Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Błąd aktualizacji..

Nindë
04.12.2005, 17:13
A więc..niedawno w końcu wgrałam TS2, ponieważ przy instalacji wyskakiwał mi błąd typu : jest problem z nośnikiem i nie idzie skopiować jakiegoś pliku..Po zmianie niektórych części w kompie Simsy się wgrały bez probelmów..Więc cała happy wgrywam TS2 Na Studiach, instalacja przebiega pomyślnie dopóki nie wyskakuje prośba o aktualizacje..Wkładam płytkę nr 4 i czekam..Dochodzi do pliku TSData\Res\Ui\ui.package i pokazuje się bład podczas aktualizacji i pisze, że się da zainstalować i wywala TS2 NS..I tak w kółko..Co dziwniejsze później spróbowałam je wgrać jeszcze raz to znów (!) wyskoczył..błąd z nośnikiem !! Prosze o pomoc, już prawie (albo nawet cały) komp zmieniałam..z innymi grami było podobnie błąd z nośnikiem, może ktoś się z tym spotkał ?..A co do tych aktualizacji co to może być ? Czyżby instalacja coś źle wgrała ? TS2 i TS2 NS są oryginalne..i już je kiedyś wgrywałam i było zero błędów..Please Help..

Shadof-kun
04.12.2005, 18:42
Może płytę nr. 4 masz porysowaną? Ja tak miałem podczas instalacji, a się okazało, że miałem rysy...

Artek001718
05.12.2005, 05:29
Według mnie skoro masz tak i z innymi grami to coś z kompem musi być nie tak. Jeśli to nie komp to płyty. Masz może kolegów lub koleżanki, które mają The Sims 2? Jak tak to pożycz od nich grę i spróbuj te simsy zainstalować. Jeśli znów wyskoczy błąd to wina kompa, jeśli nie to... porysowana lub nieco popsuta płyta!

Nindë
05.12.2005, 14:37
Płyta jest dobra choć porysowana bo sprawdzałam na innych kompach działa bez zarzutu..To na pewno wina kompa..ale co ja mam jeszcze wymienić ? Dysk, płyta głowna, napęd i zasilacz był wymieniony..co to może być ?

martencja
05.12.2005, 17:30
ha. znam ten ból. miałam to z nż. to nie jest wina kompa, a chyba neta.
nie mam cierpliwości czekać tyle, aż gierka się załaduje, więc zawsze coś robię na necie. i kiedy instalowałam nż, to miałam takie właśnie coś: wyjścia są dwa:
A ) nie aktualizuj
B ) nic nie rób na kompie, nie wchodź na neta ani nic, tylo ze stoickim spokojem obserwuje przesuwające się procenty.... zapewniam, że po każdym następnym będzię nastepować EUFORIA... to takie fascynujące.
mam nadzieję, że moje rady ci pomogą
:*
Martencja

Nindë
05.12.2005, 18:05
A to można nie akutaliować ? Przecież jak się kliknie, że zamykasz aktualizajce to będzie przerwana instalacja..I netem to na pewno nic..bo wcześniej też próbowałam bez neta..

nossace
05.12.2005, 18:49
Aktualizacja się potyka na UI tak? A może spróbuj zainstalować bez tego pliku (nie wiem czy tak się da) i ktoś ci potem prześle ten plik (patrzyłam przez simpe tam są różne informacje o studiach obrazki itp.) Jakby co mogę ci przesłać. Nie ma sprawy.

martencja
05.12.2005, 19:32
A to można nie akutaliować ? Przecież jak się kliknie, że zamykasz aktualizajce to będzie przerwana instalacja..I netem to na pewno nic..bo wcześniej też próbowałam bez neta..

da się kliknąć krzyżyk. hmmm, a może masz zarysowaną płytkę? tą czwartą?!

Eveline
05.12.2005, 23:06
Ja miałm problem z aktualizacją przez jakiś dodatek z netu. Skopiowałam Downloads w inne miejsce, zainstalowałam aktualizację i wrzuciłam z powrotem do gry.

Nindë
06.12.2005, 18:11
Nic nie ściągałam..

Oszukałam instalację, bo już się porządnie wkurzyłam..bo ileż może się ta gra psuć ? Na akutalizajcach zrobiłam rsetart kompa i o dziwo pokazauje się, że chce zainstalować grę ale grać idzie..bo ja to wyłączyłam na tych aktualizacjach..Ale jak wygrywam TS2 NŻ to się znowu pokazauje błąd z nośnikiem..zgłupieje.. :| płytka TS2 NŻ nie jest porysowana (używałam jej tylko około 5 razy..) i jest oryginalna..Czy ktoś wie co się zepsuło w moim kompie ? Jak wgrywam inne gry to też się pokazuje błąd z nośnikiem.. :|

Róża
06.12.2005, 19:49
Nic nie ściągałam..

Oszukałam instalację, bo już się porządnie wkurzyłam..bo ileż może się ta gra psuć ? Na akutalizajcach zrobiłam rsetart kompa i o dziwo pokazauje się, że chce zainstalować grę ale grać idzie..bo ja to wyłączyłam na tych aktualizacjach..Ale jak wygrywam TS2 NŻ to się znowu pokazauje błąd z nośnikiem..zgłupieje.. :| płytka TS2 NŻ nie jest porysowana (używałam jej tylko około 5 razy..) i jest oryginalna..Czy ktoś wie co się zepsuło w moim kompie ? Jak wgrywam inne gry to też się pokazuje błąd z nośnikiem.. :|
Musisz wyłączyć programy działające w tle. Łącznie z pandą (jeśli masz) bo mi przynajmniej się dopiero po wyłączeniu pandy zaktualizowało.

paulasim
07.12.2005, 00:08
Jestes kochana cale zamieszanie to panda czemu na to nie wpadlam wczesniej bo na lattope mi dziala... Dzieki wielkie :D :D :D :D :D :D :D :hooray: :hooray: :ty:

ludzio
12.12.2005, 16:13
Nic nie ściągałam..

Ja tez niedawno mialem taki problem, ale kumpel mi powiedzial.Wiec tak: 1.musiszusunuc the sims 2, usun caly folder w ktorym byla ainstalowana gra
2.zainstaluj gre ponownie.
3 raz i tylko jedyny raz uruchom ją.
4 zainstalu the sims 2 :na studiach w calkiem innym folderze(na tym samym dysku).
5 aktualizacja powinna przejsc bezproblemowo. (nie ma innego sposobu) :
;P :D :D :D :D :D :D :D :D

martencja
19.02.2006, 12:02
hmmm.. nawet nie wiedziałam, że wypowiadałam się w tym temacie ^^'...
ale teraz mam to samo... kiedy prubuję zainstalować TS, 1,2,3 płtyka, spoko, jakoś idzie (nawet szybko, co mnie bardzo zdziwiło ;) ) a 4 zaczynają się jaja - nie kopiuje się plik bodajże - NeighborhoodsN001... w apelu pisze chyba: Podczas kopiowania pliku NeighborhoodsN001 z nośnika wystąpił problem, i mogę albo zakończyć instalację, albo sprubować ponownie :( ... ale wiecie co jest najgorsze? Że to jest gdzieś tak w 94% ;( :nugged:

PS. Przepraszam, że odświerzam temat sprzed 2 mies., ale chyba lepiej tak, niz zakładać nowy... a i tak konkretnej wskazówki tutaj chyba nie było...

:kissing:
Martencja

Nindë
19.02.2006, 18:17
Och tak to jest najczęstszy bład u mnie, który wyskakuje podczas instalacji simsów, ale na razie działają uff..

Ale przejdźmy do konkretów. U mnie to ten błąd się pokazywał różnie raz na 9% raz na 50%, koszmar. Teraz mnie to się czasami pojawia.
1. Przeczyść rejestr.
2. Jak Ci się ten bład pokaże to ponownie uruchom kompa.
3. Nie zmieniaj sprzętu, bo ja w kompie prawie wszystko zmieniałam ( te najważniesze rzeczy) i nadal się ten błąd pokazuje.
4. Jak Ci wyskoczy ten błąd to poczekaj trochę i kliknij na spróbuj ponownie, albo wejdź tam gdzie znajduje się ten felerny plik i wywal go a potem kliknij na spróbuj ponownie, simsy go wgrają ponownie.

Mam nadzieje, że pomoże.. ;)

martencja
20.02.2006, 10:33
1. Przeczyść rejestr.
2. Jak Ci się ten bład pokaże to ponownie uruchom kompa.
3. Nie zmieniaj sprzętu, bo ja w kompie prawie wszystko zmieniałam ( te najważniesze rzeczy) i nadal się ten błąd pokazuje.
4. Jak Ci wyskoczy ten błąd to poczekaj trochę i kliknij na spróbuj ponownie, albo wejdź tam gdzie znajduje się ten felerny plik i wywal go a potem kliknij na spróbuj ponownie, simsy go wgrają ponownie.

A więc tak - na początek, bardzo Ci dziekuję że zainteresowałaś się ponownie tym tematem :kissing:

1. Słuchaj, j jestem tak ciemna, że nie czaję o co Ci chodzi za bardzo... :(
2. Próbowałam już chyba 5 razy.. i nic!
3. Spróbowałabym tylko... tata by się ze mna osobiście policzył ;)
4. "Jak Ci wyskoczy ten błąd to poczekaj trochę i kliknij na spróbuj ponownie" - nie działa. "wejdź tam gdzie znajduje się ten felerny plik i wywal go" - no wiesz... NeighborhoodsN001 to jest otoczenie... więc chyba nie bardzo ;)

Ale mam jeszcze pytanie do wszystkich - czy jak pożycze płytkę namber for od koleżanki, to wszystko już dobrze pójdzie???
POMOCYYYY...

Martencja :1smutny:

gruszka.
20.02.2006, 17:51
Możesz ją pożyczyć.
Ale lepiej wykasuj to co ci się już zdążyło zainstalować. Idz do koleżanki, wez tą płytkę i instaluj. Mam nadzieję że pomoże

Sacline
21.02.2006, 16:02
ja mam najlepsze jaj mam wszystko orginalne i tak

]2 idzie jak po masełku i nastudiach wywala mi sims 2 nocnego życia mi nie czyta(płytka czysta bez zarzutu)żednej rysy nic ale na farta zastaw swiąteczny sie zainstalował :P

martencja
22.02.2006, 15:08
ja mam najlepsze jaj mam wszystko orginalne i tak

]2 idzie jak po masełku i nastudiach wywala mi sims 2 nocnego życia mi nie czyta(płytka czysta bez zarzutu)żednej rysy nic ale na farta zastaw swiąteczny sie zainstalował :P

to od czego to w końcu wszystko zelży, skoro ja też mam płtyki czyste :)?
denerwuje mnie to strasznie... ;(

EDIT: no to już sobie chyba nigdy w simy nie pogram... bo oczywiście moja koleżanka simy posiała... życie jest podłe... żeby było ciekawiej instalacja zatrzymuje się na N001_User00080.package (czli końcówka, bo chygba jest ich 92)... czemu się tak dzieje??? To jakiś okropny pech... ;(

SUPER EDIT: Udało się! POżyczyłam Simy od koleżanki i - udało się! Miałm jedna ryskę, jak mi powiedział brat: "W strategicznym miejscu" :)
Ale teraz jest ok :)
Ale jestem HAPPY!!! :D
:kissing: :kissing: :kissing: :kissing: :kissing: :kissing: :kissing: :kissing:

Martencja

Łezee
23.04.2006, 11:58
a ja mam taki problem.
już mi sie gra ładuje ale jak nacisne np lewy przycisk myszy zeby nie ogladac filmika (to jest gra na studiach) to wyskakuje błąd ale na nim nic nie pisze tylko da się nacisnąć Ok i wychodzi z gry o co biega?

Isi
23.04.2006, 12:13
a ja mam taki problem.
już mi sie gra ładuje ale jak nacisne np lewy przycisk myszy zeby nie ogladac filmika (to jest gra na studiach) to wyskakuje błąd ale na nim nic nie pisze tylko da się nacisnąć Ok i wychodzi z gry o co biega?
Nie napisałeś/aś, jaki to komunikat, ale podejrzewam, że chodzi o to, co opisano w tych tematach:
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=30323
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=25276&highlight=aplikacja+zostanie+zamkni%EAta
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=26577&highlight=Wyst%B1pi%B3+problem
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=25974&highlight=Wyst%B1pi%B3+problem
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=27936&highlight=aplikacja+zostanie+zamkni%EAta
Poczytaj sobie, znajdziesz tam powody i możliwe rozwiązania. Mogły zawinić np. dodatki z sieci, jakieś programy działające w tle (np. antyvirusy), może masz za mało RAM-u albo wolnego miejsca...
(jśli oczywiście chodzi o ten komunikat)

Łezee
23.04.2006, 12:17
odpowiem tak.
juz mi sle laduje i nagle w polowie ladowania sie gry wyskakuje ten błąd ;(
jak wyskakuje błąd to jest wykrzynik w czerwonym tle ale nie ma nic napisaengo w tym błędzie a jest tylko Ok do nacisnięcia i jak nacisne to wychodzi z sims NS
ramu mam 512 wiec chyba duzo a wolnego miejsca na tym dysku jak zainstaluje gry to mam jeszce 7 Gb wiec tez chyba duzo. nie ma zadnych dodatkow z neta.

Tidus2004
08.06.2006, 12:19
Chciałbym powrócić jeszcze do problemu błędu aktualizacji. Otóż ja mam z tym problem i nie mam zielonego pojęcia jak sie go pozbyć :/
Instalacja Na studiach przebiega bezproblemowo, potem następuje aktualizacja i wsio dobrze, ale błąd wyskakuje przy aktualizacji pliku TSbodyshop.exe :/ i tu lipa, nie mam pojęcia jak sie tego pozbyć. 4 płyta jest porysowana, i to w miare sporo (niestety) ale instalacja przebiega z niej prawidłowo. Zrobiłem też taki numer że pożyczyłem simsy od kumpeli ale bez 4 płyty, bo gdzieś sie jej zapodziała, no to do dalszej instalacji użyłem swojej 4 płyty, i błąd wyskakuje ten sam, i w tym samym miejscu. Czy to możliwe że to sprawka 4 płyty ??

PS. Simsy które mam już mi wcześniej działały, i instalowałem jej normalnie tak samo jak instaluje je teraz, z tym że teraz nie działąją ;(

z góry dzięki za jakieś rady

shout
28.06.2006, 22:38
A więc..niedawno w końcu wgrałam TS2, ponieważ przy instalacji wyskakiwał mi błąd typu : jest problem z nośnikiem i nie idzie skopiować jakiegoś pliku..Po zmianie niektórych części w kompie Simsy się wgrały bez probelmów..Więc cała happy wgrywam TS2 Na Studiach, instalacja przebiega pomyślnie dopóki nie wyskakuje prośba o aktualizacje..Wkładam płytkę nr 4 i czekam..Dochodzi do pliku TSData\Res\Ui\ui.package i pokazuje się bład podczas aktualizacji i pisze, że się da zainstalować i wywala TS2 NS..I tak w kółko..Co dziwniejsze później spróbowałam je wgrać jeszcze raz to znów (!) wyskoczył..błąd z nośnikiem !! Prosze o pomoc, już prawie (albo nawet cały) komp zmieniałam..z innymi grami było podobnie błąd z nośnikiem, może ktoś się z tym spotkał ?..A co do tych aktualizacji co to może być ? Czyżby instalacja coś źle wgrała ? TS2 i TS2 NS są oryginalne..i już je kiedyś wgrywałam i było zero błędów..Please Help..

ja miałam tak samo tylko, że miałam problem z 2 płytką i dojechał prawie do 100% ale musiałam przerwać instalacje bo ciągle się pojawiał ten błąd. W końcu wsadziłam płytke do DVD i normalnie, beż żadnych błędów zainstalowałam, ale pojawił się kolejny problem...gra się nie chce uruchomić. Gdy wkładam płytke (obojętnie do którego napędu) to pojawia się to okienko z napisem "The Sims2", a gdy znika, pojawia sie okno, że wystąpił jakiś błąd i musze klikać "Nie wysyłaj"...niestety mam pirata, bo nie bardzo moge dostać oryginał. Ale dziwne jest to, że rok temu normalnie grałam....o co chodzi???