Zobacz pełną wersję : The Sims 2: Nocne Życie - Masz pytanie - zadaj je tu
karolcia92
28.03.2007, 14:09
Może te ściągnięte domy mają jakiś wirus? Wogóle często zdarza się po zainstalowaniu jakiegoś dodatku, niektóre ściągnięte dodatki nie chodzą.
Ps.Masz oryginał? Bo jeżeli nie, to nie ma co się dziwić.
Ps.Masz oryginał? Bo jeżeli nie, to nie ma co się dziwić.A to chyba nie ma znaczenia w sprawie dodatkow z neta, choc nie jestem pewna :D
A co do tych domow, to moze sciagasz domy, ktore wymaja innych dodatko, czyli, np. Wlasnego Biznesu, zwracaj uwage na to czy masz dodatki potrzebne do pobrania danego domu :) Bo jesli nie, to domek nie bedzie dzialal :)
karolcia92
28.03.2007, 19:25
A to chyba nie ma znaczenia w sprawie dodatkow z neta, choc nie jestem pewna
Może i faktycznie nie ma, ale z piratami jest tyle problemów, ze wszystko się może zdarzyć.
Może i faktycznie nie ma, ale z piratami jest tyle problemów, ze wszystko się może zdarzyć.
Fakt piraty to syf :D Ale jak pisalam trzeba sprawdzic czy ma cie wszystkie EP (dodatki typu Wlasny Biznes) potrzebne do domku :) Bo ja swego czasu tez sciagalam sporo domow, potem dziwilam sie, ze nie ma ich w grze, w koncu skaplam, ze nie mam potrzebnych EP :/
[QUOTE=margolaa]Nie mam gry TS2, ale właśnie też chcę się o coś spytać :). Ile kosztuje dodatek The Sims 2: Nocne Życie?[/
Pomijając że w pierwszym temacie ... Wszystko o The Sims2 Nocne Życie jest to napisane kilkanaście razy, to jednak podpowidam że w zależnośći od sklepu ceny kształtują się od 69,00 złotych do 79,90. ja zapłaciłam właśnie 79,90 w Empiku.
B)
Tak w tesco są po 139 99.Ale ja już je mam :D
Czy ktoś mógł by mi podać kod instalacyjny do TS2NŻ ;(?Plis podajcie!! :1smutny:
Co do tej chemii. Jest chyba taka nagroda aspiracji chyba :)
Zeby zmienić ;)
Czy ktoś mógł by mi podać kod instalacyjny do TS2NŻ??
Jeżeli masz orginał to kod jest na tyle dołączonej książeczki-poradnika. Jeśli to pirat , lepiej kup orginał.
The FerG
04.05.2007, 19:00
Czy ktoś mógł by mi podać kod instalacyjny do TS2NŻ ;(?Plis podajcie!! :1smutny:
Po pierwsze nie gadamy o takich rzeczach ,a po drugie każdy kod instalacyjny jest inny xP
A więc mam pytanie... czy da się zrobić coś aby dzieciaki nie chodziły do szkoły? Jest jakiś kod? :P
Ja żadnego kodu nie znam. Jeśli nie chcesz by chodziły do szkoły to po prostu je nie puszczaj, tylko wtedy zabierze je opieka społeczna ;)
DiabolicAngel
05.05.2007, 12:03
spróbuj simpe ;) ustaw, żeby mały sim był "adult" (czyli dorosły). będzie wyglądał jak dziecko, ale będzie miał opcje dorosłego, no i nie będzie chodził do szkoły ;P
plis pomuzcie!!!warsztat mi sie nie wlacza ;(
Jeżeli masz orginał to kod jest na tyle dołączonej książeczki-poradnika. Jeśli to pirat , lepiej kup orginał.
dzieki ale juz znalazlam ten kod bo wtedy mi sie gdzies ta ksiazeczka zgubila ale teraz znalazłam. :D
Beatka525
24.05.2007, 19:59
Mam pytanie:
Co zrobić żeby fryzury i postacie w Simsach 2 wgrały się poprawnie, a nie źle?! :gu: :gu: :gu: :( :( :(
Mam pytanie:
Co zrobić żeby fryzury i postacie w Simsach 2 wgrały się poprawnie, a nie źle?! :gu: :gu: :gu: :( :( :(
1. Musisz wgrać je do odpowiedniego folderu czyli:
Moje Dokumenty->EA GAMES->The Sims 2 -> Downloads
Jeżeli nie masz folderu "Downloads" to go utwórz. Uważaj, żebyś nie wpisała przypadkiem "Download" albo nie zrobiła żadnej, innej literówki ;)
2.Jeśli fryzury są spakowane trzeba je wypakować Winrarem lub Winzipem
3.Jeśli fryzura wymaga mesha - ściągnij go, wypakuj i również wrzuć do Downloads.
KissMisiaa
28.05.2007, 12:37
Hej mam pytanie, skąd mogę ściągnąć fajne ciuszki, fryzury mebel itp. Posiadam tylko TS2, TS2:NS, TS2:NŻ... Prosiła bym o podanie jakiś stronek jeśli można :-)
www.modthesims2.com
www.peggysims2.com
*ania500*
13.07.2007, 21:22
Hej,
mam pytanko, jak zrobić, by na przyjęcie zaprosić więcej niż 2 osoby? Szukałam już na googlach, ale znalazł mi tylko kod, a mi chodzi o ten drugi sposób (coś trzeba zmienić w jakimś folderze). Kiedyś na forum był taki poradnik, ale widzę, że już go nie ma ;/.
Pozdrawiam
The FerG
13.07.2007, 22:08
Nie trzeba odrazu wszędzie to pisać :con:
Wystarczy w jednym dokładnym temacie.
monisiaczek
20.07.2007, 16:48
Mam pare pytań,NŻ będę miała jutro więc zbyt dobrze nie wiem:
1.Czy można chodzić na kolacje we dwoje?
2.Może być dziecko wampirem?Jak tak to czy musi chodzić do szkoły?
3.Co sie stanie jak dziecko wypije odtrutkę na wampiryzm?
4.Gdzie można najczęściej spotkać wampiry?
5.Gdzie można kupić wodę kolońską?
The FerG
20.07.2007, 16:51
Mam pare pytań,NŻ będę miała jutro więc zbyt dobrze nie wiem:
1.Czy można chodzić na kolacje we dwoje?
2.Może być dziecko wampirem?Jak tak to czy musi chodzić do szkoły?
3.Co sie stanie jak dziecko wypije odtrutkę na wampiryzm?
4.Gdzie można najczęściej spotkać wampiry?
5.Gdzie można kupić wodę kolońską?
1.Można.
2.Nie może.
3.Nie może.
4.W przedmieściach.
5.W sklepach (Możesz postawić w jakimś sklepie).
monisiaczek
21.07.2007, 12:04
Dzięki za informaje!
1. Mogę prosić o minimalne wymagania sprzętowe(i zalecane jeśli takie są podane)?
2. Jest możliwość odpalenia bez płyty? (np. zrobienie obrazu? Jak z moją siostrą i matką gramy na zmianę to wolę oszczędzić płytkę)
Chyba o coś takiego Ci chodziło:
Procesor: 700 Mhz
RAM: 256 Mb
HDD: 2 Gb
System: Windows 98SE/ME/2000/XP
Na drugie pytanie niestety nie znam odpowiedzi.
Mam nadzieję, że pomogłam - olliss.
Stokrotka
08.09.2007, 11:09
Niedawno przeglądałam encyklopedię wskazówek do gry i odkryłam tam informację o "dobrym kontakcie". Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć o co w tym chodzi?
2. Jest możliwość odpalenia bez płyty? (np. zrobienie obrazu? Jak z moją siostrą i matką gramy na zmianę to wolę oszczędzić płytkę)
Zaraz po włączeniu gry, płyte można wyjąć.
simka223: Miałam taki przypadek, tylko raz. Moja simka miała przyjaciółkę. Zadzwonił jakiś koles i powiedział, że to ta przyjaciółka powiedziała mu o mojej simce. Zaprosiłam go. Zazwyczaj jak ktoś się z kimś pokłóci, jest taka czerwona, przezroczysta nakłada, na tą postać, prawda? Tutaj jest podobnie, tylko,że ta nakłada jest koloru niebieskiego. Te osoby łatwiej zaprzyjaźniają się ze sobą.
Pewnie, że jest taka możliwość :)
Można Alcoholem 120% np. ;] Albo UltraISO.
Wystarczy poszperać trochę po necie, ja już tu nie będę się rozpisywać, bo z tego sposobu korzystają również osoby z pirackimi wersjami gry. Zresztą i tak dawno nie robiłam obrazów, więc niezbyt pamiętam jak to się robi ;x Ale taka możliwość jest na pewno - poszukaj w googlach, tam tego jest na masę :p
Edit: Ooo, dopiero teraz zauważyłam datę twojego pytania <zapłon> ;x Pewnie do tej pory już sobie poradziłaś... ;d
Dlaczego warto? Dlaczego nie? :D
Dlaczego warto? Dlaczego nie? :D Chodzi mi o kupno.
boginirapu.
12.12.2007, 18:07
Ja mam pytanie, co do chemii :D.
Zawsze, moj max to 2 x/.
Co, zrobic zeby bylo 3.?
stagnacja
12.12.2007, 18:43
Chemia...chodzi ci o ten piorun w kontaktach/interakcjach?
To więc... najlepiej w "Co kręci i co odrzuca" zrób żeby było takie samo. Tylko ważne, żeby Sim był wampirem a Simka była zwykła. Ugryź Simkę wampirem i powinny pojawić się 3 pioruny :)
Pozdrawiam
PS. No, przynajmniej u mnie tak było xD
calusna_kg
13.12.2007, 22:01
jak w nocnym życiu grać w pokera? klikam a nad simem pokazuje sie skreślony banknot... moi simowie mają na koncie 60000 simoleonów więc co jest nioe tak?
hm.... to zastanawiające... bo jak teraz... po kilku randkach po ślubie i w ogóle (kilka dni później)klikam na pokera to mogę grać normalnie... w sumie to się cieszę bo problem mam z głowy... ale dlaczego wtedy się nie dało to ja nie mam pojęcia... :? :/
OdFever: Używaj opcji Edytuj ;)
Chantelle
08.03.2008, 06:18
Jak sprowadzić panią Zadecką do naszego domu? Chcę ją załatwić piorunem raz na zawsze! Chyba że nie zapiszę gry i będę ją torturować. :smirk:
Jak sprowadzić panią Zadecką do naszego domu? Chcę ją załatwić piorunem raz na zawsze! Chyba że nie zapiszę gry i będę ją torturować. :smirk:
np. Insimenatorem, być może da się boolPropem.
Mam pytanie otóż mam grę the sims 2 i chce zainstalowac sobie jeszcze sims 2 NŻ jak instaluje jest 100% pokazuje mi komunikat że the sims 2 sprawdzi czy jest aktualizowane no i naciskam OK i jest wystąpił błąd podczas procesu aktualizacji Instalacja zostnie przerwana prosze pomozcie bo kideys wgralem NŻ ale była reinstall systemu
Patrix-a może by tak skorzystać z wyszukiwarki? O,np. TU (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=40611&highlight=AKTUALIZACJA) wszystko jest :p
alexandra_rijkaard
02.05.2008, 16:03
kilka pytań:
1-czy jest jakiś kod który daje chemię między dwojegiem simów między którymi tej chemii nie ma?
2-czy można zrobić tak żeby w jakiś magiczny sposób simy się nie wkurzały jak coś im stoi na drodze i nie mogą przejść tylko jakoś to omijali?
3-czy da się tak żeby nastolatka całowała się z dorosłym?
pzdr
Mam tą grę ale nie powiem ci bo nie interesuje sie tam wampirami raczej ich unikam xD
psychickid
29.05.2008, 19:57
ku.wa, wnerwiasz mnie już, alexandra czy jak ci tam. Piszesz to samo w paru tematach, już w jednym ci na to odpowiedziaqłam, tylko, że to było dawno. miłego szukania. "pzdr."
samantha10
23.06.2008, 17:45
Mam parę pytań :
1. Czy można budować kościoły żeby simy mogły się tam żenić ??
2. Czy można wynajmować sale balowe na wesela ??
3. Czy są salony fryzjerskie itd. ??
4. Czy można coś zrobić, żeby w grze wogóle nie było wampirów i truposzy ??
1. Nie
2.Nie
3.Nie
4. Nie wiem (jest taki temat, sama go założyłaś) :)
1. Można budować kościoły (jeżeli ściągnięsz odpowiednie dodatki z internetu np. krzyże) i urządzać przyjęcia na parcelach publicznych (tzn. Możesz urządzić ślub na parceli publicznej w kościele, ale do tego wymagany jest dodatek na studiach (Sim musi kupić sobie komórkę, żeby mógł zadzwonić i zaprosić gości na przyjęcie) i taki specjalny hack, który umożliwia organizowanie przyjęć na parcelach publicznych - na stronie modthesims2.com
2. Analogiczna sytuacja (można urzadzić przyjęcie w wybudowanej przez siebie sali balowej pod w/w warunkami).
3. salony kosmetyczne itp. dochodzą w dodatku "Własny Bizness" i są specjalne parcele i meble (np. krzesło fryzjerskie).
4. Możesz unikać ich robienia :)
samantha10
24.06.2008, 15:40
Mam problem !! Czy dodatki i gra z serii the sims2 może być zainstalowana, gdy mam zainstalowane the sims /: historie z zycia wzięte ?? pomóżcie bo niewiem czy moge kupić se gre ts hzżw !!
Mam problem !! Czy dodatki i gra z serii the sims2 może być zainstalowana, gdy mam zainstalowane the sims /: historie z zycia wzięte ?? pomóżcie bo niewiem czy moge kupić se gre ts hzżw !!
Może być. To sa całkowicie odrębne gry.
samantha10
25.06.2008, 20:28
Może być. To sa całkowicie odrębne gry.
acha, dzięki
niepokorna
28.06.2008, 19:13
A ja też mam pytanie:
Czy to w NŻ występuje ta nagroda aspiracji operacje plastyczne?
stagnacja
28.06.2008, 19:17
Nie, ona dochodzi w Na studiach :P
niepokorna
28.06.2008, 19:22
To w czy takim razie można tą nagrodę ściągnąć z Internetu??
08.08.2008, 23:48
Wiecie skąd ściągnąć podjazd do auta? Chodzi o podjazd który nie zajmuje całej trawy jak ten w TS2 NŻ. Szukałam na paru stronach ale nic nie znalazłam.
justinea4, nie ten dzial.
ale:
http://modthesims2.com/showthread.php?t=233922
http://modthesims2.com/showthread.php?t=226158
http://modthesims2.com/download.php?f=38&page=3&tag=driveway&showType=2&gameOrig=1&gameNL=1&gameOFB=1&gamePets=1&gameSeasons=1&gameBV=1&gameFT=1 tutaj przegladaj dalej. wystarczylo zajrzec do slownika i w wyszukiwarce modthesims2 wpisac driveway...
justinea4
09.08.2008, 23:08
Wielkie dzięki :))
Z kad można ściągnąć the sims 2 nocne życie.Plizz odpiszcie mi w prywatnej wiadomości. Sorki że tak tu napisałąm :)
blakistoni
21.08.2008, 14:45
Z półki w sklepie MM/empik i innych
I nie przepraszaj tylko zapoznaj się z regulaminem*
* Jeśli to zabrzmiało obraźliwie to sorry..
angel-poland
21.08.2008, 21:04
Wgralam cale mnostwo dodatkow z roznych stron. Simy dzialaja, ale nie wszystkie dodatki. Czesc z nich widze w sklepie (sa ikonki) ale nie moge ich kupic ani wykorzystac w grze. Inne z kolei (te dotyczace fryzur, ubioru itp.) wyswietlaja sie jako gole manekiny, ale po nacisnieciu na tych golych manekinach moj sim dostaje ubranie ... niestety w grze to ubranie nie wystepuje. Co zrobilam nie tak?
Może są to uszkodzone dodatki ;q
a jeśli chodzi o ubranie miałąm z niektórymi tak samo ;)
A może nie masz takich dodatków jakie są wymagane do działania obiektu (w sensie np. Własny Biznes itp.)? A ściągasz meshe?
simsomaniaczka20
28.08.2008, 18:01
Czesc!Mam bardzo wielki problem male dziecko zaklinowalo mi sie w krzeselku (to nie zart!!!!) robilam wszystko co mozliwe ale nawet jak doroslo nie moglam go z tamtad wydostac :( Bardzo prosze o pomoc!jak ktos chce zobaczyc zdjecie tej sytuacji to prosze pisac na maila!:
[email protected]
Użyj kodu move_objects on i skasuj krzesełko? A tak to zły dział.
radzionek
08.09.2008, 16:10
Mam pytanie gdzie moge zainstalować samochody ściągnięte z internetu do the sims 2 Nocne życie ????
Mam pytanie gdzie moge zainstalować samochody ściągnięte z internetu do the sims 2 Nocne życie ????
Moje dokumenty -> EA Games -> The Sims 2 -> Downloads :P
mam pytanko co sie bardziej opłaca kupić nocne życie czy osiedlowe życie xD
psychickid
14.09.2008, 08:27
zależy co wolisz - życie w apartamentach z sąsiadami, czy balangi simami do rana xD
A tak serio to ja bym Ci chyba bardziej nocne życie poleciła, ale to jest moje zdanie.
OŻ wcale nie jest takie ciekawe. :/
Ja polecam bardziej Nocne Życie - dużo opcji. Moje simy często gdzieś wychodzą, a jak nie wychodzą na przedmieścia, to mogą umawiać się z simami w domu.
Ja zawsze swatam pary simów przez randki - chyba od czasu tamtego dodatku nie zdażyło mi się, żeby jakiś sim zaręczył się z kimś bez wcześniejszej randki.
Osiedlowe życie jakoś mnie tak nie zachwyca.
dzienki za doradzenie ale w pewnym sęsie chodzi mi o to ile zajmują na kompie miejsca
kotek113
21.10.2008, 21:34
Jak zrobic udane przyjęcie? wiem wiem... dzwonię, są goście.. ale każdy robi coś innego. Zamiast byc w wydarzeniu kiedy np. sim przeradza się i obchodzi urdziny.
ps wiem tloskę nieskładne :D
ale w wyszukiwarce nie ma.;/
bu..
wiem ze kiedys czytałam,.
a sie nie kce znaleźc
Jak zrobic udane przyjęcie? wiem wiem... dzwonię, są goście.. ale każdy robi coś innego. Zamiast byc w wydarzeniu kiedy np. sim przeradza się i obchodzi urdziny.
ps wiem tloskę nieskładne :D
ale w wyszukiwarce nie ma.;/
bu..
wiem ze kiedys czytałam,.
a sie nie kce znaleźc
tak seplenisz, że się na pisowni odbija?
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=40118&highlight=przyj%EAcie
znalezione za pierwszym szukaniem.
niepokorna
26.10.2008, 17:55
No to teraz ja :D
Mam The Sims 2 Double Deluxe i nic oprócz tego. Chcę sobie ściągnąć w jakiś sposób aparat do robienia operacji plastycznych doktora W <czy jakoś tak>
Czy jest opcja,żeby takie cuś ściągnąć?
Jeżeli tak,podalibyście stronki?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
niepokorna- ten aparat dochodzi w NS jako nagroda za karierę showbiznesu. Więc jeśli masz tylko doubleDeluxe to nici z operacji plastycznej.
mam pytanie: jak można z Sima zrobić likantropię? I w jakim dodatku jest to dostępne? Piszcie koniecznie! chciałabym spróbować XD
Musisz mieć dodatek Zwierzaki i musi cię ugryść wilk.
ouh.... musze skompinowac zwierzaki ^^ a dokładnie gdzie bym tego wilka spotkała?
Czasami przychodzi w nocy przed twój dom. Zawsze też na "powitanie" kopie ci ogromny dołek na samym skrawku parceli. Jednak by twój sim stał się wilkołakiem (likantropią), musi cię ugryść lider wilków, to taki najczęściej brązowy wilk ze świecącymi oczami.
Aby go zwabic mozesz obsadzic ogródek róznymi drzewami i krzewami :) Przydadza sie równiez chwasty.
Co Ciekawe, Wilki równiez zwabiaja... niemowleta i (male) dzieci! :rolleyes:
[Tak w kazdym razie pisze jesli sim ma pragnienie zostania wilkolakiem; u mnie dziala]
czy warto kupić te dodatek
Poczytaj proszę, a sama się dowiesz.
fajniutka
01.01.2009, 13:17
no to jak usuwa sie
trumne z trybu kupowania?!
eee z trybu kupowania? Nie za bardzo rozumiem....
fajniutka
04.01.2009, 11:51
no chce usunac trumne tak, zeby wogule jej nie bylo!!!
moja osmioletnia siostra daje w simsy i nie chce by ciagle pytala sie: "a do czego to służy???"
dobra, pytam tutaj, bo podobno restauracje doszły w NŻ.
co zrobić, żeby simy w restauracji siadały przy jednym stoliku?
bo u mnie zawsze jak przychodzą, to kazdy siada osobno ._.
dobra, pytam tutaj, bo podobno restauracje doszły w NŻ.
co zrobić, żeby simy w restauracji siadały przy jednym stoliku?
bo u mnie zawsze jak przychodzą, to kazdy siada osobno ._.
Taki urok gry :)
Jeżeli mają usiąść razem to na randce lub na spotkaniu z przyjaciółmi.
Fajniutka - nie da się usuwać przedmiotów z trybu kupowania, a szkoda, bo ja też kilka bym usunęła, bo są one mi po prostu niepotrzebne ;)
Taki urok gry :)
Jeżeli mają usiąść razem to na randce lub na spotkaniu z przyjaciółmi.
eh, szkoda.
dzięki ;]
Czy simowie moga 'robic' Bara-bara w samochodzie? :P
Czy simowie moga 'robic' Bara-bara w samochodzie? :P
Tak bla bla bla
fajniutka
15.01.2009, 18:28
moga, poprostu niech dwojka simow wejdzie do auta no i jednym z simow klikniesz na samochodzie i bedzie opcja bara bara:D.
Słuchjcie. Da się jakoś zmienić cel życiowy. Po zmianie aspiracji na studiach wyskoczył mi taki durny, że trójka dzieci ma iść na studia. W domu jest 5 simów i jeszcze ma dojść 3 to się zupełnie pogubie z ich potrzebami.
boolpropem nie działa zmienia aspiracje ale nie cele życiowe :(
@Mirek: Przecież nie musisz robić celu życiowego. Co do zmiany, to podobno można je zmienić inSIMenatorem, albo po prostu zmień aspirację i marzenie też się zmieni. Tylko nie boolPropem (nie zadziała), tylko Kulą Nowy-Ty-Senso.
Tuptuś ma rację boolProp w tej sprawie nie zadziała, bo odpowiada tylko za funkcję zmiany aspiracji nie celu życiowego. Trzeba pamiętać, że kula nowy ty senso zmienia aspirację i cel życiowy, ale gdy już zmienisz tą aspiracje to tracisz wszystkie punkty aspiracji.
Dobra, to ja opisze swój malutki problem:
"Zwiedzając" Przedmieście natknąłem się na Klub "Mroczna Krypta" - niby niczego sobie, bar, DJ i powolni kelnerzy, jednak nie ma co ukrywać, że całość konstrukcji tego budynku przypadła mi do gustu. Postanowiłem zrobić jego odwzorowanie, mineło niewiele czasu i już wyuczyłem się go na pamięć, nawet budowa każdego stolika i lamp w te samą stronę i na odpowiednim miejscu ( teraz już buduje go z pamięci w ok. 15min. ).
Są jednak w tym budynku rzeczy, których odwzorować się nie da, dobra już wiem jak wstawić drzewo wewnątrz, budować "połówki" podłóg i wstawiać rozpraszacz cienia na kolumny po środku, chodzi tu np. o połączenie bar + kolumny ( okej ujdzie w końcu na co to potrzebne? ) i drzewa na zewnątrz z podłogą ( to chyba niemożliwe ), umieszczenie białych podłóg chodnika poza teren parceli, na którym jest trawa ( to też ).
No to poza tymi szczegółami wszystko jest w porządku.
Myślę, że NIE MA na to sposobu, jednak jeśli ktoś go zna ( w co wątpie ) to przyznać się.
PS: wątpie czy znajdę rozwiązanie
Narq
Myślę, że to wszystko (albo większość) na podstawie kodu MoveObjects on
Aby postawić drzewo na "podłodze" najpierw kładziesz "podłogę", później wpisujesz kod i na tym stawiasz drzewo. W drugą stronę "podłoga" nie zakrywa części podłoża należącego do drzewa. Pewnie podobnie z tym barem i kolumnami, ale niestety nie pamiętam tego budynku tak dobrze jak Ty :)
Zadziałało, chyba pozostane przy tym kodzie.
Dzieki
Wampirencja
26.01.2009, 22:42
Hej, a zna ktoś jakiś sposób, aby Cygańska Swatka dawała randki tylko z "niezależnymi" simami *townies/downtownies, nie pamiętam jak po polsku :<* ?
Irytuje mnie, jak sim chce randke, a zsyłają mu mojego sima zamężnego/zaręczonego/z kimś na oku ^^" Powtarzanie randki kilkanaście razy jest męczące ;]
Gdzie można spotkać wampira? W jakim klubie/kawiarni/miejscu ?
Byłam w "Mrocznej Krypcie" (najbardziej mi pasowało), od 19.00 - 1.00 żadnego wampira ^^
Praktycznie wszędzie na przedmieściu, byleby w nocy. Wampiry znów też tak często nie przychodzą (bynajmniej mi)
Abigail_Kocur
05.02.2009, 21:24
Czy można jeździć na rodzinne przejażdżki?Chodzi o to żeby jechało kilku Simów,a nie jeden.Próbowałam,że dzieciak wsiadł do auta,ojciec też i ojcem klikneła na przejażdżke.Niestety dzieciak wyszedł.
Jeśli chodzi o Mroczną Krypte to ilekroć próbowałem, spotykałem je właśnie
między 2:30 - 6:00 ( o ile nie pojawiła się dobra wróżka z OŻ ). Jak już
ktoś powiedział spotkasz je wszędzie i nigdzie od 19:00 do 6:00. Najlepiej
wyjeżdżaj na Przedmieście jak najczęściej.
Czy można jeździć na rodzinne przejażdżki?Chodzi o to żeby jechało kilku Simów,a nie jeden.Próbowałam,że dzieciak wsiadł do auta,ojciec też i ojcem klikneła na przejażdżke.Niestety dzieciak wyszedł.
To jest tak, że najpierw wybierasz opcję "jedź gdzie chcesz", wybierasz miejsce i simów z którymi chcesz jechać. Samo wejście do samochodu nic nie da :)
Jemu chyba chodziło o przejadżki, gdzie sim wsiada do auta i znika poza parcelą, a "my"(gracze) zostajemy w domu.
Abigail_Kocur
06.02.2009, 09:08
Tak,właśnie o to mi chodziło.
I przy okazji,jestem dziewczyną.
O, przepraszam <zawstydzona>
A co do problemu, chyba się nie da.
mam problem bo jak mam wampira to niemam hrabia lub hrabina i jeszcze jeden problem jak mam wampira to jak włanczam drugi raz gre to zęby wampirze są lewitujące
FakeYourDeath
09.02.2009, 19:07
Twój sim nie będzie mieć hrabia na początku jak jest z wiedźmami :) (Bardzo dobra wiedźma itd. ;p)
A z tym 2 to nie wiem.
pati zle zrozumiałaś jak mam wampira on się nazywa normalnie przykład Weronika Huligan a powinno byc Weronika hrabina Huligan
FakeYourDeath
11.02.2009, 19:44
Nie powinno tak być. ;]
Nocne życie posiadam już od dawna, ale teraz mi się tak zachciało wampirami grac... Czym one właściwie się żywią?? Bo jak każe im jeśc normalne rzeczy, jak p. makaron z serem, to pasek głodu strasznie mało się napełnia.
Bo po makaronie z serem w ogóle się strasznie wolno napełnia :D
raz miałam wampira i one po prostu jadły. Ot tak :)
Wampirencja
24.02.2009, 15:57
...ja jednakowoż polecam hacka z modthesims2 kiedy to można się żywić... krwią simów :D Zabawne bardzo, ale nadaje prawdziwości! Trochę mnie irytowało jak np. wampir sobie wcinał spaghetti czy kotlety mielone.
Swampfire
25.02.2009, 12:18
...ja jednakowoż polecam hacka z modthesims2 kiedy to można się żywić... krwią simów :D Zabawne bardzo, ale nadaje prawdziwości! Trochę mnie irytowało jak np. wampir sobie wcinał spaghetti czy kotlety mielone.
Do szczęścia brakuję jeszcze linka ;D
Hack na wyssanie krwi która powoduję powiększenie paska Głodu
http://modthesims2.com/download.php?t=254769
Ajloneczka
27.03.2009, 18:56
Wiem ,że pytanie mogło sie powtórzyc ale i tak zapytam :D
Co zrobic żeby Pani Zadecka walneła mojego sima torebką???
Bo mnie tylko karci i karci :D
(jak już to naprawde było a jestem tego świadoma to chociaż link) :D
Ja się całowałem z kochanką :D
Ajloneczka
28.03.2009, 09:27
A jest jakiś inny sposób???
ultraviolence
28.03.2009, 09:55
A jest jakiś inny sposób???
Spróbuj poflirtować (np. opcją "Dotykaj"). Generalnie chodzi o to, aby simy robiły coś, co Zadecka uzna za nieprzyzwoite :D Wtedy będzie okładać ich torebką.
Twój sim nie będzie mieć hrabia na początku jak jest z wiedźmami :) (Bardzo dobra wiedźma itd. ;p)
Jeśli chodzi o tytuły wampirów, mają je tylko te od Maxisa. To po prostu zwykłe wpisanie "hrabia" w imię sima, więc stworzona (przykładowo) przez Ciebie Agata Szyszka, nadal pozostanie zwyczajną Agatą Szyszką, a nie żadną hrabiną - nawet, jeśli zamienisz ją w wampira. O ile wiedźmy posiadają tytuły wraz z wzrostem umiejętności, o tyle wampiry stworzone przez gracza nigdy ich mieć nie będą :)
Ajloneczka
28.03.2009, 12:04
helena to chyba masz bardziej wredną Panią Zadecką od mojej ponieważ to nie działa :( Ktoś ma inne porady???
aluminium.
28.03.2009, 14:42
mnie nigdy Pani Zadecka nie uderzyła torebką- milusia ;)
Za to często policzkuje ;D
Jak to policzkuje? :O A jak to zrobić?
Ajloneczka
28.03.2009, 16:54
Właśnie pierwsze słysze...ale i tak fajniej by było torebką ;)
ultraviolence
28.03.2009, 22:56
Policzkować też może, a jak :D U mnie zdarzyło się jej parę razy, ale torebka częściej idzie w ruch. Poza tym zabawnie wygląda, jak oczkuje za simami siedząc przy barze, albo robiąc na drutach. Wklejam fotkę:
http://i42.************/femf5s.jpg
Podrywającej Zadeckiej nie mam, ale robi identyczne miny, jak moja simka na tym zdjęciu :D:
http://i44.************/2e2iknt.jpg
aluminium.
29.03.2009, 11:47
Jin- nic nie robię, tzn. w sensie kody czy coś, zamiast torebką to ona mnie policzkuje.
Ajloneczka
29.03.2009, 19:14
Aha ale jakoś mnie nie chce tylko właśnie jak robiłam helena to co mi radziłaś to niereagowała a czasem to nawet te oczka robiła
Ja chce Wredną staruszke
a tak propo Zadeckiej. czy jest jakiś sposób/kod/hack żeby zaprzyjaźnić się z nią ?;)
A nie da się zrobić tego normalnie :|
A sim też może robi coś na drutach tak jak Zadecka....mam ten dodatek ale nie wiem
NA DRUTACH? :O Nie widziałem, że robi coś takiego :O
Koleżanka Helena zamieściła wcześniej fote:
http://i42.************/femf5s.jpg
Ajloneczka
30.03.2009, 15:32
Na drutach sim nie moe (przynajmniej ja nie wiem) a zaprzyjaźnic się to chyba też nie (chyba że boolpropem ale nie próbowałam bo chc wredną staróżkę)
Ktoś wie w jaki sposób mam zmósic ją żeby mnie tą torebką walneła :( ???
Nie da się chyba na niej zemścić, albo naciśnij na nią i szukaj opcji ''irytuj'' ;)
całuj się z simem. irytuj ją. tak długo aż się wkońcu potwornie zdenerwuje ;) może to coś pomoże .
______
setny post ! :D
Ajloneczka
30.03.2009, 19:03
Ty wiesz ile razy sie z simem mój sim całował a ona nic nawet mu nie pogroziła tylko przy tym barze albo na drutach albo do łazienki chodzi
Tylko mnie sie taka Zadecka trafiła??? :(
ja bym się na twoim miejscu cieszyła, hehe ;D
moja mnie do szału doprowadza ;[
Ajloneczka
31.03.2009, 10:24
Ale na co jej torebka (skoro wprowadzili ją to niech będzie z niej jakis pożytek) :D
KONDZiO102
08.04.2009, 20:02
A ja mam pytanie co do celów życiowych simów.
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jakie są cele życiowe do wszystkich aspiracji?
A ja mam pytanie co do celów życiowych simów.
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jakie są cele życiowe do wszystkich aspiracji?
Nie sposób tego opisać, bo cele życiowe simów bywają różne, chociaż są pewne prawidłowości.
Np. Sim z aspiracją "tworzenie rodziny" zazwyczaj chce mieć 5 dzieci, albo 20 wnuków.
Sim z aspiracją "bogactwa" chce zarobić 100 000 $ albo zdobyć szczyt jakiejś kariery.
KONDZiO102
08.04.2009, 20:37
No ale mi chodzi o to jakie się trafiają przy danej aspiracji.
Bo chyba każda aspiracja ma własne cele życiowe
aluminium.
09.04.2009, 08:10
Bjork Ci to dobrze napisała.
Ciągle są inne.
KONDZiO102
09.04.2009, 08:22
No ale jest jakiś zbrór Celów dla danej aspiracji.
Ciągle trafiają się inne ale po jakimś czasie zaczną się powtarzać.
Do każdej aspiracji podporządkowane jest pare, może parenaście Celów.
Tylko aspiracja: Apetyt na smażony ser ma jeden cel życiowy.
Podam ci przykładowe cele życiowe do danych aspiracji, oprócz pragnienia zdobycia szczytu jakiejś kariery.
Rodzina: Mieć 20 wnuków. Dożyć złotego jubileuszu. 6 dzieci się żeni. Mieć 10 dzieci.
Romanse: Bara-bara z 20 różnymi simami.
Pogoń za bogactwem: Osiągnąć szczyt 3 przedsiębiorstw (*wymaga WB ).
Poszukiwanie przyjemności: Mieć 50 pierwszych randek.
Popularność: Mieć 20 najlepszych przyjaciół.
Nauka: Skończyć studia z wyróżnieniem (dla nastolatka).
KONDZiO102
09.04.2009, 09:42
Dzięki
A jeśli będę miał jedną aspirację osiągnę cel życiowy i później zmienię na inną aspirację to nadal będę miał platynową aspirację czy będę musiał robić nowy cel życiowy?
Zapomniałeś o jednej aspiracji
Apetyt na smażony ser, jej jedyny cel życiowy który może się trafić to zjeść 200 tostów z serem :)
Raz zdobyta platynowa aspiracja nie ucieka :)
Nie napisałam o Aspiracji Smażonego Sera, ponieważ sam zauważyłeś, że jest tylko jeden cel. Przypomniał mi się mój temat o celach życiowych (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=48213), który kiedyś założyłam. Może Ci się przydać.
Wampirus
29.04.2009, 18:29
Ej!Wszędzie pytam...i pytam...GDZIE SĄ WAMPIRY?!
Ajloneczka
29.04.2009, 19:20
Zależy...idź na parcele publiczną i czekaj całą noc ( i radze patrzec bo może tylko przez parcele przejśc)
Po pierwsze to nie krzycz.
Po drugie ten temat był wałkowany tyle razy, że aż niedobrze się robi.
Po trzecie wyszukiwarka nie gryzie.
Dziękuję.
Jeśli masz Czas Wolny, to wampir zawsze jest w Sekretnej Kuchni Zuzi. Przynajmniej u mnie.
Beep ja nie mam wampirów w Sekretnej Kuchni Zuzi. Wapmirus może tak na początek trochę kultury? co? I zgadzam się z Czekoladkowym.pl wyszukiwarka nie gryzie.
Jeśli bardzo ci zależy na spotkaniu wampira, bo chcesz się przemienić to po prostu stój na parceli publicznej nawet przez kilka dni, aż się pojawi i poprawiaj sobie potrzeby boolpropem. Ja tak robiłam, kiedy chciałam spotkać wiedźmę.
Aha przypomniało mi się ! U mnie wampiry najczęściej bywały na Przedmieściach w restauracja i klubach.
ultraviolence
04.05.2009, 18:47
Aha przypomniało mi się ! U mnie wampiry najczęściej bywały na Przedmieściach w restauracja i klubach.
A to czasem nie pisało w gazetce dołączonej do płyty...? Chociaż to w zasadzie logiczne: przedmieście (czyli dyskoteki, kluby, bary, itd.) dochodzi w NŻ, a wampiry równocześnie z tym dodatkiem. No i jak sama nazwa mówi - wampiry wychodzą po zmroku, więc bywanie w klubach i restauracjach wieczorami to nic dziwnego :)
Helena, ale nie tylko na przedmieściach, również w Miasteczku i Lazurowej Promenadzie.
Rosemarie
15.06.2009, 18:39
Nikt nie jest głuchy,więc nie musisz krzyczeń.
Jeśli zależy Ci na spotkaniu wampira to otoczeniu lub
parceli domowej wpisz kod 'boolprop testingcheatsenabled true'
po czym w wciśniętym klawiszem SHIFT wybierz opcję make NPC i szukaj opcji 'grand wampire'.Wampir po kilku,kilkunastu sekundach przyjdzie , zaprzyjaźnij się z nim po czym on Cię ugryzie,a jeśli po zaprzyjaźnianiu się nie będzie interakcji 'kąsa mnie' to z przytrzymanym SHIFTEM kliknij simem na wampira 'make selectable'i sama wampirem na sima wybierz 'ukąś w szyję'.
Lub wpisz kod 'boolprop testingcheatsenabled true'z przytrzymanym SHIFTEM kliknij na sima i szukaj opcji 'make vampire'.
;)
Wampiry chodzą na Przedmieściu po różnych klubach wyłącznie nocą. Najlepiej poczekać na nie cały dzień ;) No i oczywiście nie zawsze przychodzą.
Rosemarie
15.06.2009, 19:43
Czekać na nie cały dzień lub nawet kilka dni i boolprop'em powiększać potrzeby,lub kodem maxmotives.
Mam problem, posiadam kilka dodatków, ale z racji, że konto mam jeszcze nie uaktywnione (naprawdę trzeba długo czekać ==) i pytania nie mam gdzie zadać (nie ma tematu z pytaniami w dziale ogólnym o problemach z TS2) więc zadam tutaj. NŻ także posiadam, więc powinno się zgadzać.
No więc. Moi simowie ciągle mają potrzebę wystroju na niskim poziomie, gdy wyjdą do ogrodu, spada do krytycznego minimum. A przecież jest wysprzątane, ładnie urządzone, są ozdoby podnoszące wystrój. Tak więc o co chodzi? Gryzie mnie to pytanie już od kilku dni.
Może nie masz aż tak "ładnego" ogrodu/pokoju dodaj jakieś obrazy, rzeźby lub kwiaty, powinno pomóc.
No cóż, dodaję rzeźby, fontanny, kwiatki i inne duperelki ale to nic nie pomaga. Chociaż teraz im trochę wzrosło, nie wiem czemu... jak kupiłam samochód xD
Mermaid_
22.06.2009, 11:47
A może masz popsute sprzęty w domu, a w ogródku stare gazety?
:)
Gazetki wywalam, ale racja! Mam zepsute pianino. Nigdy bym nie wpadła na to, że to ma coś do wystroju! Dzięki wielkie.
Witam. Zakupiłem oryginalną grę The Sims 2tm Nocne Życie. Instalacja idzie świetnie, ładnie wszystko a na koniec wyskakuje "Błąd podczas instalowania aktualizacji. Instalacja zostanie przerwana". Czytałem w google, żeby jeszcze raz uruchomić komputer, a jak nie zadziała to zainstalować na nowo The Sims2. Zrobiłem tak, po instalacji jeszcze zresetowałem komputer, ale podczas końca instalacji znowu wyskakuje ten błąd. Ściągałem aktualizacje ale pisze że "Dodatek ten jest przeznaczony do gry TheSims2 Nocne Życie, niestety one nie jest zainstalowane. Próbowałem podczas instalacji uruchomić ten patch niestety pisało że muszę wyłączyć grę The Sims 2 aby menedżer mógł kontynuować swoją pracę. Jestem już bez sił do tego dodatku. Prosiłbym o waszą pomoc. !
Mermaid_
24.06.2009, 20:35
Gazetki wywalam, ale racja! Mam zepsute pianino. Nigdy bym nie wpadła na to, że to ma coś do wystroju! Dzięki wielkie.
Nie ma za co :).
Witam. Zakupiłem oryginalną grę The Sims 2tm Nocne Życie. Instalacja idzie świetnie, ładnie wszystko a na koniec wyskakuje "Błąd podczas instalowania aktualizacji. Instalacja zostanie przerwana". Czytałem w google, żeby jeszcze raz uruchomić komputer, a jak nie zadziała to zainstalować na nowo The Sims2. Zrobiłem tak, po instalacji jeszcze zresetowałem komputer, ale podczas końca instalacji znowu wyskakuje ten błąd. Ściągałem aktualizacje ale pisze że "Dodatek ten jest przeznaczony do gry TheSims2 Nocne Życie, niestety one nie jest zainstalowane. Próbowałem podczas instalacji uruchomić ten patch niestety pisało że muszę wyłączyć grę The Sims 2 aby menedżer mógł kontynuować swoją pracę. Jestem już bez sił do tego dodatku. Prosiłbym o waszą pomoc. !
a masz oryginał? ;)
Oczywiście że mam oryginał. The Sims 2 i The Sims 2 Nocne Życie są oryginalne.
Tasha, to chyba oczywiste, skoro napisał, że kupił oryginał.
Gdzieś w poradniku do Simsów jest numer do redakcji (czy czegoś takiego). Spróbuj do nich zadzwonić. Mnie pomogli, więc pewnie pomogą i tobie :)
Witam.Mam taki problem :pożyczyłem od koleżanki The Sims2 nocne życie orginał ,się tak wymieniamy a problem jest w tym że jak zainstalowałem to zamiast ikonki samochodu widać No pic ,a u niej go było normalnie .Co to może być proszę o odp
simsomaniaczka15
04.07.2009, 18:45
Mam wielki problem....
kupiłam swojej simce najdroższego grilla. Kiedy kazałam jej zrobić hot - dogi spowodowała pożar (miała 4 punkty gotowania ) no i kiedy przyjechała straż to ugasiła ten pożar ale nadal był mały ogień nad tym grillem i nawet jak usunęłam ten grill to ogień został i nic z nim nie da się zrobić... płonie sobie w powietrzu i trochę to dziwnie wygląda :/ Zastosowałam kod, ale nie pomógł (move objects on ) BARDZO PROSZĘ O POMOC !!!
annamaria93
05.07.2009, 14:45
@up
a może spróbuj boolpropem? (force error)
simsomaniaczka15
05.07.2009, 15:07
ten ogień zniknął jak uruchomiłam gre ponownie ale pojawił się następny problem... :/
moja simka nie chce się zajmować swoim niemowlakiem ... jak każe jej nakarmić lub pobawić się z nim to poprostu to ignoruje... i robi co chce a w domu nie ma innej osoby ktora by mogla sie zajac małą. prosze o pomoc !!!
Witam!!!
Mam kilka pytań dotyczące gry The Sims 2:)) Mianowicie dlaczego moje simy zostawiają cały swój dobytek w starym domu kiedy się przeprowadzają do osoby z innego otoczenia??
Drugie pytanie czy można przeprowadzić się np. z Miłowa do Dziwnowa ???
I ostatnie: czy można zmienić ubranie ciążowe przyszłym mamom??? Ściągnęłam kilka innych ubranek ciążowych ale one nie działają w grze.
Pozdrawiam:)))
Z góry dziękuję za odpowiedź:))
Drugie pytanie czy można przeprowadzić się np. z Miłowa do Dziwnowa ???)
O ile dobrze pamiętam to można, lecz tylko 'wyprowadzając' rodzinę wraz z domem (musi wraz z parcelą znaleźć się w skrzyni domów).
Witam!!!
I ostatnie: czy można zmienić ubranie ciążowe przyszłym mamom??? Ściągnęłam kilka innych ubranek ciążowych ale one nie działają w grze.
Pozdrawiam:)))
Z góry dziękuję za odpowiedź:))
Znalazłam fajnutki sposób boolProp'em.
1. Kupujesz ciuchy, które mają być ciażowe, narazie nie wiedać brzucha.
2. Włączasz kod boolProp...blablabla.....
3. Klikasz na sima przytrzymując Shift
4. Wybierasz opcję spawn/Tom's Clothing Tester
5. Pojawia sie wieszak sklepowy
6. Wybierasz opcję Plan Oufit (czy coś takiego)/...Maternity lub Casual 1 (chyba casual 1)
7. Planujesz simce ubrania wybieracjąc te, na których widać brzuszek
8. Zatwierdzasz
9. Cieszysz się nowymi ubrankami ciążowymi ;)
PS: jeśli coś spartaciłam to niech ktoś porządniejszy niż ja mnie poprawi, ponieważ nie umiem tego napisać, w grze mi to wychodzi, bo widzę opcję ale tak to nie pamiętam dokładnie.
Rashma ichor
16.07.2009, 14:01
Zapomniałaś napisać, że gdy ma to ubrać trzeba wcisnąć jeszcze Force Redress czy jakoś tak.
Wiem że już było to pytanie nie raz, ale szukałam i szukałam a linki zazwyczaj już wygasły- chodzi mi o ten program(?) przez który nastolatka moze być w ciąży... In.. coś tam o ile dobrze pamiętam.. Byłby ktoś tak miły i dał mi linka do tematu/ programu (najlepiej żeby było wyjaśnione co dokładnie ściągnąć :) )
Prosze mnie nie bić :)
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=46758
Z tego co mi się wydaje, to w tym temacie jest link do pobrania.
Znalazłam fajnutki sposób boolProp'em.
1. Kupujesz ciuchy, które mają być ciażowe, narazie nie wiedać brzucha.
2. Włączasz kod boolProp...blablabla.....
3. Klikasz na sima przytrzymując Shift
4. Wybierasz opcję spawn/Tom's Clothing Tester
5. Pojawia sie wieszak sklepowy
6. Wybierasz opcję Plan Oufit (czy coś takiego)/...Maternity lub Casual 1 (chyba casual 1)
7. Planujesz simce ubrania wybieracjąc te, na których widać brzuszek
8. Zatwierdzasz
9. Cieszysz się nowymi ubrankami ciążowymi ;)
PS: jeśli coś spartaciłam to niech ktoś porządniejszy niż ja mnie poprawi, ponieważ nie umiem tego napisać, w grze mi to wychodzi, bo widzę opcję ale tak to nie pamiętam dokładnie.
Problem jest w tym, ze zadne kody mi nie dzialaja:((((
Charionette
17.07.2009, 17:58
Wielkość liter ma znaczenie... Spróbuj wpisać boolProp testingCheatsEnabled true lub boolProp TestingCheatsEnabled true
Remus Lupin
17.07.2009, 18:19
A mi ten kod działa jak nie daję wielkości liter.
Ja zawsze daje boolprop testingcheatsenabled... nie wpisując dużych liter i zawsze mi działa...
pensivelane
11.08.2009, 18:00
Nie wiem czy takie pytanie już było, ale trudno. Jest jakś sposób na to, żeby sprowadzić Zadecką do domu? Najlepiej żeby nie było to za pomocą przywoływacza sąsiadów.
@up: raczej nie. U mnie nawet nie da się do Zadeckiej zagadać.
a jak zrobic zeby sim wypil ten eliksir wamporzycenia czy jakos tak??
a jak zrobic zeby sim wypil ten eliksir wamporzycenia czy jakos tak??
Nie wiem czy dobrze zrozumiałam o co Ci chodzi. O ten eliksir, który leczy z wampiryzmu? Więc tak, najpierw musisz być wampirem (o!), potem dzwonisz po swatkę (telefon - usługi - Cygańska Swatka). Kiedy owa pani przychodzi, rozmawiasz z nią i masz opcję kup eliksir (Wapirocylina-D - jakoś tak).
Jak już go kupisz to klikasz na siebie (na Sima- wampira) i masz opcję wypij eliksir(albo użyj), pijesz i nie jesteś już dzieckiem nocy.
A jeśli chodzi Ci o eliksir, który zamienia Cię w wampira to takowego w grze nie ma. Musisz ściągnąć hack z neta.
Charionette
24.08.2009, 16:17
Albo użyć boolProp'a :D W opcji spawn jest Sim Modern (czy jakoś tak- mi nie dział ostatnio, więc nie pamiętam;)) potem Make Vampire i już masz wampira :D
dareczka84
27.08.2009, 13:03
Na MTS2 jest taki specjalny obraz dzieki ktoremu mozemy zamienic sima w wampira, simorosl itp
czekokakauko
11.10.2009, 20:49
Mam problem. Mojemu Simowi-DOROSŁEMU nagle zmieniła się aspiracja-z chęci tworzenia rodziny na pogoń za dorosłością!! prawdopodobnie dlatego,że używał Hełmu Mądrości z niepełną aspracją złotą;/ sądziłam,że nic się nie stanie.. Nie wiem co mam teraz zrobić,bo nie moge korzystać z nagród aspiracji teraz,a potrzebuje go odmłodzić. Jeśli ktokolwiek wie jak to odwrócić,prosze pomóżcie!
Zależy mi na tym bardzo.
Próbowałam go przeprogramować, stało się jeszcze gorzej,bo jego aspiracja zmieniła się na-chęć zjedzenia tosta..
Jestem przerażona i prosze jeszcze raz-pomocy!!
Keramzyt
11.10.2009, 21:00
Nie wiem, kto wymyślił asprację jedzenia sera... Po prostu musisz z aspiracją platynową użyć tej Kuli NowyTySenso :) A z tą aspiracją jest to dość proste, zrób kilka tostów z serem i po ptakach :D
Mam problem. Mojemu Simowi-DOROSŁEMU nagle zmieniła się aspiracja-z chęci tworzenia rodziny na pogoń za dorosłością!! prawdopodobnie dlatego,że używał Hełmu Mądrości z niepełną aspracją złotą;/ sądziłam,że nic się nie stanie.. Nie wiem co mam teraz zrobić,bo nie moge korzystać z nagród aspiracji teraz,a potrzebuje go odmłodzić. Jeśli ktokolwiek wie jak to odwrócić,prosze pomóżcie!
Zależy mi na tym bardzo.
Próbowałam go przeprogramować, stało się jeszcze gorzej,bo jego aspiracja zmieniła się na-chęć zjedzenia tosta..
Jestem przerażona i prosze jeszcze raz-pomocy!!
czekokakauko
11.10.2009, 21:04
Próbowałam użyć tej kuli[mając całą aspiracją taką biała],ale właśnie zaczął lecieć z niej dym czerwony jak Sim miał w nim głowę i gdy wyszedł zmieniła się aspiracja-ten znaczek[który normalnie jest albo romansowanie,tworzenie rodziny lub coś tam z wiedzą,]na znaczek w kształcie tosta.
Wyszłam wtedy z gry i nie zapisałam,więc dalej mam pogoń za dorosłością;/
Szkoda ze wyszłaś. Mogłaś naten czas sprobować jeszcze raz z kulą senso skoro przedtem było błędnie pogoń za dorosłością, a aspiracja zyciowa przyjęła realny kształt. Może akurat by się udało??
Chociaż z drugiej strony też raz zdażyła się taka dziwna sytuacja z dopalaczem - zaniżał paski potrzeb mimo że aspiracja była platynowa.
Próbuj z kulą, dopóki nie uzyskasz zamierzonej aspiracji.
Próbowałam użyć tej kuli[mając całą aspiracją taką biała],ale właśnie zaczął lecieć z niej dym czerwony jak Sim miał w nim głowę i gdy wyszedł zmieniła się aspiracja-ten znaczek[który normalnie jest albo romansowanie,tworzenie rodziny lub coś tam z wiedzą,]na znaczek w kształcie tosta.
Wyszłam wtedy z gry i nie zapisałam,więc dalej mam pogoń za dorosłością;/
Skoro miałaś platynową aspirację i mimo to się nie udało, to jak dla mnie to jakiś błąd programu. Zapewne przez jakieś wadliwe dodatki z neta, lub (bardziej prawdopodobne) przez boolPropa albo innego SimPE itp..
Używasz takich programów?
czekokakauko
12.10.2009, 16:57
Simsy mam orginalne. Właśnie wczoraj postanowiłam spróbować tego kodu boolprop ;p. ale próbowałam na innej rodzinie.
Może faktycznie to przez to.
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi:)
Będe próbować.
Przeprogramowałam go ponownie na apetyt na ser, następnie spełniłam jego marzenie o zjedzeniu tosta z serem,żeby miał całą aspirację,a następnie przeprogramowałam go ponownie i wtedy już mogłam wybrać jego cel. [to tak dla wszystkoch,którzy będą mieli podobny problem;)]
Dziękuję wszystkim jeszcze raz;]
Simsy mam orginalne.
Tu nie chodzi o samą grę, tylko dodatki z internetu (sukienki, bla bla bla)
Sim Pe jest legalny :)
Tak na przyszłość, jeśli już wiedziałaś to dla innych ^^.
Esmeralda
12.12.2009, 11:35
Mam pytanie. Kiedy instaluję the sims 2 nocne życie pasek instalacji dobiega tylko do 57 % i się zatrzymuje. Gdy klikam na aktualizację wyświetla mi się wiadomosc, że jest za mało miejsca na dysku, ale to nieprawda. Pomożecie zainstalować ten dodatek?
Mixliarder
12.12.2009, 13:36
Może płytka zarychana
Może za mało miejsca jest na dysku, na którym znajdują się "Moje dokumenty", a nie w tym, gdzie instalujesz grę?
I tak jak pisał Arti, zobacz, czy z płytą wszystko w porządku.
Pewnie płyta jest uszkodzona. też tak miałem kiedyś z czymś. Instaluję i w połowie wałek.
Remus Lupin
14.12.2009, 16:37
Hej.
Nie wiem gdzie to dać nie chcę mi się nowego tematu zakładać jakby nie tu to przenieście do innego działu.
Czy wy macie takiego samego buga jak ja?
Kupiłem już dawno klub Mroczną Kryptę ale gdy tylko klient siada na stoliku na tarasie to gdy przynosi kelner jedzenie to nie ma jakby nic mu nie dawał i dzieje się już zanim kupiłem Własny Biznes.
Co mam z tym zrobić,żeby klienci jedli na tarasie.
Mam the sims Double Deluxe czyli podstawe the sims 2 i dodatek Nocne życie .. chciałabym się zapytać czy do double deluxe można instalować inne dodatki?? z góry dzięki za odp! ;*
xXx-Karcia-xXx
27.12.2009, 18:26
do którego dodatku dochodzą perfumy??? Bo mam taki problemik: Moja simka wybrała się na randkę ze swoim chłopakiem i gdy (chyba) piąty raz psiknęła się perfumami to spod stup wyrastały jakieś ciemne bąble, a obok niej fruwały muchy... musiałam wrócić do domu aby się umyć... Czy jest jakiś sposób na to aby pozbyć się tego czegoś na parceli publicznej ?
Możesz ściągnąć perfumy stąd:
http://www.parsimonious.org/furniture2/modded/k8-Visions_Inc_Perfume.shtml
http://www.parsimonious.org/furniture2/modded/k8-Panacea.shtml
Ale nie jestem pewna, czy to na 100% pomoże.
Bezimienna
06.03.2010, 17:11
Hej. Chcę się dowiedzieć jak zaprosić grupę na parcelę publiczną. Mam grupkę dzieciaków i chcę ich wysłać do "szkoły" którą sama zrobiłam. Zależy mi na szybkiej odpowiedzi.
PZDR~Caro
kalafjor
07.03.2010, 06:39
Musisz nacisnąć Zaproś==>grupę tymczasową i wtedy wybierasz czy na zabawe czy na spotkanie. A tak normalnie to nie wiem czy się da. Pozdro :)
Sherlock
07.03.2010, 08:13
@Natalia:
1. Tak.
2. Nie.
3. Chyba nie...
4. To zależy.
Zna ktoś jakiegoś realistycznego skina do wampirów( żeby takie niebieskie nie były), bo ja szukałam ale nie mogłam znaleźć :<
Bezimienna
07.03.2010, 17:12
Podróże- ale wtedy ludziska przychodzą do domu :/
biedronka_03
26.03.2010, 19:56
Czy jeśli mam 2 simy np. 2 siostry mieszkające razem , to czy jak pójdą na parcele publiczną do restauracji mogą razem zjeść obiad (przy tym samym stoliku) Jeśli tak to jak to zrobic ?
Patisia301512
02.04.2010, 10:42
Dodatek kosztuje 70/80 złotych w Auchan taniej kupisz niż w Empiku.
Jak zrobić żeby wampir mnie ukąsił ?
@up
Najpierw musisz spotkać wampira, zapoznać się z nim, zaprzyjaźnić i wówczas Sim wampir powinien Cię ukąsić. Nie masz na to wpływu, musi po prostu chcieć Cię dziabnąć ;)
ja mam takie jedno pytanie:) jak się tworzy samochody??? Bo bardzo chciałbym zrobić a gdy już zrobię dam do ściągnięcia
Bezimienna
17.05.2010, 14:54
miko252
nie jestem do końca pewma, ale chyba w warsztacie? tak jak inne obiekty. Jeśli nie, to sorki ;)
Jaki tam warsztat?!
SimPe i programy do modelowania w 3d. Oczywiście do tego wiedza i umiejętności, ogólne POJĘCIE o sprawie.
Ja mam jedno pytanie :P Jest jakiś kod, żeby sprowadzić wampira ? :O
Mixliarder
21.05.2010, 20:52
boolprop użyj
Może trochę jaśniej wytłumacz.
Wpisujesz w otoczeniu kod boolProp testingCheatsEnabled true
Wchodzisz do rodzinki, przytrzymuje Shift i klikasz z wciśniętym Shiftem na skrzynk pocztową. Wybierasz Make NPC....Vampire Wampir powinien po chwili pojawić się na granicy parceli.
Oj raczej nie ma takiego kodu [przynajmniej ja nie znalazłam]..
Ale to by było b. przydatne ^^. Bo mnie to już zaczyna denerwować jak dzieciaki , maja zero zabawy, a jeszcze lekcje muszą odrabiać .. :|
Oj raczej nie ma takiego kodu [przynajmniej ja nie znalazłam]..
Ale to by było b. przydatne ^^. Bo mnie to już zaczyna denerwować jak dzieciaki , maja zero zabawy, a jeszcze lekcje muszą odrabiać .. :|
A boolprop na to nie działa? Kiedyś tak było, że można było 'przesuwać' ten pasek potrzeb...
Sherlock
23.06.2010, 12:41
@Kirix: Wpisujesz w otoczeniu ten kod, co podała wyżej zelkam (ten pogrubiony), a potem w rodzince "przesuwasz" simowi pasek zabawy, żeby był zielony ;)
Remus Lupin
23.06.2010, 15:04
albo użyć też kodu maxmotives.
Sherlock
23.06.2010, 15:34
@up: Ale wtedy zapełniają się wszystkie potrzeby, przez co (np. za całe towarzystwo) nie można "normalnie" do kogoś zadzwonić w celu zaprzyjaźnienia się z nim, aby np. awansować w pracy (bo rozmowa za szybko się kończy) ;)
Mam pytanie, albo raczej problem:
Ponoć z NŻ dochodzi możliwość widoku sąsiednich parceli. Ja ich w grze nie widzę ! Ani parceli publicznych, ani mieszkalnych...
Gold_Chocolate
07.07.2010, 18:47
Bo to najpierw trzeba sobie ustawić w ustawieniach. Gdy wejdziesz w ustawienia to w którymś z tych "przedziałów" (grafika,opcje gry itd.) powinna być opcja "sąsiedzi" lub coś podobnego. W każdym razie powinieneś poszperać w ustawieniach.:)
Sherlock
07.07.2010, 20:00
Ustawienia --> Opcje kamery --> Zasięg widoku parceli; i ustaw co najmniej średni ;)
Marcin_xD
07.07.2010, 20:22
Błąd podczas aktualizacji pokazuje sie dymek teraz aplikacja zaaktualizuje grę the sims 2 no i klikam ok i piszę wystąpił błąd podczas aktualizacji
Sherlock
07.07.2010, 21:02
Masz oryginał?
Płytka nie jest porysowana?
Też miałem ten błąd, ale wyczyściłem rejestr i aktualizacja przebiegła bez problemów ;)
Ava z tego co wiem nie da się tego zmienić, no chyba, że wyleczysz wampiry kupując eliksir od cygańskiej swatki :)
Udało mi się znaleźć coś takiego (http://modthesims.info/download.php?t=297792). Podmienia skin wampira na ten zwykły maxisowski.
Tutaj (http://modthesims.info/download.php?t=277157) są takie bardziej wampirze :)
stasienka
04.01.2011, 17:06
Miał ktoś z was problem, że przy instalacji NŻ coś poszło nie tak i gra nie chciała działać??
przeciętny
28.01.2011, 20:30
Miał ktoś z was problem, że przy instalacji NŻ coś poszło nie tak i gra nie chciała działać??
A jak wyglądał komunikat mówiący że jest źle?
Tak w ogóle, dałoby się zrobić ściągnąć z neta jakiś obiekt, który w NŻ zmieniałby zwykłą restaurację w bar szybkiej obsługi? (sim zamawia żarcie przy kasie i nie musi czekać aż kelner do niego podejdzie)
stasienka
06.02.2011, 09:59
Dokładnie nie pamiętam ale jest już dobrze...
Bo poprosiłam moją kumpele żeby mi pomogła i jest dobrze ;)
Ale dzięki za chęci ;*
stasienka
04.03.2011, 20:51
Hej Mam taki malutki problemik...
Jak wstawić samochód do garażu??
I jeśli da rade to czy garaż ma być większy niż przedłużenie podjazdu czy nie??
Za odp z góry dzięki
Sorki za posta pod postem to sie nie powtórzy <poprostu nie przełączyłam na ostatniego posta w tym temacie>Jeszcze raz przepraszam
kalafjor
04.03.2011, 21:01
Musisz postawić podjazd i ewentualnie przedłużenie. W miejscu przedłużenia jest garaż. Możesz pomieszczenie zrobić większe. Wybierasz samochód i po prostu umieszczasz go na podjeździe lub przedłużeniu.
stasienka
04.03.2011, 21:04
No tak ale chodzi o to że gdy już jestem w trybie gry to oni stawiają samochód tylko na podjeździe a garaż stoi pusty...
Problem może być dlatego że jak budowałam dom to samochód postawiłam przed garażem??
kalafjor
04.03.2011, 21:26
Taak. : D
Jak chcesz, żeby simowie parkowali w garażu to przenieś samochód na przedłużenie podjazdu, czyli do środka garażu.
stasienka
05.03.2011, 13:45
Aa ha.;*
Dzięki to pomogło ;3
olivpear
14.03.2011, 14:10
Hej mam pytanie ;-) może dla niektórych z Was to normalna rzecz ale ja mam problem ;p Kupiłam samochód i mój sim pojechał na przejażdżkę. Po jakim czasie on wróci? Minęły chyba 3 dni i nie wraca a już ma prawie wszystkie te wartości głód itp na najmniejszym poziomie i boje się że mi umrze :P moge jakoś kontrolować to kiedy on wróci z tej przejażdżki?
To niestety jakiś błąd jest. Polecam zainstalować łatkę.
kalafjor
14.03.2011, 18:23
A skreśliłaś/eś mu interakcje u góry? XD
Nie wiem. Wszystko jest możliwe. ^^
Ja tak miałem i usunąłem podjazd. Potem pokazał się dymek, że sim nie ma gdzie zaparkować to z powrotem go wstawiłem i sim wrócił :)
Victoria04
28.03.2011, 17:34
Ja mam pytanie :)
Otóż podczas wizyty w galerii handlowej mój sim nawiązał znajomość z fryzjerką. Porozmawiał z nią, poflirtował. Jest między nimi duża chemia, wyjątkowo szybko narastał im pasek znajomości. Mało tego, w jego pragnieniach jest randka z nią, a podczas jej pracy jest to niemożliwe. No to ok, wrócił do domu, bierze za telefon, a tu Julii nie ma na liście osób do których można zadzwonić. Tymczasem raz ona zadzwonila do niego, więc telefon ma. Więc o co chodzi i jak to rozwiązać?
dlaczego w niektórych filmikach z simsów, simy wyjeżdzają samochodem na ulice a u mnie tylko wsiadają i zniakają?
Pewnie masz podjazd ustawiony kodem moveobjects on przy krawędzi, gdzie normalnie podjazdu nie da się umieścić ;)
nie mam żadnym kodem ustawionego podjazdu tylko normalnie prosto z trybu budowania:/
zuzapets
19.01.2012, 18:30
Hej mam pytanko? co je wampir w the sims 2? wiem że głupie pytanie ale mam wampira w 2 i czym mam go żywić? pytam się bo to mój pierwszy wampir w the sims 2 i zielonego pojęcia nie mam czym wampira żywić:p
Kenny McCormick
19.01.2012, 20:09
Sama jesteś krew!!!
Wampir je normalne żeczy! Jest mod aby żywił się przemenianiem w wampirów (cgyba na MTS ;))
Ginsei- to nie TS3, a jeśli nie masz pojęcia to zapraszam tu: http://sims.wikia.com/wiki/The_Sims_Wiki
Spoko Kenny, w TS2 też grałam (więc pewne pojęcie mam), a mimo to nie uzurpuję sobie prawo do obrażania innych, w przeciwieństwie do ciebie. Mogłeś spokojnie grzeczniej powiedzieć, że popełniłam błąd, ale po co, nie?
Ja osobiście odpowiadałam z tego, co sama zapamiętałam. Jakbym pisała w kontekście TS3, to bym jeszcze o owocu plazmowym napisała, a tego przecież nie zrobiłam :/
Kenny McCormick
20.01.2012, 16:16
Ja nie chciałem być złośliwy, poprostu gwałtownie zwruciłem Ci uwagę ;)
Em, teraz ja mam pytanie... Jak usunąć Panią Zadecką z rodziny? Dodałam ją i zapisałam grę, a teraz nie mogę się jej pozbyć. Nie mogę jej zabić, bo nie będzie jej na przedmieściu (chyba że npc się ''odradzają'', ale nie wiem). Jak ją usuwam opcją force error, po wyjściu i wejściu w tą rodzinę znowu jest. W dodatku jej głowa zrobiła się czarna, nie wiedzieć czemu. Nie wiem, co robić :(
Spróbowałabym to zrobić przez SimPe - tzn. gdy otworzysz sobie tam otoczenie, po lewej wybierzesz sobie family information i znajdziesz nazwisko householdu gdzie jest Zadecka. Potem wystarczy ją zaznaczyć i kliknąć "usuń".
Nie daję gwarancji, że potem pojawi się na przedmieściu i że nie będzie jej widać w ekranie ładowania rodziny, ale grać nią już nie będziesz mogła.
Kolejny dowód na to, że granie Zadecką JEST złe. Nie radzę tego robić, bo to ewidentnie może zepsuć grę.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.