Zobacz pełną wersję : Życie wampira
Toomaszek
17.10.2005, 23:32
Jak sie chodzi do pracy jak się jest wampirem np. praca od 6.00 do 15.00??
Jak wogóle wygląda życie wampira??
Normalnie (prawie ;)), tyle, że w dzień one muszą spać w trumnach. Jak wyjdą spada im samopoczucie (czy jak to tam nazwać :P). Do pracy mogą chodzić i nie jestem pewna czy wtedy też im nie spada to "samopoczucie". Ale wtedy zawsze są kody i "doplacz działania" (o ile się nie pomyliłam).
magda_909
18.10.2005, 14:04
Okropnie, moi simowie mają wielkie domy zawsze i zanim dojdą do samochodu do pracy, to mają okropny nastrój i nigdy nie dostałam awansu jako wampir :(
A poza tym wampiry są super!!! Mozna nimi robi zaległe punkty umiejętności, i nastrój się nie psuje :D
Jak się jest wampirem, to lepiej pracować w nocy, albo zrezygnować całkowicie z pracy. Bo ciało na słońcu bardzo szybko się wypala (a bycie w pracy to tak jak przebywanie na słońcu).
Moi wapirowie noralnie pracuja za dnia. Szybko biegna do samochodu potem w pracy nastruj nie spada (moze pracuja w grobowcu?). I jest gicio, a w nocy sie ucza :D
A nie szło tego w tym temacie napisać ?http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=22270 :|
A propo tematu moje wampiry pracowały za dnia, jak się im trochę pogorszył nastrój poprawiałam go za pomocą obrazu ściągniętego z netu..Zresztą wamipry mi się szybkoo nudzą..Choć są fajne bo im nie spadają potrzeby.. :D
Życie wampira jest uproszczonym zyciem zycia sima. Skaplikowane no nie? Powiem ci ze jedyna wada to to ze sie pala na sloncu. Koiedy wkoncu im wszystko zjedzie na dol to po prostu wyparowuja i zabiera je smierc. Ale tak to wampiry maja swietne NOCNE ZYCIE.
Właśnie dlatego nie lubie wampirów - bo im w ogóle prawie potrzeby nie spadają (mówię o nocy, kiedy żyją). A taka gra jest bezsensu... bo nie ma co robić. Na początku może i fajnie, bo można balować całą noc... ale po jakimś czasie nudne sie to robi :P
trza umie się pobawi ;), idź na miasto, w domu możesz np... hmm ja zazwyczaj zapraszam różne simy a potem jak się uda to gryze, takie przyjęcia w domu ;)
"Życie wampira lepsze, bo potrzeby nie spadają..."
A co to za problem? Jak chcecie uzupełnić paski potrzeb Waszych simów, wpisujecie kod maxmotives i po kłopocie. Prosta sprawa.
Pozdrawiam.
Lukas_the_great
12.11.2005, 20:21
Jeśli mój sim zamieni się w wampira, to jak będzie wyglądał? Będzie miał szarą skóre tak jak reszta wampirów, czy tylko urosną mu kły??
OlaSims2
12.11.2005, 21:47
Będzie blady (szary) z kłami :P
Słyszala, że wampir nie może kochać zwykłego sima. A może być tak? Dwóch wampirów bierze ślub, a jeden wypija eliksir, żeby być zwyklym simem. To ten drugi nadal będzie go kochać? :wacko:
Zycie wampira wygląda całkiem prosto. W dzień śpisz w trumnie a w nocy szalejesz po klubach z całkowicie dobrym humorkiem :):):P:D
Vanillienné
13.11.2005, 11:58
Słyszala, że wampir nie może kochać zwykłego sima. A może być tak? Dwóch wampirów bierze ślub, a jeden wypija eliksir, żeby być zwyklym simem. To ten drugi nadal będzie go kochać? :wacko:
Jak to? Oczywiście, że może!
ja mam świetną parkę - wampir i normalna simka - kochają się i mają dzieci.
Jak to? Oczywiście, że może!
ja mam świetną parkę - wampir i normalna simka - kochają się i mają dzieci.
Ja to przeczytałam na www.simpassion.pl
Ja to przeczytałam na www.simpassion.pl (http://www.simpassion.pl)
Nie można zdobyć miłości tych wampirów stworzonych przez grę, którymi nie sterujemy.
Nie można zdobyć miłości tych wampirów stworzonych przez grę, którymi nie sterujemy.
Dlaczego? Przecież można :D
Cannabis
14.11.2005, 11:26
Dlaczego? Przecież można
Ale tylko gdy jest się wampirem.
Margierytka
14.11.2005, 12:10
E tam - można ;) Ale trzeba się trochę nabiedzić.
E tam - można ;) Ale trzeba się trochę nabiedzić.
Słuchajcie- to ja już nic nie rozumiem- można czy nie można? :wacko:
Margierytka
14.11.2005, 12:49
Można... poderwałam sobie wampirka. Firmowego NPC.
http://img254.imageshack.us/img254/969/zakochanywampir2eo.jpg (http://imageshack.us)
Miłosz Hrabia Sim i Kasandra Ćwir. ;P
Ja też, u mnie się pobierają... Poderwał wampirkę z gry i się wprowadziła. Ale co ciekawe - już nie jest wampirem, a nadal tak otwiera usta i przytyka do nich rękę i tak chodzi... xD
A mam pytanie teraz - co zrobić, żeby mi kogoś wampir ugryzł? Ile muszą mieć punktów (tzn. się lubić)? I gdzie to jest? Klika się na sima i jest "Ugryź" czy jakoś tak?
Margierytka
14.11.2005, 21:46
Mnie żre Kasandrę na każdej randce. Leci na nią jak szatan i albo ją namiętnie całuje albo gryzie. Ale spoko - Kassy się zaopatrzyła w 20 fiolek wampirocyliny.
A ja mam pytanie. Ile krąży tych wampirów po przedmieściu? bo ja jak dotąd spotykam jednego i tego samego, więc zaczyna mnie to nudzić...
Można... poderwałam sobie wampirka. Firmowego NPC.
Miłosz Hrabia Sim i Kasandra Ćwir.
15.11.2005, 15:47
Twoja Kasandra chyba weżmie ślub co nie?
Nie... W żadnym wypadku. Zmarnowałabym wampira NPC. Są zbyt drogocenni. I tak fajnie latają z zasłoniętymi ząbkami. Kasandrę się odkocha, a potem kiedyś chajtnie. Ale z Jonatanem. ;)
PS.
Plii - moje simy w większości są atrakcyjne - nawet NPC - zmieniam im buziaczki w SimPE wg tego poradnika http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=355133&postcount=10. Wampirek był lekko podretuszowany bo oryginalnie miał paskudny garbaty nochal. Po korekcie paluszki lizać.
Ja mam wampirzycę. Nazywa się Viki Wampirzyca. :P
Obecnie w ogóle nie pracuje, bo zdobywa punkty umiejętności.
Ma ponad 10 kochanek... Tak KOCHANEK, bo tak się jakoś stało... :laugh:
Chciałam żeby wampirzyca ( nie pamiętam jak się nazywa ) stała się jej przyjaciółką i mnie ukąsiła. No i żeby szybciej się zaprzyjaźniły dałam Flirtuj :P A wtedy się w sobie zakochały... :whistle:
Chciałam to jakoś odkręcić i znaleźć jej jakiegoś faceta, ale jak weszła na sale i dałam jej „Rozejrzyj się” to ona za samymi babami się oglądała. :nugged: No to nie zostało mi nic innego jak umawiać ją z kobietami... :P Ale i tak „przyjaźń” z tą wampirzycą się nie przydała, bo Viki zmieniłam w wampira kodem. :D A tak w ogóle to ja wole grac wampirami, bo im wskaźniki nie maleją i nie trzeba się nimi zajmować. :)
A jezeli ja sama będę kierowala wampirką, to nie ugryzie swego pryszłego męża? ;)
A jezeli ja sama będę kierowala wampirką, to nie ugryzie swego pryszłego męża? ;)
Jeśli ty jej nie karzesz to raczej nie... Chociaż czasami sim może sam sobie to „ustawić”.
Ja też poderwałam jednego wampirka. Ale raczej NPC nie lubie bo są jacyś niedorobieni. Z NPC takich co chodzą po przedmieściu, a nie mają nigdzie domków to tylko jeden byl naprawdę super. Był przystojniejszy od tych, których ja robię :O
MaRiShKa
19.11.2005, 16:54
A ja mam pytanko.,...wyczytałam już w tym temacie że żeby wampirek ugryzł normalnego sima musi mieć z nim dobre kontakty...Ale np..załóżmy że moja simka jest mocno związana z wampirkiem i on jej nie chce ugryźć...czy można do tego doprowadzić poprzez opcję ''Nakłoń do''??jeśli nie to kiedy wampir ugryzie moją simkę??Już mnie to na prawdę zaczyna wkurzać...:/
A ja mam pytanko.,...wyczytałam już w tym temacie że żeby wampirek ugryzł normalnego sima musi mieć z nim dobre kontakty...Ale np..załóżmy że moja simka jest mocno związana z wampirkiem i on jej nie chce ugryźć...czy można do tego doprowadzić poprzez opcję ''Nakłoń do''??jeśli nie to kiedy wampir ugryzie moją simkę??Już mnie to na prawdę zaczyna wkurzać...:/
Można doprowadzić do tego przez tą opcję... Można także dodać wampirka do rodziny ;). Zawsze także można zmienić sima w wampirka za pomocą kodu boolProp testingCheatsEnabled true... Gdzieś tam była opcja make Vampirie, czy coś w tym stylu :).
Ten kod z wampirem mi nie działa ! Ja chcę mieć wapira, ale jak ? Mojego sima kręci wampiryzm i 7 razy dzwoniłam po swatkę, a ona mi jakiś debili przysyła. NIe znam żadnych wampirów i ciągle jeżdżę na przedmieście, żeby jakiegoś spotkać, ale nic !!! ;( I co ja mam zrobić ?! Może ten kod jest zły ?! :( :( :( HeLp !!! ;(
Bo kod to "Boolprop testingCheatsEnabled true".
Slythia go przekręćiła.
A do swatki nie możesz dzwonić w dzień tak myśle, bo nie dostaniesz wampira tym bardziej
myszka95
27.11.2005, 06:06
Bo kod to "Boolprop testingCheatsEnabled true".
Slythia go przekręćiła.
A do swatki nie możesz dzwonić w dzień tak myśle, bo nie dostaniesz wampira tym bardziej
Ja ZAWSZE robię wampiry tym kodem, a potem kąsam domowników :happy2: :happy2: :happy2:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.