PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z basenem

miki2207
21.10.2005, 21:20
Nie często zakładam nowy temat nie dlatego, że wszystko wiem ale przeszukuję to forum i jak mam problem to zwykle odpowiedź znajduję w wyszukiwarce. Ale teraz takowej nie znalazłem. A zatem problem:
Otóż buduję nową parcele na której jest basen. W widoku otoczenia w tym miejscu nie widać niebieskiej wody tylko trochę jaśniejszą niz resta trawę. Nie jest to sprawa ustawień grafiki ani karty, bo obok stoi domek zrobiony przeze mnie na początku roku jak miałem tylko podstawowe simy ( teraz mam NS i NŻ) i tam jest piękny niebieściutki basenik. Próbowałem w innych okolicach - np. w Dziwnowie obok tamtego basenu postawić nową parcelę na której stworzyłem duży basen i jest to samo. Basen orginalny jest ok. natomiast mój jest nie widoczny w otoczeniu. Ktoś może zna odpowiedź...
Acha dodam że właśnie zainstalowałem oficjalnego patcha ze strony TS2 i nic nie pomogło.

moniak1993
21.10.2005, 21:47
A może coś ostatnio sąciągnełeś?

Lapis_Lasuli
22.10.2005, 09:01
Nawiasem mówiąc, mam bardzo podobną sprawę, z tym, że maxisowskie domy z mają normalną teksturę basenu, natomiast baseny zbudowane przeze mnie - są jak niebieskorozmazana trawa. Nie mam pojęcia od czego to u mnie zależy. Karta graficzna: GeForce FX 5200...
Jakoś specjalnie mi to nie przeszkadza, ale pięknie to to też nie wygląda...
Nie mam ni jednego dodatku z neta, więc raczej w tym nie tkwi problem.
EDIT: oczywiście mówię o widoku z otoczenia na dom. W środku jest normalnie.

Kladź
22.10.2005, 09:06
U mnie basen wygląda jak szare błoto ^^
Tak samo gdy gram simami, basen nie jest taki jasniutki tylko granatowy, a jeziorko wyglada jak błoto. W podstawowej części tez tak nie miałam... może to wina dodatków, których mam sporo albo karta graficzna ?

szabatka2
22.10.2005, 21:21
U mnie basen wygląda jak szare błoto ^^
Tak samo gdy gram simami, basen nie jest taki jasniutki tylko granatowy, a jeziorko wyglada jak błoto. W podstawowej części tez tak nie miałam... może to wina dodatków, których mam sporo albo karta graficzna ?

hmmm..... ja nigdy nie mialam problemow z basenem, ale np. krzesla, stoly i inne przedmioty, ktore byly ciemne stawaly sie jasne. Np. cos ciemno-brazowego wychodzilo mi jak jakies zygowacialy zółć. Tata mi zmienil karte graficzna na nowiutka, i voila wszystko swietnie ladnie kolorowo :*

laureatka12
31.01.2006, 07:25
Tez przyloncam sie do prosby.U mnie w widoku otocvzenia domy Z BASENAMI ktore zrobilam jak maialam tylko ts2 podstawowa wersje to takie niebiesciutkie jest , a jak robie juz jak mam dodatki ns i nż i jest albo takie jakby przezroczyste,rozmazane albo białę.Plisss ludzie p ;( omozcie!