Zobacz pełną wersję : Simy są różne.
I ty byś się cieszył? :huh: Bo ja nie
Zaria'dna
05.04.2004, 17:00
ja ostatnio spaliłam wszystkich czkawków oprócz eldena :DD:
Czajniczek
05.04.2004, 17:04
Ja tam nie lubię pożarów. Wolę powodzi... :lol:
likagirl
05.04.2004, 17:12
U moich simów pożary najczęściej wybuchają gdy sim coś gotuje.Musze najpierw ich nauczyć sztuki kulinarnej a potem to dopiero gotuja.
Poziomka
05.04.2004, 17:38
no wlasnie u mnie przywaznie simy maja wszystkiego na maxa wiec zadko mam pozary chyba ze czasem zapomne ich poduczyc gotowania to mam ladny pozar :D
P.S. likagirl nareszcie jestes :)
likagirl
05.04.2004, 18:36
No tak, jestem.Całe szczęście :P Już się za wami stęskniłam.
Ja mialam strasznie smieszne. :lol: Przyszla do mojego domku ta co roznosi gazety i mialam wlaczony kod move objects on,przenioslam ja do basenu i plywala sobie przez chwilke,po czym przenioslam ja na chodnik i znow plywala,ale na chodniku :lol: :D :)
Poziomka
06.04.2004, 11:43
Tak to normalne jak przelozysz zwyklego sima do basenu to tez zacznie plywac (i to w ubraniu :D ) ja kiedys moja simrodzinka powydzwanialam chyba po wszystkie uslugi (sprzataczka, ogrodnik, pizza, fachowiec, kucharz, policja, straz pozarna) i jak przyszli to wszystkich ich powsadzalam do basenu a najbardziej to mnie denerwowala policjantka ciagle uciekala! i oczywiscie jak tak plywali to az przeplywali na beton naprawde fajnie to wyglada jak sim plywa po ziemi :P
No lika fajnie ze wrucilas ja tez juz sie za toba stesknilam :)
likagirl
06.04.2004, 13:20
kiedyś moja simka jak się przebierała (była w trakcie, w cenzurce) to ją skasowałam i potem jak na nią klikłam to ciągle miała tą cenzure.Jak mnie to wkurzało!W końcu próbowałam ją jeszcze raz skasować ale nic no więc simka poszła sobie do grobu.Zła jestem.....wiem.
Kiedyś indziej znowu jak złodziej był w domku od mojej simrodzinki to go zamurowałam i dopiero następnego dnia odmurowałam i nie chciał wyjść!Zawsze mi znikał albo co.A ten nie chciał.I w koncu umarł.Dziwne bo nigdy mi nie umarł złodziej ale spoko.I potem jak go nie opłakiwałam to mnie nawiedzał i kradł rzeczy.Ale niewiem jak to możliwe bo przecież to duch prawda?A tam!W końcu go usunełam(jego gróB) i już było normalnie :)
Poziomka
06.04.2004, 13:41
Ja kiedys jak se gralam simsami to zrobilam imreze i postawilam ten tort z tancerka ona wyszla tanczyla se potem weszla potanczyc na ta podloge taneczna to ja sobie wpisalam kodzik move_objects on i ja wykasowalam a ta podloga ciagle sie swiecila! i wychodzilam z tej rodzinki, wchodzilam a ona ciagle migala! To chyba nie jest normalne co? :blink:
Gra zawsze szaleje jak sie uzywa kod move_objects on ;p
Poziomka
07.04.2004, 09:02
No tak ja czesto uzywam (uzywalam bo teraz nie mam simsow <_< ) kodu move_objects on :D
Z@GUBI()N@
08.04.2004, 14:43
:rolleyes: u mnie raz na 2 piętrze wody nalało i babka pływała w tej wodzie i potem na dno zanurkowala i jakby odetkala korek i woda zniknela :)
z@gubi()n@ o czym ty w ogóle mowisz?jak to plywala w wodzie?
likagirl
08.04.2004, 16:47
jak to nalało?przecież deszcz nie pada w simsach!!!!Co ty pleciesz??Niekapuje cie :huh: <_<
Garfield
09.04.2004, 15:59
Ostatnio zdarzyło mi się coś śmiesznego
Chciałem zaprzyjażnić się z jakąś gwiazdą więdz pojechałem do showbiznesu
Zauważyłem jednego kolesia który miał gwiazde nad głową Stał przy drodze.
Naciskam na niego a tu napis nic nie da sie zrobić. Więdz pomyślałem że idzie do domu .Po jakimś czasie patrze a on cały czas stoi przy drodze Najerzdżam myszką na tego kolesia a tam pisze barman jakiś tam (nie pamiętam imienia ) żadny stolik przy nim nie stał zdziwiłem sie i na dodatek jak wcześniej pisałem miał gwiazdke nad głową :] . Niezły błąd . Niestety zdjęcia nie zrobiłem .POZDRAWIAM :D
Henryk Ćwir
09.04.2004, 16:49
Hmm... A u mnie raz nie wiem dlaczego, do basenu weszła sprzątaczka i zaczęła w nim pływać. :lol: :lol: No i niestety skończyło się to zwolnieniem jej z pracy (Pływać to by każdy chciał, a robić nie ma komu :lol: )
*Termin@t{}R*
09.04.2004, 16:55
A ja jak przerobiłem domek Cwirów i weszłem na widok okolicy to był ten dom co ja zrobiłem a w srodku mojego domku domek cwirów dziwne nie??
Henryk Ćwir
09.04.2004, 18:22
Raz też moje mądre simy, podczas pożaru zablokowały dostęp do niego strażakowi. No i wszystko poszło z dymem razem z simami (Oprócz dzielnego pana gaszącego :) :) ). A co do tej sprzątaczki to nie użyłem wtedy kodu move_objects on (Jakbyście się pytali :P ). A zauważyliście że duchy zwierząt na The Sims można głaskać? Śmiesznie to wygląda :lol:
Henryk Ćwir
09.04.2004, 18:43
Przyszedł do was kiedyś Św. Mikołaj? Jest super!! Przyniesie wam prezent (Mi przyniósł kwiatka :P ) I pstryk! Znika! Naprawdę fajne, no i przedmiot nowy masz za darmo :P . Aha... I nie wiem czy ma to z tym jakiś związek, ale pojawił się przy moim kominku... :) :)
Poziomka
09.04.2004, 18:55
Po 1. nie pisz posta pod postem- REGULAMIN!! (http://forum.thesims.pl/index.php?showtopic=3857)
Po 2. Zapram do Tego tematu (http://forum.thesims.pl/index.php?showtopic=3691) jest on wlasnie o mikolaju :)
Wampirencja
09.04.2004, 21:46
Mam Abrakadabrę i jak powrzechnie wiadomo, by zarobić należy pokazywać sztuczki na scenie. Rozumiem, że mój sim jest przystojny, ale nie wiedziałam, że przez niego na scenie będą się dziać takie rzeczy...
http://wampirencja.w.interia.pl/Ricci_3_0016.jpg
Od tej pory za każdym razem jest tyle asystentek na scenie ^^"
hehe.. nigdy sie z czymś takim nie spotkałam.musze koniecznie wyprobować!! :D
Wampiercjo jak takie cos Ci sie zdarzylo....
Ps.Skad masz taka twarz??
Zaria'dna
10.04.2004, 09:25
a jak pokazujesz jakąś sztuczkę to co się dzieje - uczestniczy jedna czy wszystkie? :D
likagirl
12.04.2004, 18:52
Mi kiedyś wieczorem jak sim przyjechał z pracy to wyskoczyła tabliczka z napisem że przez niego ważny klient został ośmieszony i zostaje zwolniony takie tam duperelki a potem on ciągle płakał!Stał w miejscu i płakał!Biedaczek.Nie chciał nic robic .Wyglądał jak wmurowany w ziemie.I tak do rana.
Zdażyły mi sie dziwne rzeczy...
Kupiłam obraz jakiejs babki..(jest taka półka z obrazami)..Powiesilam ja na scianie..Kazalam dzieciakowi ogladac go i nagle slysze ze ta babka krzyczy a dzicku pokazuje sie w chmurce ten obraz i mdleje..Zobaczcie sami..
http://diddle_gifki.w.interia.pl/Papuzka_3_0021.jpg
http://diddle_gifki.w.interia.pl/Papuzka_3_0022.jpg
A dorośli natomiast klaszczeli..z radosci...
Druga sprawa..Przyszedl do tego samego domu..Facet ktory gra na starowce..(nie pamietam jak sie nazywa..Zobacie!!
http://diddle_gifki.w.interia.pl/Papuzka_3_0018.jpg
http://diddle_gifki.w.interia.pl/Papuzka_3_0019.jpg
Przyszedl noca i nie chcial pojsc!! Wiec go wykaslowalam ale nastepnej nocy powrocil..
Ps.Teraz zdjecia powinny dzaialac..
Szynszyl
12.04.2004, 20:07
:( nie wiem jak wam ale mi zdjecia Eli nie dzialaja :(
Poziomka
13.04.2004, 07:25
Mi tez sie nie wyswietlaja :P A wiecie czemu? :P bo ela uzyla litere ż (z kropka) i dlatego :P GGa to tlumaczyla chyba w temacie fotostory ;)
Mi tez zdjecia nie dzialaja..Ale robilam zgodnie z instrukcjami..Przecierz ja nie uzywalam ż..A tak w ogole o co z tym ż chodzi??
Poziomka
13.04.2004, 11:55
Uzywalas i nawet o tym nie wiesz ;) ale to niezabardzo twoja wina bo zdjecia z z rodziny Papużka :P o to url: http://diddle_gifki.w.interia.pl/Papużka_3_0019.jpg widzisz? jest "ż" poczytaj sobie w temacie fotostory tam Gga tlumaczyla o co w tym chodzi :)
likagirl
13.04.2004, 12:35
Mi wczoraj też się fotki eli nie wyświetlały a dzisiaj już są.
Dzisiaj fotki dzialaja bo je naprawilam...
Ps.Sprobje dorzucic ujecie jak dorosli kalaszcza na krzyk tej babki..
Ps2.Poziomko dzieki za pomoc...
Poziomka
13.04.2004, 12:47
Nie ma za co ciesze sie ze jakos mopoglam :)
fajne zdjecia a co bylo z tym dzieciakiem jak zemdlal? umarl?
Dzieciak zemdlał..Ale od razu sie obudzil i byl wsciekly..Próbowalam kilka razy pod rząd sprawdzic czy nie umrze ze strachu ale nie umarła..Szkoda..
Też miałam ten obraz i on gadał. Moze to jakiś magiczny???
Simfanka#1
13.04.2004, 18:24
A wktorym dodatku jest ten obraz?? chce go kupic!! :)
Szynszyl
13.04.2004, 18:30
on jest do kupienia w abrakadabrowie ;)
faktycznie krzyczy, ale zeby dzieciak zemdlal... to mi sie nie zdarzylo :D
P.S dlaczego nadal mi sie nie wyswietlaja te fotki :(
likagirl
14.04.2004, 09:03
Mi się foty wyświetlają.No a co jeszcze dziwnego wam sie przydażyło?
Mi raz jak skunks czy szop (mniejsza o to co to było) wszedł do śmietnika to śmieci które zwykle były obok kosza tym razem były w domu moich simów!Dziwne.
A mi sie zdarzyło cos bardzo dziwnego (a raczej mojej siostrze)
Kiedy moja siostra grała w simsy pojechała z dwoma osobami na randkę. Kiedy simy jedli posiłek nagle Pomocnik Jasio umarł, przyszła kostucha, pojawił się grób a nawet napis "nasze kondolencje pomocnik jasio nie żyje. choc jego ciało odeszło będzie obecny duchem". Pojawiła się też krew taka jaka pojawia się po zabiciu sima karabinem. Obok stała (a nawet tej krwi) Gienia Kat. No i oczywiście bez Pomocnika Jasia ie miał kto posprzatac talerze ze stołów
A u mnie zwierzaki chodzom po schodach :lol: i nie byloby w tym nic dziwnego :blink: , gdyby nie fakt, że robiom to na dwóch nogach
:blink: :huh:
to jest mój kiciuś , kiepsko widać bo to noc, ale pod nim som schody...
http://lilulilu.w.interia.pl/idacykot.jpg
na tym lepiej widac :lol:
http://lilulilu.w.interia.pl/kot%202.jpg
myślałam ,ze cuś siem może rąbnęło... i sprawdziłam z psem...
http://lilulilu.w.interia.pl/pies1.jpg
http://lilulilu.w.interia.pl/pies2.jpg
'Zwierzaki' mam od niedawna,więc możliwe że to błąd gry, którego jeszcze nie obczaiłam, ale bekowo w każdym razie wygląda :D :lol:
likagirl
15.04.2004, 20:36
No Lilu dziwne są te twoje zwierzaki (fajne foty).
Henryk Ćwir
16.04.2004, 11:49
Jezu... Lilu ty tym kotom coś dawałaś do jedzenia chyba modyfikowanego genetycznie... U mnie to na dwóch łapach nigdy nie chodzą! :huh: :huh: :huh: :huh:
SIMoleanka
16.04.2004, 14:49
No coś takiego. :blink: To chyba rzeczywiście musiało być jakieś genetycznie zmutowane żarcie! Czegoś takiego nigdy nie widziałam! :o U mnie niestety Simy zachowują się całkiem normalnie :( a szkoda... :)
U mnie sie nie wyswietlan zdjecie....Na dwóch łapach chodzą?? wow..Ja nie mialam takiej sytuacji..Jeszcze na schodach?? Ciekawie by bylo gdyby zamiast zwierzakow simy by chodzily na czterech lapach po schodach..
Henryk Ćwir
16.04.2004, 14:56
Heh... Albo jakby simy piły wode z kibla i jadły jedzenie z miski, a koty brały żarcie z lodówki :D :D :D
sephiroth
16.04.2004, 18:16
A u mnie całowali sie przy skrzynce na listy i dziecko zrobili no to dąłem mu imie i chce go przenieść do domu bo był koło skrzynki na listy a ja patrze a tam takie coś mi wyświetla "Obiekt poza twoją działką" czy coś takiego. Ale nie mogłem pozwolić na to żeby dziecko zmarzło na dworzu :P to musiałem użyć kodu. :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
Teraz widze te foty...O ja Cie.....Ale superowe!!! Pieski chodza tak jak simsy tylko ze maja za krotkie nozki....Hej ale takich schodowe nie ma w Ts skad sciagnelas??
Originally posted by Lilu@Apr 15 2004, 09:04 PM
A u mnie zwierzaki chodzom po schodach* :lol:* i nie byloby w tym nic dziwnego :blink: , gdyby nie fakt, że robiom to na dwóch nogach ....
nie dawało mi to spokoju i już wiem co bylo przyczyną :D :lol: :lol:
to z tymi schodami cus nietak... :huh: bo po innych chodzom normalnie, te to chyba z jakiejs strunki ściągłam.... :blink: jak wyczajem z jakiej to wam napiszę, sami poskręcacie beke :P :lol:
EDIT no juz w końcu mogem cuś napisać.... <_< znowu walczylam z kompem...
schody ściągłam z http://www.beewitched.com :lol: :P
likagirl
16.04.2004, 18:59
Kiedyś moi siomowie pojechali do centrum czy gdzies tam nie pamiętam :P (oczywiście z cała rodzinką,mama,tata,synek,córka,kotek)Simka kupiła sobie gulasz, sim kawę a dzieci bawiły się w berka.Wszyscy byli w tym samym pomieszczeniu.Potem daje simce żeby zadzwoniła na telefon bo już wszyscy mieli czerwone paski.A patrze i ona nie chce dzwoiń.Stoi i wzrusza ramionami.To jade kursorem niżej i widzę mojego kotka z tym śpiewakiem którzy zablokowali się w drzwiach!I cała rodzinka simów była uwięziona.Dałam na maxa szybkość czasu i nic.Po chwili mi simka zmarła (nigdy wcześniej nikt nie ukierał w centrum :huh: )
więc wyszłam z gry i nie zapisałam.Ten kotek narozrabiał.
Wybrałem sie na wyspe wakacyjna i dałem simowi polecenie kup kartke. Podszedł wzial kartke i poszedł do kasy i tak stał i stał a kasjerka gapiła sie na obraz :blink: :blink:
Pozdrawiam :D :P :lol:
likagirl
16.04.2004, 21:42
Zioło, miałam podobne sytuacje, w przymierzalni , reustaracji, sklepie.Czasami tak jest że simy się gdzies zacinają.
Napisałam już 300 postów ! :)
Mi tez tak sie czesto robi...A ostatnio zrobilam zeby przyszedl do mnie Świety Mikolaj przyszedl dal szachy i dal je KOLO KOMINKA!!! I jak Mikolajake rozdawal te noramlen prezenty (puste) to omalo jeden prezent by mi sie nie spalil..Glupi Mikolaj..
Henryk Ćwir
17.04.2004, 12:19
U mnie to on też dał te szachy obok kominka, no i się zaczęło palić...
I figa, przent zamienił się w popiół :o
sephiroth
17.04.2004, 13:45
To nie zapalajacie kominka bo nie trzeba
Henryk Ćwir
17.04.2004, 15:10
Ja tam wole zapalić! Tak jakoś fajniej wtedy jak przyjdzie...
Tak samo jest z choinką. Możesz nie mieć, tylko jak Mikołaj przyjdzie to tak głupio jak prezenty daje, a choinki nie ma... :D
A mi kominek zgasł kiedys i Mikolaj nie przysdzedl wiec trzeba miec te glupie kominki..
Simfanka#1
17.04.2004, 16:44
no. ja mialam tak samo. musze miec i choinke i zapalony kominek zeby przyzedl mikolaj. inaczej sie nie da. <_<
Poziomka
17.04.2004, 16:55
Jeju nie trzeba miec zapalonego kominka wystarczy zeby byl ;)
U mnie kiedys jak w nocy kolo domku simowego chodzily duchy ( :D ) to jeden duch normalnie chodzil po wodzie tak jak sim kiedy sie uzywa kodu move_objects on ale ja go nie uzywalam czy to normalne? :huh: ;)
likagirl
17.04.2004, 16:56
Ja tak samo.Zapalony kominek, choinka i ciasteczka.Bez tego mikołaja nie ma :P
I Like :Poziomka,rilla90,zuziag,swat,mysza012,basieńka,Sa per_X Ktoś chce być na liście?
Originally posted by Poziomka@Apr 17 2004, 04:55 PM
Jeju nie trzeba miec zapalonego kominka wystarczy zeby byl ;)
U mnie kiedys jak w nocy kolo domku simowego chodzily duchy ( :D ) to jeden duch normalnie chodzil po wodzie tak jak sim kiedy sie uzywa kodu move_objects on ale ja go nie uzywalam czy to normalne? :huh: ;)
Ja tak mialam kiedys ze sim-duch plywal w basenie no i plywal po za granicami basenu..Dziwne...
A czy twoj duch umial wyjsc z tego basenu??Jesli tak to jest chyba noramalna sytuacja a jelsi nie to jakas dziwna sytuacja....
sephiroth
17.04.2004, 18:57
Dla mnie to głupio jak kominek jest zapalony bo przecierz mikołaj "niby" wchodzi przez kominek no to ma sobie tyłek przypalić czy co??? :lol:
1. Zwierzta zawsze chodza tak po sciagnietych z netu schodach
2. Mi kiedys Sim chodzil po wodzie zamiast plywac :lol:
Irma_Lair
17.04.2004, 19:45
a jak pojechałam na wakacje to Kaowiec Kamila plywała w basenie,nie chciała wyść i zmarła. :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink:
likagirl
17.04.2004, 20:07
Kamila też mi pływała w basenie , służące i bufetowy też ale nie umarli.Moze nie miała jak wyjść z basenu?
I Like :Poziomka,rilla90,zuziag,swat,mysza012,basieńka,Sa per_X,ela Ktoś chce być na liście?
chcialam zaladowac kase i sie nie dalo w sims zwierzaki kurcze :blink: wzielam rosebud i nic :angry: no ale teraz juz sie da czasmi sa problemiki z ta gra :rolleyes:
U mnie miałam simke i ona zaprosiła przyjaciółkę do siebie. Grały w szachy no i nagle ta przyjaciólka zaczeła płakać. JA patrzę a ona krzesło mi ukradła.
To nie są żadne żarty a później przeszła przez ścianę.
Simfanka#1
17.04.2004, 20:53
:blink: hę? Moze z tym placzem to taka zmyla, no wiesz zeby odwrocic twoja uwage, heh! :) Al eczegos takiego nigdy nie mialam! :huh:
Ojoj... Dużo czasu zajęło mi czytanie tych 22 stron, więc moje odpowiedzi mogą być dla niektórych z was nie na temat, no bo z "bardzo poprzednich" stron. No ale cóż...
Moje ulubione txty z Simów: podczas witania: "Paro, paro pa" :P i podczas wzięcia pożegnaj, jak niezbyt dobrze się znają: "A fa fa! A fa fa!" I jeszcze to machanie... Cute... :D
Mój problem z przegrywanymi Wakacjami: Parę miesięcy temu zdarzało mi się, że gra wyłączała się, gdy klikałam na skrzynkę pocztową w tym najokazalszym plażowym hotelu. Nie działo się tak po uprzednim zapisaniu gry. Tak robiłam, a po jakimś czasie w ogóle się już nie wyłączała :D Wie ktoś może dlaczego?
Jaki to obraz w Abrakadabrze, który się drze, bo mi się te screeny nadal nie wyświetlają?
Tak się zastanawiam, czemu nikt unika reinstalki jak ognia. To przez czas, jaki to zajmuje czy przez tracenie rodzin? Bo żeby uniknąć tego drugiego wystarczy przekopiować katalogi User Data, a po wszystkim ponownie wkleić :D
Eveline: Kiedyś pisałaś, że nie zrobiłaś toalet tylko te drzewa, pod którymi się sika. Które to?
Ja to miałam kiedyś głupią sytuację: Pożar, a jedyny telefon właśnie płonie... :lol:
Co do tego wspinania się na dwóch łapach, to uważam, że tymi górnymi łapami kot/pies wspina się na następny schodek, a tak to wygląda przy niewidzialnych schodach...
Ktoś kiedyś mówił, że na TheSims.de jest jakiś dodatek sprawiający, że w
Centrum można robić ":coś:" z drugim Simem, np. w przebieralni :P Dajcie link, jak macie :D
Ja kiedyś miałam taki pożar, że paliła się CAŁA parcela :) Nawet jeden kwadrat nie był wolny od ognia :) Wtedy to też Strażak Bartek spłonął. Sama nie pamiętam, w jaki sposób do tego doprowadziłam :)
Uff :P
Mi się ostatnio w simach coś takiego zrobiło:zrobiłąm rodzinkę,że jedna simka była sprzątaczką,a dwa pozostałe simy były "młodym małżeństwem".A więc sim właśnie do pracy jechał,a wtedy "małżonka" komplementowała "sprzątaczkę" za dobrze zrobioną pracę.I jak tak komplementowała,to simowi zmniejszyły się kontakty z tą sprzątaczką do -100... a nie byli nawet przyjaciółmi...ten sim to bigamista,czy co?
likagirl
17.04.2004, 21:57
No możliwe.Moja simka ostatnio jak była na randce z Ksawery Ktos to flirtowała z jakimś simem i Ksawery spoliczkował moją simke i powiedział (pisało)coś ze jego uczucia do simki minęły i już jej nie kocha.Czy coś takiego.I poszedł.Potem nie chciał do niej przyjść nawet jak go zapraszała do centrum!Moze juz jej nie lubi?
I Like :Poziomka,rilla90,zuziag,gosiaw,swat,mysza012,basi eńka,Saper_X,ela Ktoś chce być na liście?
Szynszyl
18.04.2004, 12:26
Originally posted by mukfd Apr 17 2004@ 10:33 PM
Ktoś kiedyś mówił, że na TheSims.de jest jakiś dodatek sprawiający, że w
Centrum można robić ":coś:" z drugim Simem, np. w przebieralni Dajcie link, jak macie
tak sei da bez zadnych doadtkow, po prostu jak jeden sim jest w pzebieralni, to jak klikniesz drugim na ta pzebieralnie, jest pewna opcja... :P
Henryk Ćwir
18.04.2004, 13:08
Ech... Kłamstwa same i tyle...
Na wakacjach simy nie mogą umierać, bo pasek energii nie schodzi do samego dołu (Ale to postać niezalażna, ta Kaowiec Kamila to kto wie...)
-------------------------------------------------------------------------------------------
Ściągneliście sobie sejf do simów? :P Fajny jest!
likagirl
18.04.2004, 13:27
Ja go mam ale tam pisze po angielsku i on mi kase zabiera!!!!!!!
Henryk Ćwir
18.04.2004, 14:39
Ale tą kase potem się zabiera!
Bo jak masz jej dużo to do sejfu ją, potem kasy ci zaczyna brakować to ją wyjmujesz!
Przecież łatwe :blink:
likagirl
18.04.2004, 14:45
Aha dzieki.Jestem ciężko kapujaca i nawet nie sprawdziłam dokładnie do czego ten sejf słuzy bo jak tylko mi kase zabrał to go usunęłam (z domu simów rzecz jasna) :(
Zaria'dna
18.04.2004, 16:07
:D ostatnio chciałam utopić simkę... no i ona tak pływała i pływała... i w pewnym momencie mój sim zaczął odstawaić sztuczki magiczne. a ona wtedy stanęła na tafli wody i go wygwizdała... a jak dokupiłam barierkę to wszsystko wociło do normy :D (a simke potem utopiłam)
A ja tak mialma ze byl slub i duch pewnej osoby im klaszczal i gdy sie dziecko rodzilo to duch tez klaszczal..Albo jak bylo wesele to zeby simowie mogli klaskac to siadali na sofie i stali na sofie...tylko ze nog nie bylo widac dziwne..
Irma_Lair
22.04.2004, 14:08
Originally posted by likagirl@Mar 30 2004, 09:46 AM
A ja jak grałam w simsy nagle usłyszałam jakieś "brzęk" i patrze a sim który niósł talerz do zmywarki się wywrócił!!!!!!A potem jak wstał to mruczał
http://likagirl.w.interia.pl//soprane.jpg
likegirl kłamiesz!użyłaś kodu! Ktoś kopał krasnala ogrodowego i jak się wywala to tak wygląda!I postawiłaś z boku talerz.Kłamstwo!!!!!!!!!!!!!!!!
likagirl
22.04.2004, 14:13
:huh: To wcale nie kłamstwo!Jak niewiesz to niegadaj!Mi się tak naprawde przydażyło i nawet niewiem jak te krasnale (i jakie się kopie)!!Nie moja wina ze tobie się tak nie stało! :(
Kama2002
22.04.2004, 14:22
I kopie się chyba tylko flamingi :P Czy nie?
Nie tylko flamingi krasnale kopie głównie ząbi albo sąciadka a czasami wkurzony sims.
sephiroth
22.04.2004, 17:05
zabi lol :lol: chyba zombie lol :lol:
Ja tam mialam ze kopna krasnala sie rozwalil...A potem sie wkurzyl..W dodatku zrobil to gosc mojego sima!!!!
Bo goście tak robią. A zomi czy zombie to nie ma rużnicy to i tak nie polski wyraz.
Simfanka#1
24.04.2004, 12:20
Przepraszam ze sie wtracam, ale czy ten temat jest o zombie czy o simach? <_< bo mi sie wydaje ze tu piszemy o zachowaniach nazych simow. <_<
likagirl
24.04.2004, 12:47
Moje simy nic nie robią nadzwyczajnego.To o czym mam pisac?
Przecierz my piszemy o simsach..Jak sa 2 posty o zombi to sie chyba swiat nie zawali...Albo wiecej
(ZuJotek)
24.04.2004, 20:40
Mi raz moje zwierzaczki się tak przytuliły jakby... jakby miały się rozmnożyć :D a potem zamiast takiego koszyka z psiakiem pojawiła się kołyska:)
Kama2002
24.04.2004, 20:52
To naprawdę dwuznacznie wygląda, lol :P
Originally posted by (ZuJotek)@Apr 24 2004, 08:40 PM
Mi raz moje zwierzaczki się tak przytuliły jakby... jakby miały się rozmnożyć :D a potem zamiast takiego koszyka z psiakiem pojawiła się kołyska:)
No...One sie takm tula slodkie jest to...Ale glupie jest to ze jak sie zwierzatko urodzi jest takie same jak tata albo mama...
Kama2002
25.04.2004, 11:43
No a jakie mają być? Geny, elu, geny... ;)
Ok, ale mogłyby być te geny wymieszane :lol: A nie, że załóżmy kocur czarny, kotka biała...to kociak będzie albo czarny albo biały. A przeciez jest skin kota szarego, nie? :lol: I przydałoby się jakoś tą płeć rozpoznawać u małych kociaków <_< :lol:
Kama2002
25.04.2004, 12:19
Da się. Musisz wejść w The Sims\User Data\Web Pages, wybrać daną rodzinę i kliknąć na family home. I dalej chyba sobie poradzicie ;)
Tylko ze geny powinny wplywac na to tez ze moze sie byc troche innym..A nie taki sam jak rodzice....Gdyby tak bylo w TS2 to by mi sie znudzilo..
Szynszyl
25.04.2004, 12:30
Originally posted by ela
Tylko ze geny powinny wplywac na to tez ze moze sie byc troche innym..A nie taki sam jak rodzice....Gdyby tak bylo w TS2 to by mi sie znudzilo..
ale tak nie bedzie :) dziecko bedzie podobne do mamy i taty :P
byla nawet taka mini gierka na stronce The Sims Workshop (http://sims2.thesimsworkshop.com/tsw/programs.php)
tam pokazuje sie dziecko i trzeba rozpoznac jego rodzicow ;)
Zobaczymy czas pokaże jakie będa TS2
Simfanka#1
25.04.2004, 20:07
nawet nie mow o czasie bo nie wytrzymam! :blink: juz nie moge sie doczekac ts2! ale mam nadzieje ze dzieci beda chociaz troche przyominac rodzicow. :) ale jak beda adoptowane to chyba beda wygladaly inaczej, co nie? :huh:
Kama2002
25.04.2004, 20:25
Tak będzie. Dowód na to: http://sims2.thesimsworkshop.com/tsw/programs.php i Family Tree Game :) A dzieci przy adopcji mają być "wybierane automatycznie"... Szkoda, że nie można sobie wybrać :P
Simfanka#1
25.04.2004, 20:37
no trudno. jakos to przezyjemy... :) nic nie jest doskonale! :D
Zobaczym czas pokaże ale nie sądzicie że niektóre elemety gry śą przereklamowane i w gruncie rzeczy może to być inaczej.
Garfield
26.04.2004, 08:24
To jest możliwe ale mam nadzieje że będzie tak jak mówili (ale o tych dobrych stronach mówie :) )
Kama2002
26.04.2004, 11:10
A są jakieś złe strony, o których mówią producenci? ;)
Simfanka#1
26.04.2004, 12:35
a slyszalas kiedys, zeby producenci mowilio zlych stronach produktu? hehe! :D bo ja nie... :P
Przecież producenci chą swój produkt sprzedać nawet jeśli jest on do niczego. To i tak chca to sprzedać.
Simfanka#1
26.04.2004, 17:06
:P Nie sugerujesz chyba ze ts2 beda do niczego, co? :lol:
likagirl
26.04.2004, 18:16
Oczywiście ze nie.Ona twierdzi że nawet jeśli jest do nioczego to i tak chcą go sprzedac.Zauważ ze w tym zdaniu jest słowo nawet Nyska nie mowiła konkretnie o ts2 tylko tak ogólnie.Pomyśl. ;)
No właśnie. Nie mówie że to bedzie jakiś bubel. Bo to napewno będzię niezła gra. Ale niektóre żeczy są przereklamowane i napewno będzię wiele rozczarowań jak i zaskoczenia.A jedyne wyjście to czekanie. O TS też mówili wspaniale a gra i tak ma parę niedociągnięć. I tak jest z każdą.
Ok teraz moja kolej:
Kiedyś stworzyłam mojej koleżance rodzinę w moich simsach. Żyję sobie swoją rodzinką i nagle taksówką do mojego domu przyjechała mała simka mojej koleżąnki :o zapukała do drzwi ale nikt nie otworzył i poszła. Dziwne, żeby dzieci przyjeżdżały w odwiedziny do sąsiadów taksówką :lol:
Simfanka#1
26.04.2004, 20:08
czy to na pewno prawda? :huh: bo mi to wyglada na kolejny przekret, bez obrazy... :) to chyba niemozliwe, co o tym sadzicie? <_< :huh: :blink:
likagirl
26.04.2004, 20:11
Troche to dziwne.Ale monia ma chyba w simsach takie drzwi dzięki którym simy dzieci moga jechać do showbiznesu tak?I wtedy po drodze dziecko przyjechało odwiedzić gwiazde.A jesli nie to chyba przekręt jakiś :huh:
Serio to nie był jakiś przekręt. Drzwi "dorosłości" nie miałam bo to było jakiś rok temu a o drzwiach się dowiedziałam jakieś 5 miesięcy temu. Kolżanka też u mnie była i to widziała.
Może to prawda a może nie.Mi raz urodziły sie bliżniaczki z 1 kołyski wyszło 2 dzieci.jednym nie dało się sterować a nawet nie było na pasku. :( :(
Zaria'dna
27.04.2004, 16:12
ostatnio mój sim zaczął lewitować nad łózkiem - bo braciszek zastawił mu drogę... i nie wyskoczyło "Missing Animation" - po prostu leiwtacja! :lol:
likagirl
27.04.2004, 20:27
Nyska, bliźniaki to częsty przypadek.Jest nawet taki temat :)
blizniaczki ja sie z tym jeszcze nie spotkałam ,ale w jakich to simach w zwykłych ?
Szynszyl
28.04.2004, 11:22
chyba w kazdych da sie tak zrobic :)
najlepiej jak dziecko sie zmienia w nastolatka wlaczyc pauze i wtedy kliknac na jego portret z czerwonym krzyzykiem :P
likagirl
28.04.2004, 16:05
po co?Oggy o co ci biega?
Originally posted by dona@Apr 28 2004, 10:04 AM
blizniaczki ja sie z tym jeszcze nie spotkałam ,ale w jakich to simach w zwykłych ?
Wedlug mnie najlepiej jest to zrobic gdy dziecko sie zamienia w nastolatka i gdy jego glowka jest w panelu i szybko na nia kliknac i powinno byc 2 dzieci.....
Maciek S.
01.05.2004, 08:22
:blink: Kiedyś mój sim miał ducha i po prostu z nim gadał (nie bał się). Co to ma znaczyć??????????? :ph34r: :ph34r: :ph34r:
Simfanka#1
01.05.2004, 11:41
hmm...nie wiem co to moze znaczyc...moze ten sim mial na imie Brawura? :lol: hehe! :D
Mam drugą dziwną sytuacje.Zaprosilam na impre duuuuuuuuuuuuuzo gosci.Wszyscy wyszli o 02:00 w nocy a taka jedna baba nie poszla do domu tylko u mnie zostala i nic sie nie dalo z nia zrobic.Naciskalam na nia a ona nic.Tylko miala napisane nic nie mozna zrobic.A jak spala na stojaco to tak chrapala ze nie dalo sie wytrzymac.Nie zagradzalam jej a ona nie mogla sie ruszyc.Dawalam jej jedzenie a ona nie jadla a byla bardzo glodna.Az wreszcie pszyszla po nia kostucha.Dziwne <_<
Kama2002
03.05.2004, 10:41
Pewnie się jakoś zaklinowała... Mi też się tak parę razy zrobiło - "move_objects on" poszedł w ruch :D Bo niby, co ja jestem? Schronisko dla bezdomnych? :P
Mi się raz zdarzyło że sąsiad zasnął na mojej działce. A rano wstał i poszedł do domu. Co ja CARITAS JESTEM .....Albo poszłam do pewnego miejsca ...nie włączyłam pauzy i simka chałupke spaliła....ale sie fajnie paliło...wiecie niemiałam sumienia gasić... :D :D :lol: :lol:
Simfanka#1
03.05.2004, 12:31
:D spoko! ja bym nie miala sumienia zostawic tak tego ognia! :lol: szkoda simow! :rolleyes:
likagirl
03.05.2004, 12:43
Ale ona nie napisała ze simy się spaliły.Chyba że miałaś na myśli ze szkoda simów bo nie mają gdzie mieszkać......to co innego :D
Simfanka#1
03.05.2004, 13:16
no, moze byc. biedne simy! :( nie maja gdzie mieszkac! :( :unsure:
likagirl
03.05.2004, 14:11
Pewnie mają teraz nowy domek.Moze nawwet większy i ładniejszy......... :D
A wracając do natrętnych sąsidów to raz mi z 5 zasneło na końcu działki ja się dopiero orjętuję kiedy jeden z nich umiera.naszczęście resztę udało się uratować. telewizor to załatwił.Wstali i poszli.
A teraz co innego. Wymiotował wam kiedyć sims.???Bo mi tak.
likagirl
03.05.2004, 15:06
Ale jego zygi były na podłodze?Bo moj sim tylko pierdzi jak jest chory, podskakuje, kaszle i tak się pochyla i robi rózne rzeczy ale wymioty nigdy!
Kama2002
03.05.2004, 15:08
Tak, po "zabawie" w łóżku :D (ale nie było nic widać, tylko tak się nachylił i fajny dźwięk z siebie wydał :lol:)
A kiedyś, gdy wzięłam "Połaskocz: Do granic wytrzymałości" to mój Sim się zlał :lol:
likagirl
03.05.2004, 15:13
To mi tez się przydażyło.A jak sie kocha z żonką i nic nie wyjdzie to podchodzi do drugiego sima i mu plaskacza wali!Biedne simy.........
Kama2002
03.05.2004, 15:37
Ogólnie to można niezłe opisy podawać do "połóżkowych" reakcji :P
likagirl
03.05.2004, 15:43
To dla nich przyjemność tak razem w łóżku............A jak oni sie kochają i wpisze się move_objects on i to łózko przesunie to widac jak simy się całują i nieruszaja a takie górki na łóżku sa choćby się tam wiercili !!!!!! <_<
Sims wymiotuje jak wypije za dużo pączu przynajmniej 1 waza.
Simfanka#1
04.05.2004, 17:10
mi nigdy simy nie wymiotowaly... musze wyprobowac ten poncz! ;)
Originally posted by Kama2002@May 3 2004, 03:08 PM
A kiedyś, gdy wzięłam "Połaskocz: Do granic wytrzymałości" to mój Sim się zlał :lol:
Tak...Ja tez to mialam...Tylko sim ktorego laskoczemy musi miec czerwony pasek z toaleta...Smieszne...A simka sie poplakala a potem sie smiala..
Simfanka#1
04.05.2004, 19:57
dziwne te simy w ogole... :D ale normalniludzie tez sie moga zlac ze smiechu! :lol: jakie to simowe! :rolleyes:
Moi się że właściciel upodabnia sie do własnego pupila. A może człowiek też upodabnia się do sma????? :huh: :huh:
likagirl
05.05.2004, 08:37
Nyska, może raczej sim do człowieka co?Bo człowiek był pierwszy przed simami..........Niewiem ale ja jak wybieram w rodzinie simke to zawsze ma długie włosy (co najmniej do pach) a ja tez mam długie.....Może Nyśka troche raci ma
Może.... To słysałam w pewnym programie.
likagirl
05.05.2004, 08:56
Aha.Jaką najczęściej robicie rodzinke w simach? JA zawsze robie simke która potem zeni się z simem i mją dziecko lub dzieci.
Zaria'dna
05.05.2004, 09:21
u mnie ostatnio zdarzyły się dwie dziwne rzeczy:
1. stworzyłam sima z rodziną (facet babka i dziecko). Od razu jak wymeblowałam dom kazałam facetowi usiąść do "kołowrotka" i zerknęłam na jego "pracę" (no wiecie na pasku sima). Okazało się że PRAWIE WSZYSTKIE BYŁY PEŁNE (przeważnie technika itp). Nie wiem jak to sie sało. :lol: Nie pomagałam mu nawet. A do tegi w "pracy" widniało że ma prace i zarabia 300 $ (a nie miał pracy ani jednej) :lol:
2. Długo nie grałam pewną rodziną aż mi sie do nich zatęskniło. Weszłam do domu ich a tam... CHŁOP (mąż mojej simki) STAL SIĘ DZICKIEM!!! normalnie mogą się całować namiętnie etc, obmacywać itp. Fcet (w ciele dziecka) bawi się ze swoim simem. Normalnie wsyzstkko mu zostało (głos zachowanie) a wygląda jak dziecko!!! :D
Originally posted by Eveline@Jan 28 2004, 10:23 PM
A! U mnie jeszcze w mieście koło mojego sima usiadła ta babcia (co bije torebką kiedy się przy niej simy całują), a mój sim ją obiał ramieniem i mówił jej jakieś czułe słówka. A ona nic, dalej siedziała.
Eveline, u mnie było identycznie!!!!!
A miałam jeszcze dwa takie głupie zdarzenia:
1.Mój sim miał psa. Pies się zlał. Sim wszedł w to co zrobił pies i zaczął się tarzać(SIM!!!! nie pies!!!!!!)
2.Ta sama rodzinka ten sam pies. Któregoś dnia patrzę, a ten ma jakieś niewiarygodnie długie nogi. Kiedyś nawet zamieszczałam tu to zdjęcie.
Są cuda niwidy.Mi fanatychny wielbiciel przez pomyłkę weszedł na baseni i po nim przeszedł!!!! (szkoda że się nie utopił :D :lol: :D Pozbyłabym się go.
A w mój Sim kiedyś poszedł wyrzucić śmieci i zamiast normalnie do kubła wywalić worek, to on został mu w ręce! :lol: I cały czas z tym workiem w ręku chodził... ale chyba tego nie zauważył, bo jak gdyby nigdy nic kąpał się z tym workiem, spał, czy jadł :P :D
Simfanka#1
05.05.2004, 17:56
hehehe! :lol: niezle sytuacjonki! :D mi rzadko zdarzaja sie dziwne zachowania simow... :( szkoda :unsure: ale jak tylko cos sie wydarzy natychmiast o tym poinformuje! :D ale dziwne rzeczy sie dzieja w simowym swiecie! :lol:
Jeszcze jedna sytuacja mi sie przypomniała: raz zrobiłam imprezkę u moich simów i było dość drętwo... Więc niestety pojawił się ten mim (chyba każdy z was miał już z nim doczynienia...) i zaczął ciągle za moją simką chodzić... Dawno sie balanga skończyła a on nie chciał sobie pójść... Nawet jak go wypraszałam... No więc wkońcu się wkurzyłam i korzystając z okazji że właśnie mim wyszedł na dwór, zamurowałam wszystkie drzwi... Ale to nie pomogło... Mim urzył swoich sztuczek i teleportował się po mojego domu... :(
Ja zawsze mima kasuje...On kradnie rzeczy!! Ja mialam tak...Byl sobie kamerdyner i sprzataczka...i byl basenik..Basen nie byl przy domu on byl jakies 3 kratki dalej od bocznego wyjsca..Slysze cos chlupie patrze a kamerdyner wychodzil z pracy i plywal w basenie i sobie poszedl taka sama sytuacja dziala sie z sprzataczka...Dziala sie przez kilka dni..Robila zdjecia...Ale simsy mi sie wtedy zepsuly..
A można mima kasować?? Jak to zrobić? Wydawało mi się ze simy mogą go tylko wypraszać...
Jeszcze jedna sytuacja mi sie przypomniała: raz zrobiłam imprezkę u moich simów i było dość drętwo... Więc niestety pojawił się ten mim (chyba każdy z was miał już z nim doczynienia...) i zaczął ciągle za moją simką chodzić... Dawno sie balanga skończyła a on nie chciał sobie pójść... Nawet jak go wypraszałam... No więc wkońcu się wkurzyłam i korzystając z okazji że właśnie mim wyszedł na dwór, zamurowałam wszystkie drzwi... Ale to nie pomogło... Mim urzył swoich sztuczek i teleportował się po mojego domu...
bardzo to interesujące wiesz moja kolezanka miała podobnie :
Miała całkiem rozkręconą imprezke(bo ona umie to robic)impreza sie skonczyła i przyszedł mim wiec wyprosiła go ale on usiadł sobie na kanapie i ogłądał tv w jej domu. :o
Simfanka#1
06.05.2004, 08:42
Ten mim zawsze jest wkurzajacy! :angry: ja tez go za kazdym razem kasuje. :) (dla zainteresowanych: kodem move_objects on <_< )
Mnie reż wkórza a wracająs do śmieci to raz mój sims chodziłz ze szmatka. I to dziecko!!
Chodzil z szmatka?? A moj sim kiedys wyrzucil smieci a nadal chodzil ze smieciami!! Wszedzie...Musialam go skasowac zeby byl normalny
A u mnie wystarczyło coś umyć np. brodzik właśnie to simka umyła.
Simfanka#1
06.05.2004, 17:44
fajnie musi wygladac taki sim ze szmatka! :lol: a co to byla w ogole za szmatka? :huh: :D bo ja nigdy zadnej nie widzialam w simsach(chyba)! :)
Szynszyl
06.05.2004, 22:09
jak sie myje wanne to sim bierze taka niebieska szmatke :P
Simfanka#1
07.05.2004, 14:14
Aa... i wszystko jasne! :) wiecie, moje simy nigdy nie myja wanny... :P maja od tego sprzataczke! :D wybaczcie, nie znam sie na szmatkach do czyszczenia wanny. ;)
To się może trafić każdemu. A przyszła wam kostucha i po jej przejściu zostały te czaszki albo dzin z lampy bo mi tak???
Ostatnio zrobiłem w Simsach rodzinkę Potter, której codziennie, regularnie o 17:00 dzwoni telefon "A może by tak adoptować dziecko?". Gdy pierwszy raz odebrałem to miałem spokój przez kika dni, aż dziecko dorosło. Teraz tak znowu i znowu. :angry:
Wam też się kiedyś coś takiego zdarzyło? :huh: Napiszcie!
likagirl
07.05.2004, 16:27
Miałam podobnie.Zrobilam simów i chciałam ich w sobie zakochac.No i gdy mieli dużo kresek znajomości to dałam im "pocałuj" 6 razy (czy ile tam się mieści).I za każdym razme po pocałunku wyskakiwało "czy nie powinniśmy miec dziecka?" a ja dawałam na nie.O boshe.Potem tak już się nie działo........A wiecie co....W simsach jest to głupie ze jak dziecko się rodzi to odrazu jest w kolysce, zamiast w brzuchu simki....Naszczescie za niedługo wyjdą Ts2 (mam nadzieje : )
Simfanka#1
07.05.2004, 17:24
no ja tez juz czekam na ts2. :blink: tam wszystko bedzie prawdziwsze! :D
Originally posted by Nyśka@May 7 2004, 02:53 PM
To się może trafić każdemu. A przyszła wam kostucha i po jej przejściu zostały te czaszki albo dzin z lampy bo mi tak???
Ja kiedys za pomoca kodu MOVE_OBJECTS ON przesunelam dzina i nie schowal sie do lampy..Dopiera nastepnego dnia gdy robilam zyczenie sie schowal...
A ja mam dla was taka dziwna sytuacje :moj sim sie kompal w zwyklej wannie ,no a simka gotowala obiad i nagle zaczela krzyczec szybko pobiegla do lazienki tam gdzie kompal sie jej mąż i zanurzyla glowe w kiblu . :o :D :D :wacko:
Simfanka#1
07.05.2004, 20:23
buaahahaha!! :lol: :D serio? chcialabym to zobaczyc! :lol: zrobilas jakies zdjecia? to musialo swietnie wygladac! :D :)
Przecież ona kłamie to jest niemożliwe <_<
Simfanka#1
07.05.2004, 20:46
tez tak sobie mysle... :D ale jak to przeczytalam to pekalam ze smiechu!! :lol: zale jakbym zobaczyla zdjecia to bym uwierzyla!! :P
Przecież ona kłamie to jest niemożliwe
Nie zdjęc nie zrobiłam ,ale wcale nie kłamie ,a po za tym jak bym zrobiła to bym wam nie pokazała bo nie umiem umiescic tego w pliku ,ale ja nie kłamię jak byscie chcieli wiedziec. :angry: :angry:
Simfanka#1
08.05.2004, 10:22
dobra, spox! nie ma co sie denerwowac! :D ale szkoda ze nie masz zdjec! :D
Mi kot chciał zjeść papugęi rybkę. Byłam wtedy :angry: , :angry: i jeszcze raz :angry: !
likagirl
08.05.2004, 14:44
Talio to nie ten dział, zajrzyj do tematu o zwierzakach :) Ale jeśli masz w domu papuge czy rybke to kotek będzie próbował zrobićź sobie tą małą przyjemnosć i ją zjeść.Papuge to trudno mu będzie przez klatkę ale rybke to napewno zje :rolleyes:
Mnie również sytuacja o klozecie rozbawiła. :lol: :D :lol:
Simfanka#1
08.05.2004, 15:27
no. :D szkoda ze mojemu simowi cos takiego sie nie zdarzylo... :unsure: no coz, zdarza sie, a raczej - nie zdarza sie! :lol:
Miałem dziwną sytuacje. Robiłem sobie mnóstwo skrzatów aby je sprzedać i troche zarobić :D . Pewnego dnia przyszedl do mnie goście na kawe. Ja ide robić obiad, on wychodzi z domu i idzie do moich arcydzieł ;) . Przygląda sie, a potem wali nogą w jednego i cała reszta eksploduje :D :lol: . Ten gościu pada na ziemie i umiera. Nie wiedziałem że mój sim robi takie bombowe skrzaty ;) B)
Mnie również sytuacja o klozecie rozbawiła.* *
No Nyśka opowiadaj jaką wkoncu po jest ten temat.
Z skrzatami to u mnie nie raz tak było ale nigdy sims nie umierał.Raz rozpaliłam grila i robiła simka hamburgera. Gotowanie na maxa. A ja tu patrzę i cały ogród się pali. No cóż cały ogród się spaluił z simką (nie zapisałam gry) Nie rozumiem tego że jak miała tyle umiejętbości i ta spaliła obiad i ogród i siebie???
Raz po imprezie zasnei mi goście no cóż nie chciałam ich budzić. Ale rano postawiłam telewizor i wstali ale stali w1 miejscu nawet się nie ruszali, i po chwili znów zasneli no coż nic na to nie poradziłam po paru dniach umarli.(Nie znałam wtedy kodu na sprzedawanie simów).
Miałam również okropnego fanatyka (fanatyczny wielbiciel). Weszedł mi do domu!!! I ukradł nagrodę świata mody i to jeszcze 1 miejsce. Od tej pory wszystkie nagrody trzymam w ogrodzomnym pokój.
a jak mozna zastrzelic sima? czytalam wczesniej, ze sim ma karabin albo noz, skad to mozna wziac???
Ta stronka byal wiel;e razy podawana..Nie pamietam adresu ale strona do broni jest w temacie Ooo musze to miec i ktos zalozyla temet spluwy i tam jest stronka z bronia..
Originally posted by Nyśka@May 9 2004, 09:49 AM
Miałam również okropnego fanatyka (fanatyczny wielbiciel). Weszedł mi do domu!!! I ukradł nagrodę świata mody i to jeszcze 1 miejsce. Od tej pory wszystkie nagrody trzymam w ogrodzomnym pokój.
:D :D :D No cóż... mądry sim po szkodzie! :D :D :D
Simfanka#1
09.05.2004, 18:10
ja nagrody trzymam w pokoju za drzwiami z gwiazdka. :D jak na razie nie doszlo do ich kradziezy! :lol:
To masz szczęście moja siostra nie wiedziała że fan kradnie to jak się dostał do domu to ukradł wszystkie nagrody z showbiznesu. Była na niego wściekła i od tej pory każe rozmawiać simowi z fanami.
Simfanka#1
11.05.2004, 07:31
nauczka na przyszlosc, hehe!! :D ja na razie mam szczescie! :lol:
Henryk Ćwir
13.05.2004, 16:56
Mam pytanko... O jakie skrzaty chodzi??? Który to dodatek???
--------------------------
Zobaczę czy rzeczywiście można sima zastrzelić... Tego tematu poszukam...
Ale wydaje mi się że czegoś takiego nie ma jak nóż albo karabin :huh: :o :blink:
Nie zmyślacie czasem???
ja gdzieś znalazłem tego posta i... działa!!!
likagirl
14.05.2004, 12:54
jest nóż i karabin!! A skrzaty masz do abry chyba
Originally posted by Henryk Ćwir@May 13 2004, 04:56 PM
Mam pytanko... O jakie skrzaty chodzi??? Który to dodatek???
--------------------------
Zobaczę czy rzeczywiście można sima zastrzelić... Tego tematu poszukam...
Ale wydaje mi się że czegoś takiego nie ma jak nóż albo karabin :huh: :o :blink:
Nie zmyślacie czasem???
Nóż i karabin jest na 100%..Ja mam..Sobie scignelam...
A skrzaty mozna zrobic juz w (chyba) podstawowej wersji TS...A zaczarowac dopiero od abry..
Henryk Ćwir
14.05.2004, 13:32
Hej! A dacie link? Prosze... :o
andonezja
14.05.2004, 15:04
nie pamietam adresu, ale moze znasz stronke:
shaklin page
potem bylo jakies dziwne rozszerzenia, w ogole strona nie chce mi chodzic... no ale karabin i noz mam ;]
taa? to fan kradnie? a to idiota? mnie tylko robil foty pod prysznicem ;]
Originally posted by ela@May 14 2004, 02:11 PM
A skrzaty mozna zrobic juz w (chyba) podstawowej wersji TS...A zaczarowac dopiero od abry..
Nie zgodzę się z tobą, skrzaty można zrobić jak się ma Światowe Życie!
A czarować jeszcze nie próbowałem... a w co da się te skrzaty zamienić?
Simfanka#1
14.05.2004, 20:26
skratow sie nie zamienia. <_< mozna je ozywic tak, zeby ci robily za ogrodnika. :rolleyes: ale czasem tez zachowuja sie jak male diabelki! :D
Henryk Ćwir
15.05.2004, 10:22
Ech... Ja tam Światowego Życia nie mam :o
hmm... a mi ostatnio przydarzylo sie cos dziwnego! simy (nie majace niz w magazynku), ktore byly przyjaciolmi, zaczely ze soba flirtowac. No ale byla wolna wola wiec to nic dziwnego. W pewnym momencie jednak sim wreczyl mojej simce kwiaty! simka od razu sie w nim zakochala! co to za opcja? nie uwazacie, ze to troche dziwne?
http://malgosia_zula.w.interia.pl/Prison_14_0019.jpg
http://malgosia_zula.w.interia.pl/Prison_14_0021.jpg
http://malgosia_zula.w.interia.pl/Prison_14_0022.jpg
ps. ciuszki wlasnej roboty ;]
Henryk Ćwir
15.05.2004, 15:58
Hej! Skąd te kwiaty? :o
Marilyna
15.05.2004, 16:52
Originally posted by Henryk Ćwir@May 15 2004, 04:58 PM
Kwiaty są z wazonu :) , takiego niebieskiego z czerwoną różą. Nasz sim sam bierze je i wręcza komu chce, my nie mamy na to żadnego wpływu :P
andonezja
15.05.2004, 19:32
nie mialam takiego wazonu w tym domu (w ogole nie bylo kwiatow) wiec chyba nie o to chodzi...
EDIT: -> napisala GosieQ, tylko ze jestesmy przy jednym komputerze ;] nasz blad ;]
Simfanka#1
15.05.2004, 20:07
no ja tez tak mialam ze moj sim z wolna wola dal mojej simce kwiaty chociaz wcale zadnych nie mial... :huh: ale to raczej nie byly z tego wazonu bo akurat nie mialam takiego w domu! :P
Originally posted by Marilyna+May 15 2004, 04:52 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Marilyna @ May 15 2004, 04:52 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-Henryk Ćwir@May 15 2004, 04:58 PM
Kwiaty są z wazonu :) , takiego niebieskiego z czerwoną różą. Nasz sim sam bierze je i wręcza komu chce, my nie mamy na to żadnego wpływu :P [/b][/quote]
Naprawde?? Nie wiedzialam....Znow dowiedzialam sie cos nowego..
Moje simy strasznie kaszlą :blink: i mają katar to jesne że są chorzy.Gram od dłuższego czasu i nigdy mi się to przytrafiło.Ktoś to już miał?Jak można uleczyć chore simy? :rolleyes:
likagirl
17.05.2004, 17:10
ja tak miałam!Niewiem jak je leczyć ale ja zazwyczaj każe im wypić kilka szklanek herbatki i potem do łóżka przy kominku.I pomaga hehehe
Simfanka#1
17.05.2004, 17:39
tez tak kiedys mialam, ze moje simy kaszlaly i w ogole a jak kazalam im cos zrobic to szly ale w polowie drogi zatrzymywaly sie i zaczynaly kaszlec... <_< nie wiedzialam od czego to, ale to chyba przez swinke morska - przez nia simy choruja! :( kasujcie swinki zanim wasi podopieczni umra!!! :o
A czy to może stać się w balandze?Jak tak to muszę spróbować.Ale nie zapiszę gry.......
Szynszyl
18.05.2004, 17:40
wystarczy ze masz swinke w grze :) a jest ona chociazby na oficjelnej stronce The Sims
Simfanka#1
18.05.2004, 20:13
swinke mozesz normalnie kupic w simsach w tr. kupowania... <_< nie musisz znikad sciagac! :rolleyes: <_<
Ale ja się pytam czy sim morze zachorować na tak zwaną chorobe-świnka w TS.Balandze.
likagirl
19.05.2004, 09:12
świnka jest chyba w śwaiatowym życiu, więć jak masz to moze :D
No ok skasowałam świnke a simsy dalej chore jak można je wyleczyć? :(
Szynszyl
19.05.2004, 16:40
musisz dbac o nich zeby mieli dobry nastroj :) i niech duzo leza w lozku
Simfanka#1
19.05.2004, 20:01
i niech pija duzo herbatki!! :) to podobno pomaga! :D chociaz ja tam nie wiem...nie jestem simlekarzem! :lol: :)
Likagirl! Ta papuga była na patyku,nie w klatce!
likagirl
21.05.2004, 13:03
Co?????? O jaką papuge chodzi????? <_<
Originally posted by monisia@May 19 2004, 05:09 PM
No ok skasowałam świnke a simsy dalej chore jak można je wyleczyć? :(
Jak to ukash napisał simy muszą dużo w łóżku leżeć ale mogą też zrobic biały eliksir który ich wyleczy
Mojego sima świnka już ugryzła a i tak nie zachorował
Simfanka#1
21.05.2004, 20:02
no to sie zdarza na szczescie. :D dobrze ze simy moga byc odporne! :) a o jaki bialy eliksir chodzi? bo ja o zadnym jeszcze nie slyszalam! :huh: :blink:
Originally posted by Simfanka#1@May 21 2004, 08:02 PM
a o jaki bialy eliksir chodzi? bo ja o zadnym jeszcze nie slyszalam! :huh: :blink:
Chodzi o biały eliksir, który można "wyprodukować" na stole alchemika ze Światowego Życia ;)
Ja miałem coś gorszego, mój sim stał się świnią. Bekał przez cały czas i drapał się po czterech literach. Jak to wyglądało :wacko:
Simfanka#1
22.05.2004, 14:45
na pewno zabawnie! :lol: ale mi jeszcze nigdy nie wyszedl bialy eliksir! :huh: szkoda...da sie cos z tym zrobic? :( :blink:
Mi kiedys Kasandra sie rozchorowala..Ciagle kichala a wcale ja swinka nie ugryzla...Wiem ze przyszedl klaun i psikna na nia i chyba sie od niego zarazila...Niestsety mi sie wtedy simsy zepsuly i taka sytuacja juz mi sie nie powtorzyla..
Moim daniem biały eliksir nie istnieje. Tyle razy go prubowałam zrobić i nic.A z
świnią to nigdy nie miałam jak to się robi???
likagirl
24.05.2004, 08:53
Ja mialam biały eliksir, jak sim będzie duzo razy majsterkował przy tym stoliku alchemika (czy jak to się zwie) to mu się uda.A co do świnki, to jak jakis sim się z nią bawi to ona czasem ugryzie i wtedy sim zachoruje. ^_^
Kumagoro
25.05.2004, 14:04
Raz podczas katastrofy niemowlak urósł na chłopca, ale miał na zdjęciu odwróconą głowę kobiety, cały czas płakał i dosięgnął go pożar i została po nim tylko urna, ktoś wie co oznacza ta głowa?
likagirl
25.05.2004, 15:09
Kumagro miałam tak.Tylko ze ja mialam dziewczynke, ale tez z odwroconą głową (taką ciemną )Potem jak wyszłam z gry i weszłam z powrotem to już wwzystko było normalnie.To chyab byl jakiś błąd, moja qmpela tez tak miała :P
Kumagoro
25.05.2004, 15:40
Można zbudować wiszący dom!! Oto jak.
Budujesz gęsto kolumny
Na górze budujesz dom
Usuwasz kolumny
Wiszący dom gotowy :D
Jak się sim myję to się zawsze taka cęzura pokazuje. A raz kiedy moja simka wyszła z wanny zanim zdąrzyła się ubrać ja sapisałam i wyszłam z gry. Następnym razem kiedy włączyłam tą rodzinę ta simka dalej stała przy wannie ale... goła! :o A akurat przyszedł jej chłopak pocałowali się na przywitanie... :P A on nic nie zauwarzył! :P
likagirl
25.05.2004, 16:31
ee Rosi...to ma być smieszne??Simy nie zauważaja takich szczegółow <_<
Kumagro ale czy ktoś sie pytał o ten dom??A wogóle to nie ten temat, jak chciałeś/aś się pochwalić to trzeba było zajrzeć do innego tematu lub umiesciś wiadomość w sygnie :lol:
To moze ja napisze co mi sie dziwnego zdarzylo:
Wiec moja parka ma male dziecko w kolysce...w koncu po trzech dniach zaczela leciec ta muzyczka ktora zawsze jest przy dorastaniu dziecka....iii...wyskoczyl komunikac : Gratulacje!! To chłopiec. wpisz imię
:unsure: troche to dziwne bo mialo mi dziecko sie zmienic z kolyski na noworodka a tu gawno..i trza czekac nastepne 3 dni... :(
Miałam raz coś dziwnego. Jek najeżdżałam na moje ulubione domy to zamiast jednej z osób był jakiś pajac (dosłownie) odwrócony głową do góry...Nogami? No poprostu był odwrócony. Ale najgorsze to że kiedy naciskałam na te domy to mnie wyrzucało z gry! :blink: Musiałam skasować te rodzinki! :(
Niestety sytuacja się powtarzała!
proszę o pomoc!
Originally posted by Rosi@May 25 2004, 05:46 PM
Miałam raz coś dziwnego. Jek najeżdżałam na moje ulubione domy to zamiast jednej z osób był jakiś pajac (dosłownie) odwrócony głową do góry...Nogami? No poprostu był odwrócony. Ale najgorsze to że kiedy naciskałam na te domy to mnie wyrzucało z gry! :blink: Musiałam skasować te rodzinki! :(
Niestety sytuacja się powtarzała!
proszę o pomoc!
To nie jest dzial z problemami z gra tylko "Simy są różne" <_< <_<
A co do dziecka to miałam podobnie.
Mi się z odwróconą głową nie urodziło.Miałam bliżniaki, i raz jak kołyska stewała się dzieckie to nic z niej nie wyszło.
A ja kiedyś rozpaliłem kominek i zrobił mi się pożar, i gasiłem co się dało. Aż w końcu mój sim też si zapalił, ale tak samo mi się zteleportował, ale już nie spłonoł.
A sim, który "lata" to po prostu błą, tak samo z tym, że sim ma tylko głowe i ręce.
A Frankenstine zawsze jest po wypiciu różowego napoju, po zielonym traci się humor, od czerwonego się zakochuje, a od niebieskiego poprawia się nastrój. Coś jeszcze?
likagirl
28.05.2004, 13:00
Dobrz hub że wiesz, ale czy ktoś sie o to pytal?Aktualnie nie widze :huh:
Simfanka#1
28.05.2004, 21:16
ja tez nie... <_< :huh: co ty tak nagle z tymi napojami?? :huh: bo nie rozumiem... no ale coz... :)
Harimatris
28.05.2004, 21:31
Mnie białe eliksry wychodzą tylko, kiedy dam chorego Sima do stołu alchemika i każę mu robić mikstury ;)
Ale w końcu miało być o "dziwnych sytuacjach"...
1. Kiedy miałam zainstalowaną tylko Balangę, moje Simy często wręczały sobie te różyczki z niebieskiego wazonu. Ale na tym koniec, bo jak zainstalowałam inne dodatki to polecenie "give flovers to someone" znika, kiedy Sim podchodzi do wazonu.
2. Skrzaty. Ostatnio chciałam pomęczyć mojego Sima i kazałam mu naokrągło robić skrzaty. (Ale nie on się męczył, tylko ja, bo musiałam te skrzaty wynosić do ogródka. <_< ) Przyszedł w odwiedziny mój sąsiad i tradycyjnie z nudów zaczął rozwalać mi krasnalki ( :angry: ). Kopnął jednego - rozwaliły się wszystkie. Lecz... Jeden ocalał.
Inną rodzinką również robiłam skrzaty, natrętny sąsiad znowu w akcji... I znowu ocalał jeden skrzat.
3. Do sprzątaczki przyszła pani ogrodnik i w połowie pracy zaczęły się ... CAŁOWAĆ
4. W The Sims Abrakadabra w ogródku miałam grobek pieska ( :( ). Pewnej nocy w owym grobie pojawił się jakiś cygan z abrakadabrowa. Próbowałam go wykasować za pomocą "move_objects on" ale następnej nocy znów pojawiał się tam gdzie zawsze ... nogami w grtobie mojego kochanego pieska ... :angry: No, więc myślę: Dam mu spokój, niech sobie stoi, mam super ozdobę ogrodową. - A to masz! Pojawił się jego kumpel, tyle że o ciemnej skórze. Potem następny ... i jeszcze jeden. W końcu skasowałam domek.
Gdybym umiała to bym wam zdjęcia dała :)
Harimatris to może umiesz wysłać zdjęcia na e -mail. Bo jak tak to bat=rdzo proszę wyśli mi je z chęcią je obejże. A z różami to u mnie dają somie simy chociaż mam wszystkie. Może coś twoim simom zastawia drogę do różyczek.
Harimatris
29.05.2004, 08:59
Zdjęcia wyślę, ale nie mam twojego maila :(
A z różami to nie tak, bo jak Sim podchodzi do wazonu, zaczyna go oglądać, pomrukiwać, a potem wzrusza ramionami i polecenie "give flovers to someone" znika :(
P.S. 100 Post ;)
ok a więc mój e - mail to
[email protected]
Ps. Wystarczyło kliknąć na Nyśka.
Moj kolega miał w gazetce napisane że jest taki wiruś że jak postawisz kołyskę z dzieckiem przy basenie i każesz simowi bawić się z małym, to ten sim łapie malca za nogę śmieje się i wżuca go do basenu. Niezłe co nie? B)
likagirl
29.05.2004, 13:06
Harimatris ja tez kcem zdjęcia! mój email
[email protected] :P
Originally posted by Simuś@May 29 2004, 12:23 PM
Moj kolega miał w gazetce napisane że jest taki wiruś że jak postawisz kołyskę z dzieckiem przy basenie i każesz simowi bawić się z małym, to ten sim łapie malca za nogę śmieje się i wżuca go do basenu. Niezłe co nie? B)
Nie wierze w to :P To jest niemożliwe <_<
Z basenem to pewnie że jest nie możliwe.Simuś najpierw sprawdż to co piszesz a potem jak coś to napisz o tym
Simfanka#1
30.05.2004, 20:44
Harimatris! możesz mi też wysłać te zdjęcia? :rolleyes: Z góry dzięki! :) Mój e-mail:
[email protected] :D
Tą papugę da się normalnie kupić! Tak jak się kupuje meble! :rolleyes:
Gabrysia
02.06.2004, 14:11
Mnie tez mozesz wyslac to zdjecie sł
[email protected]
Harimatris
03.06.2004, 14:47
Już wysłałam i sorki, że tak późno, ale miałam drobne problemy z internetem <_<
P.S. Pytańko: Czy do was kiedyś dzwoniła śmierć? Mój gostek spał sobie jak gdyby nigdy nic, a tu nagle słyszę jakieś dzwony, patrzę, a koło skrzynki na listy - Kostucha :blink: No i podeszła do drzwi po czym ... ZADZWONIŁA i poszła sobie... A facet jak żyje tak żyje... <_< No i na prawdomównośc znowu mam zdjęcia :lol:
Znacie może jakieś fajne zagraniczne strony internetowe z downloadem do simsów? Jestem fanatyczką i bardzo proszę o jakąś listę...
Converse
07.06.2004, 10:32
Czaruś, sądzę że nie jest to odpowiedni dział do poruszania takich tematów http://aquarius.neostrada.pl/smil/heh.gif
Proszę rozejrzyj się tu http://forum.thesims.pl/index.php?showforum=42
Harimatris!! ja też bym kciałą zdjęcia!!
[email protected] wyślij plis! A co do mich dziwnych sytuacji to gdy kiedyś jeden mój simek wrocił do domu z centrum z różą i gdy dawał ją swojej żonie ta go spoliczkowała!! NIe wiedziałam o co chodzi??
drugą moją zabawną sytuacją jest to że gdy kiedyś kupił lasce świnkę morską czy co to tam jest to ona po kilku dniach umarła!! chybia miała uczulenie :) widziałam że coś mi tak kicha ale nic nie zrobiłam w tej sprawie :)
Originally posted by Eveline@Feb 12 2004, 08:17 PM
Wiem, że to już było w jakimś temacie, ale szukam, szukam i nie mogę znaleźć :( Mi się wczoraj stało coś takiego, że simowie mieli dziecko (kołyskę) jedno własne i jedno kupione (z netu) i one wciąż są kołyskami, choć minęło już sporo czasu. Były takie kwiatki i powinno się już zmienić, ale nic, ciągle kołyska :( I na dodatek mojemu simowi znika ciało. Widać tylko ręce i głowę. Kiedy go kasuję, to wraca normalny, ale po jakimś czasie znowu znika :( Znacie radę na któryś z tych problemów (poza instalowaniem gry od nowa, bo tyle to sama wiem)
Co do tego dziecka to też tak miałam, (z tym normalnym, nie z netu), że mi się pojawiły znowu kwiatki, a oni mi na to, że dziewczynka i mam imię dawać :/ ale potem urosła i jest już duża i ładna :)
Zaria'dna
07.06.2004, 18:09
:heh:
ostatnio sim mi sie utopił pomimo ze tego nie chciałam - sam od siebie (pierwszy raz cos mi sie takiego zdazyło)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.