Zobacz pełną wersję : Simsy 2 wolno chodzą :/
Niepojęta
28.08.2005, 12:30
Czemu u mnie simsy tak wolno chodzą ?
Mam procesor Celeron 533
Ramów mam 200 coś (dokładnie nie pamietam :\ )
Pojemnośc dysku 40 Giga .
Nie mam na kompie tak dużo plików, ani programów (jedynie ps, psp9, as, gg i systemówki )
Jak przełączłam miasto z miasta to nie raz musiałam czekać z 5 minut :(
Jak był taki temat to bardzo przepraszam, nie bywam często an tym forum.
Proszę, niech mi ktoś dokładnie powie, o co chodzi z tym, ze mi tak wolno idzie.
Z góry dziękuję :)
Mesmerize
28.08.2005, 12:41
podane MINIMALNE wymagania systemowe
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=9003
zblizone wymagania aby gra dzialala w miare sprawnie
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=15007
i nie podalas jaki masz system
w Twoim przypadku to pewnie za malo ramu, i za slaby procek.
magda_909
28.08.2005, 13:22
No jasne że procesor nie dość że, hmm 533MHZ tak? to jeszcze celeron
Niestety, ale musisz wymienić sprzęt ... Widać, że jest już przestarzały. Na razie spróbuj obniżyć detale na minimalne. Rozdzielczość : 800x600 i wszystkie detale : niskie. Próbowałaś?
Niepojęta
29.08.2005, 09:42
Dzięki Wam :)
Postaram się coś z tym zrobić :|
Nie chcę zakładać nowego tematu, więc napiszę w tym, bo mój problem jest taki sam :/ To mój sprzęt:
procesor AMD Athlon(tm) XP 1800+ 1.54 GHz
256 MB RAM
karta graficzna NVIDIA GeForce2 MX/MX 400 64MB pamięci
Windows XP Professional
na dysku, na którym mam zainstalowane TS2 jest 11 GB wolnego miejsca, a na tym, na którym jest TS2 NS 8GB (jakoś tak wyszło, że są na różnych dyskach :P )
Niedawno robiłam defragmentację dysków, oczyściłam komputer ze zbędnych plików, zrobiłam porządek. Miałam nadzieję, że Simsy będą się mniej zacinać, ale cały czas jest tak samo :(
Poradźcie mi co musiałabym wymienić, żeby Simsy płynnie chodziły. A i jeszcze jedno pytanie, ile mój procesor ma MHz? Bo ja się na tym w ogóle nie znam :P
W Twoim przypadku trzeba: dokupić pamięci RAM (najlepiej drugie tyle co masz), wymienić kartę graficzną (mam indentyczną, podkręciłem ją, ale dalej u mnie Simsy nie chodzą dobrze :|), no i procek mocniejszy by się przydał, lecz wystarczy, że dodasz pamięci i dasz nowszego GeForce'a, a gra będzie szybciej chodzić.
Dzięki za odpowiedź. Z tą kartą, to już myślałam nad jej wymianą, ale narazie muszę się rozejrzeć po sklepach ile mnie to będzie mniej więcej kosztowało :P Być może kupię o razu nowy komputer :P A narazie będę się męczyć na tym moim staruszku :P
Ad. Niepojęta
Celeron na dodatek 533mhz i 192mb ram to za mało, grafa zapewne riva/gf2/gf4 mx więc cały komp do zmiany
Ad.Nisinën
Procek całkiem porządny, na Twoim miejscu dokupienie 512mb ram (tak żeby miec 768mb) i grafy na Gigabyte 9550 128mb 128bit(te 128bit bardzo ważne), razem toby było jakieś 400zł, wtedy 1024x768 i średnie detale napewno :)
Miałem dokładnie to samo. Ale czy nawet jak włączysz i wyłączysz i jeszcze raz włączysz to tak się dzieje? Ja musiałem tylko zrestartować gre. Ale jeżeli to nie pomoże, to odinstaluj i jeszcze raz zainstaluj Sims2. Jeżeli nawet to nie pomoże, to albo masz za słapy sprzęt na tą grę, albo nie mam pojęcia co się dzieje...
Tylko niewiem czy nie bedzie trzeba wymienic calego kompka, bo pewnie przy takim procku plyta glowna tez jest starsza, i kto wie, ile mozna max ramu wladowac i ile moze miec max mb karta grafiki. Wiec niewiem. Ja mam pentium III 800 mhz 256 ramu i rive tnt 2, i niewiem czy by u mnie poszlo, ale wole poczekac troche z pol roku gdzies moze i zeby mi simy lazili szybko niz zebym czekal godzinami zeby mi sie wlanczyla, nie probowalem na moim kompie ts2 odpalac, bo to nie ma sensu, u kuzyna pol godziny sie ladowaly a ma lepszy o wiele , pewnie z powodu ram, ale ja wole poczekac i grac normalnie bez zaklucen, niz ledwo co ciagnac.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.