Zobacz pełną wersję : problem: aspiracje-boję się i chcę
Wampirencja
02.10.2005, 17:53
Dziwne rzeczy się wyrabiają:
http://strony.aster.pl/wampirencja/dzwine.JPG
Sim z aspiracją "rodzina" boi sie mieć dziecko. Mam tak ze wszystkimi simami o tejże aspiracji. Albo się boją albo w ogóle nie chcą. Skupiają się jedynie na takich drobiazgach jak "kupić ubranie", "zjeść płatki" od czasu do czasu o jakiejś drobnej interakcji z kimś z rodziny...
Próbowałam mazyny do zmiany apisracji, kupowanej za punkty aspiracji (np. zmienić aspirację na "nauka" i z powrotem na "rodzina). Nie pomogło...
Dzieje się tak od zainstalowania NŻ, sim miał zablokowane "mieć dziecko" wcześniej....
Co się dzieje? Czemu się dzieje? Co zrobić by się nie działo?
hmmm... nie wiem. Mi tez sie stalo tak raz (lecz u mnie bylo, pragnienie-miec impreze, obawy- nie miec imprezy). Lecz mi sie udalo zmienic aspiracje. Ale u toi to nie dziala :con:
hmmm...nic nie sciagnelas, prawda, z neta?? A moze wirus jakis napadl komp, lecz to malo prawdopodobne :wacko:
Moze komputer sie jakos pomylil? Znam kolezanke, ktorej komputer pomyllil sie wiele razy w grach jak np. Unrealtournament. :O
NIe wiem, amigos.
///R U There?
Sun Down And Join Us///
PS Niezly Sim ;)
Margierytka
02.10.2005, 18:51
Dziwne rzeczy się wyrabiają:
Sim z aspiracją "rodzina" boi sie mieć dziecko. Mam tak ze wszystkimi simami o tejże aspiracji. Albo się boją albo w ogóle nie chcą. Co się dzieje? Czemu się dzieje? Co zrobić by się nie działo?
Dziwisz się? Sim też człowiek. Jak pojedzie na randkę z ognistym kochankiem NPC z noworodkiem przy cycku???? Simy też mają rozterki... Chciałabym, a boję się.;)
Zobaczysz jak skończysz 20-25 lat. Żal ci będzie chwil utraconych na wyjmowaniu pieluch i przeciaraniu soczków jakiemuś srajdkowi, a jednocześnie Twój zegar biologiczny będzie się domagał potomstwa.
Ja tam się cieszę, że moje simy nie chcą się mnożyć jak króliki!
Wampirencja
02.10.2005, 19:51
simy są symulacją ale obawiam się ze nie aż tak dobrą:] przypuszczalnie błąd gry.. i ma to związaek z NŻ... bu...
dodatkowo infromuję że.... gra ni szczytuje urodzin dziecka u simów z taką aspiracją (właśnei odkryłam i znowu cierpię...)
Incognito
03.10.2005, 11:42
Hmmm...Wiesz, simy tez moga miec takie 'kapryski' ;) Ale to pewnie blad. :)
a ja u simów rodzinnych, zresztą wszelakich takie chcę i nie chcę miałam wiele razy. i to przed Nocnym Życiem, więc jednak nie widzę związku. zbieg okoliczności.
Margierytka
03.10.2005, 15:24
Rainne dobrze mowi! U mnie też to występowało. Natomiast poprawili jedną rzecz - zakochane simy bez względu na aspirację, pragną się zaręczyć i wziąć ślub. Do tej pory te pragnienia pojawiały się u tych "rodzinnych"
Natomiast pragnienie dziecka i jednocześnie obawa są do wytłumaczenia. Nie sądzicie? Taka np simka, której zostało 19 dni do starości, może już się obawiać ciąży. A jednocześnie chcieć jeszcze raz zostać mamą.
Tak jak u normalnych ludzi. Po 35 roku życia wzrasta potencjalnie możliwość wystąpienia u dziecka bardzo poważnych wad genetycznych. Więc te 35-cio latki /odpowiadające mniej więcej 42 dniowej simce/ obawiają się ciąży.
Przy dzisiejszych stosunkach socjotechnicznych, wzmożonej aktywności naszego gatunku, wydłużeniu się długości życia ludzkiego, kobieta 35-letnia uważana jest jeszcze za osobę stosunkowo młodą. Rozumiem, że dla 13-latków to juz mamut, albo zombie. ;) Ale socjologowie uważają inaczej. Zatem relatywnie 35-ciolatka może się jeszcze chcieć rozmnażać, a jednocześnie bać się ciąży powikłanej lub wad u dziecka.
Wampirencja
03.10.2005, 20:07
a ja u simów rodzinnych, zresztą wszelakich takie chcę i nie chcę miałam wiele razy. i to przed Nocnym Życiem, więc jednak nie widzę związku. zbieg okoliczności.
bardziej chodzi mi o to,że nawet u "świeżo zrobionych" simów, nawet po zakochaniu, nie występują takie pragnienia jak "oświadczyny" czy "wziąć ślub". O dzieciach nie wspominając. Nie chcą już uczyc dzieci chodzenia, nie pragną się z nimi zaprzyjaźniac czy rozmawiać (tam w okienku to nie jest dziecko sima).
A lubilam tą aspirację, często pragnienia pokrywały się z tym, co chcę zrobić z simami...
Podczas dzisiejszej gry w innym domku oba simy z tą aspiracją mają smoczek w okienku obaw, a w okienku pragnień jednego sima pojawiło się "bara-bara z 5(?) simami w miejscu publicznym" a u drugiego "rozwinąć w pełni 7(?) umiejętności".
(To były świeżo stworzone simy)
Moja stara simka miała aspirację - naukę... i wiele razy miała w obawach i pragnieniach np. zdobyć pracę, dostać awans... Bezsens.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.