Zobacz pełną wersję : Mój pierwszy domek na forum :) [BRAK ZDJĘĆ]
marcysia14
18.02.2006, 09:45
Witam :) Bedzie to mój pierwszy domek który umieściłam tutaj na forum :) Mam nadzieję, że się Wam spodoba :) Jeżeli nie to trudno, ale czekam na wszystkie komentarze i te pozytywnie jak i negatywne :) Dziwi mnie, że postanowiłam coś tak okropnego tutaj wstawić, ale chciałam zobaczyć co z tego wyniknie :)
Pierwsza fotka. Weronika i Amelia Lakierek :)
Domek z przodu w dzień:
Domek z tyłu:
Domek z przodu nocą:
Domek z tyłu:
I jeszcze raz z przodu :)
Widok z góry na parter:
Widok z góry na pierwsze piętro:
Salon:
Kuchnia razem z jadalnią:
Jakiś taki pokój :) Może być wypoczynkowy :)
I łazienka na dole:
Sypialnia nastolatki czyli Amelii :)
I sypialnia Weroniki :)
Łazienka na piętrze:
I już ostatni... Ten mój jak zwykle nieudany taras :)
Przepraszam jeszcze za słabą jakość zdjęć ale jakoś tak wyszło :P
Zapraszam do oceniania :)
marcysia14
18.02.2006, 09:46
Dlaczego żadne zdjcia się nie pokazują ?? ;( ;( ;( ;(
No niestety... Coś musiałam zrobić źle... ;( Ale jeżeli bardzo chcecie to możecie kliknąć na ten krzyżyk i wziąść właściwości i tam jest adres tego obrazka ;(
Ale i tak nie ma co patrzeć bo sie powklejały nipokolei :(
Melicyanda
18.02.2006, 09:51
Marcysia14-musisz umieścić je na IMG:).I dopiero wklej link;).
Zyczę powodzenia!:) :*
marcysia14
18.02.2006, 09:56
Marcysia14-musisz umieścić je na IMG:).I dopiero wklej link;).
Zyczę powodzenia!:) :*
Ja klikam na tą taką ikonke "Wstaw obrazek" i potem w to okienko wklejam adres np. http://img478.imageshack.us/my.php?image=l95bu.jpg
A potem już zamias obrazka jest krzyżyk :(
Melicyanda
18.02.2006, 09:58
Hmmm...Wiesz jak zrób??Daj sam link!:)Bez wstawiania obrazka!:)Po prostu daj link.
I jest oki! :D
JuStYnKa
18.02.2006, 10:02
Ja klikam na tą taką ikonke "Wstaw obrazek" i potem w to okienko wklejam adres np. http://img478.imageshack.us/my.php?image=l95bu.jpg
A potem już zamias obrazka jest krzyżyk :(
Coś nie tak jest z tym adresem. Czy na pewno ze strony imageshack wzięłaś ten ostatni adres bo mi się zdaje że wzięłaś przed ostatni a ten nie będzie działał. :)(Jestem nawet tego pewna spróbuj)
NIE MA ZA CO, CZEKAM NA FOTKI ;)
marcysia14
18.02.2006, 10:11
Coś nie tak jest z tym adresem. Czy na pewno ze strony imageshack wzięłaś ten ostatni adres bo mi się zdaje że wzięłaś przed ostatni a ten nie będzie działał. :)(Jestem nawet tego pewna spróbuj)
Dziekuje Ci bardzo :* Już wie o co chodzi :D Zaraz to pozamieniam :)
Dzięki :*
JuStYnKa
18.02.2006, 10:40
Rzeczywiście jakość zdjęć taka nijaka ale przechodzę do oceniania.
Bryła taka jakaś prosta zwykły prostokąt i już lepiej jak byś ją urozmaiciła. W ogródku też nic nie ma tylko basen i 1 wierzba za to w środku jest w porządku. Jedynie nie podoba mi się łazienka na dole i na piętrze no i niektóre pokoje są trochę puste. Taras trochę pusty no i jest jeszcze parę drobiazgów które bym zmieniła a tak to domek mi się podoba twórz dalej. :)
marcysia14
18.02.2006, 10:43
Tak, zbytnio nad tym tarasem się nie namęczyłam bo nienawidze ich robić :D Ale następpnym razem zwroce uwage na Twoje porady i postaram się poprawić niedoskonałości :)
Domek podoba mi się. Tylko brak jakiegoś konkretnego ogródka :( I miejscami domek pustawy. I nie podoba mi sie ta ceglana tapeta w sypialni Weroniki. Ale ogólnie bardzo ładnie. 9/10
Moriquendë
18.02.2006, 14:56
Bryła
+ Ładna, zimna kolorystyka.
- Całkowity brak oryginalności. Dwa prostokątne piętra przykryte dachem. Zdecydowanie nic ciekawego!
- Żle rozmieszczone okna. Zrobiłaś z nich coś w rodzaju no nie wiem, zygzaka? Raz na dole, raz na górze, znowu na dole... Było by o wiele lepiej gdybyś no nie wiem, poustawiała je jedno pod drugim, albo coś. Poza tym niektóre z okien są na samych rogach domu, co wygląda tragicznie.
-Drzwi wejściowe nie pasują do okien. Za niskie, zbyt tradycyjne. Poza tym nie mam pojęcia, jak taki wielki taras trzyma się na takich dwóćh kolumienkach...
Wnętrze
+ W pełni funkcjonalne
- Każdy pokój z innej beczki: pokój dzienny (ten z kominkiem), łazienki, sypialnia, hol... Wszystko urządzone w innym stylu.
- W wielu miejscach jest po prostu zbyt pusto.
- Wnętrza nie pasują do bryły domu i elewacji. Spodziewałbym się raczej czegoś w odcieniach szarości, czegoś nowoczesnego. Poza tym w domu panują egipskie ciemności.
- Nic do siebie nie pasuje kolorystycznie, chociażby w pokoju kominkowym.
- Widząc meble z internetu, spodziewam się ujrzeć idealne, świetnie urządzone wnętrza. Tutaj tego nie dostrzegłem. W końcu jak już meblujesz dom dodatkami z sieci, to pomęcz się trochę i znajdź coś naprawdę fajnego. I żeby wszystko do siebie pasowało...
Ogród
- Okropny i pusty. Jedno drzewo i basen. Bez komentarza.
- Nudny, nieciekawy, nieoryginalny i tak dalej...
- Całkowity brak pomysłu...
- Jaką on niby ma spełniać funkcję? Ani nie jest ładny, a z basenu przy samej drodze nie chciałbym korzystać. Nie ma gdzie usiąść. Chyba że wejdziesz na pierwsze piętro na taras. Nie ma to jak więź człowieka z ogrodem! I właśnie dlatego ludzie budują domy.
Rozkład wnętrz
- Niefunkcjonalny. Pierwszy błąd: brak schodów na piętro. Drugi: łazienka na piętrze. Na zdjęciach niewiele widzę, ale mogłaś popełnić jeden z trzech błędów: jest przechodnia, można się do niej dostać jedynie z jednego pokoju (a ponieważ jest to jedyna łazienka na piętrze musi być ogólnodostępna) lub w ogóle nie zrobiłaś drzwi. Bądź co bądź jest błąd.
Razem 2,25/10
No cóż....nie podoba mi się. Jakoś tak pusto. Nie jestem do końca pewna co najbardziej nie spodobało mi się w tym domku... daje 4/10.
Sushi007
18.02.2006, 17:55
No ters ja:) Dom zewnątrz nie jest zły tylko gorzej z ogodem poporstu pusto a ja przepadam za zielenią dalej pomieszczenia nie są złe lecz czasami pusto, czasami żeczy nie pasują do koloru ścian a to bardzo raźli tak to za cało kształ daje hmm... pierwszy domek to tak z 6/10 :D
Zacznijmy od początku... :D
Bryła prosta, mało ogrodu, basen przy drodze (głupie położenie), za małe zdjęcia z lotu ptaka i nic nie widzę, pustawo w pomieszczeniach, fajny dywan pod biurkiem z kompem, caglane ściany w środku domu (?), brzydka wanna, fajny dywan w sypialni dziewczyny, a taras najbardziej mi się podoba. :D To tyle mojego marudzenia. Ale ćwicz, a będzie lepiej. Jeszcze pustawo w pomieszczeniach.
No nie jest tak źle, mimo, że Ci napisałam tyle wad. Daję 4/10.
konwallia
18.02.2006, 18:06
Jak na Twoj pierwszy domek to nie jest tragicznie. Owszem, bryla moze nie zachwycajaca, ale czy w realnym swiecie kazdy dom to cudo architektury? Otoz nie, i wiekszosc domow, to wlasnie takie pudelka. Wiec nie ma co sie za bardzo czepiac. :) Nie bede marudzic na wnetrza ani na nic, bo jestem wypompowana dzis i szukam we wszystkich czegos pozytywnego. Tak i w tym przypadku. Fajnie wyszedl ten jasny salonik, tzn tam gdzie stoi biale biurko. Jasno, zwiewnie a zarazem przytulnie. Nad reszta jeszcze bym troche popracowala.
Zaczynam:
Zdjęcia trochę za małe i źle uchwycone (mogłaś zaprezentować inne częsci pokojów). Może tylko dla tego mi się nie podoba, ale nie trać chęci!!!
F*I*L*I*P*I*N*K*A
23.02.2006, 19:44
co do sypialni Amelii murowane cegly w pokoju hmmm... niezbyt mi sie podoba, a co do sypialni Weroniki troche tam pusto ale to nic . Lazienki bardzo gustownie zrobione BRAWO! Takich lazienek jeszcze chyba nie bylo. Ten pokoj wypoczynkowy moglby byc troche jasniejszy, ale jak kto woli :), tak samo kuchnia z jadalnia . Salon baaardzo mi sie podoba jest jasny, mily i gustowny. A tarasik nie jest wcale taki zly no moze troche pusciuko ale jak mowilam kazdy jak lubi tak ma. Ogolem domek mi sie podoba i daje 9/10 :D .
P.S. Pozdrawiam, mam nadzieje, ze mnie wszyscy polubia bo jestem tu nowa :)
~Asiulek94~
24.02.2006, 12:39
Więc tak domek średnio mi się podoba (moje też nie ideały). Na przyszłość za ciemno (jeden z moich domów też był w nocy, nie może tak być). Łazienki nie zabardzo mi się podobają, te cegły w którymś z pokoi też nie.
Ogółem : 6/10 - skoro to twój 1 domek, życzę sukcesów w pracy
P.S. Cool_girl - witam na forum :) :witaj:
Salon mi się nie podobał tylko. Wnętrze świetnie umeblowane
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.