PDA

Zobacz pełną wersję : pROBLEM :(((((((((((((((((((((((((((((

JuStA<YO>
15.01.2006, 08:34
Po dłuższych zmaganiach zainstalowałam The Sims 2 ale gdy grę chciałam włączyć pojawiło mi się tylko to okienko co zawsze jest na początku z napisem the sims 2 a potem zgasło i wyskoczył mi tami problem:

Wystąpił problem z aplikacją The Sims 2 i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy za kłpopoty.

to ja kliknęłam ca to żeby dowiedzieć się wiecej o tym błędzie to mi się pojawiło to:

AppName: sims2.exe AppVer: 1.0.0.932 ModName: ~df394b.tmp

jest tak za karzdym razem kiedy włanczam tą grę!!!!!!
PROSZE POMUSZCIE MI BO JA JUZ NIE MAM SIŁ DO TEJ GRY!!!!!!!!!!!!! ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(

lulka
15.01.2006, 08:53
Po dłuższych zmaganiach zainstalowałam The Sims 2 ale gdy grę chciałam włączyć pojawiło mi się tylko to okienko co zawsze jest na początku z napisem the sims 2 a potem zgasło i wyskoczył mi tami problem:

Wystąpił problem z aplikacją The Sims 2 i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy za kłpopoty.

to ja kliknęłam ca to żeby dowiedzieć się wiecej o tym błędzie to mi się pojawiło to:

AppName: sims2.exe AppVer: 1.0.0.932 ModName: ~df394b.tmp

jest tak za karzdym razem kiedy włanczam tą grę!!!!!!
PROSZE POMUSZCIE MI BO JA JUZ NIE MAM SIŁ DO TEJ GRY!!!!!!!!!!!!! ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(

Takich tematów było pełno na forum kurde!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czy gra jest oryginalna??!! A może wadliwa płyta, lub za mało miejsca na dysku? Może masz jakieś dodatki z neta?

EDIT: Sorry że mnie poniosło, ale denerwuje mnie to, że nikt ne korzysta z wyszkiwarki i tych samych tematów jest milion@!

JuStA<YO>
15.01.2006, 09:05
Takich tematów było pełno na forum kurde!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czy gra jest oryginalna??!! A może wadliwa płyta, lub za mało miejsca na dysku? Może masz jakieś dodatki z neta?

EDIT: Sorry że mnie poniosło, ale denerwuje mnie to, że nikt ne korzysta z wyszkiwarki i tych samych tematów jest milion@!

No super ale o to chodzi że wyszukiwarka mi nie działa!!!!!!
ale dobra na dysku na którym jest gra zostało mi 747MB
płyta o to chodzi że była wadliwa bo strasznie porysowana podobnie reszta i nie dało się z nich zainstalować więc ściągnęłam z e-mula (wiem że nielegalnie i w ogóle ale nie miałam co robić!!! nie mam nikogo kto mógłby pożyczyć gry! a nie będe drugiej kupywać) dodatki z neta też mam ale jeszcze nie wgrywałam ich w grę więc to chyba nie nich wina. Poza tym jeśli chodzi o tą ściągnietom gre w komentarzach ludzie pisali że im działa i ocana była doskonały a było ich dużo ja chyba jestem jedyna :((((((( PoMoCy bo ku**a już nie mogę chyba się powieszę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
z tego powody że wyszukiwarka mi nie działa może ktoś mi pomoże i poda mi link z takim tematem

gruszka.
15.01.2006, 11:42
Powiedz mi czy już kiedyś grałas w tą swoją grę?
Podaj parametry komputera, to może ci pomogę.

Gruszka

Dorcia13
15.01.2006, 11:51
ej to zadzwon do ea i powiedz ze masz porysowana i mzo eci wymienia mojej kumpeli wymienili
we jak masz porysowaną to se kup gre :PP

JuStA<YO>
15.01.2006, 12:33
Powiedz mi czy już kiedyś grałas w tą swoją grę?
Podaj parametry komputera, to może ci pomogę.

Gruszka

Do ea pisałam e-maila i nie odpisali:(

W moją grę grałam wieleeee razy i dużo razy ją instalowałam. A to parametry mojego komputera:
System:
Microsoft Windowns XP Professional
Wersja 2002
Dodatek Service Pack 2
Komputer:
AMD Duron(tm) processor
1.20GHz, 256 MB RAM

na dysku c pozostało mi 223MB z 12,2 GB
na dysku d 747 MB z 12,4 GB
na dysku e 12,4GB z 12,4GB
simy zainstalowałam na dysku d

HELP!!!!!

Dorcia13
15.01.2006, 13:33
To zadzwon do nich na telefon kosztu poniesiesz ale jak ci na simsach zalezy to ...
twój wybór

x_tina
15.01.2006, 16:20
Justa, mam dokladnie te samo. Tylko, ze wszystko na moim kompie jest tak legalne, ze szkoda gadac ;] Uslyszalam, ze system mi sie sypie. Cholera, moze to jakis wirus wycelowany wprost w simsomaniakow ?

JuStA<YO>
15.01.2006, 16:31
Justa, mam dokladnie te samo. Tylko, ze wszystko na moim kompie jest tak legalne, ze szkoda gadac ;] Uslyszalam, ze system mi sie sypie. Cholera, moze to jakis wirus wycelowany wprost w simsomaniakow ?

Heh nie jestem sama ;) wracając do tematu wszystkie sposoby sprawdziałam dodzwonić się nie mogę!!!!!!!!!!! Dajcie jekieś rady pomysły itd. itp. bo normalnie nerwicy chyba dostanę a nowej gry jeszcze raz nie mam zamiaru kupować zaraz coś mnie trafi jak widzę pudełko z grą a grać nie mogę!!!!!!!!!! masakra prubowałam jeszcze raz zainstalować i kupa to samo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11pomocy!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! ;( ;( ;(

Cocaine
15.01.2006, 16:50
No super ale o to chodzi że wyszukiwarka mi nie działa!!!!!!
ale dobra na dysku na którym jest gra zostało mi 747MB
płyta o to chodzi że była wadliwa bo strasznie porysowana podobnie reszta i nie dało się z nich zainstalować więc ściągnęłam z e-mula (wiem że nielegalnie i w ogóle ale nie miałam co robić!!! nie mam nikogo kto mógłby pożyczyć gry! a nie będe drugiej kupywać) dodatki z neta też mam ale jeszcze nie wgrywałam ich w grę więc to chyba nie nich wina. Poza tym jeśli chodzi o tą ściągnietom gre w komentarzach ludzie pisali że im działa i ocana była doskonały a było ich dużo ja chyba jestem jedyna :((((((( PoMoCy bo ku**a już nie mogę chyba się powieszę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
z tego powody że wyszukiwarka mi nie działa może ktoś mi pomoże i poda mi link z takim tematem

http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=25276&highlight=Nie+chc%B1+si%EA+w%B3%B1czy%E6%21

Alez proszę..

JuStA<YO>
15.01.2006, 17:19
http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=25276&highlight=Nie+chc%B1+si%EA+w%B3%B1czy%E6%21

Alez proszę..

Tak... temat jest ale w niczym mi nie pomógł nadal proszę o pomoc

Cocaine
15.01.2006, 18:45
Justo, o ile dobrze widzę to twój problem jest taki sam jak ten opisany w temacie, który Ci podałam :con:

Spróbuj zrobić reinstal.

JuStA<YO>
16.01.2006, 20:13
Justo, o ile dobrze widzę to twój problem jest taki sam jak ten opisany w temacie, który Ci podałam :con:

Spróbuj zrobić reinstal.

nic nie pomogło :con:
ale mam pomysł, co wy na to jak bym przegrała moją orginalną płytkę może z kopi by instalacja dalej poszła??????????? piszcie czy dobry pomysł, ktoś tak kiedyś próbował HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!??????????????? ????????????? ;(

MarekS
16.01.2006, 21:30
nic nie pomogło :con:
ale mam pomysł, co wy na to jak bym przegrała moją orginalną płytkę może z kopi by instalacja dalej poszła??????????? piszcie czy dobry pomysł, ktoś tak kiedyś próbował HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!??????????????? ????????????? ;(
Możesz to zrobić, czasami pomaga. Będziesz miała tylko problem ze skopiowaniem płytki (jeżeli masz oryginał) w programie typu np. Nero z powodu zabezpieczeń. Do skopiowania polecałbym Alcohol lub Clone CD - z odpowiednimi ustawieniami. Lepiej również nie przegrywać płytki na drugi CD, tylko zrobić jej obraz i odtworzyć go np. w Daemonie. Do grania i tak potrzebowałabyś oryginalnej płytki (na takim obrazie gra nie ruszy, można ją tylko zainstalować), więc problem może tkwić właśnie w porysowanej płytce.
Druga przyczyna - znacznie mniej prawdopodobna - nieprawidłowa instalacja, a raczej błąd w instalacji spowodowany właśnie porysowaną płytką.
Trzecia - tutaj trudno określić prawdopodobieństwo - KTO NA MIŁOŚĆ BOSKĄ POLECIŁ CI TAKĄ FANTASTYCZNĄ METODĘ NA ZMARNOWANIE DYSKU 40GB?!!! :con: Według Twoich danych dysponujesz wolnymi 13GB, ale dla systemu jest to tylko 232MB albo - jeżeli zmieniałaś położenie plików systemowych - 1GB. Przecież jest to klasyczne marnotrawienie cennych gigabajtów! W takiej konfiguracji system musi się czuć jak słoń w klatce dla myszy!

JuStA<YO>
17.01.2006, 08:26
Możesz to zrobić, czasami pomaga. Będziesz miała tylko problem ze skopiowaniem płytki (jeżeli masz oryginał) w programie typu np. Nero z powodu zabezpieczeń. Do skopiowania polecałbym Alcohol lub Clone CD - z odpowiednimi ustawieniami. Lepiej również nie przegrywać płytki na drugi CD, tylko zrobić jej obraz i odtworzyć go np. w Daemonie. Do grania i tak potrzebowałabyś oryginalnej płytki (na takim obrazie gra nie ruszy, można ją tylko zainstalować), więc problem może tkwić właśnie w porysowanej płytce.
Druga przyczyna - znacznie mniej prawdopodobna - nieprawidłowa instalacja, a raczej błąd w instalacji spowodowany właśnie porysowaną płytką.
Trzecia - tutaj trudno określić prawdopodobieństwo - KTO NA MIŁOŚĆ BOSKĄ POLECIŁ CI TAKĄ FANTASTYCZNĄ METODĘ NA ZMARNOWANIE DYSKU 40GB?!!! :con: Według Twoich danych dysponujesz wolnymi 13GB, ale dla systemu jest to tylko 232MB albo - jeżeli zmieniałaś położenie plików systemowych - 1GB. Przecież jest to klasyczne marnotrawienie cennych gigabajtów! W takiej konfiguracji system musi się czuć jak słoń w klatce dla myszy!

Mam program Alcohol i Demona ale nie za bardzo wiem jak się twoży obraz z płytki bo nigdy tego nie robiłam :con: (gre mam orginalną) a co do tego że co najwyżej z tego obrazu można będzie tylko zainstalować grę to to mi wystarczy może być tylko zainstalowana dalej coś wykombinuje. Co do błędu przy instalacji z tych płyt nie da się ainstalować nawet 1% to ja ściągnełam simsy z e-mula i z nich zainstalowałam (w wirtualnym napędzie) nie miałam wyboru ale jestem pewna że innym ta gra działa więc to nie wina tego że nie jest to orginalna gra. Co do zmarnowanych gigabajtów to żeczywiście komp chodzi mi jak muł jak by chciał a niemógł podobnie z netem :( ale kompletnie nie wiem co mogę wywalić z komputera żeby oczyścić go trochę bo jest wiele programów które nawet nie wiem do czego służą więc wole ich nie ruszać( dla sprostowania nie za bardzo idzie mi zabawa z komputerem i nie jestem z tych zabaw dobra po prostu nie czaje tego) No dobra co ja się będe rozpisywać chyba już nigdy nie zagram w moją ulubiąną ge The Sims 2 ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( :1smutny: :1smutny: :1smutny: :( :( :( chodź może ten obraz pomoże jak się go robi???????????????????????????????????, moja ostatnia szansa

berata
17.01.2006, 12:01
Takie rzeczy co najwyżej na PMie. http://berata.republika.pl/jap.gif