PDA

Zobacz pełną wersję : niewidzialny czlowiek oO?

sims_rules
28.05.2005, 10:35
no wiec zaczne od tego, ze m rodzinke skladajaca sie z trzech osob - malzenstwa i ich dziecka (niemowle). kazalam podac mojej simce obiad, i ustawila przy trzech krzeslach talerz z hambugerem. uznalam to za trooche glupie, bo przeciez ich dziecko nie bedzie jadlo, ale patrze... a tam krzeslo odsuwa sie i wsuwa oO. jeszcze bardziej zdziwilam sie, gdy hamburger podnosil sie, i juz mniejszy o gryza znowu opadal na talerz oO (tak jakby zjadl go niewidzialny czlowiek. reszte hamburgerow moja simka zstawila na srodku stolu, a ten niewidzialny czlowiek ciagle bierze sobie nowego i nowego oO. nie ma tutaj zadnych nagrobkow, nigdy nikt nie umarl, wiec to chyba nie duch. ale jesli nie duch to co?

pomyslalam, ze moze uda mi sie cos wyczytac z wspomnien moich smow, ale nie bylo nic o duchu, obydwoje maja jednak wsopnienie "spotkalem sie z Marysia" moze to jakis blad w grze ze ta cala Marysia si zrobila niewidzialna? oO.

jak myslicie co t jest? :>

edit: teraz moj sim z pracy przywiozl jakiegos goscia i... nie ma go. widac tylko taka kropke, jakby paluchy oO. nic nie mozna zrobic z nim, po prostyu go nie widac. o co chodzi?

lay
28.05.2005, 10:57
Mi się też coś takiego zdażyło...
Przy posiłku znikało mi żarcie i była taka ruchoma czarna kreska. Po przybliżeniu okazało się, że to widelec i zjada mi jedzenie (nie mam żadnych nagrobków na działce, nic)
Cytuję sama siebie... Fajnie ;)
Zapraszam tu (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=8523&page=8&pp=50&highlight=dziwne+zdarzenia), jest to temat o podobnych przypadkach i nie tylko.

Searle
07.11.2008, 13:50
Pozwolę sobie odświeżyć ten temat, jako, że mój sim równiez stał sie niewidzialny.
Wrócił pewnego dania z pracy i pomimo, iż zmieniałam mu ubranie i fryzurę, starałam się zresetować boolPropem - dalej go nie widzę.
Nie mogę go tez usunąć kodem move_objects_on ponieważ nie mogę go "złapać" tą rączką.
Na razie nie zapisuję gry, bo sporo dokonałam w tej rodzinie i czekam na jakieś pomysły.

Björk
07.11.2008, 14:20
Zapisuj mam rozwiązanie :D

Tutaj nawet fajnie to wygląda :D (http://www.forum.thesims.pl/showpost.php?p=885780&postcount=101)

A przywróciłam sima poprzez pojechanie nim na parcelę publiczną. Jak tylko wysiadł z zsamochodu stał sie z powrotem widzialny.

Searle
07.11.2008, 14:36
Bjork, wybawiasz mnie z opresji już nie wiem który raz w tym tygodniu :)
Pomogło - strasznie Ci dziękuję :*