PDA

Zobacz pełną wersję : " Tajemnica BTOW "

kacia
28.02.2006, 12:44
Po pierwsze przepraszam za jakosc zdjec nie zauwazylam ze mam malą jakosc. w nastepnym odcinku sie poprawie :D

Spis treści:
Odcinek I - "Dziwny początek" - poniżej

Plakat:
http://members.lycos.co.uk/kacias/tajemnica.jpg

Odcinek I – „ Dziwny początek“.

http://members.lycos.co.uk/kacias/1.jpg

Claire i Kristin weszły do biblioteczki. Miały spełnić nietypowe życzenie rodziców Claire. Spalic książki; pamiątki po rodzicach Clarie, którzy zginęli niedawno w wypadku samochodowym. Nikt nie znał przyczyny wypadku : droga była sucha, nie było drzew przy szosie, ani pan Flow, który prowadził, nie był pod wpływem alkoholu. Za to samochód, jak i jego pasażerowie zgniecony na miazgę. Kiedy Claire przeszukiwała regały pełne ksiąg, pomiędzy nimi znalazła notesik. Co dziwne była w nim tylko jedna kartka, a na niej napisane było:

„Claire! Tutaj, w biblioteczce, za czerwonym krzesłem jest drugie pomieszczenie. Wejdź tam, ale pod ŻADNYM pozorem nie czytaj notesów i książek z tamtego pokoju.
Twoja mama„

http://members.lycos.co.uk/kacias/2.jpg

Dziewczyna zawołała swoją przyjaciółkę Kristin i pokazała jej kartkę. Na jak dotąd naburmuszonej twarzy Kristin pojawił się uśmiech.
-No nareszcie coś się dzieje.
- Jeżeli cię to bawi, to dziękuję bardzo za taką przyjaciółkę! – Powiedziała pół żartem, pół serio Claire.
Dziewczyny podeszły do wskazanego w „liście” miejsca. Odsunęły krzesło, ale nie widziały tym nic oprócz ściany. Kiedy osierocona dziewczyna oparła się o nią cegły runęły na podłogę, a ich oczom ukazał się malutki pokoik.

http://members.lycos.co.uk/kacias/3.jpg

Znajdował się w nim stolik z krzesełkiem i dwa regały na książki. Na stoliku leżał notes i przybory do pisania.
-Kristin, oni coś przede mną ukrywali. To na pewno nie jest przypadkowe. Weź ten notes, pójdź do pokoju rodziców, usiądź przy biurku i czytaj co tam jest napisane.
-Tak jest sir! A co z tobą?
-Ja poszukam jakiś książek, które być może coś nam wyjaśnią i przyjdę do ciebie do pokoju rodziców.
Na półkach były różne tytuły, które raczej dziwnie brzmiały:
„ Pożary: jak je wskrzesić i jak pokonać”, „ Dziwne przypadki, nie zawsze nie wyjaśnione”, „Tajemne kodowanie” i „ Tajemnica BTOW”.

http://members.lycos.co.uk/kacias/4.jpg

Claire wzięła je wszystkie pod pachę i ruszyła do dawnego pokoju jej rodziców. Kiedy otworzyła drzwi i usiadła na krześle, Kristin podsunęła jej kartkę.

Synku mamusia ma spotkanie

Pamiętaj, u Joe’go jesz ile chcesz od godziny o 9-tej.

Zapraszamy również do klubu „ W piwnicy”.

KONIECZNIE zabierz ze sobą książkę. Biblioteka pobiera opłaty w wysokości 1 złotówki za jedną przetrzymaną książkę.

-Dlaczego niektóre słowa są podkreślone? – Zapytała niezbyt bystra Kristin.
-Zaczekaj. Ułóżmy te słowa w jedno zdanie. Spotkanie ... u Joe’go ... o 9 – tej ... w piwnicy ... KONIECZNIE zabierz ze sobą książkę !!
Miasteczko, w którym mieszkały było bardzo małe dlatego od razu zorientowały się o jakiego Joe chodzi. Od razu udały się do Joe – bezdomnego.

Marson
01.03.2006, 15:05
Na razie mi się podoba. Znalazłam chyba jeden błąd ortograficzny, a oprócz tego ok. Trochę krótkie odcinki i mało tekstu... Ocenię później

elkakub17
01.03.2006, 15:48
Mnie też się podoba :) :) Zapowiada się całkiem ciekawie :D Tylko trochę krótki ten odcinek. Cóż mam nadzieję, że się rozkręcisz! Czekam na kolejne odcinki:)
Pozdrawiam.

Nessa
01.03.2006, 15:52
Podoba mi się, jest ciekawe. Znalazłam tylko jeden ort ;) . Czekam na dalsze odcinki-dopiero potem ocenię.

Apostołka
01.03.2006, 16:21
Calkiem ciekawie sie zapowiada. Ten odcinek byl nieco krotki, ale mam nadzieje ze sie rozkrecisz :) Poczekam z ocena na dalsze odcinki.

ReGiNa
01.03.2006, 16:35
dobry początek, poczekamy na reszte.
Z oceną sie wstrzymam.

UWAGA: zdjęcia są złej łakośći, popraw ich jakość ;)

Pozdro,

Madzia

cameleon
01.03.2006, 17:23
Dawno nie zaglądałem do tego działu, więc postanowiłem tu wstąpić i nie żałuję ;)
Jak narazie mi się podoba, ale w sondzie zagłosuję dopiero po wydaniu kolejnych odcinków ;) Powodzenia!

Jelka
01.03.2006, 19:59
No, no .. Zapowiada sie bardzo ciekawie..Wciąga xD.. Czekam na koleny
odcinek.. mam nadzieje ze będzie tak samo ciekawy jak ten :)..
Tylko szkoda, ze są takie krótkie :con: ..A tak to jest super !

kacia
02.03.2006, 06:46
Taki krótki, bo nie chciałam od razu wszystkiego ujawniac. A błąd to wiem rzadnym a powinno byc żadnym. ( Chyba word mi szwankuje :D ).

egi
02.03.2006, 07:38
No, nawet spoko, podoba mi się i mnie zaciekawiłaś. Tylko uważam, że zdjęcia mogłyby być większe i lepszej jakości, przecież o to nie trudno, nie? ;]

kacia
02.03.2006, 12:07
Po pierwsze przepraszam za jakosc zdjec nie zauwazylam ze mam malą jakosc. w nastepnym odcinku sie poprawie
Proszę czytajcie dokładniej :D

egi
02.03.2006, 12:31
Proszę czytajcie dokładniej :D
przeczytałam dokładnie, ale po prostu nie mogłam tego nie wytknąć ;]

Isi
03.03.2006, 00:10
Lubię takie tajemnicze fs. :)
Ten plakat nie chciał mi się pokazać, ale to nie Twoja wina. W każdym razie udało mi się go zobaczyć. Bardzo ładny.
Fs jest całkiem niezłe jak na razie, trochę przeszkadzają mi spacje pomiędzy znakami interpunkcyjnymi (zwłaszcza na początku, potem już nie ma ich tyle), np. tutaj:
Miały spełnic nietypowe życzenie rodziców Claire. Spalic książki ; pamiątki po rodzicach Clarie, którzy zginęli nie dawno w wypadku samochodowym. Nikt nie znał przyczyny wypadku : droga była sucha, nie było drzew przy szosie, ani pan Flow, który prowadził, nie był pod wpływem alkoholu.
Spację dajemy po przecinku/dwukropku, ale przed nie. Poza tym "niedawno" piszemy razem, no i zabrakło kreseczek nad dwoma "ć". (może masz problemy z klawiaturą, w takim razie rozumiem)
Zdjęć się nie czepiam, widziałam gorsze, poza tym plus za ramki.;)
Na razie nic więcej nie mogę powiedzieć, fotostory zainteresowało mnie i czekam na drugi odcinek.:)

Pozdrawiam

kacia
03.03.2006, 11:42
nie moge pisac "ci" bo mi sie taki program włancza i akurat tamten fragment dopisałam na szybko już nie w wordzie :D

Nivette
10.03.2006, 17:50
zapowiada sie świetnie, miło i przyjemnie się czyta :)
Ocenię po drugim odcinku.
A chciałam sie zapytać skąd wziełaś ten obrazek na plakacie?
Pozdrawiam

Mings
10.03.2006, 18:26
CzY mam prawo do kojarzenia tego z "serią niefortonnych zdarzeń"? Ten szyfr jest taki sam. Ale może się mylę. Na razie fajne.

Riel
10.03.2006, 18:33
Uważam,że ten "szyfr" jest banalny.Każdy głupi by się domyślił o co chodzi,osoby postronne też.Tym bardziej,że kluczowe słowa są podkreślone.Ale być może o to Ci właśnie chodziło.
Jak na razie,nie wciągnęło mnie i nie wywarło szczególnego wrażenia.

Monitkowa
10.03.2006, 19:00
Jakoś nie rozumiem tego wstępu "jesz ile chcesz" troche dziwnie brzmi co do reszty nie mam zastrzeżeń B)

efciaq
11.03.2006, 08:22
Ehem, fajnie się czyta. Chociaż na początku myślałam, że będzie lepiej. Fabuła jest ciekawa. Pomysł też. Chociaż nie przepadam za tego typu historyjkami, przeczytałam całe.

Nie jest zbyt długie, ale gdy czyta się długo tego typu fotostory, to to piekelnie zanudza. Więc podoba mi się. Ale liczę na to, że będziesz dość często dodawała nowe części. Zdjęcia są dobrej jakości, tylko ie zawsze pokazują to, co się dzieje. Np. kiedy dziewczyny kombinowały przy drzwiach, wyglądało to jakby się plątały ze sobą swoimi nogami.

Ale ok. Będę dalej czekała. Bo fajnie się rozwija.

Pzdr. efcicek

Toxic
11.03.2006, 09:24
Jak dla mnie na razie FS jest takie sobie ( ale to dopiero początek ;) ) Ten szyfr był zbyt banalny każdy by wpadł na to, aby te podkreślone słowa przeczytać. :)
Zobaczymy co będzie dalej :)
Pozdrawiam

kacia
13.03.2006, 16:35
Może trochę wyjaśnię.

Ten szyfr na początku ( zanim bohaterki dostały go w swoje ręce) miał tylko zdania bez podkreśleń. Tak więc to co one miały to było już odszyfrowane. Drugi odcinek niebawem. Wiecie szkoła i takie tam stoją mi na przeszkodzie.

A co do jakości. Mam w simsach na maxa jakośc i komputer też wcale nie jest z najniższej półki. Ale dlaczego nadal jest taka średnia jakośc??

Isi
13.03.2006, 16:50
A co do jakości. Mam w simsach na maxa jakośc i komputer też wcale nie jest z najniższej półki. Ale dlaczego nadal jest taka średnia jakośc??
No widać, że detale raczej masz ustawione... Ale czy opcje zdjęcia też?
Wchodzisz podczas gry w "Opcje kamery" i ustawiasz Poziom jakości zdjęcia na duży, Rozmiar zdjęcia na średni lub duży i powinno być dobrze. ;)
A jeśli masz ustawioną wysoką jakość, to powodem tego rozmazania może być zapisywanie zdjęcia w Paincie jako .jpg (bo chyba w Paincie dodajesz te ramki?). Wtedy po dodaniu ramki musisz zapisać zdjęcie jako .bmp, a w innym programie (Gimp, Photoshop) jako .jpg.

Art
13.03.2006, 20:58
Hmm...ciekawie się zapowiada. Mile się rozczarowałam tu zaglądając bo myślałam że będzie do kolejne FS zrobione "na odwal się" których niestety tu teraz wiele. A tu proszę taka niespodzianka. OCenię po II odc,.

kacia
14.03.2006, 18:09
Co do zdjęc to wszystko mam na maxa ramki robie w paintcie ale zapisuje w PS, a rozmazane jest juz zanim otworze. Help! ;(

Kash
15.03.2006, 10:44
Jak dla mnie dosyć ciekawe, bardzo fajny temat, może przydałoby się trochę bardziej rozwinąć ten odcinek, dłużej go napisać, ale ogólnie dobrze.