Zobacz pełną wersję : Problem:Działanie programu zostało zakłucone. Aplikacja zostanie zamknięta.
Witam
Bardzo prosze o pomoc. Wreszcie doczekałam sie moim upragnionych simsów 2.
Zainstalowałam je wczoraj bez żadnych problemów. Normalnie mi sie otwierają, jest filmik potem wybor "planszy" i nie ważne czy wybiore Miłowo czy Dziwnowo to dalej jest oki, ale potem jak chce zacząć grac jakąś rodziną badź stworzyć nowa wyskakuje mi problem: Działanie programu zostało zakłucone. Aplikacja zostanie zamknięta. I w tym momecie musze wcisnąc ok lub zamknąć okno i simsy sie zamykają:( Jak moge sobie z tym poradzić??
Pozdrawiam i lecze na pomoc..
moniak1993
12.12.2005, 12:10
Masz to samo co ja mam z Nocnym Zyciem. - Podaj parametry kompa.
magda_909
12.12.2005, 12:26
Witam
Bardzo prosze o pomoc. Wreszcie doczekałam sie moim upragnionych simsów 2.
Zainstalowałam je wczoraj bez żadnych problemów. Normalnie mi sie otwierają, jest filmik potem wybor "planszy" i nie ważne czy wybiore Miłowo czy Dziwnowo to dalej jest oki, ale potem jak chce zacząć grac jakąś rodziną badź stworzyć nowa wyskakuje mi problem: Działanie programu zostało zakłucone. Aplikacja zostanie zamknięta. I w tym momecie musze wcisnąc ok lub zamknąć okno i simsy sie zamykają:( Jak moge sobie z tym poradzić??
Pozdrawiam i lecze na pomoc..
Ten komunikat moze byc wowałany różnymi rzeczami.
Np. Za mało ramu. za słaby komputer
Jakieś wadliwe dodatki z netu (ale w Twoim przypadku to chyba niemozliwe)
Albo najoczywistszy- jakiś nie wyłączony program antywirusowy itp.
powyłączaj wszystkie możliwe programy
PS: Takie tematy były, ale sie nie czepiam :)
Jesli chodzi o wymagania kompa to jest oki,bo sprawdzałam już.
Zwiększyłam pamięć wirtualną i nic to nie dało:/
Z netu nie mam nic ściągniete bo dopiero wczoraj je instalowałam...
Jak włączam gre to wszytskie inne programy mam wyłączoone..
Chyba coś jednak mam nie tak..
moniak1993
12.12.2005, 15:39
Ale podaj parametry.
Konkretnie co?
procesor?
pamięc? co jeszcze? bo sumie sama nie wiem
Procesor IntelCeleron 850 MHz
256Ram
berata edit: Gdy chcesz coś dopisać nie pisz posta pod postem, lecz skorzystaj z opcji 'edytuj' ;>
Cannabis
12.12.2005, 16:02
Hmm... Niby wszystkie minimalne wymagania spełnia... Zobacz czy masz wyłączone wszystkie programy działające w tle.
No ja też własnie nie wiem co z tym fantem zrobić..
Popracuje jeszcze nad tym i jak nic nie wyjdzie to chyba sie poplacze:(
No,ale moze wreszcie coś mi sie uda wymyśleć..
Pozdrawiam
Pomocy!
Miałam wirusy, ale zostały usunięte - od tego czasu pojawia mi się komunikat "Działanie programu..." .
Była reinstalka - i jest jeszcze gorzej, na działkach i w otoczeniach są jakieś znaczki. To mi nie przeszkadza, ale nie mogę grać.
Vanillienné
22.12.2005, 16:36
Kilith - miałam taki sam problem jak ty, pomogła mi reinstalka.
Cocco - może to coś z tymi usuniętymi wirusami? Może nie usunęłaś wszystkich... skoro reinstalka nie pomaga, to bardzo dziwne oO
I Simy nie będą mieć wigilii:/.
anika_15h
25.12.2005, 11:59
Miałam ten sam problem i udało mi się go rozwiązać zwiększając ram z 256 na 512 i teraz wszystko pieknie działa:)
Wcześniej miałam 700 / 1000, zmieniłam na 800/2000 i dalej nic :[.
Kilith - miałam taki sam problem jak ty, pomogła mi reinstalka.
Cocco - może to coś z tymi usuniętymi wirusami? Może nie usunęłaś wszystkich... skoro reinstalka nie pomaga, to bardzo dziwne oO
Zapomniałam wam napisac, juz wszytsko mi działa..Chyba rzeczywiscie reinstalka pomogła:):)
Szypetaste są te simsy..
Chciałabym juz mieć jakies dodatki,no,ale narazie szkoda mi kasy.
Pozdrawiam:)
Klilith, zazdroszczę.
Moje dalej się nie ruszają.
Druga reinstalka?
gruszka.
14.01.2006, 15:31
Ej sorki, że tu coś dopisuje.
Ale włączam sobie moją rodzinkę - 6 osobową, wczytywanie i "aplikacja zostanie ..." bla bla, każdy już to dalej zna.
To chyba nie wina kompa?
Athlon 64 3000+ MHz
512 RAM
GF 6600 128 MB
111 dodatków z netu, ale przed dodatkami też mi się już raz tak zdarzyło.
Proszę powiedzcie mi co mam zrobić, acha:
Komp dostałam pod choinkę. Windows XP został zainstalowany 27 grudnia.
Więc reinstalka nie wchodzi w grę.
Pomóżcie, może ktoś ma jakiś dobry pomysł na to... :(
Gruszka, to może być związane z tym, że rodzinka jest tak liczna.. ja zrezygnowałam z rodzin powyzej pięciu osób i od tej pory mi się tak nie robi. Problem, jeżeli tobie przy każdej liczbie osób wyskakuje takie coś ;)
Komputer wygląda na to, że spełnia wymogi TS2, więc nie ma tu nic do zarzutu..
@Gruszka
Simsy 2 najlepiej dzialaja na Procesorach Intel Pentium~
Co do tematu:
Czy wy myslicie naprawde ze jesli komputer ma 850 mhz a wymagania to 800 to na 100 % bedzie dzialac? 50 mhz to gowno roznica, rozumiem jesli by byl 1.5 ghz, 512 ram, gf 6600 i wszystko inne.
Posluchaj, na moim starym kompie, mial 700 mhz, tez mi sie tak dzialo, ale nie zawsze, proboj dalej, moze bedzie dzialac.
Sprawdz tez czy nie masz przeciazonego kompa, znaczy nie dodatkami, tylko programami itp.
gruszka.
14.01.2006, 21:45
Dzięki Karuś i Nikee, Tylko kiedyś robiłam rodzinkę 5-osobową i też mi się tak stało, ale nieważne.
Dzięki, że ktoś w ogóle zainteresował się tą sprawą. Ale już niestety nie zmienię procesorka :)
Pozdrawiam -
- Gruszeczka
Ja musiałam dokupić pamięć, a i tak teraz ledwie biedactwo wyrabia ;) Niestety odbija się to znacznie na jakości moich zdjęć w FS - dlatego zrezygnuję po zakończeniu tego prowadzenia FotoStory i zajmę się opowiadaniami ;P
Mi to zawsze wyskakiwało w "krytycznych" chwilach -czyt. narodziny dziecka, ślub, przyjeżdżanie samochodu do pracy, wtedy, kiedy komp miał więcej do roboty ;)
gruszka.
15.01.2006, 11:24
Kara a ile masz ramu?
Gruszkuś, dwiescie cos ;P Wiem, ze malo, ale w ferie albo po feriach pewnie uda mi się wymienić bebechy do komputera ;)
gruszka.
16.01.2006, 18:11
hmmm... 256 MB, dobera nie ważne....
Papatki,
Gruszka
Mi też wyskakiwało "Aplikacja zostanie zamknięta" gdy chciałam wejść do jakiegoś domu albo stworzyć nową rodzinę. Ściągnijcie najnowsze sterowniki do karty dzwiękowej.
(Przepraszam za odświeżenie :p)
Mialam taki sam problem, jak moj tata twierdzil-wina wirusów. Ale wystarczylo tylko przeskanowac dysk (wlasciwosci/narzedzia/sprawdz..). Mi to pomoglo^^
Melicyanda
04.02.2006, 16:18
Pomóżcie!Ja też tak mam...Miałam już simsy 2 i mi dobrze chodziły...Teraz wyskakuje mui to"Aplikacje zosta..."Co można zrobić??? :con: ;( Ploseeeeeee...Jak miałam jeszcze bez dodatków to też tak było...Jakieś sterowniki??Jakie??Jaka strona??
Plose...:(;(
Melicyanda
05.02.2006, 14:53
Proszę!!Pomóżcie!:(:(:(;(;(;(
Melicyanda, ja ekspertem nie jestem, ale...
Miałam już simsy 2 i mi dobrze chodziły...
Teraz wyskakuje mui to"Aplikacje zosta..."Co można zrobić??? Ploseeeeeee...Jak miałam jeszcze bez dodatków to też tak było...
Czyli jak mam rozumieć Twoją wypowiedż? Czy Simy chodziły poprawnie przed zainstalowaniem dodatków, czy nie?
Bo w pierwszym fragmencie twierdzisz, że chodziły, a w drugim, ze przed instalacją dodatków nie chodziły. To znaczy, ze instalowałaś sobie dodatki, kiedy nie mogłaś grać w TS2?
Napisz może, w którym momencie zaczął wyskakiwać ten komunikat...
Mam identyczny problem. Nie wkurza mnie bo czasami się wyłącza gra i wyskakuje ten komunikat, ale przynamniej mogę grać..Bo ja mam zwykle starszne kłopoty z simsami, echh..Ale ostatnio już w ogóle simsy nie chciały się włączyć to musiałam wywalić i wgrać na nowo..Czy jest jakiś sposób, żeby temu zapobiegać ? Mam orygianły TS2 i 2 dodatki..a komp mam dobry bo Simsy chodzą jak ta lala..
Melicyanda
05.02.2006, 18:58
Bo miałam jeszcze wcześniej wcześniej simsy 2 ....I wtedy było dobrze,.....A teraz już nie.....:(Mam teraz orginałki\:((::(
mam problem mini image nie dziala... tzn raz jest ze "Wystąpił problem z aplikacją The Sims 2 i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy za kłopoty." a czasami ze trzeba wlozyc plyte nr1 jak wkladam to jest to... a powinno byc git bez plyty nr1 po poco by byl mi mini image nie? ://
coza szajs.... robilem co moglem ale sie zdenerwowalem i teraz pisze do was..
szukalem tyle na forach jak to zrobic wrzedzie po trochu... i nic nie pomoglo....
co mam zrobic? ;// za pomoc dziekuje ;( ;( ;(
PS - AMD athlon(tm) xp 2500+
1.83 GHz, 512 mb RAM
Windows XP servive pack 2
aha i jeszcze ORGINAL MAM i nie moge go wlonczyc bez cracka a z crackiem nie moge budowac ;// co teraz ?
Pomocy!!! Wchodze do simsów Działa dobrze... Filmik sie odpala Wyświetla sie wybranie okolicy i... Zamiast Miłowa mam Uniwersytet :O :| Wchodze i w około połowie ładowania wyświetla sie komunikat Działanie programu zostało zakłucone. Aplikacja zostanie zamknięta. :/ Pomocy!!!!!!!!!!
Margierytka
13.02.2006, 11:24
Pomocy!!! Wchodze do simsów Działa dobrze... Filmik sie odpala Wyświetla sie wybranie okolicy i... Zamiast Miłowa mam Uniwersytet :O :| Wchodze i w około połowie ładowania wyświetla sie komunikat Działanie programu zostało zakłucone. Aplikacja zostanie zamknięta. :/ Pomocy!!!!!!!!!!
Zwalone Miłowo. Pliki Miłowa zostały naruszone. Nie wiem czy masz kopie zapasowe. Jeśli nie - trudno - ktoś doświadczony mógłby Ci poszperać w SimPe i próbować ratować. Czy Dziwnowo i Werona mają tak samo?
Nie mają tak samo- Działają dobrze :/
Zanim włączysz grę to wyłącz zbędne programy, a jeżeli nie to spróbuj to reinstalować.
Jerek ma rację. Miłowo zostało uszkodzone.
Możesz sprawdzić 2 rzeczy. Spróbuj wywalić folder Downloads na pulpit i uruchomić bez niego Miłowo. Jesli to nie pomoże sprawa jest raczej przegrana i będziesz musiała sobie wgrać "czyste" Miłowo
jak to ztobić masz opisane np. w tym temacie
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=26129
oprócz tego można użyc jeszcze wyszukiwarki
http://forum.thesims.pl/search.php?
dzięki niej odpowiedź byłaby "na talerzu". Spróbuj ewentualnie rad tam zawartych
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=25394
znalazl moze juz ktos sposob konretny co zrobic kiedy wyskakuje taki komunikat? :|
http://djbolo.webpark.pl/blad.jpg
znalazl moze juz ktos sposob konretny co zrobic kiedy wyskakuje taki komunikat?
Niestety nie da się łatwo pozbyć tego problemu. W tym temacie opisałam, co jest powodem i jak należy postąpić:
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=28883
(tam jest o Body Shopie, ale to właściwie to samo)
Mam ten sam problem. Dostalem TS2, zainstalowalem, odpalilem, dziala, wiec wyszedlem i wlazlem w folder z gra, zobaczyc czy jest tam cos ciekawego, odpalam "PackageInstaller" a tu wywala mi blad "the application has crashed. the application will now terminate" i od tej pory nie moge odpalic gierki. przeinstalowywalem juz z 10 razy. czytalem mnostwo zeczy na temat tego bledu ale nigdzie nie ma nic konkretnego, jakies wskazowki tylko ktore u mnie nie dzialaja. nie mam wlaczanego antywirusa, zadnych programow w tle, ani wirusow w kompie. Spelniam wymagania gry
Windows XP (WinNT 5.01.2600)
Intel Celeron 1.7 GHz
256 RAM
ATI Radeon 9200 SE
Nie wiem co moge jeszcze zrobic.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.