PDA

Zobacz pełną wersję : Czy ściany i podłogi mogą być niekompatybilne z NS?

Gryska
28.09.2005, 08:23
1. Pytanie, jak w temacie posta.
Chodzi o to, że mam sporą ilość właśnie podłóg i ścian ściągniętych z sieci. Niestety, tylko ich niewielka część jest widoczna w grze. Co zrobić, żeby było widać je wszystkie? Może jest jakiś program do sprawdzania, czy działają z NS?
2. Oprócz ścian i podłóg nie widać też u mnie sporej ilości fryzur, ciuchów, okularków, kolczyków i innych pizdryków, że o roślinach ogrodowych i meblach nie wspomnę. Za to niektóre fryzury są zdublowane podczas tworzenia sima, czy zmieniania jego wyglądu. Nie wiem, co zrobić, żeby było widać po jednej z każdego rodzaju ))). Wyrzucałam już z Downloads pliki, które się powtarzały (Sims2Pack Clean'em), wyrzuciłam też całe Downloads, włączyłam grę, wyłączyłam i z powrotem skopiowałam dodatki. Poprawiło się o tyle, że przed wyrzuceniem Downloads nie mogłam zmieniać główy Sima w trybie tworzenia rodziny (bo głów nie było widać - żadnej - nawet tych z gry), a teraz już są widoczne.
Problem z dodatkami jednak pozostał.

Proszę, pomóżcie - nazbierałam tych dodatków, a nie mogę wykorzystać nawet 10 % tego, co mam :o)))

Buziaki dla wszystkich, co pomagają :o)))

Suave
28.09.2005, 13:36
Po prostu nie wszystkie rzeczy są przeznaczone do ts2 ns.
Przeważnie pisze obok download, w jakim dodatku działają.
Istnieje też taka możliwość, że nie umiesz posługiwać się plikami z końcówką Sims2Pack. Otóż takie pliki najpierw należy zainstalować. Klikasz na nie dwa razy ,a potem już sama będziesz wiedziała co robić dalej.
Aha, a fryzury itd. powtarzają Ci się z tego samego powodu co powyżej podałam lub dlatego, że nie ściągnęłaś do nich meshy.

Gryska
28.09.2005, 16:38
Że nie wszystkie rzeczy są przeznaczone do NS - to wiem. Dlatego m.in. pytam, czy ściany i podłogi MOGĄ BYĆ niekompatybilne z NS.
Jak napisałaś - PRZEWAŻNIE (ale nie zawsze) obok dodatku do ściągnięcia jest napisane do czego pasuje. Dlatego pytam, czy jest jakiś program umożliwiający sprawdzenie tego czy pasuje, czy nie...
Z plikami Sims2Pack bardzo dobrze wiem, co się robi. I wiem też, że żeby coś zainstalować najwygodniej jest kliknąć na ikonkę dwa razy :o///
Meshe do fryzur też mam NA PEWNO pościągane, bo to zawsze sprawdzam.
Ale dzięki za chęć pomocy. Pozdrawiam

Może ktoś inny potrafi mi pomóc?