Zobacz pełną wersję : The Sims 2: Własny Biznes - Masz pytanie? Zadaj je tu!
Mam takie jedno pytanie. Chcę sobie założyć sklep na parceli publicznej. Czy jak mój Sim wyjedzie do tego swojego sklepu to czas u niego w domu się zatrzyma? Np. jeśli wyjedzie z domu o godz. 9:00, będzie pracował cały dzień i wróci wieczorem to dalej będzie ta sama godzina?
Mam takie jedno pytanie. Chcę sobie założyć sklep na parceli publicznej. Czy jak mój Sim wyjedzie do tego swojego sklepu to czas u niego w domu się zatrzyma? Np. jeśli wyjedzie z domu o godz. 9:00, będzie pracował cały dzień i wróci wieczorem to dalej będzie ta sama godzina?
Nadal bedzie ta sama godzina o ktorej wyjechal na parcele publiczna
Jaki biznes mozna zalozyc. Wiem ze kwiaciarnie i restauracje. Co jeszcze?
Jeśli ci to przeszkadza to możesz sobie zmieć czas kodem: Sethour x (x- godzina którą chcesz miec [0-23])
Jaki biznes mozna zalozyc. Wiem ze kwiaciarnie i restauracje. Co jeszcze?
Plecam lekture tematów
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=29012&highlight=Jaki+biznes
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=28408&highlight=Jaki+biznes
nie dzialaja mi te strony
EDIT: Juz dziala :)
jk sie ustawia windy?ustawiłam jedną na dole i co dalej?nad nią mi sie nie da postawić drugiej... :O
jk sie ustawia windy?ustawiłam jedną na dole i co dalej?nad nią mi sie nie da postawić drugiej... :O
Polecam lekturę tematów
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=28766&highlight=winda
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=28434&page=2&pp=10&highlight=winda (tu raczej o psuciu się wind)
Myślę, że ten pierwszy temat rozwiąże Twó problem.
A w skrócie- stawiasz nad tą pierwszą (na parterze) drugą windę (na piętrze)
Jeśli nie rozumiesz to napisz do mnie na gg lub pm
Edit: Ewentualnie jeszcze tu
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=28434&page=1&pp=10&highlight=winda
Isi pisze o tym że nie staiwamy windy i szybu tylko windę i windę :)
...jakie macie sposoby na rangi?Ja sie mecze i nic!!Tylko nie bob....... blabla.Z góóry dzięki
Vanillienné
30.04.2006, 14:11
Sposoby na rangi? Tzn? Jeżeli mój sim chce mieć rangę robotyka, każę mu robić roboty, jeżeli chce mieć rangę sprzedawcy, każę mu sprzedawać... itd.
Sposoby na rangi? Tzn? Jeżeli mój sim chce mieć rangę robotyka, każę mu robić roboty, jeżeli chce mieć rangę sprzedawcy, każę mu sprzedawać... itd.
ale ja tak robie i jeszcze ani 1 rangi nie mam tylko te plusiki dostaje i nic dalej
Vanillienné
30.04.2006, 16:05
Potrzeba cierpliwości i dużo pracy, żeby zarobić rangę.. Pomagają też umiejętności, np: technika, kreatywność, charyzma...
...jakie macie sposoby na rangi?Ja sie mecze i nic!!Tylko nie bob....... blabla.Z góóry dzięki
Ewentualnie http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=28397 ;)
Ewentualnie http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=28397 ;)
dzięki ale ten boolProp testingCheatsEnabled true/false niuc z grą nie zrobi?
Czasem dzieją się dziwne rzeczy, u mnie było tak nie raz, ale czasem i nie szkodzi ;)
Niektórzy piszą, że mają potem jakieś problemy (zazwyczaj drobne) ale ja nigdy nie miałam problemu.
Jedyy problm, jaki możesz mieć, to np. Sim ci umrze albo coś w tym stylu,czyli skutki wyboru złej opcji, ewentualnie popsuta parcela, ale sam kod chya nic złego nie robi (w końcu to jest kod, który jest w grze, więc nie może powodować błędów)
Jedyy problm, jaki możesz mieć, to np. Sim ci umrze albo coś w tym stylu,czyli skutki wyboru złej opcji, ewentualnie popsuta parcela, ale sam kod chya nic złego nie robi (w końcu to jest kod, który jest w grze, więc nie może powodować błędów)
Pietra mi zrobiłeś bo nie cieprie PK(ponurego kosiarza).Ale wyprubuje wszystkie rangi:):)Sim będzie miał cool biznes :):)
E tam, mnie jeszcze ten kod nie popsuł gry. Wyłączam, gdy już z niego skorzystam, nie klikam na opcje, których nie znam i jest ok. ;]
karoleczkaaa
04.05.2006, 20:37
:O a u mnie on wogóle nie działa o_O...no ale ja nie o tym... zbudowałam sobie kaplicę, mam tylko WB...no i elegancko, wszystko super, buduje sobie tradycyjnie łazienkę, stoły, stawiam krzesełka itp. no i przychodzi czas na sam środek ślubu-tzn. na altanę weselną. Robie takie podium, sa schodki dość dużo miejsca..ale altany nie ma. w żadnych kategoriach!! przeszukałam wszystko...i co teraz?? help me!!....ja chcem wziac tam ślub!! ;( a no i nie moge stawiać tego dużego pieca kuchennego do biznesu w domu...no a jak to jest u was?odp szybcio prosiem... :*
Harpsichord
04.05.2006, 21:36
...w tych do zabawy, w różnych? Tam gdzie barki?
karoleczkaaa
05.05.2006, 15:00
...w tych do zabawy, w różnych? Tam gdzie barki?
sprawdzałam wszędzie!!i nic....no ja już nie wiem.... ;(
Sylvanna
05.05.2006, 15:12
sprawdzałam wszędzie!!i nic....no ja już nie wiem.... ;(Kaplicę zbudowałaś w domu czy na pareli publicznej? Jeżeli na parceli to odsyłam tu (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=25405).
A co do dużych pieców: brak w domowym biznesie. Można tylko na PP. Ja ścią
gnęłąm kolekcję mebelków z publicznej i teraz mam. Jak znajdę stronkę to dam linka. Ale jak Ci się chce szukać to na ModTheSims2 jest do ściągnięcia.
Czym się różni opcja "Zawieś" a Zwolnij"?
Bo ja nie widze różnicy.
Czym się różni opcja "Zawieś" a Zwolnij"?
Bo ja nie widze różnicy.
Pawlo zwiesić to na jakiś czas. A potem możesz yy "odwiesic" :P
Zwolnic czyli po prostu wyrzucic z pracy.
No :P
Pawlo zwiesić to na jakiś czas. A potem możesz yy "odwiesic" :P
Zwolnic czyli po prostu wyrzucic z pracy.
No :P
Jak go odwiesic?
Jak go odwiesic?
Nie wiem :P Nie miałam jeszcze firmy. Może zadzwonić ?
Ja mam pytanko...czy po skończeniu studiów np. bologii trzeba pracować w swoim zawodzie czy mozna robic zupelnie cos innego?? I jesli moja simka skonczy biologie to jaki biznes najlepiej otworzyc?? z gory dzieki :)
Ogólnie po studiach masz udostępnione zawody (ile? - nie wiem) możesz zatrudnić sima w starych jak i nowych. Badacz natury jest odpowiedni dla biologa.
Jak masz dodatek "Własny Biznes" i chcesz założyć swój biznes to jest to obojetne jakie będziesz miała skonczone studia. (przynajmniej w simach)
Ja mam pytanko...czy po skończeniu studiów np. bologii trzeba pracować w swoim zawodzie czy mozna robic zupelnie cos innego?? I jesli moja simka skonczy biologie to jaki biznes najlepiej otworzyc?? z gory dzieki :)
Po skonczeniu jakiegokolwiek kierunku na studiach otwieraja Ci sie wszystkie nowe kariery. Oczywiscie te zwiazane ze studiami. Jesli masz duzo punktow umiejetnosci albo dlugo utrzymujesz swojego sima przy zyciu mozesz przejsc je wszystkie i nie ma znaczenia jaki kierunek skonczylas na studiach.
U mnie simy najpierw osiagaja szczyt kariery jaki maja w Celu Życia a potem najczesciej te z ktorych brakuje im nagrod zawodowych :D
Po skonczeniu jakiegokolwiek kierunku na studiach otwieraja Ci sie wszystkie nowe kariery. Oczywiscie te zwiazane ze studiami. Jesli masz duzo punktow umiejetnosci albo dlugo utrzymujesz swojego sima przy zyciu mozesz przejsc je wszystkie i nie ma znaczenia jaki kierunek skonczylas na studiach.
U mnie simy najpierw osiagaja szczyt kariery jaki maja w Celu Życia a potem najczesciej te z ktorych brakuje im nagrod zawodowych :D
Dzieki za odpowiedzi!! :) nawet mnie to pocieszylo bo sumie to po biologii chcialabym otworzyc np. restauracje czy sklep ... a moze salon fryzjerski :) :P
Napiszcie jeszcze jakie mozna stowrzyc wszystkie biznesy.
Dzieki za odpowiedzi!! :) nawet mnie to pocieszylo bo sumie to po biologii chcialabym otworzyc np. restauracje czy sklep ... a moze salon fryzjerski :) :P
Biznesy, oj różne.
Możesz załozyc kwiaciarnię, ciastkarnie czy tam piekarnię, salon z meblami, sklep elektorniczny, restauracje, skle z ubraniami, spozywczy, z zabawkami ... i więcej to nie wiem :P Może przeszukaj ten temat, może jest więcej :P
Tutaj masz kilka pomysłów: www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=30018
Mam probelm z własnym biznesem :(...po zainstalowaniu normalnie się włącza ( ekran EA GAMES, filmik i te sprawy) i jak pokazuje się wybór okolic ( Miłowo, Werona itd.) to wyskakuje komunikat, ( nie pamietam jak dokładnie) że 'Dodatek Nocne życie został usunięty i jeśli kliknę "dalej" to parcela ( nocnego zycia) zostanie usunięta, a rodziny przeniesione do skrzyni. Mam do wyboru : "dalej" i "wyjście", ja kilkam wyjście ( bo boje się, że strace caly dodatek) i gra się wyłącza...co mam zrobić, żeby mieć nadal nocne życie??? :(. Może powinnam dać "dalej", a potem od nowa zainstalować "nocne życie"?? prosze pomóżcie :( !! jak najszybciej sie da :(
Spróbuj może zainstalować na nowo grę!
Ok...odinstalowalam Nocne zycie ( tak zeby wszystkiego nie wywalac) i zainstaluje na nowo, tylko mam pytanie. Bo oprocz Nocnego zycia mam Własny biznes i po zainstalowaniu Nocnego zycia zeby odpalic mam wlaczac ikonke 'nocne życie' czy 'wlasny biznes'??
Ok...odinstalowalam Nocne zycie ( tak zeby wszystkiego nie wywalac) i zainstaluje na nowo, tylko mam pytanie. Bo oprocz Nocnego zycia mam Własny biznes i po zainstalowaniu Nocnego zycia zeby odpalic mam wlaczac ikonke 'nocne życie' czy 'wlasny biznes'??
własny biznes :)
własny biznes :)
Ok, juz wszystko chodzi :D nareszcie ;)...eh te błędy w grze potrafią być czasem męczące. Jednak nadal nie wiem nic o 'własnym biznesie'. Przeglądałam Lazurową Promenade ... czy te domki wolne to miejsca gdzie mozna stowrzyc swoj sklep, salon itp?? Chciałabym się dowiedzieć w jakiej branży można pracować i dokładniej o biznesie.Z gory dzieki :)
Możesz założyć sklep: kwiaciarcnie, S z Zabawkami, S z samochodami (parcela bubliczna)itp. Ogólnie możesz sprzedawać wszystko (prawie) co jest w Trybie Kupowania (tryb z meblami). Możesz zrobić restauracje, bar, klub nocny lub basen, sala gimnastyczna za którą trzeba płacić co godzinę. Pomysłów jest dużo:
np. SuperMarket(OBI). Zrobić część z krzesłami dalej z stołami i to wszystko sprzedawać, ale napoczątek musisz mieć duuuużo kasy żeby rozkręcić interes.
No.. I to wszystkto.
No może: Żeby założyć WB w domu klikasz na telefon >Przedsiębiorstwo>Załóż Biznas Domowy (coś takiego).
Biznes na parceli publicznej: Telefon> Nieruchomości> Kup Parcele Publiczną.
Zatrudnić Pracowników:
Klikasz na telefon>Przedsiębiorstwo> zatrudnij prcowników> Na tej Parceli/Na parceli Publicznej.
Rangi:
Możesz w swoim sklepie sprzedawać towar, być kasjrerką, Uzupełniać towary, robić kwiatki/zabawki/roboty(Sztuka>Różne tam masz takie stoiska) itp.
Możesz założyć sklep: kwiaciarcnie, S z Zabawkami, S z samochodami (parcela bubliczna)itp. Ogólnie możesz sprzedawać wszystko (prawie) co jest w Trybie Kupowania (tryb z meblami). Możesz zrobić restauracje, bar, klub nocny lub basen, sala gimnastyczna za którą trzeba płacić co godzinę. Pomysłów jest dużo:
np. SuperMarket(OBI). Zrobić część z krzesłami dalej z stołami i to wszystko sprzedawać, ale napoczątek musisz mieć duuuużo kasy żeby rozkręcić interes.
No.. I to wszystkto.
No może: Żeby założyć WB w domu klikasz na telefon >Przedsiębiorstwo>Załóż Biznas Domowy (coś takiego).
Biznes na parceli publicznej: Telefon> Nieruchomości> Kup Parcele Publiczną.
Zatrudnić Pracowników:
Klikasz na telefon>Przedsiębiorstwo> zatrudnij prcowników> Na tej Parceli/Na parceli Publicznej.
Rangi:
Możesz w swoim sklepie sprzedawać towar, być kasjrerką, Uzupełniać towary, robić kwiatki/zabawki/roboty(Sztuka>Różne tam masz takie stoiska) itp.
Ok juz wszystko wiem :) dzieki za odpowiedzi ;) pozdrowka :P
Hmmm mam pytanko...założyłam biznes i mam już 1 premie, mój sim jeździ na parcele...ale dlaczego w zakładce o pracy pisze, że mój sim jest bezrobotny??:(
Nika u mnie to samo.Chyba tak już jest!
Ok, mam też takie pytanie...czy jak przeinstaluje sobie teraz Windowsa, to czy jest mozliwosc zebym nie musiala od nowa instalowac simsow i zebym miala te rodziny ktore mam teraz?? Pewnie musze zrobić kopię...ale jakich plików?? Jesli wiecie to prosze piszcie! :)
MamaMadzi
04.06.2006, 19:04
folderu nieghboors.
I ewentualnie downloads. Możesz też skopiować cały folder The sims 2. Domyśnie jest zainstalowany C:\Documents and Settings\Moje dokumenty\EA Games\The Sims 2
czy w sims wlasny biznes mozna miec wiecej osob na panelu sterowania niz 8??
Jest mi potrzebny kod instalacyjny The Sims2 Własny Biznes mogłby ktos podac jak nie tu to na gg 8279747 lub na emaila
[email protected] czekam i z gory dziekuje :)
Chocolatté
07.06.2006, 18:32
Przemo, niestety, nikt tutaj Ci kodu nie poda, ponieważ masz pirata... w końcu do oryginalnych Simsów dołączają kod, nie? ;>
a na forum o piratach się nie rozmawia..
Nie ma nowej okolicy typu Dziwnowo, Miłowo, Werona :1smutny: Jest tylko Lazurowa Promenada, którą możesz dodać do otoczeń podstawowych (albo tych co sobie stworzysz) :wacko:
Nie ma nowej okolicy typu Dziwnowo, Miłowo, Werona :1smutny: Jest tylko Lazurowa Promenada, którą możesz dodać do otoczeń podstawowych (albo tych co sobie stworzysz) :wacko:
*ania500*
03.07.2006, 14:57
Mam pytanko: jak zorbić, żeby w domu było więcej niż 8 osób? Słyszałam, że trzeba skorzystać z SimPe, ale ja jestem w tym "z leksha" zielona... Pomóżcie ;) !!
P.S. Ile może być wtedy max. osób w rodzinie, korzystając z SImPe lub z czegoś innego? :P
malami mi
03.07.2006, 16:18
Czy w simsach wlasny biznes sa samochody? Nie mam jeszcze tej gry a wiec sie pytam :con:
Kiniaczka
03.07.2006, 20:30
Bardzo chciałabym mieć dodatek do gry Własny Biznes, ale najpierw muszę się dowiedzieś ile on kosztuje. z góry dziękuję :)
*ania500*
03.07.2006, 22:37
Kosztuje on około 70 zł i są tam samochody ;) Poprawcie mnie, jeśli się myle :D:D:D i bardzo przypominam o moim pytanku :( to dla mnie bardzo ważne!! Pozdrawiam :*
Mam pytanko: jak zorbić, żeby w domu było więcej niż 8 osób? Słyszałam, że trzeba skorzystać z SimPe, ale ja jestem w tym "z leksha" zielona... Pomóżcie ;) !!
P.S. Ile może być wtedy max. osób w rodzinie, korzystając z SImPe lub z czegoś innego? :P
Tu (http://www.forum.simsweb.pl/showthread.php?t=1705) znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie.
Pozdrówka ;)
*ania500*
04.07.2006, 09:44
Wielkie dzięki berata :*
Pawcio765
04.07.2006, 20:50
[FONT=Verdana]Kosztuje on około 70 zł i nie ma tam samochodów ;).
Poprawiłem cię aniu500 samochody są w NŻ (NŻ i NS kosztują teżokoło 70zł tylko rozrywka rodzinna około 50zł =) ) Pozdrowionka :) PAWCIO765
*ania500*
05.07.2006, 18:47
[FONT=Verdana]
Poprawiłem cię aniu500 samochody są w NŻ (NŻ i NS kosztują teżokoło 70zł tylko rozrywka rodzinna około 50zł =) ) Pozdrowionka :) PAWCIO765
No tak :P Dzięki za poprawkę ;)
berata, ten hack na więcej osób w rodzinie mi nie działa ;( Wypakowałam go normalnie do Download i jak mi się gra włacza, to w tym oknie z dodatkami on jest, ale jak np. tworzę rodzinę, to nie mogę stworzyć więcej osób niż 8 :( Pomożecie .... ??
*ania500*, na mts2 jest ostrzeżenie, że hack niekoniecznie będzie działał u każdego, tutaj to trochę opisałam:
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=31420
Green Day
06.07.2006, 18:54
Co jest nowego w własnym biznesie. Oczywiście prócz twożenia wb. Ale czy są jakieś mebelki, fryzurki czy może ubrania?
Tak, są nowe ubrania, fryzury, meble, winda itp. A jak samemu zrobisz to jeszcze roboty, kwiaty, zabawki.
*ania500*
09.07.2006, 12:45
Co jest nowego w własnym biznesie. Oczywiście prócz twożenia wb. Ale czy są jakieś mebelki, fryzurki czy może ubrania?
Są, jak już napisała Justa95 :). A tak przy okazji, to "tworzenie" przez "rz" ;) .
Mam pytanko dot. tego hacku na więcej osób w rodzinie. Otóż: mam teraz 10-osobową "rodzinę" (tzn. są dwa rodzeństwa po pięć osób, i te dwa rodzeństwa są ze sobą nawzajem zaręczone; mam nadzieję, że wiecie, o co mi chodzi :)). Po studiach chcę, aby się ze sobą ożenili, wszyscy razem ze sobą mieszkali i żeby każda para miała po dziecku. To prawda, że wtedy tylko jedno małżeństwo może mieć dziecko? A co z adopcją?
Pozdrawiam ;)
*ania500*, na tej stronie modthesims2 jest napisane, że Simy mogą normalnie mieć dzieci, adoptowac je, bez ograniczeń, więc teoretycznie tak, a w praktyce (na Twoim komputerze) to się może dopiero okazać. ;)
*ania500*
10.07.2006, 10:28
*ania500*, na tej stronie modthesims2 jest napisane, że Simy mogą normalnie mieć dzieci, adoptowac je, bez ograniczeń, więc teoretycznie tak, a w praktyce (na Twoim komputerze) to się może dopiero okazać. ;)
Aha ;-) No cóż, pożyjemy, zobaczymy ;)
Pozdrówka ;-)
Czy można się u kogoś zatrudnić? Np. jade do fryzjera to mogę dla niego pracowac?/ Zobaczyć jak mój sim pracucje?
Mam już srebną rangę fryzjera(?), bo robiłem za darmo, a teraz chcem z tego czerpać korzyści : ]
Kiiniia94
18.08.2006, 09:04
Mam pytanie ... Czy można wstawić muzykę na The Sims 2 Własny Biznes, żeby grała z wieży z The Sims 2 Własny Biznes? :| Może nie wiecie o co mi chodzi ... Tak naprzykład muzyke zespołu Tokio Hotel, albo Blog 27 - byle jaka tylko żeby ją wstawić do wieży, która jest w The Sims 2 Własny Biznes ;( Oczywiście proszę o wsparcie ... ;( Nie wiem jak to zrobić :O , mam mętlik w głowie :wacko: ...
Kiiniia94
18.08.2006, 09:07
Jak można wstawić muzykę, np. Tokio Hotel "Schwarz" do gry The Sims 2 Własny Biznes, żeby grała z wieży The Sims 2 Własny Biznes :O Nie wiem jak to zrobić :no: ... Proszę Pomóżcie :gu: ...
Kiiniia94
18.08.2006, 09:16
Czy można się u kogoś zatrudnić? Np. jade do fryzjera to mogę dla niego pracowac?/ Zobaczyć jak mój sim pracucje?
Mam już srebną rangę fryzjera(?), bo robiłem za darmo, a teraz chcem z tego czerpać korzyści : ]
Można się zatrudnić jak masz jakąś range, w tym przypadku powinna to być raczej ranga kosmetyczki, albo stylisty ... Jakoś tak :P ... A jeżeli masz rangę, Twój Sim zrobi taką samą fryzurę, a inny Sim będzie zadowolony ;) ... Lecz jeśli nie masz żadnej rangi tak samo jak ja :con: to Twój Sim pomaluje na kolorowo twarz innego Sima ... Nie wiem czy możesz pracować jako stylista na parceli publicznej :no: ... Ale za to możesz zrobić sobie własny salon kosmetyczny w swoim domu ... Oczywiście w Simsach domu :) ...
*ania500*
21.08.2006, 13:32
Hey,
mam pytanko: czy można stworzonemu Simowi zmienić karnację, np. za pomocą SimPe? Bo urodziły mi się bliźniaczki, z tym, że jedna jest Murzynką, a druga ma jasną karnację :wacko: I to "trochę" głupio wygląda ;)
Pozdrówka ;)
bartek0311
22.08.2006, 20:30
Mam pytanko do posiadaczy TS2WB..
Jak działa gra ? Chodzi mi o to czy się zacina na parcelach, czy w ogóle idzie grać, a może tylko troszeczkę się zacina ?
Pytam się, bo to chyba jest najlepszy dodatek i zastanawiam się nad jego kupnem..
Ja mam duży dom pełno mebli 4 pietra 5 pracowników 3 garaże (i w miare dobry komputer 1500RAM,procesor 2 rdzeniowy 36 .geforce9,100g twardziela i chodzi jak wariat choć tak mam naładowane.Jak stworzyłem własną miejscowość i przedmieście i dzielice,uczelnie to tak śmigało i nie było gdzie domu postawic bo nie było wolnych miejsc)ale gra ma małe dosyć wymagania(moim zdaniem :D )
Jak można wstawić muzykę, np. Tokio Hotel "Schwarz" do gry The Sims 2 Własny Biznes, żeby grała z wieży The Sims 2 Własny Biznes :O Nie wiem jak to zrobić :no: ... Proszę Pomóżcie :gu: ...
w poradnikach jest poradnik jak to zrobic:)
Mam pytanie...
Mieszkam w Londynie, chciałabym sobie kupić dodatek The Sims 2 Pets, ale nie wiem, czy tam będzie język polski, i będzie cała gra po Polsku, czy tylko instalacja. Czy ktoś może mi pomóc i odpowiedzieć na to pytanie??? Pozdro :)
Paula098
06.09.2006, 14:24
Siemka (jakby co to jestem nowa!!!) mam pytnko gdzie mozna w tym dodatku kupic roboty *lub ewntualnie wytworzyc i jaka maszyna do tego jest potrzeba!!!
;( niestety nie mam pojecia jak to sie robi :( :con: :(( licze na odp. :))z góry dziex
.................................................. ...............................................
Uwielbiam SIMS 2 mam wszystkie dodatki zainstalowane :D
Paula098
08.09.2006, 13:28
Siemka (jakby co to jestem nowa!!!) mam pytnko gdzie mozna w tym dodatku kupic roboty *lub ewntualnie wytworzyc i jaka maszyna do tego jest potrzeba!!!
;( niestety nie mam pojecia jak to sie robi :( :con: :(( licze na odp. :))z góry dziex
.................................................. ...............................................
Uwielbiam SIMS 2 mam wszystkie dodatki zainstalowane :D :)))))) :D
Maszyna do robienia robotów :P Roboty podobne do ludzi można tworzyć dopiero po uzyskaniu złotej rangi.
Paula098
13.09.2006, 11:53
Maszyna do robienia robotów :P Roboty podobne do ludzi można tworzyć dopiero po uzyskaniu złotej rangi.
Ale ja to zrobic zeby miec zlota range i jaka sprzedawcy , itp. ??
:O :O ;( ;( ;( ;(
Uwielbiam SIMS 2 mam wszystkie dodatki zainstalowane :D
hej!! ja jestem nowa i nie wiem z jaka plyta mam grac w the sims2: wlasny biznes odp !!!
tamiza93
28.09.2006, 17:38
chyba z plyta od WB...
Simsowa_Klaudia
30.09.2006, 17:58
Mam plan kupić grę The Sims 2 Własny Biznes. Chcę dowiedzieć, ile kosztuje.
Mam plan kupić grę The Sims 2 Własny Biznes. Chcę dowiedzieć, ile kosztuje.
okolo 70-80zl w empiku.
Simsowa_Klaudia
02.10.2006, 13:33
Tak drogo? :O Ostatni dodatek (Rodzinna Rozrywka) kosztowała 44.90 zł i myślałam, że Własny Biznes też. Oj! :O
Tak drogo? :O Ostatni dodatek (Rodzinna Rozrywka) kosztowała 44.90 zł i myślałam, że Własny Biznes też. Oj! :O
Dlatego tak drogo bo to jest dodatek a nie mini dodatek (jak Rozrywka Rodzinna).
Simsowa_Klaudia
02.10.2006, 13:50
Aha! A rozumiem cię Justa, dzięki za wytłumaczenie.
mari110692
15.10.2006, 22:32
Otworzyłem przedsiębiorstwo domowe, mam garaż w piwnicy. Problemem jest to, że nie zamykajac drzwi klienci będą włazic do domu, a ja nie mogę zamknąć drzwi od garażu. Czy da się jest zamknać, zeby wstęp miał tylko jeden sim?
Otworzyłem przedsiębiorstwo domowe, mam garaż w piwnicy. Problemem jest to, że nie zamykajac drzwi klienci będą włazic do domu, a ja nie mogę zamknąć drzwi od garażu. Czy da się jest zamknać, zeby wstęp miał tylko jeden sim?
klikajac na drzwi wybierz ,,zamki na kulcz-> wstep tylko dla mnie'. a jesli chodzi o to, ze ludzie chodza ci po garazu to rady chyba nie ma. przynajmiej ja jej nie znam^^.
mari110692
17.10.2006, 12:12
dobra dzięki, juz poradziłem sobie inaczej, zrobiłem kawałek piwnicy, tam wstawiłem windę i jest OK drzwi przed winda zamkniete na klucz, w piwnicy basen i siłka:D
Mam kilka pytań;
-sciagnelam z internetu bransoletke i odtad moja simka caly czas w niej chodzi, co mam zrobic zeby ja sciagnac?? probowalam w lusterku,ale nie ma tam takiej opcji...
-mam program tez z neta dzieki ktoremu sa mozliwe zmiany genetyczne ( np wiekszy biust u simki) ale nie wiem gdzie sie to zmienia!?
-dlaczego po załozeniu biznesu u mojego sima pisze ze jest bezrobotny??!!
Prosze pomozcie :(
Bransoletka powinna być chyba w dziale z okularami. A to, że sim jest niby bezrobotny - zawsze tak jest napisane, nie jest to wina jakiegoś błędu.
A ja mam może takie głupie pyutanie ale od dawna w simy nie grałem a zapomniałem juz po jakimś czasie. Moze mi ktos dokładnie powiedzieć do jakiego folderu i gdzie wpakowuje sie rzeczy ściągniete z neta ??
gregorycroft
10.12.2006, 20:20
Moje dokumenty/EA Games/The Sims 2/Downloads
Piszę z pamięci, chyba wszystko dobrze wpisałem...
Scarlet_Dragon
16.12.2006, 17:52
Jak można mieć sługę nie robiąc go kodami?
natka_k89
17.12.2006, 22:18
Dlaczego po zainstalowaniu gry nie pojawia się folder "Downloads"? Powinien on się znajdować w ... Moje dokumenty\EA Games\The Sims 2\Downloads. Jako że go tam nie było, stworzyłam folder o takiej nazwie i wypakowałam do niego dodatki ściągnięte z internetu. Te jednak nie działały, co więcej po przejściu do wyboru okolic wyskakiwał błąd i gra wyłączała się. Instalowałam grę ponownie i pojawaiał się ten sam problem. Gra działa tylko bez tego tego folderu. Jednak wiem, iż powinien on się tam
znajdować, gdyż gra 'The Sims 2' była juz wcześniej instalowana na moim komputerze i tego problemu nie było. POMOCY!!!
zostawiam też nr. gadu 8177004
Natko, może to nie wina folderu a jakiegoś szkodliwego dodatku z sieci ? ;)
Mam pytanko... otóż ile można mieć max. rang? Można mieć kilka np. złota robotyka, srebrna florystki czy tylko jedną? Dzięki z góry za odpowiedź.
misia015
26.12.2006, 22:33
Proszę pomóżcie mi wpisuje ten kod boolProp testingChestaEnabled true wpisuj i nieraz powieksza sie tobiałe okno a raz nie powiesza(to okno gdzie wpieuje sie kody) oeky wpisze np sim moder dziecko no nie no isie powieksza to okno ci ja mam zrobić i pisze jeszcze ERROR co ja biedna mam zorbic pomórzcie mi
misia015
26.12.2006, 22:41
Proszę pomóżcie mi wpisuje ten kod boolProp testingChestaEnabled true wpisuj i nieraz powieksza sie tobiałe okno a raz nie powiesza(to okno gdzie wpieuje sie kody) oeky wpisze np sim moder dziecko no nie no isie powieksza to okno ci ja mam zrobić i pisze jeszcze ERROR co ja biedna mam zorbic pomórzcie mi
misia015
26.12.2006, 22:47
[QUOTE=misia015]Proszę pomóżcie mi wpisuje ten kod boolProp testingChestaEnabled true wpisuj i nieraz powieksza sie tobiałe okno a raz nie powiesza(to okno gdzie wpieuje sie kody) oeky wpisze np sim moder dziecko no nie no isie powieksza to okno ci ja mam zrobić i pisze jeszcze ERROR co ja biedna mam zorbic pomórzcie mi IIIIIIIIJESZCZE NAPISZE MÓJ NUMER GG 8217064 PISZCIE MI Z POMOCA PROSZE WAS
misia015
26.12.2006, 22:48
Proszę pomóżcie mi wpisuje ten kod boolProp testingChestaEnabled true wpisuj i nieraz powieksza sie tobiałe okno a raz nie powiesza(to okno gdzie wpieuje sie kody) oeky wpisze np sim moder dziecko no nie no isie powieksza to okno ci ja mam zrobić i pisze jeszcze ERROR co ja biedna mam zorbic pomórzcie mi MÓJ NUMER GGG 8217064
Naprawdę, duża ilość takich samych postów nie spowoduje szybszej odpowiedzi.
Co do kodu, to jest on źle wpisany. Powinno być boolProp testingCheatsEnabled ino nie pamiętam, czy ma być true czy false.
I mała prośba - używaj przynajmniej kropek, bo ciężko jest zrozumieć, o co chodzi.
Nie jestem pewna, ale rang można mieć chyba nieograniczoną ilość. Ja sama miałam chyba ze 3 złote.
Jak zdobyć jakąś range? Jak się zatrudnić u jakiegoś innego sima co ma jakieś przedsiębiorstwo? Czekam na odp!
Jak zdobyć jakąś range? Jak się zatrudnić u jakiegoś innego sima co ma jakieś przedsiębiorstwo? Czekam na odp!
Rangi się zdobywa przez robienie rzeczy związanymi właśnie z danymi rangami. Jeżeli chcesz zdobywać ranki kasjera to musisz zacząć obsługiwać klientów przy kasie, jeżeli chodzi o rangę magazyniera to Twój sim musi uzupełniać towary na półkach sklepowych. To jest taki tradycyjny sposób. Inaczej można to zrobić kodem boolProp testingCheats... w błyskawiczny sposób wybierająć odpowiednią opcję. A jeśli chodzi o to zatrudnianie to ten sim, który ma to przedsiębiorstwo podczas przeglądania osób poszukujących pracy (dzwoniąc lub korzystając z komutera) musi trafić na Twojego sima (tego, którego chcesz żeby tam pracował). Ale szanse są bardzo małe, że akurat zgłoszenie tego sima tam się znajdzie. A łatwiejszy sposób to jest po prostu taki, że sim posiadający przedsiębiorstwo musi spotkać tego drugiego, a później klikasz na niego i wybierasz opcję 'Zatrudnij'. Nie jestem pewna czy po to, aby taką opcję uzyskać muszą być jakieś wyjątkowo dobre relacje między tymi simami, ale wydaje mi się, że nie.
Aha super dzięki a jeszcze jedno pytanko o ile nie zapomniałam o niczym a mianowicie ostatnio mój pracownik zbuntował się i powiedział że ma tego dosyc i odchodzi....nie rozumiem go. Dlaczego tak zrobił? Tam na górze gdzie jest wszystko opisane o moich pracownikach i przedsiębiorstwie, moi pracownicy chyba mają zły humor bo są na pomarańczowym tle. Jak poprawić im humor? Dawałam im troche czasu na przerwe a oni nic :O Czekam na ODP :)
magdalena27100
07.01.2007, 22:46
Aha super dzięki a jeszcze jedno pytanko o ile nie zapomniałam o niczym a mianowicie ostatnio mój pracownik zbuntował się i powiedział że ma tego dosyc i odchodzi....nie rozumiem go. Dlaczego tak zrobił? Tam na górze gdzie jest wszystko opisane o moich pracownikach i przedsiębiorstwie, moi pracownicy chyba mają zły humor bo są na pomarańczowym tle. Jak poprawić im humor? Dawałam im troche czasu na przerwe a oni nic :O Czekam na ODP :)
Prawdopodobnie twoi pracownicy mogą być źle przydzieleni do pracy. Powinnaś zamieniać ich rolami i zobaczyć co któremu pasuje. Do tego pracownicy również mają potrzeby takie jak toaleta, posiłki. Nie pokazują tego ale właśnie gdy są głodne, czy potrzebują się załatwić, nudzą się, mają za niską pensję, są zmęczone to wtedy spada im nastrój i zmieniają się kolory nad głowami aż do pożucenia pracy włącznie.
Super THX. Jeszcze jedno jak założyć sklep ze słodyczami? Bo czytałam na forum ale nic nie znalazłam jak go otworzyć :wacko:
Zatrudniłem kolesia który ma złotą rangę sprzedawcy. Jest trochę drogi (50$ za godzinę bierze), ale jest genialny!! KAŻDY do którego podejdzie (czyli każdy który zacznie się zastanawiać nad kupnem bileciku) wchodzi natychmiast!! Jest genialny :D
No i teraz jest taka sprawa: czy jak podniosę cenę, i simowie których przekona moj sprzedawca (czyli wszyscy) wejdą do środka to czy oni się nie rozczarują? Myślę ze raczej nie no ale może ktoś miał podobną sytuację?
Słuchajcie mam pytania i prosze o odpowiedz. Czt mlody dorosly moze zdobywac jakas range i czy moze sprzedawac? To samo sie tyczy emerytow/: czy moga np. byc kasjerka, magazynierem czy tylko dorosli moga to robic?
Słuchajcie mam pytania i prosze o odpowiedz. Czt mlody dorosly moze zdobywac jakas range i czy moze sprzedawac? To samo sie tyczy emerytow/: czy moga np. byc kasjerka, magazynierem czy tylko dorosli moga to robic?
Ktoku, nawet nastolatki mogą zdobywać rangi, itp. Tak samo dorośli i emeryci. Nie wiem jak jest ze studentami, bo oni chyba nie mogą zakładać biznesu i nie mają dostępu do takich opcji.
Cannabis
18.02.2007, 18:42
Nie wiem jak jest ze studentami, bo oni chyba nie mogą zakładać biznesu i nie mają dostępu do takich opcji.
Na studiach możesz spokojnie zakładać biznes i zdobywać wszelkie możliwe rangi ;).
dobermanka
09.03.2007, 18:01
mam 2 pytania:
1. Czy the Sims 2 Rozrywka rodzinna pojawiła sie przed czy po the sims 2 zwierzaki?
2. Prosiłabym aby mi ktoś wypisał wszystkie zawody jakie można robić w the sims 2 WB i jak je rozkręcić? ;)
1. Przed.
2. Sklep z zabawkami, Kwiaciarnia, Sklep z robotami, Salon piękności, Restauracja, Cukiernia, Sklep z meblami, "Ogólniak" itd.
Jak masz Nocne życie: Sklep samochodowy
Jak masz: Zwierzaki: Sklep zoologiczny
Jak masz Cztery Pory roku: Sklep z warzywami (owocami)
Jak rozkręcić:
- Sklep z zabawkami:
Przygotowanie:
robisz zabawki na czymś takim: http://thesims2.ea.com/images/about/ep3_screenshots/screenshot_12_big.jpg (to znajduje się w hobby - różne) stawiasz na półkach (możesz dodać jeszcze te "gotowce" czyli gadający królik, cymbałki...)
Pracownicy:
Zabawkarz, Kasjer, przyda się Sprzedawca, Magazynier
- Kwiaciarnia:
Przygotowanie:
robisz kwiaty na czymś takim: http://thesims2.ea.com/images/about/ep3_screenshots/screenshot_7_big.jpg stawiasz na półkach (także możesz dodać te "gotowce")
Pracownicy:
"Kwiaciarz", Kasjer, przyda się Sprzedawca, Magazynier
- Sklep z robotami:
Przygotowanie:
robisz roboty na czymś takim: http://thesims2.ea.com/images/about/ep3_screenshots/screenshot_6_big.jpg (tam na górze) stawiasz na półkach (ja dodaję jeszcze "gotowce" z elektroniki)
Pracownicy:
Robotyk, Kasjer, przyda się Sprzedawca, Magazynier
- Salon piękności:
Przygotowanie:
kupujesz toaletkę: Koniec brzydoty (http://thesims2.ea.com/images/about/ep3_screenshots/screenshot_10_big.jpg)
Pracownicy:
Stylista, kasjer, przyda się Sprzedawca,
(nie robiłam jeszcze salonu piękności więc nie wiem dokładnie jak go się robi)
- Restauracja:
Przygotowanie:
Stawiasz krzesła, stoliki, takie stanowisko z telefonem, kuchenkę (http://thesims2.ea.com/images/about/ep3_screenshots/screenshot_15_big.jpg) (ta z tyłu)
Pracownicy:
kucharz, kelner, kierownik sali, może (ale nie musi) być jeszcze Sprzedawca
- Cukiernia:
Przygotowanie:
najlepiej w domu robisz: ciasta, kanapki itd.
Pracownicy:
kasjer, kucharz (jak zabranie jedzenie to dorobi), przyda się Sprzedawca, Magazynier
- Sklep z meblami:
Przygotowanie:
kupujesz meble
Pracownicy:
kasjer, przyda się Sprzedawca, Magazynier
- "Ogólniak:"
Przygotowanie:
kupujesz co chcesz
Pracownicy:
- Sklep samochodowy:
Przygotowanie:
kupujesz samochody i podstawy do nich
Pracownicy:
- Sklep zoologiczny:
Przygotowanie:
kupujesz i stawiasz na półki wszystko co związane ze zwierzętami, możesz także kupić takie miejsca w których pojawiają się zwierzaki które możesz sprzedać.
Pracownicy:
- Sklep z warzywami (owocami):
Przygotowanie:
hodujesz warzywa (owoce), stawiasz na półki
Pracownicy:
Do wszystkich biznesów mi przydają się kody: Motherlode i MaxMotives oraz jak mi się nie chce zdobywać rang to: boolprop testingcheatsenabled true (z Shiftem klikasz na sima, Sprawn... Badger Juicer (czy jakoś tak).
dobermanka
09.03.2007, 21:29
undefinedczy jest kod aby podwyższyć umiejętności np. gotowanie, charyzma?
czy da sie ściągnąć z netu tapety na ściane so simsów np. cytrynka itp. i jak coś to gdzie to znajde i gdzie mam to wkleic? :)
z góry dzięki :P
Alatáriël
10.03.2007, 09:46
czy jest kod aby podwyższyć umiejętności np. gotowanie, charyzma?
Tak, jest. Wpisujesz boolprop testingcheatsenabled true w otoczeniu, wchodzisz w rodzine i "przeciągasz" umiejętności na dowolny poziom :)
- Salon piękności:
Przygotowanie:
kupujesz toaletkę: Koniec brzydoty
Pracownicy:
Stylista, kasjer, przyda się Sprzedawca,
(nie robiłam jeszcze salonu piękności więc nie wiem dokładnie jak go się robi)
Do salonu piękności potrzebny jest fotel fryzjerski, który znajduje się w katalogu krzesła > różne, a nie toaletka. I nie ma potrzeby zatrudniania sprzedawcy, bo sim płaci styliście, który obsługuje go przy fotelu.
Ja po porostu nie robiłam jeszcze salonu piękności to nie wiem co tam potrzeba.
Patryczek
13.03.2007, 20:09
Jestem tu nowy więc jak takie pytanie juz było to z góry przepraszam :D
chodzi o to że : mam the sims 2 i niewiem czy rzeczy ściągnięte z neta np
włosy,meble itp będą działać na the sims 2 ;( za odpowiedzi dziękuje :*
Jestem tu nowy więc jak takie pytanie juz było to z góry przepraszam :D
chodzi o to że : mam the sims 2 i niewiem czy rzeczy ściągnięte z neta np
włosy,meble itp będą działać na the sims 2 ;( za odpowiedzi dziękuje :*
Jak nie wiesz to sprawdź xd.
Jeśli nie będą działać to wtedy możesz się zwrócić o pomoc. Nie jestem jasnowidzem /i sądze, że nikt na tym forum nim nie jest/ dlatego Ci nie powiem czy będą działaś czy nie.
martitka
13.03.2007, 22:56
mam problem ze sprzedaza...moj sim ma w pragnieniach zeby komus zaproponowac sprzedaz lub kogos olsnic. i jak sprawdzam jak mam to spelnic to tam jest napisane zeby kliknac na klienta i wybrac z opcji sprzedaz. ale ja w tej zakladce mam tylko sprzedaz mojego psa (po ktorej zakladka sprzedaz w ogole znika). jak mam to w takim razie zrobic??
mam problem ze sprzedaza...moj sim ma w pragnieniach zeby komus zaproponowac sprzedaz lub kogos olsnic. i jak sprawdzam jak mam to spelnic to tam jest napisane zeby kliknac na klienta i wybrac z opcji sprzedaz. ale ja w tej zakladce mam tylko sprzedaz mojego psa (po ktorej zakladka sprzedaz w ogole znika). jak mam to w takim razie zrobic??
A masz własny biznes? Bo opcje sprzedaży dostępne są jeżeli posiadasz przedsiębiorstwo.
martitka
13.03.2007, 23:44
no wlasnie mam wszystkie dodatki poza porami roku i nie wiem czemu nie chodzi
no wlasnie mam wszystkie dodatki poza porami roku i nie wiem czemu nie chodzi
=.= ... ale Jaroszce chodzi o to czy posiadasz własny sklep/salon czy cokolwiek tam jeszcze sie da ;p bo nie mam WB to nie wiem : )
martitka
14.03.2007, 10:59
mam zalozony biznes i w domu i na parceli publicznej. w domu napewno nie dziala ta opcja w sumie na parceli publicznej nie sprawdzalam...
ewelinaczenczek
01.04.2007, 10:16
A ja mam taki kłopot:
Chciałam sobie założyć restauracje. Najpierw otworzyłam przedsiębiorstwo domowe. Miała to być mała cukiernia, połączona z galerią sztuki. I tak oto ustawiłam krzesełka i stoliki, wstawiłam lodówki, na półkach których poukładałam przysmaki zrobione przez moją Simkę. W pomieszczeniu gdzie miała być galeria wywiesiłam obrazy i ustawiłam rzeźby do sprzedania. Na początku simowie kupowali domowe wypieki i czasem jakiś obraz, ale teraz to już w ogóle nic nie kupują, tylko stoją przed urządzeniem biletującym i przyglądają mu się jakby chcieli je kupić :con: Tylko to ich interesuje.
Dałam sobie ostatecznie spokój z domowym przedsiębiorstwem, a kupiłam sobie parcele publiczną i tam otworzyłam restauracje połączoną z niewielkim centrum handlowym. Mam tą specjalną kuchenkę i stanowisko kierownika sali, ale powtarza się historia z simami zainteresowanymi wyłącznie kupnem urządzenia biletującego :wacko: Najbardziej denerwuje mnie to, że żaden z simów odwiedzających moją restauracje nie siada do stolika i nie je. :con:
Wydaje mi sie, że wszystko robię dobrze:
- produkty do sprzedania zaznaczam na żółto i ustalam ich ceny
- obsadzam pracowników na odpowiednich funkcjach
- używam wywieszki "otwarte/zamknięte
I NIC!
Uważam że dodatek "własny biznes" jest dosyć trudny i przydałby mi się jakiś poradnik. Jakby ktoś miał link do takowego, to poproszę.
Musisz ich namówić, żeby kupili bilet z tego urządzenia.
Oni nie chcą kupić tego urządzenia tylko bilet z niego, żeby mogli sobie robić co chcą na twojej parceli :)
A dodatek nie jest trudny tylko wnerwiający xD Usuń urządzenie biletujące. Jest ci całkowicie niepotrzebne jeśli już masz sklep. Simowie mają płaić za to, że i tak zapłacą? Bez sensu xP
Gdy już usuniesz to samo będą robić przy stanowisku kierownika. Po prostu musisz swoim simem nakłonić ich do zdecydowania się, aby wreszcie raczyli swoje wirtualne pupy posadzić na krześle. To jest właśnie denerwujące w tej grze :angry: Dlatego od dawna nie robie biznesów ^^
Własny Biznes mam już długo, ale jeszcze nie wszystko przetestowałam.
Załóżmy, że simka X zatrudni w swoim przedsiębiorstwie sima Y. Czy kiedy wejdę w jego rodzinkę, to w menu kariery tego sima będzie pokazane, że gdzieś pracuje?
Cannabis
08.04.2007, 15:32
tak, będzie.
Alatáriël
15.04.2007, 22:11
To ja sie spytam tak... Jeśli właśnie nim Y (z posta Eamane) pracuje jako kucharz w restauracji elamente, to co będzie napisane?
To ja sie spytam tak... Jeśli właśnie nim Y (z posta Eamane) pracuje jako kucharz w restauracji elamente, to co będzie napisane?
Nie będzie i w zarobkach będzie mieć 0 ... Bynajmniej u mnie tak jest ;(
U mnie simowie, którzy zatrudnią się w przedsiębiorstwach domowych i tych na parcelach publicznych, które założę to w tej zakładce z pracą i umiejętnościami ma napisane gdzie pracuje. Jest tam adres lub nazwa parceli, godziny pracy (chyba zawsze pisze, że od 9:00 - 16:00) i ile zarabia.
The FerG
03.05.2007, 00:10
Ja mam 2 pytania:
1.Jak wystawiać samochody wiem że to do wystawiania jest w stołach ,ale jak ;( ?
2.Czemu ludzie nie chcą chodzić mi do fryzjera?
Ja mam 2 pytania:
1.Jak wystawiać samochody wiem że to do wystawiania jest w stołach ,ale jak ;( ?
2.Czemu ludzie nie chcą chodzić mi do fryzjera?
1. Normalnie xd. Skoro wiesz już, gdzie jest ta platforma to stawiasz ją w twoim przedsiębiorstwie, a na niej samochód. Co za problem?
2. Nie chcą przychodzić, w jakim sensie? Może masz tabliczkę otwarte/zamknięte i cały czas przestawiona jest na zamknięte.
The FerG
03.05.2007, 09:48
1. Normalnie xd. Skoro wiesz już, gdzie jest ta platforma to stawiasz ją w twoim przedsiębiorstwie, a na niej samochód. Co za problem?
2. Nie chcą przychodzić, w jakim sensie? Może masz tabliczkę otwarte/zamknięte i cały czas przestawiona jest na zamknięte.
Ale z tym samochodem to tak:Jeśli kupię parcele publiczną to mogę kupić to do wystawiania ,ale samochodu wtedy nie mogę :(
A z fryzjerem to jak jest otwarty sklep to przychodzą ,ale nie chcą się obcinać :con:
Co mam zrobić?
Spróbuj kupić samochód w trybie 'hurtowni'. Powinno się odblokować.
A jeśli chodzi o fryzjera to może masz za wysokie ceny? Albo masz na parceli coś co ich bardziej interesuje.
The FerG
03.05.2007, 10:24
A jeśli chodzi o fryzjera to może masz za wysokie ceny? Albo masz na parceli coś co ich bardziej interesuje.
Chyba tak bo otworzyłem na tej parceli pare biznesów :P
Ostatnie pytanie bo zapomniałem się spytać:Czy da się zrobić swój sklep odzieżowy? bo nie wiem czy będą kupować :(
Sorka za tyle pytań ale z własnego biznesu mało znam :1smutny:
Thx Jaroszka :*
Cannabis
03.05.2007, 10:39
Ostatnie pytanie bo zapomniałem się spytać:Czy da się zrobić swój sklep odzieżowy? bo nie wiem czy będą kupować :(
tak, da się. wystarczy że kupisz ten wieszak ;>.
The FerG
03.05.2007, 10:44
tak, da się. wystarczy że kupisz ten wieszak ;>.
To fajnie thx all :smirk:
Pytałem dlatego że jak będzie moda z H&M to sobie zrobie ten biznes :smirk:
piszdomnie
09.05.2007, 09:25
Czy da się zrobić restaurację w domu? Probowałam ale nie ma tej dużej kuchni, i podestu dla kierownika sali. A może to coś u mnie nie tak? Pomóżcie...
karolcia92
09.05.2007, 13:14
Restauracji nie da się zrobić w domu. Chyba, że zrobisz ją na parceli publicznej, a później zamienisz ją kodem na parcelę mieszkalną.
mam takie pytanie. mam TS2WB i mam sklep w domu i na parceli publicznej. na parceli publicznej zatrudnilem pracowników i mam kierownika. gdy dzwonie do tego sklepu to kierownik mi mówi ze pracóją i że nie musze sie niczym martwic. ale gdy przychodzi 24 wyświetla sie ramka ze nic niezarobił ten sklep. co mam zrobic? pomocy!!
Ja chciałam spytać czy kod maxmotives działa może też na pracowników?? Bo moi pracują już grubo ponad 24 godziny (simowe godziny :P) i nie są ani trochę zmęczeni- a jesli maxmotives na nich nie działa to czy są jakieś kody dot. pracowników?
I wkurza mnie to że kiedy dzwonię przez telefon w celu zatrudnienia pracowników to mam tylko wybranych i żaden z nich nic nie umie- ale muszę kogoś zatrudnić, a za każdym razem pojawiają się ci sami- i zatrudniam faceta który ma dużo kreatywności i charyzmy i czynię go kasjerem- jak widać powinien mieć rangę sprzedawcy (chyba??) bo z kasą radzi sobie zle. Pol godziny zastanawia sie co wcisnąc i klienci się niecierpliwią- chcialam wiec spytac jakie atuty albo rangi są najlepsze by zatrudnić sima który będzie dobrym kasjerem i sprzedawcą (będzie pokazywał towar simom) ?
Najlepiej jeśli to będą simy dorosłye i będą miały złote rangi kasjer-kasjera a sprzedawca-sprzedawcy
Tak, tylko teraz szukaj wiatru w polu.. No cóż, narazie pomęczę się z moim powolnym kasjerem, a potem poczekam aż najdzie się ktoś inny:)
A jesli chcę zatrudnić sima który np. przyszedł do mojego domu (a raczej: przedsiębiorstwa, bo prowadze sklep w domu) to jak moge sprawdzić jakie ma rangi, umiejętności?
Roskosz to ja
26.06.2007, 14:58
A jakie można otwierać biznesy
A jakie można otwierać biznesyNo jakie tylko chcesz :P Możes zmieć kwiaciarnie, sklep z zabawkami, z samochodami, z meblami...no ze wszystkim :P
"A jesli chcę zatrudnić sima który np. przyszedł do mojego domu (a raczej: przedsiębiorstwa, bo prowadze sklep w domu) to jak moge sprawdzić jakie ma rangi, umiejętności?[/QUOTE]"
nieda sie sprawdzic dowiesz sie gdy go zatrudnisz. a co do twojego powolnego skasjera to daj mu troche czasu a on zdobendzie range i bendzie pracowal szybciej
Alatáriël
27.06.2007, 11:48
Tak, tylko teraz szukaj wiatru w polu.. No cóż, narazie pomęczę się z moim powolnym kasjerem, a potem poczekam aż najdzie się ktoś inny:)
A jesli chcę zatrudnić sima który np. przyszedł do mojego domu (a raczej: przedsiębiorstwa, bo prowadze sklep w domu) to jak moge sprawdzić jakie ma rangi, umiejętności?
Jak zatrudniasz tą osobe to sie wyświetlają jego rangi i umiejętności. I jest pytanie "czy na pewno chcesz zatrudnić tą osobę" czy jakoś tak :)
o rangi chyba nie mozesz sie zapytac, ale o umiejetnosci mozesz :) wtedy wyskakuje ci odpowiedz pytanego sima np: gotowanie to cos, z czym radze sobie dobrze; sprzatanie to cos, z czym nie radze sobie dobrze itp
Dziekuje bardzo:) No, to najwyżej potem moge zwolnic tego sima, jesli rangi mi nie bedą odpowiadaly
ale wtedy on pojawia ci sie jako klient z maksymalnym niezadowoleniem - ma wszystkie te paski "lubienia" przedsiebiorstwa na czerwono
Wiem o tym, bo już zwalniałam pracownika. Ale z tego co wiem, te czerwone, ujemne punkty mozna "cofnąc" jesli sie z klientem duzo gada ;] Inaczej, to by było bez sensu, bo ujemne gwiazdki pojawiają się nawet po pożarze. A czy to moja wina że był pożar? ;]
Ja wiem jak można sprawdzic rangi przed zatrudnieniem...
1.Wpisujesz kod boolProp TestingCheatsEnabled true
2.Klikasz z shiftem na sima,którego chcesz zatrudnić, szukasz opcji MAKE SELECTABLE, klikasz ją. Sim pojawia się jako członek rodziny.
3.Klikasz na niego. Wchodzisz w ta zakładkę, gdzie są rangi. Sprawdzasz, jakie ma.
4. Jak już sprawdzisz, znowu klikasz na niego z shiftem i tym razem szukasz opcji MAKE UNSELECTABLE. Klikasz. Sim znika z panelu rodziny.
Teraz, jeżeli chcesz, zatrudniasz go. :)
*ania500*
13.07.2007, 21:23
Hej,
mam pytanko, jak zrobić, by na przyjęcie zaprosić więcej niż 2 osoby? Szukałam już na googlach, ale znalazł mi tylko kod, a mi chodzi o ten drugi sposób (coś trzeba zmienić w jakimś folderze). Kiedyś na forum był taki poradnik, ale widzę, że już go nie ma ;/.
Pozdrawiam
Nandelle
13.07.2007, 22:36
Hej,
mam pytanko, jak zrobić, by na przyjęcie zaprosić więcej niż 2 osoby? Szukałam już na googlach, ale znalazł mi tylko kod, a mi chodzi o ten drugi sposób (coś trzeba zmienić w jakimś folderze). Kiedyś na forum był taki poradnik, ale widzę, że już go nie ma ;/.
Pozdrawiam
Ja zawsze mogę zaprosić 8
bartek0101
15.07.2007, 21:21
Mam pytanie odnośnie fryzjerstwa i salonu samochodowego..może ktoś napisać jak zrobić by działało wszystko bo sam sobie nie radze...:(:(
The FerG
15.07.2007, 23:57
Mam pytanie odnośnie fryzjerstwa i salonu samochodowego..może ktoś napisać jak zrobić by działało wszystko bo sam sobie nie radze...:(:(
Może pomogą ci posty z 39 strony :)
Hej,
Pozdrawiam
Ilość osób, które da się zaprosić zależy od możliwości komputera. To takie niby zabezpieczenie, żeby go nie przeciążyć ;) Można jednak wymusić wyłączenie tego zabezpieczenia.
Tutaj jest ten poradnik: http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=24606
Dlaczego nie mogę uruchomić gry The Sims 2 . Mam wersje piracką zainstalowaną przez Alcochola 120%. Kiedy uruchamiam gre pokazuje sie logo "The Sims 2" a po chwili wyskakuje okienko z błędem "Działanie programu zostało zakłócone. Aplikacja zostanie zamknięta." Dlaczego nie moge uruchomić gry !!??
Od razu mówie, że odinstalowałam gre i zainstalowałam jeszcze raz ale nie pomogło nadal nie moge uruchomić gry. Pomocy!!!
rockferry
18.07.2007, 02:32
aisuqa, nie rozmawiamy o wersjach pirackich na forum. najlepiej pojedź do jakiegoś sklepu i ściągnij grę z półki.
Ja mam parę pytań, bo dopiero wczoraj zaczęłam grać w The Sims 2: Własny Biznes:
1. Założyłam sklep zoologiczny, a klienci płacą tylko za wstęp i idą oglądać rybki -
Czy da się zrobić, żeby kupowali także akcesoria dla zswierząt albo wybrali sobie kota lub psa?????
2. Kupiłam parcelę "Niewielki sklepik" (chyba tak się nazywał) za 5000§ a na półki
postawiłam radio i komputer. Klienci weszli i nawet nie interesowali się sklepem, tylko się ze sobą bili -
przez co mi spadały gwiazdki :fist: .
Nie mogłam też ustalić ceny oddzielnej za radio i komputer. Moje pytanie to:
a) Czemu klienci w ogóle nie oglądali mojego sprzętu? (w instrukcji pisało, że te rzeczy będą podświetlone
na żółto a nic takiego się nie zrobiło - co zrobić by tak było?
b) Można ustalić cenę oddzielną za poszczególne przedmioty?
3. Miałam także Kąpielisko z salonem urody, ale je sprzedałam ponieważ simowie- nie wiem czemu -
nie chcieli z własnej woli pójść na krzesło, by zmienić swój wygląd. Cena była 'bardzo tania'.
Jeszcze mam pytanie dotyczące rozrywki na parceli i biletowniku: Jak mam ustawić biletownik, by simowie
zaczęli płacić np. za korzystanie z jacuzzi i by cena za to była inna niż za wejściówkę.
Byłabym wdzięczna za pomoc i odpowiedź na te pytania :)
P.S. Też mieliście tak, że jacuzzi zaczęło wam się palić bez powodu??
Chmelcor
02.08.2007, 12:00
Ja juz umiescilas rzeczy na sprzedaz to wlaczasz ostatni po prawo guzik na panelu przedsiebiorstwa i zaznaczasz rzeczy na sprzedaz i widocznie musisz tez zaznaczyc stoisko ze zwierzakami, zeby je sprzedawac.
Ej moge zainstalowac wlasny biznes jak mam tylko TH2 bez nocnego zycia i uniwersytetu??bo w the sims 1 trzebabylo np miec balange zeby zainstalowac randke itd a tutaj jak jest?
Lapis_Lasuli
05.08.2007, 12:25
Ej moge zainstalowac wlasny biznes jak mam tylko TH2 bez nocnego zycia i uniwersytetu??bo w the sims 1 trzebabylo np miec balange zeby zainstalowac randke itd a tutaj jak jest?
Mozesz :)
Tak samo mozesz instalowac kazdy inny dodatek bez potrzeby posiadania poprzednich. Tylko nowych opcji, ktore sa dostepne przy poprzednich EP, nie uzupelni wlasny biznes.
Przepraszam, jesli taki temat był już poruszany.
Czy wie ktoś gdzie można znalezc kody, albo mody, które sprawią że pracownicy będą mieli zawsze dobre samopoczucie?
Ylva, ten kod to maxmotives
Sprawia, że potrzeby wszystkich osób znajdujących się na parceli robią się na full.
Mam nadzieję, że pomogłam.
Pozdrawiam, olliss.
Ok, ale on chyba nie działa na pracowników?...
maxmotives to ja stosuję od dawien dawna :)
To można inaczej :)
Wpisujesz w otoczeniu kod boolprop testingcheatsenabled true i wchodzisz na parcelę. Klikasz z Shiftem na pracownikach i klikasz MAKE SELECTABLE, ustawiasz im potrzeby na full. Długo im będą spadać. Możesz odłączyć ich od rodziny, klikając MAKE U(N?)SELECTABLE, lub zostawić, aby więć podgląd na bieżący nastrój swoich podwładnych.
Mam nadzieję, że pomogłam. Jeśli nie, postaram się jeszcze poszukać jakiegoś innego sposobu.
Pozdrawiam, olliss.
Ok, ale on chyba nie działa na pracowników?...
maxmotives to ja stosuję od dawien dawna :)
Ja zawsze stosuje maxmotives, aby moi pracownicy mieli dobry nastrój. On działa na wszystkie osoby znajdujące się na parceli :D
No właśnie tak mi się wydawało, chociaż nie używam :)
Bardzo dziekuje za wszystkie sposoby :)
Obojgu wam dodaję reputację.
Jak mogę zrobić, żeby klienci płacili mi też za atrakcje a nie tylko za wejście?
Postawiłam biletownik przed wejściem do sklepu i przed jacuzzi, ale cena jest taka sama jak za samo odwiedzenie sklepu i zawsze płacą tylko za wejście.
Monialko, tego nie da się zrobić :)
Klienci zawsze będą płacili tylko za wejście.
Mam nadzieję, że pomogłam.
Pozdrawiam, olliss.
Mam takie pytanko i uważam że nie ma sensu zakładać nowego tematu :P A mianowicie gdy sim ma pragnienie zdobycia jakiejś rangi to w opisie można przeczytać, że każda ranga jest powiązana z jakąś umiejętnością i gdy sim ma więcej punktów z tej umiejętnośi to szybciej zdobędzie daną rangę. W takim razie czy może wie ktoś z was z jakimi umiejętnościami są powiązane rangi:
-robotyka
-florysty
-sprzedawcy (wydaje mi się że z charyzmą ;) )
-magazyniera
-kasjera
-zabawkarza
Bardzo proszę o odpowiedź :)
Robotykiem zostaniesz szybko, gdy masz dużo punktów z Techniki. Sprzedawca to jak słusznie zauważyłeś charyzma... A reszta nie wiem. Mogę się tylko domyslać, że kasjer musi np. logicznie myslec, zabawkarz to moim zdaniem tak samo jak robotyk... Magazynier? Tego kompletnie nie wiem. Podobnie florysta.
florysta to kreatywnosc
magazynier stawiam na logike i sprzatanie moze, ale nie dam sobie reki, ani tym bardziej glowy uciac za to ;)
Dziękuję za pomoc , przyznałam wam obydwu reputację :D
Z tego co zaobserwowałam to w każdym przydają się punkty kondycji (niby że się wolniej męczą) :smirk:
-robotyka - technika, kreatywność, logika
-florysty - kreatywność
-sprzedawcy - kreatywność, charyzma
-magazyniera - technika, sprzątanie?
-kasjera - technika, logika
-zabawkarza - kreatywność, technika
Hej! czy ktos z was zana kod na zdobycie wszystkich umiejetnosci i rang?!
Nandelle
21.08.2007, 21:56
Hej! czy ktos z was zana kod na zdobycie wszystkich umiejetnosci i rang?!
na umiejętnojści to tak :
1.Wchodzisz do otoczenia.
2.Wciskasz ctrl+shift+c.
3.Wpisujesz Boolprop testingcheatsenabled true.
4.I wciskasz enter.
Wchodzisz do rodziny której chcesz zwiększyć umiejętności i przesuwasz....
A rangi niewiem ale jak znajne to z edytuje i napisze... ;)
[QUOTE=Lincia]Tradycyjnie temat na wasze pytania na temat dodatku TS2WB:) Postaram się niektóre pytania kopiować do pierwszego posta.
Krótki regulamin:
- Prosze o nie marudzenie ze sie TS2WB nie ma
- Prosze o nie pisanie postów w stylu: "Nie wiem"
- Kazdy post musi zawierac albo odpowiedz na wczesniejsze pytanie albo pytanie
- Prosze sie nie klócić
1. Czy można odwiedzać sąsiadów? - niestety nie
2. Czy są nowe samochody? - Nie
3. Jak nazywa się dzielnica Handlowa? - Lazurowa Promenada
4. Czy można zakładać sklep na parceli mieszkalnej? -Tak
5. Jeśli chcę założyć sklep, to muszę zakładać go w tym nowym
otoczeniu, czy moge np. w Miłowie? - Możesz
6. Czy można mieć kilka różnych sklepów itp. np. cukiernię, sklep ze sprzętem AGD, fryzjera... itp.? - Tak można mieć więcej
7. Jaki biznes można założyć?
8. Są jakieś ograniczenia do ustalania cen?
9. Czy jeden sim może odwiedzać firmę drugiego sima? -
10. Co mam zrobić aby klienci coś kupili? - http://img436.imageshack.us/img436/3746/cx1xn.jpg klikasz na to, i wybierasz obiekty do sprzedania.
11. Faktycznie można robić fundamenty w domu? -
12. AddneighbortoFamilycheat o co tu dokładnie chodzi z tym kodem!? -
13. Czy na odwrocie instrukcji jest reklama kolejnego dodatku? - Jest reklama Nini dodatku TS2 Family Fun
14. Czy jest opcja multilanguage? -Zawsze była możliwość wyboru języka. Tak samo jest w tym przypadku.
15. Cze we wszystkoch krajach jest ta opcja i czy są wszystkoe języki. A dokładniej czy kupując gre w USA będę miał polski język? -
16. To jest w końcu jakiś robot, który sprząta (bo miał być), czy tylko ta zabawka, którą się robi samemu? - twoje simy muszą zrobić same tego robota, ale możliwość zrobienia go pojawia się dopiero gdy masz złotą rangę twórcy robotów. Taki robor dołacza sie do paska simów i można nim normalnie żyć. Tylko co jakiś czas musi się ładować.
17. Czy można pracować i jednocześnie prowadzić biznes? - Tak
18. Jak można rozkręcić biznes w domu? -
:)[/QU
Czy da się zdobyc wszystkie rangi?-Tak w otoczeniu wpisujemy boolprop testingcheatsenabled true wchodzimy do domu w kturym chcemy grac i naciskamy Shift klikamy na sima (ze wcisnietym Shift) szykamy napisu spaw i klikamy a jak jlikniemu to klikamy na wszysto co tam jest napisane a jak zobaczymy ludke to naniej klikamy i szykamy (jak macie zainstalowze The Sims 2 Cztery pory roku to jest więcej rang).
stokrotka919
11.11.2007, 09:43
Czy ktoś wie może jak sie instaluje sims 2 własny buisnes???? Bardzo prosze o szybką odpowiedz.
Własny biznes instaluje się tak jak każdy inny program, trzeba też wpisać kod, który znajduje się na odwrocie instrukcji. Chyba, że masz pirata...
Uzupełnię trochę pytań Limonki
7. Jaki biznes można założyć? Można sprzedawać praktycznie wszystko, czyli sklep z elektroniką, zakład fryzjerski, fabrykę zabawek itp.
8. Są jakieś ograniczenia do ustalania cen? Tak są, ceny ustala się wg poziomów, coś takiego jak tani, drogi, bardzo tani, bardzo drogi(nie pamiętam jak to szło)
9. Czy jeden sim może odwiedzać firmę drugiego sima? Dobre pytanie, sama tego nie sprawdzałam
11. Faktycznie można robić fundamenty w domu? ?? Nigdy nie robiłam. Ale możesz jeżeli wybudujesz dom na ziemi a później w środku wstawisz fundamenty.
12. AddneighbortoFamilycheat o co tu dokładnie chodzi z tym kodem!? - Dodaje opcję "add sim to family" (dodaj nowego sima) do interaktywnego menu. Kod powinien wyglądac tak: addNeighborToFamilyCheat on/off
18. Jak można rozkręcić biznes w domu? Tak samo jak na parceli publicznej. Najbardziej opłaca się sklep z elektroniką
psychickid
21.11.2007, 18:16
Własny biznes instaluje się tak jak każdy inny program, trzeba też wpisać kod, który znajduje się na odwrocie instrukcji. Chyba, że masz pirata...
Tak, ale moja kumpela miała pirata, niestety bez nr seryjnego. Podałam jej swój nr i... wszedł. Udało się. Może do niektórych gier kody są identyczne?
kto kolwiek by Ci podał swój kod to i tak by działał ;)
Cześć wszystkim, zrobiłem w dodatku Własny Biznes kwiaciarnie i ludzie przychodzą tylko grać w lotki i grać w szachy. Nikt nic nie kupuje, zrobiłem sklep elektroniczny i to samo tylko że ludzie gadają ze sobą. Co zrobić żeby kupywali? :1smutny:
psychickid
22.11.2007, 20:02
Może zatrudnij sprzedawców, aby zachęcali ich do kupna :P Nie wiem, u mnie się tak nigdy nie stało. Może po prostu, zamiast skupiać się na rozrywkach dle klientów, postaraj się, aby był większy wybór w Twoim sklepie :D . I lepiej na razie nie podwyższaj cen, rób to w miarę upływu czasu, jak sklep będzie mieć uznanie wśród klientów... I nie dawaj do sklepu np. lotek (rzeczy, którymi można się bawić) Mam nadzieję, że pomogłam... :laugh:
Pozdrowienia, Nikita
A jak sie robi zeby simka miala bliźniaki ? Bo cos tam slyszalam ze trzeba wpisac kod ale kiedy sie go wpisuje? po POD (postaraj sie o dziecko) czy jak ona jest w ciąży czy kiedy?
psychickid
23.11.2007, 20:21
Wpisz:
twinzr2cute - rodzą się bliźniaki (mi ten kod nie działa)
Forcetwins - sim urodzi bliźnięta
Forecetriplets - rodzą się trojaczki
Wpisujesz kody, kiedy sim jest w ciązy. A ten na trojaczki, to gdzy sim rodzi (najlepiej pauza).
Pełno kodów masz w:
start -> wszystkie programy -> EA Games -> The Sims 2(lub inny dodatek) -> Read me (lub przeczytaj) :D
Pozdrowienia, Nikita
Dzieki! nie wiedzialam ze jest kod na trojaczki, nie wiedziałam że w ogóle można je miec w simsach , a to jets tylko we wb ?
Nikita mi ten na trojaczki nie działa... :( Trudno...
psychickid
26.11.2007, 20:12
Nikita mi ten na trojaczki nie działa... :( Trudno...
Ja go nie próbowałam wpisywać po co mi 3 bachory ;P ? Możliwe, że nie działa, ale powtarzam, ja go nie wypróbowałam... :smirk:
EDIT: Jak się otwiera przedsiębiorstwo na parceli publicznej? Bo wiem, że trzeba kupić parcele, zatrudnić prcowników, ale co dalej? Szukałam tego tematu, ale niestety, nie znalazłam. Więc plizzzz o odpowiedź. :)
Nikita musisz jak napisałaś zakupić parcelę publiczną, umeblować ją w zależności od tego jaki biznes chcesz otworzyć. Poźniej jak w każdym innym biznesie zatrudniasz pracowników, przydzielasz im określone funkcje. Kupujesz tabliczke "Otwórz/Zamknij" i otwierasz biznes. Zbierają się klienci a ty zbierasz kase itd. ;)
psychickid
02.12.2007, 12:59
A muszę jeździć do tego miejsca, czy sobie pracownicy poradzą?
Przydałoby się zebyś tam wpadała, ale jeśli nie chcesz być tam tak czesto to jednego z pracowników awansuj na kierownika i bedziesz mogla wiedziec co tam sie dzieje przez telefon.
megwitch
09.12.2007, 01:08
Pytanie - jak zmusić pracowników, żeby nosili ubrania, które im wybrałam? Gram na parceli mieszkalnej, jeżeli to ma związek.
Musisz wybrać "zarządzanie->wybierz ubranie robocze" i pracownicy powinni je założyć(przynajmniej ja rak mam),a jak nie chcą to na pewno w interakcjach sima i pracownika będzie coś w stylu"załóż ubranie robocze"
Ps:dla kobiety,mężczyzny i nastolatka musisz wybrać osobno ubrania.
megwitch
09.12.2007, 13:16
Musisz wybrać "zarządzanie->wybierz ubranie robocze" i pracownicy powinni je założyć(przynajmniej ja rak mam),a jak nie chcą to na pewno w interakcjach sima i pracownika będzie coś w stylu"załóż ubranie robocze"
Niestety - zanim zadałam pytanie na forum sprawdziłam kilkakrotnie wszystkie interakcje. Jest tylko "wybierz ubranie robocze", a już wybierałam - dla mojego sima i dla pracujacej u mnie simki... (nie wiem, czy to ustala się do każdego z osobna, czy ogólnie do płci/wieku, w każdym razie co najmniej ta dwójka powinna mieć...). Raz gdy mój sim pracował na kasie pojawiła sie ta opcja, ale to było chwilę po ustaleniu jego ubrania roboczego. Teraz widuje tylko "załóż strój codzienny" (przy kliknięciu na kasę), gdy jest na przykład w dresie. Nie wiem, co robię źle :<
Poza tym - czy pracownicy nie powinni przychodzić do pracy w ubraniach roboczych? Bo jeżeli muszę za każdym razem klikać na nich jeden po drugim i kazać im się przebrać... :/ (czego, podkreślę, również na razie nie mogę zrobić)
Niestety - zanim zadałam pytanie na forum sprawdziłam kilkakrotnie wszystkie interakcje. Jest tylko "wybierz ubranie robocze", a już wybierałam - dla mojego sima i dla pracujacej u mnie simki... (nie wiem, czy to ustala się do każdego z osobna, czy ogólnie do płci/wieku, w każdym razie co najmniej ta dwójka powinna mieć...). Raz gdy mój sim pracował na kasie pojawiła sie ta opcja, ale to było chwilę po ustaleniu jego ubrania roboczego. Teraz widuje tylko "załóż strój codzienny" (przy kliknięciu na kasę), gdy jest na przykład w dresie. Nie wiem, co robię źle :<
Poza tym - czy pracownicy nie powinni przychodzić do pracy w ubraniach roboczych? Bo jeżeli muszę za każdym razem klikać na nich jeden po drugim i kazać im się przebrać... :/ (czego, podkreślę, również na razie nie mogę zrobić)Ubranie robocze trzeba wybierać dla każdego z osobna, ale gdy wybierze się dla jednej osoby (np. kobiety) to druga kobieta będzie mogła nosić takie samo (wystarczy tylko, gdy klikniesz, aby wybrać jej ubranie robocze, ten komplet co stworzyłaś poprzedniej). Albo ubierać inaczej. Gdy ją już ubierzesz będzie ci przychodzić do pracy tak, jak jej każesz. Na pewno nie masz takiej opcji? Jeśli osoba pracuje u ciebie, MUSI być ta interakcja (na simie pracującym klikasz i potem zarządzanie i wybierz ubiór roboczy, czy cośtam). A jeśli ten sim, który pracował przy kasie miał opcję 'załóż ubranie codzienne' to widocznie miał już robocze. No nie wiem >.<" Sprawdź dobrze jeszcze raz :)
megwitch
15.12.2007, 21:06
Cóż, dziękuję Nikiara. Chyba wiem w czym problem - jak się wybiera to ubranie to potem trzeba jeszcze raz zaznaczyć to, co się wybrało. Wcześniej chyba tego nie zrobiłam. Nie wiem, czy teraz na pewno wszystko będzie w porządku, bo wysłałam moją biznes-rodzinkę na wakacje ;) Przy okazji, co ciekawe (przynajmniej dla mnie ;)) - Własny Biznes muli bardziej, niż Podróże...
Ireth Númenessë
02.02.2008, 12:33
Mam pytanko, co można sprzedawać w swojej firmie, bo TS2WB zapowiada się bardzo fajnie.:)
psychickid
02.02.2008, 19:18
Yyy. dokładnie wszystko. Co chcesz, od zwierąt, po sprzęty.
Zapowiada się.?
To już przecież d-a-w-n-o wyszło.!!!!
Ciekawy sposób do nabijania postów...
Ale dokładnie wszystko...
Co tylko chcesz
Hej :) mam takie pytanie, czyli np. można mieć na parterze sklep, a na przykład, na piętrze mieszkanie i wogole??:) B) a i czy to prawda że w WB można rozkręcić każdy interes, gdzieś czytałam, ze podobno nawet agencję towarzyską :O :wacko: proszę o odpowiedź :P:P:P:P ;P
KieDy Ja BęDe MiaŁa Ts2WB ;(
Można mieć na parterze sklep, a na górze mieszkanie ;]
Tak, jest agencja towarzyska :D
Tak, jest agencja towarzyska :D
Jaka? Masz na myśli Cygańską Swatkę?
Jaka? Masz na myśli Cygańską Swatkę?
Tak, Cygańska Swatka jest, ale mnie chodziło o to, że można założyć własną Agencję Towarzyską, czyli Burdel inaczej, ale jak się ma WB ^^ Chociaż szczerze, to jeszcze nie próbowałam ;P
Tak, Cygańska Swatka jest, ale mnie chodziło o to, że można założyć własną Agencję Towarzyską, czyli Burdel inaczej, ale jak się ma WB ^^ Chociaż szczerze, to jeszcze nie próbowałam ;P
Mam WB, ale nie zainstalowane, ale nigdy nie wiedziałam, że simy mogą stworzyć sobie agencje.
można, ale trzeba miec do tego odpowiednie obiekty i hacki ;)
darcia9229
28.02.2008, 21:14
mam pytanko ? czy własny biznes jest na czytnik dvd ?
mam pytanko ? czy własny biznes jest na czytnik dvd ?
Ja mam na CD
psychickid
01.03.2008, 15:53
ńe, WB tylko na CD wyprodukowali, dopiero od Zwiarzaków dodatki są na DVD oprócz minipacków .
A czy wogóle opyla się kupić WB? Czy inny?(dodatek)
Auroella
05.03.2008, 07:55
A czy wogóle opyla się kupić WB? Czy inny?(dodatek)
Moim zdaniem każdy dodatek ma jakąś zalety , bardziej przydatne i mniej.
psychickid
05.03.2008, 20:47
ja bym polecała WB & Czas Wolny ;dd
i jeszcze NŻ, bo dochodzi w nim wiele przydatnych kodów. m. inn. ten na potrzeby na maxa ;p
No ale który lepszy? WB vs. CW?
psychickid
06.03.2008, 13:32
hm..ja gdybym mogła to bym 2 kupiła, ale sądze , żę 2 są na takim same=ym poziomie. zależy co lubisz. każdemu się coś innego podoba ; x
darcia9229
06.03.2008, 21:41
aha :) to skzoda że nie jest na dvd , bo ja mam czytnik tylko dvd a bardzo podoba mi się własny biznes, szkoda że nie moge go mieć :(:( a wiecie może czy wyjdzie wb kiedys na dvd??
Auroella
07.03.2008, 10:05
aha :) to skzoda że nie jest na dvd , bo ja mam czytnik tylko dvd a bardzo podoba mi się własny biznes, szkoda że nie moge go mieć :(:( a wiecie może czy wyjdzie wb kiedys na dvd??
Wiesz WB raczej napewno nie wyjdzie już na DVD , ale jeśli się nie myle to jeśli masz czytnik DVD powinno iść
psychickid
07.03.2008, 18:59
ta, ńe możesz mieć TYLKO DVD, bo zazwycaaj DVD sie dokupuje, albo kupuje z kompem a CD już się ma. Więc mi sie wydaje, że powinno wejść, ale ńe ma co ryyzykować i wydawać pieniądze ;)
Czy to prawda, że wilkołaki nie rosną? Nie mam zwierzaków, a tak mówiła mi koleżanka.
ajatakarozczochrana
06.04.2008, 20:34
Hej mam takie pytanie...
Założyłam sobie takie małe cenrum odnowy biologicznej (jacuzzi, siłownia, fryzjer itp.)
Przy wejściu postawiłam bileter. Co godzinę (o ile dobrze pamiętam) dodaje mi się tylko 9$ nawet jeśli jest na parceli więcej niż jeden klient... W dodatku co godzinę odejmuje mi się te 9 simoleonów. Więc wychodzi na to ze dzienny bilans wychodzi na zero. Czy to normalne i dlaczego tak się dzieje?
psychickid
06.04.2008, 21:08
to raczxej nei jest normalne, nie wiem czemu u cibei odejmuje . umnie tak nie jest . ;o
ajatakarozczochrana
08.04.2008, 16:31
Ehh... już wiem xDD
Zmyliłam się ponieważ na ekranie wyskakuje +9$ i -9$. Ale to -9$ dotyczy nie mnie tylko gościa xDD Ale nadal nalicza mi się tylko 9$ na godzine mimo że na parceli jest więcej gości.. ;/
A ja właściwie nie mam pytania, tylko mały problemik, ale nie będę przecież zakładała kolejnego tematu. Otóż: Czy u was też na parceli publicznej, w waszym przedsiębiorstwie robota Sługusa da się tylko sprzedać?!? Ja chyba widziałam na zdjęciach, jak one np. stoją przy fotelach fryzjerskich ;/. No dobra, moja simka zrobiła robota, kładę go na ziemi przez tryb kupowania... I nic nie mogę z nim zrobić :/. Tylko sprzedać ==.
Ja robię sługusa, przenoszę go na podłogę, wybieram płeć, daję imię, a potem robię z nim co mi się żywnie podoba... ;p
No, ja mogę WCZEŚNIEJ ( Chyba przed zrobieniem, nie wiem... ) imię ;/. Ale tylko to...
heh, wie ktoś jak można zrobić żeby obroty przedsiębiorstwa były na plusie? bo u mnie jest zawsze kilka tys. na minusie i trochę mnie to wkurza ;/
psychickid
11.04.2008, 14:26
nom, ja też tak mam ;/ to bez sensu, niby coś tam psze w gazetce do WB, ale to i tak nic nie daje ;dd
Guanabanana
11.04.2008, 18:55
To na pewno zajmuje trochę czasu. Poza tym po zdobyciu kilku wiernych klientów oraz podniesieniu renomy przedsiębiorstwa można podnieść ceny. Dodatkowo kiedy podnosi się poziom, można wybrać opcję, aby w hurtowni dawali zniżki (jeśli sprzedajesz tego typu rzeczy) i jeszcze parę innych dzięki, którym można zarobić trochę kasy ;)
heh, znalazłam swój sposób na dochody ;d
Jest kod na zwiększenie ilości pracowników?
Kod?
A nie można zatrudniać tylu, ilu się chce?
Mi zawsze wydawało się, że można tyle, ile się chce.
Ale to chyba przez to, że zwykle ograniczam się do max 5 pracowników.
pakunio855
06.06.2008, 09:40
A prosze Was, podpowiedzcie mi jak zrobic kierownika na parceli publicznej, co trzeba miec, posiadac?
Bo nie moge u mnie sklepie teego zrobic, probowalem na wszystkie sposoby ale nie szlo :(
Pomozcie mi prosze!! :(
A prosze Was, podpowiedzcie mi jak zrobic kierownika na parceli publicznej, co trzeba miec, posiadac?
Bo nie moge u mnie sklepie teego zrobic, probowalem na wszystkie sposoby ale nie szlo :(
Pomozcie mi prosze!! :(
Twój pracownik musi mieć co najmniej 2 złote rangi, to wtedy kiedy klikniesz na niego, to pojawi sie ta opcja
Czy WB pójdzie mi na laptopie? (laptop dopiero zamierzam kupić więc przydałaby się przy okazji rada na temat parametrów, jeśli ktoś gra na laptopie).
Z góry thx.
Czy WB pójdzie mi na laptopie? (laptop dopiero zamierzam kupić więc przydałaby się przy okazji rada na temat parametrów, jeśli ktoś gra na laptopie).
Z góry thx.
Ja gram w TS2 na laptopie i wszystko jest ok, jeśli chcesz mogę podać ci wymagania do TS2 WB
DiamondSasha
04.07.2008, 21:33
no jasne że pójdzie czemu by miało nie pójść ???
Hermione
05.07.2008, 18:04
No nie wiem!
Mam kolezanke ktory ma na laptopie TS2,Na nstudiach,nocne zycie i wlasny biznes,polowe akcesoriow i inne i ma spore problemy!A kupila laptop z najwieksza iloscia miejsca jaki mozna znalesc!
DiamondSasha
05.07.2008, 18:29
ja osobiście gram w simy tylko na laptopie no normalny komp też mam ale jakoś tak z przyzwyczajenia XD i ja niemam żadnych problemów a mam wgrane wszystkie dodatki i niektóre obiekty z neta
Guanabanana
05.07.2008, 18:45
No nie wiem!
Mam kolezanke ktory ma na laptopie TS2,Na nstudiach,nocne zycie i wlasny biznes,polowe akcesoriow i inne i ma spore problemy!A kupila laptop z najwieksza iloscia miejsca jaki mozna znalesc!
Ale wielkość dysku nie ma takiego znaczenia jak pamięć RAM, procesor czy karta graficzna. Jedynie w momencie kończenia się miejsca na dysku mogą być problemy. Komputer może przestać sprawnie działać. 80GB czy 160GB nie ma takiego znaczenia jeśli reszta jest kiepska.
Hermione
05.07.2008, 18:55
Nie mam o tym zielonego pojecia....
Nie grym na laptopie,wole normalny komp!Kiedys sie z nia u mnie umowilam i przyniosla laptopa i powiedziala ze ma problemy z tym i tamtym...
Jak mowilam na laptopach sie nie znam:D
#DiamondPink#
06.07.2008, 13:00
mi na laptopie lepiej dziłają jak na kompie
a mi się właśnie na laptopie zacinają !
Alfaholik
22.08.2008, 20:17
Hmm, można sprzedawać namalowane własnoręcznie obrazy? Mowa oczywiście o własnym interesie..
na pewno mozna. powies je na scianie i ustaw im cenę.
Alfaholik
23.08.2008, 08:47
owszem, można, podziękować.
Czy potrzebna jest płytka the sims 2 wlasny biznes aby grac w gre??
blakistoni
25.08.2008, 11:52
Tak.Wkładasz płytę i grasz..
Tak jak we wszystkich simsach trzeba mieć płytkę ;)
1. Gdzie moge kupic wywieszke Otwarte/Zamkniete??
2. Jak awansować mojego pracownika na kierownika??
Bardzo prosze o odpowiedź... Z góry wielkie dzięki
Wywieszkę otwarte/zemknięte możesz kupić, o ile pamiętam w dekoracjach, tam gdzie są obrazy.
A tak nawiasem, po co w trzech tematach pytasz się o to samo ;> ?
lukas300
28.08.2008, 11:15
Czy mieszkając np. w Miłowie, mogę prowadzić przedsiębiorstwo w Dziwnowie bo kiedyś tam mieszkałem ale przeniosłem sima do Miłowa?
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.