Zobacz pełną wersję : Zmiana II - Romantyczny dom Niny Kaliente [BRAK ZDJĘĆ]
Cóż to kolejny mój domek. Jest to dom Niny Kaliente i jej narzeczonego. Gdy zostali okrzyknieci najromantyczniejszą para w Miłowie, postanowili zbudować nowy domek. Narzeczony Niny (ma jakieś dziwnie imie, więc nie pamiętam:P) dał jej wolną rękę. A, że Nina stała sie niepoprawną romantyczką to skutki widzimy:P
W domu jest mnóstwo roślin, poduszeczek, płatków róż:P
Bryła domu:
Tył domku. Na zdjęciu widać jak Niny słucha śpiewu swojego ukochanego z hmm..balkoniku bez barierek :P
Wejdźmy do środka. Tutaj widzimy fotel, na którym Nina często odpoczywa.
Dalej wieża. Belei (czy jak mu tam:P) lubi słuchac muzyki.
Telewizor i kanapy. Wieczorami oboje lubią ,,walnąć się" na kanapę i obejrzec dobry film:P
Jest tu również sztaluga. Z salonu można wyjśc na tarasik.
Dalej kuchnia. Równiez w kolorach białym i rózowym.
Mała jadalenka.
Na parterze znajduje się równiez łazienka.
Umywalka.
I kabina przysznicowa.
Rzut parteru.
Przejdźmy na górę:P Mały korytarzy. Fotel do odpoczynku.
Szachy:
Miejsce pracy Niny.
A oto sypialnia. Jest w niej wielkie łoże z baldachimem.
Szafa. Jest na niej śliczny motyw kwiatków.
I toaletka pani domu.
Łazienka na piętrze.
Wanna
Rzut piętra.
I rzyt dachu. Znajduje sie tam jacuzzi.
Nie wiem co mnie napadło na ten rózowy dom:P Miałam go w ogóle nie dawać na forum. No, ale trudno:P
Rivendell
24.02.2006, 18:57
Odpycha mnie kolor domku-ten różu jest po prostu okropny. W środku jest ładnie, dużo bieli i chyba troszkę inny odcień różowego(albo mi się wydaje), a nawet jeśli nie to wygląda i tak lepiej niż na zewnątrz.
Ale te kwiatki na dachu...zlituuuj się XD
Ocenka 7,5/10
Zgadzam sie z poprzedniczka kwiatki na dachu odpadaja!!
A co do koloru domku zalezy kto jaki lubi, osobiscie nie przepadam za rozem.
W srodku domek mi sie podoba
i jeszcze mam prozbe napusz skad masz te poduszki oraz te zakrecone schody :D bardzo mi na nich zalezy!!!
8/10
Zgadzam sie z poprzedniczka kwiatki na dachu odpadaja!!
A co do koloru domku zalezy kto jaki lubi, osobiscie nie przepadam za rozem.
W srodku domek mi sie podoba
i jeszcze mam prozbe napusz skad masz te poduszki oraz te zakrecone schody :D bardzo mi na nich zalezy!!!
8/10
poduszki: http://www.simplystyling.de/homesims2.html
schody: http://www.modthesims2.com/showthread.php?t=103492
Co do rózu. Ja za nim też nie przepadam, ale Nina taki chciała mieć domek :P
mówcie co chcecie mi sie bardzo podoba :P Taki.. Romantyczny? :D ale nie pasują mi te kanapy, no i te kwiatki dookola jacuzzi... Reszta jest spoko a to łózko... Gdzie takie wynalazłaś? ;)
Angel com
24.02.2006, 20:47
Śliczny, lubię nawet różowy (jsny), w takich ilościach w domu.Tylko mam jedno zastrzeżenie, a mianowicie te kwiatki wszędzie na balkonach, ja np. nie chciałabym iść na balkon... a tu jakieś pająki mi łażą po nogach bo stoję w kwiatach... Idealny dom... Oczysiwście Don ma pewno inne zdanie, amanci nie przepadają chyba za różem.
~Asiulek94~
24.02.2006, 20:50
śliczny (kocham różowy :P ) 9/10 bardzo mi sie podoba, dasz do sciagniecie :D
Ogolnie ladnie sie prezentuje, ale te kwiatki na balkonie sa be.
I ten roz... Ale podobaja mi sie b. meble w srodku, choc jest troche pusto.
Podobaja mi sie firanki w pomieszczeniu gdzie jest telewizor i kanapa.
Schody tez sa git. Bardzo podoba mi sie lazienka, ah...
Minusy sa takei, ze wszedzie jest ten roz ^^ ...
Ale ogolnie ladny dom, oproz kwiatkow i koloru rozowego.
Dona ona juz dawno rzuciła:P Teraz jest z innym:P
Edit: łóżko jest z http://www.meshkiste.de/ na 7 stronie. A recolor na http://www.simplysims2recolours.com/objects.htm. Mogę dać do ściagnięcia.
Daj, daj. Prosze mi powiedziec skad pani Perelka ma firanki tego domu x>
Daj, daj. Prosze mi powiedziec skad pani Perelka ma firanki tego domu x>
Własnie wgrywam na serwer:P A firanki sprawdzę w grze, bo nie pamiętam.
Czy mogłabyś dać cały domek do ściągnięcia? Wnętrze bardzo mi się podoba - na zewnątrz trzeba jeszcze wiele poprawić. Jednak ze względu na wystrój - 8/10. Proszę o link do ściągnięcia!
Czy mogłabyś dać cały domek do ściągnięcia? Wnętrze bardzo mi się podoba - na zewnątrz trzeba jeszcze wiele poprawić. Jednak ze względu na wystrój - 8/10. Proszę o link do ściągnięcia!
A co trzeba poprawić??
---link---- (http://rapidshare.de/files/14100362/Aleja_R__ana.Sims2Pack.html)
Edit: firanki: http://www.4eversimfantasy.net/bathroom5.htm A i ten domek jest razem z rodzinką.
Należy poprawić przede wszystkim kolor ścian domku - ten odcień różu jest po prostu nieładny. Dach nie może być czerwony, bo nie pasuje do całości. A kwiaty na dachu i balkonie wcale nie upiększają, lecz zaśmiecają. Zwykły dach z romantycznym tarasem i stylowym balkonem rodem z ,,Romea i Julii" pasowałby jak ulał.
Raczej nie przepadam za różem, ale domek mi się podoba:) Szczególnie toaletka Niny.
Margierytka
25.02.2006, 15:59
Dziś jestem wredna, bom chora,. Dopadł mnie podły wirus i mam kiepski humor - odpowiedni do krytykowania. ;P
Słodki domeczek - jak lody malinowe - odczepcie sie od kolorystyki, to nie wściekły, żarówiasty, barbiowaty róż, a pastel...
Z wad - brakuje mi barierek na tarasach. Łazienka, salonik, toaletka i sypialnia - zdecydowanie ładne, delikatne, kobiece i romantyczne. Co prawda to nie moje klimaty, ale - zdecydowanie odbija sie pozytywnie na tle ostatnio modnych modern-chłodni.
Nie nawidze różowego, ale musze przyznać że domek jest wy***isty :P naprawde świetnie zrobiony i romantyczny ;) i prześliczna łazienka.Daje 9,5/10
Nawet ładny, w salonie jest trochę pusto :> (ja to jednak lubię się czepiać xD ) daję 7/10
Nawet ładny, w salonie jest trochę pusto :> (ja to jednak lubię się czepiać xD ) daję 7/10
HA!!:P Wiem, ze jest trochę pusto, ale jak próbowałam coś dodać to wyglądało bardzo źle:P Było nackane, więc zostawiłam tak:P
konwallia
26.02.2006, 10:02
Mmm... rozplynelam sie w marzeniach.. Jak tak patrze na te zwiewne tkaniny, romantyczne, stylowe dodatki, ah... Ta sielanke burzy mi tylko zewnetrzny kolor elewacji... swinkowy roz... xP Zmien to a bedzie to najladniejszy dom dla romantyczek jaki widzialam. :)
Podoba mi się. Z zewnątrz jednak mogłaś dać białe ściany.
Nie mam zastrzeżeń xP.
Oglądając Twój domek przypomniała mi się tekturowa, niezwykle różowa i z deka kiczowata chałupka dla lalek Barbie, którą posiadałam w dzieciństwie.
No tak, pewnie po mojej nadzwyczajnie "miłej" przemowie wstępnej nie spodziewasz się zbytnio pozytywnej recenzji.
Hm, może i jest w tym trochę prawdy, ale mimo wszystko myślę, że po niewielkich przeróbkach "Romantyczny dom Niny Kaliente" stałby się naprawdę miły dla... oka :D.
Po pierwsze - ten róż. Romantyczny nieznaczny różowy, moja droga ;). Dużo kwiatów, czekoladek, jedwabnych pościeli na łóżkach - ok, ale TEN kolor.. Ykhm..
Wiesz, po dłuższym zastanowieniu stwierdzam, że jednak należałoby tu przeprowadzić solidny remont... No, bo to ustawienie okien, albo sam dach. Niewątpliwe wymaga korekty.
No i ta roślinność w domu - trochę mi to zaczęło przypominać jakiś zagajnik z egzotycznymi zwierzętami, których tu, co prawda nie ma, ale te "kwiatki" stwarzają właśnie takie wrażenie/złudzenie.
A kuchnia i jadalnia, krótko mówiąc, są nie za fajne.
Jedyne, co uważam w tym domku za dosyć udane to ta pierwsza łazienka. Jest nawet ok.
Ogródek całkiem porządny.
Ogółem - 6/10...
Coś brakuje w tym domku.Balkon jest spoko tez się zgadzam że ten róż blady jest taki jakby do pokoju małego dziecka...Ale bardzo mi się podobają te firanki rozwieszone i te miejsce w którym Nina odpoczywa
B) :D Ale ogólnie dom jest normalny.pozdro
Wszystko super, gdyby nie ten róż :( Ale to moje zdanie całość jest naprawdę cool :D
Swieetnie :P ...Podoba mi się..A szczegulnie łózko z badachimem..
Skąd znalazłaś większość mebli ??
Swieetnie :P ...Podoba mi się..A szczegulnie łózko z badachimem..
Skąd znalazłaś większość mebli ??
Łożko nie jest razem z baldachimem:P To ja tak zrobiłam:) Zresztą ten baldachim to jest tak jakby złozony z wielu baldachimów. A co do mebli to pare linków podawałam tuatj:
http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=28175&highlight=Pere%B3ka-13
NINKAA92
29.03.2006, 15:54
Błagam!!!!!!! Daj go do ściągnięcia, bo mi nie działa ten link! A takim domku zawsze marzyłam! Błagam... ;( ;( ;( ;( ;( ;( Wyślij mi na maila
[email protected] albo na rapida. Prosze!
NINKAA
Serduszko
04.04.2006, 16:02
Dom jest świetny! Po prostu brak mi słów! Jednak mam jedno małe zastrzeżenie, o którym wspominali już moi przedmówcy, a mianowicie kwiaty na dachu. Ogólnie domek fajowy, szkoda, że ja nie mam takiego talentu architektowego xP. 9/10
Dlaczego zamiast balkonu są kwiatki? :O
Heavenly
05.04.2006, 12:25
Bardzo mi sie podoba - doskonały pomysł - niezłe wykonanie i ta romantyczna sypialnia wow 10/10
Czy bedzie do pobrania ?
Bardzo mi sie podoba - doskonały pomysł - niezłe wykonanie i ta romantyczna sypialnia wow 10/10
Czy bedzie do pobrania ?
Przeciez jest..link do pobrania jest w moim pierwszym poście w tym temacie..
Domek spoko, tylko odstrasza mnie ten brak balustrady balkonowej:P Wiesz, jako osoba z potężnym lękim wysokości, nie mogę przyjąć do wiadomości, że balkon moze być bez balustrady............. AAAAA....... ale oprócz tego, bardzo mi sie podoba:) (wiesz, może bez tej balustrady miało tak być, no ja się przecież nie znam:P). Ogółem za domek wystawiam 8/10:P ;P
:| ten doemeq to taki sobie jest. Nic specjanlego nie ma. Jaccuzi na dachu... kwiatki... Kolor ścian jest okropny, ogódek taki sobie mozna zrobic było lepiej.
SEE YOU!
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.