Zobacz pełną wersję : zawiesza sie
linda1990
22.09.2005, 13:13
niewiem co sie dzieje gram, gram z 5 min i nagle sie zawieszają simy i czas ale muzyka idzie i telewizor przczoły lataja tylko simy nic! więc wychodze z gry wchodze a oni dalej zawieszeni! ...wchodze do innej rodzinki gram 5 min i to samo! pomocy! co mam zrobic pomuszcie :please:
Masz jakieś dodatki z internetu? Jeśli tak, to sprawdź, czy bez nich będzie ok.
Neo3DSMax
22.09.2005, 16:44
Ja mialem podobnie tyle ze restart kompa, bez mojej pomocy.
Testowalem ubrania czy dzilaja poprawnie i wyszedlem z gry, ale zamiast pulitu Win XP to restart mi sie zrobil.
Nie urzywaj dodatkow do ktorych nie ma w pliku Masha (o ile dodatek tego wymaga, bo wiekszosc na sieci sa zle zrobione), oraz sprawdzaj czy na stronie jest nazwa i z kad pobrac Mash do danego obiektu.
Ubrania nalepiej sprawdzac w Warszatcie dolaczonym do gry i jesli zabaczysz ze zamiast ubrania masz stare ciuch to brakuje Masha, gdy mesha nie znajdziesz na sieci to WYRZUC TEN DODATEK, bo ci sie zacznie cos kopac w grze nawet system moze cos niestabilnie dzialac.
Ja prubowalem takim sposobem:
Ubranie bez mesha -->> export ubrania do edycji w np: Photoshopie (wychodzil poprawnie, lecz w Warsztacie nie bylo widac tekstur na postaci tych nowych) i kopiwalem tekstury do modelu innego w ktorym bym juz mesh porzebny do mojego ubrania. Potem import i cacy mamy to ubranie i textury tez widac. Wygladalo ze wszystko OK.
Wlanczam gre i i jazda maly test... hmmm wszystko ok. wychdze z gry i to lipa zamiast pulpitu komp sie zrestartowal sam i w dodatku ostawienia gry w opcjach rafiki mi sie zresetowala jak ponownie wlaczylem gre. :O :O
Wiec nie polecam podmiany pikow z obiektow ktore sa zle zrobione.
Mam nadzieje ze rozumiecie moje wypiociny, bo sam testowalem i wiem co jest grane.
linda1990
22.09.2005, 17:02
mam sporo dodatków z netu i moze zeczywiscie niemam jakichs Mash bo czasem sciągam ubrania i ich niema xP
potrwa troche sprawdzanie tego wszystkiego ale cusz....:)
ja też tak miałem bo dodałem nowy sprzęt (ramy) może to dlatego!! ale w doctor tweaker xp jest opcja żeby nie wyskakiwały takie okienka i żeby nie wyłanczały w takli sposób programu. Bo to o to chodzi że komputer myśli że coś zagraża utratą danych :excl:
Neo3DSMax
23.09.2005, 11:18
Ja ostatnio tworzylem ubranie, pobierajac tekstury z dwuch innych ubran, ktore mialy mash i chodzily poprawnie, chos mash sie w nich roznily troche.
Z pierwszego spudnice do projektu gdzie byly buty na szpilkach. Praca szla OK.
Wszysyko ladnie dorobilem i zapisalem projekt tylko jak zaczelem tworzyc sima w grze to sie zawiesila.
Czy moze byc taka przyczyna tego za moje nowe ubranie bylo w katalogu ../Save Sim, a mesh byl w ../Dawnload. :O
Dziwne to troche :O :O . Bo tamte orginale obrania chodzily pez problemu, gralem ze 15 minut.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.