PDA

Zobacz pełną wersję : The Sims 2: Nocne Życie - Masz pytanie - zadaj je tu

Strony : 1 2 3 [4]

Fisia
05.02.2012, 10:50
Dzięki Liv, ale ja tam wolę nie używać SimPE. Pokombinuję jeszcze z insimenatorem :)
A co do tej czarnej głowy, to mam kolejny problem. Niektóre moje Simki też mają takie głowy jak moja Pani Zadecka... Kiedyś były normalne, a teraz widać tylko brwi. Reszta ciała jest normalna. Kiedyś gdzieś tu widziałam taki problem, ale zapomniałam gdzie on był, zresztą tam czarna głowa była chyba tylko przy ubraniach ciążowych. A u mnie jest na każdym ubraniu. Próbowałam resetować Simkę, zmieniać wygląd, ale czarna głowa jak była, tak jest :c

Kenny McCormick
05.02.2012, 11:50
Może foto?

Fisia
05.02.2012, 14:10
Proszę:
http://img804.imageshack.us/img804/1549/czarnagowa.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/804/czarnagowa.jpg/)
Pani Zadecka też tak miała :d

Kenny McCormick
05.02.2012, 14:14
Miałem podobnie, pobierałaś skiny zastępcze?
Ja miałem tak (http://desmond.imageshack.us/Himg190/scaled.php?server=190&filename=downuj.jpg&res=medium), przez zastępcze skiny :redface:

Fisia
05.02.2012, 14:21
Tak, mam skiny default, ale nie wiem, czy akurat ta Simka taki ma. Mam dużo takich Simek, a tylko 3 mają takie głowy :|

Liv
05.02.2012, 14:40
A jak chcesz w lustrze zmienić im wygląd to co się dzieje?

Jak na mój gust to też defaulty.

Fisia
05.02.2012, 14:43
Ja jej zmieniałam wygląd insimenatorem. Od lustr się odzwyczaiłam, dopiero muszę spróbować. Nie pomyślałam o tym :)

O, dzięki, podziałało! Musiałam zmienić kredkę do oczu :) Dzięki wielkie.

Gr0sik
11.03.2012, 13:57
Czy w tym dodatku są jakieś gotowe przedmieścia albo parcele? U mnie ich nie ma a wydaje mi się, że powinny być.. :|

Kenny McCormick
11.03.2012, 14:18
Są xD Wchodzisz w miasto i w górnym prawym rogu masz rysunek z przedmieście, i tam jest jedno które możesz wybrać, albo stworzyć nowe ;) Do do parceli, powinny być w skrzyni domów :D

Gr0sik
11.03.2012, 19:28
Tyle, że właśnie nie ma o.O
nic.. o co kaman?

Kenny McCormick
11.03.2012, 19:51
http://img252.imageshack.us/img252/6374/przedmiecie.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/252/przedmiecie.jpg/)

NA taki obrazek naciśnij :D Powinno działać, jeśli nie - pisz do nas :)

Kamil
11.03.2012, 20:11
Skoro nie ma to sprawdź w trybie kupowania czy są obiekty z tego dodatku.
EDIT: ^Biały król? XD

Kenny McCormick
11.03.2012, 20:14
Skoro nie ma to sprawdź w trybie kupowania czy są obiekty z tego dodatku.

:O To przedmieście albo dodatki są w trybie kupowania? :O
Koleżanka ma problem ze znalezieniem parcel, i stworzeniem przedmieścia.;)

Kamil
11.03.2012, 20:16
Kenny ale skoro nie znalazła tego przedmieścia to może dodatek się nie zainstalował. Sam tak kiedyś miałem, że niby jest ale obiektów ani nic nie ma. ;)

Gr0sik
12.03.2012, 20:19
Już nie ważne, ale ja głupia jestem xdd.. Trochę inne było to dodawanie niż np w podróżach i dopiero dziś się skapowałam :P. A na parcele w skrzyni nie zwróciłam uwagi bo nie miały ikonki NŻ w rogu :/

Malin
11.04.2012, 18:03
Czy zdjęcia z budki fotograficznej zapisują się w jakimś folderze gry? Bardzo mi się one podobają i chciałabym je "wyciągnąć". Widziałam takie tu na forum w dość dużej rozdzielczości, widziałam też jako recolory różnych obrazków na stoliki, więc podejrzewam, że jest to w jakiś sposób możliwe. Ale jak to zrobić?

Liv
11.04.2012, 18:13
Powieś je na ścianie w domu, potem otwórz sobie ten dom w SimPe (tzn. najpierw samo otoczenie, potem po lewej "lots") i stamtąd będziesz mogła wyciągnąć ten obrazek :)

Natknęłam się na ta opcję dawno temu, ale mam nadzieję, że dobrze zapamiętałam spsoób postępowania w takim przypadku ;]

Kenny McCormick
11.04.2012, 18:15
I potem moge zrobić recol obrazku, i go postawić w sypialni? :rolleyes:

Liv
11.04.2012, 18:19
Jeśli tego pragniesz, to owszem! :P

Malin
12.04.2012, 14:36
Powieś je na ścianie w domu, potem otwórz sobie ten dom w SimPe (tzn. najpierw samo otoczenie, potem po lewej "lots") i stamtąd będziesz mogła wyciągnąć ten obrazek (...)
Niestety, nie dam rady bez łopatologicznego wyjaśnienia. Weszłam w "Lot Description" no i to by było na tyle. Nie wiem, co robić dalej, bo żadne szczegóły wybranego domu mi się nie wyświetlają i nie wiem, jakiej opcji użyć.

Liv
12.04.2012, 16:35
Dobra, to jednak nie tak :P

To teraz łopatologicznie - w grze wpisujesz kod boolprop ShowLotPackageFilename true, najeżdżasz myszką na interesujący Cię dom, zapisz nazwę pliku i szukasz go w folderze Lots otoczenia, w którym grasz.
Jak już znajdziesz plik, otwierasz go w SimPE, na liście po lewej stronie szukasz jpg/png (albo coś takiego) image, szukasz tam obrazku, a jeśli znajdziesz, to po prawej stronie masz "Export" i przez ten przycisk wyciągniesz obrazek i zapiszesz sobie np. na pulpicie ;)
Jeśli nie będzie pod "jpg..." to niżej jest jeszcze "Texture images" i tam będzie.
Chciałam to sprawdzić, otworzyłam kilka domów (przy wyłączonej grze), ale nie mogłam trafić na taki, gdzie wiem, że mam obrazki ;<

Malin
13.04.2012, 01:00
Już mam, są w "Texture images". Wieeelkie dzięki za pomoc, te fotki są po prostu świetne! :D

Kenny McCormick
15.07.2012, 19:28
Mam taki, problem, że gdy samochód wyjeżdża to nie ma animacji. :|
Czemu tak jest?

Björk
15.07.2012, 19:44
Mam taki, problem, że gdy samochód wyjeżdża to nie ma animacji. :|
Czemu tak jest?

Może postawiłeś, Mój Drogi, podjazd z kodem move object, a to trochę psuje animację, gduy samochód nie ma gdzie zakręcić :)

revallsay
25.09.2015, 17:48
Mam jakiś błąd. Gdy chcę zaprosić sima na parcelę publiczną, to dzwonię przez telefon, wybieram opcję 'ask on date', wybieram sima i lokalizację parcela publiczna. Wszystko ok, ale taksówka zawsze przyjeżdża za późno i sim, które zaprosiłam dzwoni z pretensjami i jak docieram na miejsce, to go nie ma. Co jest nie tak?

Liv
25.09.2015, 17:52
Bez modów też się tak dzieje?

revallsay
25.09.2015, 20:33
Mody mam takie:
- nie pojawianie się nowych miastowych itd
- Triplets and Quads
- No Mr Huble
- No Kich Trask
- Write Novel Fatser
- simy nie spraszają znajomych z pracy/szkoły
- wyższe rachunki
- dostaje się pkt techniczne za majsterkowanie

Któryś z nich może powodować ten problem?

Liv
25.09.2015, 21:37
Teoretycznie nie :|
Zapytałam wujka google i znalazłam m.in. taki (http://www.modthesims.info/showthread.php?t=510745) temat na MTS. Gotowego, sprawdzonego rozwiązania niestety nie ma :(
A tak na serio to sama mam z tym problem. Do pewnego momentu kazałam simowi czatować przy chodniku na taksówkę, a obecnie zapraszam sympatię do domu, a jak już się pojawi na parceli, dopiero wtedy proponuję randkę ;)

revallsay
26.09.2015, 08:52
It happens if you speed up your game. After you accept invitation or ask someone out, don't speed up your game. I noticed this whenever I speed up my game.

Spróbuję tego jak włączę grę, może to zadziała, a jak nie to ewentualnie będę zapraszać do domu a potem do miasta. Dziękuję za link ;)

EDIT: Problem rzeczywiście leży w szybki przewijaniu. Jak włączyłam wolny tryb życia, to błędu nie było. Jeszcze raz dziękuje za link :)

funny55
30.09.2016, 11:54
Wiecie kim jest ta simka ? Pojawia się na każdym przedmieściu.
http://i47.************/2ymfxvm.jpg