Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 04.12.2005, 17:13   #1
Nindë
Guest

Domyślnie Błąd aktualizacji..

A więc..niedawno w końcu wgrałam TS2, ponieważ przy instalacji wyskakiwał mi błąd typu : jest problem z nośnikiem i nie idzie skopiować jakiegoś pliku..Po zmianie niektórych części w kompie Simsy się wgrały bez probelmów..Więc cała happy wgrywam TS2 Na Studiach, instalacja przebiega pomyślnie dopóki nie wyskakuje prośba o aktualizacje..Wkładam płytkę nr 4 i czekam..Dochodzi do pliku TSData\Res\Ui\ui.package i pokazuje się bład podczas aktualizacji i pisze, że się da zainstalować i wywala TS2 NS..I tak w kółko..Co dziwniejsze później spróbowałam je wgrać jeszcze raz to znów (!) wyskoczył..błąd z nośnikiem !! Prosze o pomoc, już prawie (albo nawet cały) komp zmieniałam..z innymi grami było podobnie błąd z nośnikiem, może ktoś się z tym spotkał ?..A co do tych aktualizacji co to może być ? Czyżby instalacja coś źle wgrała ? TS2 i TS2 NS są oryginalne..i już je kiedyś wgrywałam i było zero błędów..Please Help..
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 04.12.2005, 18:42   #2
Shadof-kun
Guest

Domyślnie

Może płytę nr. 4 masz porysowaną? Ja tak miałem podczas instalacji, a się okazało, że miałem rysy...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 05.12.2005, 05:29   #3
Artek001718
Guest

Domyślnie ...

Według mnie skoro masz tak i z innymi grami to coś z kompem musi być nie tak. Jeśli to nie komp to płyty. Masz może kolegów lub koleżanki, które mają The Sims 2? Jak tak to pożycz od nich grę i spróbuj te simsy zainstalować. Jeśli znów wyskoczy błąd to wina kompa, jeśli nie to... porysowana lub nieco popsuta płyta!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 05.12.2005, 14:37   #4
Nindë
Guest

Domyślnie

Płyta jest dobra choć porysowana bo sprawdzałam na innych kompach działa bez zarzutu..To na pewno wina kompa..ale co ja mam jeszcze wymienić ? Dysk, płyta głowna, napęd i zasilacz był wymieniony..co to może być ?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 05.12.2005, 17:30   #5
martencja
Guest

Domyślnie

ha. znam ten ból. miałam to z nż. to nie jest wina kompa, a chyba neta.
nie mam cierpliwości czekać tyle, aż gierka się załaduje, więc zawsze coś robię na necie. i kiedy instalowałam nż, to miałam takie właśnie coś: wyjścia są dwa:
A ) nie aktualizuj
B ) nic nie rób na kompie, nie wchodź na neta ani nic, tylo ze stoickim spokojem obserwuje przesuwające się procenty.... zapewniam, że po każdym następnym będzię nastepować EUFORIA... to takie fascynujące.
mam nadzieję, że moje rady ci pomogą
:*
Martencja
  Odpowiedź z Cytatem
stare 05.12.2005, 18:05   #6
Nindë
Guest

Domyślnie

A to można nie akutaliować ? Przecież jak się kliknie, że zamykasz aktualizajce to będzie przerwana instalacja..I netem to na pewno nic..bo wcześniej też próbowałam bez neta..
  Odpowiedź z Cytatem
stare 05.12.2005, 18:49   #7
nossace

Reputacja: 10
Domyślnie

Aktualizacja się potyka na UI tak? A może spróbuj zainstalować bez tego pliku (nie wiem czy tak się da) i ktoś ci potem prześle ten plik (patrzyłam przez simpe tam są różne informacje o studiach obrazki itp.) Jakby co mogę ci przesłać. Nie ma sprawy.

last summer you asked me if i loved you enough to give up writing.

now i can finally call myself a poet.

nossace jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 05.12.2005, 19:32   #8
martencja
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Nindë
A to można nie akutaliować ? Przecież jak się kliknie, że zamykasz aktualizajce to będzie przerwana instalacja..I netem to na pewno nic..bo wcześniej też próbowałam bez neta..
da się kliknąć krzyżyk. hmmm, a może masz zarysowaną płytkę? tą czwartą?!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 05.12.2005, 23:06   #9
Eveline
Guest

Domyślnie

Ja miałm problem z aktualizacją przez jakiś dodatek z netu. Skopiowałam Downloads w inne miejsce, zainstalowałam aktualizację i wrzuciłam z powrotem do gry.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 06.12.2005, 18:11   #10
Nindë
Guest

Domyślnie

Nic nie ściągałam..

Oszukałam instalację, bo już się porządnie wkurzyłam..bo ileż może się ta gra psuć ? Na akutalizajcach zrobiłam rsetart kompa i o dziwo pokazauje się, że chce zainstalować grę ale grać idzie..bo ja to wyłączyłam na tych aktualizacjach..Ale jak wygrywam TS2 NŻ to się znowu pokazauje błąd z nośnikiem..zgłupieje.. płytka TS2 NŻ nie jest porysowana (używałam jej tylko około 5 razy..) i jest oryginalna..Czy ktoś wie co się zepsuło w moim kompie ? Jak wgrywam inne gry to też się pokazuje błąd z nośnikiem..
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania