to dodatki.. zerknij tu http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=15426 i tu http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=15388
MoNiSiA71
13.03.2005, 10:08
Moje pytanie : Czy można założyć własne bractwo ?? jak to trzeba zrobic :>
pomocy;(
Bractwa tez nie umiem założyć ale mam inne pyanie . Jak mam uchronić wszystko co osiągnołewm w TS2Ns przed formatem dysku ?? wiem co trzeba zrobić przy TS2 ale nie wiem czy teraz to samo :( prosze o szybką odpowiedź
Kokolino123
13.03.2005, 17:02
a ktoś by mi powiedział coś o celach życiowych
foxglove
13.03.2005, 18:44
Mam pytanie, czy może wiecie mniejwięcej jakie przedmioty i inne rzeczy do the sims 2 na studiach nie działają i przez nie źle chodzi gra? znacie jakieś mniejwięcej? będę wdzięczna, pozdrawiam
Tutaj masz listę http://forums.modthesims2.com/showthread.php?t=47692
Ale nawet po zastosowaniu się do zaleceń musiałam pozbyć się całego folderu downloads żeby wszystko działało, trzeba dodawać obiekt po obiekcie i sprawdzać czy działa :\
Większość błędów w grze powodują dodatki (folder Download)! Przed zadaniem pytania najpierw go wykasujcie (ewentualnie przenieście na chwilę w inne miejsce) i zobaczcie, czy nie pomogło! Jeśli nie, wtedy pomyślimy :) Pojawiało się pytanie, "kiedy się usunie Download i wszystko zacznie działać, to jesli się go wgra z powrotem czy nadal będzie dobrze?" Oczywiście, że NIE. Przecież to powrót do stanu poprzedniego! Tu http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=14068&page=1&pp=10 jest lista stron z dodatkami działającymi w TS2 Ns. Radzę sobie powymieniać. Uprzedzając narzekania "stracę wszystkie dodatki :1smutny: " Na co Ci masa dodatków, skoro nie możesz normalnie grać?? Nie lepiej nie mieć nic (na początek, później i tak się uzbiera ;) ) ale za to grać bez problemów?
Ale czy o tego bractwa mozna przylaczyc kogos sterowanego przez komputer?????
Plx odpowiedzcie!!!
Ale czy o tego bractwa mozna przylaczyc kogos sterowanego przez komputer?????
Plx odpowiedzcie!!!
Chyba nie, bo żeby się przyłączyć do bractwa trzeba sie zaprzyjaźnić z chyba 3 jego członkami, więc....
Nie chodzi mi o to ZEBY SIE PRZYLOCZYC DO BRACTWA tylko o to JAK ZROBIC ZEBY INNI SIE PRZYLANCZALI DO TWOJEGO BRACTWA.
No to teraz ja: Jeśli zrobiłam własny uniwersytet to jak go później skasować ( ja jeszcze nie mam własnego ale na wszelki wypadek się pytam) i jeszcze czy jak zrobie to sama musze budować akademiki kluby itp.?
Nie chodzi mi o to ZEBY SIE PRZYLOCZYC DO BRACTWA tylko o to JAK ZROBIC ZEBY INNI SIE PRZYLANCZALI DO TWOJEGO BRACTWA.
Simem kliknij na innego sima i tam powinno być : "Zaproś do bractwa" :P
Mam problem z instalacją dodatku. W instrukcji pisze zeby zrobic kopie zapasową gry The SIms 2. Ja jej nie zrobiłam i nie wiem czy przez to gra się nie instaluje. Wszystko jest dobrze ale jak zaczyna sie instalacja jest caly czas 0%. Nic... czy trzeba koniecznie zrobic tą kopie zapasową (jesli tak to jak?)??
Dziex berata ;*
wiec nastepne pytanie:
1. Czy cos sie zmieniło w no tym tam gdzie sie robi/tworzy simy?
Dziex berata ;*
wiec nastepne pytanie:
1. Czy cos sie zmieniło w no tym tam gdzie sie robi/tworzy simy?
Tak! Przynajmiej tam gdzie sie tworzy studentów. Jes tak bardziej staroswiecko!
Mam problem z instalacją dodatku. W instrukcji pisze zeby zrobic kopie zapasową gry The SIms 2. Ja jej nie zrobiłam i nie wiem czy przez to gra się nie instaluje. Wszystko jest dobrze ale jak zaczyna sie instalacja jest caly czas 0%. Nic... czy trzeba koniecznie zrobic tą kopie zapasową (jesli tak to jak?)??
nie musisz . To jest po to, żebyś nie straciła swoich rodzinek , jeśli instalacja nie poszłaby poprawnie. A to, że stoi ci na 0% to wygląda tak , jakby miał problemy z czytaniem płyty.Spróbuj jeszcze raz.
A co do kopii, to skopiuj całe " moje dokumenty \EA Games \ TS2 " w bezpieczne miejsce (np na D).
Czy sim który studiuje musi mieszkać w akademiku? A nie np. w jakimś osobnym domku?
Czy sim który studiuje musi mieszkać w akademiku? A nie np. w jakimś osobnym domku?
NIe moze mieszkac równiez w osobnym domku! No problem
ja mam pytanie jak zrobić bitwe na poduszki??
ja mam pytanie jak zrobić bitwe na poduszki??
Klikasz jednym simem na drugiego sima i "Zabawiaj" albo cos innego i Bitwa na Poduszki!
Mam okropny problem ... Kupiłam sobie The Sims 2 Na Studiach i te simy mi nie wchodza !! Zainstalowałam normalnie od początku Sims 2 a potem Sims 2 Na Studiach i gra nie chodzi !! Gdy ją właczam pokazuje sie komunikat o jakiejs mapieci ktore nie moze byc read czy cos takiego ... Ja juz naprawde nie wiem co zrobic .... Błagam niech ktos mi pomoże !! Help
Mam okropny problem ... Kupiłam sobie The Sims 2 Na Studiach i te simy mi nie wchodza !! Zainstalowałam normalnie od początku Sims 2 a potem Sims 2 Na Studiach i gra nie chodzi !! Gdy ją właczam pokazuje sie komunikat o jakiejs mapieci ktore nie moze byc read czy cos takiego ... Ja juz naprawde nie wiem co zrobic .... Błagam niech ktos mi pomoże !! Help
Mi wyskakiwał ten komunikat kiedy miałam za mało RAMu. Po dokupieniu wszystko chodzi dobrze. Ile masz? Może u Ciebie też w tym tkwi problem?
Jak się dostać do tajnego stowarzyszenia ?? Ja zrobiłem tak najpierw zdobyłem 3 przyjaciól z stowarzyszenia potem wstąpiłem do bractwa zwykłego . Potem zdobyłem jeszcze jednego przyjaciela z tajnego stowarzyszenia i nic nie się nie stało :( nie przyjechała limuzyna i mnie nie wzięła do siedziby bractwa . Co mam zrobić by się dostać ??
Mateusz22
15.03.2005, 06:23
Jezeli moja simka ju skonczyla studia to moze wrucic do Miłowa ?
Mesmerize
15.03.2005, 06:30
Jezeli moja simka ju skonczyla studia to moze wrucic do Miłowa ?
tak, po skonczeniu studiow sim jest jeszcze na miasteczku 72h. moze w tym czasie urzadzic ipreze na zakonczenie studiow, albo zwyczajnie wziac za telefon i zadzwonic, powinna byc opcja - powrot do okolicy, czy jakos tak. sim pojawi sie w skrzyni domow. mozesz go spowrotem dodac do rodziny, albo wprowadzic gdzie indziej ;)
Najprawdopododobniej zainstalowałaś NS w tym samym katalogu co Sims 2. Jeśli tak, to musisz je odinstalować i jeszcze raz wgrać. Muszą koniecznie być w osobnych katalogach instalowane. Wszystko zresztą napisane jest w instrukcji.
Jeśli nie to jest przyczyną to uaktualnij sterowniki do karty graficznej i zainstaluj nowy direct x. Powodzenia!
A czy gra sama wybiera ten inny katalog, czy się trzeba samemu trudzić. Bo ja zawsze korzystam z tych domyślnych...
A czy gra sama wybiera ten inny katalog, czy się trzeba samemu trudzić. Bo ja zawsze korzystam z tych domyślnych...
Sama dobrze wybiera. Ale przeciez zawsze trzeba cos nagrzebac :P
Czy można wstąpić do jakiejś kapeli lub zespołu? Jeśli tak to jak?
12. Ile Student ma na "Start"?
13. Jezeli mam w rodzinie mlodego doroslego i chce nim isc na studia. To dalej kieruje tylko nim?
23. Czy można założyć własne bractwo??
12. Student ma tyle co zwykły sim czyli 20 tysięcy
13.Tak, kierujesz młodym dorosłym
23.Tak, można ale musisz mieszkać w domu, klikasz na telefon i na opcje "załóż bractwo" czy cos takiego.
Czy można wstąpić do jakiejś kapeli lub zespołu? Jeśli tak to jak?
Mnie się wydaje że nie poprostu możesz zarabiać grając za napiwki!
A jaki jest kod do tego zeby robić własne "studia"?
Jak się dostać do tajnego stowarzyszenia ?? Ja zrobiłem tak najpierw zdobyłem 3 przyjaciól z stowarzyszenia potem wstąpiłem do bractwa zwykłego . Potem zdobyłem jeszcze jednego przyjaciela z tajnego stowarzyszenia i nic nie się nie stało :( nie przyjechała limuzyna i mnie nie wzięła do siedziby bractwa . Co mam zrobić by się dostać ??
Może mi ktoś odpowiedzieć bardzo prosze co robie źle ??
Hunter666
16.03.2005, 05:19
Ja mam takowe pytanie: Czy wszystkim na początku ładowania się okolicy lub domku simów robi się na parę sekund takie czarne tło? I jeszcze jedno: czy aby na pewno w lustrze są wszystkie fryzurki z The Sims 2? Pytam o to bo podczas instalacji nie miałem żadnych problemów, grę mam orginalną a mimo to dręczą mnie powyższe pytania. A oto fryzura, o którą mi chodzi:
http://members.lycos.co.uk/hgfid/Kasandra.jpg
Kasandra ją miała już przed wgraniem The Sims 2: Na studiach a teraz nie ma jej w lustrze ania na parceli Marzycieli ani na żadnej innej.
Tak, to czarne tło jest wkurzające =="
A tak wogóle, to tylko mi się wczytuję wszystko z 12min....?
Noi gra się tak wiesza... że po prostu.. odechciewa mi się jej włączać =="
Hunter666
16.03.2005, 13:44
Dokładnie nie wiem o co ci chodzi ?? ale ta fruzurka która jest na obrazku jest w grze poszukaj jej dokładniejWybacz ale nie będę pisał specjalnie dla Cibie czegoś co można odczytać z mojego posta.
Napisałem że w lustrze nie ma tej fryzurki która jest powyżej i chcę wiedzieć czy inni też tak mają. Nie wiem co tu jest do nie rozumienia.
Mam pytanko... Jak się kupi komórkę to gdzie sim ją trzyma?
P.S Nie mam jeszcze dodatku, ale chcem wiedzieć
Mam pytanko... Jak się kupi komórkę to gdzie sim ją trzyma?
P.S Nie mam jeszcze dodatku, ale chcem wiedzieć
a gdzie trzymasz normalnie komórkę?????
W kieszeni. Tak samo w grze.
Chciałabym się spytać o to , że jeśli mieszkamy z kimś w akademiku to nim też kierujemy ??
PS. Jeśli było takie pytanie to nie zauważyłam.
Chciałabym się spytać o to , że jeśli mieszkamy z kimś w akademiku to nim też kierujemy ??
PS. Jeśli było takie pytanie to nie zauważyłam.
Jeśli masz na myśli mieszkańców, którzy sami się wprowadzają, to nie można nimi kierować. (Chyba, że jest jakiś kod o którym nie wiem, ostatnio tyle tego ... ;) )
Mam koljene dręczące mnie pytanie. Czy w każdym misteczku (Miłowo, Dziwnowo, Werona) może być inny Uniwersytet? Bo z tego co wiem to są trzy. jak to jest we własnym miasteczku?
ja mam w miłowie 2 uniwersytety...
Mam pytanie bo zobaczyłam kariere psycholog i troche nierozumiem jeśli my sim studiuje psychologie to będzie w doroslości ...............
Mam koljene dręczące mnie pytanie. Czy w każdym misteczku (Miłowo, Dziwnowo, Werona) może być inny Uniwersytet? Bo z tego co wiem to są trzy. jak to jest we własnym miasteczku?
W każdym miasteczku mogą być wszystkie trzy, a do tego jeszcze kilka, które sama stworzysz. To tak jakby drugi zestaw okolic :)
Mam pytanie bo zobaczyłam kariere psycholog i troche nierozumiem jeśli my sim studiuje psychologie to będzie w doroslości ............ .... kim sobie będzie chciał :D Będzie mógł wybrać każdą z dostępnych karier :)
aquamarine
16.03.2005, 18:17
Gdzie się zapisują zdjęcia z TS2:NS??
np. tam, gdzie w zwykłym ts2?
Może mi ktoś odpowiedzieć bardzo prosze co robie źle ??
Już Ci odpowiadam. Moim zdaniem masz za mało przyjaciół z tajnego bractwa. Przyjaciele jakich musisz zdobyć żeby dostać się do zwykłego bractwa lub zwykłego stowarzyszenia to jedno - musisz zaprzyjaźnić się ze wszystkimi członkami bractwa - ale to już napewno wiesz.
Natomiast jeżeli chodzi o zaprzyjaźnianie się z członkami tajnego bractwa to również musi być ich trzech, a przyjaźń z nimi osiągnąć określony poziom. A z tego co zrozumiałam Twój sim zaprzyjaźnił się z 3 z normalnego bractwa, a potem zdobył jeszcze jednego - nawet jeżeli jest on z tajnego stowarzyszenia to masz tych przyjaciół zwyczajnie za mało :D
Mam nadzieje że już rozumiesz w czym rzecz.
Do wszystkich którzy chcą należeć do bractwa: osobiście trochę oszukuję bo w ciągu 5 minut nie da się zaprzyjaźnić z członkami bractwa na wystarczającym poziomie żeby do niego wstąpić. Dlatego robię odwrotnie: gram członkami bractwa do którego chcę wprowadzić mojego sima. Wystarczy że 1 sim bractwa zaprzyjaźni się z moim i zaprosi go do bractwa. Potem przez cały okres próbny mój sim siedzi w bractwie-spędza czas i kiedy staje się pełnoprawnym członkiem bractwa zapisuję grę i przechodzę do sterowania moim simem. Polecam ;)
np. tam, gdzie w zwykłym ts2?
a nie, bo teraz zapisują się w moje dokumenty > the sims 2 > neighborhoods >N00x > storytelling (x, to liczba przyporządkowana do otoczenia)
aquamarine
16.03.2005, 18:47
Dzięki rainne! :*
I jeszcze jedno:
O co chodzi w Majstrze?
może ktoś mi wytłumaczyć ,jeśli mam TS2NS to wgrywam je do osobnego katalogu nie do sims 2 tak ?? :)
może ktoś mi wytłumaczyć ,jeśli mam TS2NS to wgrywam je do osobnego katalogu nie do sims 2 tak ?? :)
tak
O co chodzi w Majstrze?
chodzi w nim o to, żeby stworzyć pokrycia terenu, podłogi lub tapety ;)
przeczytaj to - http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=14474
Jeśli mój sim przyłączył się do bractwa i potem kliknęłam: wprowadź się do domu bractwa(czy coś takiego) i sim mi zniknął( gra przyspieszyła, nie była dostępna żadna opcja) to mogę nim jeszcze jakoś grać? Co mam zrobić żeby go odzyskać? Mam wejść do parceli bractwa? I co potem? będę kierowała tylko nim czy wszystkimi z bractwa? Jeśli ktoś wie coś na ten temat, to proszę o opinię.
Jeśli mój sim przyłączył się do bractwa i potem kliknęłam: wprowadź się do domu bractwa(czy coś takiego) i sim mi zniknął( gra przyspieszyła, nie była dostępna żadna opcja) to mogę nim jeszcze jakoś grać? Co mam zrobić żeby go odzyskać? Mam wejść do parceli bractwa? I co potem? będę kierowała tylko nim czy wszystkimi z bractwa? Jeśli ktoś wie coś na ten temat, to proszę o opinię.
wejdź w widok ogólny kampusu, a następnie kliknij na mieszkanie bractwa i wejdź na parcelę. będziesz kierowała wszystkimi członkami bractwa (więc nie polecam tego ;) - zwłaszcza jak jesteś początkująca... wyrobić nie można ;) )
A czy można jakoś odzyskać sima, który zamieszkał w domu bractwa? Byłam z tym simem związana emocjonalnie, a zrobiłam taką głupotę... Nie chcę kierować wszystkimi, bo nie dam rady... Musi być jakiś sposób!!!
A czy można jakoś odzyskać sima, który zamieszkał w domu bractwa? Byłam z tym simem związana emocjonalnie, a zrobiłam taką głupotę... Nie chcę kierować wszystkimi, bo nie dam rady... Musi być jakiś sposób!!!
jak wejdziesz do domku bractwa, kliknij na telefon albo komputer i wybierz opcję "poszukaj domu dla siebie".
Przepraszam, że tak się czepiam, ale mam jeszcze jedno pytanko... A czy nie da się wrócić tym simem do akademika? Na dom to go raczej nie stać....
HoUse_BabY
16.03.2005, 19:39
No to teraz mi pomóżcie ;)
Bardzo mi zależy na tym żeby moja simka została cheerliderką(nie wiem jak się pisze:P)...wiem że istnieje taka możliwość...zaprzyjaźniłam się już z dwoma "tancerkami" ale nie ma opcji pozwalającej na to żebym się do nich przyłączyła...Może jest tyle że ja mam grę po angliesku i wyhaczyłam jeszcze tego...błagam pomóżcie!;(będe bardzo wdzięczna...;(
Przepraszam, że tak się czepiam, ale mam jeszcze jedno pytanko... A czy nie da się wrócić tym simem do akademika? Na dom to go raczej nie stać....
no trafi do skrzyni rodzin, a tam może zacząć życie gdzie chce, w zależności od funduszy.
Mam pytanko jakie jeszcze rzeczy są w kampusie oprcz akademika klubu bractwa i kafejki bo słyszałam ze są jeszcze jakieś ale nie wiem jakie
Mam pytanko jakie jeszcze rzeczy są w kampusie oprcz akademika klubu bractwa i kafejki bo słyszałam ze są jeszcze jakieś ale nie wiem jakie
siłownia, sklepy, domki, biblioteka...
To teraz moja kolej.
Gra powinna być zainstalowana w innym miejscu niż TS2. Ktoś pisał, że domyślnie ona sama znajdzie sobie to "inne" miejsce.No więc moja TS2:NS zainstalowała się domyślnie tutaj:
Program Files\ EA Games
czyli dokładnie tam gdzie jest TS2. I ja już nic z tego nie rozumiem.Po wywaleniu obiektów z download , gra działa mi poprawnie, więc po co są te inne miejsca. Odpowiedzcie mi , proszę, bo bardzo mnie to zastanawia. Moze jednak coś jest źle?
To teraz moja kolej.
Gra powinna być zainstalowana w innym miejscu niż TS2. Ktoś pisał, że domyślnie ona sama znajdzie sobie to "inne" miejsce.No więc moja TS2:NS zainstalowała się domyślnie tutaj:
Program Files\ EA Games
czyli dokładnie tam gdzie jest TS2. I ja już nic z tego nie rozumiem.Po wywaleniu obiektów z download , gra działa mi poprawnie, więc po co są te inne miejsca. Odpowiedzcie mi , proszę, bo bardzo mnie to zastanawia. Moze jednak coś jest źle?
EA games i nic dalej? A the sims 2 też masz w EA games i nic dalej? (np. The sims2)
EA games i nic dalej? A the sims 2 też masz w EA games i nic dalej? (np. The sims2)
Więc jeśli dobrze zrozumialam to jest tak:
Sims 2 NS możemy zainstalować w tym samym folderze , ale nie dokładnie tam gdzie sims 2 ponieważ pliki nie mogą sie pozamieniać :\
HoUse_BabY
17.03.2005, 15:15
Najpierw chciałabym żeby ktoś odpowiedział (w miare możliwości na to pytanie:http://www.forum.thesims.pl/showpost.php?p=355203&postcount=70
I jeszcze (gratiis:P) dwa nowe pytanka ;) :
1.Czy jest spolszczenie do ts2 NS?Jak tak to gdzie?
2.Robię fotki.Zwykle nie bylo problemu i zawsze znajdowalam se w story..coś tam(nie pamietam dokladnie).A teraz jak zrobie jakiekolwiek fotki nie pojawaiają mi się tam...są jedynie"screenshot" i "snapshot" :O na domiar złego w tym folderze nie ma wszystkich zdjęć autorstwa maxisa...jest ich gdzies tak tylko 7-10...nie wiem co się dzieje i jak temu zaradzić.mieliście coś takiego?
Gdzie się kupuje odtwarzacz MP3 i komórkę?
Gdzie się kupuje odtwarzacz MP3 i komórkę?
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=15710
czy plik do zdjecia cenzury z sims 2 dziala takze w sims na studiach?
Charlottka
17.03.2005, 17:12
Ja nie mam The Sims 2 Na Studiach ale i tak mam pare pytan do posiadaczy The Sims 2 Na Studiach
1.Czy mozna dorabiać kase młodemu dorosłemu(chodzi mi o ten czas kiedy już jest w akademiku) kodem motherlode lub kaching???
2.Czy bedzie potrzebny path na budowanie czy też nie????
3.Czy obraz Merola's MultiPainting (to ten obraz który nastrój poprawia i dodaje umiejętności.Najbardzioej zalezy mi na dobrym nastroju!na forum http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=13515 jest do niego instrukcja) bedzię działał?????
Wiem że to troche głupie jeżeli ktoś nie ma The Sims 2 Na studiach a już sie pyta ale cuż :\ .....wole to i owo wiedzieć jeżeli mam je instalowac!(i grać!)
HoUse_BabY
17.03.2005, 17:17
Ja nie mam The Sims 2 Na Studiach ale i tak mam pare pytan do posiadaczy The Sims 2 Na Studiach
1.Czy mozna dorabiać kase młodemu dorosłemu(chodzi mi o ten czas kiedy już jest w akademiku) kodem motherlode lub kaching???
3.Czy obraz Merola's MultiPainting (to ten obraz który nastrój poprawia i dodaje umiejętności.Najbardzioej zalezy mi na dobrym nastroju!na forum http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=13515 jest do niego instrukcja) bedzię działał?????
Wiem że to troche głupie jeżeli ktoś nie ma The Sims 2 Na studiach a już sie pyta ale cuż :\ .....wole to i owo wiedzieć jeżeli mam je instalowac!(i grać!)
1.TAK :)
2.NIE WIEM ;(
3.TAK :)
Gotrig-Tak,będzie działał :)
P.S. A ktoś może odpowie na moje pytania ;( (patrz:strona 8!)
Najpierw chciałabym żeby ktoś odpowiedział (w miare możliwości na to pytanie:http://www.forum.thesims.pl/showpost.php?p=355203&postcount=70
I jeszcze (gratiis:P) dwa nowe pytanka ;) :
1.Czy jest spolszczenie do ts2 NS?Jak tak to gdzie?
2.Robię fotki.Zwykle nie bylo problemu i zawsze znajdowalam se w story..coś tam(nie pamietam dokladnie).A teraz jak zrobie jakiekolwiek fotki nie pojawaiają mi się tam...są jedynie"screenshot" i "snapshot" :O na domiar złego w tym folderze nie ma wszystkich zdjęć autorstwa maxisa...jest ich gdzies tak tylko 7-10...nie wiem co się dzieje i jak temu zaradzić.mieliście coś takiego?
Na pierwsze pytanie nie umiem odpowiedzieć ale na drugie tak:
wchodzisz moje dokumenty/ea games/the sims 2/neighborhoods/(numer okolicy)/storytelling. i po sprawie
czy plik do zdjecia cenzury z sims 2 dziala takze w sims na studiach?
wpisz kod intprop censorgridsize 0 i nie baw się żadnymi plikami.
No nie , dalej jeszcze jest TS2 oraz TS2:NS, obydwa katalogi w EA Games.Myślałam, że mają być zupełnie gdzie indziej .Teraz już chyba załapałam o co chodzi ,więc mam wszystko ok.Dzięki .
moniczka12
18.03.2005, 05:30
Mam pytanie. Nie mam jeszcze simów ale musze sie spytac. Czy mozna zbudowac swoj wlasny AKADEMIK ale nie stancje tylko akademik??
1. Można w wiele różnych sposobów. Możesz poczytać w specjalnym wydaniu Komputer Świat Gry Extra o TS2 NS.
2. Będzie ci nadal potrzebny skoro masz piracką wersję.
3. Naszczęscie obraz działa ;)
Do Mila :
Znalazłem spolszczenie, ale nie wiem czy będzie działało. Skontaktuj się ze mną przez pm, jeśli nadal go potrzebujesz!
Anna_Sofia
18.03.2005, 09:51
Witam, w książeczce dolączonej do Sims na studiach znalazłam info nt. rośliny, która odmładza czy coś takiego. Niestety nie wiem nic więcej na ten temat. Może ktoś z was ma już jakieś "doświadczenia" simowe z tą roślinką???
Jak można ja zdobyć i do czego konkretnie jest???
Charlottka
18.03.2005, 12:25
Dzieki DreamBoy:P
P.S.Mam pirata :)
Moją simkę porwali ci z tajnego stowarzyszenia tzn przyjechali limuzyną i ją zabrali. Przyłączyła się do tego stowarzyszenia. Wróciłam nią normalnie do akademika. I właśnie nie wiem, jaki był sens tego przyłączenia się. Czy oprócz tajnego uścisku dłoni wiąże się to z czymś?
Moją simkę porwali ci z tajnego stowarzyszenia tzn przyjechali limuzyną i ją zabrali. Przyłączyła się do tego stowarzyszenia. Wróciłam nią normalnie do akademika. I właśnie nie wiem, jaki był sens tego przyłączenia się. Czy oprócz tajnego uścisku dłoni wiąże się to z czymś?
W tajnym bractwie możesz znaleźć pełno nowych rzeczy m.in.połączenie rośliny z krową (która gdy jest głodna może zjeść sima), aparat fotograficzny (mozesz sprzedawac zdjęcia), aparat do nauki kłamania (poprawia zdolność logicznego myślenia), możliwość włamania sie do systemu ocen i poprawienia ich oraz mozliwość zadzownienie do Mrocznego Kosiarza (może wskrzesić bliskich). Znajdziesz tam również maszynę do robienia pieniędzy, ale możesz jaz znaleźć także w nagrodach aspiracji.
Jeśli nie o to ci chodziło to powiedz xp
A czy żeby mieć dostęp do tych wszystkich rzeczy to trzeba mieszkać razem z członkami tajnego stowarzyszenia? Jeśli tak, to jak tam się dostać? Bo ja może niepotrzebnie wróciłam simką do akademika....
A czy żeby mieć dostęp do tych wszystkich rzeczy to trzeba mieszkać razem z członkami tajnego stowarzyszenia? Jeśli tak, to jak tam się dostać? Bo ja może niepotrzebnie wróciłam simką do akademika....
Tak. Trzeba mieszkać w tajnym bractwie.
Wiec robisz tak jak poprzednio. Zaprzyjaźniasz sie z trzema członkami. Potem czekasz do 23. Następnie jeden z członków porywa nas do limuzyny i wiezie do siedziby ;]
W tajnym bractwie możesz znaleźć pełno nowych rzeczy m.in.połączenie rośliny z krową (która gdy jest głodna może zjeść sima), aparat fotograficzny (mozesz sprzedawac zdjęcia), aparat do nauki kłamania (poprawia zdolność logicznego myślenia), możliwość włamania sie do systemu ocen i poprawienia ich oraz mozliwość zadzownienie do Mrocznego Kosiarza (może wskrzesić bliskich). Znajdziesz tam również maszynę do robienia pieniędzy, ale możesz jaz znaleźć także w nagrodach aspiracji.
Jeśli nie o to ci chodziło to powiedz xp
Każdą z tych rzeczy które wymieniłaś można mieć mieszkając w zwykłym mieście
Każdą z tych rzeczy które wymieniłaś można mieć mieszkając w zwykłym mieście
Gadasz? No wiesz... nie mam jeszcze gry ale wnioskując z gazety myślałam, ze to jest tylko dostępne w tajnym bractwie.
Calthaniel
18.03.2005, 15:41
ta krowo-roslina, aparat fotograficzny, domowy zestaw chirurgii plastycznej itd. mozna dostac za dobre wyniki w pracy... ;)
Gadasz? No wiesz... nie mam jeszcze gry ale wnioskując z gazety myślałam, ze to jest tylko dostępne w tajnym bractwie.
nie masz TS2NS ale the sims 2 chyba masz a wykrywacz kłamstw to przedmiot z podstawowej wersji gry , też nagroda zawodowa
Jeśli chcesz tam wrócić, to wystarczy złapać za telefon wybrać Transport i 'Jedź do Tajnego Bractwa' (albo coś podobnego, nie wiem bo gram w angielskiej wersji).
Chciałam sobie wgrać kilka dodatków (ubranek itp.) ale nie mam katalogu Downloads! Gdzie on teraz się znajduje po wgraniu NS? Nie mogę go znaleźć... :(
nie masz TS2NS ale the sims 2 chyba masz a wykrywacz kłamstw to przedmiot z podstawowej wersji gry , też nagroda zawodowa
No tak. Ale nie zauważyłam np. pół rośliny-pół krowy.
A pozatym tam wszystko jest pod nosem i nie trzeba zdobywać xp
Chciałam sobie wgrać kilka dodatków (ubranek itp.) ale nie mam katalogu Downloads! Gdzie on teraz się znajduje po wgraniu NS? Nie mogę go znaleźć... :(
Spróbuj uruchomić Body Shop (ten przy TSNs). Folder powinien się pojawić :)
Ale ja nie mam Body shopa z NS. Mam tylko tego z TS2. Nowego nie mam. Proszę o jakieś szczegóły, bo jestem niekumata.... ;(
Ale ja nie mam Body shopa z NS. Mam tylko tego z TS2. Nowego nie mam. Proszę o jakieś szczegóły, bo jestem niekumata.... ;(
Ok, spróbuj tak ... Start-> Wszystkie Programy -> EA Games -> TS2 Na studiach -> The Sims2 Warsztat :)
Dzięki, już mam ten katalog. A czy to dobrze że on pojawił się w katalogu TS2? Nie powinien być w NS?
Dzięki, już mam ten katalog. A czy to dobrze że on pojawił się w katalogu TS2? Nie powinien być w NS?
Ja go mam w obu :) Mam nadzieję, że teraz już wszystko ok :)
Czemu w tym "mini FAQ" jest napisane, że student dostaje 20000 na "start", a u mnie 500 "na łeb"? :O :\ :(
Czemu w tym "mini FAQ" pisze, że student dostaje 20000 na "start", a u mnie 500 "na łeb"? :O :\ :( U mnie jest identycznie poprawcie błąd!!!!Już sie martwiłem że ja mam coś nie tak!!
mbartek1
18.03.2005, 18:39
Moje pytanko jest takie : czy w the sims 2 na studiach młody dorosły może bara bara??bo nastolatki nie mogą a dorosli tak a młodzi dorosli????
Moje pytanko jest takie : czy w the sims 2 na studiach młody dorosły może bara bara??bo nastolatki nie mogą a dorosli tak a młodzi dorosli????
młodzi dorośli mogą się bara-bara (:O ), mogą się zaręczać ze sobą. nie mogę wychodzić za siebie za mąż/ żenić się oraz mieć dzieci/zachodzić w ciążę.
shadow-95
18.03.2005, 21:11
a ja mam pytanko, dlaczego gra sie zacina i wszystko dlugo sie laduje ? spelniam wymagania zalecane.
a ja mam pytanko, dlaczego gra sie zacina i wszystko dlugo sie laduje ? spelniam wymagania zalecane.
Pewnie masz poprostu słaby komputer (jak na wymagania ts2). Żeby pograć naprawdę płynnie i bez zacinanek Twój komp powinien mieć sporo lepsze parametry niż minimalne. Być może też masz bardzo wiele obiektów w downloads, co też spowalnia działanie gry. Staraj się budować małe domki z niewielką ilością simów. Wtedy będzie Ci się przyjemniej grało.
mam kilka pytań (ts na mam zaledwie pare godzin :P)
1. dostałam się do bractwa... ale jak można sie dostac do tajnego stowarzyszenia??? (podobno trzeba miec 3 przyjaciol z niego ale w moim akademiku kreci sie tylko 1 simka z "klamra" ). jak to zrobić
2. jak "rozruszać" atmosferę w akademiku? - wszyscy siedzą tylko w swoich pokojach i nic nie robią albo idą cos zjesc
3. co zrobic zeby nakłonić innych do dawania napiwkow (czasami wogole nie chca nawet przechodzić koło "zarabiająych" simsów)
4. jak założyć własną kapelę muzyczna???
5. jak zachecic simow do wspolnej zabawy - NP. przy ognisku
6. pod dom mojego studenta przyleciała czyliderka --------- wiem ze na forum był juz temat taki ale co trzeba zrobić żeby np. nasz sim był czyliderką???
7. już ostatnie.... moj sim ma pragnienie "zaprosić kogoś do bractwa" - jak to sie robi... pisze tam ze trzeba nacisnac na innego sima i dac zapros... a tego tam wcale nie ma jak naciskam... :\
..::marta::..
19.03.2005, 08:30
1. Jedziesz do miasta, na każdej paraceli jest jeden ktoś z tajnego stowarzyszenia. Czyli musisz odwiedzić 3 inne i z każdym z nich się zaprzyjaźnić.
2. Rób imprezy :) gadaj z nimi itp.
3. Jeśłi np. rapujesz czy grasz na jakimś instrumencie, to musisz rozwinąć kreatowyność. Im więcej jej masz to więcej zarabiasz - max 100 simoleonów od sima.
4. Nie da sie założyć kapeli, chyba że masz paru simów to grają wszyscy na raz na innych instrumentach to to można jeszcze uznać za kapele :)
5. Tego nie wiem, ale sprawdze ;)
6. Musisz się z nią zaprzyjaźnić
7. Po pierwsze, wiesz, że sim musi być w bractwie? Możliwe że mają za słąbe kontakty.
dzieki za wyjaśnienia :]
co do 7 - moj sim jest w bractwie studentów (akademia simowa) i prawie zawsze ma pragnienie aby kogoś zaprosić do bractwa. a nie wiem jak to zrobić ;(
HoUse_BabY
19.03.2005, 09:09
6. Musisz się z nią zaprzyjaźnić
Mała korekta...pisałam już w tym temacie o tym że zaprzyjaźniła już się z trzema i nic :\ żadnej opcji nie ma(ani powiadomienia że simka jest cheerliderką)...kicha...(może dlatego że moja simka jest już w bractwie?ale nie wydaje mi się:\) a co do punktu 7 to wydaje mi się że po prostu trzeba złapać za telefon i z-a-p-r-o-s-i-ć ;)
PozdRoOo :*
Jaka "klamra"?? A żeby poznać Simów z tajnego stowarzyszania, można jechać gdzieś na parcelę publiczną.
PS: Co to niby jest "czyliderka"?? Boże... "cheerleaderka"!!
dzieki za wyjaśnienia :]
co do 7 - moj sim jest w bractwie studentów (akademia simowa) i prawie zawsze ma pragnienie aby kogoś zaprosić do bractwa. a nie wiem jak to zrobić ;(
Żeby móc kogoś zaprosić do bractwa to musisz mieszkać w siedzibie bractwa. Jeśli mieszkasz w akademiku opcja zaproszenia kogoś się nie pojawi.
Skoro tutaj mamy zadawać pytania to ja zadam... nie chce mi się szukać innych działów a te pytania są bardziej "techniczne".
1. Jeżeli mam sima ubranego w coś, co ściągnęłam z internetu i usunę pliki czy wtedy sima też stracę? Albo gdy mam meble w mieszkaniu... czy one znikną?
2. Jest jakiś sposób na poznanie nr seryjnego Twojej gry mając ją zainstalowaną na komputerze? Czy jedynym sposobem na pozanie go jest posiadanie książeczki? Ja ową zgubiłam...
ja miałam pełno dodatków z neta ale przez nie sie gra psuła (zamiast 'uczelnia' było SPAWN itp...) więc je usunęłma... gdy włączyłam grę simka która miała makijaz (ściągnięty) zniknął... (oczy tez byly ściągnięte-niebieskie i stały się brązowe)
więc jeśli masz meble to one najprawdopodobniej zniknęły a ubranie sima albo się zmienilo albo... sim chodzi goly... xP
Co do kodu seryjnego to nie wime...
P.S.podczas tworzenia studentów wywołajcie okno kodów i wpiszcie Boolprop testingcheatsenabled true [ENTER] a potem [Shift] + [N]
Potem obejrzyjcie DOKŁADNIE wszystkie stroje, włosy itp.
(jak klikniecie na ten kwiatek obok kolorów skóry to tam jest nowy kolor... a w kompletach FAJNY strój.... z listków :P )
Incognito
19.03.2005, 13:27
Czy PRZEKOLOROWANE przedmioty mogą być niezgodne z grą ?
Czy PRZEKOLOROWANE przedmioty mogą być niezgodne z grą ?
Tak, mogą. Zależy to od tego w jakim SimPE był przekolorowany obiekt.
mam jesio jedno pytanie (mam nadzieje ze juz ostatnie :O )
jak mozna zdobyć NAGRODY takie jak np aparat albo krowo-kwiat
http://university.thesims2.cz/galerie/screen_060.jpg - o ten chodzi np
i czy tam na scianie wisi fotografia???
i ponawiam tu pytanie - czy facet moze zostac przyjety do chyliderek (widziałam juz jak maskotka tanczy jak one). - chodzi mi tu i tak głownie o poznanie opcji
ale czy tylko kobiety moga byc chyliderkami??
mam jesio jedno pytanie (mam nadzieje ze juz ostatnie :O )
jak mozna zdobyć NAGRODY takie jak np aparat albo krowo-kwiat
http://university.thesims2.cz/galerie/screen_060.jpg - o ten chodzi np
jak pójdziesz do pracy w karierze badacz natury, to jako nagroda zawodowa pojawi się na jakimś szczeblu kariery kroworoślina, dalej w karierze showbiznes - zestaw do chirurgii plastycznej, w karierze paranormalnej - telefon do śmierci, w karierze artysty - aparat fotograficzny.
wisi fotografia, bo aparatem można zrobić zdjęcie simowi i je zawiesić na ścianie, bądź postawić na ławie, szafce, itp.
Nie mam jeszcze TS na studiach i chciałabym sie zapytać do czego służy "generator twarzy" czy nie wiem jak to mozna nazwać i krowokwiat
Nie mam jeszcze TS na studiach i chciałabym sie zapytać do czego służy "generator twarzy" czy nie wiem jak to mozna nazwać i krowokwiat
jak Ty to nazywasz, generator twarzy, a prościej - zestaw do chirurgii plastycznej, służy do tego aby modelować twarz sima w trakcie gry (przydatne jak sim wyrasta na bardzo nieurodziwego). dokonuje się tego tak samo, jak w panelu tworzenia rodziny - wybierając buzię, regulując wskaźniki, itd.
krowokwiat, służy do tego aby otrzymywać z niego "eliksir młodości", nie płacąc za niego 30.000 z punktów aspiracji. otrzymuje się go poprzez dojenie krówki ;) tylko trzeba uważać, bo zwierzę to jest głodne i czasami może zjeść naszego podopiecznego :)
dobra ... a jak isc do pracy artysty ... ? ja ino wiem jak sprzedawac ... :1smutny:
dobra ... a jak isc do pracy artysty ... ? ja ino wiem jak sprzedawac ... :1smutny:
szukasz pracy normalnie, na w gazecie lub komputerze.
jak jest sim po studiach, to zaczyna pracę z baaaaardzo wysokiego szczebla.
szukasz pracy normalnie, na w gazecie lub komputerze.
jak jest sim po studiach, to zaczyna pracę z baaaaardzo wysokiego szczebla.
To kiedy zaczyna z niskiego? :| Podobno (tak wyczytałam tu, na forum) simy, które studii nie ukończyły nie mogą zacząć żadnej z nowych karier, bo nie są one dla nich dostępne.Sama próbowałam znaleźć pracę mojej dorosłej simce, która na studiach nie była i faktycznie na nową kariere nie dałam rady natrafić. Więc czy to prawda, że tacy simowie mogą pracować tylko w starych karierach, czy to był tylko przypadek?
To kiedy zaczyna z niskiego? :| Podobno (tak wyczytałam tu, na forum) simy, które studii nie ukończyły nie mogą zacząć żadnej z nowych karier, bo nie są one dla nich dostępne.Sama próbowałam znaleźć pracę mojej dorosłej simce, która na studiach nie była i faktycznie na nową kariere nie dałam rady natrafić. Więc czy to prawda, że tacy simowie mogą pracować tylko w starych karierach, czy to był tylko przypadek?
wiesz, ja grywam ostatnio tylko absolwentami, nie sprawdzałam, jak to jest w przypadku "zwykłych" simów. ale skoro nie mogą znaleźć ich simowie bez studiów, to skąd tutaj ( http://www.snootysims.com/unicareers.php ) są informacje na temat potrzebnych umiejętności i ilości przyjaciół w początkowych szczeblach karier, skoro po ukończeniu studiów pracę rozpoczyna się przedostatnim lub przedprzedostatnim poziomie? :O
wiesz, ja grywam ostatnio tylko absolwentami, nie sprawdzałam, jak to jest w przypadku "zwykłych" simów. ale skoro nie mogą znaleźć ich simowie bez studiów, to skąd tutaj ( http://www.snootysims.com/unicareers.php ) są informacje na temat potrzebnych umiejętności i ilości przyjaciół w początkowych szczeblach karier, skoro po ukończeniu studiów pracę rozpoczyna się przedostatnim lub przedprzedostatnim poziomie? :O
No właśnie nie wiem... Stąd moje pytanie. :P Może jeśli sim kończy studia ze słabym wynikiem to zaczyna karierę z niskiego szczebla? Trzeba będzie sprawdzić. ;)
aquamarine
20.03.2005, 06:52
Mi się tak wydaje.
Moja simka miała średnią 5.0 i zaczynała chyba od 5 stopnia?
Incognito
20.03.2005, 10:08
Co się stanie gdy mam w domu jakiś obiekt,a skasuję go z downloads ? Co się z nim stanie w domu ??
a da sie zdobyc ten aparat na studiach ? (bo na studiach nie ma aktywnej "pracy" w gazecie ani komputerze). a chciałambym miec ten aparat
shadow-95
20.03.2005, 10:48
a mieliscie takie cos, ze satelita, albo kometa w sima walnela ?
a mieliscie takie cos, ze satelita, albo kometa w sima walnela ? czy te pytanie ma jakies zwiazek z The Sims 2 Na Studiach?;>>
Tutaj zadajemy pytania dotyczace The Sims 2 Na Studiach
Co się stanie gdy mam w domu jakiś obiekt,a skasuję go z downloads ? Co się z nim stanie w domu ??
Ja skasowałam wszystkie obiekty z downloads i nic się nie stało. Gra zastąpi go innym dostępnym obiektem. :P
Aquila_Ardens
20.03.2005, 11:19
ja mam głupie pytanie... (przejrzałam pierwszego posta, ale reszty tematu nie dałam rady) jak można zmusić simów do bitwy na poduszki? próbowałam podczas imprezy zgromadzić ich w jednym pokoju z łóżkiem... ale nic... szukałam w objektach, czy jest coś... ale też nic...
ja mam głupie pytanie... (przejrzałam pierwszego posta, ale reszty tematu nie dałam rady) jak można zmusić simów do bitwy na poduszki? próbowałam podczas imprezy zgromadzić ich w jednym pokoju z łóżkiem... ale nic... szukałam w objektach, czy jest coś... ale też nic...
klikasz Simem na innego Sima, dajesz "Graj/Bitwa na poduszki (albo coś z poduszkami)" i już ;) A bić się można tylko w parach, nie widziałam jeszcze, żeby więcej Simów się biło.
Mateusz22
20.03.2005, 11:49
U mnie simy bija sie poduszkami po bara bara ^^
wow... bo bara-bara... :D fajnie... ja bilam sie simami tylko dając Baw się... Bitwa na poduszki... ale tego po B-B też sprobuje... :P
A mam takie pytanko...
zadawałam je już w innym temacie ale nie uzyskałam odpowiedzi...
Czy jak simka zostaje 'czyrliderką' to są jakieś dodatkowe opcje?
Czy można wtedy tak 'tanczyc' jak one? (tylko tak tańczyć nie z innym simem bo jak się daje "Zabawiaj... Okrzyk studentów" tylko tak jak sie np. rapuje...)
???
Lapis_Lasuli
20.03.2005, 18:35
Help!
Ja już i tak zawaliłam ale może da się to jeszcze jakoś okrężną drogą odkręcić, ale jak ktoś wie to prochę niech mi i tak wytłumaczy. No więc miałam 2 simy (sim i simka) na studiach, którzy zostali stworzeni przeze mnie przy tworzeniu studentów. Każdy miał włąsne nazwisko itd. i zamieszkali razem w akademiku. No i zdążyli się zaręczyć. Ale jak zrobiłam jednemu impre podyplomową, to po niej odjechał taksówą do Miłowa! A ona została! Bo różnica ich egzaminów końcowych na czwartym roku to 4 godziny! I teraz są w koszu rodzin osobno, a ja chciałam ich od razu do domku jednego, żeby rodziną byli! I zawaliłam. Czy da się w ogóle tak zrobić, żeby simy od razu mieszkały na swoim? I jak ja mam to teraz odkręcić? Zbudować jednemu i drugiemu dom i się tak jak normalnie mają ożenić? I czy oni będą nadal zaręczeni czy nie? Proszę pomóżcie mi!!! ;( ;( ;( ;(
musisz im osobne domy zrobić i ich ożenić... bo wcześniej byli TYLKO zaręczeni....
a na studia ida nastolatkowie czy dorosli??bo nadal mam watpliwosci:D
Help!
Ja już i tak zawaliłam ale może da się to jeszcze jakoś okrężną drogą odkręcić, ale jak ktoś wie to prochę niech mi i tak wytłumaczy. No więc miałam 2 simy (sim i simka) na studiach, którzy zostali stworzeni przeze mnie przy tworzeniu studentów. Każdy miał włąsne nazwisko itd. i zamieszkali razem w akademiku. No i zdążyli się zaręczyć. Ale jak zrobiłam jednemu impre podyplomową, to po niej odjechał taksówą do Miłowa! A ona została! Bo różnica ich egzaminów końcowych na czwartym roku to 4 godziny! I teraz są w koszu rodzin osobno, a ja chciałam ich od razu do domku jednego, żeby rodziną byli! I zawaliłam. Czy da się w ogóle tak zrobić, żeby simy od razu mieszkały na swoim? I jak ja mam to teraz odkręcić? Zbudować jednemu i drugiemu dom i się tak jak normalnie mają ożenić? I czy oni będą nadal zaręczeni czy nie? Proszę pomóżcie mi!!! ;( ;( ;( ;(
Wprowadź jednego z simów do domu, a drugiego dołącz do tego pierwszego. W Na Studiach jest opcja łączenia domów. Gdy pierwszy sim będzie mieszkać w domu to bierzesz drugiego sima ze skrzyni rodzin i klikasz na dom pierwszego. Wtedy pokazuje Ci się pytanie "Czy chcesz połączyć rodzinę X z rodziną Y? (czy jakoś tak)" X i Y to nazwiska simów. Wtedy klikasz na tak i simowie mieszkają razem. :D
a na studia ida nastolatkowie czy dorosli??bo nadal mam watpliwosci:D w ts2 na studiach pojawil sie nowy wiek miedzy nastolatkiem a doroslym simem.
Lapis_Lasuli
20.03.2005, 18:44
Wprowadź jednego z simów do domu, a drugiego dołącz do tego pierwszego. W Na Studiach jest opcja łączenia domów. Gdy pierwszy sim będzie mieszkać w domu to bierzesz drugiego sima ze skrzyni rodzin i klikasz na dom pierwszego. Wtedy pokazuje Ci się pytanie "Czy chcesz połączyć rodzinę X z rodziną Y? (czy jakoś tak)" X i Y to nazwiska simów. Wtedy klikasz na tak i simowie mieszkają razem. :D
Wilgachne dzięki, jeszcze sprawdze czy mi działa. Ale oni nie będą :"ożenieni" jak połączę domy???
EDIT: mi się wydaję, że w instrukcji do gry gdzieś pisało, że simy mogą iść od razu na swoje. Tylko znaleźć tego nie umie...
nie... będą tylko współlokatorami...
a na studia ida nastolatkowie czy dorosli??bo nadal mam watpliwosci:DNa studia idą z tego co wiem nastolatkowie przemieni w młodych dorosłych:)
Wilgachne dzięki, jeszcze sprawdze czy mi działa. Ale oni nie będą :"ożenieni" jak połączę domy???
Będą normalnie zaręczeni. Tak jak było to wcześniej.
moze to glupie pytanie ale nie wiem jak zrobic swoj akademik... Postawilam w miasteczku studenckim pusta parcele zaznaczylam "parcela mieszkalna" bo oprocz tego byla do wyboru parcela publiczna... Zrobilam taki duuzy akademik i nic ;( Jako dom mi się zrobił. Proszę o pomoc
moze to glupie pytanie ale nie wiem jak zrobic swoj akademik... Postawilam w miasteczku studenckim pusta parcele zaznaczylam "parcela mieszkalna" bo oprocz tego byla do wyboru parcela publiczna... Zrobilam taki duuzy akademik i nic ;( Jako dom mi się zrobił. Proszę o pomoc
akademików nie można budować bez kodu.
gotowe akademiki są w skrzyni akademików.
Aha, dziekuje. o tym wiem sama z takiego korzystam... A czy można by zrobić tak że np ja sobie postawie ten akademik w okolicy i jeszcze zanim wprowadze sima wszystkie meble pokasuje ściany też pokasuje i zamiast tego wybuduje po swojemu to czy będe mogła tak samo wprowadzić sima do tego akademika?
Aha, dziekuje. o tym wiem sama z takiego korzystam... A czy można by zrobić tak że np ja sobie postawie ten akademik w okolicy i jeszcze zanim wprowadze sima wszystkie meble pokasuje ściany też pokasuje i zamiast tego wybuduje po swojemu to czy będe mogła tak samo wprowadzić sima do tego akademika?
nie do końca odpowiedź na Twoje pytanie, ale może pomoże to Tobie i innym:
jak wybudować akademik.
1. wejdźcie na pustą parcelę mieszkalną i wybudujcie akademik, jaki Wam się podoba. musicie jednak pamiętać o:
- ustawcie błyszczącą, srebrną (nową) kuchenkę (przy niej może gotować ten darmowy kucharz)
- ustawcie kilka wysepek kuchennych, gdzie kucharz będzie mógł ustawiać jedzenie
- upewnijcie się, czy wstawiliście zlew, lub zmywarkę
- jeśli chcecie używać drzwi, które można zamykać, upewnijcie się, żeby tabliczka wychodziła na zewnątrz. potrzebne są jedne drzwi na pokój.
2. wpiszcie kod - changeLotZoning dorm, który spowoduje zmianę parceli na akademik.
3. zapiszcie i wyjdźcie.
na podst. www.thesimsresource.com
jesli moge się wtrącić to u niektórych może nie działać tak wpisany kod: changeLotZoning dorm
jesli nie to można spróbować wpisać go w całości z małych liter:
changelotzoning dorm
(u mnie pn. ma znaczenie wielkość liter - choć nie zawsze)
Morzecie pomuc jak dostaci sie do bractwa?
I zmieniaci se oceny pszes komputer?
Morzecie pomuc jak dostaci sie do bractwa?
I zmieniaci se oceny pszes komputer?
1. Aby się dostać do tajnego stoważyszenia nalezy zaprzyjaźnić się z trzema jego członkami (chodzą ubrani na czarno, z bialym znakiem na bluzce).
2. Jeżeli się dostaniesz do tego stowarzyszenia, to wtedy pojawia się opcja na komputerze "popraw oceny".
aquamarine
21.03.2005, 12:07
A moja simka się zaprzyjaźniła z normalnie ubranymi simami, i okazało się że to ci ze stoważyszenia!
bo nie wszyscy ze stowarzyszenia chodzą ubrani na czarno... to jes tylko strój taki... 'specjalny' a tak to oni mają normale ubranka... moja sima sie dostała... i moze chodzic w zwyklych ciuszkach...
andonezja
21.03.2005, 15:10
hm, a ja zadam takie pytanie, nie wiem czy wczesniej ktos je zadawal:
- nie moge isc na wyklady i egzamin. czyli, wine ponosi jakis plik sciagniety. czy moge sie w jakikolwiek sposob dowiedziec ktory? bo adresow stron z ktorych sciagalam wszystkie niestety, nie pamietam... ;x ;d
- jak wlaczam simsy, to wszystko dziala mi ok, dopoki nie zaczne 'wchodzic' do danej parceli, danej rodziny, danego domu. wtedy mi sie wiesza i moge czekac nawet cala noc, nie laduje sie. wymagania komputer spelnia, aczkolwiek nie jest to szybka strzala, ale dotychczas chodzilo niezle. co moze byc przyczyna?
cornishonka
21.03.2005, 15:16
- nie moge isc na wyklady i egzamin. czyli, wine ponosi jakis plik sciagniety. czy moge sie w jakikolwiek sposob dowiedziec ktory? bo adresow stron z ktorych sciagalam wszystkie niestety, nie pamietam... ;x ;d
bylo chyba cos takiego, jesli dobrze pamietam, rozwiazaniem bylo skasowanie hackow i obiektow z downloads, ale nie skinow.
Taki sondażyk... Jak długo mniej-więcej ładuje Wam się gra? U mnie - nie z prędkością światła, ale nie jest źle.. Chociaż mam problemy z ładowaniem się okolicy, parceli publicznej, kiedy jadę na podbój okolicy.. Przed kupnem dodatku było to nawet znośne, ale teraz.. Nie mam siły :\
Darujcie, jeśli zgrzeszyłem popełniając plagiat
To mój pięćdziesiąty post i 160-ty w tym temacie :P
u mnie gra ładuej sie dość szybko... chyba ze ją sposkuje i ponownie włącze... wtedy ładuje sie TRYB ŻYCIA (:|) 20 min. :\
A co do tych ściągniętych dodatków to ja też mam pytanie...
MIAŁAM ( ;( ) coś koło 700 dodatków i w grze byly błędy typu... zamiast "Uczelnia" było "Spawn" itp.
Usunęłam więc WSZYSTKO z Download... wszystkie makijaze, wlosy, ciuchy... ;(;(;(
Na forum znalazłam linka do strony z której mozna było pobrac taki specjalny program do rozpakowywania....
Nie pamiętam jak sie nazywa... ale postaram się znaleść linka...
Jeśli ktoś z was domysla się co to za program bardzo proszę niech mi odpoisze czy jeśli to wszystko ponownie rozpakuje ale tym programem to w grze nie będzie błędów?
BARDZO PROSZE O ODPOWIEDZ!!!
Tak mi brakuje tych dodatków ;( ;( ;(
andonezja
21.03.2005, 18:02
http://sims2pack.modthesims2.com/
czy chodzilo o to?
Aithieel
21.03.2005, 18:09
hm, a ja zadam takie pytanie, nie wiem czy wczesniej ktos je zadawal:
- jak wlaczam simsy, to wszystko dziala mi ok, dopoki nie zaczne 'wchodzic' do danej parceli, danej rodziny, danego domu. wtedy mi sie wiesza i moge czekac nawet cala noc, nie laduje sie. wymagania komputer spelnia, aczkolwiek nie jest to szybka strzala, ale dotychczas chodzilo niezle. co moze byc przyczyna?
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=15635
http://sims2pack.modthesims2.com/
czy chodzilo o to?
tak, oto.
Czy jak to wszystko tym programem rozpakuje to nie będzie błędów w grze? ;( ;( ;(
andonezja
21.03.2005, 21:12
wywalanie dodatkow tez nie pomaga. nawet jak nie mam zadnych downloadsow, gra sie zawiesza w momencie wchodzenia do parceli. instalowalam 2 razy.
Dzieki za odpowiedzi wszyskim ale mam tera jeszcze kilka pytani po dostaniu sie na to stowarzyszenie.
1.Czy morzna zarobici na ,,polepszanu" ocen inym( ponoci sie da ale ja umiem tylko sobie)....
2.Morzna staci sie szefem tajnego stowarzyszenia i werbowaci nowych??I jak to zrobici?
3.Wie kto jak robici wlasne obiekty do the sims 2?
Mam program 3ds max 6 i Sims Pe czy poczebuje czegosi jeszcze i jak to zrobici?
4. Porze kto podaci DOKLADNY adres z kad morzna sciagnaci wylaczenie cenzury?(zabardzo mi to spowalnia nawet jak niegram na max ustawieniach)
Dzieki z góry
(soory ze napisalem stowarzyszenie a nie tajne stowrzyszenie)
Dzieki za odpowiedzi wszyskim ale mam tera jeszcze kilka pytani po dostaniu sie na to stowarzyszenie.
1.Czy morzna zarobici na ,,polepszanu" ocen inym( ponoci sie da ale ja umiem tylko sobie)....
2.Morzna staci sie szefem stowarzyszenia i werbowaci nowych??(Pewnie nie)
3.Wie kto jak robici wlasne obiekty do the sims 2?
Mam program 3ds max 6 i Sims Pe czy poczebuje czegosi jeszcze i jak to zrobici?
4. Porze kto podaci DOKLADNY adres z kad morzna sciagnaci wylaczenie cenzury?(zabardzo mi to spowalnia nawet jak niegram na max ustawieniach)
Dzieki z góry
1. na kompie można poprawiać oceny tylko sobie. można udzielać natomiast innym płatnych korepetycji, pomagać przy odrabianiu lekcji i wykonywać je za nich, klikając na czyjś zeszyt.
2. można stać się szefem bractwa.
3. nie wiem jak.
4. wpisz kod - intprop censorgridsize 0. nie jest potrzebny żaden patch.
Ja mam takie pytanie... Czy w dodatku jest sim o nazwisku Wiktor Cegła.... ? Jeśli ktoś wie, niech napisze...
Ja mam takie pytanie... Czy w dodatku jest sim o nazwisku Wiktor Cegła.... ? Jeśli ktoś wie, niech napisze...
Z tego co pamietam to tak.
I kolejne Pytania :).
Czy da sie staci szefem TAJNEGO stowarzyszenia?(soory ze powtarzam ale tam mi sie pomililo)
2, Jeszcze pomysile jak je sformulowaci. ;)
3. Czy morzna dostawaci kolo obrazka wpisy np. Wlasiciciel najlepszego Avarta.
To czeba mieci najlepszego czy poprostu ilesi postuw
4. zkad moge pobraci supermózg? bo link tamten niedziala.
P.S Soory ze piesze nie do tematu ;(
Hunter666
22.03.2005, 13:48
Wiktor Cegła to sim stworzony przez człowieka testującego "Na studiach" dla KS: Gry.
Nie chce mi się czytać wszystkich postów ale mam jedno ważne pytanie.
Co dają te studia w ogóle? Przypuśćmy,że Sim skończy studia, wprowadzi się do nowego domu i co? Czy praca jaką znajdzie będzie lepiej płatna? Jakoś nie zauważyłam tego. Simka skończyła literaturę, znalazła w gazecie pracę w showbiznesie i na początek ma płacę 420 S i jest statystką. Na nic więcej nie można liczyć ??
sim po studiach zaczyna karierę z wysokiego szczebla
ma szybszy awans
ma mozliwość "zablokowania" dwóch pragnień a nie jednego
a ja mam pytanie - czy takie nagrody jak aparat (nagrody zawodowe) czy krowo-kwait można miec na uniwersytecie?!
jak tak to jak je zdobyc?
ma szybszy awans
(dłużej żyje ;P )
Dzięki. Skąd to wiesz...? Więc powinnam traktować te 420 S i posadę statystki jako wysoki szczebel?? Myślałam,że trochę lepiej będzie.
ma szybszy awans
a ja mam pytanie - czy takie nagrody jak aparat (nagrody zawodowe) czy krowo-kwait można miec na uniwersytecie?!
jak tak to jak je zdobyc?
Nie niemorzna
Ale jak dostaniesz sie do tajnego stowarzyszenia to tak...
POZDRO
Zauważyłam jedną okropną rzecz!
Jeden z moich simów był na studiach. Nazbierało mu sie wiele wspomnień, miał ukochaną itd. Na trzecim roku założył własne bractwo... I co się stało?? Otóż wszystkie jego wspomnienia szlag trafił! Nie było nic- ani tego o bara bara, o przeprowadzce - NIC. Jedno jedyne wspomnienie - założyłem bractwo. I gdy przyszła do niego jego panna, to była opcja pierwszego pocałunku, chociaż mieli za sobą nie jeden! Czy komuś się tak jeszcze stało? To jest bezsensu :/
Nie mam plików z netu.
Lapis_Lasuli
22.03.2005, 15:10
Ja jeszcze mam pytanie w związku z tymi wyprowadzkami: tak więc, jeśli mój sim, który wcześniej mieszkał w domu z rodzicami, pojedzie na studia i je skończy (bądź nie) to gdzie on potem będzie? Wróci do domu czy go wrzucą do skrzyni rodzin?
I jeśli mieszkał sam jako nastolatek (np. rodzice zmarli) i pojechał na studia, to gdzie wróci? Bo jeśli go wrzucą do skrzyni rodzin to cały majątek mi przepadnie :|
I mam jeszcze jedno: jak stawiać przedmioty pod ukosem? np. tak jak tu te kanapy: http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=15910
Jeśli o ukosach już było to przepraszam ale nie obiło mi się o uszy (w tym wypadku o oczy)
Pozdrawiam
Ja jeszcze mam pytanie w związku z tymi wyprowadzkami: tak więc, jeśli mój sim, który wcześniej mieszkał w domu z rodzicami, pojedzie na studia i je skończy (bądź nie) to gdzie on potem będzie? Wróci do domu czy go wrzucą do skrzyni rodzin?
I jeśli mieszkał sam jako nastolatek (np. rodzice zmarli) i pojechał na studia, to gdzie wróci? Bo jeśli go wrzucą do skrzyni rodzin to cały majątek mi przepadnie :|
I mam jeszcze jedno: jak stawiać przedmioty pod ukosem? np. tak jak tu te kanapy: http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=15910
Jeśli o ukosach już było to przepraszam ale nie obiło mi się o uszy (w tym wypadku o oczy)
Pozdrawiam
oj..
boolProp allow45DegreeAngleOfRotation true pozycję zmieniasz , i [/b].[/b]
Zauważyłam jedną okropną rzecz!
Jeden z moich simów był na studiach. Nazbierało mu sie wiele wspomnień, miał ukochaną itd. Na trzecim roku założył własne bractwo... I co się stało?? Otóż wszystkie jego wspomnienia szlag trafił! Nie było nic- ani tego o bara bara, o przeprowadzce - NIC. Jedno jedyne wspomnienie - założyłem bractwo. I gdy przyszła do niego jego panna, to była opcja pierwszego pocałunku, chociaż mieli za sobą nie jeden! Czy komuś się tak jeszcze stało? To jest bezsensu :/
Nie mam plików z netu.
ja to miałem.. ale nie przez bractwo....
boolprop allow45degreeangleofrotation true- wpisz ten kod i wtedy będzie możliwość obracania obiektów na ukos;)
booProp allow45DegreeAngleOfRotation true- atu jakby u Ciebie kody dziłąły tylko z dużymi literami;)
Galantos
22.03.2005, 15:24
1. jeśli wejdę do np. Werony i kliknę na tworzenie rodziny to nie mogę stworzyć sima "młody dorosły". dlaczego?
2. dlaczego mój student po wprowadzeniu go do akademika ma tylko tysiac simoleonow, a nie 20 tys.?
1. jeśli wejdę do np. Werony i kliknę na tworzenie rodziny to nie mogę stworzyć sima "młody dorosły". dlaczego?
2. dlaczego mój student po wprowadzeniu go do akademika ma tylko tysiac simoleonow, a nie 20 tys.?
1. Nie ma możliwości tworzenia "młodego dorosłego" w otoczeniu mieszkalnym. Ta opcja jest dostępna tylko w otoczeniu akademika lub powstaje automatycznie gdy nastolatek wybierze się na studia.
2. Bo student ma tylko 1000.
20 000 dostaje się tylko gdy wprowadzasz nową rodzinę do nowego domu. Jest też inna możliwość - Będąc nastolatkiem Sim zbiera kasę na studia pobierając stypendia - np. gdy dobrze się uczy, lub gdy ma świetnie wytrenowaną jakąś umiejętność, albo jest sierotą. Wtedy może uzbierać kilka tysięcy zanim wprowadzi się do akademika.
oj..
[b]
ja to miałem.. ale nie przez bractwo....
Więc przez co jeszcze ?? Nie chcę kolejny raz stracić wspomnień sima! To okropne. Co może być przyczyną tego i w jakich sytuacjach Wam się zdarzała utrata simowych wspomnień ??
Mam jeszcze jedno pytanko: Gdy zaczynałam grać w NS widziałam taką opcję w akademiku przy komputerze : " przyłącz się do pogawędki sieciowej". Ale nie próbowałam, zostawiłam na potem. Jednak nigdy więcej tego nie widziałam! Od czego to zależy? Jak można to zrobić?
Galantos
22.03.2005, 16:08
kiedy mój sim będzie już nastolatkiem, to jak mam go posłać na studia?
kiedy mój sim będzie już nastolatkiem, to jak mam go posłać na studia?
Najpierw daj mu trochę "pożyć" w trybie nastolatka, bo kiedy zdecydujesz się na studia to nie ma odwrotu - stanie się młodym dorosłym.
Np. jakieś 3 dni przed końcem nastoletniego życia skorzystaj z opcji w telefonie lub na komputerze i wybierz : Uczelnia/ Idź na studia i tyle. Przeniosą sima do okolicy z uniewersytetem i będzie mógł zacząć :)
Czy ktoś byłby w stanie wymienić maxisowe rodzinki na poszczególnych Uniwersytetach?
Jakie są wasze ulubione rodzinki z tych zrobionych?
Studentów tworzy sie po wejsciu na teren universytetu.
Tam bedzie ikonka do tworzenia nowych stódentów
Ale ja polecam stowrzyci nastolatka i 1doroslego. Potem doroslego zabici
wystapici o stypendium (kilkamy na telefon ,akademia , i wystap o stypendum.
A potem kilkamy na telefon ,akademia , i jedzi na universytet.
Nie pamietam jak dokladni to wszystko sie nazywalo ;)
Pozdrawiam
Poprostu jak student ukoniczy studia to laduje do skrzyni i klikamy na niego a potem na jego dom(albo jego rodziców) potwierdzamy polaczenie domów
Jam mam zawsze 500$ albo 5000$ jak niewystapie o stypendium
Więc przez co jeszcze ?? Nie chcę kolejny raz stracić wspomnień sima! To okropne. Co może być przyczyną tego i w jakich sytuacjach Wam się zdarzała utrata simowych wspomnień ??
Mam jeszcze jedno pytanko: Gdy zaczynałam grać w NS widziałam taką opcję w akademiku przy komputerze : " przyłącz się do pogawędki sieciowej". Ale nie próbowałam, zostawiłam na potem. Jednak nigdy więcej tego nie widziałam! Od czego to zależy? Jak można to zrobić?
Kurcze ja tak jecze nimialem
Mam tylko popcje czatuj(albo rozmawiaj) z ....
A ztego co pamietam to utrata wspomnieni to jakisi blad
Byla chyba porawka do sciagniecia.
Niewiem ja zawsze sprawdzam czy sa nowe wersje
i nigdy tak niemialem (chyba)
Galantos
22.03.2005, 19:50
czy trzeba pisać pracę semestralną, czy wystarczy dobrze sie uczyć, odrabiać prace domowe i podnosić wskaźniki umiejętności ?
Moi simowie zawsze maja 5+
Pisze prace semestralna czasami sie po ucze umiejentnosci pochcodze pare razy na wyklady i mam 5+ :)
Ale ostatnio urzywam kompa do chakowania :)
Ja nie pisze prac semestralnych... Lepiej poodrabiać zadania domowe, poczuć sie i zdobywać jak najwiecej umiejetnosci to wiecej ci da. A najlepiej naklon kogos do napisania pracy ja tak zrobilam :D jakas gosciowa poszla do kompa pisala mi prace i mi wskaznik podskoczyl :)
EDIT: A co do sondażu u mnie ładuje się akademik/dom 1 minutę a domy normalnie w miłowie od razu. Ale nie wiem czemu jakoś wolniej się wyłącza gra. Jest chyba przez 1 minute czarne tlo i po tej minucie sie pulpit pokazuje w samym ts2 wylączało się od razu :\
witaycie :D:D dłuuugo mnie nie było tutaj :D:D mam krótkie pytanko :) na ilu płytach jest ten dodatek
dzięki z odp
pozdrawiam 3m cie się
witaycie :D:D dłuuugo mnie nie było tutaj :D:D mam krótkie pytanko :) na ilu płytach jest ten dodatek
dzięki z odp
pozdrawiam 3m cie się
Na dwóch. Tak samo jak to było z dodatkami do jednynki.
Czy ten krowo-kwiat musi zjeść sima aby dać się wydoić? Karmiłam to coś, ale nie dało się wydoić, a jak zeżarł moją ukochaną simkę to już była opcja dojenia.... Nieźle musiałam się nagimnastykować, aby wskrzesić simkę... I dlatego jestem ciekawa, czy muszę zapraszać sąsiadów :P aby odmłodzić sima.....
dzekus1234
22.03.2005, 21:00
Czy ten krowo-kwiat musi zjeść sima aby dać się wydoić? Karmiłam to coś, ale nie dało się wydoić, a jak zeżarł moją ukochaną simkę to już była opcja dojenia.... Nieźle musiałam się nagimnastykować, aby wskrzesić simkę... I dlatego jestem ciekawa, czy muszę zapraszać sąsiadów :P aby odmłodzić sima.....
Musisz zapraszać sąsiadów . Ja zaprosiłem dwudziestu ... już świętej pamięci :D
HoUse_BabY
23.03.2005, 10:39
Musisz zapraszać sąsiadów . Ja zaprosiłem dwudziestu ... już świętej pamięci :D
Hehe...ostro macie :P Ja muszę wyprubować tą mućkę.... i też m.i.n. odnosnie tego mem pytanie ;)
A więc... Jak się dostać do siedziby tajnego stowarzyszenia?(gdzie znajduje się nasza mućka;) ). Po wstąpieniu pojechalam tam ale po jakimś czasie wróciłam do domu i nie wiem jak tam wrócić ;( jest wogóle taka możliwość?Proszę o szybką odpowiedź!!
Hehe...ostro macie :P Ja muszę wyprubować tą mućkę.... i też m.i.n. odnosnie tego mem pytanie ;)
A więc... Jak się dostać do siedziby tajnego stowarzyszenia?(gdzie znajduje się nasza mućka;) ). Po wstąpieniu pojechalam tam ale po jakimś czasie wróciłam do domu i nie wiem jak tam wrócić ;( jest wogóle taka możliwość?Proszę o szybką odpowiedź!!
Musisz poznaci 3gosci z tego stowarzysznia (chodza w czarnych strojach z logiem lamy i glowy trupa)
Poprostu kikasz na telefon transport i jedz do siedziby tajajnego stowarzyzenia...
A i zeby wejsici do muciki czeba kupici brame bo jest zamknieta ;(
Pozdro!
Galantos
23.03.2005, 13:39
dlaczego stowarzyszenie zabiera sima jak jakiegoś przestępcę (w kajdankach)?
dlaczego stowarzyszenie zabiera sima jak jakiegoś przestępcę (w kajdankach)?
bo takie są tam zwyczaje i tak wymyślili twórcy gry...
HoUse_BabY
23.03.2005, 14:26
Musisz poznaci 3gosci z tego stowarzysznia (chodza w czarnych strojach z logiem lamy i glowy trupa)
Poprostu kikasz na telefon transport i jedz do siedziby tajajnego stowarzyzenia...
A i zeby wejsici do muciki czeba kupici brame bo jest zamknieta ;(
Pozdro!
To pierwsze to wiem bo już się tam dawno dostalam...ale thx za to drugie juz tam moja simka pojechala :D I karmila mućke :D Fajna jest ;) Puzniej dam zdjątka w "Zdjątka ze studiow" czu cuś takiego ;)
p0zdr0:*
To pierwsze to wiem bo już się tam dawno dostalam...ale thx za to drugie juz tam moja simka pojechala :D I karmila mućke :D Fajna jest ;) Puzniej dam zdjątka w "Zdjątka ze studiow" czu cuś takiego ;)
p0zdr0:*
Niema zaco. :/
A jest taki dzial niezile mam pare extra zdjatek :).
Komu udalo sie wszystkie nagrody do pomocy pszy zdobywania umiejentnosci?( np. Aparat) mi wszystkie i to legalnie bez kodów
I mam jeszcze 15,000 (albo 150,000 punktów aspiracji)
he he szkoda ze ta maszynka do $ tak malo daje i sie szybko zaczyna palici (i ile zmniejsza energie itp.)
A najgorsze jest to ze nieda sie wybraci zyciowego celu (np. Zostaci Geniuszem Zbrodni)
Ja wlasinie mialem byci pszestepcom ale mi sie niechce a zarobilem 200,000$ ;(
I mialbym srebrnom aspiracje do konica zycia a to bylo banalne (samo zarobienie 100,000 ale 200,000 to gorzej)
Hmm... Chyba raczej platynową... ;) Czy już wypróbowaliscie grę w bilard, które umiejęstności się rozwija??
cornishonka
23.03.2005, 16:46
Czy już wypróbowaliscie grę w bilard, które umiejęstności się rozwija??
Ja probowalam, i zadnej mi umiejetnosci nie rozwija... :|
Galantos
23.03.2005, 17:03
1 czy jesli sim oswiadczy sie a potem wezmie slub z simką z tego samego domu to bedzie mogl zająć pokój razem ze swoją żoną, albo spać w jednym łóżku z nią jeśli mieszkają w akademiku?
2 i jak to w ogóle wszystko funkcjonuje, kiedy są małżeństwem i mają np. dziecko? czy simka w ciąży chodzi na wykłady, może bierze urlop dziekański, żeby potem dziecko wychować?
3 czy sim może kupić simce jakiś prezent w sklepie i potem go jej dać, czy nie ma takiej funkcji?
czy jesli sim oswiadczy sie a potem wezmie slub z simką z tego samego domu to bedzie mogl zająć pokój razem ze swoją żoną, albo spać w jednym łóżku z nią jeśli mieszkają w akademiku?
i jak to w ogóle wszystko funkcjonuje, kiedy są małżeństwem i mają np. dziecko? czy simka w ciąży chodzi na wykłady, może bierze urlop dziekański, żeby potem dziecko wychować?
czy sim może kupić simce jakiś prezent w sklepie i potem go jej dać, czy nie ma takiej funkcji?
Nie da się w wieku Młody dorosły wziąść ślubu, ani mieć dzieci. Jest tylko opcja oświadczyn, ale ślub się bierze gdy simowie staną się dorosłymi i już nie będą mieszkać na uczelni, tylko w normalnym otoczeniu. Czy da się bez kodu żeby dwie osoby mieszkały w jednym pokoju to nie wiem. Ja jak chce to zrobić to wpisuje kod boolprop dormspecifictoolsdisabled false i wtedy da się uaktywnić tryb budowania w akademiku i ich pokój miał dwie pary drzwi (te ze zdjęciami tych osób). :P
Z tego co mi wiadomo to nie można kupować prezentów innym osobom. ;)
HoUse_BabY
23.03.2005, 17:15
Czy MÓgŁby KtoŚ PodaĆ Kod DziĘki KtÓremu BĘdĄ Mi SiĘ PokazywaŁy "filmiki"??? ProszĘ O SzybkĄ OdpowiedŹ!! ;)
Galantos
23.03.2005, 17:20
THX. kolejne pytania:
1 czy Wam też się zdarza, że zapisywanie stanu gry (parceli) trwa około 10min? gra tak jakby się wiesza, nie jest aktywna (nawet klepsydra sie nie rusza) i tak stoi az 10 min i dopiero konczy.
2 dlaczego kiedy stworzyłem mój dom (tą studencką rodzine) to w skrzyni studentów nie ma on obrazku z członkami rodziny, że tak stoją i są ich cienie, tylko jest obrazek dziewczyny z tego domu, taki jakby wycięty z panelu (tego panelu, gdzie są jej potrzeby, aspiracje, ile ma kasy itp. - postaram sie zamiescic screen), a chlopaka z tego domu wcale nie ma na tym obrazku, jakiś błąd graficzny.
a ostatnio w ogole ten obrazek tej rodziny studenckiej sie zmienia, ostatnio zamiast jej czlonkow byl kawalek jakiegos domu :/ i jak sie laduje parcele tego domu (np. akademik gdzie mieszkaja) to jest wlasnie ten blad obrazka.
3 ostatnio akademik, w ktorym mieszkaja moi studenci sie tak jakby "rozpadł graficznie" na 2 czesci (gdy sie patrzy na otoczenie uniwersytetu simowego) i jedna czesc sobie "lezy" na ulicy a druga stoi tam, gdzie powinien stać akademik, ale taka rozebrana, prawie same ściany, tak dziwnie... (też sie postaram o screen) ---- co to moze byc? jak sie tego pozbyc?
4 jak zrobic screen?
5 gdzie zapisywane są zdjecia zrobione podczas gry?
Kamirurosu
23.03.2005, 17:23
Co mozna zainstalowac zeby gra chodziła szybciej? jakies starowniki do kompa czy cos? prosze o odpowiedz :)
Czytałem o tych własnych akademikach, jakiego to trzeba użyć kodu aby zbudować WŁASNY akademik?
Czytałem o tych własnych akademikach, jakiego to trzeba użyć kodu aby zbudować WŁASNY akademik?
A może łaskawie byś przejrzał ten temat, a nie odrazu zadajesz pytania!? :wacko: Odpowiedź jest w tym temacie, post numer 153 strona 16. I po co zadajesz dwa razy te samo pytanie? :\
E mam pytanie
1.Jakie umiejentnosci sa poczebne zeby graci lepiej w bilard
2. Czytalem ze simy moga taniczyci (nie nagolasa)
raz dostalem tesz stypendium taneczne.
Jaki czeba rozwinaci umiejentnosci
technike?
Jedni muwia platynowa ini srebrna
HoUse_BabY
23.03.2005, 19:19
THX. kolejne pytania:
1 czy Wam też się zdarza, że zapisywanie stanu gry (parceli) trwa około 10min? gra tak jakby się wiesza, nie jest aktywna (nawet klepsydra sie nie rusza) i tak stoi az 10 min i dopiero konczy.
2 dlaczego kiedy stworzyłem mój dom (tą studencką rodzine) to w skrzyni studentów nie ma on obrazku z członkami rodziny, że tak stoją i są ich cienie, tylko jest obrazek dziewczyny z tego domu, taki jakby wycięty z panelu (tego panelu, gdzie są jej potrzeby, aspiracje, ile ma kasy itp. - postaram sie zamiescic screen), a chlopaka z tego domu wcale nie ma na tym obrazku, jakiś błąd graficzny.
a ostatnio w ogole ten obrazek tej rodziny studenckiej sie zmienia, ostatnio zamiast jej czlonkow byl kawalek jakiegos domu :/ i jak sie laduje parcele tego domu (np. akademik gdzie mieszkaja) to jest wlasnie ten blad obrazka.
3 ostatnio akademik, w ktorym mieszkaja moi studenci sie tak jakby "rozpadł graficznie" na 2 czesci (gdy sie patrzy na otoczenie uniwersytetu simowego) i jedna czesc sobie "lezy" na ulicy a druga stoi tam, gdzie powinien stać akademik, ale taka rozebrana, prawie same ściany, tak dziwnie... (też sie postaram o screen) ---- co to moze byc? jak sie tego pozbyc?
4 jak zrobic screen?
5 gdzie zapisywane są zdjecia zrobione podczas gry?
1,2 i 3 : nie wiem...błąd w grze?
4. wciskasz klawisz "Print Scrn SysRq" (obok F12)
5. Moje Dokumenty>EA Games>The sims 2>Story'coś tam' (nie pamiętam:P)
P.S. A MOŻE KTOŚ NA MOJE PYTANIE ODPOWIE? ;( :
Czy MÓgŁby KtoŚ PodaĆ Kod DziĘki KtÓremu BĘdĄ Mi SiĘ PokazywaŁy "filmiki"??? ProszĘ O SzybkĄ OdpowiedŹ!! ;)
Z tego co słyszałem gra w bilard jest losowa więc umiejętności nic nie dadzą bo to komputer decyduje kto wygra
A co do tego 2 pytania to nie wiem
Mialem ten sam problem ale mialem Radeon 7000
Teraz mam radeon 9250 i sa
Rozwiazanie
Kupici nowa karte wejsci do ustawieni kliknaci na aprat a potem pokazuj wydarzenia specjalne...
Ja mam takie pytania: 1.Czy do dodatku jest nowy samouczek?
2.Jakie jest ostatnie stanowisko w karierze biologa?
3.Jakie zawody są dostępne od wyższych szczebli po skończeniu kierunku: fizyka, biologia, literatura, matematyka i historia?
Ja mam takie pytania: 1.Czy do dodatku jest nowy samouczek?
2.Jakie jest ostatnie stanowisko w karierze biologa?
3.Jakie zawody są dostępne od wyższych szczebli po skończeniu kierunku: fizyka, biologia, literatura, matematyka i historia?
1. Nie
2.Ekologiczny guru (10,000 $ zarobku, i raz w tygodniu. (fajne ma ubranko )
a praca od. ok 10 do 9rano
3.Zajrzyj do instrukcji na stronie ...9
HoUse_BabY
23.03.2005, 20:20
Mialem ten sam problem ale mialem Radeon 7000
Teraz mam radeon 9250 i sa
Rozwiazanie
Kupici nowa karte wejsci do ustawieni kliknaci na aprat a potem pokazuj wydarzenia specjalne...
:O Aż nową karte kupować??????? :\ musi być jakiś inny sposób...pisać ludzie jak ktos zna ten kod!! Rainne go kiedys tu podawala ale juz nie pamietam dokladnie gdzie ;(
gta-sim jesteś pewien, że nie ma samouczka? Mnie wyskakiwał :O
Galantos
23.03.2005, 20:43
moze ktos zna odpowiedzi na moje pytania?
gta-sim jesteś pewien, że nie ma samouczka? Mnie wyskakiwał :O
No wlasiciwie to wpewnym sesie to tak
tylko ze to jest taki jaki byl w the sims 1 (u nowaków)
A ja mialem namysili ze sie wybiera okno paracel(wybierania albo)
a potem naucz sie graci
moze ktos zna odpowiedzi na moje pytania?
Oto jusz chyba pytalesi
:O Aż nową karte kupować??????? :\ musi być jakiś inny sposób...pisać ludzie jak ktos zna ten kod!! Rainne go kiedys tu podawala ale juz nie pamietam dokladnie gdzie ;(
Mój radeon kosztowal ok. 300zł (Nówka zecz jasna)
Wiec to niejest taki wielki wydatek (wszczegulnosci jak dostaje sie 20zł tygodniowo :) )
HoUse_BabY
23.03.2005, 21:00
Mój radeon kosztowal ok. 300zł (Nówka zecz jasna)
Wiec to niejest taki wielki wydatek (wszczegulnosci jak dostaje sie 20zł tygodniowo :) )
może dla ciebie to nie taki wielki wydatek ale dla mnie tak...moja karta nie przeszkadza mi i nie mam zamiaru jej zmieniac tylko dla filmików...dlatego jak ktos zna ten kod to plissss ;(;(
a tak na marginesie NIE PISZ POSTA POD POSTEM!! :O jest o[cja edytuj
Czy ktoś wie może czy z Akademika można zadzwonić do np. Miłowa i zaprosić rodzinę na Uniwerek?
Czy można 2 razy dostać warunkowe zaliczenie?
Czy w Dziwnowie jest już stworzona przez Maxisa jakaś kobieta o aspiracji pragnienie zdobywania wiedzy, bo słyszałem że tak... jeśli jest to jak się nazywa?
Czy ktoś wie może czy z Akademika można zadzwonić do np. Miłowa i zaprosić rodzinę na Uniwerek?
Czy można 2 razy dostać warunkowe zaliczenie?
Czy w Dziwnowie jest już stworzona przez Maxisa jakaś kobieta o aspiracji pragnienie zdobywania wiedzy, bo słyszałem że tak... jeśli jest to jak się nazywa?
1. można. klikasz na telefon i rozmawiasz, albo zapraszasz.
2. nie.
3. żeby to jedna... w na studiach kosmitka Stella ma taką spirację.
Galantos
23.03.2005, 21:35
czy sim (młody dorosły albo dorosły) może mieć owłosienie na klatce, nogach, rękach?
czy sim (młody dorosły albo dorosły) może mieć owłosienie na klatce, nogach, rękach?
Jeśli ściągniesz sobie odpowiedni skin, to tak ... http://www.fowo.de/de/content/objekte/2skins_01.php :)
Galantos
23.03.2005, 21:50
a czy jak to ściągnę, to sim będzie miał .. ten tego ... normalnego członka? :P
a jak myślisz? jeżeli ściągniesz do cholery odpowiedni skin z odpowiednio zrobionym członkiem, to tak :\
może dla ciebie to nie taki wielki wydatek ale dla mnie tak...moja karta nie przeszkadza mi i nie mam zamiaru jej zmieniac tylko dla filmików...dlatego jak ktos zna ten kod to plissss ;(;(
a tak na marginesie NIE PISZ POSTA POD POSTEM!! :O jest o[cja edytuj
Kod na odblokowanie podglądu wydarzeń jest taki:
boolProp chooseCameraSpecialEventEnablend true.
Trzeba go wpisać w trybie życia.Mi się odblokował, ale tylko raz. Po ponownym uruchomieniu był niedostępny a wpisywanie kodu nic nie dawało.Ale może tobie coś da. Innym natomiast obraz filmiku się nie pojawiał, ekran migał i była muzyczka.
Galantos
23.03.2005, 23:36
czy ktos wie na jakiej stronie są skiny z prawdziwymi "TYMI" narządami? żeby sim jakoś po ludzku wyglądał, a nie wszędzie płasko.
czy ktos wie na jakiej stronie są skiny z prawdziwymi "TYMI" narządami? żeby sim jakoś po ludzku wyglądał, a nie wszędzie płasko.
zajrzyj tutaj http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=15023
1.Z ilu osób maksymalnie może składać się bractwo? Z 8 jak w rodzinie czy może więcej?
2.Czy jeżeli ktoś w bractwie skończy studia i odchodzi to czy bractwo dalej funkcjonuje z resztą członków, czy się rozpada?
3.Czy włamać się do bazy ocen można tylko będąc członkiem tajnego bractwa?
4.O ile maksymalnie można sobie podnieść oceny?
5.Czy jest określona minimalna ocena, powyżej której zaliczają nam rok?
1.Z ilu osób maksymalnie może składać się bractwo? Z 8 jak w rodzinie czy może więcej?
2.Czy jeżeli ktoś w bractwie skończy studia i odchodzi to czy bractwo dalej funkcjonuje z resztą członków, czy się rozpada?
3.Czy włamać się do bazy ocen można tylko będąc członkiem tajnego bractwa?
4.O ile maksymalnie można sobie podnieść oceny?
5.Czy jest określona minimalna ocena, powyżej której zaliczają nam rok?
1. tak, jak w rodzinie. kierujesz 8 simami, więcej nie można.
2. funkcjonuje.
3. tak.
4. nigdy nie podnosiłam na maxa ale można pół wskaźnika sobie zapełnić.
5. jest to ocena, którą pokazuje wskaźnik, gdy sięga kreski i zmienia kolor z czerwonego na szary. w przeliczeniu, to jest trójka.
HoUse_BabY
24.03.2005, 12:59
Kod na odblokowanie podglądu wydarzeń jest taki:
boolProp chooseCameraSpecialEventEnablend true.
Trzeba go wpisać w trybie życia.Mi się odblokował, ale tylko raz. Po ponownym uruchomieniu był niedostępny a wpisywanie kodu nic nie dawało.Ale może tobie coś da. Innym natomiast obraz filmiku się nie pojawiał, ekran migał i była muzyczka.
Mi się odblokowało ale filmiku nie było :\ tak jak napisałaś leciała sama muzyczka a simy tylko mrugały ocami (:O)...Qrcze... A szkoda :(
Mi się odblokowało ale filmiku nie było :\ tak jak napisałaś leciała sama muzyczka a simy tylko mrugały ocami (:O)...Qrcze... A szkoda :(
a nie możesz po prostu zahaczyć opcję w opcjach grafiki (lub kamery, nie pamiętam) - "pokazuj wydarzenia specjalne"? bo chodzi Ci o filmiki dot. pierwszego razu, pierwszego pocałunku, itp.?
btw: opróżnij sobie skrzynkę z wiadomościami. nikt inaczej Ci nie odpowie :)
HoUse_BabY
24.03.2005, 13:39
a nie możesz po prostu zahaczyć opcję w opcjach grafiki (lub kamery, nie pamiętam) - "pokazuj wydarzenia specjalne"? bo chodzi Ci o filmiki dot. pierwszego razu, pierwszego pocałunku, itp.?
btw: opróżnij sobie skrzynkę z wiadomościami. nikt inaczej Ci nie odpowie :)
No właśnie weszłam w te opcje i zaznaczyłam enabled(mam po angielsku) i nie wiem czy dobrze :\ Drugie to bylo coś na D.. Diffucośtam... może powinnam zmienić??
P.S. Właśnie usunelam prawioe wwszystkie wiadomości ;)
No właśnie weszłam w te opcje i zaznaczyłam enabled(mam po angielsku) i nie wiem czy dobrze :\ Drugie to bylo coś na D.. Diffucośtam... może powinnam zmienić??
P.S. Właśnie usunelam prawioe wwszystkie wiadomości ;)
enabled - to włączone, disabled - wyłączone. więc dobrze :)
HoUse_BabY
24.03.2005, 18:09
enabled - to włączone, disabled - wyłączone. więc dobrze :)
no właśnie...i tu jest problem... niby wszystko powinno działać ale słyszę tylko muzyczkę a gra mi "przeskakuje" ;( a nie chcę wydawać forsy na nową karte graficzną :\ Nie wiem co zrobić...
Galantos
24.03.2005, 18:23
czy jest jakiś kod, za pomocą którego można edytować poszczególnych simów, gdy one już są stworzone i sie nimi gra
Wampirencja
24.03.2005, 18:41
...czy można coś zrobić aby sim-zombi stał się z powrotem normalny? Bardzo, bardzo mi na tym zależy (a wycie zombi mi się śni po nocach ;P)
Feniks06
24.03.2005, 18:52
Witam mam 2 pytania:
Na Gry.wp.pl przeczytałem że istnieje jakiś błąd który sprawia że bez patcha sim nie zdaje egzaminów bo za wcześnie z nich wraca czy coś w tym stylu. To prawda?
Pytanie numer 2: mój sim jest nastolatkiem i ma dziewczyne. Chodzi o to czy istnieje jakiś sposób żeby ta dziewczyna starzała się razem znim? Albo czy da się jakoś ją wprowadzić do rodziny? Cokolwiek co pozwoli mi się z Nią ożenić jak dorosnie mój sim?
Z góry dzięki za pomoc.
Biała dama
24.03.2005, 18:55
Jakie są kierunki studiów????? proszę o szybką odpowiedź!!! I jeszcze jedno pytanie! czy jak mam w downloads tylko patcha na ciążę u nastolatków to będzie spoko chodziło???
Wampirencja
24.03.2005, 18:56
Do: Feniks
Dzięki InSIMinator owi z modthesims2.com można wybrać na nastolatce opcję "make selectable" i po prsotu gdy nastolatek dorośnie zaprosić ją i właśnie tą nastolatką wybrać opcję "select age-> adult" czy coś takiego ;)
Galantos
24.03.2005, 19:00
gdzie wgrać pobrane skiny?
Wampirencja
24.03.2005, 19:03
Tam gdzie inne: C:\Moje dokumenty\EA Games\The Sims 2\Downloads
Galantos
24.03.2005, 19:09
czy jest jakiś kod, za pomocą którego można edytować poszczególnych simów, gdy one już są stworzone i sie nimi gra
w jakim sensie edytować? parametry twarzy możesz edytować dzięki nagrodzie zawodowej, za karierę w show-biznesie, zestawowi do chirurgii plastycznej.
cechy osobowości, umiejętności, zainteresowania można edytować za pomocą MultiPainting, który można pobrać z www.simchoatics.com albo poprzez SimPe (obsługę obydwu znajdziesz w dziale z poradnikami).
Galantos
24.03.2005, 19:24
chodzi mi o edytowanie skinów, koloru oczu :)
chodzi mi o edytowanie skinów, koloru oczu :)
nie ma takiej możliwości w trakcie gry. cechy genetyczne są nie do zmienienia.
mar(tunia)
24.03.2005, 19:33
Czy jak mam pozyczone od kumpla ts2, to czy moge zainstalowac ts2ns????????????????????????????????????????????? ?????????????????
możesz bo NS się uruchamia z płyty NS ;P przy instalacji prosi tylko o 4 płytkę TS 2 xD
Feniks06
24.03.2005, 21:36
Mógłby mi ktoś podać dokłądny link do insiminatora bo jakoś nie mogę go znaleźć na www.modthesims2.com :/
Ps. Czy po zainstalowaniu insiminatora muszę na coś uważać żeby nie popsuć gry?
Galantos
24.03.2005, 22:38
ostatnio akademik, w ktorym mieszkaja moi studenci sie tak jakby "rozpadł graficznie" na 2 czesci (gdy sie patrzy na otoczenie uniwersytetu simowego) i jedna czesc sobie "lezy" na ulicy a druga stoi tam, gdzie powinien stać akademik, ale taka rozebrana, prawie same ściany, tak dziwnie... -- co to moze byc? jak sie tego pozbyc?
TUTAJ JEST SCREEN --> http://img111.exs.cx/my.php?loc=img111&image=screen6me.jpg
Widac bardzo dokladnie tą drugą część, która sobie "leży" na ulicy ... dlaczego tak sie skopało? :/
35C4R00N
24.03.2005, 22:39
Mógłby mi ktoś podać dokłądny link do insiminatora bo jakoś nie mogę go znaleźć na www.modthesims2.com :/
Ps. Czy po zainstalowaniu insiminatora muszę na coś uważać żeby nie popsuć gry?
Na forum MTS2 jest wyszukiwarka :\
http://www.modthesims2.com/showthread.php?t=41152&highlight=insimenator
Ten hack potrafi zepsuć grę, uważanie nie pomaga ... ale u niektorych działa :P
Galantos
24.03.2005, 23:09
odpowiedzcie prosze na moje pytanie na poprzedniej stronie.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.