Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Uparte fundamenty

beztlenowiec
22.06.2006, 19:43
Może ktoś z was miał podobny problem, albo wie jak jemu zaradzieć. Otóż:
Wybudowałem dom na fundamentach, miałem zrobić taras i niepotrzebnie przedłużyłem je w pewnym miejscu o jedną kratkę, tak by wychodziły poza teren domu: (zdj.1)
http://img469.imageshack.us/img469/5436/problem2tr.jpg
Usunąłem niepotrzebną część fundamentów, ale została mi ich podłoda (zdj. 2). Najdziwniejsze jest to, że fundamenty sięgały maksymalnie w lewo (do pozostałej części tarasu) i w dwóch kratkach zostały one faktycznie usunięte. Z resztą nie da się nic zrobić. Próbowałem postawić opcję tarasu, potem skasować je, zostawała podłoga z tarasu (zdj.3), kasowałem przylegające ściany, kombinowałem z moveobjects on... nic. Może jest jakiś kod, w którym da się je usunąć, albo jakiś inny sposób.
Proszę o pomoc.

miki2207
22.06.2006, 23:40
Trzeba położyć na tej podlodze jakąś wykładzinę a po tym ją skasować. Zostanie usunięta razem z podłogą. Pozdrawiam

Ice-cream
23.06.2006, 15:51
Nie! Wystarczy wybrać tą strzałkę którą się robi fundamenty a potem nacisnąć bodajże Ctrl i w ten sposób odwrócić działanie. Jeżeli coś takiego przydarzy ci się w trakcie gry można cofnąć urzywając Ctrl + Z

beztlenowiec
23.06.2006, 22:51
Przecież napisałem, że próbowałem tych metod i dalej to zostaje. Znacie jakieś inne metody?

kate_11
28.06.2006, 08:12
Musisz poprostu dorobić więcej fudamentów i zobić z tego taras :) To tego nie usunie ale chociaż zamaskuje :P

Alien X
28.06.2006, 13:13
A wcześniej nie grzebałaś kodem boolProp constrainFloorElevation???
Bo ja miałam identyczny problem. Potem udało mi się usunąć ale niestety nie pamiętam jak ;(
To chyba było tak, że kładłam jeszcze raz fundament i kładłam podłogę, usuwałam fundamend z drugiej strony tej nieusuwalnej (oczywiście o 1 kratkę dalej od tej nieusuwalnej) ale naprawde nie pamiętam, to tylko dziury w mojej pamięci... Też próbowałam wszystkiego...